Svet 12

14.06.2024.

11:36

Nije loše biti Ilon Mask: Sud ne može ništa, dobio je 56 milijardi dolara

Akcionari kompanije Tesla su na godišnjem sastanku odobrili rekordnu isplatu izvršnom direktoru firme Ilonu Masku u iznosu od 56 milijardi dolara koju je prethodno osporio sud u američkoj saveznoj državi Delaver.

Izvor: Tanjug

Nije loše biti Ilon Mask: Sud ne može ništa, dobio je 56 milijardi dolara
EPA-EFE/Carina Johansen

Podeli:

Mask je nakon objave preliminarnih rezulata stupio na binu uz ovacije prisutnih akcionara i pozdravio odluku, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC).

Teslini akcionari su glasanjem odobrili i plan da se sedište firme preregistruje iz američke savezne države Delaver u Teksas.

Mask je na svom profilu na društvenoj mreži Iks (Tviter) objavio i sliku torte s natpisom "Glas naroda je glas božji" (Vox Populi, Vox Dei), s napomenom da će je poslati u Delaver kao poklon za rastanak.

Sud u državi Delaver presudio je krajem januara da je kompanija Tesla 2018. godine nepravedno isplatila 56 milijardi dolara  Ilonu Masku, navodeći da je u pitanju "neshvatljiva suma" koja je nepoštena prema akcionarima, preneo je Tek kranč.

Sudija Ketlin Mekormik je tada navela da kompanija Tesla i Maskovi advokati nisu mogli da dokažu da su akcionari imali sve dostupne informacije prilikom glasanja i da je Mask imao "snažne veze" s osobama koje su bila zadužene da pregovaraju u ime kompanije Tesla.

Prema tadašnjoj presudi, akcionari kompanije Tesla su morali da ponovo izglasaju nagradu za Maska, a on sam je dodao i glasanje o preregistraciji kompanije iz Delavera u Teksas.

Podeli:

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: