Veze i odnosi

Da li je za vas gubljenje nevinosti bilo prijatno iskustvo?

Gubljenje nevinosti većina ljudi pamti do kraja života, ali ne uvek po dobru.

Utorak, 22.07.2014.

17:07

Autor: Daily Mail

Default images

Podeli:

Foto: Richard foster / Flickr.com

Međutim, osobe koje su u poslednjih nekoliko godina izgubile nevinost imale su prijatnije iskustvo od onih koji su prvi put imali odnos pre 20 ili 30 godina, pokazala je nova studija.

Istraživači Univerziteta u Ilinoisu pratili su više od 5.000 osoba tokom 23 godine.

Ispitanici su popunjavali upitnike između 1990. i 2012. o svom prvom seksualnom iskustvu, a među njima je bilo onih koji su nevinost izgubili u osamdesetim godinama.

Otkriveno je da su prva iskustva onih koji su u prve odnose stupili deceniju kasnije bila prijatnija od iskustava mladih ljubavnika iz osamdesetih. To je važilo i za muškarce i za žene.

Ispostavilo se da su muškarci nekada bili mnogo nervozniji zbog toga kako će se prvi put "pokazati" u krevetu, ali su zato bili zadovoljniji prvim seksom u odnosu na žene. Dame su, s druge strane, nekada posle prvog odnosa osećale krivicu.

Najveća razlika u polovima odnosila se na zadovoljstvo seksom.

Međutim, tokom tri decenije, muškarci su postali manje nervozni, a žene se manje osećale krivim, što je na posletku popravilo utiske o prvom odnosu za oba pola.

Studija je objavljena u Journal of Sex Research, a njen vodeći istraživač Suzan Špreher sugeriše da gubljenje nevinosti više nije tako "velika stvar" kao pre dvadeset i trideset godina.

Ranija istraživanja su pokazala da su osobe koje izgube nevinost u poznijim tinejdžerskim godinama kasnije zadovoljnije ljubavnim životom.

Istraživači Univerziteta u Teksasu potvrdili su da su oni koji su čekali dvadesete godine života kako bi prvi put imali seks kasnije bili u srećnijim vezama.

Da li je za vas gubljenje nevinosti bilo prijatno iskustvo?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.