Region 2

26.03.2024.

14:26

Propali pregovori sa Švajcarcima? Sledi novi poziv

U prvom pozivu nije izabran zakupac za nikšićku Željezaru budući da ponuđači nisu imali kompletnu dokumentaciju u delu garancija.

Izvor: Investitor

Propali pregovori sa Švajcarcima? Sledi novi poziv
Depositphotos/nikitos1977

Podeli:

To je za RTCG izjavio Miro Vračar, pomoćnik finansijskog direktora Elektoprivrede Crne Gore (EPCG).

Prethodno je objavljena informacija da je od tri ponude jedino ona švajcarske kompanije 8B Capital ostala u igri za zakup te da su pregovori u toku.

S obzirom na to da ponude nisu prihvaćene, kompanija je odlučila da već danas ili sutra raspiše novi javni poziv.

"U skladu sa svim elementima od onoga starog javnog poziva, koji će trajati 15 dana. Tako da smo ovaj prvi postupak, prvi javni poziv okončali neuspešno", rekao je Vračar.

Prema javnom pozivu u zakup će se, koji mora biti ne manji od pet godina, između ostalog dati, u Čeličani pećna, livna, kolilna i žarna hala, a u Kovačnici mehanička i konstrukciona radionica, korišćenje prostora za parking, radionica za servisiranje i održavanje vozila, magacinski prostor…

EPCG je krajem 2022. godine otkupio imovinu Željezare od turskog vlasnika, kompanije Toščelik, za 20 miliona evra.

Pokretanja proizvodnje u pogonima Čeličane i Kovačnice pod okriljem EPCG nije bilo moguće, zbog strogih pravila o državnoj pomoći.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

15 h

Podeli: