Ponedeljak, 08.09.2014.

18:50

Važna nedelja za gej parove širom sveta

Izvor: Guardian, Beta, Independent

Važna nedelja za gej parove širom sveta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

mpk

pre 9 godina

Zamislite tek kako je ocu koji ocekuje snahu, unučiće...a dobije zeta...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sumadinac, 8. septembar 2014 19:02)

Ovo je tačno. I jeste veliki problem. Roditelji, koji je teško da prihvate da su im deca homoseksualci. Najviše zbog sredine. Ne treba ići đonom. To je problem koji polako treba rešavati i edukovati roditelje.

Severina

pre 9 godina

Zamišljam kako im na svadbama dva puta pevaju "danas majko ženiš svoga sina"...
:)(str8, 8. septembar 2014 19:56)

A tek kad su 3 puta za redom pustili 'Nek Puknu Dusmani'!

Ladon

pre 9 godina

@bt Prebijanje gejeva, izbacivanje iz porodica itd. tebi je u rangu straha dece od mraka? Vecina homofoba koje poznajem se ne plasi gejeva, vec ih se gadi i mrzi. Zato homofobiju treba uvek i na svakom mestu osudjivati, kao i rasizam. Takodje, mozda si cuo/cula za termin anomalija, koji ne znaci nuzno ni bolest, ni poremecaj, ni nastranost. Na kraju krajeva, svi smo mi deo prirodnog balansa.

бт

pre 9 godina

Homoseksualno ponasanje je uoceno kod oko 1500 zivotinjskih vrsta, za preko 500 je definitivno naucno dokazano. Tako da... Sada je red da prihvatis "nastrane"? Salim se, znam da realnost i dokazi ne uticu na homofobe :)
(informacija, 8. septembar 2014 20:55)

Још давно је показано и доказано да сисари имају многе сличности са људима који су и сами сисари. То што је нека особина заједничка људима и животињама не значи да није у питању настраност, а том речју означава се нешто што је на страни, односно по страни од природног. Међутим, замерати хомофобима што се плаше хомосексуалности исто је што и замерати деци што се плаше мрака, јер и једни и други се плаше непознатог.

en passant - en face

pre 9 godina

Draga Gorana, izvinite zbog greške u imenu. Greška je mehanička.
Da li je svaka kritika vama izazvana besom, rezignacijom, frustracijom i kojim još uvredama meni upućenim? (Da, uvredljivo je tumačiti tuđa osećanja po radikalskom receptu. E, to frustrira.) Iz kog dela mog komentara zaključujete da sam isfrustrirani homoseksualac? Iz kog dela da sam homoseksualac? Sami uskačete sebi u usta pretpostavljajući da nikog osim gejeva ne interesuju LGBT prava, a onda kritikujete, sa moralne visine dakako, odsustvo solidarnosti LGBT sa drugim grupama. Gejevi iz vaše priče su posebna klasa koju ne dotiču problemi opšteprisutnog siromaštva u zemlji. Još treba da kupuju društvenu toleranciju rešavajući probleme siromaštva? Štaviše, pored ekonomskih eksperata, vladinih institucija i nevladinih organizacija koje se time bave, LGBT grupe treba da iznalaze rešenja za ekonomsku krizu? Verujem da ni sami to ne mislite, samo ste hteli da iskažete svoju duboku posvećenost socijalnim pitanjima. Bravo! Vas i B. Srbljanović duboko tište muke "malog čoveka". BS je posebno po tome prepoznatljiva. Mi ostali smo imuni. (Nahraniste li danas tog siromaha?)

Kada ukazujem na to da grešite kada jednu opštu negativnu pojavu u kolektivima širom planete pripisujete samo jednoj, pritom marginalizovanoj grupi, to nije fustracija, već neslaganje sa vama. Frustracija nastupa kada mi VI kažete kako se JA osećam. Nadam se da ćete nadalje umeti da pravite razliku.

Damjan

pre 9 godina

Sve, sve, ali zasto homoseksualci moraju da se bore za ostale manjinske grupe? Zasto se kao podrazumeva da se, osim za svoja prava (sto je vec samo po sebi ogromna borba!) borimo i protiv siromastva, za ugrozenost trudnica, za nacionalne manjine i slicno? I sve to zato sto heteroseksualna vecina Srbije smatra da je to nasa duznost, ne bi li tek onda, kao eto, nas i nasa prava uzeli u razmatranje? Da nije to malo licemerno, da se ocekuje od ~8% populacije da zavrsava ono što 92% iste neće? Pa dokle ide taj bezobrazluk i šta sve neću pročitati ovde, zaista.

Vlada

pre 9 godina

@Gorana A gle, i mi heteroseksualci 'lupamo' minuse na komentare u kojima dominiraju neznanje i predrasude. A koliko znam i te lbgt organizacije su ucestvovale u humanitarnim akcijama, kada su bile poplave i lbgt aktivisti su pomagali. A neko je napisao kada ce 'nedelja heteroseksualaca'. Pa mi heteroseksualci imamo 'svojih' hiljade godina, i toliko smo navikli da gledamo samo sebe, a da drugi moraju da se kriju u svoja cetiri zida, da kad su i ovi konacno dobili 'svoju' nedelju (znaci jednu nedelju u kojoj su se igrom slucaja desila neka pozitivna desavanja za njih), nama to odmah bode oci, i daj da svoje frustracije istresemo na njima. I to sto 'lav skace na lava' ne cini ovu pojavu opravdanom i o.k? Pa ako ste se slozili da postoji u prirodi, i pri tome svojim cinom ne ugrozavaju prava drugih ljudi,i jos pri tome nije ni zarazno, ne vidim nijedan argument za negativno komentarisanje.

Gorana

pre 9 godina

@ en passant

Ocigledno da Vas je bes uzeo pod svoje pa pogresili i ime a i upucujete reci koje ne stoje-nijednom recju nisam ni nagovestila da su homoseksualci zli,jedino da ste ovu narodnu izreku ko zlu paru protumacili na nacin koji vam odgovara.Ne mozete znati sta sam ja u tih sest godina prihvatila a sta ne kako homoseksualaca,heteroseksualaca. Dalje, rec je u clanku o homo parovima pa zato i osvrt na vidjeno ponasanje,naravno da ga ima i medju hetero kolektivima.Ja uzimam u obzir svu Vasu i svih homoseksualaca isfrustriranost, diskriminaciju i ne ljutim se na to ste toliko rezignirani ili Vas je bas ovaj komentar toliko rezignirao!To da nema solidarnosti sa drugim marginalizovanim grupama-nema je,to da lupate puno minuseva kada vam ne odgovara,pa vidi se.To da ima pohlepnih i gramzivih u organizacijama koje se bore za ostvarivanje prava LGBT ima(I u drugim je tako- drzimo se teme).Cemu toliko organizacija na istu temu u ovako maloj Srbiji?I niste bili tu da lupate ni minuseve ni pluseve u tolikom broju kada je neki dan bilo reci o siromastvu i da, nije to nacin za borbu ali evo selektivno ga primenjujete u ovom slucaju!Ja cu vas i dalje podrzavati ali stvari nisu crno-bele! I jos jednom sto rece Srbljanovicka budite solidarni sa drugim marginalizovanim grupama a protiv siromastva borite se ko kako moze- eto kupite , na primer, siromahu iz komsiluka danas jedan obrok, predlozite da drzava nesto uradi da bi se smanjilo siromastvo...Ima puno nacina!

Kockalone

pre 9 godina

Homoseksualci u Srbiji neka se potrude i izbore sami za svoja prava, nije lepo smejati se tudjoj nesreci. Do ovog bloga sam im davao podrsku, svi su precutali pljuvanje po radnicima. Ni jedna gej organizacija se nije ogradila od ovakog ismevanja radnika.
http://blog.b92.net/text/9556/Sta-sta-sta-da-odsecem-ja/

Biljana

pre 9 godina

Predrasude o zenama kamiondžijama, i uopšte tipovima ljudi koji vole isti pol, su stvorile homofobične sredine, kao što je ova naša. Zamislite, samo za trenutak, sreću ovih bakica što su se posle toliko godina venčale!? Pozdrav svim ljudima otvorenog srca :)

Бојан Илић

pre 9 godina

Osecam se heteronelagodno...stidim se,ali priznacu,nisam lav,nisam vepar,nisam...gej.Eto,sad svi znate.....
(Boki, 08. septembar 2014 23:51)

:-))))
Демоде си тотално!

Бојан Илић

pre 9 godina

(ne razvijaš se kao osoba psihički, mentalno, emotivno). To je loše prvo po tebe, jer homoseksualnosti je bilo i biće, a na tebi je da se suočiš sa tim i sazriš ili ne...
(Tacy, 08. septembar 2014 22:37)

За разлику од појединаца који вичу "геј је ок" само зато што је тренутно in у друштву и који су гејеве видели само на филмовима, имао сам прилику да пар година будем у њиховом "друштву" и могу ти рећи да сам се врхунски проводио!
Узајамно поштовање с и сигуран пролаз код најлепших девојака које су некако увек у њиховом друштву!
Ко зна за Кафе Кафе , бившу Меку и Ла Клан у Прагу, зна о чему причам!
Али ако си ти етикетирао људе само зато што су другачији и онда опет пљување по тим истим јер "не прихватају другачије и ризикују да се ментално развију"!:-))
Изађи из своје улице, немој напамет да лупеташ, ко зна о чему причаш само се смеје, веруј ми....;-*

en passant

pre 9 godina

@Gordana

Šest godina ste radili sa nekim ljudima i pričate kao da niste bili deo kolektiva?! Dobro je da vi ne pokazujete slične osobine.
Inače, u mom heteroseksualnom kolektivu svi se vole, poštuju, ispomažu, niko nikoga ne ogovara, ne prebacuje krivicu, ne namešta, nikada nema svađa, čak nije bilo ni šamaranja ono jednom. Svi se raduju svakom radnom danu i jedna čekaju da provode vreme sa svojim kolegama u opuštenoj radnoj atmosferi u inače za život prijatnoj Srbiji. A ti zli homoseksualci kao da nisu s ovog sveta! Hvala što ste nas upozorili.

Uzgred, koliko ste pluseva i minuseva vi to juče udarili i time doprineli poboljšanju situacije u Srbiji?

Бојан Илић

pre 9 godina

(Tacy, 08. septembar 2014 22:37)

Силно грешиш синко!
Није "хомогобија" у питању и не мораш да се правдаш зашто си и како си одговорио Шумадинцу, опуштено!
Живео са у Прагу пар година, најбољи локали , дискотеке и провод у граду је био у власништву прашких гејева, и веруј ми да сам се врхунски проводио, седео и пио са њима, испоштовао их и био сам испоштован !
Најбоље рибице су увек биле некако у њиховом друштву....:-*!
Опусти се и уживај...

zasto

pre 9 godina

ali ono sto mi najvise smeta kod.LGBT grupe jeste to sto misle da svi moraju da znaju da su LGBT nikoga nije briga za to samo smeta po meni to uopste ne treba da bude javno pitanje

R

pre 9 godina

@racErx

U potpunosti podrzavam navedeno, iako sam i sama "nastrana", kao sto me Sumadinac gleda, ali dobro, njegovo pravo.
Previse je tog aktivizma zarad samog aktivizma i smatram da je parada (bez prethodne edukacije kroz skolu) potpuno neadekvatna za nase prostore.
Veliki pozdrav.

Game

pre 9 godina

naky@ civilizovanim zemljama ? hahhahahahahahha e pa eto slobodno idi ti, toj civilizaciji, a pusti nas ođe ove neandrtalce ;-) poz iz CG

Stasa

pre 9 godina

Neko je pomenuo civilizovani svet- aha dobro znamao da je globalno gde je i taj civilizovani svet sve stvar dogovora. Tako je homoseksualnost do pre dvadeset i nesto godina bila na listi bolesti SZO, znate dobro. Sta ako se nekad postigne isti dogovor ili mozda mislite da je tocak civilizacije nepovratno krenuo dalje? Cisto pitam bez ikakve provokacije , razumem sve vase frustracije i to sto ste diskriminasni gejevi, lezbijke, trans, bisex.

Gorana

pre 9 godina

Koliko minuseva na komentare koji ne odgovaraju LGBT populaciji? Kako su jedinstveni ka spolja amedjusobno se gloze ne zna se ko koga ogovara, ko kome podmece, strasno, 6 godina radila sa njima ko zlu paru sam ih upoznala.
p agde ste juce povodom informacije o siromastvu da lupate minuseve ili pluseve. Lepo vam porucila Srbljanovcka budite solidarni i sa drugim marginalizovanim grupama- ali voli se novac, uzivancija! I sto rece neki od komentatora i nama koje u promilima mogu da se svrtaju da vas podrzavaju mozete da pocnete da idete na zivce!

lazy houseboy

pre 9 godina

@ (racErx, 8. septembar 2014 21:31)

Izvini a odakle ti ideja da medju tim istim obespravljenima radnicima sa bednim platama ili medju nezaposlenima; medju tim gradjanima koji (kako kazes) svakodnevno gube po neko pravo nisu osobe homoseksualne orjentacije? Ne mislis valjda da (homo)seksualnost znaci nekakvo ekskluzivno radnicko pravo (koje ostali nemaju) ili garantuje zaposlenje i platu do jaja!
Ti ljudi pored svih tih prava koje navodis nemaju jos jedno koje (gle cuda) ti imas a koje njima uskracujes! Naravno da si (iako u uvodu pokusavs da ubedis u suprotno) itekako homofob koji bi rado bacio taj kamen.

Adam i Steva

pre 9 godina

Sta me zanima ko ce s kim da spava, sta koga zanima s kim cu da spavam? Dvoje odraslih se slozilo, dogovorilo, sta ima ko da se mesa! Dvoje ili troje, cetvoro... Jedan je zivot:) Sutra umres, a nisi sve probao hehhee

maki,

pre 9 godina

@racErx

Slazem se da u drzavi ima puno ozbiljnih problema i sve to stoji, ali ono sto ti, mozda nenamerno, impliciras je da gej ljudi nisu pogodjeni istim tim problemima. Vidis, ja sam npr. regularna drzavljanka Srbije koja radi, placa porez, brine da li ce uspeti da poplaca sve racune, brine se za posao na kome radi prekovremeno za malu platu iako je grejala stolicu na sestogodisnjem fakultetu itd. Nemam kratku kosu, ne nosim musku odecu, ne idem na parade, prijatelji su mi strejt koliko i tvoji i ne planiram da na decu u komsiluku koja me vide kad prodjem bacam gej magiju da istrebim Srbiju. Poenta je da vecina gej ljudi nisu neki vanzemaljci koji su pali u ovu drzavu i zahtevaju od nje neka nadljudska prava. Vidis, jedina razlika izmedju mene i ostalih drzavljana "bez prava" je sto ja nemam to pravo da osobi koju volim vise od svega budem zvanican partner. Dakle, ne trazim "novi telefon", trazim mogucnost da svog partnera posetim u bolnici ako joj se nesto desi i ostala OSNOVNA, dakle ne specijalna prava koju svi uzivate sa svojim partnerima. Ljudi moraju da shvate da svi oni poznaju gej ljude i da nisu svi zene kamiondzije i momci u helankama, vec su regularni sugradjani i sugradjanke koji su rodjeni u istoj zemlji i dele iste probleme, samo sto su neke od nas rodjene tako da ih ne privlaci "znojavi, dlakavi muskarac" kako neko napisa u komentaru ispod.

Tacy

pre 9 godina

Al nam se Boki (Bojan Ilić) raspisao, malo malo pa komentar. Ja sam Šumadinca samo pokušao da informišem da postoje načini da sazna nešto o nečemu, problem je što on neće, ali hoće da piše komentare. Nemoj Boki da si nervozan. Činjenica je da kada nešto ne želiš da prihvatiš niti da saznaš bilo šta o tome ti si zapravo žrtva svoje tvrdoglavosti, a kad tako ideš kroz život i odbijaš da se informišeš o stvarima koje ti se ne sviđaju ti regresiraš (ne razvijaš se kao osoba psihički, mentalno, emotivno). To je loše prvo po tebe, jer homoseksualnosti je bilo i biće, a na tebi je da se suočiš sa tim i sazriš ili ne...

Vladimir Dž

pre 9 godina

Eto tako to u civilizovanim zemljama...
(Naky, 8. septembar 2014 19:13)

EEE...jadne su ti te civiliyovane zemlje, postale su izvitopirene i ne vide svoju dekadenciju.

Ferdinand

pre 9 godina

"Kad budem video vepra na vepru, pevca na pevcu, vola na volu, ovna na ovnu, jelena na jelenu itd... "

Sumadinac, vola sigurno neces videti na volu, ali ni na kravi... mozda si mislio na bika :)

Бојан Илић

pre 9 godina

(Sumadinac, 8. septembar 2014 19:02)Homoseksualno ponasanje je uoceno kod oko 1500 zivotinjskih vrsta, za preko 500 je definitivno naucno dokazano. Tako da... Sada je red da prihvatis "nastrane"? Salim se, znam da realnost i dokazi ne uticu na homofobe :)
(informacija, 08. septembar 2014 20:55)

Чему понижавање човека ако не може нити хоће да прихвати да то "настрано", које је тренутно in у свету, није ок( барем за њега)!?
Свако живо биће треба "мушко и женско", а то ко ће са киме да "упражњава" сексуалне враголије и како му се више свиђа... то је индивидуална ствар, можда је њима лепо!:-)

А када ће бити "битна недеља" и за нас несрећне хетеросексуалце, осећам се некако "затуцано", некако "хетеро"?!:-))

Бојан Илић

pre 9 godina

@ Šumadinac - kad znaš da ostaviš komentar, znaš i da ukucaš u pretraživaču - homoseksualnost kod životinja i da pročitaš, a i da vidiš slike vepra na vepru, čak lava na lavu...
(Tacy, 08. septembar 2014 20:52)

А признај да си се спремао за коментарисање на Б92?!
Гуглаш, гуглаш....;-))!
И шта ако је "лав лава"?
Да ли то значи да је ок?!

Бојан Илић

pre 9 godina

Bravo za Hrvatsku, bravo za civilizirani svijet!
(Toni, 08. septembar 2014 20:41)

Браво комшија, види се да сте у ЕУ и заслужујете!:-)

Nevena

pre 9 godina

@Šumadinac - Pa ima li ista lepse od milovanja zene, njene prelepe kose, nezne koze, toplih usana, nabujalih grudi, uzdaha - Naravno da nema.
Pozdrav od Nevene.

racErx

pre 9 godina

VOleo bih da mi redakcija objavi komentar. Evo, postovani gejevi, lezbijke i lezbejke, istospolni, hermafroditi, biseksualci... (izvinjavam se svima koje sam propustio), ja vas sve postujem i da sam ja neka vlast dao bih vam sva prava, dakle hocete da se zenite, udajete, zenite se udajte, hocete da imate dete, da ga usvojite (ako ste funkcionalan par), nema problema, volite se, mozete da ga izdrzavate, nemate psihicke poremecaje, odma dete. Hocete paradu, nema problema 10 parada godisnje ako treba, ali zato ta parada bez zastite, dakle nema policajaca da vas prati, nego kada huligani izadju i nalupaju vas, ja potrpam huligane u zatvor i posle ih osudimo, ali ako ste vi ludi da palamudite o svojim pravima DECENIJU IPO u zemlji koja ima nezaposlenost preko 30%, gde je plata najniza u Evropi (sem Mak i Alb) u zemlji u kojoj su ukinuta RADNICKA PRAVA, gde svaki dan gubimo po neko pravo... onda ko vam kriv. Stvarno bih vam sve dao, ali, ljudi (jer ste ljudi, najnormalniji ljudi), prekinite da se ponasate ko razmazene klinke, koje hoce po svaku cenu da dobiju roze samsung note 3 iako ce svi u kuci skapati od gladi zbog toga. Za 8 mart sam prisustvovao nekoj idiotskoj konferenciji o zenskim pravima gde ucesnice pricaju o tome da zene nemaju prava na radnom mestu, a ne primecuju DA IH NI JEDAN RADNIK NEMA!! Na kraju cete se smuciti i nama koji smo odvojili vreme da se edukujemo i da pokusamo da vas razumemo svojim razmazenim i nerazumnim ponasanjem!

stranac

pre 9 godina

(Sumadinac, 8. septembar 2014 19:02)
E moj Sumadinac, ne samo da (kao sto su vec neki komentirali) ne poznate biologiju (kao nauku) vec ne znate ni da volovi niti skacu na na volove niti na krave (jer su uskopljeni). Tako bi se moglo reci da i niste pravi Sumadinac.

Sara

pre 9 godina

,,"Čekala sam pravi trenutak da pitam Juliju da se venčamo. Pomislila sam da je ovo pravo mesto i pravo vreme da postavim pitanje i zahvalna sam što je odgovor bio 'da'", rekla je Navratilova.

Njih dve su verene od 2009. godine, a Lemigova ima 42 godine i 1991. je bila poslednja mis Sovjetskog Saveza.,,

Ni najmanje nisam pristalica rznih nebuloza o sv. zaverama ali ovo stvarno lici na provociranje Rusa u svetlu danasnjih zategnutih odnosa iuzmedju Sad i Rusije, pa njihovo poreklo, pa polozaj LGBT u Rusiji, bas bez veze sto su to ovako uradile...inace ok, neka voli ko koga hoce!

Бојан Илић

pre 9 godina

Steta!! Lepa zena
(Vuk Radovic, 08. septembar 2014 21:35)

Сузан је права жена!
Лепа, здрава , јака, висока....
Змај!:-))

informacija

pre 9 godina

(Sumadinac, 8. septembar 2014 19:02)
Homoseksualno ponasanje je uoceno kod oko 1500 zivotinjskih vrsta, za preko 500 je definitivno naucno dokazano. Tako da... Sada je red da prihvatis "nastrane"? Salim se, znam da realnost i dokazi ne uticu na homofobe :)

Tacy

pre 9 godina

@ Šumadinac - kad znaš da ostaviš komentar, znaš i da ukucaš u pretraživaču - homoseksualnost kod životinja i da pročitaš, a i da vidiš slike vepra na vepru, čak lava na lavu...

Realno

pre 9 godina

...Pa ima li ista lepse od milovanja zene, njene prelepe kose, nezne koze, toplih usana, nabujalih grudi, uzdaha... a ovamo, dlakavi, znojavi muskarac. Muka mi je od same pomisli....
(Sumadinac, 8. septembar 2014 19:02)

Siguran sam da ce se svaka lezbejka u potpunosti sloziti sa vama, da nema nista lepse od toga sto ste naveli

Sumadinac

pre 9 godina

Kad budem video vepra na vepru, pevca na pevcu, vola na volu, ovna na ovnu, jelena na jelenu itd... (sve to i u zenskom rodu, naravno), tad cu prihvatiti i ove nastrane. Pa ima li ista lepse od milovanja zene, njene prelepe kose, nezne koze, toplih usana, nabujalih grudi, uzdaha... a ovamo, dlakavi, znojavi muskarac. Muka mi je od same pomisli. Zamislite tek kako je ocu koji ocekuje snahu, unučiće...a dobije zeta...

Realno

pre 9 godina

...Pa ima li ista lepse od milovanja zene, njene prelepe kose, nezne koze, toplih usana, nabujalih grudi, uzdaha... a ovamo, dlakavi, znojavi muskarac. Muka mi je od same pomisli....
(Sumadinac, 8. septembar 2014 19:02)

Siguran sam da ce se svaka lezbejka u potpunosti sloziti sa vama, da nema nista lepse od toga sto ste naveli

Tacy

pre 9 godina

@ Šumadinac - kad znaš da ostaviš komentar, znaš i da ukucaš u pretraživaču - homoseksualnost kod životinja i da pročitaš, a i da vidiš slike vepra na vepru, čak lava na lavu...

informacija

pre 9 godina

(Sumadinac, 8. septembar 2014 19:02)
Homoseksualno ponasanje je uoceno kod oko 1500 zivotinjskih vrsta, za preko 500 je definitivno naucno dokazano. Tako da... Sada je red da prihvatis "nastrane"? Salim se, znam da realnost i dokazi ne uticu na homofobe :)

Sumadinac

pre 9 godina

Kad budem video vepra na vepru, pevca na pevcu, vola na volu, ovna na ovnu, jelena na jelenu itd... (sve to i u zenskom rodu, naravno), tad cu prihvatiti i ove nastrane. Pa ima li ista lepse od milovanja zene, njene prelepe kose, nezne koze, toplih usana, nabujalih grudi, uzdaha... a ovamo, dlakavi, znojavi muskarac. Muka mi je od same pomisli. Zamislite tek kako je ocu koji ocekuje snahu, unučiće...a dobije zeta...

Nevena

pre 9 godina

@Šumadinac - Pa ima li ista lepse od milovanja zene, njene prelepe kose, nezne koze, toplih usana, nabujalih grudi, uzdaha - Naravno da nema.
Pozdrav od Nevene.

Ferdinand

pre 9 godina

"Kad budem video vepra na vepru, pevca na pevcu, vola na volu, ovna na ovnu, jelena na jelenu itd... "

Sumadinac, vola sigurno neces videti na volu, ali ni na kravi... mozda si mislio na bika :)

stranac

pre 9 godina

(Sumadinac, 8. septembar 2014 19:02)
E moj Sumadinac, ne samo da (kao sto su vec neki komentirali) ne poznate biologiju (kao nauku) vec ne znate ni da volovi niti skacu na na volove niti na krave (jer su uskopljeni). Tako bi se moglo reci da i niste pravi Sumadinac.

maki,

pre 9 godina

@racErx

Slazem se da u drzavi ima puno ozbiljnih problema i sve to stoji, ali ono sto ti, mozda nenamerno, impliciras je da gej ljudi nisu pogodjeni istim tim problemima. Vidis, ja sam npr. regularna drzavljanka Srbije koja radi, placa porez, brine da li ce uspeti da poplaca sve racune, brine se za posao na kome radi prekovremeno za malu platu iako je grejala stolicu na sestogodisnjem fakultetu itd. Nemam kratku kosu, ne nosim musku odecu, ne idem na parade, prijatelji su mi strejt koliko i tvoji i ne planiram da na decu u komsiluku koja me vide kad prodjem bacam gej magiju da istrebim Srbiju. Poenta je da vecina gej ljudi nisu neki vanzemaljci koji su pali u ovu drzavu i zahtevaju od nje neka nadljudska prava. Vidis, jedina razlika izmedju mene i ostalih drzavljana "bez prava" je sto ja nemam to pravo da osobi koju volim vise od svega budem zvanican partner. Dakle, ne trazim "novi telefon", trazim mogucnost da svog partnera posetim u bolnici ako joj se nesto desi i ostala OSNOVNA, dakle ne specijalna prava koju svi uzivate sa svojim partnerima. Ljudi moraju da shvate da svi oni poznaju gej ljude i da nisu svi zene kamiondzije i momci u helankama, vec su regularni sugradjani i sugradjanke koji su rodjeni u istoj zemlji i dele iste probleme, samo sto su neke od nas rodjene tako da ih ne privlaci "znojavi, dlakavi muskarac" kako neko napisa u komentaru ispod.

lazy houseboy

pre 9 godina

@ (racErx, 8. septembar 2014 21:31)

Izvini a odakle ti ideja da medju tim istim obespravljenima radnicima sa bednim platama ili medju nezaposlenima; medju tim gradjanima koji (kako kazes) svakodnevno gube po neko pravo nisu osobe homoseksualne orjentacije? Ne mislis valjda da (homo)seksualnost znaci nekakvo ekskluzivno radnicko pravo (koje ostali nemaju) ili garantuje zaposlenje i platu do jaja!
Ti ljudi pored svih tih prava koje navodis nemaju jos jedno koje (gle cuda) ti imas a koje njima uskracujes! Naravno da si (iako u uvodu pokusavs da ubedis u suprotno) itekako homofob koji bi rado bacio taj kamen.

racErx

pre 9 godina

VOleo bih da mi redakcija objavi komentar. Evo, postovani gejevi, lezbijke i lezbejke, istospolni, hermafroditi, biseksualci... (izvinjavam se svima koje sam propustio), ja vas sve postujem i da sam ja neka vlast dao bih vam sva prava, dakle hocete da se zenite, udajete, zenite se udajte, hocete da imate dete, da ga usvojite (ako ste funkcionalan par), nema problema, volite se, mozete da ga izdrzavate, nemate psihicke poremecaje, odma dete. Hocete paradu, nema problema 10 parada godisnje ako treba, ali zato ta parada bez zastite, dakle nema policajaca da vas prati, nego kada huligani izadju i nalupaju vas, ja potrpam huligane u zatvor i posle ih osudimo, ali ako ste vi ludi da palamudite o svojim pravima DECENIJU IPO u zemlji koja ima nezaposlenost preko 30%, gde je plata najniza u Evropi (sem Mak i Alb) u zemlji u kojoj su ukinuta RADNICKA PRAVA, gde svaki dan gubimo po neko pravo... onda ko vam kriv. Stvarno bih vam sve dao, ali, ljudi (jer ste ljudi, najnormalniji ljudi), prekinite da se ponasate ko razmazene klinke, koje hoce po svaku cenu da dobiju roze samsung note 3 iako ce svi u kuci skapati od gladi zbog toga. Za 8 mart sam prisustvovao nekoj idiotskoj konferenciji o zenskim pravima gde ucesnice pricaju o tome da zene nemaju prava na radnom mestu, a ne primecuju DA IH NI JEDAN RADNIK NEMA!! Na kraju cete se smuciti i nama koji smo odvojili vreme da se edukujemo i da pokusamo da vas razumemo svojim razmazenim i nerazumnim ponasanjem!

Бојан Илић

pre 9 godina

Bravo za Hrvatsku, bravo za civilizirani svijet!
(Toni, 08. septembar 2014 20:41)

Браво комшија, види се да сте у ЕУ и заслужујете!:-)

Adam i Steva

pre 9 godina

Sta me zanima ko ce s kim da spava, sta koga zanima s kim cu da spavam? Dvoje odraslih se slozilo, dogovorilo, sta ima ko da se mesa! Dvoje ili troje, cetvoro... Jedan je zivot:) Sutra umres, a nisi sve probao hehhee

Tacy

pre 9 godina

Al nam se Boki (Bojan Ilić) raspisao, malo malo pa komentar. Ja sam Šumadinca samo pokušao da informišem da postoje načini da sazna nešto o nečemu, problem je što on neće, ali hoće da piše komentare. Nemoj Boki da si nervozan. Činjenica je da kada nešto ne želiš da prihvatiš niti da saznaš bilo šta o tome ti si zapravo žrtva svoje tvrdoglavosti, a kad tako ideš kroz život i odbijaš da se informišeš o stvarima koje ti se ne sviđaju ti regresiraš (ne razvijaš se kao osoba psihički, mentalno, emotivno). To je loše prvo po tebe, jer homoseksualnosti je bilo i biće, a na tebi je da se suočiš sa tim i sazriš ili ne...

Vladimir Dž

pre 9 godina

Eto tako to u civilizovanim zemljama...
(Naky, 8. septembar 2014 19:13)

EEE...jadne su ti te civiliyovane zemlje, postale su izvitopirene i ne vide svoju dekadenciju.

Бојан Илић

pre 9 godina

(Sumadinac, 8. septembar 2014 19:02)Homoseksualno ponasanje je uoceno kod oko 1500 zivotinjskih vrsta, za preko 500 je definitivno naucno dokazano. Tako da... Sada je red da prihvatis "nastrane"? Salim se, znam da realnost i dokazi ne uticu na homofobe :)
(informacija, 08. septembar 2014 20:55)

Чему понижавање човека ако не може нити хоће да прихвати да то "настрано", које је тренутно in у свету, није ок( барем за њега)!?
Свако живо биће треба "мушко и женско", а то ко ће са киме да "упражњава" сексуалне враголије и како му се више свиђа... то је индивидуална ствар, можда је њима лепо!:-)

А када ће бити "битна недеља" и за нас несрећне хетеросексуалце, осећам се некако "затуцано", некако "хетеро"?!:-))

Biljana

pre 9 godina

Predrasude o zenama kamiondžijama, i uopšte tipovima ljudi koji vole isti pol, su stvorile homofobične sredine, kao što je ova naša. Zamislite, samo za trenutak, sreću ovih bakica što su se posle toliko godina venčale!? Pozdrav svim ljudima otvorenog srca :)

Vlada

pre 9 godina

@Gorana A gle, i mi heteroseksualci 'lupamo' minuse na komentare u kojima dominiraju neznanje i predrasude. A koliko znam i te lbgt organizacije su ucestvovale u humanitarnim akcijama, kada su bile poplave i lbgt aktivisti su pomagali. A neko je napisao kada ce 'nedelja heteroseksualaca'. Pa mi heteroseksualci imamo 'svojih' hiljade godina, i toliko smo navikli da gledamo samo sebe, a da drugi moraju da se kriju u svoja cetiri zida, da kad su i ovi konacno dobili 'svoju' nedelju (znaci jednu nedelju u kojoj su se igrom slucaja desila neka pozitivna desavanja za njih), nama to odmah bode oci, i daj da svoje frustracije istresemo na njima. I to sto 'lav skace na lava' ne cini ovu pojavu opravdanom i o.k? Pa ako ste se slozili da postoji u prirodi, i pri tome svojim cinom ne ugrozavaju prava drugih ljudi,i jos pri tome nije ni zarazno, ne vidim nijedan argument za negativno komentarisanje.

Gorana

pre 9 godina

Koliko minuseva na komentare koji ne odgovaraju LGBT populaciji? Kako su jedinstveni ka spolja amedjusobno se gloze ne zna se ko koga ogovara, ko kome podmece, strasno, 6 godina radila sa njima ko zlu paru sam ih upoznala.
p agde ste juce povodom informacije o siromastvu da lupate minuseve ili pluseve. Lepo vam porucila Srbljanovcka budite solidarni i sa drugim marginalizovanim grupama- ali voli se novac, uzivancija! I sto rece neki od komentatora i nama koje u promilima mogu da se svrtaju da vas podrzavaju mozete da pocnete da idete na zivce!

Sara

pre 9 godina

,,"Čekala sam pravi trenutak da pitam Juliju da se venčamo. Pomislila sam da je ovo pravo mesto i pravo vreme da postavim pitanje i zahvalna sam što je odgovor bio 'da'", rekla je Navratilova.

Njih dve su verene od 2009. godine, a Lemigova ima 42 godine i 1991. je bila poslednja mis Sovjetskog Saveza.,,

Ni najmanje nisam pristalica rznih nebuloza o sv. zaverama ali ovo stvarno lici na provociranje Rusa u svetlu danasnjih zategnutih odnosa iuzmedju Sad i Rusije, pa njihovo poreklo, pa polozaj LGBT u Rusiji, bas bez veze sto su to ovako uradile...inace ok, neka voli ko koga hoce!

Бојан Илић

pre 9 godina

@ Šumadinac - kad znaš da ostaviš komentar, znaš i da ukucaš u pretraživaču - homoseksualnost kod životinja i da pročitaš, a i da vidiš slike vepra na vepru, čak lava na lavu...
(Tacy, 08. septembar 2014 20:52)

А признај да си се спремао за коментарисање на Б92?!
Гуглаш, гуглаш....;-))!
И шта ако је "лав лава"?
Да ли то значи да је ок?!

en passant

pre 9 godina

@Gordana

Šest godina ste radili sa nekim ljudima i pričate kao da niste bili deo kolektiva?! Dobro je da vi ne pokazujete slične osobine.
Inače, u mom heteroseksualnom kolektivu svi se vole, poštuju, ispomažu, niko nikoga ne ogovara, ne prebacuje krivicu, ne namešta, nikada nema svađa, čak nije bilo ni šamaranja ono jednom. Svi se raduju svakom radnom danu i jedna čekaju da provode vreme sa svojim kolegama u opuštenoj radnoj atmosferi u inače za život prijatnoj Srbiji. A ti zli homoseksualci kao da nisu s ovog sveta! Hvala što ste nas upozorili.

Uzgred, koliko ste pluseva i minuseva vi to juče udarili i time doprineli poboljšanju situacije u Srbiji?

Damjan

pre 9 godina

Sve, sve, ali zasto homoseksualci moraju da se bore za ostale manjinske grupe? Zasto se kao podrazumeva da se, osim za svoja prava (sto je vec samo po sebi ogromna borba!) borimo i protiv siromastva, za ugrozenost trudnica, za nacionalne manjine i slicno? I sve to zato sto heteroseksualna vecina Srbije smatra da je to nasa duznost, ne bi li tek onda, kao eto, nas i nasa prava uzeli u razmatranje? Da nije to malo licemerno, da se ocekuje od ~8% populacije da zavrsava ono što 92% iste neće? Pa dokle ide taj bezobrazluk i šta sve neću pročitati ovde, zaista.

Ladon

pre 9 godina

@bt Prebijanje gejeva, izbacivanje iz porodica itd. tebi je u rangu straha dece od mraka? Vecina homofoba koje poznajem se ne plasi gejeva, vec ih se gadi i mrzi. Zato homofobiju treba uvek i na svakom mestu osudjivati, kao i rasizam. Takodje, mozda si cuo/cula za termin anomalija, koji ne znaci nuzno ni bolest, ni poremecaj, ni nastranost. Na kraju krajeva, svi smo mi deo prirodnog balansa.

en passant - en face

pre 9 godina

Draga Gorana, izvinite zbog greške u imenu. Greška je mehanička.
Da li je svaka kritika vama izazvana besom, rezignacijom, frustracijom i kojim još uvredama meni upućenim? (Da, uvredljivo je tumačiti tuđa osećanja po radikalskom receptu. E, to frustrira.) Iz kog dela mog komentara zaključujete da sam isfrustrirani homoseksualac? Iz kog dela da sam homoseksualac? Sami uskačete sebi u usta pretpostavljajući da nikog osim gejeva ne interesuju LGBT prava, a onda kritikujete, sa moralne visine dakako, odsustvo solidarnosti LGBT sa drugim grupama. Gejevi iz vaše priče su posebna klasa koju ne dotiču problemi opšteprisutnog siromaštva u zemlji. Još treba da kupuju društvenu toleranciju rešavajući probleme siromaštva? Štaviše, pored ekonomskih eksperata, vladinih institucija i nevladinih organizacija koje se time bave, LGBT grupe treba da iznalaze rešenja za ekonomsku krizu? Verujem da ni sami to ne mislite, samo ste hteli da iskažete svoju duboku posvećenost socijalnim pitanjima. Bravo! Vas i B. Srbljanović duboko tište muke "malog čoveka". BS je posebno po tome prepoznatljiva. Mi ostali smo imuni. (Nahraniste li danas tog siromaha?)

Kada ukazujem na to da grešite kada jednu opštu negativnu pojavu u kolektivima širom planete pripisujete samo jednoj, pritom marginalizovanoj grupi, to nije fustracija, već neslaganje sa vama. Frustracija nastupa kada mi VI kažete kako se JA osećam. Nadam se da ćete nadalje umeti da pravite razliku.

Бојан Илић

pre 9 godina

Steta!! Lepa zena
(Vuk Radovic, 08. septembar 2014 21:35)

Сузан је права жена!
Лепа, здрава , јака, висока....
Змај!:-))

Stasa

pre 9 godina

Neko je pomenuo civilizovani svet- aha dobro znamao da je globalno gde je i taj civilizovani svet sve stvar dogovora. Tako je homoseksualnost do pre dvadeset i nesto godina bila na listi bolesti SZO, znate dobro. Sta ako se nekad postigne isti dogovor ili mozda mislite da je tocak civilizacije nepovratno krenuo dalje? Cisto pitam bez ikakve provokacije , razumem sve vase frustracije i to sto ste diskriminasni gejevi, lezbijke, trans, bisex.

Game

pre 9 godina

naky@ civilizovanim zemljama ? hahhahahahahahha e pa eto slobodno idi ti, toj civilizaciji, a pusti nas ođe ove neandrtalce ;-) poz iz CG

Severina

pre 9 godina

Zamišljam kako im na svadbama dva puta pevaju "danas majko ženiš svoga sina"...
:)(str8, 8. septembar 2014 19:56)

A tek kad su 3 puta za redom pustili 'Nek Puknu Dusmani'!

mpk

pre 9 godina

Zamislite tek kako je ocu koji ocekuje snahu, unučiće...a dobije zeta...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sumadinac, 8. septembar 2014 19:02)

Ovo je tačno. I jeste veliki problem. Roditelji, koji je teško da prihvate da su im deca homoseksualci. Najviše zbog sredine. Ne treba ići đonom. To je problem koji polako treba rešavati i edukovati roditelje.

Бојан Илић

pre 9 godina

Osecam se heteronelagodno...stidim se,ali priznacu,nisam lav,nisam vepar,nisam...gej.Eto,sad svi znate.....
(Boki, 08. septembar 2014 23:51)

:-))))
Демоде си тотално!

Kockalone

pre 9 godina

Homoseksualci u Srbiji neka se potrude i izbore sami za svoja prava, nije lepo smejati se tudjoj nesreci. Do ovog bloga sam im davao podrsku, svi su precutali pljuvanje po radnicima. Ni jedna gej organizacija se nije ogradila od ovakog ismevanja radnika.
http://blog.b92.net/text/9556/Sta-sta-sta-da-odsecem-ja/

zasto

pre 9 godina

ali ono sto mi najvise smeta kod.LGBT grupe jeste to sto misle da svi moraju da znaju da su LGBT nikoga nije briga za to samo smeta po meni to uopste ne treba da bude javno pitanje

R

pre 9 godina

@racErx

U potpunosti podrzavam navedeno, iako sam i sama "nastrana", kao sto me Sumadinac gleda, ali dobro, njegovo pravo.
Previse je tog aktivizma zarad samog aktivizma i smatram da je parada (bez prethodne edukacije kroz skolu) potpuno neadekvatna za nase prostore.
Veliki pozdrav.

Бојан Илић

pre 9 godina

(ne razvijaš se kao osoba psihički, mentalno, emotivno). To je loše prvo po tebe, jer homoseksualnosti je bilo i biće, a na tebi je da se suočiš sa tim i sazriš ili ne...
(Tacy, 08. septembar 2014 22:37)

За разлику од појединаца који вичу "геј је ок" само зато што је тренутно in у друштву и који су гејеве видели само на филмовима, имао сам прилику да пар година будем у њиховом "друштву" и могу ти рећи да сам се врхунски проводио!
Узајамно поштовање с и сигуран пролаз код најлепших девојака које су некако увек у њиховом друштву!
Ко зна за Кафе Кафе , бившу Меку и Ла Клан у Прагу, зна о чему причам!
Али ако си ти етикетирао људе само зато што су другачији и онда опет пљување по тим истим јер "не прихватају другачије и ризикују да се ментално развију"!:-))
Изађи из своје улице, немој напамет да лупеташ, ко зна о чему причаш само се смеје, веруј ми....;-*

Gorana

pre 9 godina

@ en passant

Ocigledno da Vas je bes uzeo pod svoje pa pogresili i ime a i upucujete reci koje ne stoje-nijednom recju nisam ni nagovestila da su homoseksualci zli,jedino da ste ovu narodnu izreku ko zlu paru protumacili na nacin koji vam odgovara.Ne mozete znati sta sam ja u tih sest godina prihvatila a sta ne kako homoseksualaca,heteroseksualaca. Dalje, rec je u clanku o homo parovima pa zato i osvrt na vidjeno ponasanje,naravno da ga ima i medju hetero kolektivima.Ja uzimam u obzir svu Vasu i svih homoseksualaca isfrustriranost, diskriminaciju i ne ljutim se na to ste toliko rezignirani ili Vas je bas ovaj komentar toliko rezignirao!To da nema solidarnosti sa drugim marginalizovanim grupama-nema je,to da lupate puno minuseva kada vam ne odgovara,pa vidi se.To da ima pohlepnih i gramzivih u organizacijama koje se bore za ostvarivanje prava LGBT ima(I u drugim je tako- drzimo se teme).Cemu toliko organizacija na istu temu u ovako maloj Srbiji?I niste bili tu da lupate ni minuseve ni pluseve u tolikom broju kada je neki dan bilo reci o siromastvu i da, nije to nacin za borbu ali evo selektivno ga primenjujete u ovom slucaju!Ja cu vas i dalje podrzavati ali stvari nisu crno-bele! I jos jednom sto rece Srbljanovicka budite solidarni sa drugim marginalizovanim grupama a protiv siromastva borite se ko kako moze- eto kupite , na primer, siromahu iz komsiluka danas jedan obrok, predlozite da drzava nesto uradi da bi se smanjilo siromastvo...Ima puno nacina!

Бојан Илић

pre 9 godina

(Tacy, 08. septembar 2014 22:37)

Силно грешиш синко!
Није "хомогобија" у питању и не мораш да се правдаш зашто си и како си одговорио Шумадинцу, опуштено!
Живео са у Прагу пар година, најбољи локали , дискотеке и провод у граду је био у власништву прашких гејева, и веруј ми да сам се врхунски проводио, седео и пио са њима, испоштовао их и био сам испоштован !
Најбоље рибице су увек биле некако у њиховом друштву....:-*!
Опусти се и уживај...

бт

pre 9 godina

Homoseksualno ponasanje je uoceno kod oko 1500 zivotinjskih vrsta, za preko 500 je definitivno naucno dokazano. Tako da... Sada je red da prihvatis "nastrane"? Salim se, znam da realnost i dokazi ne uticu na homofobe :)
(informacija, 8. septembar 2014 20:55)

Још давно је показано и доказано да сисари имају многе сличности са људима који су и сами сисари. То што је нека особина заједничка људима и животињама не значи да није у питању настраност, а том речју означава се нешто што је на страни, односно по страни од природног. Међутим, замерати хомофобима што се плаше хомосексуалности исто је што и замерати деци што се плаше мрака, јер и једни и други се плаше непознатог.

Sumadinac

pre 9 godina

Kad budem video vepra na vepru, pevca na pevcu, vola na volu, ovna na ovnu, jelena na jelenu itd... (sve to i u zenskom rodu, naravno), tad cu prihvatiti i ove nastrane. Pa ima li ista lepse od milovanja zene, njene prelepe kose, nezne koze, toplih usana, nabujalih grudi, uzdaha... a ovamo, dlakavi, znojavi muskarac. Muka mi je od same pomisli. Zamislite tek kako je ocu koji ocekuje snahu, unučiće...a dobije zeta...

Sara

pre 9 godina

,,"Čekala sam pravi trenutak da pitam Juliju da se venčamo. Pomislila sam da je ovo pravo mesto i pravo vreme da postavim pitanje i zahvalna sam što je odgovor bio 'da'", rekla je Navratilova.

Njih dve su verene od 2009. godine, a Lemigova ima 42 godine i 1991. je bila poslednja mis Sovjetskog Saveza.,,

Ni najmanje nisam pristalica rznih nebuloza o sv. zaverama ali ovo stvarno lici na provociranje Rusa u svetlu danasnjih zategnutih odnosa iuzmedju Sad i Rusije, pa njihovo poreklo, pa polozaj LGBT u Rusiji, bas bez veze sto su to ovako uradile...inace ok, neka voli ko koga hoce!

Vladimir Dž

pre 9 godina

Eto tako to u civilizovanim zemljama...
(Naky, 8. septembar 2014 19:13)

EEE...jadne su ti te civiliyovane zemlje, postale su izvitopirene i ne vide svoju dekadenciju.

racErx

pre 9 godina

VOleo bih da mi redakcija objavi komentar. Evo, postovani gejevi, lezbijke i lezbejke, istospolni, hermafroditi, biseksualci... (izvinjavam se svima koje sam propustio), ja vas sve postujem i da sam ja neka vlast dao bih vam sva prava, dakle hocete da se zenite, udajete, zenite se udajte, hocete da imate dete, da ga usvojite (ako ste funkcionalan par), nema problema, volite se, mozete da ga izdrzavate, nemate psihicke poremecaje, odma dete. Hocete paradu, nema problema 10 parada godisnje ako treba, ali zato ta parada bez zastite, dakle nema policajaca da vas prati, nego kada huligani izadju i nalupaju vas, ja potrpam huligane u zatvor i posle ih osudimo, ali ako ste vi ludi da palamudite o svojim pravima DECENIJU IPO u zemlji koja ima nezaposlenost preko 30%, gde je plata najniza u Evropi (sem Mak i Alb) u zemlji u kojoj su ukinuta RADNICKA PRAVA, gde svaki dan gubimo po neko pravo... onda ko vam kriv. Stvarno bih vam sve dao, ali, ljudi (jer ste ljudi, najnormalniji ljudi), prekinite da se ponasate ko razmazene klinke, koje hoce po svaku cenu da dobiju roze samsung note 3 iako ce svi u kuci skapati od gladi zbog toga. Za 8 mart sam prisustvovao nekoj idiotskoj konferenciji o zenskim pravima gde ucesnice pricaju o tome da zene nemaju prava na radnom mestu, a ne primecuju DA IH NI JEDAN RADNIK NEMA!! Na kraju cete se smuciti i nama koji smo odvojili vreme da se edukujemo i da pokusamo da vas razumemo svojim razmazenim i nerazumnim ponasanjem!

Бојан Илић

pre 9 godina

(Sumadinac, 8. septembar 2014 19:02)Homoseksualno ponasanje je uoceno kod oko 1500 zivotinjskih vrsta, za preko 500 je definitivno naucno dokazano. Tako da... Sada je red da prihvatis "nastrane"? Salim se, znam da realnost i dokazi ne uticu na homofobe :)
(informacija, 08. septembar 2014 20:55)

Чему понижавање човека ако не може нити хоће да прихвати да то "настрано", које је тренутно in у свету, није ок( барем за њега)!?
Свако живо биће треба "мушко и женско", а то ко ће са киме да "упражњава" сексуалне враголије и како му се више свиђа... то је индивидуална ствар, можда је њима лепо!:-)

А када ће бити "битна недеља" и за нас несрећне хетеросексуалце, осећам се некако "затуцано", некако "хетеро"?!:-))

Game

pre 9 godina

naky@ civilizovanim zemljama ? hahhahahahahahha e pa eto slobodno idi ti, toj civilizaciji, a pusti nas ođe ove neandrtalce ;-) poz iz CG

Бојан Илић

pre 9 godina

@ Šumadinac - kad znaš da ostaviš komentar, znaš i da ukucaš u pretraživaču - homoseksualnost kod životinja i da pročitaš, a i da vidiš slike vepra na vepru, čak lava na lavu...
(Tacy, 08. septembar 2014 20:52)

А признај да си се спремао за коментарисање на Б92?!
Гуглаш, гуглаш....;-))!
И шта ако је "лав лава"?
Да ли то значи да је ок?!

Gorana

pre 9 godina

Koliko minuseva na komentare koji ne odgovaraju LGBT populaciji? Kako su jedinstveni ka spolja amedjusobno se gloze ne zna se ko koga ogovara, ko kome podmece, strasno, 6 godina radila sa njima ko zlu paru sam ih upoznala.
p agde ste juce povodom informacije o siromastvu da lupate minuseve ili pluseve. Lepo vam porucila Srbljanovcka budite solidarni i sa drugim marginalizovanim grupama- ali voli se novac, uzivancija! I sto rece neki od komentatora i nama koje u promilima mogu da se svrtaju da vas podrzavaju mozete da pocnete da idete na zivce!

Stasa

pre 9 godina

Neko je pomenuo civilizovani svet- aha dobro znamao da je globalno gde je i taj civilizovani svet sve stvar dogovora. Tako je homoseksualnost do pre dvadeset i nesto godina bila na listi bolesti SZO, znate dobro. Sta ako se nekad postigne isti dogovor ili mozda mislite da je tocak civilizacije nepovratno krenuo dalje? Cisto pitam bez ikakve provokacije , razumem sve vase frustracije i to sto ste diskriminasni gejevi, lezbijke, trans, bisex.

Бојан Илић

pre 9 godina

Bravo za Hrvatsku, bravo za civilizirani svijet!
(Toni, 08. septembar 2014 20:41)

Браво комшија, види се да сте у ЕУ и заслужујете!:-)

Tacy

pre 9 godina

@ Šumadinac - kad znaš da ostaviš komentar, znaš i da ukucaš u pretraživaču - homoseksualnost kod životinja i da pročitaš, a i da vidiš slike vepra na vepru, čak lava na lavu...

informacija

pre 9 godina

(Sumadinac, 8. septembar 2014 19:02)
Homoseksualno ponasanje je uoceno kod oko 1500 zivotinjskih vrsta, za preko 500 je definitivno naucno dokazano. Tako da... Sada je red da prihvatis "nastrane"? Salim se, znam da realnost i dokazi ne uticu na homofobe :)

Realno

pre 9 godina

...Pa ima li ista lepse od milovanja zene, njene prelepe kose, nezne koze, toplih usana, nabujalih grudi, uzdaha... a ovamo, dlakavi, znojavi muskarac. Muka mi je od same pomisli....
(Sumadinac, 8. septembar 2014 19:02)

Siguran sam da ce se svaka lezbejka u potpunosti sloziti sa vama, da nema nista lepse od toga sto ste naveli

Nevena

pre 9 godina

@Šumadinac - Pa ima li ista lepse od milovanja zene, njene prelepe kose, nezne koze, toplih usana, nabujalih grudi, uzdaha - Naravno da nema.
Pozdrav od Nevene.

zasto

pre 9 godina

ali ono sto mi najvise smeta kod.LGBT grupe jeste to sto misle da svi moraju da znaju da su LGBT nikoga nije briga za to samo smeta po meni to uopste ne treba da bude javno pitanje

Бојан Илић

pre 9 godina

(ne razvijaš se kao osoba psihički, mentalno, emotivno). To je loše prvo po tebe, jer homoseksualnosti je bilo i biće, a na tebi je da se suočiš sa tim i sazriš ili ne...
(Tacy, 08. septembar 2014 22:37)

За разлику од појединаца који вичу "геј је ок" само зато што је тренутно in у друштву и који су гејеве видели само на филмовима, имао сам прилику да пар година будем у њиховом "друштву" и могу ти рећи да сам се врхунски проводио!
Узајамно поштовање с и сигуран пролаз код најлепших девојака које су некако увек у њиховом друштву!
Ко зна за Кафе Кафе , бившу Меку и Ла Клан у Прагу, зна о чему причам!
Али ако си ти етикетирао људе само зато што су другачији и онда опет пљување по тим истим јер "не прихватају другачије и ризикују да се ментално развију"!:-))
Изађи из своје улице, немој напамет да лупеташ, ко зна о чему причаш само се смеје, веруј ми....;-*

R

pre 9 godina

@racErx

U potpunosti podrzavam navedeno, iako sam i sama "nastrana", kao sto me Sumadinac gleda, ali dobro, njegovo pravo.
Previse je tog aktivizma zarad samog aktivizma i smatram da je parada (bez prethodne edukacije kroz skolu) potpuno neadekvatna za nase prostore.
Veliki pozdrav.

Бојан Илић

pre 9 godina

(Tacy, 08. septembar 2014 22:37)

Силно грешиш синко!
Није "хомогобија" у питању и не мораш да се правдаш зашто си и како си одговорио Шумадинцу, опуштено!
Живео са у Прагу пар година, најбољи локали , дискотеке и провод у граду је био у власништву прашких гејева, и веруј ми да сам се врхунски проводио, седео и пио са њима, испоштовао их и био сам испоштован !
Најбоље рибице су увек биле некако у њиховом друштву....:-*!
Опусти се и уживај...

Бојан Илић

pre 9 godina

Steta!! Lepa zena
(Vuk Radovic, 08. septembar 2014 21:35)

Сузан је права жена!
Лепа, здрава , јака, висока....
Змај!:-))

Kockalone

pre 9 godina

Homoseksualci u Srbiji neka se potrude i izbore sami za svoja prava, nije lepo smejati se tudjoj nesreci. Do ovog bloga sam im davao podrsku, svi su precutali pljuvanje po radnicima. Ni jedna gej organizacija se nije ogradila od ovakog ismevanja radnika.
http://blog.b92.net/text/9556/Sta-sta-sta-da-odsecem-ja/

Gorana

pre 9 godina

@ en passant

Ocigledno da Vas je bes uzeo pod svoje pa pogresili i ime a i upucujete reci koje ne stoje-nijednom recju nisam ni nagovestila da su homoseksualci zli,jedino da ste ovu narodnu izreku ko zlu paru protumacili na nacin koji vam odgovara.Ne mozete znati sta sam ja u tih sest godina prihvatila a sta ne kako homoseksualaca,heteroseksualaca. Dalje, rec je u clanku o homo parovima pa zato i osvrt na vidjeno ponasanje,naravno da ga ima i medju hetero kolektivima.Ja uzimam u obzir svu Vasu i svih homoseksualaca isfrustriranost, diskriminaciju i ne ljutim se na to ste toliko rezignirani ili Vas je bas ovaj komentar toliko rezignirao!To da nema solidarnosti sa drugim marginalizovanim grupama-nema je,to da lupate puno minuseva kada vam ne odgovara,pa vidi se.To da ima pohlepnih i gramzivih u organizacijama koje se bore za ostvarivanje prava LGBT ima(I u drugim je tako- drzimo se teme).Cemu toliko organizacija na istu temu u ovako maloj Srbiji?I niste bili tu da lupate ni minuseve ni pluseve u tolikom broju kada je neki dan bilo reci o siromastvu i da, nije to nacin za borbu ali evo selektivno ga primenjujete u ovom slucaju!Ja cu vas i dalje podrzavati ali stvari nisu crno-bele! I jos jednom sto rece Srbljanovicka budite solidarni sa drugim marginalizovanim grupama a protiv siromastva borite se ko kako moze- eto kupite , na primer, siromahu iz komsiluka danas jedan obrok, predlozite da drzava nesto uradi da bi se smanjilo siromastvo...Ima puno nacina!

Бојан Илић

pre 9 godina

Osecam se heteronelagodno...stidim se,ali priznacu,nisam lav,nisam vepar,nisam...gej.Eto,sad svi znate.....
(Boki, 08. septembar 2014 23:51)

:-))))
Демоде си тотално!

бт

pre 9 godina

Homoseksualno ponasanje je uoceno kod oko 1500 zivotinjskih vrsta, za preko 500 je definitivno naucno dokazano. Tako da... Sada je red da prihvatis "nastrane"? Salim se, znam da realnost i dokazi ne uticu na homofobe :)
(informacija, 8. septembar 2014 20:55)

Још давно је показано и доказано да сисари имају многе сличности са људима који су и сами сисари. То што је нека особина заједничка људима и животињама не значи да није у питању настраност, а том речју означава се нешто што је на страни, односно по страни од природног. Међутим, замерати хомофобима што се плаше хомосексуалности исто је што и замерати деци што се плаше мрака, јер и једни и други се плаше непознатог.

lazy houseboy

pre 9 godina

@ (racErx, 8. septembar 2014 21:31)

Izvini a odakle ti ideja da medju tim istim obespravljenima radnicima sa bednim platama ili medju nezaposlenima; medju tim gradjanima koji (kako kazes) svakodnevno gube po neko pravo nisu osobe homoseksualne orjentacije? Ne mislis valjda da (homo)seksualnost znaci nekakvo ekskluzivno radnicko pravo (koje ostali nemaju) ili garantuje zaposlenje i platu do jaja!
Ti ljudi pored svih tih prava koje navodis nemaju jos jedno koje (gle cuda) ti imas a koje njima uskracujes! Naravno da si (iako u uvodu pokusavs da ubedis u suprotno) itekako homofob koji bi rado bacio taj kamen.

Ferdinand

pre 9 godina

"Kad budem video vepra na vepru, pevca na pevcu, vola na volu, ovna na ovnu, jelena na jelenu itd... "

Sumadinac, vola sigurno neces videti na volu, ali ni na kravi... mozda si mislio na bika :)

stranac

pre 9 godina

(Sumadinac, 8. septembar 2014 19:02)
E moj Sumadinac, ne samo da (kao sto su vec neki komentirali) ne poznate biologiju (kao nauku) vec ne znate ni da volovi niti skacu na na volove niti na krave (jer su uskopljeni). Tako bi se moglo reci da i niste pravi Sumadinac.

Tacy

pre 9 godina

Al nam se Boki (Bojan Ilić) raspisao, malo malo pa komentar. Ja sam Šumadinca samo pokušao da informišem da postoje načini da sazna nešto o nečemu, problem je što on neće, ali hoće da piše komentare. Nemoj Boki da si nervozan. Činjenica je da kada nešto ne želiš da prihvatiš niti da saznaš bilo šta o tome ti si zapravo žrtva svoje tvrdoglavosti, a kad tako ideš kroz život i odbijaš da se informišeš o stvarima koje ti se ne sviđaju ti regresiraš (ne razvijaš se kao osoba psihički, mentalno, emotivno). To je loše prvo po tebe, jer homoseksualnosti je bilo i biće, a na tebi je da se suočiš sa tim i sazriš ili ne...

Adam i Steva

pre 9 godina

Sta me zanima ko ce s kim da spava, sta koga zanima s kim cu da spavam? Dvoje odraslih se slozilo, dogovorilo, sta ima ko da se mesa! Dvoje ili troje, cetvoro... Jedan je zivot:) Sutra umres, a nisi sve probao hehhee

maki,

pre 9 godina

@racErx

Slazem se da u drzavi ima puno ozbiljnih problema i sve to stoji, ali ono sto ti, mozda nenamerno, impliciras je da gej ljudi nisu pogodjeni istim tim problemima. Vidis, ja sam npr. regularna drzavljanka Srbije koja radi, placa porez, brine da li ce uspeti da poplaca sve racune, brine se za posao na kome radi prekovremeno za malu platu iako je grejala stolicu na sestogodisnjem fakultetu itd. Nemam kratku kosu, ne nosim musku odecu, ne idem na parade, prijatelji su mi strejt koliko i tvoji i ne planiram da na decu u komsiluku koja me vide kad prodjem bacam gej magiju da istrebim Srbiju. Poenta je da vecina gej ljudi nisu neki vanzemaljci koji su pali u ovu drzavu i zahtevaju od nje neka nadljudska prava. Vidis, jedina razlika izmedju mene i ostalih drzavljana "bez prava" je sto ja nemam to pravo da osobi koju volim vise od svega budem zvanican partner. Dakle, ne trazim "novi telefon", trazim mogucnost da svog partnera posetim u bolnici ako joj se nesto desi i ostala OSNOVNA, dakle ne specijalna prava koju svi uzivate sa svojim partnerima. Ljudi moraju da shvate da svi oni poznaju gej ljude i da nisu svi zene kamiondzije i momci u helankama, vec su regularni sugradjani i sugradjanke koji su rodjeni u istoj zemlji i dele iste probleme, samo sto su neke od nas rodjene tako da ih ne privlaci "znojavi, dlakavi muskarac" kako neko napisa u komentaru ispod.

Biljana

pre 9 godina

Predrasude o zenama kamiondžijama, i uopšte tipovima ljudi koji vole isti pol, su stvorile homofobične sredine, kao što je ova naša. Zamislite, samo za trenutak, sreću ovih bakica što su se posle toliko godina venčale!? Pozdrav svim ljudima otvorenog srca :)

en passant

pre 9 godina

@Gordana

Šest godina ste radili sa nekim ljudima i pričate kao da niste bili deo kolektiva?! Dobro je da vi ne pokazujete slične osobine.
Inače, u mom heteroseksualnom kolektivu svi se vole, poštuju, ispomažu, niko nikoga ne ogovara, ne prebacuje krivicu, ne namešta, nikada nema svađa, čak nije bilo ni šamaranja ono jednom. Svi se raduju svakom radnom danu i jedna čekaju da provode vreme sa svojim kolegama u opuštenoj radnoj atmosferi u inače za život prijatnoj Srbiji. A ti zli homoseksualci kao da nisu s ovog sveta! Hvala što ste nas upozorili.

Uzgred, koliko ste pluseva i minuseva vi to juče udarili i time doprineli poboljšanju situacije u Srbiji?

Vlada

pre 9 godina

@Gorana A gle, i mi heteroseksualci 'lupamo' minuse na komentare u kojima dominiraju neznanje i predrasude. A koliko znam i te lbgt organizacije su ucestvovale u humanitarnim akcijama, kada su bile poplave i lbgt aktivisti su pomagali. A neko je napisao kada ce 'nedelja heteroseksualaca'. Pa mi heteroseksualci imamo 'svojih' hiljade godina, i toliko smo navikli da gledamo samo sebe, a da drugi moraju da se kriju u svoja cetiri zida, da kad su i ovi konacno dobili 'svoju' nedelju (znaci jednu nedelju u kojoj su se igrom slucaja desila neka pozitivna desavanja za njih), nama to odmah bode oci, i daj da svoje frustracije istresemo na njima. I to sto 'lav skace na lava' ne cini ovu pojavu opravdanom i o.k? Pa ako ste se slozili da postoji u prirodi, i pri tome svojim cinom ne ugrozavaju prava drugih ljudi,i jos pri tome nije ni zarazno, ne vidim nijedan argument za negativno komentarisanje.

Damjan

pre 9 godina

Sve, sve, ali zasto homoseksualci moraju da se bore za ostale manjinske grupe? Zasto se kao podrazumeva da se, osim za svoja prava (sto je vec samo po sebi ogromna borba!) borimo i protiv siromastva, za ugrozenost trudnica, za nacionalne manjine i slicno? I sve to zato sto heteroseksualna vecina Srbije smatra da je to nasa duznost, ne bi li tek onda, kao eto, nas i nasa prava uzeli u razmatranje? Da nije to malo licemerno, da se ocekuje od ~8% populacije da zavrsava ono što 92% iste neće? Pa dokle ide taj bezobrazluk i šta sve neću pročitati ovde, zaista.

en passant - en face

pre 9 godina

Draga Gorana, izvinite zbog greške u imenu. Greška je mehanička.
Da li je svaka kritika vama izazvana besom, rezignacijom, frustracijom i kojim još uvredama meni upućenim? (Da, uvredljivo je tumačiti tuđa osećanja po radikalskom receptu. E, to frustrira.) Iz kog dela mog komentara zaključujete da sam isfrustrirani homoseksualac? Iz kog dela da sam homoseksualac? Sami uskačete sebi u usta pretpostavljajući da nikog osim gejeva ne interesuju LGBT prava, a onda kritikujete, sa moralne visine dakako, odsustvo solidarnosti LGBT sa drugim grupama. Gejevi iz vaše priče su posebna klasa koju ne dotiču problemi opšteprisutnog siromaštva u zemlji. Još treba da kupuju društvenu toleranciju rešavajući probleme siromaštva? Štaviše, pored ekonomskih eksperata, vladinih institucija i nevladinih organizacija koje se time bave, LGBT grupe treba da iznalaze rešenja za ekonomsku krizu? Verujem da ni sami to ne mislite, samo ste hteli da iskažete svoju duboku posvećenost socijalnim pitanjima. Bravo! Vas i B. Srbljanović duboko tište muke "malog čoveka". BS je posebno po tome prepoznatljiva. Mi ostali smo imuni. (Nahraniste li danas tog siromaha?)

Kada ukazujem na to da grešite kada jednu opštu negativnu pojavu u kolektivima širom planete pripisujete samo jednoj, pritom marginalizovanoj grupi, to nije fustracija, već neslaganje sa vama. Frustracija nastupa kada mi VI kažete kako se JA osećam. Nadam se da ćete nadalje umeti da pravite razliku.

Ladon

pre 9 godina

@bt Prebijanje gejeva, izbacivanje iz porodica itd. tebi je u rangu straha dece od mraka? Vecina homofoba koje poznajem se ne plasi gejeva, vec ih se gadi i mrzi. Zato homofobiju treba uvek i na svakom mestu osudjivati, kao i rasizam. Takodje, mozda si cuo/cula za termin anomalija, koji ne znaci nuzno ni bolest, ni poremecaj, ni nastranost. Na kraju krajeva, svi smo mi deo prirodnog balansa.

Severina

pre 9 godina

Zamišljam kako im na svadbama dva puta pevaju "danas majko ženiš svoga sina"...
:)(str8, 8. septembar 2014 19:56)

A tek kad su 3 puta za redom pustili 'Nek Puknu Dusmani'!

mpk

pre 9 godina

Zamislite tek kako je ocu koji ocekuje snahu, unučiće...a dobije zeta...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sumadinac, 8. septembar 2014 19:02)

Ovo je tačno. I jeste veliki problem. Roditelji, koji je teško da prihvate da su im deca homoseksualci. Najviše zbog sredine. Ne treba ići đonom. To je problem koji polako treba rešavati i edukovati roditelje.