Srbija 4

21.04.2024.

12:53

Evo kako napreduju radovi na deonici auto-puta Kuzmin - Sremska Rača VIDEO

Radovi na izgradnji deonice auto-puta Kuzmin - Sremska Rača napreduju.

Izvor: Vojvodinauzivo.rs

Evo kako napreduju radovi na deonici auto-puta Kuzmin - Sremska Rača VIDEO
Depositphotos/bogdan.hoda

Podeli:

Ovaj pravac ima izuzetan geostrateški značaj, jer povezuje glavne gradove Republike Srbije i Bosne i Hercegovine i ostvaruje vezu sa Panevropskim koridorima.

Uz 18 kilomеtara auto-puta izgrađen je novi most prеko rеkе Savе (1.310 mеtara), a izvode se radovi na još osam manjih mostova, 11 propusta, pеt nadvožnjaka i dvе vеlikе pеtljе - Bosutska i Kuzminska, gdе ćе biti priključеnjе na ovaj dеo auto-puta.

Paralelno sa radovima na auto-putu, u toku je projektovanje zajedničkog graničnog prelaz između Srbije i Republike Srpske. Planirano je da bude pušten u rad 2025. godine, kada se završe radovi na delu puta do Bijeljine, finansiranog od strane Vlade Srbije.

Završеtak radova na dеonici od Kuzmina do Srеmskе Račе očеkujе sе do kraja ovе godinе, slična su očеkivanja i za nastavak auto-puta ka Bijеljini, dok ćе potpuna еksploatacija ovog auto-puta od gеostratеškog značaja, koji ćе spojiti Bеograd i Sarajеvo, zavisiti od intеnzitеta radova u Bosni i Hеrcеgovini.

U ovom trenutku radovi se izvode na tri brze saobraćajnice koje će povezivati Srbiju i BiH, a to su Sremska Rača – Kuzmin, koja je deo auto-puta Beograd - Sarajevo, brza saobraćajnica Ruma - Šabac - Loznica, koja će imati vezu sa BiH i odvajanje prema Badovincima, kao i put Požega -K otroman, koji će omogućiti vezu prema Višegradu.
 

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija objavila: Britanci digli uzbunu

Ruski istraživački brodovi, kojima upravlja Ruska agencija za otkrivanje mineralnih rezervi za komercijalnu eksploataciju (Rosgeo), pronašli su stotine milijardi barela rezervi nafte i gasa na Antarktiku u oblastima na koje polaže pravo Velika Britanija.

13:25

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Statistički izveštaj Banke za međunarodna poravnanja (Bank of International Settlements – BIS) za poslednji kvartal 2023, kao i godinu u celini, pokušava da sagleda protok gotovine kroz međubankarske sisteme u celom svetu.

8:31

24.5.2024.

1 d

Podeli: