Srbija 1

30.03.2024.

9:24

Nova akvizicija u domaćem bankarskom sektoru

Alta Pay Group kupuje 30 odsto akcija u Addiko bank AG.

Izvor: Blic

Nova akvizicija u domaćem bankarskom sektoru
Shutterstock/Natee Meepian

Podeli:

Kompanija dr Davora Macure, vlasnika Alta banke a.d. i Alta Pay Group d.o.o, kupila je paket od oko 30 odsto akcija u Addiko bank AG, čije je sedište u Beču, i aplicirala za dozvolu da postane najveći akcionar te bankarske grupacije, javio je Blumberg, a prenosi Blic.

Alta Pay Group je do sada uspeo da otkupi udeo od oko 30 odsto u Addiko bank AG, a pokrenut je postupak dobijanja saglasnosti kod svih nadležnih regulatornih tela.

Alta Grupa bi ovom akvizicijom postala jedan od vodećih regionalnih igrača na bankarskom tržištu poreklom sa prostora ex YU.

Alta banka spada u banke iz ovog regiona sa najdužom tradicijom poslovanja, od 1979. godine. Promenom poslovnog modela i uspostavljanjem dobrih tržišnih praksi, ALTA banka beleži intenzivan rast i ostvaruje značajne rezultate u svim segmentima poslovanja.

Alta Pay Group je lider u industriji platnih usluga, kroz sistem od 4.100 lokacija na tržištima Republike Srbije i Crne Gore. Uspešno završenom akvizicijom platne institucije EKI Transfers ALTA PAY Group je postala strateški partner Western Union-a za tržišta Srbije i Crne Gore.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: