Svet 3

22.04.2024.

22:34

Tesla drastično smanjuje cene

Kompanija Tesla najavila je veliko smanjenje cena svojih vozila u Kini i Nemačkoj, nedugo nakon što je to učinila u Sjedinjenim Američkim Državama.

Izvor: Tanjug

Tesla drastično smanjuje cene
shutterstock, Jeppe Gustafsson

Podeli:

Najnovije sniženje cena nadovezuje se na ona koja je kompanija Ilona Maska napravila od početka prošle godine kako bi pokušala da smanji pad prodaje i izbori se sa sve jačom konkurencijom na vodećim tržištima, preneo je Si-En-En.

Pad cena snizio je Tesline profitne marže, što je dovelo i do pada njenih akcija za oko četiri odsto. Veliki svetski proizvođač električnih vozila u nedelju je smanjio početne cene četiri modela u Kini, svom najvećem prekomorskom tržištu, za 14.000 juana (1.810 evra).

Model I, najprodavaniji automobil te američke kompanije u Kini, sada se prodaje po najnižoj ceni od 249.900 juana (32.384 evra).

U Nemačkoj, najvećem Teslinom tržištu u Evropi, cena njenog Modela 3 sa pogonom na zadnje točkove takođe je smanjena za 2.000 evra na 40.990 evra, navodi se na zvaničnom sajtu.

Prva smanjenja najavljena su u petak u SAD, kada je Maskova kompanija snizila cene tri od svojih pet modela.

Tesline akcije oborene su za više od 40 odsto od početka godine, nakon pada kvartalnih isporuka automobila po prvi put u skoro četiri godine, a kompanija je najavila i otpuštanje oko 10 odsto svog osoblja širom sveta.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: