Region 0

06.04.2024.

10:23

Da li je ovo kraj? BiH: Obustavljeno

Rudnik mrkog uglja "Zenica" zatvoren je odlukom Elektroprivrede Federacije BiH, koja je naložila obustavljanje rudarskih radova na toj lokaciji na godinu dana.

Izvor: Tanjug

Da li je ovo kraj? BiH: Obustavljeno
Shutterstock/Alexander_Z

Podeli:

Zenički rudnik završio je prošlu godinu sa upola manjim prihodima u odnosu na 2023. godinu i gubitkom većim od 31 miliona konvertabilnih maraka (ili blizu 16 miliona evra), preneo je RTRS.

Ukupni prihodi ovog rudnika u prošloj godini bili su 12,7 miliona KM.

"Zenica" godinama posluje sa minusom i najveći je dužnik po osnovu poreza i doprinosa u FBiH.

Medij navodi da zenički rudari strahuju kako je ovo uvod u konačno zatvaranje rudnika.

Oni su nedavno, zbog neisplaćenih plata za ovu godinu, protestovali ispred Vlade FBiH, tražeći da konačno bude doneta odluka o sudbini ovog rudnika.

Od ukupno 5.120 radnika zaposlenih u sedam rudnika u sastavu federalne Elektroprivrede, u Zenici radi njih 611, napominje RTRS.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: