Srbija 0

21.05.2024.

15:34

Mali sa Nusrat Gani potpisao Sporazum o saradnji i uzajamnoj pomoći u carinskim pitanjima FOTO

Prvi potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali je sa ministarkom za Evropu, Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, Nusrat Gani potpisao Sporazum o saradnji i uzajamnoj pomoći u carinskim pitanjima.

Izvor: B92.net

Mali sa Nusrat Gani potpisao Sporazum o saradnji i uzajamnoj pomoći u carinskim pitanjima FOTO
TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr

Podeli:

"Danas sam sa ministarkom za Evropu, Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, Nusrat Gani, u Vladi Srbije potpisao Sporazum o saradnji i uzajamnoj pomoći u carinskim pitanjima. Ovaj dokument predstavlja pravni okvir za unapređenje razmene podataka i saradnje u carinskim poslovima između naših zemalja. Na sastanku smo istakli važnost daljeg produbljivanja ekonomske saradnje i jačanja bilateralnih odnosa, uz poseban fokus na planove Srbije u kontekstu evropskih integracija i ekonomskog rasta", napisao je Mali na Instagramu.

Ministarka Gani je pohvalila napredak Srbije i izrazila interesovanje za intenziviranje ekonomske saradnje između naših zemalja.

"Nastavljamo da unapređujemo našu ekonomiju, koja je prepoznata kao dobra kod svetskih lidera", napisao je Mali.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemci u panici: "Potrebno nam je čudo"

Nemci bi ponovo trebalo da rade više jer nemačka privreda beleži loše rezultate, smatra premijer Bavarske Markus Zeder ističući da su druge zemlje postale ekonomski uspešnije.

9:29

23.6.2024.

1 d

Svet

Evro pada? Veliki pritisak na valutu

Vrednost dolara prema korpi valuta porasla je drugu nedelju zaredom. Fed neće smanjiti kamate tako brzo kao što se očekivalo, dok je evro pod pritiskom zbog političke neizvesnosti u Francuskoj.

16:34

23.6.2024.

23 h

Svet

Nemačka dobila zeleno svetlo

Evropska komisija (EK) dala je Nemačkoj dozvolu da uloži oko tri milijarde evra u svoju vodonikovu infrastrukturu za izgradnju dalekovoda.

21:49

22.6.2024.

1 d

Podeli: