Ponedeljak, 12.01.2015.

16:21

Kad i premijer kaže "potpuni idiot"

Izvor: Guardian

Kad i premijer kaže "potpuni idiot" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

Kućni savjet

pre 9 godina

@ (Nevit, 12. januar 2015 19:22)
Pobrini se ti malo više o natalitetu u Srbiji! Pometi prvo ispred svojih vrata pa tek onda zabadaj nos kod drugih!

Ja

pre 9 godina

Nisam bio u Engleskoj ali verijem da je blizu tacnog ovo o Birmingemu.Bio sam u PARIZU i u jednom trenutku sa u kompoziciji metroa/kompozicija glista,bez vrata izmedju vagona/,BIO SAM JEDINI BELAC.Da me je neko cudo spustilo tamo i da mi predhodno nije rekao gde sam,pomislio bih da sam npr. u CADU,SOMALIJI,MOZAMBIKU,ANGOLI.

fox

pre 9 godina

Inace, za sve one koji nisu upoznati sa americkim medijima, FOX News je propagandna ruka republikanse partije, a MSNBC demokratske, stim sto Fox neuporedivo pristrasniji. Dovodjenje ovakvih "strucnjaka", uglavnom sa ciljem da se ocrni neka grupa ljudi koja im se ne svidja, je uobicajena praksa na Fox-u... Nadjite segmente o ateistima npr, mislim da na nasoj televiziji toga nije bilo ni u vreme Slobe...

abc

pre 9 godina

strucnjak za bas tu oblast i lupi takvz glupost... amerikanci...
drzava gde 70% misli da je evropa drzava i da se nalazi na, ne znam, australiji, arktiku...

Necu_u_tor

pre 9 godina

Covek je mrtav ladan rekao, citiram "postoje odredjeni gradovi, npr. Birmingem, koji su potpuno Muslimanski, gde ne-muslimani prosto jednostavno ne ulaze".

E sad ja kazem: glupost na kvadrat. Bio sam u Birmingemu pre godinu dana, imam kolege Engleze odande... Da, ima muslimana dosta, ima dosta i Indusa, ali reci da ne mozes da udjes u grad je idiotizam.

Da, to jeste problem u najavi za neke evropske zemlje, tacnije, pojedina meste. Ali ni izbliza toliki koliki ovaj klovin dramatizuje.

Sta je problem dalje - problem je sto, eto recimo medju komentarima, ima toliko strucnjaka koji ce se primiti kao muve, a Birmningem ni na mapi ne umeju da nadju. Mogu samo da zamislim sta su ovakvi "strucnjaci" i ovakvi mediji (mene bi zaista bilo sramota da sam novinar sta sve prolazi") govorili o Srbiji za vreme bombardovanja. Tada se lagalo, a sada ne? Ne gospodo, lagalo se i tada, laze se i sada, samo sve vise eskalira. Mene upravo to licemerstvo i ta esklacaija manipulacije vise zabrinjava od prorockih reci eksperta i razrogacene voditeljke.

Aleksandar

pre 9 godina

Nije daleko od istine, ako pogledate karte šireg područja grada, Engleza i hrišćana ima samo u malom delu užeg centra i uglavnom na periferiji šireg područja grada. Još indikativnije je poređenje stanovništa između 2001. i 2011. godine, rapidan rast muslimana i drastični pad hrišćana ... a otada je prošlo već više od 3 godine!

Pogledajte ovo: http://en.wikipedia.org/wiki/Demography_of_Birmingham

Cika Velja

pre 9 godina

Predsednik jedne drzave ne bi trebao da koristi takav recnik. Pogotovo ne kad je na celu takve zemlje na cije se demokratske vrednosti mnogi na svetu ugledaju.
Da li tvrdnja istinita ili ne diskutabilno je ali je cinjenica da su muslimanska imena medju najpopularnijima za novorodjenu decu.

andreas kisser

pre 9 godina

jel neko od vas bio u 'bramu' (kolokvijalni nadimak birmingema) pa zna ko je od ove dvojice sarlatana u pravu (osim gospodina koji je to naveo u komentaru)? ja jesam i to mnogo puta, jer je moja devojka provela godinu dana radeci u tom gradu pre dve godine. i zamislite, drzali smo se za ruke (posto je to izgleda postala metafora slobodnih odnosa) kao i svi ostali normalni ljudi, kao i bilo gde drugde u evropi i normalnom svetu. i to ne samo u sirem centru, vec i u recimo delovima grada poznatim kao 'balti-triangle' (naziv sve govori), a tamo, kad ste u bramu, hteli-ne hteli morate otici zbog fantasticne indijske kuhinje. i zamislite nista nam se nikada nije desilo :-) inace u britaniji ima, verovali mi internet experti za sve i svasta, ili ne, svega 2.8% muslimanskog stanovnistva i oko 3% crnaca, od kojih su opet mnogi muslimani. to sto su grupisani uglavnom u londonu i nekoliko drugih vecih gradova verovatno odaje utisak nekakve najezde, sto je najobicnija glupost - 87% britanaca su beli englezi, skoti, velsani i irci, hriscani ili ateisti (dakle ne cak ni stranci bele boje koze), tj ima vise belih britanaca u britaniji, nego srba u srbiji! tako da ne brinite vi brigu drzave koja je sredjenija i sposobnija da se brine o sebi nego sto ce veci deo sveta ikada biti.

Pametnjaković

pre 9 godina

Amerikanci ispiraju mozgove ovcama spremajući ih za veliku intervenciju protiv muslimanskih zemalja, ali prvo spremaju za veliku unutrašnju čistku, to će biti prva faza, eliminisati sve Muslimane iz svih zapadnih zemalja. Ja sam Pravoslavac po rođenju, ali Ateista u suštini, međutim mislim da onda nije trebalo da se promoviše tolerancija, da se naseljavaju Muslimani, da im se daje državljanstvo, jer sada kada su ih naselili svuda, vršiti suprotnu kampanju od one koja se sprovodila decenijama, može jedino da donese krvoproliće. Možda je to bio plan od samog početka.

MaliArsic

pre 9 godina

Takvi slicni strucnjaci su raili i analize na balkanu devedesetih, ali to tada nije smetalo ni Bleru, ni gospodji Olbrajt, pa su se skupili lepo i resili da bace malo bombi na jednu suverenu drzavi i dovedu slobodu teroristima koji su napravili prvu teroristicku drzavu na svetu. Zakon i pravda nisu jednaki za sve, jasno?

Sakaluda

pre 9 godina

Covek je rekao istinu. Samo sto su politicari navikli da pricaju lazi. Ocigledno im ne odgovara kada neko kaze istinu.
(Goran, 12. januar 2015 18:17)

Nije govorio nikakvu istinu. Ziveo sam u delu istocnog Londona gde zivi preko 95% muslimana, imaju dzamiju odmah pored sinagoge i nema nikakve takve stvari. Ovaj tip sa Foxa je izvrnut ruglu i obavezao se da ce dati pare u dobrovoljne svrhe, jer se pokazao kao pajac koji nema pojma. Sto je najcrnje od svega, on slovi za eksperta za terorizam. Ne cudi sto je paranoja na toliko velikom nivou.

U bilo kom drugom slucaju rekao bih ti da si u pravu sto se politicara tice, ali ovde je nesrecni Kameron imao zicer.

realnost

pre 9 godina

Čista zloupotreba slobode govora.Tako se odnositi prema novinaru?!
Nek im premijer prihvati realnost,nažalost.
Inače nije samo to u pitanju,kucajte na YouTube-u "Muslim Patrol" i sve će vam biti jasno.

Nevit

pre 9 godina

Mi smo platili i dalje plaćamo naše grehe u istoriji a sada su na red došle zapadne zemlje. VB je kolonizovala "pola sveta", pljačkala druge narode i otimala njihove zemlje, e sada ne samo da su izgubili skoro sve kolonije, nego su i posltali kolonija nekih (muslimanskih) naroda, a tek će platiti u budućnosti, s' obzirom da Englezi i drugi Britanci izumuri zbog lošeg nataliteta, dok kolonisti (Muslimani) imaju daleko veći natalitet a i priliv novih kolonista je sve veći.

Kipo

pre 9 godina

Ova priča ima dobre osnove tj. nije baš tolika glupost kako Kameron tvrdi. Usput ova voditeljka ima previše ukršten pogled za nekoga ko radi na televiziji...

Langus

pre 9 godina

Za mene je idiot svaki muskarac na visokom polozaju koji ne zna pravilno da veze kravatu. Cudno da nema nekog iz PR da ga upozori da ne hoda naokolo kao dripac.

E, sad takav vodi VB? Vasa volja, meni je mirna savest, upozorio sam vas.

Kornjaca

pre 9 godina

Nista cudno i u Nizozemskoj postoje muslimanski kvartovi u svim malo vecim gradovima, doduse jos nemaju svoju policiju, ali uskoro bi i to moglo biti.

Nebojša Gojnić

pre 9 godina

Fox News je najgori fašistički megafon još od vremen Gebelsa.
Uvek oni nađu da prebrojavaju crnce i muslimane, jel valjda "zna se ko ovde krade".

Voditelji su im se obrazovali isključivo vestima koje sami objavljuju.
Tu nema nikog ko bi moga da nađe, na primer Madagaskar na mapi.
Njihove "biserne" izjave daleko prevazilaze okvire jednog komentara.

Ali ...
... ni David Cameron nije cvećka, voli taj gospodin da vređa ljude čak i u britanskom parlamentu.

Tako da udario "junak na junaka".
Mislim da je voditlej gluplji ali je ipak premijer nekako više antipatičan.

Alex

pre 9 godina

Živeo sam u Birmingemu do pre 6 meseci, i mogu reći da ovo što je ovaj čovek rekao i nije toliko daleko od istine, mnogo, baš mnogo Arapa i crnaca se doseljava i svi imaju veliki natalitet...
Ako i nije tačno sada, verujem da će za nekih 20-30 godina sigurno biti tačno. Možda je vreme da Evropa zatvori granice.

zoran

pre 9 godina

U Birmingemu ima 138 dzamija. U delovima Londona postoji serijatska policija. Istina smeta premijeru?
(zivcan_neki_lik, 12. januar 2015 16:49)

Hajde ne lupetaj...u tom istom Birmingemu imas i najveci Hindu hram u Evropi...pa shta..??

cinik

pre 9 godina

Mozda je ovo bio pokusaj atentata na Kameruna. Dakle premijer je jeo kasu, to je neko znao i znao je vreme kada je jede. U to vreme sledi izjava o Birmingemu koja je za posledicu umalo imala smrt premijera. Ovo treba ispitati, islamski fundamentalisti su vrlo kreativni.

nekoizmase

pre 9 godina

fox news korespondenti su idioti generalno. ali ovaj tip govori istinu. sve sto je rekao je vec bilo u vijestima u zadnjih godinu dve i to da tuku ako te vide na ulici da se drzis s djevojkom za ruku, ili ako hodas 'pogresnom' stranom ulice. a sta je sa aferom onih 13 skola sto forsiraju islamski program? kameron sam sebe zamlacuje, narod vec dobro zna sta se desava a kameron forsira bratstvo jedinstvo jer je to civilizovana stvar koju treba raditi. ali mi vise ne zivimo sa civilizovanom 'bracom'.

Nemanja

pre 9 godina

Inace kao ne postoje kvartovi koji su 100% muslimanski i apsolutno se ne preporucuje odlazak u iste?E sad sto premijer mora zarad poena da pohvaljuje multietnicnost krajeva I da se pretvara da je sve u redu to je drugs stvar

Alex

pre 9 godina

Živeo sam u Birmingemu do pre 6 meseci, i mogu reći da ovo što je ovaj čovek rekao i nije toliko daleko od istine, mnogo, baš mnogo Arapa i crnaca se doseljava i svi imaju veliki natalitet...
Ako i nije tačno sada, verujem da će za nekih 20-30 godina sigurno biti tačno. Možda je vreme da Evropa zatvori granice.

cinik

pre 9 godina

Mozda je ovo bio pokusaj atentata na Kameruna. Dakle premijer je jeo kasu, to je neko znao i znao je vreme kada je jede. U to vreme sledi izjava o Birmingemu koja je za posledicu umalo imala smrt premijera. Ovo treba ispitati, islamski fundamentalisti su vrlo kreativni.

Nemanja

pre 9 godina

Inace kao ne postoje kvartovi koji su 100% muslimanski i apsolutno se ne preporucuje odlazak u iste?E sad sto premijer mora zarad poena da pohvaljuje multietnicnost krajeva I da se pretvara da je sve u redu to je drugs stvar

nekoizmase

pre 9 godina

fox news korespondenti su idioti generalno. ali ovaj tip govori istinu. sve sto je rekao je vec bilo u vijestima u zadnjih godinu dve i to da tuku ako te vide na ulici da se drzis s djevojkom za ruku, ili ako hodas 'pogresnom' stranom ulice. a sta je sa aferom onih 13 skola sto forsiraju islamski program? kameron sam sebe zamlacuje, narod vec dobro zna sta se desava a kameron forsira bratstvo jedinstvo jer je to civilizovana stvar koju treba raditi. ali mi vise ne zivimo sa civilizovanom 'bracom'.

Nebojša Gojnić

pre 9 godina

Fox News je najgori fašistički megafon još od vremen Gebelsa.
Uvek oni nađu da prebrojavaju crnce i muslimane, jel valjda "zna se ko ovde krade".

Voditelji su im se obrazovali isključivo vestima koje sami objavljuju.
Tu nema nikog ko bi moga da nađe, na primer Madagaskar na mapi.
Njihove "biserne" izjave daleko prevazilaze okvire jednog komentara.

Ali ...
... ni David Cameron nije cvećka, voli taj gospodin da vređa ljude čak i u britanskom parlamentu.

Tako da udario "junak na junaka".
Mislim da je voditlej gluplji ali je ipak premijer nekako više antipatičan.

zoran

pre 9 godina

U Birmingemu ima 138 dzamija. U delovima Londona postoji serijatska policija. Istina smeta premijeru?
(zivcan_neki_lik, 12. januar 2015 16:49)

Hajde ne lupetaj...u tom istom Birmingemu imas i najveci Hindu hram u Evropi...pa shta..??

MaliArsic

pre 9 godina

Takvi slicni strucnjaci su raili i analize na balkanu devedesetih, ali to tada nije smetalo ni Bleru, ni gospodji Olbrajt, pa su se skupili lepo i resili da bace malo bombi na jednu suverenu drzavi i dovedu slobodu teroristima koji su napravili prvu teroristicku drzavu na svetu. Zakon i pravda nisu jednaki za sve, jasno?

Kornjaca

pre 9 godina

Nista cudno i u Nizozemskoj postoje muslimanski kvartovi u svim malo vecim gradovima, doduse jos nemaju svoju policiju, ali uskoro bi i to moglo biti.

Kipo

pre 9 godina

Ova priča ima dobre osnove tj. nije baš tolika glupost kako Kameron tvrdi. Usput ova voditeljka ima previše ukršten pogled za nekoga ko radi na televiziji...

Sakaluda

pre 9 godina

Covek je rekao istinu. Samo sto su politicari navikli da pricaju lazi. Ocigledno im ne odgovara kada neko kaze istinu.
(Goran, 12. januar 2015 18:17)

Nije govorio nikakvu istinu. Ziveo sam u delu istocnog Londona gde zivi preko 95% muslimana, imaju dzamiju odmah pored sinagoge i nema nikakve takve stvari. Ovaj tip sa Foxa je izvrnut ruglu i obavezao se da ce dati pare u dobrovoljne svrhe, jer se pokazao kao pajac koji nema pojma. Sto je najcrnje od svega, on slovi za eksperta za terorizam. Ne cudi sto je paranoja na toliko velikom nivou.

U bilo kom drugom slucaju rekao bih ti da si u pravu sto se politicara tice, ali ovde je nesrecni Kameron imao zicer.

Langus

pre 9 godina

Za mene je idiot svaki muskarac na visokom polozaju koji ne zna pravilno da veze kravatu. Cudno da nema nekog iz PR da ga upozori da ne hoda naokolo kao dripac.

E, sad takav vodi VB? Vasa volja, meni je mirna savest, upozorio sam vas.

realnost

pre 9 godina

Čista zloupotreba slobode govora.Tako se odnositi prema novinaru?!
Nek im premijer prihvati realnost,nažalost.
Inače nije samo to u pitanju,kucajte na YouTube-u "Muslim Patrol" i sve će vam biti jasno.

Nevit

pre 9 godina

Mi smo platili i dalje plaćamo naše grehe u istoriji a sada su na red došle zapadne zemlje. VB je kolonizovala "pola sveta", pljačkala druge narode i otimala njihove zemlje, e sada ne samo da su izgubili skoro sve kolonije, nego su i posltali kolonija nekih (muslimanskih) naroda, a tek će platiti u budućnosti, s' obzirom da Englezi i drugi Britanci izumuri zbog lošeg nataliteta, dok kolonisti (Muslimani) imaju daleko veći natalitet a i priliv novih kolonista je sve veći.

Pametnjaković

pre 9 godina

Amerikanci ispiraju mozgove ovcama spremajući ih za veliku intervenciju protiv muslimanskih zemalja, ali prvo spremaju za veliku unutrašnju čistku, to će biti prva faza, eliminisati sve Muslimane iz svih zapadnih zemalja. Ja sam Pravoslavac po rođenju, ali Ateista u suštini, međutim mislim da onda nije trebalo da se promoviše tolerancija, da se naseljavaju Muslimani, da im se daje državljanstvo, jer sada kada su ih naselili svuda, vršiti suprotnu kampanju od one koja se sprovodila decenijama, može jedino da donese krvoproliće. Možda je to bio plan od samog početka.

fox

pre 9 godina

Inace, za sve one koji nisu upoznati sa americkim medijima, FOX News je propagandna ruka republikanse partije, a MSNBC demokratske, stim sto Fox neuporedivo pristrasniji. Dovodjenje ovakvih "strucnjaka", uglavnom sa ciljem da se ocrni neka grupa ljudi koja im se ne svidja, je uobicajena praksa na Fox-u... Nadjite segmente o ateistima npr, mislim da na nasoj televiziji toga nije bilo ni u vreme Slobe...

Necu_u_tor

pre 9 godina

Covek je mrtav ladan rekao, citiram "postoje odredjeni gradovi, npr. Birmingem, koji su potpuno Muslimanski, gde ne-muslimani prosto jednostavno ne ulaze".

E sad ja kazem: glupost na kvadrat. Bio sam u Birmingemu pre godinu dana, imam kolege Engleze odande... Da, ima muslimana dosta, ima dosta i Indusa, ali reci da ne mozes da udjes u grad je idiotizam.

Da, to jeste problem u najavi za neke evropske zemlje, tacnije, pojedina meste. Ali ni izbliza toliki koliki ovaj klovin dramatizuje.

Sta je problem dalje - problem je sto, eto recimo medju komentarima, ima toliko strucnjaka koji ce se primiti kao muve, a Birmningem ni na mapi ne umeju da nadju. Mogu samo da zamislim sta su ovakvi "strucnjaci" i ovakvi mediji (mene bi zaista bilo sramota da sam novinar sta sve prolazi") govorili o Srbiji za vreme bombardovanja. Tada se lagalo, a sada ne? Ne gospodo, lagalo se i tada, laze se i sada, samo sve vise eskalira. Mene upravo to licemerstvo i ta esklacaija manipulacije vise zabrinjava od prorockih reci eksperta i razrogacene voditeljke.

andreas kisser

pre 9 godina

jel neko od vas bio u 'bramu' (kolokvijalni nadimak birmingema) pa zna ko je od ove dvojice sarlatana u pravu (osim gospodina koji je to naveo u komentaru)? ja jesam i to mnogo puta, jer je moja devojka provela godinu dana radeci u tom gradu pre dve godine. i zamislite, drzali smo se za ruke (posto je to izgleda postala metafora slobodnih odnosa) kao i svi ostali normalni ljudi, kao i bilo gde drugde u evropi i normalnom svetu. i to ne samo u sirem centru, vec i u recimo delovima grada poznatim kao 'balti-triangle' (naziv sve govori), a tamo, kad ste u bramu, hteli-ne hteli morate otici zbog fantasticne indijske kuhinje. i zamislite nista nam se nikada nije desilo :-) inace u britaniji ima, verovali mi internet experti za sve i svasta, ili ne, svega 2.8% muslimanskog stanovnistva i oko 3% crnaca, od kojih su opet mnogi muslimani. to sto su grupisani uglavnom u londonu i nekoliko drugih vecih gradova verovatno odaje utisak nekakve najezde, sto je najobicnija glupost - 87% britanaca su beli englezi, skoti, velsani i irci, hriscani ili ateisti (dakle ne cak ni stranci bele boje koze), tj ima vise belih britanaca u britaniji, nego srba u srbiji! tako da ne brinite vi brigu drzave koja je sredjenija i sposobnija da se brine o sebi nego sto ce veci deo sveta ikada biti.

abc

pre 9 godina

strucnjak za bas tu oblast i lupi takvz glupost... amerikanci...
drzava gde 70% misli da je evropa drzava i da se nalazi na, ne znam, australiji, arktiku...

Ja

pre 9 godina

Nisam bio u Engleskoj ali verijem da je blizu tacnog ovo o Birmingemu.Bio sam u PARIZU i u jednom trenutku sa u kompoziciji metroa/kompozicija glista,bez vrata izmedju vagona/,BIO SAM JEDINI BELAC.Da me je neko cudo spustilo tamo i da mi predhodno nije rekao gde sam,pomislio bih da sam npr. u CADU,SOMALIJI,MOZAMBIKU,ANGOLI.

Aleksandar

pre 9 godina

Nije daleko od istine, ako pogledate karte šireg područja grada, Engleza i hrišćana ima samo u malom delu užeg centra i uglavnom na periferiji šireg područja grada. Još indikativnije je poređenje stanovništa između 2001. i 2011. godine, rapidan rast muslimana i drastični pad hrišćana ... a otada je prošlo već više od 3 godine!

Pogledajte ovo: http://en.wikipedia.org/wiki/Demography_of_Birmingham

Cika Velja

pre 9 godina

Predsednik jedne drzave ne bi trebao da koristi takav recnik. Pogotovo ne kad je na celu takve zemlje na cije se demokratske vrednosti mnogi na svetu ugledaju.
Da li tvrdnja istinita ili ne diskutabilno je ali je cinjenica da su muslimanska imena medju najpopularnijima za novorodjenu decu.

Kućni savjet

pre 9 godina

@ (Nevit, 12. januar 2015 19:22)
Pobrini se ti malo više o natalitetu u Srbiji! Pometi prvo ispred svojih vrata pa tek onda zabadaj nos kod drugih!

zoran

pre 9 godina

U Birmingemu ima 138 dzamija. U delovima Londona postoji serijatska policija. Istina smeta premijeru?
(zivcan_neki_lik, 12. januar 2015 16:49)

Hajde ne lupetaj...u tom istom Birmingemu imas i najveci Hindu hram u Evropi...pa shta..??

Alex

pre 9 godina

Živeo sam u Birmingemu do pre 6 meseci, i mogu reći da ovo što je ovaj čovek rekao i nije toliko daleko od istine, mnogo, baš mnogo Arapa i crnaca se doseljava i svi imaju veliki natalitet...
Ako i nije tačno sada, verujem da će za nekih 20-30 godina sigurno biti tačno. Možda je vreme da Evropa zatvori granice.

Nebojša Gojnić

pre 9 godina

Fox News je najgori fašistički megafon još od vremen Gebelsa.
Uvek oni nađu da prebrojavaju crnce i muslimane, jel valjda "zna se ko ovde krade".

Voditelji su im se obrazovali isključivo vestima koje sami objavljuju.
Tu nema nikog ko bi moga da nađe, na primer Madagaskar na mapi.
Njihove "biserne" izjave daleko prevazilaze okvire jednog komentara.

Ali ...
... ni David Cameron nije cvećka, voli taj gospodin da vređa ljude čak i u britanskom parlamentu.

Tako da udario "junak na junaka".
Mislim da je voditlej gluplji ali je ipak premijer nekako više antipatičan.

Nemanja

pre 9 godina

Inace kao ne postoje kvartovi koji su 100% muslimanski i apsolutno se ne preporucuje odlazak u iste?E sad sto premijer mora zarad poena da pohvaljuje multietnicnost krajeva I da se pretvara da je sve u redu to je drugs stvar

Kornjaca

pre 9 godina

Nista cudno i u Nizozemskoj postoje muslimanski kvartovi u svim malo vecim gradovima, doduse jos nemaju svoju policiju, ali uskoro bi i to moglo biti.

nekoizmase

pre 9 godina

fox news korespondenti su idioti generalno. ali ovaj tip govori istinu. sve sto je rekao je vec bilo u vijestima u zadnjih godinu dve i to da tuku ako te vide na ulici da se drzis s djevojkom za ruku, ili ako hodas 'pogresnom' stranom ulice. a sta je sa aferom onih 13 skola sto forsiraju islamski program? kameron sam sebe zamlacuje, narod vec dobro zna sta se desava a kameron forsira bratstvo jedinstvo jer je to civilizovana stvar koju treba raditi. ali mi vise ne zivimo sa civilizovanom 'bracom'.

Langus

pre 9 godina

Za mene je idiot svaki muskarac na visokom polozaju koji ne zna pravilno da veze kravatu. Cudno da nema nekog iz PR da ga upozori da ne hoda naokolo kao dripac.

E, sad takav vodi VB? Vasa volja, meni je mirna savest, upozorio sam vas.

realnost

pre 9 godina

Čista zloupotreba slobode govora.Tako se odnositi prema novinaru?!
Nek im premijer prihvati realnost,nažalost.
Inače nije samo to u pitanju,kucajte na YouTube-u "Muslim Patrol" i sve će vam biti jasno.

cinik

pre 9 godina

Mozda je ovo bio pokusaj atentata na Kameruna. Dakle premijer je jeo kasu, to je neko znao i znao je vreme kada je jede. U to vreme sledi izjava o Birmingemu koja je za posledicu umalo imala smrt premijera. Ovo treba ispitati, islamski fundamentalisti su vrlo kreativni.

Kipo

pre 9 godina

Ova priča ima dobre osnove tj. nije baš tolika glupost kako Kameron tvrdi. Usput ova voditeljka ima previše ukršten pogled za nekoga ko radi na televiziji...

Nevit

pre 9 godina

Mi smo platili i dalje plaćamo naše grehe u istoriji a sada su na red došle zapadne zemlje. VB je kolonizovala "pola sveta", pljačkala druge narode i otimala njihove zemlje, e sada ne samo da su izgubili skoro sve kolonije, nego su i posltali kolonija nekih (muslimanskih) naroda, a tek će platiti u budućnosti, s' obzirom da Englezi i drugi Britanci izumuri zbog lošeg nataliteta, dok kolonisti (Muslimani) imaju daleko veći natalitet a i priliv novih kolonista je sve veći.

andreas kisser

pre 9 godina

jel neko od vas bio u 'bramu' (kolokvijalni nadimak birmingema) pa zna ko je od ove dvojice sarlatana u pravu (osim gospodina koji je to naveo u komentaru)? ja jesam i to mnogo puta, jer je moja devojka provela godinu dana radeci u tom gradu pre dve godine. i zamislite, drzali smo se za ruke (posto je to izgleda postala metafora slobodnih odnosa) kao i svi ostali normalni ljudi, kao i bilo gde drugde u evropi i normalnom svetu. i to ne samo u sirem centru, vec i u recimo delovima grada poznatim kao 'balti-triangle' (naziv sve govori), a tamo, kad ste u bramu, hteli-ne hteli morate otici zbog fantasticne indijske kuhinje. i zamislite nista nam se nikada nije desilo :-) inace u britaniji ima, verovali mi internet experti za sve i svasta, ili ne, svega 2.8% muslimanskog stanovnistva i oko 3% crnaca, od kojih su opet mnogi muslimani. to sto su grupisani uglavnom u londonu i nekoliko drugih vecih gradova verovatno odaje utisak nekakve najezde, sto je najobicnija glupost - 87% britanaca su beli englezi, skoti, velsani i irci, hriscani ili ateisti (dakle ne cak ni stranci bele boje koze), tj ima vise belih britanaca u britaniji, nego srba u srbiji! tako da ne brinite vi brigu drzave koja je sredjenija i sposobnija da se brine o sebi nego sto ce veci deo sveta ikada biti.

Pametnjaković

pre 9 godina

Amerikanci ispiraju mozgove ovcama spremajući ih za veliku intervenciju protiv muslimanskih zemalja, ali prvo spremaju za veliku unutrašnju čistku, to će biti prva faza, eliminisati sve Muslimane iz svih zapadnih zemalja. Ja sam Pravoslavac po rođenju, ali Ateista u suštini, međutim mislim da onda nije trebalo da se promoviše tolerancija, da se naseljavaju Muslimani, da im se daje državljanstvo, jer sada kada su ih naselili svuda, vršiti suprotnu kampanju od one koja se sprovodila decenijama, može jedino da donese krvoproliće. Možda je to bio plan od samog početka.

Sakaluda

pre 9 godina

Covek je rekao istinu. Samo sto su politicari navikli da pricaju lazi. Ocigledno im ne odgovara kada neko kaze istinu.
(Goran, 12. januar 2015 18:17)

Nije govorio nikakvu istinu. Ziveo sam u delu istocnog Londona gde zivi preko 95% muslimana, imaju dzamiju odmah pored sinagoge i nema nikakve takve stvari. Ovaj tip sa Foxa je izvrnut ruglu i obavezao se da ce dati pare u dobrovoljne svrhe, jer se pokazao kao pajac koji nema pojma. Sto je najcrnje od svega, on slovi za eksperta za terorizam. Ne cudi sto je paranoja na toliko velikom nivou.

U bilo kom drugom slucaju rekao bih ti da si u pravu sto se politicara tice, ali ovde je nesrecni Kameron imao zicer.

MaliArsic

pre 9 godina

Takvi slicni strucnjaci su raili i analize na balkanu devedesetih, ali to tada nije smetalo ni Bleru, ni gospodji Olbrajt, pa su se skupili lepo i resili da bace malo bombi na jednu suverenu drzavi i dovedu slobodu teroristima koji su napravili prvu teroristicku drzavu na svetu. Zakon i pravda nisu jednaki za sve, jasno?

Cika Velja

pre 9 godina

Predsednik jedne drzave ne bi trebao da koristi takav recnik. Pogotovo ne kad je na celu takve zemlje na cije se demokratske vrednosti mnogi na svetu ugledaju.
Da li tvrdnja istinita ili ne diskutabilno je ali je cinjenica da su muslimanska imena medju najpopularnijima za novorodjenu decu.

abc

pre 9 godina

strucnjak za bas tu oblast i lupi takvz glupost... amerikanci...
drzava gde 70% misli da je evropa drzava i da se nalazi na, ne znam, australiji, arktiku...

Ja

pre 9 godina

Nisam bio u Engleskoj ali verijem da je blizu tacnog ovo o Birmingemu.Bio sam u PARIZU i u jednom trenutku sa u kompoziciji metroa/kompozicija glista,bez vrata izmedju vagona/,BIO SAM JEDINI BELAC.Da me je neko cudo spustilo tamo i da mi predhodno nije rekao gde sam,pomislio bih da sam npr. u CADU,SOMALIJI,MOZAMBIKU,ANGOLI.

Aleksandar

pre 9 godina

Nije daleko od istine, ako pogledate karte šireg područja grada, Engleza i hrišćana ima samo u malom delu užeg centra i uglavnom na periferiji šireg područja grada. Još indikativnije je poređenje stanovništa između 2001. i 2011. godine, rapidan rast muslimana i drastični pad hrišćana ... a otada je prošlo već više od 3 godine!

Pogledajte ovo: http://en.wikipedia.org/wiki/Demography_of_Birmingham

Necu_u_tor

pre 9 godina

Covek je mrtav ladan rekao, citiram "postoje odredjeni gradovi, npr. Birmingem, koji su potpuno Muslimanski, gde ne-muslimani prosto jednostavno ne ulaze".

E sad ja kazem: glupost na kvadrat. Bio sam u Birmingemu pre godinu dana, imam kolege Engleze odande... Da, ima muslimana dosta, ima dosta i Indusa, ali reci da ne mozes da udjes u grad je idiotizam.

Da, to jeste problem u najavi za neke evropske zemlje, tacnije, pojedina meste. Ali ni izbliza toliki koliki ovaj klovin dramatizuje.

Sta je problem dalje - problem je sto, eto recimo medju komentarima, ima toliko strucnjaka koji ce se primiti kao muve, a Birmningem ni na mapi ne umeju da nadju. Mogu samo da zamislim sta su ovakvi "strucnjaci" i ovakvi mediji (mene bi zaista bilo sramota da sam novinar sta sve prolazi") govorili o Srbiji za vreme bombardovanja. Tada se lagalo, a sada ne? Ne gospodo, lagalo se i tada, laze se i sada, samo sve vise eskalira. Mene upravo to licemerstvo i ta esklacaija manipulacije vise zabrinjava od prorockih reci eksperta i razrogacene voditeljke.

fox

pre 9 godina

Inace, za sve one koji nisu upoznati sa americkim medijima, FOX News je propagandna ruka republikanse partije, a MSNBC demokratske, stim sto Fox neuporedivo pristrasniji. Dovodjenje ovakvih "strucnjaka", uglavnom sa ciljem da se ocrni neka grupa ljudi koja im se ne svidja, je uobicajena praksa na Fox-u... Nadjite segmente o ateistima npr, mislim da na nasoj televiziji toga nije bilo ni u vreme Slobe...

Kućni savjet

pre 9 godina

@ (Nevit, 12. januar 2015 19:22)
Pobrini se ti malo više o natalitetu u Srbiji! Pometi prvo ispred svojih vrata pa tek onda zabadaj nos kod drugih!