Region 1

02.04.2024.

16:23

Ovaj uređaj troši previše struje, a mnogi nisu svesni

Kada razmišljamo o uređajima koji troše velike količine električne energije u našem domaćinstvu, retko pomislimo na skromni i jedva vidljivi ruter koji omogućava pristup internetu.

Izvor: Poslovni dnevnik

Ovaj uređaj troši previše struje, a mnogi nisu svesni
Profimedia

Podeli:

Međutim, ako ga ostavite uključenim celi dan, može da troši znatno više električne energije nego što pretpostavljamo. Stoga je važno obratiti pažnju na energetsku efikasnost rutera pre kupovine i proveriti koliko energije troši kada je uključen i u stanju mirovanja.

Nemačka Savezna agencija za zaštitu okoline (UBA) ističe da je to posebno važno ako ruter ne možete da isključite jer se koristi i za telefonsku liniju, prenosi Poslovni dnevnik.

U tom slučaju, stručnjaci preporučuju razmatranje kupovine rutera koji omogućava isključivanje bežične mreže kada nije u upotrebi.

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: