U Sarajevu cena kvadrata i preko 4.000 evra

Cene na tržištu nekretnina u konstantnom su rastu, pa su tako i u Sarajevu porasle za čak 30 odsto.

Moj kvadrat

Izvor: biznisinfo.ba, avaz

Sreda, 25.01.2023.

10:23

U Sarajevu cena kvadrata i preko 4.000 evra
Ilustracija: Shutterstock/Ajdin Kamber

Haris Kadić, agent za nekretnine iz agencije "Stanpromet", rekao je da cena kvadrata, posebno u najatraktivnijim delovima Sarajeva, sigurno neće padati pa, ukoliko građani žele da investiraju novac u nekretnine, sada je pravo vreme.

"Bojim se da se cene nikad neće vratiti na staro", rekao je Kadić za Avaz.

Najprodavaniji su manji, jednosobni stanovi, od 30 do 40 kvadrata, a zatim dvosobni od 55 do 70 kvadrata. Tržište nekretnina u BiH fokusirano je na Sarajevo, a cena kvadrata novogradnje u centru dostiže i do 8.500 KM (4.345 evra).

"Kada je reč o starogradnji, cena kvadrata kreće se od 2.500 KM (1.278 evra) pa do 5.000 KM (2.556 evra) za renovirane stanove", rekao je Kadić i dodao da Sarajevu nedostaje veliki broj stanova.

Govoreći o dijaspori, Kadić je kazao da je zabeležen veći broj kupaca iz Sjedinjenih Američkih Država, a razlog za to je jačanje dolara.

"Mi smo primetili veći broj kupaca iz Amerike, Kanade, tamo gde je dolar bio glavno platno sredstvo, iz razloga što je dolar porastao pa su ljudi investirali", zaključio je Kadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: