Srbija 0

19.06.2024.

21:44

Načinjeni prvi koraci na izgradnji gasovoda Beograd-Banjaluka

Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je da su otvaranjem radova na distributivnom gasovodu Pale-Jahorina načinjeni prvi koraci na izgradnji gasovoda Beograd-Banjaluka, projekta kojem može da se priključi i Federacija BiH ukoliko odluči.

Izvor: Tanjug

Načinjeni prvi koraci na izgradnji gasovoda Beograd-Banjaluka
Shutterstock/Krasowit

Podeli:

Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio da su današnjim otvaranjem radova na distributivnom gasovodu Pale - Jahorina načinjeni prvi koraci na izgradnji gasovoda Beograd -Banjaluka, projekta kojem može da se priključi i Federacija BiH ukoliko odluči.

Bajatović je nakon sastanka sa rukovodstvom "Sarajevo-gasa" iz Istočnog Sarajeva, kojem je prisustvovao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, rekao novinarima da je današnji susret rezultat odluka donetih na nedavno održanom Svesrpskom saboru u Beogradu, na kojem je dogovoreno da se neki projekti reaktiviraju, a neki novi pokrenu, prenela je SRNA.

On je podsetio da je "Srbijagas" vlasnik udela u "Gas prometu" iz Pala i vlasnik "Bijeljina gasa", navodeći da će uskoro gledati da dovrše sve što su tamo radili.

Dodao je da je "Srbijagas" nosilac poslova projekta izgradnje gasovoda Beograd-Banjaluka koji će realizovati sa "Sarajevo-gasom", s čijim generalnim direktorom Nedeljkom Elekom je danas bilo razgovora o tome.

"To je u stvari jedna potreba za gasom kao delom energetskog miksa u Republici Srpskoj, pa ako preovlada ekonomija, a ne politički sukobi, onda bi to trebalo da bude ponuda i za energetsku bezbednost u smislu snabdevanja gasom i za FBiH", naglasio je Bajatović.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

19 h

Srbija

Srbija dobija novu saobraćajnicu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će polovinom novembra biti izdata građevinska dozvola za brzu saobraćajnicu "Vožd Karađorđe" i da bi radovi mogli da počnu već do kraja godine.

20:30

14.7.2024.

1 d

Podeli: