Najveći rezervoari bakterija

Život

Izvor: B92

Sreda, 15.02.2006.

15:10

Default images

Držači na kolicima u samouslugama nalaze se na prvom mestu po broju bakterija pronadjenih na nekom predmetu. Istovremeno, kvake na vratima u  javnim toaletima uopšte nisu tako prljave kao što bi se moglo očekivati, pokazalo je jedno istraživanje sprovedeno u Južnoj Koreji.

Udruženje za zaštitu potrošača Južne Koreje testiralo je šest predmeta koji se najčešće koriste u svakodnevnom životu, kako bi utvrdilo koji od njih sadrži najviše bakterija.

Na prvom mestu našli su se držači na kolicima u supermarketima sa 1.100 kolonija bakterija na 10 kvandratnih centimetara. Drugo mesto su zauzeli kompjuterski miševi u internet kafeima. Na trećem mestu se se našli držači u autobusima, a na četvrtom kvake u javnim toaletima. Na dnu liste su dugmići na liftu i držači u podzemnoj železnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: