Srbija 0

04.03.2024.

13:04

Er Srbiji stiže pojačanje: Mali najavio i nove destinacije

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali najavio je na Kopaonik biznis forumu da je u toku nabavka dva nova širokotrupna aviona za Er Srbiju.

Izvor: Tanjug

Er Srbiji stiže pojačanje: Mali najavio i nove destinacije
TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr

Podeli:

Jedan od njih stići će u julu, a drugi u septembru.

"Otvaramo odmah linije za Guangdžou i Šangaj. Imamo tri linije za Kinu, imamo dve linije za SAD, pri čemu razmatramo još jednu, a to je za Majami", rekao je Mali.

Istakao je da nacionalna avio-kompanija jedne male Srbije leti i na istok i na zapad.

Ministar Mali je dodao da je cilj da se otvore nova tržišta i da je zato potpisan i sporazum o slobodnoj trgovini sa Narodnom Republikom Kinom.

"To je ogromna izvozna šansa za Srbiju. Moramo da otvaramo nova tržišta, moramo da budemo svesni tendencija i trendova rasta. Ide 'shift' ka Aziji, prihvatili mi to ili ne, iako nam je Evropska unija i dalje dominantan trgovinski partner. Dakle, te stvari moramo da imamo u vidu", naveo je Mali.

Ministar finansija je naglasio da Srbija konačno pobeđuje u onome u čemu nikada pre nije pobeđivala, a to je ekonomija.

"Mi ćemo odgovornom ekonomskom politikom nastaviti da se bavimo i u budućnosti, hoćemo da podignemo životni standard, kako smo i obećali, do 2027. godine, ali hoćemo da nam Srbija potpuno drugačije izgleda sa novim auto-putevima, novim brzim prugama, novim bolnicama, školama, vrtićima, svim onim što menja Srbiju i što sve nas ovde treba da učini ponosnim", poručio je Mali.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

21 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: