Sreda, 04.07.2012.

12:16

Srpski "snagatori" brane žene

Izvor: Avon

Srpski "snagatori" brane žene IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

MARIJANA

pre 11 godina

Kupila sam narakvicu,bes je u našoj zemlji uvek prisutan,nažalost,a muškarci bez kontrole,tj.muškarci koji nisu u stanju da kontrolišu nagone i impulse,spadaju u kategoriju bolesnih.Njima treba lečenje.Takve treba izbegavati,a prepoznaju se,samo posmatrajte ponašanje,pre upuštanja u vezu.

Branka

pre 11 godina

Svaka cast Avon-u i ovoj dvojici sjajnih muskaraca koji su se prikljucili ovakvoj akciji! Ovo sto se desava u Srbiji (da se muskarci izivljavaju nad svojim suprugama, toliko ubistava i nasilja u porodici) pocelo je da poprima razmere epidemije. Iako ne verujem da ce ovo tim usijanim glavama da "otvori oci" jer su to neljudi.

zena

pre 11 godina

Pravi muskarac ne moze da udari zenu, to nije prirodno. Medjutim meni nisu jasni ni oni muskarci koji tuku druge muskarce. Pa cak ni ti sto se biju po ringovima.
Ali volim kada snagu upotrebe na konkretne stvari.

modesty blaise

pre 11 godina

Ne kapiram, sta je tu lose? Oni promovisu da je jedino ok udarati u kontekstu sporta, nikako van ringa, i pritom daju jasnu poruku da su kucni zlostavljaci kukavice koji se nebi usudili ni da pisnu pred njima a iza zatvorenih vrata lemaju slabije od sebe. Kao zeni, meni je ova reklama super. Ne zato sto ce ista spreciti, neko dole je vrlo lepo objasnio kakva promena u pravosudju je potrebna da bi se kontrolisale siledzije u porodici (i muske i zenske), ali reklama svakako tera ljude na razmisljanje i o problemu se vise diskutuje. Mislim da je to bio cilj.

Zena

pre 11 godina

Dragi Vladimire,
Bijes li ti zene? Ili im samo pretis, pistoljem, recimo...
Adje sada lepo se vrati, pa PAZLJIVO procitaj clanak.
Evo, ako te mrzi dacu ti jedan primer:
Moj muz je Muskarac sa velikim M. Sportista i gospodin. Covek od 190 i sitno i bez da je "napucan" steroidima. I nema potrebu da podigne ruku na mene (onu, koja je dva puta moja). Jer se ne oseca nesigurno, ugrozeno, jer nije naucen da mu je zena otirac (iako je vrlo patrijarhalan, tako da ni ta optuzba ne stoji, patrijarhalan nije uvek jednako zatucan). Ali nisu sve zene te srece.
Drage zene samosvesne koje ovo vredja,
Naslusala sam se i preterivanja i pljuvanja po ovoj temi. Ali, prirodom posla (i ne, nisam "zenski lobista") naslusala sam se i prica, nimalo lepih. Da, siledzije su kukavice i da izivljavaju se na slabijima, nezasticenima i onima koji ne mogu sebi da pomognu i nemaju ko da im pomogne. Tako da, pre nego se 'uvredite', porazmislite mozda o tome da bi neka zena pozelela da se umesto njene vilice pod psenicom njenog muza, decka, oca ili brata nadje, recimo prava vreca za udaranje (vreca, ne covek). Ili da se bar jednom oseca prestraseno kao ona (a da i ne mora da popije batine).

softtroll

pre 11 godina

@N: pa nije kontradiktorno, mislim da natpis zeli da kaze "muskarcima" koji biju zene da su obicne, da ne psujem, kukavice i da ne bi imali cojones da napadnu nekog svoje kategorije. Bez obzira sto je Avon reklama, neka su napravili, treba ipak pridati paznje na ovakve bolesne stvari. Nijedan muskarac nema prava da zlostavlja svoju izabranicu. Ukoliko ti budi sujetu u toj meri da ne mozes da izdrzis, ili ti svakako treba pomoc psihologa, ili je ostavis jer je maliciozno po tebe. Covek mora nauciti da se kontrolise, a na nasim prostorima se ljudi smeju tome, "ha, kako je prs'o, neka je, to je dobro, batine prolaze, verbalno ga je provocirala i treba da dobije" i slicne gluposti.

Mario Bros

pre 11 godina

Ova kampanja zastrasuje batinama muskarce isto kao sto to losi muskarci rade zenama. Dobro jutro da niko ne napada jaceg u stilu kamikaze, vec uvek slabijeg. A to posebno rado cine drzave koje se kunu u demokratiju i nenasilne metode vaspitanja dece i nenasilno resavanje konflikata sa zenama i muskarcima.
Cilj kampanje je dobar, ali su metode po meni sasvim pogresne. Zasto se ne moze napraviti afirmativna kampanja? Zasto poruka nije "Budi musko, postuj zene". Nego je poruka "udri me do zore".

Stop nasilju

pre 11 godina

@ (Vladimir LDP, 4. jul 2012 17:31),
da mi je neko rekao da cu nekad,nekom tvom komentaru dati +,momentalno bih mu opalio samar!!!

dupli_kantar

pre 11 godina

(Vladimir LDP, 4. jul 2012 17:31)

Srbiji je potrebna sistematska zastita od mozgova poput tebe. Na zalost, normalni su izuzetno ugrozeni jer prelaze u manjinu....tako da jako malo ima onih koji su sposobni i spremni da stanu u zastitu onih koji su pogodjeni plitkoumlju...sada vec mozda i vecine.

Inace, sve cestitke za akciju. Cak ne treba biti ni prosecno inteligentan da bi se shvatila poruka i sustina ove akcije. Nazalost, kao sto rekoh, plitkoumlje vec godinama unazad preovladava i poentu ove akcije izvrce i modifikuje na jedan izuzetno ruzan nacin.

Medju sportistima svakako ima sirovina i siledzija kao i medju onima koji se ne bave sportom, ali da bi se ova dva coveka okarakterisala kao sto ih ovde pojedini pljuvaci karakterisu - stvarno treba biti "veoma pametan". No, najlakse je sve one koji se bave borilackim i/ili slicnim sportovima - okarakterisati kao "mazgovi". Ja tvrdim da samo mazgov moze da drugog coveka okarakterise mazgovom, a da pre toga istog nije upoznao i/ili nema konkretan dokaz da je taj drugi covek stvarno mazgov.

Toliko od mene.

Mario Bros

pre 11 godina

Sta sutra kada neki jos jaci prebije jednog od njih na ulici, imace na sudu dokaz da su to trazili. Nasilje ne treba prebacivati sa zena na muskarce, nego ga iskorenjivati, ma prema kome da je.

Vladimir LDP

pre 11 godina

(Max, 4. jul 2012 15:15)

Lep komentar. Ti zastitnici zena su najgora sorta, to su obicno najvece kukavice i kompleksasi. Nabio 120 kila uz pomoc steroida, i onda glumi tu neku snagu. Zasto nije pustio ono cime ga je priroda obdarila pa da vidimo tog pravog muskarca, a ne da se truje steroidima i dize tegove da bi GLUMIO pravog muskarca, i silio se nad slabijima. Mogu i ja da uzmem pistolj, u cemu je razlika, on steroide ja pistolj, obojica koristimo nesto cime nas nije priroda obdarila. I ja sam ista takva muskarcina sa pistoljem kao i on sa steroidima. Ne vidim u cemu je razlika. Tegovi i steroidi nisu prirodna obdarenost, to je pokusaj da psihicki slabici izgrade jako telo (uglavnom je tako), i onda se fizicki sile nad onima kojima ne mogu intelektualno da pariraju. Upravo su takvi i najveci nasilnici. Nije dosao onaj fudbaler, kosarkas, teniser ili odbojkas da se sili nad zenama, vec upravo ovi nabildovani "alfa muzjaci" i njima slicni. Pucaju od snage (citaj: steroida), i onda se iskaljuju nad kime god stignu, ako nema nikog sem zena, onda i nad zenama. Pogledajte malo ove slavne licnosti koje su osudjivane za nasilje i silovanje zena, Tajson, ovaj novi Mayweather, onaj ragbista (zaboravio sam ime) itd. sve bokseri, mazgovi, bilderi, itd. Nema ovih atletski gradjenih sportista, sve grmalji i ti na steroidima, bas kao ovaj strongmen i njemu slicni. Oni treba da zastite zene od sebe, jer takvi ih najvise i zlostavljaju.

Angie

pre 11 godina

kao sto su i naglasili, reklama ne poziva na nasilje, vec prosto na podizanje svesti o prisutnosti istoga.. sigurna sam da je uradjena sa najboljom i pravom namerom i podrzavam u potpunosti.. nazalost, muskarci nasilnicu (a u nekim slucajevima i zene) su psihicke i mentalne nule, bez samopouzdanja i kukavice, njima, pored kazneno popravne ustanove, OBAVEZNO treba i psihijatar.. a zene moraju konacno da shvate da niko nikada nema prava da ih tuce, da je i jedan samar kad malo popije nasilje, niko ih ne moze zastiti kao sto one same sebe mogu bezeci od takvih 'muskaraca'

Vladimir LDP

pre 11 godina

Ova reklama samo podstice nasilje, ali nad muskarcima. Ne suzbija se tako nasilje nad zenama, sto se prebacuje na muskarce. 99.99% muskaraca ne vrsi fizicko nasilje nad zenama, o tome se mnogo vise prica nego sto toga stvarno ima, a to je stvar kojekakvih fem. lobija koji hoce po svaku cenu da proturaju pricu o fizickoj ugrozenosti zena (i da se preko toga izbore za bolji polozaj i razne povlastice), iako nje odavno nema, a to sto ima poneki izuzetak, to je stvar za policiju i sudove, a ne za boksere i strongmene, tako da je ovo ustvari cist sovinizam prema muskarcima, koji bi trebalo da se sankcionise. A sto je najgore, upravo muskarci (ovi supljoglavci) ucestvuju u tom sovinizmu nad samim sobom. Nego, bas me zanima da li bi ovaj strongmen gurao ovu pricu o pravim muskarcima da mu je dosao Pudzianowski na crtu? Svi se oni sile nad slabijima, zavisi samo u kom obliku. Cim dodje neko jaci, tresu se gace. Nabije 120 kila i misice, i onda gura pricu o pravim muskarcima nad kojekakvih zgoljama i debeljucama. Ali to ne valja, jer ma koliko neko bio goljav i debeljuskast, uvek moze da se dohvati hladnog ili vatrenog oruzija i da "neutralise" tu tvoju fizicku prednost. Nasilje ne sme da se promovise uopste, a ovim se to cini, u fazonu "cik udri mene ako smes". Neko i sme, nista se ne brinite. Ne samo da vas udari, nego i nesto mnogo gore od toga.

bas zena

pre 11 godina

Meni se kampanja i slogan veoma dopadaju. Kao zena koja je nazalost imala iskustvo sa fizickim nasiljem (a na srecu samo jednom) potpuno mi je jasno koga targetira ova kampanja, i mislim da to uspesno radi. Muskarci koji se fizicki izivljavaju nad drugima uvek to rade nad SLABIJIMA (dakle, nad zenama, ili nad slabijim muskarcima), a pred ovakvim grdosijama bi ostali manji od muve.
Uostalom, pored slogana (koji je na prvom mestu dobar jer je uzburkao javnost i naterao je na aktivniji dijalog o ovom dramaticnom problemu u Srbiji) je dopisano za sve vas "zgrozene" da kampanja ima za cilj da, izmedju ostalog, promovise fizicku borbu kao dozvoljenu samo u sportu, ne u porodici. Ne poziva ni na kakvo nasilje, vec se igrom reci obraca siledzijama po principu "ajde mene, ako smes, a ne smes."

Jovana

pre 11 godina

Meni se rekama dopada. Jeste da je malo u nekom 'macho' fazonu (kao pravi musarci su ovakvi, udari mene i slicno), ali mislim da na tu felu koja bije zene to nije los nacin da se apeluje.

Max

pre 11 godina

Kao žena sam izuzetno uvređena ovom reklamom. Ovde je potrebna država da sistematski zaustavi SVAKO nasilje, a ne neke muškarčine koje izigravaju ne znam šta i štite žene. Ti "zaštitnici" su najgori, to su u stvari "posednici" žena, manipulatori i psihički zlostavljači. Osobi sa malo mozga ne treba niko da je štiti, ume sama. Zgađena sam!

I.J.

pre 11 godina

postovani
ovo "udari mene a ne zene" je obracanje mentalno slabim muskarcima ,takvi nemaju hrabrosti da pogledaju u oci drugog muskarca a kamoli nesto vise,jaki su samo na zenama...
Postoji jos jedna akcija koja je vezana za huliganizam pa bi bilo jako lepo da i tome malo posvetite paznju..
Srdacan pozdrav urednistvu.

John McClane

pre 11 godina

super je kampanja, samo bih pored obojice dodao ponudu: "prve tri runde su besplatne". udarati slabije a pogotovo zene je ispod svakog nivoa i takvi ljudi treba da budu oznaceni kao kukavice i slabici a ne da se traze izgovori poput: zasluzila je, ona je kriva itd

petarV

pre 11 godina

Hm...ok...deluje kao da na pokvaren način rade reklamu...ALI...Avon je firma koja postoji preko 100 godina...koja celu svoju prodaju,radi preko !avon dama",koje zarađuju prodajući proizvode komšinicama,rođakama,na radnom mestu... što znači,da je cela struktura "avona" zasnovana na damama-ženama od kuće do kuće...
Tako da je meni onda ova kampanja,sasvim ok i prirodna...recimo,meni deluje kao da su stali u odbranu svojih radnica (grubo govoreći)...

Na žalost,ne verujem da će imati neki efekat...ali na žalost,sasvim verujem,da će neki Balkanski pajser,ovo protumačiti kao poziv da ganja Borovčanina il Strongmena...da odmere snage...

Upravo to,što i vama to deluje realno...je poražavajuća činjenica,da do zatucanog Balkanskog mozga ne možeš da dođeš...

Jedini recept da se iskoreni nasilje u porodicama,je da policija i po pozivu komšija dođe...privede muža koliko god jadna i prestravljena žena tvrdila,da je komšijin poziv greška...i ostavi ga jedno 3 nedelje u samici,i još 12 meseci u zatvoru...i to samo za "sitno maltretiranje"...

A za batine...pretnje smrću...mnogo duža kazna u samici a pogotovo zatvoru.

Ako ovaj i posle toga,krene da ganja ženu...robija od najmanje 30 godina,bez prava na pomilovanje...

Pa da vidiš kada se posle,3će presude smanji broj,magaraca,koji jedino u kući znaju da podignu glas...a da ne spominjem,ove što jure i ubijaju bivše žene...koje su ih pri tom,prijavljivale policiji i jedino što su uradile,jeste da su tim prijavama skratile sebi život!

Strahinja

pre 11 godina

Proturati reklamu preko tudje nesrece je zaista ispod svakog nivoa.
A o onima koji biju zene (ili bilo koga drugog) ne treba pricati, vec lepo u zatvor i na prevaspitanje.

Milan Nis

pre 11 godina

Odlicna akcija,puna podrska!
Uvek sam se zgrazavao i stavljao sebe u opasne situacije stiteci zene od nasilnika,najgluplje sto sam ikada mogao da cujem je da je "zasluzila",ako i jeste OSTAVI JE I KRENI DALJE,voleo bih da neki od tih "muskarcina",svoju "snagu" isprobaju na jednom od ove dvojice,a ima jos sportsmena u Srbiji koji bi im se rado pridruzili!

Milan Nis

pre 11 godina

Odlicna akcija,puna podrska!
Uvek sam se zgrazavao i stavljao sebe u opasne situacije stiteci zene od nasilnika,najgluplje sto sam ikada mogao da cujem je da je "zasluzila",ako i jeste OSTAVI JE I KRENI DALJE,voleo bih da neki od tih "muskarcina",svoju "snagu" isprobaju na jednom od ove dvojice,a ima jos sportsmena u Srbiji koji bi im se rado pridruzili!

Jovana

pre 11 godina

Meni se rekama dopada. Jeste da je malo u nekom 'macho' fazonu (kao pravi musarci su ovakvi, udari mene i slicno), ali mislim da na tu felu koja bije zene to nije los nacin da se apeluje.

Strahinja

pre 11 godina

Proturati reklamu preko tudje nesrece je zaista ispod svakog nivoa.
A o onima koji biju zene (ili bilo koga drugog) ne treba pricati, vec lepo u zatvor i na prevaspitanje.

John McClane

pre 11 godina

super je kampanja, samo bih pored obojice dodao ponudu: "prve tri runde su besplatne". udarati slabije a pogotovo zene je ispod svakog nivoa i takvi ljudi treba da budu oznaceni kao kukavice i slabici a ne da se traze izgovori poput: zasluzila je, ona je kriva itd

petarV

pre 11 godina

Hm...ok...deluje kao da na pokvaren način rade reklamu...ALI...Avon je firma koja postoji preko 100 godina...koja celu svoju prodaju,radi preko !avon dama",koje zarađuju prodajući proizvode komšinicama,rođakama,na radnom mestu... što znači,da je cela struktura "avona" zasnovana na damama-ženama od kuće do kuće...
Tako da je meni onda ova kampanja,sasvim ok i prirodna...recimo,meni deluje kao da su stali u odbranu svojih radnica (grubo govoreći)...

Na žalost,ne verujem da će imati neki efekat...ali na žalost,sasvim verujem,da će neki Balkanski pajser,ovo protumačiti kao poziv da ganja Borovčanina il Strongmena...da odmere snage...

Upravo to,što i vama to deluje realno...je poražavajuća činjenica,da do zatucanog Balkanskog mozga ne možeš da dođeš...

Jedini recept da se iskoreni nasilje u porodicama,je da policija i po pozivu komšija dođe...privede muža koliko god jadna i prestravljena žena tvrdila,da je komšijin poziv greška...i ostavi ga jedno 3 nedelje u samici,i još 12 meseci u zatvoru...i to samo za "sitno maltretiranje"...

A za batine...pretnje smrću...mnogo duža kazna u samici a pogotovo zatvoru.

Ako ovaj i posle toga,krene da ganja ženu...robija od najmanje 30 godina,bez prava na pomilovanje...

Pa da vidiš kada se posle,3će presude smanji broj,magaraca,koji jedino u kući znaju da podignu glas...a da ne spominjem,ove što jure i ubijaju bivše žene...koje su ih pri tom,prijavljivale policiji i jedino što su uradile,jeste da su tim prijavama skratile sebi život!

I.J.

pre 11 godina

postovani
ovo "udari mene a ne zene" je obracanje mentalno slabim muskarcima ,takvi nemaju hrabrosti da pogledaju u oci drugog muskarca a kamoli nesto vise,jaki su samo na zenama...
Postoji jos jedna akcija koja je vezana za huliganizam pa bi bilo jako lepo da i tome malo posvetite paznju..
Srdacan pozdrav urednistvu.

Max

pre 11 godina

Kao žena sam izuzetno uvređena ovom reklamom. Ovde je potrebna država da sistematski zaustavi SVAKO nasilje, a ne neke muškarčine koje izigravaju ne znam šta i štite žene. Ti "zaštitnici" su najgori, to su u stvari "posednici" žena, manipulatori i psihički zlostavljači. Osobi sa malo mozga ne treba niko da je štiti, ume sama. Zgađena sam!

bas zena

pre 11 godina

Meni se kampanja i slogan veoma dopadaju. Kao zena koja je nazalost imala iskustvo sa fizickim nasiljem (a na srecu samo jednom) potpuno mi je jasno koga targetira ova kampanja, i mislim da to uspesno radi. Muskarci koji se fizicki izivljavaju nad drugima uvek to rade nad SLABIJIMA (dakle, nad zenama, ili nad slabijim muskarcima), a pred ovakvim grdosijama bi ostali manji od muve.
Uostalom, pored slogana (koji je na prvom mestu dobar jer je uzburkao javnost i naterao je na aktivniji dijalog o ovom dramaticnom problemu u Srbiji) je dopisano za sve vas "zgrozene" da kampanja ima za cilj da, izmedju ostalog, promovise fizicku borbu kao dozvoljenu samo u sportu, ne u porodici. Ne poziva ni na kakvo nasilje, vec se igrom reci obraca siledzijama po principu "ajde mene, ako smes, a ne smes."

Angie

pre 11 godina

kao sto su i naglasili, reklama ne poziva na nasilje, vec prosto na podizanje svesti o prisutnosti istoga.. sigurna sam da je uradjena sa najboljom i pravom namerom i podrzavam u potpunosti.. nazalost, muskarci nasilnicu (a u nekim slucajevima i zene) su psihicke i mentalne nule, bez samopouzdanja i kukavice, njima, pored kazneno popravne ustanove, OBAVEZNO treba i psihijatar.. a zene moraju konacno da shvate da niko nikada nema prava da ih tuce, da je i jedan samar kad malo popije nasilje, niko ih ne moze zastiti kao sto one same sebe mogu bezeci od takvih 'muskaraca'

modesty blaise

pre 11 godina

Ne kapiram, sta je tu lose? Oni promovisu da je jedino ok udarati u kontekstu sporta, nikako van ringa, i pritom daju jasnu poruku da su kucni zlostavljaci kukavice koji se nebi usudili ni da pisnu pred njima a iza zatvorenih vrata lemaju slabije od sebe. Kao zeni, meni je ova reklama super. Ne zato sto ce ista spreciti, neko dole je vrlo lepo objasnio kakva promena u pravosudju je potrebna da bi se kontrolisale siledzije u porodici (i muske i zenske), ali reklama svakako tera ljude na razmisljanje i o problemu se vise diskutuje. Mislim da je to bio cilj.

Branka

pre 11 godina

Svaka cast Avon-u i ovoj dvojici sjajnih muskaraca koji su se prikljucili ovakvoj akciji! Ovo sto se desava u Srbiji (da se muskarci izivljavaju nad svojim suprugama, toliko ubistava i nasilja u porodici) pocelo je da poprima razmere epidemije. Iako ne verujem da ce ovo tim usijanim glavama da "otvori oci" jer su to neljudi.

Zena

pre 11 godina

Dragi Vladimire,
Bijes li ti zene? Ili im samo pretis, pistoljem, recimo...
Adje sada lepo se vrati, pa PAZLJIVO procitaj clanak.
Evo, ako te mrzi dacu ti jedan primer:
Moj muz je Muskarac sa velikim M. Sportista i gospodin. Covek od 190 i sitno i bez da je "napucan" steroidima. I nema potrebu da podigne ruku na mene (onu, koja je dva puta moja). Jer se ne oseca nesigurno, ugrozeno, jer nije naucen da mu je zena otirac (iako je vrlo patrijarhalan, tako da ni ta optuzba ne stoji, patrijarhalan nije uvek jednako zatucan). Ali nisu sve zene te srece.
Drage zene samosvesne koje ovo vredja,
Naslusala sam se i preterivanja i pljuvanja po ovoj temi. Ali, prirodom posla (i ne, nisam "zenski lobista") naslusala sam se i prica, nimalo lepih. Da, siledzije su kukavice i da izivljavaju se na slabijima, nezasticenima i onima koji ne mogu sebi da pomognu i nemaju ko da im pomogne. Tako da, pre nego se 'uvredite', porazmislite mozda o tome da bi neka zena pozelela da se umesto njene vilice pod psenicom njenog muza, decka, oca ili brata nadje, recimo prava vreca za udaranje (vreca, ne covek). Ili da se bar jednom oseca prestraseno kao ona (a da i ne mora da popije batine).

zena

pre 11 godina

Pravi muskarac ne moze da udari zenu, to nije prirodno. Medjutim meni nisu jasni ni oni muskarci koji tuku druge muskarce. Pa cak ni ti sto se biju po ringovima.
Ali volim kada snagu upotrebe na konkretne stvari.

Vladimir LDP

pre 11 godina

Ova reklama samo podstice nasilje, ali nad muskarcima. Ne suzbija se tako nasilje nad zenama, sto se prebacuje na muskarce. 99.99% muskaraca ne vrsi fizicko nasilje nad zenama, o tome se mnogo vise prica nego sto toga stvarno ima, a to je stvar kojekakvih fem. lobija koji hoce po svaku cenu da proturaju pricu o fizickoj ugrozenosti zena (i da se preko toga izbore za bolji polozaj i razne povlastice), iako nje odavno nema, a to sto ima poneki izuzetak, to je stvar za policiju i sudove, a ne za boksere i strongmene, tako da je ovo ustvari cist sovinizam prema muskarcima, koji bi trebalo da se sankcionise. A sto je najgore, upravo muskarci (ovi supljoglavci) ucestvuju u tom sovinizmu nad samim sobom. Nego, bas me zanima da li bi ovaj strongmen gurao ovu pricu o pravim muskarcima da mu je dosao Pudzianowski na crtu? Svi se oni sile nad slabijima, zavisi samo u kom obliku. Cim dodje neko jaci, tresu se gace. Nabije 120 kila i misice, i onda gura pricu o pravim muskarcima nad kojekakvih zgoljama i debeljucama. Ali to ne valja, jer ma koliko neko bio goljav i debeljuskast, uvek moze da se dohvati hladnog ili vatrenog oruzija i da "neutralise" tu tvoju fizicku prednost. Nasilje ne sme da se promovise uopste, a ovim se to cini, u fazonu "cik udri mene ako smes". Neko i sme, nista se ne brinite. Ne samo da vas udari, nego i nesto mnogo gore od toga.

dupli_kantar

pre 11 godina

(Vladimir LDP, 4. jul 2012 17:31)

Srbiji je potrebna sistematska zastita od mozgova poput tebe. Na zalost, normalni su izuzetno ugrozeni jer prelaze u manjinu....tako da jako malo ima onih koji su sposobni i spremni da stanu u zastitu onih koji su pogodjeni plitkoumlju...sada vec mozda i vecine.

Inace, sve cestitke za akciju. Cak ne treba biti ni prosecno inteligentan da bi se shvatila poruka i sustina ove akcije. Nazalost, kao sto rekoh, plitkoumlje vec godinama unazad preovladava i poentu ove akcije izvrce i modifikuje na jedan izuzetno ruzan nacin.

Medju sportistima svakako ima sirovina i siledzija kao i medju onima koji se ne bave sportom, ali da bi se ova dva coveka okarakterisala kao sto ih ovde pojedini pljuvaci karakterisu - stvarno treba biti "veoma pametan". No, najlakse je sve one koji se bave borilackim i/ili slicnim sportovima - okarakterisati kao "mazgovi". Ja tvrdim da samo mazgov moze da drugog coveka okarakterise mazgovom, a da pre toga istog nije upoznao i/ili nema konkretan dokaz da je taj drugi covek stvarno mazgov.

Toliko od mene.

Vladimir LDP

pre 11 godina

(Max, 4. jul 2012 15:15)

Lep komentar. Ti zastitnici zena su najgora sorta, to su obicno najvece kukavice i kompleksasi. Nabio 120 kila uz pomoc steroida, i onda glumi tu neku snagu. Zasto nije pustio ono cime ga je priroda obdarila pa da vidimo tog pravog muskarca, a ne da se truje steroidima i dize tegove da bi GLUMIO pravog muskarca, i silio se nad slabijima. Mogu i ja da uzmem pistolj, u cemu je razlika, on steroide ja pistolj, obojica koristimo nesto cime nas nije priroda obdarila. I ja sam ista takva muskarcina sa pistoljem kao i on sa steroidima. Ne vidim u cemu je razlika. Tegovi i steroidi nisu prirodna obdarenost, to je pokusaj da psihicki slabici izgrade jako telo (uglavnom je tako), i onda se fizicki sile nad onima kojima ne mogu intelektualno da pariraju. Upravo su takvi i najveci nasilnici. Nije dosao onaj fudbaler, kosarkas, teniser ili odbojkas da se sili nad zenama, vec upravo ovi nabildovani "alfa muzjaci" i njima slicni. Pucaju od snage (citaj: steroida), i onda se iskaljuju nad kime god stignu, ako nema nikog sem zena, onda i nad zenama. Pogledajte malo ove slavne licnosti koje su osudjivane za nasilje i silovanje zena, Tajson, ovaj novi Mayweather, onaj ragbista (zaboravio sam ime) itd. sve bokseri, mazgovi, bilderi, itd. Nema ovih atletski gradjenih sportista, sve grmalji i ti na steroidima, bas kao ovaj strongmen i njemu slicni. Oni treba da zastite zene od sebe, jer takvi ih najvise i zlostavljaju.

softtroll

pre 11 godina

@N: pa nije kontradiktorno, mislim da natpis zeli da kaze "muskarcima" koji biju zene da su obicne, da ne psujem, kukavice i da ne bi imali cojones da napadnu nekog svoje kategorije. Bez obzira sto je Avon reklama, neka su napravili, treba ipak pridati paznje na ovakve bolesne stvari. Nijedan muskarac nema prava da zlostavlja svoju izabranicu. Ukoliko ti budi sujetu u toj meri da ne mozes da izdrzis, ili ti svakako treba pomoc psihologa, ili je ostavis jer je maliciozno po tebe. Covek mora nauciti da se kontrolise, a na nasim prostorima se ljudi smeju tome, "ha, kako je prs'o, neka je, to je dobro, batine prolaze, verbalno ga je provocirala i treba da dobije" i slicne gluposti.

MARIJANA

pre 11 godina

Kupila sam narakvicu,bes je u našoj zemlji uvek prisutan,nažalost,a muškarci bez kontrole,tj.muškarci koji nisu u stanju da kontrolišu nagone i impulse,spadaju u kategoriju bolesnih.Njima treba lečenje.Takve treba izbegavati,a prepoznaju se,samo posmatrajte ponašanje,pre upuštanja u vezu.

Mario Bros

pre 11 godina

Ova kampanja zastrasuje batinama muskarce isto kao sto to losi muskarci rade zenama. Dobro jutro da niko ne napada jaceg u stilu kamikaze, vec uvek slabijeg. A to posebno rado cine drzave koje se kunu u demokratiju i nenasilne metode vaspitanja dece i nenasilno resavanje konflikata sa zenama i muskarcima.
Cilj kampanje je dobar, ali su metode po meni sasvim pogresne. Zasto se ne moze napraviti afirmativna kampanja? Zasto poruka nije "Budi musko, postuj zene". Nego je poruka "udri me do zore".

Mario Bros

pre 11 godina

Sta sutra kada neki jos jaci prebije jednog od njih na ulici, imace na sudu dokaz da su to trazili. Nasilje ne treba prebacivati sa zena na muskarce, nego ga iskorenjivati, ma prema kome da je.

Stop nasilju

pre 11 godina

@ (Vladimir LDP, 4. jul 2012 17:31),
da mi je neko rekao da cu nekad,nekom tvom komentaru dati +,momentalno bih mu opalio samar!!!

Max

pre 11 godina

Kao žena sam izuzetno uvređena ovom reklamom. Ovde je potrebna država da sistematski zaustavi SVAKO nasilje, a ne neke muškarčine koje izigravaju ne znam šta i štite žene. Ti "zaštitnici" su najgori, to su u stvari "posednici" žena, manipulatori i psihički zlostavljači. Osobi sa malo mozga ne treba niko da je štiti, ume sama. Zgađena sam!

Vladimir LDP

pre 11 godina

(Max, 4. jul 2012 15:15)

Lep komentar. Ti zastitnici zena su najgora sorta, to su obicno najvece kukavice i kompleksasi. Nabio 120 kila uz pomoc steroida, i onda glumi tu neku snagu. Zasto nije pustio ono cime ga je priroda obdarila pa da vidimo tog pravog muskarca, a ne da se truje steroidima i dize tegove da bi GLUMIO pravog muskarca, i silio se nad slabijima. Mogu i ja da uzmem pistolj, u cemu je razlika, on steroide ja pistolj, obojica koristimo nesto cime nas nije priroda obdarila. I ja sam ista takva muskarcina sa pistoljem kao i on sa steroidima. Ne vidim u cemu je razlika. Tegovi i steroidi nisu prirodna obdarenost, to je pokusaj da psihicki slabici izgrade jako telo (uglavnom je tako), i onda se fizicki sile nad onima kojima ne mogu intelektualno da pariraju. Upravo su takvi i najveci nasilnici. Nije dosao onaj fudbaler, kosarkas, teniser ili odbojkas da se sili nad zenama, vec upravo ovi nabildovani "alfa muzjaci" i njima slicni. Pucaju od snage (citaj: steroida), i onda se iskaljuju nad kime god stignu, ako nema nikog sem zena, onda i nad zenama. Pogledajte malo ove slavne licnosti koje su osudjivane za nasilje i silovanje zena, Tajson, ovaj novi Mayweather, onaj ragbista (zaboravio sam ime) itd. sve bokseri, mazgovi, bilderi, itd. Nema ovih atletski gradjenih sportista, sve grmalji i ti na steroidima, bas kao ovaj strongmen i njemu slicni. Oni treba da zastite zene od sebe, jer takvi ih najvise i zlostavljaju.

Vladimir LDP

pre 11 godina

Ova reklama samo podstice nasilje, ali nad muskarcima. Ne suzbija se tako nasilje nad zenama, sto se prebacuje na muskarce. 99.99% muskaraca ne vrsi fizicko nasilje nad zenama, o tome se mnogo vise prica nego sto toga stvarno ima, a to je stvar kojekakvih fem. lobija koji hoce po svaku cenu da proturaju pricu o fizickoj ugrozenosti zena (i da se preko toga izbore za bolji polozaj i razne povlastice), iako nje odavno nema, a to sto ima poneki izuzetak, to je stvar za policiju i sudove, a ne za boksere i strongmene, tako da je ovo ustvari cist sovinizam prema muskarcima, koji bi trebalo da se sankcionise. A sto je najgore, upravo muskarci (ovi supljoglavci) ucestvuju u tom sovinizmu nad samim sobom. Nego, bas me zanima da li bi ovaj strongmen gurao ovu pricu o pravim muskarcima da mu je dosao Pudzianowski na crtu? Svi se oni sile nad slabijima, zavisi samo u kom obliku. Cim dodje neko jaci, tresu se gace. Nabije 120 kila i misice, i onda gura pricu o pravim muskarcima nad kojekakvih zgoljama i debeljucama. Ali to ne valja, jer ma koliko neko bio goljav i debeljuskast, uvek moze da se dohvati hladnog ili vatrenog oruzija i da "neutralise" tu tvoju fizicku prednost. Nasilje ne sme da se promovise uopste, a ovim se to cini, u fazonu "cik udri mene ako smes". Neko i sme, nista se ne brinite. Ne samo da vas udari, nego i nesto mnogo gore od toga.

Milan Nis

pre 11 godina

Odlicna akcija,puna podrska!
Uvek sam se zgrazavao i stavljao sebe u opasne situacije stiteci zene od nasilnika,najgluplje sto sam ikada mogao da cujem je da je "zasluzila",ako i jeste OSTAVI JE I KRENI DALJE,voleo bih da neki od tih "muskarcina",svoju "snagu" isprobaju na jednom od ove dvojice,a ima jos sportsmena u Srbiji koji bi im se rado pridruzili!

Strahinja

pre 11 godina

Proturati reklamu preko tudje nesrece je zaista ispod svakog nivoa.
A o onima koji biju zene (ili bilo koga drugog) ne treba pricati, vec lepo u zatvor i na prevaspitanje.

petarV

pre 11 godina

Hm...ok...deluje kao da na pokvaren način rade reklamu...ALI...Avon je firma koja postoji preko 100 godina...koja celu svoju prodaju,radi preko !avon dama",koje zarađuju prodajući proizvode komšinicama,rođakama,na radnom mestu... što znači,da je cela struktura "avona" zasnovana na damama-ženama od kuće do kuće...
Tako da je meni onda ova kampanja,sasvim ok i prirodna...recimo,meni deluje kao da su stali u odbranu svojih radnica (grubo govoreći)...

Na žalost,ne verujem da će imati neki efekat...ali na žalost,sasvim verujem,da će neki Balkanski pajser,ovo protumačiti kao poziv da ganja Borovčanina il Strongmena...da odmere snage...

Upravo to,što i vama to deluje realno...je poražavajuća činjenica,da do zatucanog Balkanskog mozga ne možeš da dođeš...

Jedini recept da se iskoreni nasilje u porodicama,je da policija i po pozivu komšija dođe...privede muža koliko god jadna i prestravljena žena tvrdila,da je komšijin poziv greška...i ostavi ga jedno 3 nedelje u samici,i još 12 meseci u zatvoru...i to samo za "sitno maltretiranje"...

A za batine...pretnje smrću...mnogo duža kazna u samici a pogotovo zatvoru.

Ako ovaj i posle toga,krene da ganja ženu...robija od najmanje 30 godina,bez prava na pomilovanje...

Pa da vidiš kada se posle,3će presude smanji broj,magaraca,koji jedino u kući znaju da podignu glas...a da ne spominjem,ove što jure i ubijaju bivše žene...koje su ih pri tom,prijavljivale policiji i jedino što su uradile,jeste da su tim prijavama skratile sebi život!

bas zena

pre 11 godina

Meni se kampanja i slogan veoma dopadaju. Kao zena koja je nazalost imala iskustvo sa fizickim nasiljem (a na srecu samo jednom) potpuno mi je jasno koga targetira ova kampanja, i mislim da to uspesno radi. Muskarci koji se fizicki izivljavaju nad drugima uvek to rade nad SLABIJIMA (dakle, nad zenama, ili nad slabijim muskarcima), a pred ovakvim grdosijama bi ostali manji od muve.
Uostalom, pored slogana (koji je na prvom mestu dobar jer je uzburkao javnost i naterao je na aktivniji dijalog o ovom dramaticnom problemu u Srbiji) je dopisano za sve vas "zgrozene" da kampanja ima za cilj da, izmedju ostalog, promovise fizicku borbu kao dozvoljenu samo u sportu, ne u porodici. Ne poziva ni na kakvo nasilje, vec se igrom reci obraca siledzijama po principu "ajde mene, ako smes, a ne smes."

John McClane

pre 11 godina

super je kampanja, samo bih pored obojice dodao ponudu: "prve tri runde su besplatne". udarati slabije a pogotovo zene je ispod svakog nivoa i takvi ljudi treba da budu oznaceni kao kukavice i slabici a ne da se traze izgovori poput: zasluzila je, ona je kriva itd

Stop nasilju

pre 11 godina

@ (Vladimir LDP, 4. jul 2012 17:31),
da mi je neko rekao da cu nekad,nekom tvom komentaru dati +,momentalno bih mu opalio samar!!!

I.J.

pre 11 godina

postovani
ovo "udari mene a ne zene" je obracanje mentalno slabim muskarcima ,takvi nemaju hrabrosti da pogledaju u oci drugog muskarca a kamoli nesto vise,jaki su samo na zenama...
Postoji jos jedna akcija koja je vezana za huliganizam pa bi bilo jako lepo da i tome malo posvetite paznju..
Srdacan pozdrav urednistvu.

Jovana

pre 11 godina

Meni se rekama dopada. Jeste da je malo u nekom 'macho' fazonu (kao pravi musarci su ovakvi, udari mene i slicno), ali mislim da na tu felu koja bije zene to nije los nacin da se apeluje.

dupli_kantar

pre 11 godina

(Vladimir LDP, 4. jul 2012 17:31)

Srbiji je potrebna sistematska zastita od mozgova poput tebe. Na zalost, normalni su izuzetno ugrozeni jer prelaze u manjinu....tako da jako malo ima onih koji su sposobni i spremni da stanu u zastitu onih koji su pogodjeni plitkoumlju...sada vec mozda i vecine.

Inace, sve cestitke za akciju. Cak ne treba biti ni prosecno inteligentan da bi se shvatila poruka i sustina ove akcije. Nazalost, kao sto rekoh, plitkoumlje vec godinama unazad preovladava i poentu ove akcije izvrce i modifikuje na jedan izuzetno ruzan nacin.

Medju sportistima svakako ima sirovina i siledzija kao i medju onima koji se ne bave sportom, ali da bi se ova dva coveka okarakterisala kao sto ih ovde pojedini pljuvaci karakterisu - stvarno treba biti "veoma pametan". No, najlakse je sve one koji se bave borilackim i/ili slicnim sportovima - okarakterisati kao "mazgovi". Ja tvrdim da samo mazgov moze da drugog coveka okarakterise mazgovom, a da pre toga istog nije upoznao i/ili nema konkretan dokaz da je taj drugi covek stvarno mazgov.

Toliko od mene.

Mario Bros

pre 11 godina

Ova kampanja zastrasuje batinama muskarce isto kao sto to losi muskarci rade zenama. Dobro jutro da niko ne napada jaceg u stilu kamikaze, vec uvek slabijeg. A to posebno rado cine drzave koje se kunu u demokratiju i nenasilne metode vaspitanja dece i nenasilno resavanje konflikata sa zenama i muskarcima.
Cilj kampanje je dobar, ali su metode po meni sasvim pogresne. Zasto se ne moze napraviti afirmativna kampanja? Zasto poruka nije "Budi musko, postuj zene". Nego je poruka "udri me do zore".

Zena

pre 11 godina

Dragi Vladimire,
Bijes li ti zene? Ili im samo pretis, pistoljem, recimo...
Adje sada lepo se vrati, pa PAZLJIVO procitaj clanak.
Evo, ako te mrzi dacu ti jedan primer:
Moj muz je Muskarac sa velikim M. Sportista i gospodin. Covek od 190 i sitno i bez da je "napucan" steroidima. I nema potrebu da podigne ruku na mene (onu, koja je dva puta moja). Jer se ne oseca nesigurno, ugrozeno, jer nije naucen da mu je zena otirac (iako je vrlo patrijarhalan, tako da ni ta optuzba ne stoji, patrijarhalan nije uvek jednako zatucan). Ali nisu sve zene te srece.
Drage zene samosvesne koje ovo vredja,
Naslusala sam se i preterivanja i pljuvanja po ovoj temi. Ali, prirodom posla (i ne, nisam "zenski lobista") naslusala sam se i prica, nimalo lepih. Da, siledzije su kukavice i da izivljavaju se na slabijima, nezasticenima i onima koji ne mogu sebi da pomognu i nemaju ko da im pomogne. Tako da, pre nego se 'uvredite', porazmislite mozda o tome da bi neka zena pozelela da se umesto njene vilice pod psenicom njenog muza, decka, oca ili brata nadje, recimo prava vreca za udaranje (vreca, ne covek). Ili da se bar jednom oseca prestraseno kao ona (a da i ne mora da popije batine).

modesty blaise

pre 11 godina

Ne kapiram, sta je tu lose? Oni promovisu da je jedino ok udarati u kontekstu sporta, nikako van ringa, i pritom daju jasnu poruku da su kucni zlostavljaci kukavice koji se nebi usudili ni da pisnu pred njima a iza zatvorenih vrata lemaju slabije od sebe. Kao zeni, meni je ova reklama super. Ne zato sto ce ista spreciti, neko dole je vrlo lepo objasnio kakva promena u pravosudju je potrebna da bi se kontrolisale siledzije u porodici (i muske i zenske), ali reklama svakako tera ljude na razmisljanje i o problemu se vise diskutuje. Mislim da je to bio cilj.

Angie

pre 11 godina

kao sto su i naglasili, reklama ne poziva na nasilje, vec prosto na podizanje svesti o prisutnosti istoga.. sigurna sam da je uradjena sa najboljom i pravom namerom i podrzavam u potpunosti.. nazalost, muskarci nasilnicu (a u nekim slucajevima i zene) su psihicke i mentalne nule, bez samopouzdanja i kukavice, njima, pored kazneno popravne ustanove, OBAVEZNO treba i psihijatar.. a zene moraju konacno da shvate da niko nikada nema prava da ih tuce, da je i jedan samar kad malo popije nasilje, niko ih ne moze zastiti kao sto one same sebe mogu bezeci od takvih 'muskaraca'

Branka

pre 11 godina

Svaka cast Avon-u i ovoj dvojici sjajnih muskaraca koji su se prikljucili ovakvoj akciji! Ovo sto se desava u Srbiji (da se muskarci izivljavaju nad svojim suprugama, toliko ubistava i nasilja u porodici) pocelo je da poprima razmere epidemije. Iako ne verujem da ce ovo tim usijanim glavama da "otvori oci" jer su to neljudi.

softtroll

pre 11 godina

@N: pa nije kontradiktorno, mislim da natpis zeli da kaze "muskarcima" koji biju zene da su obicne, da ne psujem, kukavice i da ne bi imali cojones da napadnu nekog svoje kategorije. Bez obzira sto je Avon reklama, neka su napravili, treba ipak pridati paznje na ovakve bolesne stvari. Nijedan muskarac nema prava da zlostavlja svoju izabranicu. Ukoliko ti budi sujetu u toj meri da ne mozes da izdrzis, ili ti svakako treba pomoc psihologa, ili je ostavis jer je maliciozno po tebe. Covek mora nauciti da se kontrolise, a na nasim prostorima se ljudi smeju tome, "ha, kako je prs'o, neka je, to je dobro, batine prolaze, verbalno ga je provocirala i treba da dobije" i slicne gluposti.

zena

pre 11 godina

Pravi muskarac ne moze da udari zenu, to nije prirodno. Medjutim meni nisu jasni ni oni muskarci koji tuku druge muskarce. Pa cak ni ti sto se biju po ringovima.
Ali volim kada snagu upotrebe na konkretne stvari.

MARIJANA

pre 11 godina

Kupila sam narakvicu,bes je u našoj zemlji uvek prisutan,nažalost,a muškarci bez kontrole,tj.muškarci koji nisu u stanju da kontrolišu nagone i impulse,spadaju u kategoriju bolesnih.Njima treba lečenje.Takve treba izbegavati,a prepoznaju se,samo posmatrajte ponašanje,pre upuštanja u vezu.

Mario Bros

pre 11 godina

Sta sutra kada neki jos jaci prebije jednog od njih na ulici, imace na sudu dokaz da su to trazili. Nasilje ne treba prebacivati sa zena na muskarce, nego ga iskorenjivati, ma prema kome da je.