Utorak, 04.03.2014.

08:45

Da li novac može da kupi ljubav?

Izvor: Tatjana Loš

Da li novac može da kupi ljubav? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

Pavle Cutura

pre 5 godina

Ljubav u Srbiji ne postoji. Devojke su sve sponzoruse, koje pre braka zabavljaju sa barabama, kako bi bile popularne, a onda se udaju za nekog debelog lika, sa lovom i Audijem. Verujte mi, nagledao sam se toga.

A

pre 9 godina

@Jana
Pa kad smo već krenuli sa ličnim ispovestima... :)
Živim sam već desetak godina, apsolvent sam, ali sam puno radio u životu i imam sopstvene prihode (iako nisam zaposlen) i živim više nego skromno, jer ne volim modu, izlaske, i bojim se kriminalaca (čitaj lopova) u Srbiji zbog ranijih iskustava.

Kuvam, perem, čistim, brišem (jedino ne volim da peglam :D) ali i popravljam, zidam, odžavam svoja vozila itd sam. I nikada u životu nisam upoznao ženu koju zanimam ja, a ne moj novac i drugi resursi. Niti sam ikada upoznao ženu (iz Srbije) koja je sposobna barem približno koliko i ja. Dakle ima i dobrih i sposobnih i skromnih ljudi, žena i muškaraca, a naravno i puno nesposobnih homo sapiensa oba pola. Problem je što smo mi u manjini i teško se nalazimo valjda.

Duboko saosećam sa Sonjom.

@Nevena
Bravo Nevena, potpuno se slažem sa vama, ali ko je normalan mogao da se izživi u Srbiji 90-tih? Treba nam samo malkice više razumevanja na obe strane.

andrejagreen@gmail

Joksa

pre 10 godina

@Ana
Ako nije zavoleo drugu imas sanse ali ako jeste onda nema nade. Ako si ga ikada i malo volelal pusti ga..nemoj ga muciti...

Ana

pre 10 godina

Odgovor za "JA"
Pa sigurno da sam necim doprinela.Da sam mozda na vreme prepoznala da ga gubim i da sam znala sta treba da uradim,mozda bi ishod bio drugaciji,ali samo mozda...nekada neko jednostavno prestane da te voli.Nema tu puno filozofije.Niko tu nije kriv,a sta je moglo da bude...to je sada samo nagadjanje...Uostalom,to ni nije tema.Moj komentar je znacio da ja verujem u ljubav,tj da je ona bitnija od materijalnog,jer sve sto imam,sve mi je dzabe kada nemam sa kime to da podelim. LJudi ako se vole,mogu i da stvore. Kada stvarate zajedno,to je najlepse :) To je moje misljenje.

Ana

pre 10 godina

Dzabe pare,dzabe sve kada nemam njega,sa kojim zelim sve to da podelim.Nikakvi novci ne mogu da mi popune prazninu koju osecam sto sam ostala bez njega. Ne kupujem ka krpice jer zelim da me drugi momci gledaju,kupim jer zelim da me ON u tome vidi,da njemu budem lepa. Ja verujem da zaljubljenos prodje,ali ljubav ako postoji NE! Volela sam ga sa svim njegovim manama i kada smo imali i kada nismo imali. Jer smo imali jedno drugo ! Nije mi bitno da li cemo jesti u restoranu ili kod kuce,samo da jedemo zajedno!!! Dzaba pare i sve,kada nemas sa kime to da podelis...

Музичар

pre 10 godina

Да цитирам једну моју бившу девојку: "Немој да купиш себи нову клавијатуру, боље ме води на летовање у Шпанију." На мој одречан одговор, њен коментар је био "Никад ја нећу видети Шпанију због тебе!". Оставио сам је месец дана касније. Клавијатуру сам купио 6 месеци касније. А та девојка није ни приближно довољно добро изгледала да би могла да прође као спонзоруша.

Не желим новцем да купим љубав. Новцем ћу да купим музички инструмент и слободно време да могу да свирам. Љубав ћу или да нађем или нећу.

Шта ако кажем да ја од девојке изнад свега тражим да ме инспирише да напишем неку лепу песму? По мени, то (уз сликарство и књижевно стваралаштво) је израз највишег степена љубави који мушкарац може да осећа према жени. Шта онда? То не може да се купи, и не може да се угради - са тим си се или родила, или ниси. А већина вас, драге моје, нажалост није.

Затим, шта ако кажем да ми је друго по реду најбитније код девојке какав има карактер и ставове. Ако изгледаш лепо, сваки мушкарац ће трпети више неразумног и бахатог понашања него кад не би изгледала лепо. Али ако изгледаш просечно и свесна си тога, и не бахатиш се, онда си мени савршена.

Још кад не би на трећем састанку тражила брак и дете (као задњих 4-5 што су радиле), то би било супер.

ja sam ja

pre 10 godina

Sanja, a odakle ti da "koji na neki nacin prisiljavaju buducu zenu na zivot koji joj najverovatnije ne odgovara." Ja to nisam rekao, o sebi, niti ista u tom smeru, ali ovo nije mesto o osamostaljivanju u konkretnom slucaju. A, prethodni komentar i dalje vazi.
So?

vladimirM

pre 10 godina

@Maja
Iskustvo je relativna stvar, kao i pojam divan. Baš ovih dana gledam emisiju o "vitezovima asfalta", svi su bili divni , ma dušice, ne bi mrava zgazili. Naravno, ako si dovoljno glup da poveruješ u to. Gomilu puta sam gledao moje prijateljice ili poznanice koje pričaju o svojim divnim i brižnim momcima, dok se mi okolo zagledamo i pitamo se kad će uslediti bolno otrežnjenje. Ne daj bože da si je upozorio da vodi računa, prvo bi te opljuvala kao stoku jer si ljubomoran, a posle kad se desi nešto tako onda si još gori od njega, u stvari svi smo mi svinje. Da li imam dovoljno iskustva po vašim merilima, ne znam, znam da imam dovoljno pameti da pročitam te što se naprasno pokvare na vreme. Da li je ta pamet sprečila da budem povređivan na emotivnom planu? Nije. Da li zbog toga krivim sve žene ovog sveta, da li sve trče za parama itd? Ne. I to je ključna razlika među nama.

Nevena

pre 10 godina

Potvrdjuje se ona prica da muskarac pre braka treba sto vise da se zabavlja,da menja devojke ,kako bi kasnije bio spreman na mirnu luku,brak i porodicu.Kod nas u Srbiji je problem sto se mladi sve kasnije zaposljavaju,nemaju novca za islaske ,putovanja,menjanje cura,i ostaju neizivljeni,narocito muskarci.Devojke nalaze medju onima koje su dobre i kojima novac nije vazan,ali uvek tiho i u sebi pate sto ne mogu da imaju neku bolju to jest zgodniju ribu.A onda kako to obicno bira u tridesetim krenu da se zaposljavaju ,da zaradjuju i sad bi da nadoknade sve propusteno.Iznenada shvate da su "mladi "za brak,da mogu naci zgodniju zensku,da mogu da putuju i izlaze.Pa kakve veze ima to sto im je neka dobra i naivna devojka dala svojih 5-10 godina,ko joj je kriv-misle oni.A sve je to zato sto se nisu u dvadesetima iziveli kako je trebalo.Onda menjaju devojke,najcesce one lepe i one kojima je novac bitan,pa onda kada se opeknu na neku sponzorusicu kukaju kako su sve zene lose i materijalisti.Pa ljudi,jednu dobru kojoj novac nije bitan ste ostavili onda kada ste je trebali ozeniti..sta hocete sada? Svakom po zasluzi..A devojke,sve ih je vise u tridesetima koje su same,najcesce ostavljene onda kada su ocekivale brak jer se on podrazumevao nakon toliko godina veze i deljenja i dobrog i loseg.Ogorcene zbog loseg iskustva boje se da daju sansu nekom novom.

Ja

pre 10 godina

Svaka devojka treba da zaradjuje kao i muskarac da se uzajamno pomazu postuju vole cene, kakva to devojka moze biti koja placa muskarcu ta ima veliki problem sa mozgom takodje i muskarac nikad ne bi bio sa devojkom kojoj ja moram da placam i da je izvodim a ona ko mula neka da bude sta ona predstavlja onda.. uzas! sto dalje od takvih poniznih ljudi. Meni bi ispod casti bilo da tako funkcionisem! Za ljubav je potreban novac i glupo je polemisati o tome ko moze da se voli bez novca jedino neki freakovi koji su tu gde su i ne mogu da nadju bolje.

Maja

pre 10 godina

@ vladimirM
Iz vaseg komentara se vidi sumnja u to da neko moze biti divan u nekom periodu a onda veoma los.Vi kao da nemate mnogo zivotnog iskustva.Pa i moj bivsi je bio divan tj nezan,pazljiv,delili smo slicne stavove,nikad nije ni pokazao truncicu kompleksa niti da zavidi onima koji su bogatiji i setaju zesce ribe. Zar ne mislite da bih to primetila da je ikad to ispoljio za 6 godina veze?Da jesam ostavila bih ga bez razmisljanja i ne bih sebe uskratila za izlaske i provode kojih je sa njim bilo jako malo..Kada je zena dobra i ne gleda na novac uvek se nadje neki muskarac da joj se da izvines pos..re na glavu. Do dana pre no sto me je ostavio nije pokazao ni na koji nacin sta mu je namera i zelja,vec je i svo vreme nakon pobacaja dolazio i tesio me kako cu uskoro opet zatrudneti,govorio o sobi za dete itd..a onda me tri nedelje nakon pobacaja ostavi,bez ikakvog nagovestaja.I ko je onda tu lud?I kao zene proracunate,pihhh...I onda kada vam neki decko verenik uzme najbolje godine i ostavi jer mu se tako htelo,a onda vi muskarcu dodjete na forume i govorite kako su devojke koje imaju iznad 30 godina same jer eto previse biraju,prezahtevne su itd. A znam bar 3 devojke cije su se dugogodisnje veze raspale kada su usle u 30 te,ne njihovom krivicom-vec krivicom muskaraca koji se tek u 30 tim setili da treba jos malo da prozive.Pa sto nisu ranije rekli da nece da se zene do kasnih 30 tih i da puste devojke da nadju decka za sebe dok su mladje i imaju vise kontakata.

VladimirM

pre 10 godina

@Sonja
A ni ja nisam klinac da mi se objašnjava šta će biti jednog dana kad porastem. Nisam ni mislio da nema njegove krivice u svemu tome, ali kad se neko odrekne roditelja(prijatelji na stranu), to nije neki trenutni hir, već ozbiljan problem koji se morao na neki način ispoljavati. Ali ne, on je bio "divan". I da, imao sam vezu gde me je devojka varala sve vreme, ali čik pogodi, nisu mi sve žene krive zbog toga. I ako mi se to ponovo desi sigurno se neću tebi obraćati, iako danas zarađujem mnogo više nego pre 10 godina i dalje imam roditelje i prijatelje iz detinjstva koji su tu kad mi trebaju, kao i za njih.

Sanja

pre 10 godina

@ ja sam ja
Ako zaradjujes pristojno kako sam kazes,nije mi jasno zasto zivis sa roditeljima,zasto se ne osamostalis?Nemam nameru da vredjam ali realno za brak su najgori oni muskarci koji ne zele da se odvoje od roditelja i koji na neki nacin prisiljavaju buducu zenu na zivot koji joj najverovatnije ne odgovara. Nemoj da se stoga ljutis ako te devojke odbijaju ,da nemas primanja bilo bi normalno sto zivis sa roditeljima ali u tvojoj situaciju kada imas fina primanja a zivis sa roditeljima ,mnoge devojke ce te definisati kao nesamostalnog ili maminog-tatinog sina.

Maja

pre 10 godina

Bravo Sonja.Stalno se po komentarima provlaci kako su momci bez kinte ,koji zive sa roditeljima ustvari dobrice,divni momci a oni sa parama losi.A mene je jedan "dobrica" dobro zeznuo.Od 25 do 31 moje godine smo bili u vezi,tacnije u 30 smo se verili-kada smo se oboje zaposlili-pravili planove za buducnost pricali o deci.Doneli smo odluku da se vencamo u avgustvu prosle godine.U aprilu sam zatrudnela ,u maju imala spontani pobacaj,a napustio me je 3 nedelje nakon spontanog. Razlog:kaze jos je mlad za obaveze,hoce jos da se izivi.U oktobru sam ga videla sa drugom curom,naravno klinkom,kaze mi to je neobavezno.S vremena na vreme me zove i govori kako me "voli" kako zeli sa mnom da bude i sa mnom ostari,al mu treba jos malo vremena da se izduva i iskusi neke stvari jer zaboga sad ima love bar za izlaske i putovanja jer se zaposlio pa hoce da okusi sve cari zivota i sve one devojke koje dok je bio bez kinte nije mogao da ima.To nije covek sa kojim sam ja bila 6 godina u vezi.Novac mnogo vise menja muskarce nego zene.
Svaka cast za komentar osobe koja je primetila da su siromasni muskarci u mnogo boljoj poziciji od zene koja nije lepa,jer se oni mogu zaposliti i zaraditi pare a ruzna ili prosena devojka nikad nece postati lepa.Tako da je diskriminacija prema zenama mnogo okrutnija,a nazalost sprovodi je vecina muskaraca.A onda se bune kako zene gledaju novac a ne dobrotu.Koju dobrotu???

stručnjak

pre 10 godina

Tako da, zanimljivi su mi ovi romantičari sa svojim naivnim životnim stavovima. Kao, dovoljno je da ima 'ljubavi', a ako nemaš šta da jedeš nema veze....? Kaže jedna reklama ' Kad si gladan, nisi sav svoj'...Ajde ti drži kvalitetnu i zanimljivu vezu bez novca, probaj da u najobičniji bioskop uđeš džabe, a da ne pominjem neka putovanja i slično...ili da ne platiš piće u izlasku, sve to košta, nije jeftino.

stručnjak

pre 10 godina

Odgovorno tvrdim da 85% devojaka u Srbiji itekako gleda imovinsko-statusno stanje potencijalnog partnera, u to nema sumnje.Tako da su vam šanse 15% da u izlasku naletite na nekakav tip nesponzoruše, prilično male šanse složićete se. Pogotovo one devojke koje stvarno dobro izgledaju, takve ne izlaze sa dekintiranim likovima. Od ljubavi se ne živi, kad hronična besparica stanuje u kući od ljubavi nema ništa, samo svađe i problemi, raskidi...Devojka koja se uda za punišu on joj odma nađe dobar državni posao i počne ona da zarađuje fino, neguje sebe, kupuje garderobu, vozi automobil,putuje,restorani,kafane, šta je briga...možda i ne voli njega, ali voli život koji je pun uzbuđenja i pozitivnih stvari.

Sonja

pre 10 godina

@ vladimirM
Ma da,vazno je da krivac nikad nije kriv ,vec je kriv onaj koji nije primetio sta radi pravi krivac.Kada nakon jedno 15 godina braka budete saznali da vas je zena varala bar 10 godina javite mi se,pa cu vam pomenuti vase reci " vi ste krivi jer niste primetili".Ja nisam glupa zena kako vi to pretpostavljate ,nazalost ljudi se menjaju tokom zivota,nemate iste stavove i zelje sa 20,30 ili vise od 40 godina.A takodje ima ljudi koji se dobro skrivaju,ni najbolji psiholozi ne mogu da ih provale,najcesce su to oni kojima svi dele prideve divan i dobar decko.A kada pogledate najsurovije psihopate i serijske ubice najcesce se ispostavi da su to oni "divni i dobri momci iz komsiluka" koje bi svaka majka pozelela za zeta...

VladimirM

pre 10 godina

@Sonja
Dve stvari koje sam i pretpostavljao:
1) Radio za sitne pare - u IT-u je pitanje šta su sitne pare, pošto sam i sam iz te struke znam da velike plate ne dolaze preko noći.
2) Imao komplekse koje je dobro skrivao - znači bili su tu, samo je pitanje ko je mogao ili želeo da ih vidi. Ni za jedno ni za drugo ne treba tražiti krivce u drugima.

ja sam ja

pre 10 godina

Ne zelim na prvom sastanku da otvaram svoju imovinsku kartu koja je vrlo pristojna(a imam i pristojnih godina, jbg), ali "zivim sa roditeljima i nemam kola"(navodnici nisu bez razloga, znaci istina je ...). I naravno da joj pri usmenom saopstavanju to nije smetalo, ali se pisanim putem drugacije izjasnila. Bas jadno, ali zato je intelektualka, satro-gistro.

tatica

pre 10 godina

ljubav je najbitnija, pare su tu da to podrze. ako nema para, trebace mnogo vise truda da se ta ljubav "rascveta" i odrzi i vece su sanse da pukne jer prosto sa parama postoji mnogo vise mogucnosti da kao sto neki komentator malo pre rece dodje do "zblizavanja i upoznavanja srodne duse". sve zavisi od karaktera ljudi. tako da je uz pare, bitan i karakter osobe. moral, dobrota itd. ako je covek idiot (kao ja) tesko ce naci devojku u svakom slucaju. realno, dobro izgledam, imam dovoljno para, zanimljiv sam - valjda, tako kazu :) - i znam sa zenama ali devojku sa kojom bi bio, tesko nadjem. nikako da se zaljubim :(

vetropir

pre 10 godina

Ne znam da li novac moze da kupi ljubav, ali "vodjenje ljubavi" svakako moze ;-) Mada kvalitet nikad nije zagarantovan. Salu na stranu, cak i ako je tacan taj stereotip da muskarce privlaci lepota, a zene status/novac, ja kao muskarac moram da priznam da to nije fer. Lakse je da zaradis novac, cak i ako si rodjen siromasan nego da postanes lepa ako si rodjena ruzna.

white

pre 10 godina

Odgovor je jednostavan: ne, naravno da ne može.
Ljubav je po meni neophodan činilac veze, a drugi manje bitan, ali potreban element u vezi jeste kompatibilnost po pitanju trošenja novca. Moj stav je, ako je to uopšte bitno, da ako oboje zarađuju, ako imaju odvojene račune, ako oboje mesečno na podjednak način doprinose kućnom budžetu, u slučaju da nekome od njih pretekne jedan deo novca, što je u Srbiji krajnje hipotetička situacija, onda bi on/ona trebalo da ima puno pravo da taj ostatak novca troši na ono što sam želi. U svim drugim situacijama: on nju izdržava, ona njega izdržava, oboje rade, ali ona ili on troše na sebe obe plate, raspolaganje novcem dovodi do nesuglasica, svađa, ucena, što lagano, ali trajno uništava i najčvršću vezu. Dakle, nije sam novac bitan po sebi, koliko je bitno da dvoje imaju slične stavove po pitanju njegovog trošenja.

Joca 011

pre 10 godina

Da li se novcem može kupiti ljubav? Mislim da se svi slažu da ne može.
Ali me čude mirenja, već unapred, s vezom ili brakom u kom ljubavi nema. S obrazloženjem da je ljubav prolazna, prevrtljiva, ćudljiva, razočaravajuća... a da je novac može nadomestiti. Znam slučajeve da se s takvim stavom brzo završi ili veza (brak), ili život – jer stresan život uvodi u smrtonosne bolesti. Ulogu novca u braku ne treba glorifikovati. Novac jeste neophodan i uvek ga ima dovoljno ako se troškovi ne protežu preko raspoloživog novca. Naravno, pod uslovom da čovek ne beži od rada već da je vredan, da radi, prihoduje. Zato je ispravnije da se umesto solventnosti gleda karakter. Ako je neko vaspitan s ljubavlju, on će biti i veran ljubavnik i vredan radnik. Jer: ‘’Čovek se vaspitava od rođenja njegovih roditelja.’’ Evo se vidi zašto je ljubav ‘’sveza savršenstva’’.
.

sun

pre 10 godina

Na zalost, primetila sam da je mnogim muskarcima 30-40-godisnjacima danas presudan pre svega ekonomski status potencijalne devojke, pa cak i u situaciji kad on ne radi ne bi sansu dao devojci koja je u potrazi za poslom. Tip koji je batalio studiranje, zivi sa roditeljima, u kasnim.je tridesetim, ne radi nigde niti bi se prihvatio bilo kog posla (bira, ispod casti mu je da radi bilo sta tako ,,obrazovan") bira iskljucivo dobro situirane partnerke. Odlicno izgleda, ima ,,zvaku'', relativno je jos mlad i prognoziram mu da ce ostvariti uspesan ulov, jer ima i previse zena kojima je ljubav bitna, a ne novac...pa ako treba i da tako lude od ljubavi nose na ledjima ovako nekog. Opekla sam se, iako sam od pocetka uvidela sve. Zdrava glava, a srce retardirano od romantike...bol zagarantovan.

Money and Cash

pre 10 godina

Definitivno je to da pare ne mogu kupiti osecaj ljubavi i zaljubljenosti, oni mogu to uraditi privremeno sto je automatski i vestacki. E sad, mislim da je to kod dobrog dela ljudi da se prigura kriza, trenutno stanj, ili dok ta osoba (najcesce devojka) ne dodje u bolju poziciju da se ona sama ostali.
A ta prica da novac moze da kupi ljubav, jednostavno ne pije vodu, nije, niti ce!

Sonja

pre 10 godina

@ tja
To je bila prava ljubav,bar sa moje strane. Bila je i sa njegove sigurna sam,bar neko vreme. A ko je vise proracunat muskrci ili zene-lako se primeti-njega ocigledno nije bilo briga sto sam mu dala celu svoju mladost,a znam i mnogo slicnih slucajeva.Ako vam je devojka samo navika ili zamena dok ne naidje neka "prava" onda lepo budite iskreni i na vreme recite da zelite neobaveznu vezu,da devojka ne ocekuje mnogo.Svakojakih primera znam. Moja rodjaka se udala za coveka kojeg je jako volela. On nije zeleo decu i ona je pristala na takav brak zbog njega.Kada su usli u 40 i neke,on je odjednom pozeleo decu a posto ona vise nije mogla da zatrudni,on ju je ostavio.Ja jednostavno ne razumem kako takve osobe mogu da zive,kako nemaju ni malo morala.Neko se zbog tebe odrekne svega i ti ga nakon svega toga ostavis...A svaki dan imamo prilike da vidimo kako muzevi ostavljaju svoje zene zbog neke mladje i lepse-nije to uopstavanje,to je cesta realnost...I onda se neko usudi da komentarise kako zena gleda na novac.Pa i treba,kucke i sponzoruse danas najbolje prolaze...

Ana

pre 10 godina

@ i u dobru,i u zlu, Novosadjanin: poslovicu nisam ja izmislila, a, kao i sve narodne mudrosti, nije neosnovana. Vasi licni slucajevi su savrseno neinteresantni i nebitni u odnosu na realnost; nazovimo ih izuzecima koji potvrdjuju pravilo. Iako imam najmanje 20 godina vise od vas, ne govorim o licnom iskustvu, ni iz licnog iskustva. Uostalom, ljubav prodje i u vezama u kojima nema nikakvih problema, a kada svaki dan treba misliti kako da se skrpi kraj s krajem, ili kad se radi po 10 ili 12 sati dnevno, ljubav je prvakoja trpi. Bez obzira na vas ili slucaj vaeg dede i babe koji su srecni, siromasni i zaljubljeni ziveli 90 godina (jeduci slaninu, puseci, pijuci rakiju).

Liliputanac Polutanac

pre 10 godina

Ulazi debeli momak u kafanu, a djevojke komentiraju: "Vidi debelo prase!"
Potom nauči piće i da plati vadi novčanik pun para, a djevojke komentiraju: "Vidi slatkog medu!"

mladacokolada

pre 10 godina

@Jana
Zasto imam utisak da nisi profesorka koja radi za 300 eura,vec visoko pozicionirana radnica u medjunarodnoj korporaciji sa prilicno visokom platom? :)

Mnogo smaraju sa pricom.

pre 10 godina

Iskrena ljubav se ne moze kupiti novcem. Ima mnogo ljudi koji imaju para pa su im porodice disfunkcionalne, nisu srecni, isto to vazi i za ljude bez para... Parama se moze kvalitetno leciti, putovati itd.

Petar

pre 10 godina

Bože, kako pojedini ljudi olako misle da su popili svu pamet sveta i tek tako dele mudrolije o ljubavi, o braku, o smislu života. I ta njihova filozofija, toliko očigledna, mora da važi za sve ljude sveta! Nema bre priče, svi smo isti i svi želimo isto, uopšte nema izuzetaka!
Bar milijardu puta sam pročitao i čuo da je lakše kad oboje rade, da nije normalno da muškarac nema posao i da se nije osamostalio. ( ma nije valjda)
Ali pitanje je da li novac može da kupi ljubav?, a ne koji su standardi za srećan brak, ili šta je potrebno za lakši život.
da je lakše kada imate pare! Za to ne treba da budeš naučnik da bi shvatio.
Ali postoje ljudi koji rade i imaju velike plate a sami su. Postoje i oni koji nemaju posao ali su u srećnom braku, snalaze se.
A mislim da i trogodišnje dete shvata da je lakše i sve lepše kad supružnici rade i imaju ok plate.
Pitanje je ipak, ''Da li novac može da kupi ljubav?''
I odgovor je naravno da ne može. Zato je prava i iskrena ljubav toliko retka i veličanstvena, jer ne može da se kupi.
Ako imate recimo milijarde, kako možete tim parama da kupite osećaj da volite nekoga najviše na svetu, iskreno i punim srcem?

tja..

pre 10 godina

Čitajući Sonju i Janu naučio sam sledeće:
Kad muškarac brzo stekne kapital, lovu, bogastvo, obavezno ostavlja dotadašnju devojku, ženu, i juri mlađe, lepše...
Znači ako je voleo tu osobu nema veze, jer muškarci nemaju osećanja i kad imaju pare pretvaraju se u robote...
Sa druge strane, verovatno žene koji bi se obogatile preko noći, još više bi zavolele dosadašnje momke, muževe,... i nikada ne bi pomislile na mlađe, lepše, zgodnije i td. Zanimljivo...
Sonja, taj tvoj bivši da te je voleo iskreno ne bi te ostavio, ne bi mogao i kad bi hteo, jer ne možeš preko noći na silu izbrisati osećanja i ljubav iz srca.
Znači ljubavi nije ni bilo ili je nestala i pre nego što je počeo da zarađuje, verovatno si mu bila navika, i odgovorala si mu jer si bila sa njim iako je bio luzer, a to nije ljubav. Nemoj da generalizuješ toliko.

brm

pre 10 godina

@novosadjanin
Baš me zanima kako bi se ponašala da naleti nekog sa dobrim kolima (a i izgledom) da je muva. Možda jednostavno nije naletela na bolju priliku pa eto, tebe sad puno voli...
Sve devojke koje ja znam,a da dobro izgledaju su se udale za dobrostojeće momke...

Sonja

pre 10 godina

@ vladimirM
Moj bivsi je studirao sa mnom,nakon sto je video da od te struke nema leba,upisao je u 25 toj godini drugi fakultet FON ,upao u budzet i zavrsio ga u 30 toj.S vremena na vreme je radio po koju tezgicu za sitne parice,kada je stekao iskustvo se zaposlio u IT firmi i brzo je rasla plata. Znala sam ga od detinstva,svi u okruzenju su primetili da se promenio,postao je drugi covek od kada je plata porasla.Do tada mu je materijalno znacilo koliko za prezivljavanje,a sad su mu pare postale nacin da izleci komplekse koje je dobro skrivao.Cak se i roditelja sada stidi,i bivse prijatelje naziva dzebalebarosima.Sta novac ucini od coveka!
@ upravo tako
Standarde koje je drustvo nametnulo zenama???Pa sad-ne znam ni jednu devojku koja je luda za skupim telefonima,televizorima,besnim automobilima,skupim patikama.A ne poznajem skoro ni jednog muskarca koji ne pati za tim.Pa makar nemali leba da jedu kupice neki ajfon ili epl,plazma tv,pusice najskuplje cigare kad izlaze..Vasi dedovi nisu imali te komplekse vec su pare trosili na ono sto je bitno,nakon posla su isli privatno da zarade,a ne ko vi posle posla na igrice i internet. Jedina razlika vezana za devojke je ta sto danas devojke nece da se muce da zive u zajednici ,pa traze muskarca koji ima novca za kucu ili stan na kiriju.A i zasto bi se mucile-pa 65%zena danas su zaposlene ,rade i na poslu i u kuci.Pored svih obaveza ne treba im jos zanovetanje nekih matoraca kojima ni jedna snaja nije po volji.

Sanja

pre 10 godina

@vucji do
Jana je u pravu.
Veliki problem kod nezaposlenih momaka je taj sto oni ne mogu a neki i nece da se osamostale vec zele da zive sa roditeljima.Ja sam radila za 30000 ,verenik nije,moja plata nije bila dovoljna za zivot i kiriju,kad se verenik zaposlio on nije hteo pod kiriju ( odjednom promenio stav, do tada je bio za samostalnost)nego da zivimo kod njegovih...Ajde pristadoh,iako sam zelela da za svoje pare budem slobodna u iznajmljenoj kuci.Nije islo- njegovi roditelji,brat ,guzva u kuci..Pitam se sta mi je to trebalo.Imala sam svoju platu a nisam imala slobodu.Nikad vise zivot sa roditeljima od muza- verenika.I onda se neko pita zasto devojke traze one sa novcem ili zaposlene- da ne moraju da se pate i nerviraju.Sad u obzir dolaze samo oni koji su zaposleni i koji ne zele sa roditeljima da zive.Zasto mi zene uvek moramo da
" dokazujemo" svoju ljubav prema muskarcu tako sto se prilagodjavamo njegovoj porodici?Kad ce oni muskarci da dokazu svoju ljubav prema nama tako sto ce nas postedeti zivota sa njegovim cesto napornim i bezobraznim roditelljima?

Jana

pre 10 godina

Ja sam profesorka ,radim u skoli i zaradjujem oko 300 evra. Lepo izgledam ,nisam miss ali sam veoma dopadljiva. Nikad nisam gledala ljude kroz materijalno,ali nakon par losih iskustava smatram da je neophodno da muskarac zaradjuje,pa makar i minimalac da bi mogli da se osamostalimo i stvaramo porodicu. Uvek je lakse sa 2 plate, ma koliko one bile niske, nego sa jednom.
Postoji jedna bitna razlika izmedju zena i muskaraca.Zene danas imaju vise uloga-i domacice i majke i zaposlene.Ako kojim slucajem zena nije zaposlena ona opet nesto radi-gaji decu i radi kucne poslove i zato zena koja ne radi nije nuzno neostvarena jer ima vise nacina i uloga kroz koje moze da se ostvari.Muskarci pak ,vecina-jer malo koji zeli da ucestvuje u brizi o deci i kucnim poslovima-ima samo jednu osnovnu ulogu-da zaradi novac.Ako omasi u tome -on je obican luzer.To je ono sto i muskarci danas uvidjaju pa ih je sve vise iskompleksiranih i isfrustriranih.
Takodje,komentatorka Sonja je dobro primetila kako stvari stoje,cesto su dobar i lud braca,u svom okruzenju imam dosta primera da su muskarci prekidali dugogodisnje veze i nalazili mladje i lepse onda kada su se obogatili.Dok su bili siromasni devojka im je odgovarala jer je bila skromna a sad kada su poceli da zaradjuju onda im ta devojka vise ne odgovara.Citiram vaznu recenicu: "Kada muskarci budu birali devojku po lepoti duse a ne lepoti tela tek onda mogu ocekivati da i njih zene biraju po unutrasnjim kvalitetima a ne po dubini dzepa".

Dawn

pre 10 godina

Tuzno je, ali istinito: vecina ljudi se ni ne druzi sa osobama koje su nizeg socioekonomskog statusa od njihovog, a kamoli da razmisljaju o partnerskom odnosu.

716

pre 10 godina

Da ne ispadne patetičan komentar ali ''prava ljubav'' ne može da se kupi.
Prava ljubav ne bira srca po računu u banci ili po boji kože, godinama, statusu u društvu i td...Ona se dogodi, ili se ne dogodi.
Prostitutke prodaju telo, ali ne i ljubav. Sponzori kupuju pažnju mladih lepih devojaka, njihovo vreme i telo, ali ne mogu ih na silu naterati da se zaljube u njih, ili da ih zavole.
Ljubav ne bira žrtve, ja bih rekao, jer iskrena i prava ljubav je obično ona koja se tragično završi. Ipak, zato i jeste posebna i čudesna jer ne možete je kupiti, prodati, ili na silu doživeti, i morate je prvo dati, bez straha, da bi vam se vratila, ne uvek...ali kad se vrati istom merom, onda ste najsrećnija osoba na svetu.

VladimirM

pre 10 godina

@Sonja
Ako nije tajna, voleo bih da malo pojasniš to "zaposlio se sa 31 i za par meseci je napredovao u poslu i plata mu je postala prilično velika". Spadam u one koji za prilike u Srbiji imaju "prilično veliku platu" i poznajem dosta ljudi istog statusa, ali svima nam je trebalo godine rada za početničke plate da bismo danas zarađivali toliko. Jedini ljudi za koje znam da su od nule za par meseci dobili visoke plate su stranački "stručnjaci" koji su preko noći postali direktori, a takvi se prepoznaju lako. Ako ti to nisi uspela za toliko godina, onda se pitaj gde je tebi bila pamet.

mimi

pre 10 godina

meni je bitno da je neko ambiciozan,ima zavrsen fakultet i pristojan posao onda ni dobra plata ne moze da izostane... ali sve to ocekujem i od sebe

Jovica NS

pre 10 godina

Dolazi muž kući:Draga,dobio sam otkaz,odizeli su mi auto i blokirali račun u banci.Nadam da ćeš me i dalje voleti!
-Naravno dragi,i puno ćeš mi nedostajati...

upravo tako

pre 10 godina

Da li novac može da kupi ljubav?
U Srbiji definitivno može!
Ako uzmemo u obzir da u su žene te koje na kraju bilo kakve relacije kažu konačno da ili konačno u situaciji kada muškarac želi da bude sa njima u vezi/braku onda se postavlja nekoliko logičnih pitanja:
zbog čega je ovoliki broj samih devojaka?
zbog čega se devojke sve teže odlučuju da rađaju?
zbog čega devojke iz Srbije daju prednost strancima?
odgovor je prost.Zato što prosečan muškarac iz Srbije nema resurse koji bi mogli da zadovolje potrebe koje je društvo nametnulo devojkama.Problem je dakle u bolesno nametnutim standardima.I naši dedovi i pradedovi nisu imali više od nas ali su se ipak ženili.

novosadjanin

pre 10 godina

"Kad siromastvo zakuca na vrata, ljubav pobegne kroz prozor."
(Ana, 4. mart 2014 12:38)


O cemu ti to? Pa moja zena i ja smo se siromasni i smuvali i dan danas iako nemamo ni kuceta ni maceta, volimo se. Bolje poslusaj citat Bendzamina Frenklina i tom koji je rekao ovo tvoje poruci Bendzaminovo vidjenje stvari. :)

Selena

pre 10 godina

@ Jana
Bravo.Istinu zboris. Kod nas u Srbiji vece komplekse po pitanju novca imaju muskarci ,no zene. Mnogi kada pocnu da zaradjuju vise nego sto su se nadali bukvalno polude jer odjednom pozele da rade sve ono sto nisu do tada mogli, kupuju skupe telefone,automobile, mnogi raskidaju dugogodisnje veze da bi imali neku lepoticu,koju do tada nisu mogli imati jer nisu imali novca. Moja stara kuma je stalno govorila "dete ,u siromaha nema vere, nikad neces znati da li te uzeo zato sto te voli ili zato sto kod neke druge nije imao sansu i da li ce te ostaviti ako se kojim slucajem obogati(sto se jako cesto desava); a kada te bogat covek uzme mozes znati da te voli jer je pored svih prilika,a imao ih je mnogo,odabrao bas tebe takvu kakva jesi".90% muskaraca siromasnih ili srednje imucnih bi ostavilo svoju divnu pazljivu devojku samo kada bi ih neka lepotica pozelela.Devojke su to "uklavirile" i sad pazljivije i racionalnije biraju.Sve ima svoj uzrok i svoju posledicu.

SaleSale

pre 10 godina

Definitivno NE. Bez iskrene ljubavi nema iskrene srece. Ja i zena smo se selili 10 puta. Zivili u 12 kvadrata, ali smo izgurali i ostali jaci nego ikada radi ljubavi. Ko trci za parama generalno ce biti nesretan u zivotu, jer mu nikada nece biti dovoljno.

Vucji Do

pre 10 godina

@Jano...posto tako mudro zboris,koliko ti zaradjujes ili je pravo tog "odabira po visini plate" iskljucivo vezano za zene.Da vidimo da li be te uopste neko odabrao i da ti je 2000e mjesecno.Ne drvi bespotrebno o nekakvoj realnosti.Pojednostavljujes mnogo stvari.Pitanje je kompleksnije mnogo,no sto ga ti zamisljas.Pozdrav

Sonja

pre 10 godina

Devojke pamet u glavu,dobro razmislite dal je neki decko zasluzio da zbog njega zivite u siromastvu i da se svega odricete.Ja sam 8 godina bila u vezi sa deckom koji nije imao ni dinara.Dala sam mu najbolje godine od 22 do 30 te...Bio je super decko i nisam marila sto nismo izlazili ,letovali i slicno.Ja sam sa 28 nasla posao on nije nije mi bilo bitno jer podvlacim bio je divan.A sve se preokrenulo kada se on zaposlio u njegovoj 31 godini i poceo da zaradjuje pare,uspeo je za par meseci da napreduju dosta i plata mu je postala pa da kazem prilicno velika.Nakon 7 meseci me je ostavio - nasao je drugu ,lepsu i mladju...A mene ko sisa..ko zna mozda bi me ostavio i ranije da je imao para.Uzas.Zato devojke dobro razmislite,veliki broj momaka bi vas bez problema ostavili kada bi vise zaradjivali i mogli da " priuste" lepsu i zgodniju od vas.Surova realnost.Nemojte da osecate krivicu kada uzimate u obzir dal je decko zaposlen i koliko zaradjuje,jer vecina njih ne bi imala ikakvu krivicu kada bi vas odbacili zbog neke lepse...Da napomenem,veoma sam lepuskasta al naravno i od lepe ima lepsa a kada muskarac pocne da zaradjuje vece pare,komleksi iz siromasnih dana se vracaju.Nema vece opasnosti od siromaska kojo skoro preko noci postane bogat.

Jana

pre 10 godina

Problem je taj sto je Srbija veoma siromasna zemlja,pravih bogatasa ima jako malo oko 6 %, 25 % ima onih srednje imucnih a svi ostali jedva prezivljavaju. U Srbiji devojke neopravdano dobijaju epitet sponzorusa, vecina zeli samo koliko toliko pristojne uslove za zivot,zele da decko bar bude zaposlen kako bi se stvorili uslovi za stvaranje porodice. Ono sto se u inostranstvu racuna da je sasvim normalno(tipa decko radi ili zivi sam) u Srbiji je cesto nedostizno. U inostranstvu cak i oni zaposleni koji rade najobicnije poslove mogu sa svojom platom da iznajme mali stancic i da imaju najosnovnije za zivot. Samo u razvijenim zemljama se moze govoriti da postoje prave sponzoruse-one koje love veoma bogate i uticajne muskarce,kod nas gde zene ocekuju da muskarac ima bar 250 evra plate i zele najneophodnije uslove za zivot smesno je govoriti o sponzorusama. Ok je ako decko od 20 te do 28 ne radi i nema primanja,ali ako predje 30 tu a nema nikakva primanja ja ne shvatam kako uopste moze da se nada da ce naci devojku za brak jer jednostavno ako nemas bar 200 evra plate ne mozes da se prehranis niti da stvaras decu. U tom smislu je sasvim normalno sto devojke prave selekciju zaposlenih i nezaposlenih,ne kazem da je to pravedno ali je realno.Ako su zene danas i majke i domacice i zaposlene normalno je ocekivati da muskarac bar zaradjuje za osnovne zivotne potrebe ,kad nema drugih obaveza.

Tradicionalista.

pre 10 godina

Da li novac može da kupi ljubav?


Pa donekle i moze, jer bez novca ne mozes da izadjes u bioskop, pozoriste, na neko desavanje, da putujes, i da tako upoznas srodnu dusu.

Gospodja u godinama

pre 10 godina

Kao prvo, NIJE NORMALNO da coveki zena budu monogamni, pa je to vec dovoljna muja. S druge strane, a sigurno i zbog toga, ionako onoga koga "volite do smrti" ne mozete ocima da vidite posle godinu dana. Dakle, bas ne morate da ga gledate ni tih godinu dana - bolje da za to vreme brojite necije pare, zar ne? Jos ako je doticni "pristojan", pa mnogo radi i retko je kod kuce, a vi imate recimo bastu koju neko odrzava ili slicno, to je vec pravi raj!

Jo

pre 10 godina

da, postoje profi sponzoruše ali ja poznajem gomilu muških sponzoruša! gotovo svaki drugi muškarac traži neku o kojoj ne mora finansijski da brine. ok, slažem se da žena treba da radi i zarađuje ali oni su u fazonu nek ona ima za sebe, za porodicu pa i za mene ....

Radoznali Perica

pre 10 godina

' Osobe koje zarađuju više imaju veće šanse da se zaljube četiri do pet puta tokom života, dok se one koje zarađuju manje ređe se zaljubljuju, pa tako teže i pronalaze partnera.'
Sve osobe se mogu zaljubiti milion puta, materijalni status im omogucuje da to i lakse ostvaruju ali nikako ne utice na broj zaljubljivanja. Sto rece u jednoj corbinoj pesmi: 'zaljubim se 5-6 puta, u roku od 3 minuta...'

nn

pre 10 godina

Odlican clanak. A oni koji se ne slazu i vide zivot kroz ruzicaste naocare (tj. kroz sliku koju su im formirale holivudske romanticne komedije i raznorazni casopisi) nek obrate paznju na to sta rade, kakve realne izbore prave a ne sta pricaju. http://www.scribd.com/doc/29085683/What-Women-Want-What-Men-Want

Djoshica

pre 10 godina

Na "nasoj jahti" je zena koja je zajedno samnom veslala u camcu na visokim talasima, koja je delila hleb i vodu po olujama. Koja je mene nesvesnog vadila iz talasa krvavim, zuljevima. Potpuno mi je uzivanje, uz pravu ljubav, lavice koja je kraj mene.

Banezi

pre 10 godina

Ulazak u brak iz ljubavi se omasovio u poslednjih 100 godina i nije cudno sto sve vise i vise ima razvoda brakova . Ljubav nije stalno osecanje . Ne kazem da je novac bitniji ali bitnije je kako se neko slaze i kakva je osoba a ne da li se volimo ili ne .

ex sns

pre 10 godina

Naravno da ima istine u tome.Pare su moc.Ljubav je ok,ali to kratko traje,uglavnom.Ako zaljubljeni nemaju para,tesko ce i da ostanu zaljubljeni.Ljubav je ipak za tinejdzere.

Joca 011

pre 10 godina

Sve nesreće dolaze otuda što je malo ljubavi.
Mei-Ti
+
Život, da život bude ljubav samo!
Mira Alečković
+
Istina i ljubav jeste jedino što vredi; gde to postoji, sve na kraju dođe na svoje mesto.
Mahatma Gandi
+
Kupi psa, jer je to jedini način da za novac dobiješ ljubav.
Marian Eile, poljski pisac
+
Među teškim stvarima u životu izgleda da je ljubav najteža.
Isidora Sekulić
+
Moramo se voleti ili umreti.
Auden Wystan Hugh
+
Ko ima para ne mora voleti svoju decu, može im samo kupiti ono što druga deca nemaju.
Dušan Radović
+
Oni koji govore da pomoću novca mogu sve postići, u stanju su da za novac sve učine.
Bendžamin Franklin
+
Novcem možemo nagraditi poslugu a ne prijatelje.
Emil Rišbura
+
Kad neko tvrdi da s novcem može sve postići, budite uvereni da taj nikada nije imao novaca.
Aristotel Onazis
.

Jana

pre 10 godina

Problem je taj sto je Srbija veoma siromasna zemlja,pravih bogatasa ima jako malo oko 6 %, 25 % ima onih srednje imucnih a svi ostali jedva prezivljavaju. U Srbiji devojke neopravdano dobijaju epitet sponzorusa, vecina zeli samo koliko toliko pristojne uslove za zivot,zele da decko bar bude zaposlen kako bi se stvorili uslovi za stvaranje porodice. Ono sto se u inostranstvu racuna da je sasvim normalno(tipa decko radi ili zivi sam) u Srbiji je cesto nedostizno. U inostranstvu cak i oni zaposleni koji rade najobicnije poslove mogu sa svojom platom da iznajme mali stancic i da imaju najosnovnije za zivot. Samo u razvijenim zemljama se moze govoriti da postoje prave sponzoruse-one koje love veoma bogate i uticajne muskarce,kod nas gde zene ocekuju da muskarac ima bar 250 evra plate i zele najneophodnije uslove za zivot smesno je govoriti o sponzorusama. Ok je ako decko od 20 te do 28 ne radi i nema primanja,ali ako predje 30 tu a nema nikakva primanja ja ne shvatam kako uopste moze da se nada da ce naci devojku za brak jer jednostavno ako nemas bar 200 evra plate ne mozes da se prehranis niti da stvaras decu. U tom smislu je sasvim normalno sto devojke prave selekciju zaposlenih i nezaposlenih,ne kazem da je to pravedno ali je realno.Ako su zene danas i majke i domacice i zaposlene normalno je ocekivati da muskarac bar zaradjuje za osnovne zivotne potrebe ,kad nema drugih obaveza.

Djoshica

pre 10 godina

Na "nasoj jahti" je zena koja je zajedno samnom veslala u camcu na visokim talasima, koja je delila hleb i vodu po olujama. Koja je mene nesvesnog vadila iz talasa krvavim, zuljevima. Potpuno mi je uzivanje, uz pravu ljubav, lavice koja je kraj mene.

Joca 011

pre 10 godina

Sve nesreće dolaze otuda što je malo ljubavi.
Mei-Ti
+
Život, da život bude ljubav samo!
Mira Alečković
+
Istina i ljubav jeste jedino što vredi; gde to postoji, sve na kraju dođe na svoje mesto.
Mahatma Gandi
+
Kupi psa, jer je to jedini način da za novac dobiješ ljubav.
Marian Eile, poljski pisac
+
Među teškim stvarima u životu izgleda da je ljubav najteža.
Isidora Sekulić
+
Moramo se voleti ili umreti.
Auden Wystan Hugh
+
Ko ima para ne mora voleti svoju decu, može im samo kupiti ono što druga deca nemaju.
Dušan Radović
+
Oni koji govore da pomoću novca mogu sve postići, u stanju su da za novac sve učine.
Bendžamin Franklin
+
Novcem možemo nagraditi poslugu a ne prijatelje.
Emil Rišbura
+
Kad neko tvrdi da s novcem može sve postići, budite uvereni da taj nikada nije imao novaca.
Aristotel Onazis
.

Sonja

pre 10 godina

Devojke pamet u glavu,dobro razmislite dal je neki decko zasluzio da zbog njega zivite u siromastvu i da se svega odricete.Ja sam 8 godina bila u vezi sa deckom koji nije imao ni dinara.Dala sam mu najbolje godine od 22 do 30 te...Bio je super decko i nisam marila sto nismo izlazili ,letovali i slicno.Ja sam sa 28 nasla posao on nije nije mi bilo bitno jer podvlacim bio je divan.A sve se preokrenulo kada se on zaposlio u njegovoj 31 godini i poceo da zaradjuje pare,uspeo je za par meseci da napreduju dosta i plata mu je postala pa da kazem prilicno velika.Nakon 7 meseci me je ostavio - nasao je drugu ,lepsu i mladju...A mene ko sisa..ko zna mozda bi me ostavio i ranije da je imao para.Uzas.Zato devojke dobro razmislite,veliki broj momaka bi vas bez problema ostavili kada bi vise zaradjivali i mogli da " priuste" lepsu i zgodniju od vas.Surova realnost.Nemojte da osecate krivicu kada uzimate u obzir dal je decko zaposlen i koliko zaradjuje,jer vecina njih ne bi imala ikakvu krivicu kada bi vas odbacili zbog neke lepse...Da napomenem,veoma sam lepuskasta al naravno i od lepe ima lepsa a kada muskarac pocne da zaradjuje vece pare,komleksi iz siromasnih dana se vracaju.Nema vece opasnosti od siromaska kojo skoro preko noci postane bogat.

Tradicionalista.

pre 10 godina

Da li novac može da kupi ljubav?


Pa donekle i moze, jer bez novca ne mozes da izadjes u bioskop, pozoriste, na neko desavanje, da putujes, i da tako upoznas srodnu dusu.

Jovica NS

pre 10 godina

Dolazi muž kući:Draga,dobio sam otkaz,odizeli su mi auto i blokirali račun u banci.Nadam da ćeš me i dalje voleti!
-Naravno dragi,i puno ćeš mi nedostajati...

Radoznali Perica

pre 10 godina

' Osobe koje zarađuju više imaju veće šanse da se zaljube četiri do pet puta tokom života, dok se one koje zarađuju manje ređe se zaljubljuju, pa tako teže i pronalaze partnera.'
Sve osobe se mogu zaljubiti milion puta, materijalni status im omogucuje da to i lakse ostvaruju ali nikako ne utice na broj zaljubljivanja. Sto rece u jednoj corbinoj pesmi: 'zaljubim se 5-6 puta, u roku od 3 minuta...'

Jana

pre 10 godina

Ja sam profesorka ,radim u skoli i zaradjujem oko 300 evra. Lepo izgledam ,nisam miss ali sam veoma dopadljiva. Nikad nisam gledala ljude kroz materijalno,ali nakon par losih iskustava smatram da je neophodno da muskarac zaradjuje,pa makar i minimalac da bi mogli da se osamostalimo i stvaramo porodicu. Uvek je lakse sa 2 plate, ma koliko one bile niske, nego sa jednom.
Postoji jedna bitna razlika izmedju zena i muskaraca.Zene danas imaju vise uloga-i domacice i majke i zaposlene.Ako kojim slucajem zena nije zaposlena ona opet nesto radi-gaji decu i radi kucne poslove i zato zena koja ne radi nije nuzno neostvarena jer ima vise nacina i uloga kroz koje moze da se ostvari.Muskarci pak ,vecina-jer malo koji zeli da ucestvuje u brizi o deci i kucnim poslovima-ima samo jednu osnovnu ulogu-da zaradi novac.Ako omasi u tome -on je obican luzer.To je ono sto i muskarci danas uvidjaju pa ih je sve vise iskompleksiranih i isfrustriranih.
Takodje,komentatorka Sonja je dobro primetila kako stvari stoje,cesto su dobar i lud braca,u svom okruzenju imam dosta primera da su muskarci prekidali dugogodisnje veze i nalazili mladje i lepse onda kada su se obogatili.Dok su bili siromasni devojka im je odgovarala jer je bila skromna a sad kada su poceli da zaradjuju onda im ta devojka vise ne odgovara.Citiram vaznu recenicu: "Kada muskarci budu birali devojku po lepoti duse a ne lepoti tela tek onda mogu ocekivati da i njih zene biraju po unutrasnjim kvalitetima a ne po dubini dzepa".

ex sns

pre 10 godina

Naravno da ima istine u tome.Pare su moc.Ljubav je ok,ali to kratko traje,uglavnom.Ako zaljubljeni nemaju para,tesko ce i da ostanu zaljubljeni.Ljubav je ipak za tinejdzere.

Dawn

pre 10 godina

Tuzno je, ali istinito: vecina ljudi se ni ne druzi sa osobama koje su nizeg socioekonomskog statusa od njihovog, a kamoli da razmisljaju o partnerskom odnosu.

upravo tako

pre 10 godina

Da li novac može da kupi ljubav?
U Srbiji definitivno može!
Ako uzmemo u obzir da u su žene te koje na kraju bilo kakve relacije kažu konačno da ili konačno u situaciji kada muškarac želi da bude sa njima u vezi/braku onda se postavlja nekoliko logičnih pitanja:
zbog čega je ovoliki broj samih devojaka?
zbog čega se devojke sve teže odlučuju da rađaju?
zbog čega devojke iz Srbije daju prednost strancima?
odgovor je prost.Zato što prosečan muškarac iz Srbije nema resurse koji bi mogli da zadovolje potrebe koje je društvo nametnulo devojkama.Problem je dakle u bolesno nametnutim standardima.I naši dedovi i pradedovi nisu imali više od nas ali su se ipak ženili.

Banezi

pre 10 godina

Ulazak u brak iz ljubavi se omasovio u poslednjih 100 godina i nije cudno sto sve vise i vise ima razvoda brakova . Ljubav nije stalno osecanje . Ne kazem da je novac bitniji ali bitnije je kako se neko slaze i kakva je osoba a ne da li se volimo ili ne .

Jo

pre 10 godina

da, postoje profi sponzoruše ali ja poznajem gomilu muških sponzoruša! gotovo svaki drugi muškarac traži neku o kojoj ne mora finansijski da brine. ok, slažem se da žena treba da radi i zarađuje ali oni su u fazonu nek ona ima za sebe, za porodicu pa i za mene ....

SaleSale

pre 10 godina

Definitivno NE. Bez iskrene ljubavi nema iskrene srece. Ja i zena smo se selili 10 puta. Zivili u 12 kvadrata, ali smo izgurali i ostali jaci nego ikada radi ljubavi. Ko trci za parama generalno ce biti nesretan u zivotu, jer mu nikada nece biti dovoljno.

Petar

pre 10 godina

Bože, kako pojedini ljudi olako misle da su popili svu pamet sveta i tek tako dele mudrolije o ljubavi, o braku, o smislu života. I ta njihova filozofija, toliko očigledna, mora da važi za sve ljude sveta! Nema bre priče, svi smo isti i svi želimo isto, uopšte nema izuzetaka!
Bar milijardu puta sam pročitao i čuo da je lakše kad oboje rade, da nije normalno da muškarac nema posao i da se nije osamostalio. ( ma nije valjda)
Ali pitanje je da li novac može da kupi ljubav?, a ne koji su standardi za srećan brak, ili šta je potrebno za lakši život.
da je lakše kada imate pare! Za to ne treba da budeš naučnik da bi shvatio.
Ali postoje ljudi koji rade i imaju velike plate a sami su. Postoje i oni koji nemaju posao ali su u srećnom braku, snalaze se.
A mislim da i trogodišnje dete shvata da je lakše i sve lepše kad supružnici rade i imaju ok plate.
Pitanje je ipak, ''Da li novac može da kupi ljubav?''
I odgovor je naravno da ne može. Zato je prava i iskrena ljubav toliko retka i veličanstvena, jer ne može da se kupi.
Ako imate recimo milijarde, kako možete tim parama da kupite osećaj da volite nekoga najviše na svetu, iskreno i punim srcem?

Liliputanac Polutanac

pre 10 godina

Ulazi debeli momak u kafanu, a djevojke komentiraju: "Vidi debelo prase!"
Potom nauči piće i da plati vadi novčanik pun para, a djevojke komentiraju: "Vidi slatkog medu!"

Selena

pre 10 godina

@ Jana
Bravo.Istinu zboris. Kod nas u Srbiji vece komplekse po pitanju novca imaju muskarci ,no zene. Mnogi kada pocnu da zaradjuju vise nego sto su se nadali bukvalno polude jer odjednom pozele da rade sve ono sto nisu do tada mogli, kupuju skupe telefone,automobile, mnogi raskidaju dugogodisnje veze da bi imali neku lepoticu,koju do tada nisu mogli imati jer nisu imali novca. Moja stara kuma je stalno govorila "dete ,u siromaha nema vere, nikad neces znati da li te uzeo zato sto te voli ili zato sto kod neke druge nije imao sansu i da li ce te ostaviti ako se kojim slucajem obogati(sto se jako cesto desava); a kada te bogat covek uzme mozes znati da te voli jer je pored svih prilika,a imao ih je mnogo,odabrao bas tebe takvu kakva jesi".90% muskaraca siromasnih ili srednje imucnih bi ostavilo svoju divnu pazljivu devojku samo kada bi ih neka lepotica pozelela.Devojke su to "uklavirile" i sad pazljivije i racionalnije biraju.Sve ima svoj uzrok i svoju posledicu.

nn

pre 10 godina

Odlican clanak. A oni koji se ne slazu i vide zivot kroz ruzicaste naocare (tj. kroz sliku koju su im formirale holivudske romanticne komedije i raznorazni casopisi) nek obrate paznju na to sta rade, kakve realne izbore prave a ne sta pricaju. http://www.scribd.com/doc/29085683/What-Women-Want-What-Men-Want

Sanja

pre 10 godina

@vucji do
Jana je u pravu.
Veliki problem kod nezaposlenih momaka je taj sto oni ne mogu a neki i nece da se osamostale vec zele da zive sa roditeljima.Ja sam radila za 30000 ,verenik nije,moja plata nije bila dovoljna za zivot i kiriju,kad se verenik zaposlio on nije hteo pod kiriju ( odjednom promenio stav, do tada je bio za samostalnost)nego da zivimo kod njegovih...Ajde pristadoh,iako sam zelela da za svoje pare budem slobodna u iznajmljenoj kuci.Nije islo- njegovi roditelji,brat ,guzva u kuci..Pitam se sta mi je to trebalo.Imala sam svoju platu a nisam imala slobodu.Nikad vise zivot sa roditeljima od muza- verenika.I onda se neko pita zasto devojke traze one sa novcem ili zaposlene- da ne moraju da se pate i nerviraju.Sad u obzir dolaze samo oni koji su zaposleni i koji ne zele sa roditeljima da zive.Zasto mi zene uvek moramo da
" dokazujemo" svoju ljubav prema muskarcu tako sto se prilagodjavamo njegovoj porodici?Kad ce oni muskarci da dokazu svoju ljubav prema nama tako sto ce nas postedeti zivota sa njegovim cesto napornim i bezobraznim roditelljima?

Mnogo smaraju sa pricom.

pre 10 godina

Iskrena ljubav se ne moze kupiti novcem. Ima mnogo ljudi koji imaju para pa su im porodice disfunkcionalne, nisu srecni, isto to vazi i za ljude bez para... Parama se moze kvalitetno leciti, putovati itd.

Sonja

pre 10 godina

@ vladimirM
Moj bivsi je studirao sa mnom,nakon sto je video da od te struke nema leba,upisao je u 25 toj godini drugi fakultet FON ,upao u budzet i zavrsio ga u 30 toj.S vremena na vreme je radio po koju tezgicu za sitne parice,kada je stekao iskustvo se zaposlio u IT firmi i brzo je rasla plata. Znala sam ga od detinstva,svi u okruzenju su primetili da se promenio,postao je drugi covek od kada je plata porasla.Do tada mu je materijalno znacilo koliko za prezivljavanje,a sad su mu pare postale nacin da izleci komplekse koje je dobro skrivao.Cak se i roditelja sada stidi,i bivse prijatelje naziva dzebalebarosima.Sta novac ucini od coveka!
@ upravo tako
Standarde koje je drustvo nametnulo zenama???Pa sad-ne znam ni jednu devojku koja je luda za skupim telefonima,televizorima,besnim automobilima,skupim patikama.A ne poznajem skoro ni jednog muskarca koji ne pati za tim.Pa makar nemali leba da jedu kupice neki ajfon ili epl,plazma tv,pusice najskuplje cigare kad izlaze..Vasi dedovi nisu imali te komplekse vec su pare trosili na ono sto je bitno,nakon posla su isli privatno da zarade,a ne ko vi posle posla na igrice i internet. Jedina razlika vezana za devojke je ta sto danas devojke nece da se muce da zive u zajednici ,pa traze muskarca koji ima novca za kucu ili stan na kiriju.A i zasto bi se mucile-pa 65%zena danas su zaposlene ,rade i na poslu i u kuci.Pored svih obaveza ne treba im jos zanovetanje nekih matoraca kojima ni jedna snaja nije po volji.

716

pre 10 godina

Da ne ispadne patetičan komentar ali ''prava ljubav'' ne može da se kupi.
Prava ljubav ne bira srca po računu u banci ili po boji kože, godinama, statusu u društvu i td...Ona se dogodi, ili se ne dogodi.
Prostitutke prodaju telo, ali ne i ljubav. Sponzori kupuju pažnju mladih lepih devojaka, njihovo vreme i telo, ali ne mogu ih na silu naterati da se zaljube u njih, ili da ih zavole.
Ljubav ne bira žrtve, ja bih rekao, jer iskrena i prava ljubav je obično ona koja se tragično završi. Ipak, zato i jeste posebna i čudesna jer ne možete je kupiti, prodati, ili na silu doživeti, i morate je prvo dati, bez straha, da bi vam se vratila, ne uvek...ali kad se vrati istom merom, onda ste najsrećnija osoba na svetu.

VladimirM

pre 10 godina

@Sonja
Ako nije tajna, voleo bih da malo pojasniš to "zaposlio se sa 31 i za par meseci je napredovao u poslu i plata mu je postala prilično velika". Spadam u one koji za prilike u Srbiji imaju "prilično veliku platu" i poznajem dosta ljudi istog statusa, ali svima nam je trebalo godine rada za početničke plate da bismo danas zarađivali toliko. Jedini ljudi za koje znam da su od nule za par meseci dobili visoke plate su stranački "stručnjaci" koji su preko noći postali direktori, a takvi se prepoznaju lako. Ako ti to nisi uspela za toliko godina, onda se pitaj gde je tebi bila pamet.

tja..

pre 10 godina

Čitajući Sonju i Janu naučio sam sledeće:
Kad muškarac brzo stekne kapital, lovu, bogastvo, obavezno ostavlja dotadašnju devojku, ženu, i juri mlađe, lepše...
Znači ako je voleo tu osobu nema veze, jer muškarci nemaju osećanja i kad imaju pare pretvaraju se u robote...
Sa druge strane, verovatno žene koji bi se obogatile preko noći, još više bi zavolele dosadašnje momke, muževe,... i nikada ne bi pomislile na mlađe, lepše, zgodnije i td. Zanimljivo...
Sonja, taj tvoj bivši da te je voleo iskreno ne bi te ostavio, ne bi mogao i kad bi hteo, jer ne možeš preko noći na silu izbrisati osećanja i ljubav iz srca.
Znači ljubavi nije ni bilo ili je nestala i pre nego što je počeo da zarađuje, verovatno si mu bila navika, i odgovorala si mu jer si bila sa njim iako je bio luzer, a to nije ljubav. Nemoj da generalizuješ toliko.

Maja

pre 10 godina

Bravo Sonja.Stalno se po komentarima provlaci kako su momci bez kinte ,koji zive sa roditeljima ustvari dobrice,divni momci a oni sa parama losi.A mene je jedan "dobrica" dobro zeznuo.Od 25 do 31 moje godine smo bili u vezi,tacnije u 30 smo se verili-kada smo se oboje zaposlili-pravili planove za buducnost pricali o deci.Doneli smo odluku da se vencamo u avgustvu prosle godine.U aprilu sam zatrudnela ,u maju imala spontani pobacaj,a napustio me je 3 nedelje nakon spontanog. Razlog:kaze jos je mlad za obaveze,hoce jos da se izivi.U oktobru sam ga videla sa drugom curom,naravno klinkom,kaze mi to je neobavezno.S vremena na vreme me zove i govori kako me "voli" kako zeli sa mnom da bude i sa mnom ostari,al mu treba jos malo vremena da se izduva i iskusi neke stvari jer zaboga sad ima love bar za izlaske i putovanja jer se zaposlio pa hoce da okusi sve cari zivota i sve one devojke koje dok je bio bez kinte nije mogao da ima.To nije covek sa kojim sam ja bila 6 godina u vezi.Novac mnogo vise menja muskarce nego zene.
Svaka cast za komentar osobe koja je primetila da su siromasni muskarci u mnogo boljoj poziciji od zene koja nije lepa,jer se oni mogu zaposliti i zaraditi pare a ruzna ili prosena devojka nikad nece postati lepa.Tako da je diskriminacija prema zenama mnogo okrutnija,a nazalost sprovodi je vecina muskaraca.A onda se bune kako zene gledaju novac a ne dobrotu.Koju dobrotu???

Nevena

pre 10 godina

Potvrdjuje se ona prica da muskarac pre braka treba sto vise da se zabavlja,da menja devojke ,kako bi kasnije bio spreman na mirnu luku,brak i porodicu.Kod nas u Srbiji je problem sto se mladi sve kasnije zaposljavaju,nemaju novca za islaske ,putovanja,menjanje cura,i ostaju neizivljeni,narocito muskarci.Devojke nalaze medju onima koje su dobre i kojima novac nije vazan,ali uvek tiho i u sebi pate sto ne mogu da imaju neku bolju to jest zgodniju ribu.A onda kako to obicno bira u tridesetim krenu da se zaposljavaju ,da zaradjuju i sad bi da nadoknade sve propusteno.Iznenada shvate da su "mladi "za brak,da mogu naci zgodniju zensku,da mogu da putuju i izlaze.Pa kakve veze ima to sto im je neka dobra i naivna devojka dala svojih 5-10 godina,ko joj je kriv-misle oni.A sve je to zato sto se nisu u dvadesetima iziveli kako je trebalo.Onda menjaju devojke,najcesce one lepe i one kojima je novac bitan,pa onda kada se opeknu na neku sponzorusicu kukaju kako su sve zene lose i materijalisti.Pa ljudi,jednu dobru kojoj novac nije bitan ste ostavili onda kada ste je trebali ozeniti..sta hocete sada? Svakom po zasluzi..A devojke,sve ih je vise u tridesetima koje su same,najcesce ostavljene onda kada su ocekivale brak jer se on podrazumevao nakon toliko godina veze i deljenja i dobrog i loseg.Ogorcene zbog loseg iskustva boje se da daju sansu nekom novom.

sun

pre 10 godina

Na zalost, primetila sam da je mnogim muskarcima 30-40-godisnjacima danas presudan pre svega ekonomski status potencijalne devojke, pa cak i u situaciji kad on ne radi ne bi sansu dao devojci koja je u potrazi za poslom. Tip koji je batalio studiranje, zivi sa roditeljima, u kasnim.je tridesetim, ne radi nigde niti bi se prihvatio bilo kog posla (bira, ispod casti mu je da radi bilo sta tako ,,obrazovan") bira iskljucivo dobro situirane partnerke. Odlicno izgleda, ima ,,zvaku'', relativno je jos mlad i prognoziram mu da ce ostvariti uspesan ulov, jer ima i previse zena kojima je ljubav bitna, a ne novac...pa ako treba i da tako lude od ljubavi nose na ledjima ovako nekog. Opekla sam se, iako sam od pocetka uvidela sve. Zdrava glava, a srce retardirano od romantike...bol zagarantovan.

vetropir

pre 10 godina

Ne znam da li novac moze da kupi ljubav, ali "vodjenje ljubavi" svakako moze ;-) Mada kvalitet nikad nije zagarantovan. Salu na stranu, cak i ako je tacan taj stereotip da muskarce privlaci lepota, a zene status/novac, ja kao muskarac moram da priznam da to nije fer. Lakse je da zaradis novac, cak i ako si rodjen siromasan nego da postanes lepa ako si rodjena ruzna.

Sonja

pre 10 godina

@ tja
To je bila prava ljubav,bar sa moje strane. Bila je i sa njegove sigurna sam,bar neko vreme. A ko je vise proracunat muskrci ili zene-lako se primeti-njega ocigledno nije bilo briga sto sam mu dala celu svoju mladost,a znam i mnogo slicnih slucajeva.Ako vam je devojka samo navika ili zamena dok ne naidje neka "prava" onda lepo budite iskreni i na vreme recite da zelite neobaveznu vezu,da devojka ne ocekuje mnogo.Svakojakih primera znam. Moja rodjaka se udala za coveka kojeg je jako volela. On nije zeleo decu i ona je pristala na takav brak zbog njega.Kada su usli u 40 i neke,on je odjednom pozeleo decu a posto ona vise nije mogla da zatrudni,on ju je ostavio.Ja jednostavno ne razumem kako takve osobe mogu da zive,kako nemaju ni malo morala.Neko se zbog tebe odrekne svega i ti ga nakon svega toga ostavis...A svaki dan imamo prilike da vidimo kako muzevi ostavljaju svoje zene zbog neke mladje i lepse-nije to uopstavanje,to je cesta realnost...I onda se neko usudi da komentarise kako zena gleda na novac.Pa i treba,kucke i sponzoruse danas najbolje prolaze...

Joca 011

pre 10 godina

Da li se novcem može kupiti ljubav? Mislim da se svi slažu da ne može.
Ali me čude mirenja, već unapred, s vezom ili brakom u kom ljubavi nema. S obrazloženjem da je ljubav prolazna, prevrtljiva, ćudljiva, razočaravajuća... a da je novac može nadomestiti. Znam slučajeve da se s takvim stavom brzo završi ili veza (brak), ili život – jer stresan život uvodi u smrtonosne bolesti. Ulogu novca u braku ne treba glorifikovati. Novac jeste neophodan i uvek ga ima dovoljno ako se troškovi ne protežu preko raspoloživog novca. Naravno, pod uslovom da čovek ne beži od rada već da je vredan, da radi, prihoduje. Zato je ispravnije da se umesto solventnosti gleda karakter. Ako je neko vaspitan s ljubavlju, on će biti i veran ljubavnik i vredan radnik. Jer: ‘’Čovek se vaspitava od rođenja njegovih roditelja.’’ Evo se vidi zašto je ljubav ‘’sveza savršenstva’’.
.

mimi

pre 10 godina

meni je bitno da je neko ambiciozan,ima zavrsen fakultet i pristojan posao onda ni dobra plata ne moze da izostane... ali sve to ocekujem i od sebe

stručnjak

pre 10 godina

Odgovorno tvrdim da 85% devojaka u Srbiji itekako gleda imovinsko-statusno stanje potencijalnog partnera, u to nema sumnje.Tako da su vam šanse 15% da u izlasku naletite na nekakav tip nesponzoruše, prilično male šanse složićete se. Pogotovo one devojke koje stvarno dobro izgledaju, takve ne izlaze sa dekintiranim likovima. Od ljubavi se ne živi, kad hronična besparica stanuje u kući od ljubavi nema ništa, samo svađe i problemi, raskidi...Devojka koja se uda za punišu on joj odma nađe dobar državni posao i počne ona da zarađuje fino, neguje sebe, kupuje garderobu, vozi automobil,putuje,restorani,kafane, šta je briga...možda i ne voli njega, ali voli život koji je pun uzbuđenja i pozitivnih stvari.

Sonja

pre 10 godina

@ vladimirM
Ma da,vazno je da krivac nikad nije kriv ,vec je kriv onaj koji nije primetio sta radi pravi krivac.Kada nakon jedno 15 godina braka budete saznali da vas je zena varala bar 10 godina javite mi se,pa cu vam pomenuti vase reci " vi ste krivi jer niste primetili".Ja nisam glupa zena kako vi to pretpostavljate ,nazalost ljudi se menjaju tokom zivota,nemate iste stavove i zelje sa 20,30 ili vise od 40 godina.A takodje ima ljudi koji se dobro skrivaju,ni najbolji psiholozi ne mogu da ih provale,najcesce su to oni kojima svi dele prideve divan i dobar decko.A kada pogledate najsurovije psihopate i serijske ubice najcesce se ispostavi da su to oni "divni i dobri momci iz komsiluka" koje bi svaka majka pozelela za zeta...

novosadjanin

pre 10 godina

"Kad siromastvo zakuca na vrata, ljubav pobegne kroz prozor."
(Ana, 4. mart 2014 12:38)


O cemu ti to? Pa moja zena i ja smo se siromasni i smuvali i dan danas iako nemamo ni kuceta ni maceta, volimo se. Bolje poslusaj citat Bendzamina Frenklina i tom koji je rekao ovo tvoje poruci Bendzaminovo vidjenje stvari. :)

brm

pre 10 godina

@novosadjanin
Baš me zanima kako bi se ponašala da naleti nekog sa dobrim kolima (a i izgledom) da je muva. Možda jednostavno nije naletela na bolju priliku pa eto, tebe sad puno voli...
Sve devojke koje ja znam,a da dobro izgledaju su se udale za dobrostojeće momke...

Money and Cash

pre 10 godina

Definitivno je to da pare ne mogu kupiti osecaj ljubavi i zaljubljenosti, oni mogu to uraditi privremeno sto je automatski i vestacki. E sad, mislim da je to kod dobrog dela ljudi da se prigura kriza, trenutno stanj, ili dok ta osoba (najcesce devojka) ne dodje u bolju poziciju da se ona sama ostali.
A ta prica da novac moze da kupi ljubav, jednostavno ne pije vodu, nije, niti ce!

stručnjak

pre 10 godina

Tako da, zanimljivi su mi ovi romantičari sa svojim naivnim životnim stavovima. Kao, dovoljno je da ima 'ljubavi', a ako nemaš šta da jedeš nema veze....? Kaže jedna reklama ' Kad si gladan, nisi sav svoj'...Ajde ti drži kvalitetnu i zanimljivu vezu bez novca, probaj da u najobičniji bioskop uđeš džabe, a da ne pominjem neka putovanja i slično...ili da ne platiš piće u izlasku, sve to košta, nije jeftino.

Maja

pre 10 godina

@ vladimirM
Iz vaseg komentara se vidi sumnja u to da neko moze biti divan u nekom periodu a onda veoma los.Vi kao da nemate mnogo zivotnog iskustva.Pa i moj bivsi je bio divan tj nezan,pazljiv,delili smo slicne stavove,nikad nije ni pokazao truncicu kompleksa niti da zavidi onima koji su bogatiji i setaju zesce ribe. Zar ne mislite da bih to primetila da je ikad to ispoljio za 6 godina veze?Da jesam ostavila bih ga bez razmisljanja i ne bih sebe uskratila za izlaske i provode kojih je sa njim bilo jako malo..Kada je zena dobra i ne gleda na novac uvek se nadje neki muskarac da joj se da izvines pos..re na glavu. Do dana pre no sto me je ostavio nije pokazao ni na koji nacin sta mu je namera i zelja,vec je i svo vreme nakon pobacaja dolazio i tesio me kako cu uskoro opet zatrudneti,govorio o sobi za dete itd..a onda me tri nedelje nakon pobacaja ostavi,bez ikakvog nagovestaja.I ko je onda tu lud?I kao zene proracunate,pihhh...I onda kada vam neki decko verenik uzme najbolje godine i ostavi jer mu se tako htelo,a onda vi muskarcu dodjete na forume i govorite kako su devojke koje imaju iznad 30 godina same jer eto previse biraju,prezahtevne su itd. A znam bar 3 devojke cije su se dugogodisnje veze raspale kada su usle u 30 te,ne njihovom krivicom-vec krivicom muskaraca koji se tek u 30 tim setili da treba jos malo da prozive.Pa sto nisu ranije rekli da nece da se zene do kasnih 30 tih i da puste devojke da nadju decka za sebe dok su mladje i imaju vise kontakata.

Vucji Do

pre 10 godina

@Jano...posto tako mudro zboris,koliko ti zaradjujes ili je pravo tog "odabira po visini plate" iskljucivo vezano za zene.Da vidimo da li be te uopste neko odabrao i da ti je 2000e mjesecno.Ne drvi bespotrebno o nekakvoj realnosti.Pojednostavljujes mnogo stvari.Pitanje je kompleksnije mnogo,no sto ga ti zamisljas.Pozdrav

Gospodja u godinama

pre 10 godina

Kao prvo, NIJE NORMALNO da coveki zena budu monogamni, pa je to vec dovoljna muja. S druge strane, a sigurno i zbog toga, ionako onoga koga "volite do smrti" ne mozete ocima da vidite posle godinu dana. Dakle, bas ne morate da ga gledate ni tih godinu dana - bolje da za to vreme brojite necije pare, zar ne? Jos ako je doticni "pristojan", pa mnogo radi i retko je kod kuce, a vi imate recimo bastu koju neko odrzava ili slicno, to je vec pravi raj!

Ana

pre 10 godina

Dzabe pare,dzabe sve kada nemam njega,sa kojim zelim sve to da podelim.Nikakvi novci ne mogu da mi popune prazninu koju osecam sto sam ostala bez njega. Ne kupujem ka krpice jer zelim da me drugi momci gledaju,kupim jer zelim da me ON u tome vidi,da njemu budem lepa. Ja verujem da zaljubljenos prodje,ali ljubav ako postoji NE! Volela sam ga sa svim njegovim manama i kada smo imali i kada nismo imali. Jer smo imali jedno drugo ! Nije mi bitno da li cemo jesti u restoranu ili kod kuce,samo da jedemo zajedno!!! Dzaba pare i sve,kada nemas sa kime to da podelis...

white

pre 10 godina

Odgovor je jednostavan: ne, naravno da ne može.
Ljubav je po meni neophodan činilac veze, a drugi manje bitan, ali potreban element u vezi jeste kompatibilnost po pitanju trošenja novca. Moj stav je, ako je to uopšte bitno, da ako oboje zarađuju, ako imaju odvojene račune, ako oboje mesečno na podjednak način doprinose kućnom budžetu, u slučaju da nekome od njih pretekne jedan deo novca, što je u Srbiji krajnje hipotetička situacija, onda bi on/ona trebalo da ima puno pravo da taj ostatak novca troši na ono što sam želi. U svim drugim situacijama: on nju izdržava, ona njega izdržava, oboje rade, ali ona ili on troše na sebe obe plate, raspolaganje novcem dovodi do nesuglasica, svađa, ucena, što lagano, ali trajno uništava i najčvršću vezu. Dakle, nije sam novac bitan po sebi, koliko je bitno da dvoje imaju slične stavove po pitanju njegovog trošenja.

Sanja

pre 10 godina

@ ja sam ja
Ako zaradjujes pristojno kako sam kazes,nije mi jasno zasto zivis sa roditeljima,zasto se ne osamostalis?Nemam nameru da vredjam ali realno za brak su najgori oni muskarci koji ne zele da se odvoje od roditelja i koji na neki nacin prisiljavaju buducu zenu na zivot koji joj najverovatnije ne odgovara. Nemoj da se stoga ljutis ako te devojke odbijaju ,da nemas primanja bilo bi normalno sto zivis sa roditeljima ali u tvojoj situaciju kada imas fina primanja a zivis sa roditeljima ,mnoge devojke ce te definisati kao nesamostalnog ili maminog-tatinog sina.

Ana

pre 10 godina

@ i u dobru,i u zlu, Novosadjanin: poslovicu nisam ja izmislila, a, kao i sve narodne mudrosti, nije neosnovana. Vasi licni slucajevi su savrseno neinteresantni i nebitni u odnosu na realnost; nazovimo ih izuzecima koji potvrdjuju pravilo. Iako imam najmanje 20 godina vise od vas, ne govorim o licnom iskustvu, ni iz licnog iskustva. Uostalom, ljubav prodje i u vezama u kojima nema nikakvih problema, a kada svaki dan treba misliti kako da se skrpi kraj s krajem, ili kad se radi po 10 ili 12 sati dnevno, ljubav je prvakoja trpi. Bez obzira na vas ili slucaj vaeg dede i babe koji su srecni, siromasni i zaljubljeni ziveli 90 godina (jeduci slaninu, puseci, pijuci rakiju).

vladimirM

pre 10 godina

@Maja
Iskustvo je relativna stvar, kao i pojam divan. Baš ovih dana gledam emisiju o "vitezovima asfalta", svi su bili divni , ma dušice, ne bi mrava zgazili. Naravno, ako si dovoljno glup da poveruješ u to. Gomilu puta sam gledao moje prijateljice ili poznanice koje pričaju o svojim divnim i brižnim momcima, dok se mi okolo zagledamo i pitamo se kad će uslediti bolno otrežnjenje. Ne daj bože da si je upozorio da vodi računa, prvo bi te opljuvala kao stoku jer si ljubomoran, a posle kad se desi nešto tako onda si još gori od njega, u stvari svi smo mi svinje. Da li imam dovoljno iskustva po vašim merilima, ne znam, znam da imam dovoljno pameti da pročitam te što se naprasno pokvare na vreme. Da li je ta pamet sprečila da budem povređivan na emotivnom planu? Nije. Da li zbog toga krivim sve žene ovog sveta, da li sve trče za parama itd? Ne. I to je ključna razlika među nama.

tatica

pre 10 godina

ljubav je najbitnija, pare su tu da to podrze. ako nema para, trebace mnogo vise truda da se ta ljubav "rascveta" i odrzi i vece su sanse da pukne jer prosto sa parama postoji mnogo vise mogucnosti da kao sto neki komentator malo pre rece dodje do "zblizavanja i upoznavanja srodne duse". sve zavisi od karaktera ljudi. tako da je uz pare, bitan i karakter osobe. moral, dobrota itd. ako je covek idiot (kao ja) tesko ce naci devojku u svakom slucaju. realno, dobro izgledam, imam dovoljno para, zanimljiv sam - valjda, tako kazu :) - i znam sa zenama ali devojku sa kojom bi bio, tesko nadjem. nikako da se zaljubim :(

Pavle Cutura

pre 5 godina

Ljubav u Srbiji ne postoji. Devojke su sve sponzoruse, koje pre braka zabavljaju sa barabama, kako bi bile popularne, a onda se udaju za nekog debelog lika, sa lovom i Audijem. Verujte mi, nagledao sam se toga.

VladimirM

pre 10 godina

@Sonja
Dve stvari koje sam i pretpostavljao:
1) Radio za sitne pare - u IT-u je pitanje šta su sitne pare, pošto sam i sam iz te struke znam da velike plate ne dolaze preko noći.
2) Imao komplekse koje je dobro skrivao - znači bili su tu, samo je pitanje ko je mogao ili želeo da ih vidi. Ni za jedno ni za drugo ne treba tražiti krivce u drugima.

Музичар

pre 10 godina

Да цитирам једну моју бившу девојку: "Немој да купиш себи нову клавијатуру, боље ме води на летовање у Шпанију." На мој одречан одговор, њен коментар је био "Никад ја нећу видети Шпанију због тебе!". Оставио сам је месец дана касније. Клавијатуру сам купио 6 месеци касније. А та девојка није ни приближно довољно добро изгледала да би могла да прође као спонзоруша.

Не желим новцем да купим љубав. Новцем ћу да купим музички инструмент и слободно време да могу да свирам. Љубав ћу или да нађем или нећу.

Шта ако кажем да ја од девојке изнад свега тражим да ме инспирише да напишем неку лепу песму? По мени, то (уз сликарство и књижевно стваралаштво) је израз највишег степена љубави који мушкарац може да осећа према жени. Шта онда? То не може да се купи, и не може да се угради - са тим си се или родила, или ниси. А већина вас, драге моје, нажалост није.

Затим, шта ако кажем да ми је друго по реду најбитније код девојке какав има карактер и ставове. Ако изгледаш лепо, сваки мушкарац ће трпети више неразумног и бахатог понашања него кад не би изгледала лепо. Али ако изгледаш просечно и свесна си тога, и не бахатиш се, онда си мени савршена.

Још кад не би на трећем састанку тражила брак и дете (као задњих 4-5 што су радиле), то би било супер.

Ana

pre 10 godina

Odgovor za "JA"
Pa sigurno da sam necim doprinela.Da sam mozda na vreme prepoznala da ga gubim i da sam znala sta treba da uradim,mozda bi ishod bio drugaciji,ali samo mozda...nekada neko jednostavno prestane da te voli.Nema tu puno filozofije.Niko tu nije kriv,a sta je moglo da bude...to je sada samo nagadjanje...Uostalom,to ni nije tema.Moj komentar je znacio da ja verujem u ljubav,tj da je ona bitnija od materijalnog,jer sve sto imam,sve mi je dzabe kada nemam sa kime to da podelim. LJudi ako se vole,mogu i da stvore. Kada stvarate zajedno,to je najlepse :) To je moje misljenje.

mladacokolada

pre 10 godina

@Jana
Zasto imam utisak da nisi profesorka koja radi za 300 eura,vec visoko pozicionirana radnica u medjunarodnoj korporaciji sa prilicno visokom platom? :)

VladimirM

pre 10 godina

@Sonja
A ni ja nisam klinac da mi se objašnjava šta će biti jednog dana kad porastem. Nisam ni mislio da nema njegove krivice u svemu tome, ali kad se neko odrekne roditelja(prijatelji na stranu), to nije neki trenutni hir, već ozbiljan problem koji se morao na neki način ispoljavati. Ali ne, on je bio "divan". I da, imao sam vezu gde me je devojka varala sve vreme, ali čik pogodi, nisu mi sve žene krive zbog toga. I ako mi se to ponovo desi sigurno se neću tebi obraćati, iako danas zarađujem mnogo više nego pre 10 godina i dalje imam roditelje i prijatelje iz detinjstva koji su tu kad mi trebaju, kao i za njih.

Ja

pre 10 godina

Svaka devojka treba da zaradjuje kao i muskarac da se uzajamno pomazu postuju vole cene, kakva to devojka moze biti koja placa muskarcu ta ima veliki problem sa mozgom takodje i muskarac nikad ne bi bio sa devojkom kojoj ja moram da placam i da je izvodim a ona ko mula neka da bude sta ona predstavlja onda.. uzas! sto dalje od takvih poniznih ljudi. Meni bi ispod casti bilo da tako funkcionisem! Za ljubav je potreban novac i glupo je polemisati o tome ko moze da se voli bez novca jedino neki freakovi koji su tu gde su i ne mogu da nadju bolje.

ja sam ja

pre 10 godina

Ne zelim na prvom sastanku da otvaram svoju imovinsku kartu koja je vrlo pristojna(a imam i pristojnih godina, jbg), ali "zivim sa roditeljima i nemam kola"(navodnici nisu bez razloga, znaci istina je ...). I naravno da joj pri usmenom saopstavanju to nije smetalo, ali se pisanim putem drugacije izjasnila. Bas jadno, ali zato je intelektualka, satro-gistro.

Joksa

pre 10 godina

@Ana
Ako nije zavoleo drugu imas sanse ali ako jeste onda nema nade. Ako si ga ikada i malo volelal pusti ga..nemoj ga muciti...

ja sam ja

pre 10 godina

Sanja, a odakle ti da "koji na neki nacin prisiljavaju buducu zenu na zivot koji joj najverovatnije ne odgovara." Ja to nisam rekao, o sebi, niti ista u tom smeru, ali ovo nije mesto o osamostaljivanju u konkretnom slucaju. A, prethodni komentar i dalje vazi.
So?

A

pre 9 godina

@Jana
Pa kad smo već krenuli sa ličnim ispovestima... :)
Živim sam već desetak godina, apsolvent sam, ali sam puno radio u životu i imam sopstvene prihode (iako nisam zaposlen) i živim više nego skromno, jer ne volim modu, izlaske, i bojim se kriminalaca (čitaj lopova) u Srbiji zbog ranijih iskustava.

Kuvam, perem, čistim, brišem (jedino ne volim da peglam :D) ali i popravljam, zidam, odžavam svoja vozila itd sam. I nikada u životu nisam upoznao ženu koju zanimam ja, a ne moj novac i drugi resursi. Niti sam ikada upoznao ženu (iz Srbije) koja je sposobna barem približno koliko i ja. Dakle ima i dobrih i sposobnih i skromnih ljudi, žena i muškaraca, a naravno i puno nesposobnih homo sapiensa oba pola. Problem je što smo mi u manjini i teško se nalazimo valjda.

Duboko saosećam sa Sonjom.

@Nevena
Bravo Nevena, potpuno se slažem sa vama, ali ko je normalan mogao da se izživi u Srbiji 90-tih? Treba nam samo malkice više razumevanja na obe strane.

andrejagreen@gmail

ex sns

pre 10 godina

Naravno da ima istine u tome.Pare su moc.Ljubav je ok,ali to kratko traje,uglavnom.Ako zaljubljeni nemaju para,tesko ce i da ostanu zaljubljeni.Ljubav je ipak za tinejdzere.

Gospodja u godinama

pre 10 godina

Kao prvo, NIJE NORMALNO da coveki zena budu monogamni, pa je to vec dovoljna muja. S druge strane, a sigurno i zbog toga, ionako onoga koga "volite do smrti" ne mozete ocima da vidite posle godinu dana. Dakle, bas ne morate da ga gledate ni tih godinu dana - bolje da za to vreme brojite necije pare, zar ne? Jos ako je doticni "pristojan", pa mnogo radi i retko je kod kuce, a vi imate recimo bastu koju neko odrzava ili slicno, to je vec pravi raj!

Jo

pre 10 godina

da, postoje profi sponzoruše ali ja poznajem gomilu muških sponzoruša! gotovo svaki drugi muškarac traži neku o kojoj ne mora finansijski da brine. ok, slažem se da žena treba da radi i zarađuje ali oni su u fazonu nek ona ima za sebe, za porodicu pa i za mene ....

Banezi

pre 10 godina

Ulazak u brak iz ljubavi se omasovio u poslednjih 100 godina i nije cudno sto sve vise i vise ima razvoda brakova . Ljubav nije stalno osecanje . Ne kazem da je novac bitniji ali bitnije je kako se neko slaze i kakva je osoba a ne da li se volimo ili ne .

Selena

pre 10 godina

@ Jana
Bravo.Istinu zboris. Kod nas u Srbiji vece komplekse po pitanju novca imaju muskarci ,no zene. Mnogi kada pocnu da zaradjuju vise nego sto su se nadali bukvalno polude jer odjednom pozele da rade sve ono sto nisu do tada mogli, kupuju skupe telefone,automobile, mnogi raskidaju dugogodisnje veze da bi imali neku lepoticu,koju do tada nisu mogli imati jer nisu imali novca. Moja stara kuma je stalno govorila "dete ,u siromaha nema vere, nikad neces znati da li te uzeo zato sto te voli ili zato sto kod neke druge nije imao sansu i da li ce te ostaviti ako se kojim slucajem obogati(sto se jako cesto desava); a kada te bogat covek uzme mozes znati da te voli jer je pored svih prilika,a imao ih je mnogo,odabrao bas tebe takvu kakva jesi".90% muskaraca siromasnih ili srednje imucnih bi ostavilo svoju divnu pazljivu devojku samo kada bi ih neka lepotica pozelela.Devojke su to "uklavirile" i sad pazljivije i racionalnije biraju.Sve ima svoj uzrok i svoju posledicu.

Vucji Do

pre 10 godina

@Jano...posto tako mudro zboris,koliko ti zaradjujes ili je pravo tog "odabira po visini plate" iskljucivo vezano za zene.Da vidimo da li be te uopste neko odabrao i da ti je 2000e mjesecno.Ne drvi bespotrebno o nekakvoj realnosti.Pojednostavljujes mnogo stvari.Pitanje je kompleksnije mnogo,no sto ga ti zamisljas.Pozdrav

Djoshica

pre 10 godina

Na "nasoj jahti" je zena koja je zajedno samnom veslala u camcu na visokim talasima, koja je delila hleb i vodu po olujama. Koja je mene nesvesnog vadila iz talasa krvavim, zuljevima. Potpuno mi je uzivanje, uz pravu ljubav, lavice koja je kraj mene.

Jana

pre 10 godina

Problem je taj sto je Srbija veoma siromasna zemlja,pravih bogatasa ima jako malo oko 6 %, 25 % ima onih srednje imucnih a svi ostali jedva prezivljavaju. U Srbiji devojke neopravdano dobijaju epitet sponzorusa, vecina zeli samo koliko toliko pristojne uslove za zivot,zele da decko bar bude zaposlen kako bi se stvorili uslovi za stvaranje porodice. Ono sto se u inostranstvu racuna da je sasvim normalno(tipa decko radi ili zivi sam) u Srbiji je cesto nedostizno. U inostranstvu cak i oni zaposleni koji rade najobicnije poslove mogu sa svojom platom da iznajme mali stancic i da imaju najosnovnije za zivot. Samo u razvijenim zemljama se moze govoriti da postoje prave sponzoruse-one koje love veoma bogate i uticajne muskarce,kod nas gde zene ocekuju da muskarac ima bar 250 evra plate i zele najneophodnije uslove za zivot smesno je govoriti o sponzorusama. Ok je ako decko od 20 te do 28 ne radi i nema primanja,ali ako predje 30 tu a nema nikakva primanja ja ne shvatam kako uopste moze da se nada da ce naci devojku za brak jer jednostavno ako nemas bar 200 evra plate ne mozes da se prehranis niti da stvaras decu. U tom smislu je sasvim normalno sto devojke prave selekciju zaposlenih i nezaposlenih,ne kazem da je to pravedno ali je realno.Ako su zene danas i majke i domacice i zaposlene normalno je ocekivati da muskarac bar zaradjuje za osnovne zivotne potrebe ,kad nema drugih obaveza.

Sonja

pre 10 godina

Devojke pamet u glavu,dobro razmislite dal je neki decko zasluzio da zbog njega zivite u siromastvu i da se svega odricete.Ja sam 8 godina bila u vezi sa deckom koji nije imao ni dinara.Dala sam mu najbolje godine od 22 do 30 te...Bio je super decko i nisam marila sto nismo izlazili ,letovali i slicno.Ja sam sa 28 nasla posao on nije nije mi bilo bitno jer podvlacim bio je divan.A sve se preokrenulo kada se on zaposlio u njegovoj 31 godini i poceo da zaradjuje pare,uspeo je za par meseci da napreduju dosta i plata mu je postala pa da kazem prilicno velika.Nakon 7 meseci me je ostavio - nasao je drugu ,lepsu i mladju...A mene ko sisa..ko zna mozda bi me ostavio i ranije da je imao para.Uzas.Zato devojke dobro razmislite,veliki broj momaka bi vas bez problema ostavili kada bi vise zaradjivali i mogli da " priuste" lepsu i zgodniju od vas.Surova realnost.Nemojte da osecate krivicu kada uzimate u obzir dal je decko zaposlen i koliko zaradjuje,jer vecina njih ne bi imala ikakvu krivicu kada bi vas odbacili zbog neke lepse...Da napomenem,veoma sam lepuskasta al naravno i od lepe ima lepsa a kada muskarac pocne da zaradjuje vece pare,komleksi iz siromasnih dana se vracaju.Nema vece opasnosti od siromaska kojo skoro preko noci postane bogat.

novosadjanin

pre 10 godina

"Kad siromastvo zakuca na vrata, ljubav pobegne kroz prozor."
(Ana, 4. mart 2014 12:38)


O cemu ti to? Pa moja zena i ja smo se siromasni i smuvali i dan danas iako nemamo ni kuceta ni maceta, volimo se. Bolje poslusaj citat Bendzamina Frenklina i tom koji je rekao ovo tvoje poruci Bendzaminovo vidjenje stvari. :)

mimi

pre 10 godina

meni je bitno da je neko ambiciozan,ima zavrsen fakultet i pristojan posao onda ni dobra plata ne moze da izostane... ali sve to ocekujem i od sebe

Ana

pre 10 godina

@ i u dobru,i u zlu, Novosadjanin: poslovicu nisam ja izmislila, a, kao i sve narodne mudrosti, nije neosnovana. Vasi licni slucajevi su savrseno neinteresantni i nebitni u odnosu na realnost; nazovimo ih izuzecima koji potvrdjuju pravilo. Iako imam najmanje 20 godina vise od vas, ne govorim o licnom iskustvu, ni iz licnog iskustva. Uostalom, ljubav prodje i u vezama u kojima nema nikakvih problema, a kada svaki dan treba misliti kako da se skrpi kraj s krajem, ili kad se radi po 10 ili 12 sati dnevno, ljubav je prvakoja trpi. Bez obzira na vas ili slucaj vaeg dede i babe koji su srecni, siromasni i zaljubljeni ziveli 90 godina (jeduci slaninu, puseci, pijuci rakiju).

Sonja

pre 10 godina

@ tja
To je bila prava ljubav,bar sa moje strane. Bila je i sa njegove sigurna sam,bar neko vreme. A ko je vise proracunat muskrci ili zene-lako se primeti-njega ocigledno nije bilo briga sto sam mu dala celu svoju mladost,a znam i mnogo slicnih slucajeva.Ako vam je devojka samo navika ili zamena dok ne naidje neka "prava" onda lepo budite iskreni i na vreme recite da zelite neobaveznu vezu,da devojka ne ocekuje mnogo.Svakojakih primera znam. Moja rodjaka se udala za coveka kojeg je jako volela. On nije zeleo decu i ona je pristala na takav brak zbog njega.Kada su usli u 40 i neke,on je odjednom pozeleo decu a posto ona vise nije mogla da zatrudni,on ju je ostavio.Ja jednostavno ne razumem kako takve osobe mogu da zive,kako nemaju ni malo morala.Neko se zbog tebe odrekne svega i ti ga nakon svega toga ostavis...A svaki dan imamo prilike da vidimo kako muzevi ostavljaju svoje zene zbog neke mladje i lepse-nije to uopstavanje,to je cesta realnost...I onda se neko usudi da komentarise kako zena gleda na novac.Pa i treba,kucke i sponzoruse danas najbolje prolaze...

Sonja

pre 10 godina

@ vladimirM
Moj bivsi je studirao sa mnom,nakon sto je video da od te struke nema leba,upisao je u 25 toj godini drugi fakultet FON ,upao u budzet i zavrsio ga u 30 toj.S vremena na vreme je radio po koju tezgicu za sitne parice,kada je stekao iskustvo se zaposlio u IT firmi i brzo je rasla plata. Znala sam ga od detinstva,svi u okruzenju su primetili da se promenio,postao je drugi covek od kada je plata porasla.Do tada mu je materijalno znacilo koliko za prezivljavanje,a sad su mu pare postale nacin da izleci komplekse koje je dobro skrivao.Cak se i roditelja sada stidi,i bivse prijatelje naziva dzebalebarosima.Sta novac ucini od coveka!
@ upravo tako
Standarde koje je drustvo nametnulo zenama???Pa sad-ne znam ni jednu devojku koja je luda za skupim telefonima,televizorima,besnim automobilima,skupim patikama.A ne poznajem skoro ni jednog muskarca koji ne pati za tim.Pa makar nemali leba da jedu kupice neki ajfon ili epl,plazma tv,pusice najskuplje cigare kad izlaze..Vasi dedovi nisu imali te komplekse vec su pare trosili na ono sto je bitno,nakon posla su isli privatno da zarade,a ne ko vi posle posla na igrice i internet. Jedina razlika vezana za devojke je ta sto danas devojke nece da se muce da zive u zajednici ,pa traze muskarca koji ima novca za kucu ili stan na kiriju.A i zasto bi se mucile-pa 65%zena danas su zaposlene ,rade i na poslu i u kuci.Pored svih obaveza ne treba im jos zanovetanje nekih matoraca kojima ni jedna snaja nije po volji.

mladacokolada

pre 10 godina

@Jana
Zasto imam utisak da nisi profesorka koja radi za 300 eura,vec visoko pozicionirana radnica u medjunarodnoj korporaciji sa prilicno visokom platom? :)

Liliputanac Polutanac

pre 10 godina

Ulazi debeli momak u kafanu, a djevojke komentiraju: "Vidi debelo prase!"
Potom nauči piće i da plati vadi novčanik pun para, a djevojke komentiraju: "Vidi slatkog medu!"

nn

pre 10 godina

Odlican clanak. A oni koji se ne slazu i vide zivot kroz ruzicaste naocare (tj. kroz sliku koju su im formirale holivudske romanticne komedije i raznorazni casopisi) nek obrate paznju na to sta rade, kakve realne izbore prave a ne sta pricaju. http://www.scribd.com/doc/29085683/What-Women-Want-What-Men-Want

Jana

pre 10 godina

Ja sam profesorka ,radim u skoli i zaradjujem oko 300 evra. Lepo izgledam ,nisam miss ali sam veoma dopadljiva. Nikad nisam gledala ljude kroz materijalno,ali nakon par losih iskustava smatram da je neophodno da muskarac zaradjuje,pa makar i minimalac da bi mogli da se osamostalimo i stvaramo porodicu. Uvek je lakse sa 2 plate, ma koliko one bile niske, nego sa jednom.
Postoji jedna bitna razlika izmedju zena i muskaraca.Zene danas imaju vise uloga-i domacice i majke i zaposlene.Ako kojim slucajem zena nije zaposlena ona opet nesto radi-gaji decu i radi kucne poslove i zato zena koja ne radi nije nuzno neostvarena jer ima vise nacina i uloga kroz koje moze da se ostvari.Muskarci pak ,vecina-jer malo koji zeli da ucestvuje u brizi o deci i kucnim poslovima-ima samo jednu osnovnu ulogu-da zaradi novac.Ako omasi u tome -on je obican luzer.To je ono sto i muskarci danas uvidjaju pa ih je sve vise iskompleksiranih i isfrustriranih.
Takodje,komentatorka Sonja je dobro primetila kako stvari stoje,cesto su dobar i lud braca,u svom okruzenju imam dosta primera da su muskarci prekidali dugogodisnje veze i nalazili mladje i lepse onda kada su se obogatili.Dok su bili siromasni devojka im je odgovarala jer je bila skromna a sad kada su poceli da zaradjuju onda im ta devojka vise ne odgovara.Citiram vaznu recenicu: "Kada muskarci budu birali devojku po lepoti duse a ne lepoti tela tek onda mogu ocekivati da i njih zene biraju po unutrasnjim kvalitetima a ne po dubini dzepa".

VladimirM

pre 10 godina

@Sonja
Ako nije tajna, voleo bih da malo pojasniš to "zaposlio se sa 31 i za par meseci je napredovao u poslu i plata mu je postala prilično velika". Spadam u one koji za prilike u Srbiji imaju "prilično veliku platu" i poznajem dosta ljudi istog statusa, ali svima nam je trebalo godine rada za početničke plate da bismo danas zarađivali toliko. Jedini ljudi za koje znam da su od nule za par meseci dobili visoke plate su stranački "stručnjaci" koji su preko noći postali direktori, a takvi se prepoznaju lako. Ako ti to nisi uspela za toliko godina, onda se pitaj gde je tebi bila pamet.

Radoznali Perica

pre 10 godina

' Osobe koje zarađuju više imaju veće šanse da se zaljube četiri do pet puta tokom života, dok se one koje zarađuju manje ređe se zaljubljuju, pa tako teže i pronalaze partnera.'
Sve osobe se mogu zaljubiti milion puta, materijalni status im omogucuje da to i lakse ostvaruju ali nikako ne utice na broj zaljubljivanja. Sto rece u jednoj corbinoj pesmi: 'zaljubim se 5-6 puta, u roku od 3 minuta...'

tja..

pre 10 godina

Čitajući Sonju i Janu naučio sam sledeće:
Kad muškarac brzo stekne kapital, lovu, bogastvo, obavezno ostavlja dotadašnju devojku, ženu, i juri mlađe, lepše...
Znači ako je voleo tu osobu nema veze, jer muškarci nemaju osećanja i kad imaju pare pretvaraju se u robote...
Sa druge strane, verovatno žene koji bi se obogatile preko noći, još više bi zavolele dosadašnje momke, muževe,... i nikada ne bi pomislile na mlađe, lepše, zgodnije i td. Zanimljivo...
Sonja, taj tvoj bivši da te je voleo iskreno ne bi te ostavio, ne bi mogao i kad bi hteo, jer ne možeš preko noći na silu izbrisati osećanja i ljubav iz srca.
Znači ljubavi nije ni bilo ili je nestala i pre nego što je počeo da zarađuje, verovatno si mu bila navika, i odgovorala si mu jer si bila sa njim iako je bio luzer, a to nije ljubav. Nemoj da generalizuješ toliko.

Музичар

pre 10 godina

Да цитирам једну моју бившу девојку: "Немој да купиш себи нову клавијатуру, боље ме води на летовање у Шпанију." На мој одречан одговор, њен коментар је био "Никад ја нећу видети Шпанију због тебе!". Оставио сам је месец дана касније. Клавијатуру сам купио 6 месеци касније. А та девојка није ни приближно довољно добро изгледала да би могла да прође као спонзоруша.

Не желим новцем да купим љубав. Новцем ћу да купим музички инструмент и слободно време да могу да свирам. Љубав ћу или да нађем или нећу.

Шта ако кажем да ја од девојке изнад свега тражим да ме инспирише да напишем неку лепу песму? По мени, то (уз сликарство и књижевно стваралаштво) је израз највишег степена љубави који мушкарац може да осећа према жени. Шта онда? То не може да се купи, и не може да се угради - са тим си се или родила, или ниси. А већина вас, драге моје, нажалост није.

Затим, шта ако кажем да ми је друго по реду најбитније код девојке какав има карактер и ставове. Ако изгледаш лепо, сваки мушкарац ће трпети више неразумног и бахатог понашања него кад не би изгледала лепо. Али ако изгледаш просечно и свесна си тога, и не бахатиш се, онда си мени савршена.

Још кад не би на трећем састанку тражила брак и дете (као задњих 4-5 што су радиле), то би било супер.

Tradicionalista.

pre 10 godina

Da li novac može da kupi ljubav?


Pa donekle i moze, jer bez novca ne mozes da izadjes u bioskop, pozoriste, na neko desavanje, da putujes, i da tako upoznas srodnu dusu.

upravo tako

pre 10 godina

Da li novac može da kupi ljubav?
U Srbiji definitivno može!
Ako uzmemo u obzir da u su žene te koje na kraju bilo kakve relacije kažu konačno da ili konačno u situaciji kada muškarac želi da bude sa njima u vezi/braku onda se postavlja nekoliko logičnih pitanja:
zbog čega je ovoliki broj samih devojaka?
zbog čega se devojke sve teže odlučuju da rađaju?
zbog čega devojke iz Srbije daju prednost strancima?
odgovor je prost.Zato što prosečan muškarac iz Srbije nema resurse koji bi mogli da zadovolje potrebe koje je društvo nametnulo devojkama.Problem je dakle u bolesno nametnutim standardima.I naši dedovi i pradedovi nisu imali više od nas ali su se ipak ženili.

Sanja

pre 10 godina

@vucji do
Jana je u pravu.
Veliki problem kod nezaposlenih momaka je taj sto oni ne mogu a neki i nece da se osamostale vec zele da zive sa roditeljima.Ja sam radila za 30000 ,verenik nije,moja plata nije bila dovoljna za zivot i kiriju,kad se verenik zaposlio on nije hteo pod kiriju ( odjednom promenio stav, do tada je bio za samostalnost)nego da zivimo kod njegovih...Ajde pristadoh,iako sam zelela da za svoje pare budem slobodna u iznajmljenoj kuci.Nije islo- njegovi roditelji,brat ,guzva u kuci..Pitam se sta mi je to trebalo.Imala sam svoju platu a nisam imala slobodu.Nikad vise zivot sa roditeljima od muza- verenika.I onda se neko pita zasto devojke traze one sa novcem ili zaposlene- da ne moraju da se pate i nerviraju.Sad u obzir dolaze samo oni koji su zaposleni i koji ne zele sa roditeljima da zive.Zasto mi zene uvek moramo da
" dokazujemo" svoju ljubav prema muskarcu tako sto se prilagodjavamo njegovoj porodici?Kad ce oni muskarci da dokazu svoju ljubav prema nama tako sto ce nas postedeti zivota sa njegovim cesto napornim i bezobraznim roditelljima?

Dawn

pre 10 godina

Tuzno je, ali istinito: vecina ljudi se ni ne druzi sa osobama koje su nizeg socioekonomskog statusa od njihovog, a kamoli da razmisljaju o partnerskom odnosu.

SaleSale

pre 10 godina

Definitivno NE. Bez iskrene ljubavi nema iskrene srece. Ja i zena smo se selili 10 puta. Zivili u 12 kvadrata, ali smo izgurali i ostali jaci nego ikada radi ljubavi. Ko trci za parama generalno ce biti nesretan u zivotu, jer mu nikada nece biti dovoljno.

brm

pre 10 godina

@novosadjanin
Baš me zanima kako bi se ponašala da naleti nekog sa dobrim kolima (a i izgledom) da je muva. Možda jednostavno nije naletela na bolju priliku pa eto, tebe sad puno voli...
Sve devojke koje ja znam,a da dobro izgledaju su se udale za dobrostojeće momke...

sun

pre 10 godina

Na zalost, primetila sam da je mnogim muskarcima 30-40-godisnjacima danas presudan pre svega ekonomski status potencijalne devojke, pa cak i u situaciji kad on ne radi ne bi sansu dao devojci koja je u potrazi za poslom. Tip koji je batalio studiranje, zivi sa roditeljima, u kasnim.je tridesetim, ne radi nigde niti bi se prihvatio bilo kog posla (bira, ispod casti mu je da radi bilo sta tako ,,obrazovan") bira iskljucivo dobro situirane partnerke. Odlicno izgleda, ima ,,zvaku'', relativno je jos mlad i prognoziram mu da ce ostvariti uspesan ulov, jer ima i previse zena kojima je ljubav bitna, a ne novac...pa ako treba i da tako lude od ljubavi nose na ledjima ovako nekog. Opekla sam se, iako sam od pocetka uvidela sve. Zdrava glava, a srce retardirano od romantike...bol zagarantovan.

Nevena

pre 10 godina

Potvrdjuje se ona prica da muskarac pre braka treba sto vise da se zabavlja,da menja devojke ,kako bi kasnije bio spreman na mirnu luku,brak i porodicu.Kod nas u Srbiji je problem sto se mladi sve kasnije zaposljavaju,nemaju novca za islaske ,putovanja,menjanje cura,i ostaju neizivljeni,narocito muskarci.Devojke nalaze medju onima koje su dobre i kojima novac nije vazan,ali uvek tiho i u sebi pate sto ne mogu da imaju neku bolju to jest zgodniju ribu.A onda kako to obicno bira u tridesetim krenu da se zaposljavaju ,da zaradjuju i sad bi da nadoknade sve propusteno.Iznenada shvate da su "mladi "za brak,da mogu naci zgodniju zensku,da mogu da putuju i izlaze.Pa kakve veze ima to sto im je neka dobra i naivna devojka dala svojih 5-10 godina,ko joj je kriv-misle oni.A sve je to zato sto se nisu u dvadesetima iziveli kako je trebalo.Onda menjaju devojke,najcesce one lepe i one kojima je novac bitan,pa onda kada se opeknu na neku sponzorusicu kukaju kako su sve zene lose i materijalisti.Pa ljudi,jednu dobru kojoj novac nije bitan ste ostavili onda kada ste je trebali ozeniti..sta hocete sada? Svakom po zasluzi..A devojke,sve ih je vise u tridesetima koje su same,najcesce ostavljene onda kada su ocekivale brak jer se on podrazumevao nakon toliko godina veze i deljenja i dobrog i loseg.Ogorcene zbog loseg iskustva boje se da daju sansu nekom novom.

Joca 011

pre 10 godina

Sve nesreće dolaze otuda što je malo ljubavi.
Mei-Ti
+
Život, da život bude ljubav samo!
Mira Alečković
+
Istina i ljubav jeste jedino što vredi; gde to postoji, sve na kraju dođe na svoje mesto.
Mahatma Gandi
+
Kupi psa, jer je to jedini način da za novac dobiješ ljubav.
Marian Eile, poljski pisac
+
Među teškim stvarima u životu izgleda da je ljubav najteža.
Isidora Sekulić
+
Moramo se voleti ili umreti.
Auden Wystan Hugh
+
Ko ima para ne mora voleti svoju decu, može im samo kupiti ono što druga deca nemaju.
Dušan Radović
+
Oni koji govore da pomoću novca mogu sve postići, u stanju su da za novac sve učine.
Bendžamin Franklin
+
Novcem možemo nagraditi poslugu a ne prijatelje.
Emil Rišbura
+
Kad neko tvrdi da s novcem može sve postići, budite uvereni da taj nikada nije imao novaca.
Aristotel Onazis
.

Ja

pre 10 godina

Svaka devojka treba da zaradjuje kao i muskarac da se uzajamno pomazu postuju vole cene, kakva to devojka moze biti koja placa muskarcu ta ima veliki problem sa mozgom takodje i muskarac nikad ne bi bio sa devojkom kojoj ja moram da placam i da je izvodim a ona ko mula neka da bude sta ona predstavlja onda.. uzas! sto dalje od takvih poniznih ljudi. Meni bi ispod casti bilo da tako funkcionisem! Za ljubav je potreban novac i glupo je polemisati o tome ko moze da se voli bez novca jedino neki freakovi koji su tu gde su i ne mogu da nadju bolje.

Petar

pre 10 godina

Bože, kako pojedini ljudi olako misle da su popili svu pamet sveta i tek tako dele mudrolije o ljubavi, o braku, o smislu života. I ta njihova filozofija, toliko očigledna, mora da važi za sve ljude sveta! Nema bre priče, svi smo isti i svi želimo isto, uopšte nema izuzetaka!
Bar milijardu puta sam pročitao i čuo da je lakše kad oboje rade, da nije normalno da muškarac nema posao i da se nije osamostalio. ( ma nije valjda)
Ali pitanje je da li novac može da kupi ljubav?, a ne koji su standardi za srećan brak, ili šta je potrebno za lakši život.
da je lakše kada imate pare! Za to ne treba da budeš naučnik da bi shvatio.
Ali postoje ljudi koji rade i imaju velike plate a sami su. Postoje i oni koji nemaju posao ali su u srećnom braku, snalaze se.
A mislim da i trogodišnje dete shvata da je lakše i sve lepše kad supružnici rade i imaju ok plate.
Pitanje je ipak, ''Da li novac može da kupi ljubav?''
I odgovor je naravno da ne može. Zato je prava i iskrena ljubav toliko retka i veličanstvena, jer ne može da se kupi.
Ako imate recimo milijarde, kako možete tim parama da kupite osećaj da volite nekoga najviše na svetu, iskreno i punim srcem?

Sanja

pre 10 godina

@ ja sam ja
Ako zaradjujes pristojno kako sam kazes,nije mi jasno zasto zivis sa roditeljima,zasto se ne osamostalis?Nemam nameru da vredjam ali realno za brak su najgori oni muskarci koji ne zele da se odvoje od roditelja i koji na neki nacin prisiljavaju buducu zenu na zivot koji joj najverovatnije ne odgovara. Nemoj da se stoga ljutis ako te devojke odbijaju ,da nemas primanja bilo bi normalno sto zivis sa roditeljima ali u tvojoj situaciju kada imas fina primanja a zivis sa roditeljima ,mnoge devojke ce te definisati kao nesamostalnog ili maminog-tatinog sina.

VladimirM

pre 10 godina

@Sonja
A ni ja nisam klinac da mi se objašnjava šta će biti jednog dana kad porastem. Nisam ni mislio da nema njegove krivice u svemu tome, ali kad se neko odrekne roditelja(prijatelji na stranu), to nije neki trenutni hir, već ozbiljan problem koji se morao na neki način ispoljavati. Ali ne, on je bio "divan". I da, imao sam vezu gde me je devojka varala sve vreme, ali čik pogodi, nisu mi sve žene krive zbog toga. I ako mi se to ponovo desi sigurno se neću tebi obraćati, iako danas zarađujem mnogo više nego pre 10 godina i dalje imam roditelje i prijatelje iz detinjstva koji su tu kad mi trebaju, kao i za njih.

Ana

pre 10 godina

Dzabe pare,dzabe sve kada nemam njega,sa kojim zelim sve to da podelim.Nikakvi novci ne mogu da mi popune prazninu koju osecam sto sam ostala bez njega. Ne kupujem ka krpice jer zelim da me drugi momci gledaju,kupim jer zelim da me ON u tome vidi,da njemu budem lepa. Ja verujem da zaljubljenos prodje,ali ljubav ako postoji NE! Volela sam ga sa svim njegovim manama i kada smo imali i kada nismo imali. Jer smo imali jedno drugo ! Nije mi bitno da li cemo jesti u restoranu ili kod kuce,samo da jedemo zajedno!!! Dzaba pare i sve,kada nemas sa kime to da podelis...

Jovica NS

pre 10 godina

Dolazi muž kući:Draga,dobio sam otkaz,odizeli su mi auto i blokirali račun u banci.Nadam da ćeš me i dalje voleti!
-Naravno dragi,i puno ćeš mi nedostajati...

ja sam ja

pre 10 godina

Ne zelim na prvom sastanku da otvaram svoju imovinsku kartu koja je vrlo pristojna(a imam i pristojnih godina, jbg), ali "zivim sa roditeljima i nemam kola"(navodnici nisu bez razloga, znaci istina je ...). I naravno da joj pri usmenom saopstavanju to nije smetalo, ali se pisanim putem drugacije izjasnila. Bas jadno, ali zato je intelektualka, satro-gistro.

stručnjak

pre 10 godina

Odgovorno tvrdim da 85% devojaka u Srbiji itekako gleda imovinsko-statusno stanje potencijalnog partnera, u to nema sumnje.Tako da su vam šanse 15% da u izlasku naletite na nekakav tip nesponzoruše, prilično male šanse složićete se. Pogotovo one devojke koje stvarno dobro izgledaju, takve ne izlaze sa dekintiranim likovima. Od ljubavi se ne živi, kad hronična besparica stanuje u kući od ljubavi nema ništa, samo svađe i problemi, raskidi...Devojka koja se uda za punišu on joj odma nađe dobar državni posao i počne ona da zarađuje fino, neguje sebe, kupuje garderobu, vozi automobil,putuje,restorani,kafane, šta je briga...možda i ne voli njega, ali voli život koji je pun uzbuđenja i pozitivnih stvari.

Maja

pre 10 godina

@ vladimirM
Iz vaseg komentara se vidi sumnja u to da neko moze biti divan u nekom periodu a onda veoma los.Vi kao da nemate mnogo zivotnog iskustva.Pa i moj bivsi je bio divan tj nezan,pazljiv,delili smo slicne stavove,nikad nije ni pokazao truncicu kompleksa niti da zavidi onima koji su bogatiji i setaju zesce ribe. Zar ne mislite da bih to primetila da je ikad to ispoljio za 6 godina veze?Da jesam ostavila bih ga bez razmisljanja i ne bih sebe uskratila za izlaske i provode kojih je sa njim bilo jako malo..Kada je zena dobra i ne gleda na novac uvek se nadje neki muskarac da joj se da izvines pos..re na glavu. Do dana pre no sto me je ostavio nije pokazao ni na koji nacin sta mu je namera i zelja,vec je i svo vreme nakon pobacaja dolazio i tesio me kako cu uskoro opet zatrudneti,govorio o sobi za dete itd..a onda me tri nedelje nakon pobacaja ostavi,bez ikakvog nagovestaja.I ko je onda tu lud?I kao zene proracunate,pihhh...I onda kada vam neki decko verenik uzme najbolje godine i ostavi jer mu se tako htelo,a onda vi muskarcu dodjete na forume i govorite kako su devojke koje imaju iznad 30 godina same jer eto previse biraju,prezahtevne su itd. A znam bar 3 devojke cije su se dugogodisnje veze raspale kada su usle u 30 te,ne njihovom krivicom-vec krivicom muskaraca koji se tek u 30 tim setili da treba jos malo da prozive.Pa sto nisu ranije rekli da nece da se zene do kasnih 30 tih i da puste devojke da nadju decka za sebe dok su mladje i imaju vise kontakata.

VladimirM

pre 10 godina

@Sonja
Dve stvari koje sam i pretpostavljao:
1) Radio za sitne pare - u IT-u je pitanje šta su sitne pare, pošto sam i sam iz te struke znam da velike plate ne dolaze preko noći.
2) Imao komplekse koje je dobro skrivao - znači bili su tu, samo je pitanje ko je mogao ili želeo da ih vidi. Ni za jedno ni za drugo ne treba tražiti krivce u drugima.

Sonja

pre 10 godina

@ vladimirM
Ma da,vazno je da krivac nikad nije kriv ,vec je kriv onaj koji nije primetio sta radi pravi krivac.Kada nakon jedno 15 godina braka budete saznali da vas je zena varala bar 10 godina javite mi se,pa cu vam pomenuti vase reci " vi ste krivi jer niste primetili".Ja nisam glupa zena kako vi to pretpostavljate ,nazalost ljudi se menjaju tokom zivota,nemate iste stavove i zelje sa 20,30 ili vise od 40 godina.A takodje ima ljudi koji se dobro skrivaju,ni najbolji psiholozi ne mogu da ih provale,najcesce su to oni kojima svi dele prideve divan i dobar decko.A kada pogledate najsurovije psihopate i serijske ubice najcesce se ispostavi da su to oni "divni i dobri momci iz komsiluka" koje bi svaka majka pozelela za zeta...

Maja

pre 10 godina

Bravo Sonja.Stalno se po komentarima provlaci kako su momci bez kinte ,koji zive sa roditeljima ustvari dobrice,divni momci a oni sa parama losi.A mene je jedan "dobrica" dobro zeznuo.Od 25 do 31 moje godine smo bili u vezi,tacnije u 30 smo se verili-kada smo se oboje zaposlili-pravili planove za buducnost pricali o deci.Doneli smo odluku da se vencamo u avgustvu prosle godine.U aprilu sam zatrudnela ,u maju imala spontani pobacaj,a napustio me je 3 nedelje nakon spontanog. Razlog:kaze jos je mlad za obaveze,hoce jos da se izivi.U oktobru sam ga videla sa drugom curom,naravno klinkom,kaze mi to je neobavezno.S vremena na vreme me zove i govori kako me "voli" kako zeli sa mnom da bude i sa mnom ostari,al mu treba jos malo vremena da se izduva i iskusi neke stvari jer zaboga sad ima love bar za izlaske i putovanja jer se zaposlio pa hoce da okusi sve cari zivota i sve one devojke koje dok je bio bez kinte nije mogao da ima.To nije covek sa kojim sam ja bila 6 godina u vezi.Novac mnogo vise menja muskarce nego zene.
Svaka cast za komentar osobe koja je primetila da su siromasni muskarci u mnogo boljoj poziciji od zene koja nije lepa,jer se oni mogu zaposliti i zaraditi pare a ruzna ili prosena devojka nikad nece postati lepa.Tako da je diskriminacija prema zenama mnogo okrutnija,a nazalost sprovodi je vecina muskaraca.A onda se bune kako zene gledaju novac a ne dobrotu.Koju dobrotu???

vetropir

pre 10 godina

Ne znam da li novac moze da kupi ljubav, ali "vodjenje ljubavi" svakako moze ;-) Mada kvalitet nikad nije zagarantovan. Salu na stranu, cak i ako je tacan taj stereotip da muskarce privlaci lepota, a zene status/novac, ja kao muskarac moram da priznam da to nije fer. Lakse je da zaradis novac, cak i ako si rodjen siromasan nego da postanes lepa ako si rodjena ruzna.

stručnjak

pre 10 godina

Tako da, zanimljivi su mi ovi romantičari sa svojim naivnim životnim stavovima. Kao, dovoljno je da ima 'ljubavi', a ako nemaš šta da jedeš nema veze....? Kaže jedna reklama ' Kad si gladan, nisi sav svoj'...Ajde ti drži kvalitetnu i zanimljivu vezu bez novca, probaj da u najobičniji bioskop uđeš džabe, a da ne pominjem neka putovanja i slično...ili da ne platiš piće u izlasku, sve to košta, nije jeftino.

ja sam ja

pre 10 godina

Sanja, a odakle ti da "koji na neki nacin prisiljavaju buducu zenu na zivot koji joj najverovatnije ne odgovara." Ja to nisam rekao, o sebi, niti ista u tom smeru, ali ovo nije mesto o osamostaljivanju u konkretnom slucaju. A, prethodni komentar i dalje vazi.
So?

716

pre 10 godina

Da ne ispadne patetičan komentar ali ''prava ljubav'' ne može da se kupi.
Prava ljubav ne bira srca po računu u banci ili po boji kože, godinama, statusu u društvu i td...Ona se dogodi, ili se ne dogodi.
Prostitutke prodaju telo, ali ne i ljubav. Sponzori kupuju pažnju mladih lepih devojaka, njihovo vreme i telo, ali ne mogu ih na silu naterati da se zaljube u njih, ili da ih zavole.
Ljubav ne bira žrtve, ja bih rekao, jer iskrena i prava ljubav je obično ona koja se tragično završi. Ipak, zato i jeste posebna i čudesna jer ne možete je kupiti, prodati, ili na silu doživeti, i morate je prvo dati, bez straha, da bi vam se vratila, ne uvek...ali kad se vrati istom merom, onda ste najsrećnija osoba na svetu.

white

pre 10 godina

Odgovor je jednostavan: ne, naravno da ne može.
Ljubav je po meni neophodan činilac veze, a drugi manje bitan, ali potreban element u vezi jeste kompatibilnost po pitanju trošenja novca. Moj stav je, ako je to uopšte bitno, da ako oboje zarađuju, ako imaju odvojene račune, ako oboje mesečno na podjednak način doprinose kućnom budžetu, u slučaju da nekome od njih pretekne jedan deo novca, što je u Srbiji krajnje hipotetička situacija, onda bi on/ona trebalo da ima puno pravo da taj ostatak novca troši na ono što sam želi. U svim drugim situacijama: on nju izdržava, ona njega izdržava, oboje rade, ali ona ili on troše na sebe obe plate, raspolaganje novcem dovodi do nesuglasica, svađa, ucena, što lagano, ali trajno uništava i najčvršću vezu. Dakle, nije sam novac bitan po sebi, koliko je bitno da dvoje imaju slične stavove po pitanju njegovog trošenja.

vladimirM

pre 10 godina

@Maja
Iskustvo je relativna stvar, kao i pojam divan. Baš ovih dana gledam emisiju o "vitezovima asfalta", svi su bili divni , ma dušice, ne bi mrava zgazili. Naravno, ako si dovoljno glup da poveruješ u to. Gomilu puta sam gledao moje prijateljice ili poznanice koje pričaju o svojim divnim i brižnim momcima, dok se mi okolo zagledamo i pitamo se kad će uslediti bolno otrežnjenje. Ne daj bože da si je upozorio da vodi računa, prvo bi te opljuvala kao stoku jer si ljubomoran, a posle kad se desi nešto tako onda si još gori od njega, u stvari svi smo mi svinje. Da li imam dovoljno iskustva po vašim merilima, ne znam, znam da imam dovoljno pameti da pročitam te što se naprasno pokvare na vreme. Da li je ta pamet sprečila da budem povređivan na emotivnom planu? Nije. Da li zbog toga krivim sve žene ovog sveta, da li sve trče za parama itd? Ne. I to je ključna razlika među nama.

Mnogo smaraju sa pricom.

pre 10 godina

Iskrena ljubav se ne moze kupiti novcem. Ima mnogo ljudi koji imaju para pa su im porodice disfunkcionalne, nisu srecni, isto to vazi i za ljude bez para... Parama se moze kvalitetno leciti, putovati itd.

Joca 011

pre 10 godina

Da li se novcem može kupiti ljubav? Mislim da se svi slažu da ne može.
Ali me čude mirenja, već unapred, s vezom ili brakom u kom ljubavi nema. S obrazloženjem da je ljubav prolazna, prevrtljiva, ćudljiva, razočaravajuća... a da je novac može nadomestiti. Znam slučajeve da se s takvim stavom brzo završi ili veza (brak), ili život – jer stresan život uvodi u smrtonosne bolesti. Ulogu novca u braku ne treba glorifikovati. Novac jeste neophodan i uvek ga ima dovoljno ako se troškovi ne protežu preko raspoloživog novca. Naravno, pod uslovom da čovek ne beži od rada već da je vredan, da radi, prihoduje. Zato je ispravnije da se umesto solventnosti gleda karakter. Ako je neko vaspitan s ljubavlju, on će biti i veran ljubavnik i vredan radnik. Jer: ‘’Čovek se vaspitava od rođenja njegovih roditelja.’’ Evo se vidi zašto je ljubav ‘’sveza savršenstva’’.
.

tatica

pre 10 godina

ljubav je najbitnija, pare su tu da to podrze. ako nema para, trebace mnogo vise truda da se ta ljubav "rascveta" i odrzi i vece su sanse da pukne jer prosto sa parama postoji mnogo vise mogucnosti da kao sto neki komentator malo pre rece dodje do "zblizavanja i upoznavanja srodne duse". sve zavisi od karaktera ljudi. tako da je uz pare, bitan i karakter osobe. moral, dobrota itd. ako je covek idiot (kao ja) tesko ce naci devojku u svakom slucaju. realno, dobro izgledam, imam dovoljno para, zanimljiv sam - valjda, tako kazu :) - i znam sa zenama ali devojku sa kojom bi bio, tesko nadjem. nikako da se zaljubim :(

Joksa

pre 10 godina

@Ana
Ako nije zavoleo drugu imas sanse ali ako jeste onda nema nade. Ako si ga ikada i malo volelal pusti ga..nemoj ga muciti...

Pavle Cutura

pre 5 godina

Ljubav u Srbiji ne postoji. Devojke su sve sponzoruse, koje pre braka zabavljaju sa barabama, kako bi bile popularne, a onda se udaju za nekog debelog lika, sa lovom i Audijem. Verujte mi, nagledao sam se toga.

Money and Cash

pre 10 godina

Definitivno je to da pare ne mogu kupiti osecaj ljubavi i zaljubljenosti, oni mogu to uraditi privremeno sto je automatski i vestacki. E sad, mislim da je to kod dobrog dela ljudi da se prigura kriza, trenutno stanj, ili dok ta osoba (najcesce devojka) ne dodje u bolju poziciju da se ona sama ostali.
A ta prica da novac moze da kupi ljubav, jednostavno ne pije vodu, nije, niti ce!

Ana

pre 10 godina

Odgovor za "JA"
Pa sigurno da sam necim doprinela.Da sam mozda na vreme prepoznala da ga gubim i da sam znala sta treba da uradim,mozda bi ishod bio drugaciji,ali samo mozda...nekada neko jednostavno prestane da te voli.Nema tu puno filozofije.Niko tu nije kriv,a sta je moglo da bude...to je sada samo nagadjanje...Uostalom,to ni nije tema.Moj komentar je znacio da ja verujem u ljubav,tj da je ona bitnija od materijalnog,jer sve sto imam,sve mi je dzabe kada nemam sa kime to da podelim. LJudi ako se vole,mogu i da stvore. Kada stvarate zajedno,to je najlepse :) To je moje misljenje.

A

pre 9 godina

@Jana
Pa kad smo već krenuli sa ličnim ispovestima... :)
Živim sam već desetak godina, apsolvent sam, ali sam puno radio u životu i imam sopstvene prihode (iako nisam zaposlen) i živim više nego skromno, jer ne volim modu, izlaske, i bojim se kriminalaca (čitaj lopova) u Srbiji zbog ranijih iskustava.

Kuvam, perem, čistim, brišem (jedino ne volim da peglam :D) ali i popravljam, zidam, odžavam svoja vozila itd sam. I nikada u životu nisam upoznao ženu koju zanimam ja, a ne moj novac i drugi resursi. Niti sam ikada upoznao ženu (iz Srbije) koja je sposobna barem približno koliko i ja. Dakle ima i dobrih i sposobnih i skromnih ljudi, žena i muškaraca, a naravno i puno nesposobnih homo sapiensa oba pola. Problem je što smo mi u manjini i teško se nalazimo valjda.

Duboko saosećam sa Sonjom.

@Nevena
Bravo Nevena, potpuno se slažem sa vama, ali ko je normalan mogao da se izživi u Srbiji 90-tih? Treba nam samo malkice više razumevanja na obe strane.

andrejagreen@gmail