Svet 0

02.04.2024.

13:29

U đubre po izgubljene bitkoine

Izgubio je bitkoine vredne pola milijarde dolara, pa sad traži dozvolu da pretraži deponiju.

Izvor: Tanjug

U đubre po izgubljene bitkoine
Shutterstock/vchal

Podeli:

Britanski kompjuterski ekspert koji je slučajno zagubio hard-disk sa 7.500 bitkoina (BTC), čija je trenutna vrednost procenjana na najmanje pola milijarde dolara, pokrenuo je sudski postupak kako bi primorao gradsko veće Njuporta da mu dozvoli da pretraži deponiju gde se veruje da je uređaj za skladištenje zakopan.

Džejms Hauels čiji je bivši partner slučajno bacio disk sa 7.500 bitkoina, pokrenuo je pravni postupak kako bi primorao gradsko veće Njuporta da mu dozvoli da pretraži deponiju gde veruje da se nalazi kriptovaluta.

Grupa investitora hedž fondova navodno finansira Hauelsovu potencijalno skupu tužbu, prenosi Dejli mejl, dodajući da će investitori dobiti deo izgubljenog BTC-a ako i kada ih Hauels uspešno povrati.

Pored finansiranja tužbe, koja bi trebalo da bude podneta Višem sudu, investitori hedž fondova okupili su tim stručnjaka za pretragu i inženjera za oporavak podataka, prenosi Bitcoin.com.

Predviđajući dalje povećanje vrednosti kriptovalute, britanski stručnjak je rekao da samo želi da mu se pruži prilika da pronađe izgubljene bitkoine.

Prema navodima Dejli mejla, vrednost izgubljenih bitkoina pojedini stručnjaci procenjuju na više od 525 miliona dolara po trenutnim cenama, dok Hauels kaže da će vrednost bitkoina koje traži daleko premašiti milijardu dolara.

''Neki stručnjaci veruju da će do kraja godine cena porasti na 25.000 dolara po novčiću. To bi učinilo da moj hard disk vredi 1,5 milijardi funti... Žele da odem i zaboravim na to, ali kako bi neko mogao? Zašto da odustanem? Sve što želim je šansa da vratim svoju imovinu“, rekao je Hauels.

Gradsko veće Njuporta već je odbilo zahtev kompjuterskog stručnjaka za iskopavanje, navodeći potencijalne negativne uticaje na životnu sredinu na okolno područje.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Razdor u EU: Brisel i Pariz na ivici sukoba

Pariz i Brisel će se verovatno sukobiti oko napora da se francuski troškovi dovedu u sklad sa pravilima EU, jer politička previranja u drugoj po veličini ekonomiji Evropske unije prete da odlože napredak u smanjenju "prekomernih" budžetskih deficita.

14:32

17.7.2024.

1 d

Podeli: