Srbija 10

23.04.2024.

18:26

Ovaj grad u Srbiji će uskoro biti na auto-putu

Prva deonica brze saobraćajnice duge 21 kilometar od skretanja s auto-puta do Požarevca biće puštena u saobraćaj do kraja godine, kaže ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Izvor: Tanjug

Ovaj grad u Srbiji će uskoro biti na auto-putu
Shutterstock/Andrewshots

Podeli:

On je rekao za Tanjug da su na prvoj deonici Dunavskog koridora završeni radovi u levoj traci, u smeru od auto-puta E75 ka Požarevcu, na koju se prebacuje saobraćaj, kako bi se rekonstruisala i desna traka.

"Radovi na Dunavskom koridoru odvijaju se i brže od planiranog. Do kraja godine biće završeno i pušteno u saobraćaj 21 kilometar do Požarevca, koji će time biti priključen na mrežu auto-puteva, kao i 11 kilometara od Velikog Gradišta do Golupca. U septembru naredne godine biće završen ceo Dunavski koridor, dug 68 kilometara, i to godinu i po dana pre roka", naglasio je Vesić.

On je zahvalio izvođačima, kineskoj kompaniji Šangdong, kao i svim domaćim podizvođačima koji, kako je rekao, rade odlično svoj posao, na tome što će put biti završen znatno pre prvobitnog plana.

Ministar je istakao i da će sa Dunavskim koridorom Veliko Gradište, Srebrno jezero i celo Braničevo biti preporođeno.

"To će omogućiti nove investicije, razvoj lokalnih biznisa i turizma, više radnih mesta i bolji život građanima", dodao je Vesić.

On je naveo i da se nastavlja projektovanje Dunavskog koridora ka  Donjem Milanovcu i Brzoj Palanci, a potom dalje prema Negotinu.

Takođe, napomenuo je da bi uskoro trebalo da počne i projektovanje mosta kod Bele Crkve na mestu na kome je danas skela. Taj most će povezati južni Banat i Braničevo.

"To će značiti razvoj južnog Banata, koji je, kao i ceo taj deo Vojvodine, dugo bio zapostavljen. Sa izgradnjom auto-puta od Beograda ka Vršcu i obnovom pruge kroz Banat, taj kraj Srbije potpuno će se povezati", rekao je Vesić.

On je kazao i da na Dunavu, između Banata i Braničeva, od Beograda do Kladova, osim mosta koji povezuje Kovin i Smederevo, drugog mosta nema.

"Moramo da imamo više mostova na Dunavu, a ovaj budući most kod Bele Crkve nije značajan samo za Srbiju već i za Rumuniju", rekao je Vesić.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

17 h

Podeli: