Region 10

25.04.2024.

8:58

Sve više trgovačkih lanaca za posao traži isključivo penzionere

Specijalizovani portali za oglašavanje radnih mesta poput MojPosao ili Posao.hr imaju posebne rubrike za poslove namenjene penzionerima.

Izvor: Poslovni dnevnik

Sve više trgovačkih lanaca za posao traži isključivo penzionere
Depositphotos/Wavebreakmedia

Podeli:

Penzionerima je u Hrvatskoj 2019. omogućeno da rade na pola radnog vremena, 20 sati nedeljno, a da uz to i dalje primaju pun iznos penzije. O velikoj potrebi poslodavaca (i) za penzionerima govori i to što je sve više oglasa u kojima se nude poslovi isključivo penzionerima, piše N1 a prenosi Poslovni dnevnik.

Na primer, jedan trgovački lanac ovih dana putem oglasa traži upravo prodavce-penzionere na desetak lokacija u Zagrebu. Drugi trgovački lanac takođe traži penzionere motivišući ih sledećim pozivom: “Ako voliš raditi s ljudima, srdačna si i vredna osoba koja želi iskustvo kupovine našim kupcima učiniti ugodnim i opuštenim, onda je ova pozicija za tebe.”

Pre dve godine i Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) pokrenuo je posebnu web-stranicu za zapošljavanje penzionera. Ondje se penzionerima trenutno nude 703 posla. Od toga najviše poslovi prodavca/prodavačice – 212, te čistača/čistačice – 137. 

I specijalizovani portali za oglašavanje radnih mesta poput MojPosao ili Posao.hr imaju izdvojene rubrike za poslove namenjene penzionerima. Razne firme, poput nekih koje rade obezbeđenje, na istaknutim mestima na svojim mrežnim stranicama objavljuju da zapošljavaju penzionere.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: