Srbija 0

24.04.2024.

13:46

Mali: Do 2027. uložićemo u 323 projekta širom Srbije – vrednost 17,8 milijardi evra

Do 2027. godine uložićemo u 323 projekta širom Srbije, koji su vredni ukupno 17,8 milijardi evra, napisao je Ministar finansija Siniša Mali na svom Instagram profilu.

Izvor: B92.net

Mali: Do 2027. uložićemo u 323 projekta širom Srbije – vrednost 17,8 milijardi evra
Ministarstvo finansija

Podeli:

"Dakle, nije reč samo o ulaganju u Expo kompleks, kao što uporno navodi opozicija, već o ulaganju u sve delove naše zemlje, i to u projekte iz oblasti infrastrukture, energetike, nauke, obrazovanja… Svi ovi projekti treba da se završe do 2027. godine, kada ćemo biti domaćini specijalizovane izložbe Expo 2027. Želeli smo da ovu izložbu iskoristimo kao povod da još više promenimo lice naše zemlje, da poboljšamo kvalitet života građana, da svaki građanin Srbije oseti promene na bolje", napisao je Mali.

Navodi da je sve to deo programa "Skok u budućnost – Srbija 2027", koji je predstavio predsednik Aleksandar Vučić, a koji je upravo to – kvantni skok u budućnost.

"Osim toga, mi naravno radimo i na drugim važnim projektima koji će se završavati u godinama nakon ove izložbe, kao što su beogradski metro, izgradnja severne obilaznice oko Kragujevca, izgradnja Prirodnjačkog muzeja... U poslednjih 12 godina promenili smo lice Srbije, završili finansijsku konsolidaciju, krenuli da rastemo, započeli, ali i završili neke važne projekte… Sada idemo dalje, još brže nego do sada!", zaključio je Mali u objavi.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: