Svet 1

15.06.2024.

9:50

Bankari simulacijom na tastaturi lažirali da rade

Američka banka Wells Fargo otpustila je više od deset radnika zbog toga što su "simulirali rad na računaru” kako bi pokušali da zavaraju poslodavca da zaista rade.

Izvor: Klix.ba

Bankari simulacijom na tastaturi lažirali da rade
Depositphotos/gstockstudio

Podeli:

U bankinoj prijavi američkoj Regulatornoj upravi za finansijsku industriju je navedeno da su otkaz dobili nakon što su “simulacijom aktivnosti na tastaturi stvarali utisak o tome da zaista rade”.

U prijavi, čiji je sadržaj objavio Blumberg, ne otkriva se da li su radnici koristili kućne ili bankine računare.

Iz Wells Farga su saopštili da prema zaposlenima imaju najviše standarde i da ne tolerišu neetičko ponašanje.

Postoje uređaji ili softver za simulaciju aktivnosti kompjuterskog miša, poznati kao pokretači miša, a dostupni su na Amazonu za manje od 12 dolara.

Oni koji ih prodaju tvrde da nije moguće otkriti njihovu upotrebu. Osmišljeni su tako da računari nikada ne budu u stanju mirovanja, prenosi list Gardijan.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Zaboravljeni porez se opet vraća

Zaboravljeni porez opet se vraća i to onaj na nekretnine. Iz Vlade Hrvatske ponovno stiže najava o njegovom uvođenju, a sve s ciljem da se smanje cene kuća i stanova koje su otišle u nebo.

10:26

11.7.2024.

1 d

Svet

Pokajali se – ipak neće ruski gas

Austrijsko ministarstvo za energetiku objavilo je u utorak da je osnovalo komisiju koja bi trebalo da analizira ugovor domaće energetske kompanije OMV i ruskog Gasproma o snabdevanju gasom i razmotri mogućnosti njegovog raskida.

8:11

11.7.2024.

1 d

Podeli: