Srbija 0

04.03.2024.

19:02

Evo kako napreduje izgradnja tunela Laz

Do kraja marta očekuje se završetak prva dva asfaltna sloja u drugoj polovini tunela.

Izvor: eKapija

Evo kako napreduje izgradnja tunela Laz
Shutterstock/David Jancik

Podeli:

U desnoj cevi tunela Laz na deonici auto-puta od Preljine do Požege u toku su radovi na elektro-mašinskom i telekomunikacionom opremanju tunela, koji su podeljeni u dve faze - na radove koji se izvode pre izrade prvog asfaltnog sloja, i na radova posle izrade tog sloja, kada se montira fina oprema.

Vladimir Petrović, rukovodilac službe nadzora nad radovima u tunelu Laz izjavio je da je u obe tunelske cevi postavljeno 147.995 metara nosača kablova, ili 82%, preneo je YouTube kanal JP Putevi Srbije, piše eKapija.

"Nosači su postavljeni u svodu tunela i u horizontalnim kablovskim kanalima, montirani su i ormari u SOS nišama, kao i razne vrste ormara za elektro-energetske i telekomunikacione instalacije", rekao je Petrović.

U levoj tunelskoj cevi tunela laz, prema njegovim rečima, trenutno se izvode radovi na preostalih 70 metara sekundarne podgrade i na izradi prvog sloja asfalta.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

21 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: