Srbija 26

19.04.2024.

18:44

Vučić: Očekujemo 500 različitih novih oruđa za Vojsku Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući na TV Pinku, kazao je da je zadovoljan pripremom i organizacijom vežbe Vihor 2024.

Izvor: B92.net

Vučić: Očekujemo 500 različitih novih oruđa za Vojsku Srbije
TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA

Podeli:

"Ovo kako je danas izgledalo, tako bi trebalo i na pravom bojnom polju da izgleda. Moramo da imamo jedinice za delovanje u različitim rodovima vojske u okviru istog bataljona. I jedinice za izviđanje, dronove kamikaze, dronove za nošenje tereta, mnogo bombi, protivoklopna sredstva", objasnio je predsednik. 

Kazao je da je gotovo sva tehnika nova.

"Alas je u dva metra promašio jer mora da gađa tenkove. To je ono što sme da promaši. Na Alasu smo radili dugo i na bespilotnim letelicama", dodao je.

"U Abu Dabiju sam video dron koji se meni svideo. Dovoljno je da podignete taj dron i dvanaest mina izbacite u neprijateljske rovove. Danas je 12 od 12 mina pogodilo u centar mete. Ako spuste cenu, verujem da će se napraviti dogovor sa državom", rekao je.

"Živite za uspeh i napredak zemlje. Mi gotovo ništa od toga nismo imali pre 10 godina. Mnogo veliki broj novog oruđa, vozila, kako i na koji način tuku. Naši tenkovi, koji se proizvode u Vranju, zatim Slobode Čačak, Krušik, sve je to novo. Ogroman novac je uložen, a očekujemo i u narednom periodu nova ulaganja, u narednim godinama oko 500 novih oruđa biće nabavljeno koja će postati deo Vojske Srbije", dodao je Vučić.

Kazao je da uskoro iz jedne druge zemlje uvozimo neke druge dronove.

"što se Rafala tiče čekamo još da potpišemo ugovor. To je preskupo, ali je strašno važno za obezbeđivanje bezbednosti naše zemlje", dodao je.

Predsednik kaže da je svaki korak u vojsci teško napraviti, i da ćemo pre kraja ove godine imati preko 4.500 dronova kamikaza "Komarac".

"Moramo imati na stokovima preko 10.000, a kasnije i preko 100.000. To su potrebe koje su za nas važne. Uskoro iz jedne druge zemlje uvozimo neke druge dronove, što se Rafala tiče čekamo još da potpišemo ugovor. To je preskupo, ali je strašno važno za obezbeđivanje bezbednosti naše zemlje", ističe Vučić.

Podeli:

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ko je u Rusiji ostao, sad trlja ruke

Evropske banke koje još uvek posluju u Rusiji su prošle godine uplatile 800 miliona evra poreza u tamošnji budžet, što je četiri puta više nego pre rata u Ukrajini.

20:35

30.4.2024.

1 d

Podeli: