Srbija 11

25.06.2024.

10:23

Mali: EXPO je naš vetar u leđa, ključna tačka za dalji napredak Srbije

Ministar finansija Siniša Mali istakao je da je prošlo godinu dana od kada je Srbiji ukazana čast da bude izabrana za domaćina Međunarodne specijalizovane EXPO izložbe.

Izvor: B92.net

Mali: EXPO je naš vetar u leđa, ključna tačka za dalji napredak Srbije
Ustupljene fotografije, EXPO

Podeli:

Kako je napisao na svom Instagram profilu, u godini za nama, urađeno je mnogo toga na organizaciji te prestižne manifestacije tokom koje očekujemo više od tri miliona posetilaca i više od sto zemalja učesnica.

"EXPO je naš 'vetar u leđa', ključna tačka za dalji napredak i razvoj Srbije. Građevinski radovi na terenu u Surčinu se odvijaju prema predviđenoj dinamici, bez dana kašnjenja – radi se na linijskoj infrastrukturi, na Ekspo kompleksu za koji su već postavljeni šipovi, na izgradnji Nacionalnog fudbalskog stadiona", dodao je Mali.

Zatim je istakao da je ponosan i na budući paviljon.

"Ekspo u Surčinu će biti inovativan i moderan izložbeni kompleks, a posebno smo ponosni na naš Nacionalni paviljon domaćeg autora dr Dušana Jovovića. Paviljon je zamišljen kao multifunkcionalni, multimedijalni i kinetički objekat, a slavi identitet, vrednosti i kulturno nasleđe Srbije. Dizajn je zasnovan na pokretu, otvorenosti i prostranosti koji omogućavaju da paviljon bude prepoznatljiv simbol u okolini, te da privuče širok spektar posetilaca. Centar dešavanja je postavljen tako da posetioci nisu pasivni, već aktivni deo prostora, koji se prostire na više od 20.000 kvadrata", napisao je.

Inače, na prostoru u Surčinu gde će biti održana Ekspo izložba i gde se gradi i Nacionalni fudbalski stadion, nalaziće se i Akvatik centar, tematski i vodeni parkovi i rezidencijalni kompleks sa 1.500 stanova. Idemo dalje, zaključio je.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Ovo je prosečna plata u Hrvatskoj

Prosečna majska neto plata u Hrvatskoj iznosila je 1.324 evra, što je nominalno više za 0,1 odsto, a realno isto kao u aprilu, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS).

8:12

20.7.2024.

15 h

Podeli: