Kolumbija: Brkovi dozvoljeni policijskim oficirima

Svim policijskim oficirima u Kolumbiji od sada je dozvoljeno da nose brkove posle odluke Državnog saveta, saopšteno je danas u Bogoti.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.11.2014.

16:38

Default images

Foto: Indi Samarajiva/Flickr.com

Najviša sudska instanca u Kolumbiji poništila je interni propis, star 17 godina, prema kojem policijski oficiri ne smeju da nose brkove, uz ocenu da brkovi krše "jednakost među Kolumbijcima".

"Smatramo da takva mera ugrožava slobodno izražavanje ličnosti kao i jednakost građana. Ne postoji nijedan objektivan razlog da se policijskim oficirima zabrani ili dozvoli nošenje brkova", izjavilaje predsednica Državnog saveta Maria-Klaudia Rohas Laso.

"Svi pojedinci su jednaki pred zakonom i vlasti treba da im dozvole isti tretman", dodala je ona. Odluka je doneta posle peticije grupe policijskih visoko rangiranih oficira.

U Kolumbiji ima 180.000 policijskih agenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: