Veze i odnosi

Ljubav je najbolji začin seksualnog života

Ljubav će seks učiniti mnogo prijatnijim za ženu, pokazala su istraživanja.

Sreda, 20.08.2014.

18:55

Autor: sciencedaily.com

Default images

Podeli:

Foto: daily sunny/Flickr.com

Ukoliko ste zaljubljeni u vašeg seksualnog partnera, koristi vašeg odnosa prevazilaze emocionalne. Većina žena u nedavno sprovedenoj studiji rekla je da im ljubav seks čini prijatnijim i da se osećaju slobodnijim da s partnerom kog vole istražuju svoju seksualnost.

U seriji intervjua heteroseksualne žene starosti između 20 i 68 godina rekle su da je ljubav neophodan začin za seksualne veze, ali i za brak.

“Žene povezuju ljubav sa seksom i smatraju da emocije pojačavaju fizička iskustva tokom odnosa”, kaže Bet Montemuro, profesorka sociologije koja je učestvovala u studiji.

Samo 18 odsto ispitanica smatralo je da ljubav uopšte nije potrebna za dobru seksualnu vezu.

Starije žene koje su ispitane dokazale su da povezanost između seksa, ljubavi i zadovoljstva životom ostaje snažna tokom celog života.

Profesorka Montemuro smatra da je za to odgovorno društvo, budući da se uz žene koje se upuštaju u seksualne odnose “bez obaveza” obično vezuju razne predrasude.

Od septembra 2008. do jula 2011. profesorka Montemuro je sprovela intervjue s 95 žena koje su živele u Pensilvaniji, Novom Džersiju i Njujorku. Razgovori su obično trajali 90 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.