Svet 0

15.04.2024.

10:25

Top 15: Ovim brendovima se u Nemačkoj najviše veruje

Potrošači u Nemačkoj oslanjaju se na proverene robne marke.

Izvor: Fenix Magazin

Top 15: Ovim brendovima se u Nemačkoj najviše veruje
Epa/RONALD WITTEK

Podeli:

Istraživanje "Brendovi kojima se najviše veruje” pokazuje koje firme uživaju najveće poverenje.

Nakon što pronađete proizvod koji je potpuno zadovoljavajući, dobrog je ukusa ili dobro funkcioniše, obično ga se držite. Mnogi u Nemačkoj prvenstveno veruju tradicionalnim firmama koje već dugo poznaju. To se takođe odražava u trenutnoj studiji "Brendovi kojima se najviše veruje” časopisa Reader’s Digest.

Prva mesta za tradicionalne firme

I ove godine ponovno su prevladali pobednici iz prethodnih godina. Anketirano je ukupno oko 4.000 učesnika i zatraženo je da navedu brendove u 15 kategorija proizvoda koje bi bez oklevanja preporučili. Nije bilo specifikacija određenih firmi, anketa je bila otvorena za predloge.

Ispitanici su ukupno naveli 2.991 marku u svim kategorijama. Prva mesta gotovo isključivo zauzimaju tradicionalne firme, od kojih većina dolazi iz Nemačke, pišu nemački mediji. U domenu “kućnih/kuhinjskih aparata” Bosch je firma koja ima najbolje rezultate. Što se osiguranja tiče, Nemci veruju Allianzu.

Ovi brendovi morali su se odreći prvog mesta

Većina brendova uspela je da odbrani svoje krune i, kao i prethodnih godina, zauzme prvo mesto. Ali pojedine kategorije su žestoko konkurentne. Kako piše "Reader’s Digest", Dr. Oetker i Nestlé godinama su bili izjednačeni u kategoriji "hrana", a ove godine Dr. Oetker je odneo pobedu, prenosi Feniks magazin.

Za razliku od prethodnih godina, aspirin ove godine nije uspeo da pobedi, te ga je u sektoru "lekova protiv bolova" zamenio Ratiopharm. Novouvedena kategorija “Nemačke turističke regije/odmarališta" je imala svog pobednika takođe. Po mišljenju Nemaca pobednik u ovoj kategoriji je Baltičko more.

U nastavku možete vidjeti sva prva mesta u 15 kategorija:

Odeća – C&A
Namirnice – Dr. Oetker
Vitamini, minerali – Doppelherz
Mineralna voda – Gerolsteiner
Nemački regioni za odmor/odmarališta – Baltičko more
Medicinska nega kože – Nivea
Trgovačko preduzeće – Edeka
Lek za kašalj/prehladu – Wick
Sredstvo za čišćenje domaćinstva - Frosch
Čaj – Teekanne
Kućni/kuhinjski uređaji – Bosch
Osiguravajuća društva – Allianz
Vegetarijanski/veganski proizvodi – Rügenwalder Mühle
Lekovi protiv bolova – Ratiopharm
Deterdžent za veš– Persil

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

12 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: