Svet 0

20.04.2024.

11:50

Beč dobio berzu pčela

Berza donosi prednosti kako poljoprivredi, tako i pčelarstvu.

Izvor: Capital

Beč dobio berzu pčela
Depositphotos/Irochka

Podeli:

Bolje oprašivanje biljaka znači veći prinos meda, objasnio je Kurt Krotendorfer, predsednik Bečkog saveza za pčelarstvo.

Osim toga, doprinosi se očuvanju zdravlja ekosistema.

Ova besplatna usluga koje pružaju Poljoprivredne komore Donje Austrije, Gornje Austrije i Beča, povezuje pčelare sa poljoprivrednim preduzećima, firmama i opštinama. Registrovane firme i institucije imaju mogućnost da ponude lokacije za pčelinje selidbe koje pružaju privlačnu ponudu nektara i polena za medonosne pčele. Registrovani pčelari mogu da izraze interes za selidbe na određene pašne površine.

Ova platforma koja spaja pčele i cvetove pomoći će da oko 700 pčelara u Beču brzo i jednostavno pronađu lokacije za svoje košnice. Ponuda je besplatna.

Član bečke gradske vlade za zaštitu životne sredine Jirgen Černomorski apeluje na poljoprivredne proizvođače i pčelare u Beču da aktivno koriste ovu berzu. Optimalno oprašivanje mnogih biljaka doprinosi klimatski prilagođenoj gradskoj poljoprivredi sa visokim udjelom organskih proizvoda, a pčele povećavaju biološku raznolikost, saopšteno je iz Kancelarije Grada Beča u Sarajevu, prenosi Capital.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Svet

Rusija objavila: Britanci digli uzbunu

Ruski istraživački brodovi, kojima upravlja Ruska agencija za otkrivanje mineralnih rezervi za komercijalnu eksploataciju (Rosgeo), pronašli su stotine milijardi barela rezervi nafte i gasa na Antarktiku u oblastima na koje polaže pravo Velika Britanija.

13:25

24.5.2024.

1 d

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

22 h

Podeli: