Aktuelno - Moj kvadrat -

Prodaje se najskuplji stan u Splitu: Skoro 20.000 evra po kvadratu

U Hravatskoj se prodaje najskuplji stan u Splitu, po neverovatnoj ceni od 18.462 evra po kvadratu.

Izvor: jutarnji.hr / Marin Prvan/SD
Podeli
Foto: shutterstock, Inna Dodor
Foto: shutterstock, Inna Dodor

Stan je površine 65 m2 sa pogledom na more, nalazi se na trećem spratu jugoistočne kule Dioklecijanove palače.

Ono što ovaj stan izdvaja je njegova atraktivna lokacija u samom centru Splita, koja je jedinstvena svetska kulturna baština pod zaštitom UNESCO-a. Stan je opremljen starinskim i elegantnim ručno rađenim nameštajem i svim savremenim kućnim aparatima.

Takođe, sve sobe imaju klima uređaje. Svi potrebni sadržaji za život su u blizini, a s obzirom na lokaciju ova nekretnina je odlična investicija i veliki potencijal u turističke svrhe. Kupac plaća proviziju u iznosu od dva odsto.

"Iako se nekome dva odsto možda ne čini mnogo, kada se računa na cifru od 1.200.000 evra dobijete lepih 24.000. Jer ovaj stan, u dnu Hrvojeve ulice, visoko iznad kule, košta 18.462 evra po kvadratu, piše Slobodna Dalmacija. Ovo je najskuplji stambeni trg u Splitu do sada. Preduzetnici su znali kako da traže više. Tako je kafić Duje na Rivi prodat za više od 33.000 po kvadratu. Doduše, to je posao, jer jedno noćenje na ovoj lokaciji košta oko 700 evra", kaže Marijana Siničić, šef kancelarije Lifestile agencije.

"Jedino što ovaj stan ima pristup tom prostoru, iako nije u njegovom vlasništvu. Tu možete postaviti sto i stolice i uživati u zalasku sunca nad Marjanom. Mnogo je lepo i romantično", kaže Sinčić.