Kod investitora nema više stanova: Kvadrat u centru Budve prodaje se i do 5.000 evra

Ekonomska kriza u svetu i poskupljenje građevinskog materijala u Crnoj Gori generišu značajan rast cena nekretnina.

Moj kvadrat

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2022.

14:26

Kod investitora nema više stanova: Kvadrat u centru Budve prodaje se i do 5.000 evra
Foto: Epa/KOCA SULEJMANOVIC

Kvadrat stana u Podgorici košta i više od 2.000 evra, a u centru Budve i 5.000 evra. Istovremeno, porasla je i potražnja i vlasnici agencija za nekretnine kažu da se proda sve što se ponudi tržištu, piše portalanalitika.me.

Cene građevnog materijala skočile su do 200 posto pa je i graditelj stanova vlasnik Zetagradnje Blagota Radović cene stanova povećao za 15 posto.

“To nije uticalo na potražnju. Valjda se ljudi plaše inflacije i ulažu u nekretnine”, pojasnio je Radović za „Pobjedu“ dodajući da su cene stanova u njihovim zgradama 1.300-1.800 eura po kvadratu.

“Kod investitora nema više stanova. Sada prodaju vlasnici i te cene su znatno iznad realnih. Činjenica je da na tržištu nema čak ni velikih trosobnih stanova. Ne govorim samo o našoj agenciji jer sam u kontaktu s kolegama. Za stanove u izgradnji ne znam, jer ih investitori s kojima sarađujem još ne grade”, komentarisala je za Pobjedu Mira Radović, direktorka agencije za promet nekretninama.

Njena agencija nema garsonjera u ponudi poodavno, a čula je, kaže, da se cene kreću od 1.900 do 2.000 evra po kvadratu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: