- Vesti -

Šta je prava definicija seksa?

To je obično pitanje koje radoznala deca postavljaju zatečenim roditeljima. Ali, Institut Kinsi postavio je i odraslima pitanje šta je seks; istraživanje je pokazalo da se ne slažemo svi oko definisanja seksa.

Podeli

Skoro svi su jednoglasni da se sam seksualni odnos računa u seks. Ali šta se dešava kada je reč o oralnom i analnom seksu? Da li i njega svi isto definišu?

Odgovor zavisi od toga kome je pitanje postavljeno.

Studija se bavila pitanjima o seksualnom zdravlju i u njoj je učestvovalo 486 mahom heteroseksualnih osoba starosti između 18 i 96 godina. Njima su postavljena pitanja o tome da li je za njih seks najintimniji oblik ponašanja i šta sve pod njim podrazumevaju.

Rezultati izveštaja otkrili su da dvoje od deset ispitanih analni odnos nije smatralo seksom, da je svaki treći to rekao za oralni odnos, dok čak polovina ispitanih smatra da kontakt rukom takođe nije seks.

Ovo neslaganje i nije iznenađujuće nakon cirkusa koji je nastao kada je bivši predsednik Bil Klinton dao užasavajuće ličnu definiciju "seksualnih odnosa" i nakon bezbrojnih debata oko toga da li se sajber seks može kvalifikovati kao prevara.

Očigledno je da ljudi imaju potpuno drugačija mišljenja ne samo o tome šta je seks već i oko toga šta je prihvatljivo seksualno ponašanje.
Međutim, ova studija nije se bavila seksualnom vernošću.

Brendon Hil, naučni saradnik u Institutu Kinsi, objašnjava da bi istraživači, doktori, roditelji i seksolozi trebalo da budu veoma oprezni i da sopstvenu definiciju seksa obazrivo prenose na svoje sagovornike, bili oni pacijenti, učenici ili deca.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Pokrenuta istraga u kompaniji "Vajnstin"

Vrhovni tužilac savezne američke države Njujork Erik Snajdermen, pokrenuo je danas istragu o kršenju ljudskih prava u kompaniji "Vajnstin", usled niza optužbi za seksualno uznemiravanje koje su u prethodnom periodu iznete na račun holivudskog producenta Harvija Vajnstina.

Vesti ponedeljak 23.10. 20:58 Komentara: 0

Preživeo susret sa tigrastom ajkulom: "Mislio sam da je to kraj"

Jedan britanski ronilac, koji je preplivao 7,5 kilometara do obale pošto je izgubio iz vidokruga čamac sa kojeg je zaronio, tvrdi da ga je u delu puta pratila tigrasta ajkula, prenosi danas Bi-Bi-Si (BBC).Džon Kreg (34) bio je u podvodnom ribolovu na zapadu Australije kada je došlo do susreta s ajkulom.

Vesti ponedeljak 23.10. 13:25 Komentara: 4
strana 1 od 3527 idi na stranu