Srbija 0

19.06.2024.

14:32

Mali sa Žiofreom razgovarao o reformskoj agendi

Ministar finansija Siniša Mali, danas se sastao sa šefom Delegacije Evropske Unije u Srbiji Emanuelom Žiofreom, sa kojim je razgovarao o ekonomskoj situaciji u Srbiji i o reformskoj agendi.

Izvor: B92.net

Mali sa Žiofreom razgovarao o reformskoj agendi
Printscreen/Instagram/mali_sinisa

Podeli:

"Gospodina Žiofrea sam upoznao sa dobrim makroekonomskim rezultatima koje postižemo, kao i sa našim ciljem da dostignemo BDP u apsolutnom iznosu od 100 milijardi evra 2027. godine", naveo je Mali na svom Instagram nalogu.

Dodao je da kada je reč o reformskoj agendi, u potpunosti su posvećeni ovom zadatku i očekuje se da će Srbija u julu najpre usvojiti taj dokument, kako bi mogli da se ispune svi zadati ciljeve do 2027. godine.

"Time ćemo ispuniti sve preduslove za punopravno članstvo Srbije u EU, uz značajnu finansijsku podršku od 1,58 milijardi evra", dodao je.

Reformska agenda podrazumeva sprovođenje ključnih reformi u sledećim oblastima: poslovno okruženje i razvoj privatnog sektora, zelena i digitalna tranzicija, ljudski kapital i vladavina prava.

"Verujemo da će Srbija tada biti još naprednija i lepša, te da će svaki građanin biti ponosan na svoju zemlju!", zaključio je.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

EU rešila: Vršićemo pritisak

Evropska unija će vršiti pritisak na druge zemlje na ovogodišnjem klimatskom samitu COP29 da ispune obećanje o prelasku sa fosilnih goriva na zelene alternative, stoji u nacrtu pregovaračke pozicije evropskog bloka.

8:46

13.7.2024.

1 d

Srbija

Srbija dobija novu saobraćajnicu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će polovinom novembra biti izdata građevinska dozvola za brzu saobraćajnicu "Vožd Karađorđe" i da bi radovi mogli da počnu već do kraja godine.

20:30

14.7.2024.

10 h

Svet

Nemci se "rešavaju" Kineza

Nemačka će u narednih pet godina ukloniti komponente koje proizvode kineske kompanije Huavej i ZTE iz svoje 5G bežične mreže.

19:56

13.7.2024.

1 d

Svet

Putin doneo odluku

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se predviđa povećanje poreza na dobit preduzeća sa 20 na 25 odsto, objavljeno je na zvaničnom sajtu za pravne informacije.

14:37

14.7.2024.

16 h

Podeli: