Besplatan ADSL svim crnogorskim školama

Život

Izvor: B92

Sreda, 25.10.2006.

15:51

Default images

Crnogorski T-Com saopštio je da će omogućiti svim osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori besplatno korišćenje ADSL interneta u narednih pet godina.

Time ova kompanije želi da da svoj doprinos unapređenju informatičke pismenosti crnogorske školske populacije. "T-Com se odlučio na ovaj potez kako bi se crnogorskim učenicima približio savremeni metod osvajanja novih znanja i veština, i tako pomoglo njihovom daljem obrazovanju. Neposredan povod za ovu donaciju bio je i podatak da su najnovija istraživanja Instituta za strateške studije i prognoze pokazala da je u poslednja tri meseca svega 2,9% učesnika u anketi koristilo internet u školi", navodi se u saopštenju.

Komapnija dodaje da je cilj akcije da se korišćenjem interneta u školama osavremeni nastavni proces, kao i da se crnogorski učenici povežu sa svojim vršnjacima u drugim zemljama. Na taj način se želi da se IT integriše u što većoj meri u nastavni proces kao veoma važno dopunsko sredstvo u savremenoj edukaciji.

(B92)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: