Svet 0

17.04.2024.

18:47

Akcije medijske kompanije Donalda Trampa porasle

Akcije medijske kompanije bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa "TMTG", koja se 26. marta prvi put pojavila na njujorškoj berzi Nasdaq, porasle su danas u ranoj trgovini na otvaranju berzi za 10 odsto.

Izvor: Tanjug

Akcije medijske kompanije Donalda Trampa porasle
ddd

Podeli:

Veliki skok akcija "TMTG" je usledio nakon dva dana značajnih gubitaka kada su deonice te kompanije u utorak na zatvaranju berzi pale za više od 14 odsto, a u ponedeljak za više od 18 odsto, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC).

Početna vrednost akcija "TMTG" je prilikom izlaska na berzu u martu bila veća od 70 dolara po akciji, a danas ta deonica vredi manje od 25 dolara.

Kompanija je nedavno u regulatornoj prijavi otkrila da ima rastuće gubitke koje prema tvrdnjama njenog računovođe "bude sumnju u sposobnost firme da nastavi neograničeno poslovanje".

Cene akcija su ipak i dalje veće nego pre nedavnog spajanja firmi "Digital World Acquisition" sa Trampovom kompanijom "TMTG" koja stoji iza mreže "Truth Social".

Spajanje je omogućilo izlazak nove kompanije na berzu pod oznakom "DJT", što su Trampovi inicijali.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

9 h

Podeli: