Četvrtak, 14.07.2011.

10:20

Vanzemaljci u novembru napadaju Zemlju?

Izvor: Tanjug

Vanzemaljci u novembru napadaju Zemlju? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

213 Komentari

Sortiraj po:

muhammed

pre 12 godina

vanzemalci ce nas napasti tu nema dileme kad budu napadali nema spasa nam b92 pratim svaki dan vi samo recit mi sto pisemo nisu budalastinje

muhammed

pre 12 godina

vanzemalci mogu da nas napadnu u novembru da nas uniste vi svi mislite toje glupost ja samo mislim na to kad spavam sanjam to novembar stize malo bolje razmislite sta ce vasa djeca reci na to uk ljucite taj mozak americka vlada to zna prognozilalisu to da cenas a smas svjeta 2012 sa mo allah zna niko nemore da zna osim njega . a vanzemalce sateli ti su vidjeli to sto posto saljunam upozorenje.

hall

pre 12 godina

da se razumemo za sve stvoreno potreban je tvorac sigurno nismo jedini u svemiru ali nas je nas stvoritelj toliko udaljio jedne od drugih da nema sanse da dode do kontakta upravo da bi nas zastitio jedne od drugih prisetimo se bolesti na koje su spanjolci bili imuni a desetkovali su juznoamericke starosedeoce

Vera Bojičić

pre 12 godina

Ako vas zanima šta se uistinu događa pročitajte moje viđenje koje je sigurno tačno
http://vera.atlantidaforum.com/2011/07/15/vanzemaljci-napadaju-zemlju-u-novembru/

gv94s

pre 12 godina

A ja mislio su na pisali sa planete Zebra
(Slucajnost, 14. jul 2011 16:52)

E, druže, pa kako pišeš dobro si i pročitao... hihihihihi

Marky

pre 12 godina

"Da li ce se ovaj energetski portal 11.11.11 iskoristiti za neki veliki dogadjaj, videcemo."

Hoće. Svetsku premijeru filma Immortals: 11.11.2011.

Marko :D

pre 12 godina

Trazim dzedaj trenera,spreman sam da mu postanem padowone.
Cena casova mi je nebitna,samo da dobijem sve moci do napada vanzemaljaca,pa da budem bezbrizan :D
Dzedaji iz Crne Gore su zarezeni ujedima muva CC-b i dobili su bolest lenjosti... Osoba je u stanju samo da jede i da se odmara, pa mi je potreban trener iz neke druge drzave.
Unapred hvala :D

prof dr kutlaca

pre 12 godina

@(JA ZNAM, 14. jul 2011 22:31):
Kazes, izmedju ostalog, citiram : "Vanzemaljci trenutno jesu kod Jupitera i mogu za par minuta da stignu do zemlje,nije to problem,nego vecaju dali da puste da eksplozija jednog od Jupiterovih meseca(po njihovim naucnim proracunima znali su jos pre 640 godina KAD ce Jupiterov mesec da pukne,to bar njima nije bilo tesko da proracunaju i javili su Majama datum) unisti nasu ,u njihovim ocima nepotrebnu civilizaciju ili da nas ipak spasu ali onda ce morati da brodovima opkole zemlju i pucaju na svaku malo vecu stenu koja se usmeri na nas a onda cemo saznati za njih jer cemo ih moci videti kako nas brane a to ce promeniti istoriju sveta a i ko ce moci da nas ubedi ovako paranoicne da nas ne napadaju nego nas brane i od straha ce velika vecina covecanstva da poludi a onda sledi krah ekonomije i civilizacije pa mu dodje na isto dali ce nas odbraniti,evakuisati ne mogu jer ne mozemo da prezivimo na njihovim brodovima duze od par meseci a nijedna planeta nije ista pa ne bi mogli da prezivimo na drugoj planeti(evakuacija je NEMOGUCA) ili da dopuste da padne kamenje i pomre trecina covecanstva kako je pisano u Bibliji ali bi se onda ekonomija brze oporavila a svi mi postali veci vernici i bolji radnici." Kraj citata.

Imam jedno pitanje - Kako si druze uspeo sve ovo da nabijes u samo jednu recenicu ?

VG

pre 12 godina

@Nemesis

Pa jel ti znaš da je manje ograničenje u sunčevom sistemu nego na intergalaktičkom autoputu. Zato su morali da uspore malo da im ne bi pisali kazne.

Milos

pre 12 godina

Komentar sa kometom na desetogodišnjicu rušenja WTC pobedio, definitivno. http://www.b92.net/zivot/komentari.php?nav_id=525331#k5487219

A ne razumem zašto kroz komentare mora da se provlači politika. Koju god vest da pročitam, obavezno vidim da se spominju Koštunica, Cvetković, Dačić i jbni radikali koji kukaju na trenutnu vlast...

Inače, vest je obična glupost, patka kojom se podgrevaju mozgovi teoretičara zavera. U rangu sa reptilima, 2012, krugovima u žitu itd...

sima_kosmos

pre 12 godina

@cinik
na stranu to što za Maleja i Krasnova niko u SETI-ju nije čuo i na stranu to što mi sve ovo izgleda kao reklama za neki holivudski hit(setite se samo najave za "Dan nezavisnosti" u živom programu na Studiu B pre 15-ak godina).
Dakle, recimo da je sve ovo autentično. Tačno je da u normalnim okolnistima napredni ne napadaju manje napredne, štaviše nemaju potrebe za bilo kakav kontakt. Ali:
Šta ako su ovi naši posetioci otpadnici od neke napredne civilizacije? Pa zar među ljudima nema naučnika ili amatera koji posmatraju druge vrste, a takođe postoje lovci, lovokradice ili krijumčari raznih delova tela retkih ili manje retkih vrsta životinja?
Ili, šta ako su to ostatci napredne civilizacije koja doživela neku katastrofu, pa sada lutalu svemirom? Postoji mogućnost da su vremenom postali izopačeni i ne vide drugu mogućnost nego napadati manje napredne od sebe.
Postoji i jedna, za naše poimanje totalno SF mogućnost da su se isuviše udaljili od svog sveta i jedini način za povratak je kreiranje crvotočine zašta im je potrebna sva energija jedne zvezda, a Sunce savršeno odgovara.
U prva dva slučaja se bar možemo kako tako braniti, u trećem smo nemoćni.
Nadam se da ćeš se ti, a i drugi koji ovo čitaju složiti da je razmišljanje u smeru "bolji su, neće nam ništa" prilično naivno.

R2D2

pre 12 godina

Ih, bas u vreme kada Obama ocajnicki pokusava da se dogovori sa repulikancima oko povecanja USA duznickog limita da ne bi zemlja skliznula u default.

Sad ce lepo da aktivira FEMU da dobije na vremenu...

Stavros

pre 12 godina

Sutra ce Obama da objavi na konferenciji kako su Americke Foke ispalile 100 nuklearki na ta 3 broda i on je sve to uzivo pratio iz Bele Kuce.

JA ZNAM

pre 12 godina

Maje su se zaustavile se kalendarom jer ce se tada dogoditi jedna nebeska katastrofa koja moze da unisti zivot na zemlji.Vanzemaljci trenutno jesu kod Jupitera i mogu za par minuta da stignu do zemlje,nije to problem,nego vecaju dali da puste da eksplozija jednog od Jupiterovih meseca(po njihovim naucnim proracunima znali su jos pre 640 godina KAD ce Jupiterov mesec da pukne,to bar njima nije bilo tesko da proracunaju i javili su Majama datum) unisti nasu ,u njihovim ocima nepotrebnu civilizaciju ili da nas ipak spasu ali onda ce morati da brodovima opkole zemlju i pucaju na svaku malo vecu stenu koja se usmeri na nas a onda cemo saznati za njih jer cemo ih moci videti kako nas brane a to ce promeniti istoriju sveta a i ko ce moci da nas ubedi ovako paranoicne da nas ne napadaju nego nas brane i od straha ce velika vecina covecanstva da poludi a onda sledi krah ekonomije i civilizacije pa mu dodje na isto dali ce nas odbraniti,evakuisati ne mogu jer ne mozemo da prezivimo na njihovim brodovima duze od par meseci a nijedna planeta nije ista pa ne bi mogli da prezivimo na drugoj planeti(evakuacija je NEMOGUCA) ili da dopuste da padne kamenje i pomre trecina covecanstva kako je pisano u Bibliji ali bi se onda ekonomija brze oporavila a svi mi postali veci vernici i bolji radnici.Trenutno su najblizi ovoj trecoj opciji a ne idu jer ce da posmatraju izbliza sta ce da se desi.Javili su mnogim svetskim vladama kako da spasu sto vise obicnog naroda ali ovi su to iskoristili da zastite i obezbede svoje porodice a briga ih za narod pa ce najverovatnije odluciti da puste da nas tresne to mnostvo sitnih stena.Njihova greska(vanzemaljaca) je ta sto ne veruju u Boga i misle da je u Biliji glupost to o trecini pomrlih pa ce da pokusaju da izbroje mrtve i ako bude trecina i njima ce da znaci da nauce nesto i da POVERUJU.

Majstor Zile

pre 12 godina

po konvencialnoj nauci trebalo bi da prevale nekoliko milijardi svetlosnih godina puta da bi stigli do naseg suncevog sistema jer pretpostavimo da dolaze iz neke druge galaksije a da zajebancija bude jos veca od Jupitera do zemlje putovace citava dva meseca ha ha
(brain, 14. jul 2011 11:30)

Mora da im je crkla turbina,trebalo bi zvati ove iz AMSS da ima izađu u susret za neku razumnu cifru ;)
(AMSS, 14. jul 2011 12:31)

Otisla im djunta, al' imaju samo onu sa sitnim nutom, a tu ne znaju da ugrade...

rr

pre 12 godina

Poenta je da se sve intenzivnije javnosti sugerisu informacije o dolasku vanzemaljaca.
Medjutim kod ovakvih informacija moramo citati izmedju redova, tako je i ova vest samo poluistina.
Da nije sve tako naivno pokazuju i neke zvanicne izjave poput direktora NASA koji sugerise svojim zaposlenima da budu spremni za vanredno stanje.
http://www.youtube.com/watch?v=9qhEwrNs5iY
Interesantan je prolaz komete Elenin koja ce biti najbliza suncu tacno 11.09.2011. (desetogodisnjica rusenja WTC)
A 11.11.11. kometa Elenin ce se poravnati sa Zemljom, Venerom i Merkurom u pravu liniju.
Da li ce se ovaj energetski portal 11.11.11 iskoristiti za neki veliki dogadjaj, videcemo.
Moze nesto da bude pre, moze i kasnije.
Ja uglavnom u skorije vreme ocekujem zvanicno otkrivanje i dobronameran Prvi Kontakt.

Nemesis

pre 12 godina

Nisam imao snage da prolazim kroz sve komentare, ali svoj moram da ostavim. Elem, ovo je necija sprdnja, jer mnoge stvari u ovoj prici se ne uklapaju ni najmanje.
1 - ako su vanzemljaci sada kod Jupitera, proracunom njihove brzine dolaze tek u novembru - pa kad su krenuli sa svoje maticne planete? Pre 500 godina? Koliko zive?
2 - ako su kod Jupitera, sa 3 broda velicine po 320 km, a mi imamo tehnologiju da vidimo male asteroide precnika 5 km oko Plutona... a njih cemo moci tek u novembru... jel se samo meni ovo ne slaze ili...?
3 - zasto ako i dolaze smo ubedjeni da dolaze da nas pokore i ratuju?

Inace smejao sam se jedno 5 minuta grohotom po citanju clanka, i volim ovakva stiva, oduvek sam ih smatrao razbibrigom :D

Deda Miloje

pre 12 godina

To sve kažu, to je istina... Mene su već kontaktirali da im obezbedim parking na Staroj planini i polupansion sa domaćom ranom.

Aleksandar

pre 12 godina

@Freedom
Osnovni zakoni fizike, tj. nekada su to Alhemicari zvali transmutacija. Izbacis ili ubacis koji elektron, proton, neutron i dobijes iz necega nesto trece. To je vec uradjeno na Zemlji. Ziva u izotop zlata. Tako da veoma napredne civilizacije nece nas koristiti za klopu niti im trebaju nasi resursi. Jer jednostavno mogu da transmutiraju sta god hoce u sta god hoce, pa da to klopaju ili iskoriste najobicnije parce kamena i pretvore ga u celik, ili koji god potreban materijal.

Vec sam napisao, da su oni hteli to da urade, vec bi to i uradili.
Pre jedno mesec dana sam gledao dokumentarac "When Aliens attack". I Stiven Hoking mi je ispao smesan sa nekom slicnom izjavom, kao i ostali intelektualci. "Dosli po resurse", "bicemo im robovi", "pojesce nas".

Stvarno se divim nekim ljudima kojima znanje dolazi iz preteranog buljasenja u holivudske filmove.

Bili smo mi vec posecivani, pa zasto nas tada nisu pojeli, kao i sve zivotinje ove planete?

Nonsense I tell you, nonsense.

Vucelic Sasha

pre 12 godina

Ovo je virus, buva, babaroga i sistem plašenja. Strah je najbolji metod kontrole. Strašni Bin Laden je navodno savladan nedavno. Ko sad predstavlja opasnost? Rusi, Srbi, Talibani...nisu. Evo ih mali zeleni. Znaju im ime, planetu brzinu kretanja, namere, sve znaju. Pitam se ko će sad da profitira na ovome, i koliko je ovo sve planirano. Ovo sve nema drugog smisla osim sticanje profita. Da malo nagadjamo, čisto radi zabave. Možda će se potpisati neki protokol po kom će SAD preuzeti sva prava nad odbranom planete Zemlje u tom slučaju? Ili je ovo neki hakerski posao? Ili je istina ili nije. Treće nema.

GQ

pre 12 godina

@Freedom: Bravo za komentar. Ta reptilska gamad nam se smeje u oci i dise za vratom hiljadama godina. Stavise, isti ti koji su odlucili da nam se "jave" zvanicno, diktiraju svaki nas pokret, udh vazduha, hranu koju cemo jesti.
Ljudi, otovrite svoju Svest, nije sve crno i belo!
Da li ste do te mere drski da mozete da tvrdite da ste sami u celom Univerzumu! Plasim se da ce doci do otreznjenja, samo bice prekasno.

Petar

pre 12 godina

@cinik
1. Sonda se zove "New Horizons"
2. Sonda opste nije "sklepana za mesec dana", nego su je godinama pravili i za malo nije ni lansirana
3. Lansirana je 2006.
4. Tek je na pola puta (planirani dolazak u zonu Plutona je 2015.) tako da nikakve slike nisu mogle ni nestati jer jos nisu ni napravljene
5. Zbog 4. ni Rusi nisu mogli nikakve slike primiti.

Neverovatno je da NISTA nisi tacno napisao!!!!!!!! A bilo je potrebno samo malo upotrebe servisa zvanog Google.

PPeca@SER

pre 12 godina

Nista ne brinite... Obama ce to sve da sredi... zvace Brusa Vilisa, mozda i Cak Norisa ako bude trebalo... Obavesten je da Z(aj)eebanci ne podrzavaju njihovu sadasnju vladu... i da je treba promeniti.

Martin,Pirot

pre 12 godina

Ih,sta su tri broda u odnosu na 950 aviona NATO avijacije,pih,to cemo mi Srbi da oborimo bez problema u izvinjenje"pardon,nismo vas videli":)

Devla

pre 12 godina

He he, a ko kaze da ce bas kod nas? Da su hteli dosli bi davno, sada mogu samo bedu sebi na vrat da navucu dolazkom vamo. E moji naucnici nemojte nas ...... onako smo sj.....

realan

pre 12 godina

vidim ima dosta komentara tipa " kako znate da ce nas napasti itd"...
to je logichno ponashanje dominantne vrste... i vi kada vidite mravinjak ne kazhete "zdravo mravi, nosim vam znanja iz fizike i matematike" nego zgazite par komada, ili ih potopite ili pozovete nekoga da ih ukloni...
neshto sumnjam da je vest tachna a da nisu vec odavno pochele globalne pripreme, al ok...
ako jeste, gotovi smo :)

Galactic Federation

pre 12 godina

Poenta je da se sve intenzivnije javnosti sugerisu informacije o dolasku vanzemaljaca.
Medjutim kod ovakvih informacija moramo citati izmedju redova, tako je i ova vest samo poluistina.
Da nije sve tako naivno pokazuju i neke zvanicne izjave poput direktora NASA koji sugerise svojim zaposlenima da budu spremni za vanredno stanje.
youtube link: watch?v=9qhEwrNs5iY
Interesantan je prolaz komete Elenin koja ce biti najbliza suncu tacno 11.09.2011. (desetogodisnjica rusenja WTC)
A 11.11.11. kometa Elenin ce se poravnati sa Zemljom, Venerom i Merkurom u pravu liniju.
Da li ce se ovaj energetski portal 11.11.11 biti iskoristiti za neki veliki dogadjaj, videcemo.
Moze nesto da bude pre, moze i kasnije.
Ja uglavnom u skorije vreme ocekujem zvanicno otkrivanje i dobronameran Prvi Kontakt.
Sve o ovome i diskusija o vanzemaljcima na:
http://www.elitemadzone.org/t432075-Vanzemaljci-Buducnost-Zemlje

Pedja

pre 12 godina

Trebalo da se postavi bina pored avalski toranj :) i jedan muzikant da se angazuje od Sashe Popovica,al da svira na klavijaturu , na sintisajzer(mora da bude od ovi shkolovani) i da vezba. U pola noc od sad pa dok dodju da zna da svira onu melodiju iz "Bliski kontakti trece vrste" :)

Dragi

pre 12 godina

Kada Čedica promeni "ploču" i prekine da zastupa američke stavove, a počne da propagira miroljubivu politika prama vanzemaljcima i ulazak u vojni savez sa njima, a zaboravi za NATO, tada ću stvarno verovati da nam se približavaju vanzemaljci.
Čedo šta čekaš, ostvari kontakt sa vanzemaljcima i da se svima na zemaljskoj kugli osvetimo i pokažemo ko smo i šta smo!

BoTa lider u regionu-svog stana

pre 12 godina

Braćo vanzemaljci, pomozite ko boga vas molimo da uz status kandidata dobijemo i početak pregovora za pristupanje EU.

pera

pre 12 godina

Jako ste svi neozbiljni , cast pojedinicima . Naravno da postoje vanzemaljci i dobri i losi , sta mislite da smo samo u svemiru ? Mi smo neciji produkt sada kojih ne znamo , procitajte malo vise o UFO slikama u zitnim poljima?
Da njih nisu neki seljani naslikali ? Bolje nam je da se opametimo dok nije kasno ! A da ako niste znali postoje i na zemlji i na marsu i na jupiteru vanzemaljci , samo malo treba googlati i citati knjige pametnih ljudi ,a ne verovati slepo !Ajde da vidimo koga interesuju UFO slike u zitu ?

Freedom

pre 12 godina

Ljudi budu "duhoviti" što iz straha, što iz gluposti...
Ne da dolaze nego su već tu, hiljadama godina, i rade pripremu za ove što dolaze. A uradili su vrlo, vrlo dobru pripremu, što pokazuje veličina gluposti i neznanja prosečnog zemljanina o sebi i situaciji u univerzumu.
Ljudi su za njih hrana, kao što su za ljude životinje i biljke.
Ali nema razloga za strah, jer oni to i žele. Oni žele ljude koji su ispunjeni strahom, ljubomorom, mržnjom i svim osećanjima nižih frekvencija, takvi su im ukusni. Dok su im bljutavi ljudi ispunjeni Ljubavlju, saosećanjem, dobrotom, mirom, Svetlošću i višim frekvencijama.
Sve je do svakog pojedinačnog čoveka kakva će mu sudbina biti, kao što je i oduvek bilo...

Djak

pre 12 godina

Nije frka, konacno ce svi junaci biti na okupu: Superman, Spiderman, XMan, Tarzan, Blek Stena, Walter (Sarajevo), Sledge Hammer, Hary Calahan, Sport Billy, Cobretti, Holmes & Watson, cela ekipa iz ratova zvezda....

ivan

pre 12 godina

o covece kavih se sve komentara nacitah ovde ljudi slatko ste me nasmejali
:)))))))

http://igitech.blogspot.com/
http://tnt-zone.blogspot.com/

Kubba

pre 12 godina

Ma dobro dosli oni nama, samo da nisu komunisti? Mi vec bijemo bitku sa nasim "crvenim vanzemaljcima" tako da smo vec navikli i ovo nas ne dotice.
Smatram da ovoga puta samu politicku scenu u Srbiji nece spasiti ni vanzemaljci.

M.R.

pre 12 godina

Poštovani građani,
Na osnovu izuzetno ozbiljne informacije u medijima o predstojećem interplanetarnom ratu, odlučili smo da uvedemo krizni porez kako bi se u izuzetno kratkom roku spremili da se suprotstavimo vanzemaljskoj invaziji.
Vaša
Vlada Republike Srbije.

iv

pre 12 godina

hahahha oprostite ali ja moram jos jedan komentar.

Mislio sam jedan komentar da ce biti, eventualno dva, kad ono 125+ ...

Dal' je moguce da smo tako dobro raspolozeni?

cinik

pre 12 godina

KOLIKO NEBULOZNIH KOMENTARA.
1. Nisu oni divljaci kao mi pa da dolete sa ogromne daljine da bi nas uništili. To su mogli i sa običnom sondom.
2. Razvijena civilizacija NIKADA nije agresivna već radoznala da upozna druge. (mi uopšte nismo civilizacija)
3. Evo malo podataka koji nisu poznati javnosti:
USA je 2005 godine sa oznakom HITNO napravila sondu za duboki svemir i poslala je prema Plutonu. Sondu su "sklepali" za meseca dana - inače to traje po 2-3 godine.
2008 godine sa google space je nestala cela oblast oko plutona i do danas nisu vratili slike (tehnički problemi)
2010 rusi su presreli neke slike koje je sonda poslala i objavili da nam dolaze tri svemirska broda.
2011 na sajtu http://sky-map.org/ su se pojavile koordinate sva tri broda i mogli su da se vide do pre nedelju dana kada su sklonjeni.
OVO SU ČINJENICE a vi zaključujte ostalo.

I dosta već jednom sa naslovima tipa : NAPADAJU NAS iz jeftinih SF filmova.

Luke Skywalker

pre 12 godina

Naravno da mozemo da se odbranimo - kada ih dohvati sveto trojstvo Kostunica-Jeremic-Toma Nikolic svojom tiradom o tome ko je stvarno narod nebeski, pobecice nazad na Zeebu glavom bez obzira.

Tristan

pre 12 godina

Ma daj te molim vas! Ja postujem medijsku kucu B92, ali nemojte se stavljati u isti kos sa Blicom i Kurirom molim vas. Ovo je za njiz net a ne za ozbiljnu kucu kao sto ste vi. Nasa astrofizika je tek pre nekoliko godina uspela da mapira sve Sunceve satelite a asteroide nije ni nacela. A kamoli da je sposobna da detektuje nesto ekstraterestrijalno.

No1e

pre 12 godina

Proculo se da na ovoj Zemlji nema nikoga ko bi mogao da pobedi Novaka Djokovica u tenisu pa su poslali najboljeg medju njima da proba...

Ali vidim ja, brzo ce oni nazad, ako nemaju rep i usi, onda pognute glave :))

Marko, Beograd

pre 12 godina

Par pitanja:
1. Kao izvor informacija naveden je Džon Malej iz SETI programa. Zamolio bih da napišete njegovo ime na engleskom jeziku, kao i njegovu titulu i funkciju u okviru programa.
2. Kako se došlo do saznanja o nazivu planete odalke dolaze ta bića?
3. Koliko je ta planeta udaljena od Zemlje i u kom delu galaksije/svemira se nalazi?
4. Ukoliko je najveći brod prečnika oko 320km i nalazi se u blizini Jupitera da li je moguće da nijedan od velikih orbitalnih ili zemljanih teleskopa nije zabeležio njen izgled?
5. Koji je izvor i nivo pouzdanosti informacija da se radi o osvajačkim namerama?
6. Ko je dao procenu naoružanja i tehnologije vanzemaljaca, kao i procenu mogućnosti za odbranu?

BarcaBoy

pre 12 godina

Na osnovu cega su zakljucili da ce napasti njih? (amere)..????
mislim pise da ce ovi naucnici obavestiti svoju vladu zbog americkog stanovnistva..? znaci ovo je jos jedna medijska budalastin.a

Zodijak

pre 12 godina

Zasto na ovoj i svim slicnim vestima uvek objavljujete sto puta vidjeni, dosadni, neduhoviti i neinventivni komentar "a onda je mrmot zamotao/zavio cokoladu"??? Takvi komentari su na nivou Kursadzija i Ivana Ivanovica, a ne B92.

andrej

pre 12 godina

a da to nije reklama za film a vi skontali da je extra news za zatupljeni svet u srbiji?!a mozda ste nasli razlog nasim funkcionerima da zapocnu novi talas poskupljenja.

Dejan

pre 12 godina

Ako pretpostavimo da ih ima, sto je sasvim verovatno, i da su tu oko Jupitera, i da se kao krecu ka zemlji... dakle ako to moze i da bude istina, na bazi cega su ti naucnici zakljucili da ce da nas napadnu kad dodju do zemlje??? Pa jos onda i da cemo uspeti da se odbranimo ako nas napadnu!!! Nije nego, sio mi ga Djura... Logicnije je pretposatviti da ako dolaze da ce probati da uspostave neki kontakt. A sa druge strane, ako vec imaju razvijeniju tehnoglogiju od nas, zemljana, onda vrlo lako mogu da uniste zivot na zemlji, bez da nas sad kao gadjaju nekim topovima, bombama a mi se kao branimo nekim raketama, to je glupost. Dovoljno je da nam puste nek virus i da za par dana zbrisu ceo zivot na zemlji, ili da promene ugao, ili ugaonu brzinu zemljine rotacije, ili magnetne polove, pa da nastane kataklizma iz koje ce retko ko preziveti.
Ili je ova vest obicna patka ili su ti naucnici previse gledali filmove tipa Mars napada.

db

pre 12 godina

C c c c c c...
Nas cuveni TANJug uzima "Weekly World News" za ozbiljan izvor informacija : /

link: http://weeklyworldnews.com/headlines/26535/alien-spaceships-to-attack-earth-in-2011

Andrej

pre 12 godina

Da li je, moze biti, ovo bio vas izvor? http://weeklyworldnews.com/headlines/26535/alien-spaceships-to-attack-earth-in-2011/

Zalosno. Nekada su mediji, stampani barem, imali ulogu prosvetitelja, opismenavanja drustva. To im je bila primarna odgovornost. Danas se samo podilazi sve katastrofalnijem nivou obrazovanja, obavestenosti i ukusa mediokritetske populacije, sve u cilju vecih tiraza/broja klikova. Samo ste vi falili da krenete tim putem. Mada, nije da niste bili na njemu i ranije...

main

pre 12 godina

dolaze nam u posetu da prenesu vladi Srbije da raspise vanredne izbore jer kako ovi nasi vladaju ovom zemljom proculo se do najudaljenijih galaksija

vigilante

pre 12 godina

Na svu sreću, imamo i informaciju kako se zove planeta sa koje dolaze tako da možemo da se adekvatno pripremimo. A, pošto smo nebeski narod, ovi što dolaze su nam bliža familija, tako da samo da nam jave dan kad dolaze da znamo da li da spremamo mrsno ili posno posluženje.

Hank Moody

pre 12 godina

Inspektor Molder i doktorica Skala apsolutno ništa nisu očekivali..
Ma zzzez se, doći će sa Duhovnijem da nas guzi sve redom!

Aleksandar

pre 12 godina

Ono sto me zabrinjava jeste da ljude koji daju ovakve izjave nazivaju "expertima". I jos su ti "experti" obavestili vladu o tome. Moram priznati da imaju mastu deteta. :)
Zvuci jako smesno, kao i smak sveta 2012. godine. Cista glupost. Ne znam samo sta ce ti experti da kazu kad prodju ti datumi, zakazace novi? XD

Liman

pre 12 godina

Malo poznati program?!?!?!?
Autor ovog teksta obavezno mora paziti tj proveriti pre nego odvali ovakvu (da ne napisem nesto uvredljivije) neistinu! Program postoji vec 50 godina i veoma je ozbiljan i poznat. U sastavu experata angazovanih u programu nema ovoga koji se pominje u tekstu. Njegovo ime se pojavljuje po raznim diskutabilnim forumima i sajtovima. Prosto ne mogu da poverujem da ste nesto ovakvo objavili na svom sajtu.

Branko

pre 12 godina

"On smatra da Zemljani mogu da se odbrane od napad svemirskih brodova koji dolaze sa planete “Zeeba”."
Izvinite a šta će to da brane, sadašnju civilizaciju koja je upropastila Zemlju ili pak "vrednosti" "Novog svetskog poretka" sa Satanom na čelu ?

Voja

pre 12 godina

Na web sajtu SETI nema nista o ovome. Takodje ne postoji naucnik koji se pominje u ovom tekstu. Malo je suvise vazna ovakva vest a da je nema na sajtu onih koji su je navodno lansirali? I dopada mi se slika koju je B92 koristio kao ilustraciju. Distrikt 9 je fenomenalan film. I jos par pitanja, zasto se misli da ce vanzemaljci da napadaju ako uopste dolaze? Mozda dolaze u miru? Takodje, odakle je preuzeta ova vest? Da li tamo ima vise informacija, pretpostavki i zakljucaka?

aleksandar

pre 12 godina

Zeznuli su se , udarili na pogresnog !!!!! Mi imamo Dacu Nedostiznog Junaka 23. i po veka koji se vratio kroz vreme da nas spase o zeebijanaca koje je on unistio u njegovo doba pa dosli kroz vreme da mu ubiju pretke !!!!!!

A sve to je uspeo sa aludiemom 36 i supstance koju je naso na planeti X !!

Ljudi informacje koje vam dajem su 100% tacne ! Evo ga Daca kod mene u podrum skriven od ociju javnosti a i ladi se napolju je 38c .

maki

pre 12 godina

evo ga jos jedan expert koji gleda SF filmove pa tripuje neke napade vanzemaljaca,isto kao onaj sto je rekao da vanzemaljci posecuju zemlju 2020g, mislim ne mogu da verujem koja neozbijnost ako je stvarno to rekao expert iz SETI programa,ali u svakom slucaju bice dobar fight kao u video igrici CRYSIS npr.jedva cekam da ih rokam ahahahahahha.

AMSS

pre 12 godina

po konvencialnoj nauci trebalo bi da prevale nekoliko milijardi svetlosnih godina puta da bi stigli do naseg suncevog sistema jer pretpostavimo da dolaze iz neke druge galaksije a da zajebancija bude jos veca od Jupitera do zemlje putovace citava dva meseca ha ha
(brain, 14. jul 2011 11:30)

Mora da im je crkla turbina,trebalo bi zvati ove iz AMSS da ima izađu u susret za neku razumnu cifru ;)

Tristan

pre 12 godina

Program uopste nije tako malo poznat. Postoji vec duze vreme a bio je i finansiran od strane americke vlade. Ima jako dugu istoriju koja datira jos iz 60 godina proslog veka. Jedna od evolucija je bila i projekat seti home-klijent koji na vasem racunaru obradjuje pakete radio signala koje njihovi teleskopi sakupljaju. Meni je to delovalo kao ozbiljan projekat vezan za kosmos i pitanje "Da l' smo sami?" Koliko je sad ova vest trac, sta se desilo i sl, pojma nemam :)

iv

pre 12 godina

kakve su ovo gluposti...

mada i mogli bi da nas napadnu i porobe, ili mozda istrebe jer kakve sve monstruoznosti radimo zivotinjama nismo bolje ni zasluzili.

Markedjani

pre 12 godina

Malo kasnite sa ovom informacijom, koja je bila aktuelna u decembru prosle godine. Navodno bi vanzemaljci bili vidljivi u martu ove godine obicnim teleskopima, kada bi prolazili pored Marsa. O tome ni traga ni glasa. Mora da su skrenuli kod Albukerkija i otisli za Pluton.

Aleksandar

pre 12 godina

Da su hteli, napali bi nas bilo kad. S' obzirom na visoku inteligenciju, tehnologiju, to se nikada nece desiti. Mnogo su veliki smaraci i lazovi ovi Ameri.

george wordy

pre 12 godina

Future like SF ” : Nedavno su Britanaci otvorili tajna dosijea o NLO-ima, pre njih to je uradila Francuska, zemlja burzoaske revolucije, mozda je i ovo nagovestaj pocetka jedne nove ere covecanstva . Britanija najvaljuje otvaranje i preostalog dela UFO dosijea.Nedavno je u UN formirano odeljenje za kontakt sa vanzemaljcima na čije je čelo žena. Preko 60% amerikanaca veruje da postoje vanzemaljci ,od njih 20% veruje da su vanzemaljci tu medju nama a od tih 20% oko 8 % veruje da su kidnapovani od strane vanzemaljaca i da su nad njima radjeni eksperimenti. Najcitanija UFO literatura je ispovest kidnapovanih i silovanih žena od strane vanzemaljaca. U USA veoma je raširena UFO industrija suvenira različitih vanzemaljskih rasa, ali najčešće se prodaju lutke reptoida , dracona, i alena . Hard rock je progčašen muzikom repteoida. Ogroman se novac ulaže u UFO proagandu , različite kampanje, postoje mnogi web sajtovi i časopisi specijalizirani za UFO sadržaje. Kampanje se najčešće sprovode kroz mnogobrojna UFO udruženja . Savremeni mit covecanstva: Mnogi smatraju da su vanzemaljci savremeni mit čovečanstva , Filip Klas tvrdi da su NLO novi Mit covecanstva koji je nastao u XX veku, on smatra da je to samo jos jedna vilinska prica u kojoj svako moze da postane ucesnik tako sto ce da gleda u nebo.Mnogi naucnici , filozofi smatraju da smo usamljenici, drugi smatraju da smo bas mi ptredodredjeni da sirimo zivot u ovom delu Univerzuma . A Karl Gustav Jung u svojoj knjizi : « Moderni mit o stvarima vidjenim na nebu» nije isključio odredjeni stepen fizičke realnosti , ali je na tu pojavu gledao kao na mit u nastajanju. Medjutim postoje mnogi eminentni naucnici koji su sasvim ubedjeni o postojanju vanzemaljske civilizacije a medju prvima je bio Moris Dzesup koji je svojom knjigom «Argumenti u korist NLO-a potastakao Miguela Aljendea da se oglasi sa pricom o «Filadelfijskom eksperimentu» - misterioznom dogadjaju iz II svetskog rata, teleportacija objekata na daljinu kroz vreme .Slucaj je hteo da je Moris Dzezup Posle toga , pod nerazjasnjenim okolnostima umro.Ostali upuceni u eksperiment nastavili su svoj rad, a tragovi vode to Anstajna i njegove teroije «Jedinstvenog polja» ,a iza imena Frenklin Reno krio se covek koji je izvrsio matematicke proracune, koji takodje nije bio vise medju zivima.Mnogi smatraju da su vamzemaljci medju nama kao implanti i da su nepobedivi pa zato postoje i mnogi ljudski kolabracionisti i to medju visokim funkcijama u mnogim drzavama.Posebno se veruje da su u direktnoj vezi sa njima cuvene bogate porodice svetskog glasa i plave krvi.

Prvi april

pre 12 godina

Dada, SETI je sve samo ne "manje poznat program".

Ovaj put su naši novinari naseli na šalu jednog medija koji objavljuje šaljive vesti.

Da su novinari imalo upućeni, znali bi da je program SETI trenutno suspendovan zbog nedostatka sredstava jer za proteklih 40 godina nisu našli ništa, ni jedan signal, talas ili trag vanzemaljske inteligencije. Drugim rečima, njihov rad je bio - to sada znamo - besmislen.

george wordy

pre 12 godina

Future like SF ” : Nedavno su Britanaci otvorili tajna dosijea o NLO-ima, pre njih to je uradila Francuska, zemlja burzoaske revolucije, mozda je i ovo nagovestaj pocetka jedne nove ere covecanstva . Britanija najvaljuje otvaranje i preostalog dela UFO dosijea.Nedavno je u UN formirano odeljenje za kontakt sa vanzemaljcima na čije je čelo žena. Preko 60% amerikanaca veruje da postoje vanzemaljci ,od njih 20% veruje da su vanzemaljci tu medju nama a od tih 20% oko 8 % veruje da su kidnapovani od strane vanzemaljaca i da su nad njima radjeni eksperimenti. Najcitanija UFO literatura je ispovest kidnapovanih i silovanih žena od strane vanzemaljaca. U USA veoma je raširena UFO industrija suvenira različitih vanzemaljskih rasa, ali najčešće se prodaju lutke reptoida , dracona, i alena . Hard rock je progčašen muzikom repteoida. Ogroman se novac ulaže u UFO proagandu , različite kampanje, postoje mnogi web sajtovi i časopisi specijalizirani za UFO sadržaje. Kampanje se najčešće sprovode kroz mnogobrojna UFO udruženja . Savremeni mit covecanstva: Mnogi smatraju da su vanzemaljci savremeni mit čovečanstva , Filip Klas tvrdi da su NLO novi Mit covecanstva koji je nastao u XX veku, on smatra da je to samo jos jedna vilinska prica u kojoj svako moze da postane ucesnik tako sto ce da gleda u nebo.Mnogi naucnici , filozofi smatraju da smo usamljenici, drugi smatraju da smo bas mi ptredodredjeni da sirimo zivot u ovom delu Univerzuma . A Karl Gustav Jung u svojoj knjizi : « Moderni mit o stvarima vidjenim na nebu» nije isključio odredjeni stepen fizičke realnosti , ali je na tu pojavu gledao kao na mit u nastajanju. Medjutim postoje mnogi eminentni naucnici koji su sasvim ubedjeni o postojanju vanzemaljske civilizacije a medju prvima je bio Moris Dzesup koji je svojom knjigom «Argumenti u korist NLO-a potastakao Miguela Aljendea da se oglasi sa pricom o «Filadelfijskom eksperimentu» - misterioznom dogadjaju iz II svetskog rata, teleportacija objekata na daljinu kroz vreme .Slucaj je hteo da je Moris Dzezup Posle toga , pod nerazjasnjenim okolnostima umro.Ostali upuceni u eksperiment nastavili su svoj rad, a tragovi vode to Anstajna i njegove teroije «Jedinstvenog polja» ,a iza imena Frenklin Reno krio se covek koji je izvrsio matematicke proracune, koji takodje nije bio vise medju zivima.Mnogi smatraju da su vamzemaljci medju nama kao implanti i da su nepobedivi pa zato postoje i mnogi ljudski kolabracionisti i to medju visokim funkcijama u mnogim drzavama.Posebno se veruje da su u direktnoj vezi sa njima cuvene bogate porodice svetskog glasa i plave krvi.

Dejan Stanić

pre 12 godina

Ma neće u Srbiju i Ameriku... zbog SEKA - svetske ekonomske krize... A i Karleuše,Lee Kiš,Ivana Gavrilovića,Farme i Pinka... neće u Srbiju 100%, svi ćemo preživeti!

Fredy House

pre 12 godina

Da da da,dosli su iz dubokog svemira u brodovima kojima od Jupitera do Zemlje treba par meseci.....A Habl ih nije primetio uopste....ovo je smesnije od onog metuzalema sto predvidja smak sveta.....

Jovica

pre 12 godina

Nema vece budale od skolovane!Zato ja nikada nisam volio da ucim...Uvek sam volio devojke,sport,pivo..I koliko toliko sam normalan!Ovi naucnici,oduvek samo klnjiga,knjiga,knjiga...I naravno logicno je da se poludi!

LLL

pre 12 godina

Sad smo ga ugasili!

Kad nam dodje zvezda smrti sa Zeebe, jedino nasi saveznici sa Nibiru nam mogu pomoci jer srpska Svemirska Krstarica Galaktika (i prateca flota) jos nije gotova jer Rusi nece da nam daju kredit.

McEnroe

pre 12 godina

Jeste treba im od Jupitera do Zemlje 4 mjeseca da stignu...Aj recimo da korise odbaceni [od Zemljana] Nuclear Pulse Propulsion kao nacin kretanja trebalo bi im 5 dana da predju tu distancu...

Trotter

pre 12 godina

Eto još jednog razloga zbog koga nikako ne bi trebalo raspisivati izbore. Zar u ovom sudbonosnom trenutku za planetu da jedna od najvažnijih država na zemlji ostane bez svog premudrog i prelepog rukovodstva.To se ne sme nikako dozvoliti.
P,S. Da znaju ti vanzemaljci ko ih ovde čeka(fantastična četvorka-Boris Lepi, Mirko Munja,Mlađa Neuništivi i Ivica the Great)ne bi se ni usudili da dođu.

Izdajnik Zemljana

pre 12 godina

Odlicno... evo ja se prvi dobrovolljno javljam da pomognem braci iz svemira u bombardovanju Amerike. Da vidim tu zemlju pod bombama i onda mogu na miru da umrem.

Eto braco izvan Zemlje ako ovo citate, javljam se da vam pomognem u vasoj borbi. I moj narod ovde smatraju vanzemaljcima, zato vas jos vise cenim i postujem i saosecam sa vama.

Milos

pre 12 godina

Xa xa i sad mi treba da poverujemo istim tim Amerikancima koji su prorekli smak sveta vise puta u prethodnih 10 godina ?? Isti ti Ameri koji su izazvali (bar po nekim navodima) zemljotrese i ostale nepogode, hoce sad izgleda da isprobaju jos neku novu tehnologiju pa hoce da nas zavaraju da su na nebu vanzemaljci. Mada mene interesuje zasto se u svim pricama, filmovima, knjigama itd vanzemaljci pominju kao neprijateljski nastrojena zelena bica koja zele da uniste Zemlju. Mozda oni po izgledu nisu nista drugaciji od nas, mozda ih vec ima medju nama, i mozda uopste nisu neprijateljski nastrojeni. Neka razmisle ljudi malo o tome.

Allen

pre 12 godina

Koji su vam izvori za ovo? Da li je potrebno reci da na SETIjevom sajtu nema govora o ovome a ni o osobi koja se zove John Malley.

A ako se vanzemaljci kandiduju na srpskim izborima - imace moj glas! :)

11of10

pre 12 godina

A posle ću ja da dođem sa svojom kockom da ih asimilujem i sve pretvorim u Borgove... a posle će deda mraz svima da donese nove očne module za novu godinu... yeah right... ili je ovo najveća vest u poslednjih 1000 godina, ili se neko žestoko drogira. Lično, da je SETI ovako nešto objavio, argumentovano, do sad bi smo svi bili u veliko u pripremama za mastan rat. Dakle, ili se tamo neko drogira, ili novinari lupetaju gluposti.

Nesha

pre 12 godina

Koliko god ova vest zvucala blesavo - napisati da je SETI "malo poznat program" je veca blesavost od same vesti. SETI program postoji vec decenijama i uopste nije nepoznat... Proveravajte malo navode, pre no sto ih preuzmete sa Tanjuga...

I zovite Brusa Vilisa da nas spašava! :)

brain

pre 12 godina

po konvencialnoj nauci trebalo bi da prevale nekoliko milijardi svetlosnih godina puta da bi stigli do naseg suncevog sistema jer pretpostavimo da dolaze iz neke druge galaksije a da zajebancija bude jos veca od Jupitera do zemlje putovace citava dva meseca ha ha

Mile

pre 12 godina

Je l' to opet ovi sa Teslačenja? Ajde da je smešno ili zabavno, pa da čovek i razume. Ali ovako - hvala vam na srozavanju. Sve šta je Srbiji trebalo je još jedan jeftini tabloid po kojem se pišu gluposti. Razumem da se verovatno vodite odnosom ponude i potražnju, ali ako je ovakva potražnja za glupošću u zemlji, možda ćete više profitirati od tog preostalog "niche" tržišta.

jambalaya

pre 12 godina

... i onda kazu da smo slabi. Samo ove godine prezivesmo 3 smaka sveta i napade vanzemaljaca, a da se nismo ni potrudili narocito. :)

jovan nikolic

pre 12 godina

Pa dobro zasto to radite? zasto to VI, dragi moj B92 morate da radite? razumljivo je da se iz Amerike pustaju vetrovi straha u cilju lake manipulacije i okupljanja u novi svetski poredak, ili bilo sta, sto inace moze da dodje iz Amerike. Ali zasto vi to nama radite? zasto pustate neproverene glasine , otrovne gasove u ljudske svesti. Zastitite nas od takvin budalastina, molim vas!

miroslav

pre 12 godina

Sad mi je jasno kakoo Mrka misli da zavrsi koridore do 2013. Ima da ih sve upregne da rade puteve sirom srbije za dobrobit srpskog naroda

Vanzemaljac

pre 12 godina

Haha... mi vanzemaljci smo odavno na ovoj planeti i dolazimo sa mesta koji vi zemljani zovete Zeta Reticuli (udaljeno oko 39 svetlosnih godina od vaše planete). Na planeti koji vi zovete Zeeba žive samo primitivna bića poput onih koji su živeli na vašoj planeti oko 2.5 milijardi godina kada smo mi prvi put posetili vašu planetu (moj deda je bio u ekspediciji, baš mi pre neki dan prepričavao svoje avanture).

Inače mi nemamo nameru da vas napadnemo jer smo veoma razvijena civilizacija (Type III prema skali vašeg naučnika Kardashev-a) i vaši resursi nam ništa ne bi značili, a i sam koncept agresije u našoj civilizaciji je zastarela i nezamisliva već pre 3 milijardi godina.

Tu smo zapravo da vas zaštitimo jer ćete jednog dana kada postanete Type I civilizacija verovatno moći da sarađujete i sa nama i sa ostalim razvijenim civilizacijama u svemiru (trenutno ste Type 0.72, a pre 100 godina ste bili 0.60 a predviđamo da ćete postati Type I negde oko 2180. godine - mnogi od vas će to doživeti jer ćete uskoro otkriti način da višestruko produžite ljudski životni vek - nešto što je naša civilizacija otkrila pre 3 milijardi godina).

Eto pozdrav od nas pravih vanzemljaca koji živimo među vama od početka ljudske rase, i kad god možemo tu smo da vas neprimetno pomažemo.

Nenad

pre 12 godina

Uopste nije istina da je SETI slabo poznat! Svako ko pozeli moze da im se prikljuci i da pomogne u obradi podataka skidanjem programa na sopstveni racunar. Cini mi se da postoje verzije za sve rasprostranjenije operativne sisteme.

Милан

pre 12 godina

Врло, врло могуће.Али ће се задржати код Јупитера и на Земљу ће стићи 21.12.2012.

Nikola Vitas

pre 12 godina

Aman vise! Dokle cete da objavljujete ovakve budalastine dostojne najzuceg zutila od stampe!? Razumem zelju za ekskluzivom i citanoscu, ali red bi bio da zadrzite makar neki nivo postovanja prema ljudima koji vas citaju.

Srdjan

pre 12 godina

E super pa su nam javili. Imamo fore do Novembra. Pobedjujemo te Zeeboirijance. Idem da ocistim svoj Zgrom-i-Puc laser. Oni ce nama da unistavaju zemaljski nacin zivota mamicu im Svemirsko-Talibansku.

bane sine

pre 12 godina

hvala na ovoj informaciji, sada mogu na miru da zalozim caletovu kucu i podignem kredit od 300.000 eur i da zivim 4 meseca k'o lord, to sam oduvek zeleo!

bane sine

pre 12 godina

hvala na ovoj informaciji, sada mogu na miru da zalozim caletovu kucu i podignem kredit od 300.000 eur i da zivim 4 meseca k'o lord, to sam oduvek zeleo!

Allen

pre 12 godina

Koji su vam izvori za ovo? Da li je potrebno reci da na SETIjevom sajtu nema govora o ovome a ni o osobi koja se zove John Malley.

A ako se vanzemaljci kandiduju na srpskim izborima - imace moj glas! :)

Vanzemaljac

pre 12 godina

Haha... mi vanzemaljci smo odavno na ovoj planeti i dolazimo sa mesta koji vi zemljani zovete Zeta Reticuli (udaljeno oko 39 svetlosnih godina od vaše planete). Na planeti koji vi zovete Zeeba žive samo primitivna bića poput onih koji su živeli na vašoj planeti oko 2.5 milijardi godina kada smo mi prvi put posetili vašu planetu (moj deda je bio u ekspediciji, baš mi pre neki dan prepričavao svoje avanture).

Inače mi nemamo nameru da vas napadnemo jer smo veoma razvijena civilizacija (Type III prema skali vašeg naučnika Kardashev-a) i vaši resursi nam ništa ne bi značili, a i sam koncept agresije u našoj civilizaciji je zastarela i nezamisliva već pre 3 milijardi godina.

Tu smo zapravo da vas zaštitimo jer ćete jednog dana kada postanete Type I civilizacija verovatno moći da sarađujete i sa nama i sa ostalim razvijenim civilizacijama u svemiru (trenutno ste Type 0.72, a pre 100 godina ste bili 0.60 a predviđamo da ćete postati Type I negde oko 2180. godine - mnogi od vas će to doživeti jer ćete uskoro otkriti način da višestruko produžite ljudski životni vek - nešto što je naša civilizacija otkrila pre 3 milijardi godina).

Eto pozdrav od nas pravih vanzemljaca koji živimo među vama od početka ljudske rase, i kad god možemo tu smo da vas neprimetno pomažemo.

Srdjan

pre 12 godina

E super pa su nam javili. Imamo fore do Novembra. Pobedjujemo te Zeeboirijance. Idem da ocistim svoj Zgrom-i-Puc laser. Oni ce nama da unistavaju zemaljski nacin zivota mamicu im Svemirsko-Talibansku.

M.R.

pre 12 godina

Poštovani građani,
Na osnovu izuzetno ozbiljne informacije u medijima o predstojećem interplanetarnom ratu, odlučili smo da uvedemo krizni porez kako bi se u izuzetno kratkom roku spremili da se suprotstavimo vanzemaljskoj invaziji.
Vaša
Vlada Republike Srbije.

LLL

pre 12 godina

Sad smo ga ugasili!

Kad nam dodje zvezda smrti sa Zeebe, jedino nasi saveznici sa Nibiru nam mogu pomoci jer srpska Svemirska Krstarica Galaktika (i prateca flota) jos nije gotova jer Rusi nece da nam daju kredit.

Nesha

pre 12 godina

Koliko god ova vest zvucala blesavo - napisati da je SETI "malo poznat program" je veca blesavost od same vesti. SETI program postoji vec decenijama i uopste nije nepoznat... Proveravajte malo navode, pre no sto ih preuzmete sa Tanjuga...

I zovite Brusa Vilisa da nas spašava! :)

Liman

pre 12 godina

Malo poznati program?!?!?!?
Autor ovog teksta obavezno mora paziti tj proveriti pre nego odvali ovakvu (da ne napisem nesto uvredljivije) neistinu! Program postoji vec 50 godina i veoma je ozbiljan i poznat. U sastavu experata angazovanih u programu nema ovoga koji se pominje u tekstu. Njegovo ime se pojavljuje po raznim diskutabilnim forumima i sajtovima. Prosto ne mogu da poverujem da ste nesto ovakvo objavili na svom sajtu.

Markedjani

pre 12 godina

Malo kasnite sa ovom informacijom, koja je bila aktuelna u decembru prosle godine. Navodno bi vanzemaljci bili vidljivi u martu ove godine obicnim teleskopima, kada bi prolazili pored Marsa. O tome ni traga ni glasa. Mora da su skrenuli kod Albukerkija i otisli za Pluton.

AMSS

pre 12 godina

po konvencialnoj nauci trebalo bi da prevale nekoliko milijardi svetlosnih godina puta da bi stigli do naseg suncevog sistema jer pretpostavimo da dolaze iz neke druge galaksije a da zajebancija bude jos veca od Jupitera do zemlje putovace citava dva meseca ha ha
(brain, 14. jul 2011 11:30)

Mora da im je crkla turbina,trebalo bi zvati ove iz AMSS da ima izađu u susret za neku razumnu cifru ;)

Jovica

pre 12 godina

Nema vece budale od skolovane!Zato ja nikada nisam volio da ucim...Uvek sam volio devojke,sport,pivo..I koliko toliko sam normalan!Ovi naucnici,oduvek samo klnjiga,knjiga,knjiga...I naravno logicno je da se poludi!

Nikola Vitas

pre 12 godina

Aman vise! Dokle cete da objavljujete ovakve budalastine dostojne najzuceg zutila od stampe!? Razumem zelju za ekskluzivom i citanoscu, ali red bi bio da zadrzite makar neki nivo postovanja prema ljudima koji vas citaju.

jambalaya

pre 12 godina

... i onda kazu da smo slabi. Samo ove godine prezivesmo 3 smaka sveta i napade vanzemaljaca, a da se nismo ni potrudili narocito. :)

vigilante

pre 12 godina

Na svu sreću, imamo i informaciju kako se zove planeta sa koje dolaze tako da možemo da se adekvatno pripremimo. A, pošto smo nebeski narod, ovi što dolaze su nam bliža familija, tako da samo da nam jave dan kad dolaze da znamo da li da spremamo mrsno ili posno posluženje.

Zodijak

pre 12 godina

Zasto na ovoj i svim slicnim vestima uvek objavljujete sto puta vidjeni, dosadni, neduhoviti i neinventivni komentar "a onda je mrmot zamotao/zavio cokoladu"??? Takvi komentari su na nivou Kursadzija i Ivana Ivanovica, a ne B92.

Marko, Beograd

pre 12 godina

Par pitanja:
1. Kao izvor informacija naveden je Džon Malej iz SETI programa. Zamolio bih da napišete njegovo ime na engleskom jeziku, kao i njegovu titulu i funkciju u okviru programa.
2. Kako se došlo do saznanja o nazivu planete odalke dolaze ta bića?
3. Koliko je ta planeta udaljena od Zemlje i u kom delu galaksije/svemira se nalazi?
4. Ukoliko je najveći brod prečnika oko 320km i nalazi se u blizini Jupitera da li je moguće da nijedan od velikih orbitalnih ili zemljanih teleskopa nije zabeležio njen izgled?
5. Koji je izvor i nivo pouzdanosti informacija da se radi o osvajačkim namerama?
6. Ko je dao procenu naoružanja i tehnologije vanzemaljaca, kao i procenu mogućnosti za odbranu?

Branko

pre 12 godina

"On smatra da Zemljani mogu da se odbrane od napad svemirskih brodova koji dolaze sa planete “Zeeba”."
Izvinite a šta će to da brane, sadašnju civilizaciju koja je upropastila Zemlju ili pak "vrednosti" "Novog svetskog poretka" sa Satanom na čelu ?

Prvi april

pre 12 godina

Dada, SETI je sve samo ne "manje poznat program".

Ovaj put su naši novinari naseli na šalu jednog medija koji objavljuje šaljive vesti.

Da su novinari imalo upućeni, znali bi da je program SETI trenutno suspendovan zbog nedostatka sredstava jer za proteklih 40 godina nisu našli ništa, ni jedan signal, talas ili trag vanzemaljske inteligencije. Drugim rečima, njihov rad je bio - to sada znamo - besmislen.

Dejan

pre 12 godina

Ako pretpostavimo da ih ima, sto je sasvim verovatno, i da su tu oko Jupitera, i da se kao krecu ka zemlji... dakle ako to moze i da bude istina, na bazi cega su ti naucnici zakljucili da ce da nas napadnu kad dodju do zemlje??? Pa jos onda i da cemo uspeti da se odbranimo ako nas napadnu!!! Nije nego, sio mi ga Djura... Logicnije je pretposatviti da ako dolaze da ce probati da uspostave neki kontakt. A sa druge strane, ako vec imaju razvijeniju tehnoglogiju od nas, zemljana, onda vrlo lako mogu da uniste zivot na zemlji, bez da nas sad kao gadjaju nekim topovima, bombama a mi se kao branimo nekim raketama, to je glupost. Dovoljno je da nam puste nek virus i da za par dana zbrisu ceo zivot na zemlji, ili da promene ugao, ili ugaonu brzinu zemljine rotacije, ili magnetne polove, pa da nastane kataklizma iz koje ce retko ko preziveti.
Ili je ova vest obicna patka ili su ti naucnici previse gledali filmove tipa Mars napada.

miroslav

pre 12 godina

Sad mi je jasno kakoo Mrka misli da zavrsi koridore do 2013. Ima da ih sve upregne da rade puteve sirom srbije za dobrobit srpskog naroda

BoTa lider u regionu-svog stana

pre 12 godina

Braćo vanzemaljci, pomozite ko boga vas molimo da uz status kandidata dobijemo i početak pregovora za pristupanje EU.

main

pre 12 godina

dolaze nam u posetu da prenesu vladi Srbije da raspise vanredne izbore jer kako ovi nasi vladaju ovom zemljom proculo se do najudaljenijih galaksija

Nenad

pre 12 godina

Uopste nije istina da je SETI slabo poznat! Svako ko pozeli moze da im se prikljuci i da pomogne u obradi podataka skidanjem programa na sopstveni racunar. Cini mi se da postoje verzije za sve rasprostranjenije operativne sisteme.

Deda Miloje

pre 12 godina

To sve kažu, to je istina... Mene su već kontaktirali da im obezbedim parking na Staroj planini i polupansion sa domaćom ranom.

Nemesis

pre 12 godina

Nisam imao snage da prolazim kroz sve komentare, ali svoj moram da ostavim. Elem, ovo je necija sprdnja, jer mnoge stvari u ovoj prici se ne uklapaju ni najmanje.
1 - ako su vanzemljaci sada kod Jupitera, proracunom njihove brzine dolaze tek u novembru - pa kad su krenuli sa svoje maticne planete? Pre 500 godina? Koliko zive?
2 - ako su kod Jupitera, sa 3 broda velicine po 320 km, a mi imamo tehnologiju da vidimo male asteroide precnika 5 km oko Plutona... a njih cemo moci tek u novembru... jel se samo meni ovo ne slaze ili...?
3 - zasto ako i dolaze smo ubedjeni da dolaze da nas pokore i ratuju?

Inace smejao sam se jedno 5 minuta grohotom po citanju clanka, i volim ovakva stiva, oduvek sam ih smatrao razbibrigom :D

Izdajnik Zemljana

pre 12 godina

Odlicno... evo ja se prvi dobrovolljno javljam da pomognem braci iz svemira u bombardovanju Amerike. Da vidim tu zemlju pod bombama i onda mogu na miru da umrem.

Eto braco izvan Zemlje ako ovo citate, javljam se da vam pomognem u vasoj borbi. I moj narod ovde smatraju vanzemaljcima, zato vas jos vise cenim i postujem i saosecam sa vama.

Trotter

pre 12 godina

Eto još jednog razloga zbog koga nikako ne bi trebalo raspisivati izbore. Zar u ovom sudbonosnom trenutku za planetu da jedna od najvažnijih država na zemlji ostane bez svog premudrog i prelepog rukovodstva.To se ne sme nikako dozvoliti.
P,S. Da znaju ti vanzemaljci ko ih ovde čeka(fantastična četvorka-Boris Lepi, Mirko Munja,Mlađa Neuništivi i Ivica the Great)ne bi se ni usudili da dođu.

brain

pre 12 godina

po konvencialnoj nauci trebalo bi da prevale nekoliko milijardi svetlosnih godina puta da bi stigli do naseg suncevog sistema jer pretpostavimo da dolaze iz neke druge galaksije a da zajebancija bude jos veca od Jupitera do zemlje putovace citava dva meseca ha ha

Andrej

pre 12 godina

Da li je, moze biti, ovo bio vas izvor? http://weeklyworldnews.com/headlines/26535/alien-spaceships-to-attack-earth-in-2011/

Zalosno. Nekada su mediji, stampani barem, imali ulogu prosvetitelja, opismenavanja drustva. To im je bila primarna odgovornost. Danas se samo podilazi sve katastrofalnijem nivou obrazovanja, obavestenosti i ukusa mediokritetske populacije, sve u cilju vecih tiraza/broja klikova. Samo ste vi falili da krenete tim putem. Mada, nije da niste bili na njemu i ranije...

aleksandar

pre 12 godina

Zeznuli su se , udarili na pogresnog !!!!! Mi imamo Dacu Nedostiznog Junaka 23. i po veka koji se vratio kroz vreme da nas spase o zeebijanaca koje je on unistio u njegovo doba pa dosli kroz vreme da mu ubiju pretke !!!!!!

A sve to je uspeo sa aludiemom 36 i supstance koju je naso na planeti X !!

Ljudi informacje koje vam dajem su 100% tacne ! Evo ga Daca kod mene u podrum skriven od ociju javnosti a i ladi se napolju je 38c .

McEnroe

pre 12 godina

Jeste treba im od Jupitera do Zemlje 4 mjeseca da stignu...Aj recimo da korise odbaceni [od Zemljana] Nuclear Pulse Propulsion kao nacin kretanja trebalo bi im 5 dana da predju tu distancu...

Dejan Stanić

pre 12 godina

Ma neće u Srbiju i Ameriku... zbog SEKA - svetske ekonomske krize... A i Karleuše,Lee Kiš,Ivana Gavrilovića,Farme i Pinka... neće u Srbiju 100%, svi ćemo preživeti!

11of10

pre 12 godina

A posle ću ja da dođem sa svojom kockom da ih asimilujem i sve pretvorim u Borgove... a posle će deda mraz svima da donese nove očne module za novu godinu... yeah right... ili je ovo najveća vest u poslednjih 1000 godina, ili se neko žestoko drogira. Lično, da je SETI ovako nešto objavio, argumentovano, do sad bi smo svi bili u veliko u pripremama za mastan rat. Dakle, ili se tamo neko drogira, ili novinari lupetaju gluposti.

iv

pre 12 godina

hahahha oprostite ali ja moram jos jedan komentar.

Mislio sam jedan komentar da ce biti, eventualno dva, kad ono 125+ ...

Dal' je moguce da smo tako dobro raspolozeni?

Fredy House

pre 12 godina

Da da da,dosli su iz dubokog svemira u brodovima kojima od Jupitera do Zemlje treba par meseci.....A Habl ih nije primetio uopste....ovo je smesnije od onog metuzalema sto predvidja smak sveta.....

jovan nikolic

pre 12 godina

Pa dobro zasto to radite? zasto to VI, dragi moj B92 morate da radite? razumljivo je da se iz Amerike pustaju vetrovi straha u cilju lake manipulacije i okupljanja u novi svetski poredak, ili bilo sta, sto inace moze da dodje iz Amerike. Ali zasto vi to nama radite? zasto pustate neproverene glasine , otrovne gasove u ljudske svesti. Zastitite nas od takvin budalastina, molim vas!

db

pre 12 godina

C c c c c c...
Nas cuveni TANJug uzima "Weekly World News" za ozbiljan izvor informacija : /

link: http://weeklyworldnews.com/headlines/26535/alien-spaceships-to-attack-earth-in-2011

No1e

pre 12 godina

Proculo se da na ovoj Zemlji nema nikoga ko bi mogao da pobedi Novaka Djokovica u tenisu pa su poslali najboljeg medju njima da proba...

Ali vidim ja, brzo ce oni nazad, ako nemaju rep i usi, onda pognute glave :))

Freedom

pre 12 godina

Ljudi budu "duhoviti" što iz straha, što iz gluposti...
Ne da dolaze nego su već tu, hiljadama godina, i rade pripremu za ove što dolaze. A uradili su vrlo, vrlo dobru pripremu, što pokazuje veličina gluposti i neznanja prosečnog zemljanina o sebi i situaciji u univerzumu.
Ljudi su za njih hrana, kao što su za ljude životinje i biljke.
Ali nema razloga za strah, jer oni to i žele. Oni žele ljude koji su ispunjeni strahom, ljubomorom, mržnjom i svim osećanjima nižih frekvencija, takvi su im ukusni. Dok su im bljutavi ljudi ispunjeni Ljubavlju, saosećanjem, dobrotom, mirom, Svetlošću i višim frekvencijama.
Sve je do svakog pojedinačnog čoveka kakva će mu sudbina biti, kao što je i oduvek bilo...

cinik

pre 12 godina

KOLIKO NEBULOZNIH KOMENTARA.
1. Nisu oni divljaci kao mi pa da dolete sa ogromne daljine da bi nas uništili. To su mogli i sa običnom sondom.
2. Razvijena civilizacija NIKADA nije agresivna već radoznala da upozna druge. (mi uopšte nismo civilizacija)
3. Evo malo podataka koji nisu poznati javnosti:
USA je 2005 godine sa oznakom HITNO napravila sondu za duboki svemir i poslala je prema Plutonu. Sondu su "sklepali" za meseca dana - inače to traje po 2-3 godine.
2008 godine sa google space je nestala cela oblast oko plutona i do danas nisu vratili slike (tehnički problemi)
2010 rusi su presreli neke slike koje je sonda poslala i objavili da nam dolaze tri svemirska broda.
2011 na sajtu http://sky-map.org/ su se pojavile koordinate sva tri broda i mogli su da se vide do pre nedelju dana kada su sklonjeni.
OVO SU ČINJENICE a vi zaključujte ostalo.

I dosta već jednom sa naslovima tipa : NAPADAJU NAS iz jeftinih SF filmova.

andrej

pre 12 godina

a da to nije reklama za film a vi skontali da je extra news za zatupljeni svet u srbiji?!a mozda ste nasli razlog nasim funkcionerima da zapocnu novi talas poskupljenja.

pera

pre 12 godina

Jako ste svi neozbiljni , cast pojedinicima . Naravno da postoje vanzemaljci i dobri i losi , sta mislite da smo samo u svemiru ? Mi smo neciji produkt sada kojih ne znamo , procitajte malo vise o UFO slikama u zitnim poljima?
Da njih nisu neki seljani naslikali ? Bolje nam je da se opametimo dok nije kasno ! A da ako niste znali postoje i na zemlji i na marsu i na jupiteru vanzemaljci , samo malo treba googlati i citati knjige pametnih ljudi ,a ne verovati slepo !Ajde da vidimo koga interesuju UFO slike u zitu ?

Милан

pre 12 godina

Врло, врло могуће.Али ће се задржати код Јупитера и на Земљу ће стићи 21.12.2012.

realan

pre 12 godina

vidim ima dosta komentara tipa " kako znate da ce nas napasti itd"...
to je logichno ponashanje dominantne vrste... i vi kada vidite mravinjak ne kazhete "zdravo mravi, nosim vam znanja iz fizike i matematike" nego zgazite par komada, ili ih potopite ili pozovete nekoga da ih ukloni...
neshto sumnjam da je vest tachna a da nisu vec odavno pochele globalne pripreme, al ok...
ako jeste, gotovi smo :)

george wordy

pre 12 godina

Future like SF ” : Nedavno su Britanaci otvorili tajna dosijea o NLO-ima, pre njih to je uradila Francuska, zemlja burzoaske revolucije, mozda je i ovo nagovestaj pocetka jedne nove ere covecanstva . Britanija najvaljuje otvaranje i preostalog dela UFO dosijea.Nedavno je u UN formirano odeljenje za kontakt sa vanzemaljcima na čije je čelo žena. Preko 60% amerikanaca veruje da postoje vanzemaljci ,od njih 20% veruje da su vanzemaljci tu medju nama a od tih 20% oko 8 % veruje da su kidnapovani od strane vanzemaljaca i da su nad njima radjeni eksperimenti. Najcitanija UFO literatura je ispovest kidnapovanih i silovanih žena od strane vanzemaljaca. U USA veoma je raširena UFO industrija suvenira različitih vanzemaljskih rasa, ali najčešće se prodaju lutke reptoida , dracona, i alena . Hard rock je progčašen muzikom repteoida. Ogroman se novac ulaže u UFO proagandu , različite kampanje, postoje mnogi web sajtovi i časopisi specijalizirani za UFO sadržaje. Kampanje se najčešće sprovode kroz mnogobrojna UFO udruženja . Savremeni mit covecanstva: Mnogi smatraju da su vanzemaljci savremeni mit čovečanstva , Filip Klas tvrdi da su NLO novi Mit covecanstva koji je nastao u XX veku, on smatra da je to samo jos jedna vilinska prica u kojoj svako moze da postane ucesnik tako sto ce da gleda u nebo.Mnogi naucnici , filozofi smatraju da smo usamljenici, drugi smatraju da smo bas mi ptredodredjeni da sirimo zivot u ovom delu Univerzuma . A Karl Gustav Jung u svojoj knjizi : « Moderni mit o stvarima vidjenim na nebu» nije isključio odredjeni stepen fizičke realnosti , ali je na tu pojavu gledao kao na mit u nastajanju. Medjutim postoje mnogi eminentni naucnici koji su sasvim ubedjeni o postojanju vanzemaljske civilizacije a medju prvima je bio Moris Dzesup koji je svojom knjigom «Argumenti u korist NLO-a potastakao Miguela Aljendea da se oglasi sa pricom o «Filadelfijskom eksperimentu» - misterioznom dogadjaju iz II svetskog rata, teleportacija objekata na daljinu kroz vreme .Slucaj je hteo da je Moris Dzezup Posle toga , pod nerazjasnjenim okolnostima umro.Ostali upuceni u eksperiment nastavili su svoj rad, a tragovi vode to Anstajna i njegove teroije «Jedinstvenog polja» ,a iza imena Frenklin Reno krio se covek koji je izvrsio matematicke proracune, koji takodje nije bio vise medju zivima.Mnogi smatraju da su vamzemaljci medju nama kao implanti i da su nepobedivi pa zato postoje i mnogi ljudski kolabracionisti i to medju visokim funkcijama u mnogim drzavama.Posebno se veruje da su u direktnoj vezi sa njima cuvene bogate porodice svetskog glasa i plave krvi.

Mile

pre 12 godina

Je l' to opet ovi sa Teslačenja? Ajde da je smešno ili zabavno, pa da čovek i razume. Ali ovako - hvala vam na srozavanju. Sve šta je Srbiji trebalo je još jedan jeftini tabloid po kojem se pišu gluposti. Razumem da se verovatno vodite odnosom ponude i potražnju, ali ako je ovakva potražnja za glupošću u zemlji, možda ćete više profitirati od tog preostalog "niche" tržišta.

Voja

pre 12 godina

Na web sajtu SETI nema nista o ovome. Takodje ne postoji naucnik koji se pominje u ovom tekstu. Malo je suvise vazna ovakva vest a da je nema na sajtu onih koji su je navodno lansirali? I dopada mi se slika koju je B92 koristio kao ilustraciju. Distrikt 9 je fenomenalan film. I jos par pitanja, zasto se misli da ce vanzemaljci da napadaju ako uopste dolaze? Mozda dolaze u miru? Takodje, odakle je preuzeta ova vest? Da li tamo ima vise informacija, pretpostavki i zakljucaka?

Tristan

pre 12 godina

Ma daj te molim vas! Ja postujem medijsku kucu B92, ali nemojte se stavljati u isti kos sa Blicom i Kurirom molim vas. Ovo je za njiz net a ne za ozbiljnu kucu kao sto ste vi. Nasa astrofizika je tek pre nekoliko godina uspela da mapira sve Sunceve satelite a asteroide nije ni nacela. A kamoli da je sposobna da detektuje nesto ekstraterestrijalno.

iv

pre 12 godina

kakve su ovo gluposti...

mada i mogli bi da nas napadnu i porobe, ili mozda istrebe jer kakve sve monstruoznosti radimo zivotinjama nismo bolje ni zasluzili.

Djak

pre 12 godina

Nije frka, konacno ce svi junaci biti na okupu: Superman, Spiderman, XMan, Tarzan, Blek Stena, Walter (Sarajevo), Sledge Hammer, Hary Calahan, Sport Billy, Cobretti, Holmes & Watson, cela ekipa iz ratova zvezda....

Dragi

pre 12 godina

Kada Čedica promeni "ploču" i prekine da zastupa američke stavove, a počne da propagira miroljubivu politika prama vanzemaljcima i ulazak u vojni savez sa njima, a zaboravi za NATO, tada ću stvarno verovati da nam se približavaju vanzemaljci.
Čedo šta čekaš, ostvari kontakt sa vanzemaljcima i da se svima na zemaljskoj kugli osvetimo i pokažemo ko smo i šta smo!

Aleksandar

pre 12 godina

@Freedom
Osnovni zakoni fizike, tj. nekada su to Alhemicari zvali transmutacija. Izbacis ili ubacis koji elektron, proton, neutron i dobijes iz necega nesto trece. To je vec uradjeno na Zemlji. Ziva u izotop zlata. Tako da veoma napredne civilizacije nece nas koristiti za klopu niti im trebaju nasi resursi. Jer jednostavno mogu da transmutiraju sta god hoce u sta god hoce, pa da to klopaju ili iskoriste najobicnije parce kamena i pretvore ga u celik, ili koji god potreban materijal.

Vec sam napisao, da su oni hteli to da urade, vec bi to i uradili.
Pre jedno mesec dana sam gledao dokumentarac "When Aliens attack". I Stiven Hoking mi je ispao smesan sa nekom slicnom izjavom, kao i ostali intelektualci. "Dosli po resurse", "bicemo im robovi", "pojesce nas".

Stvarno se divim nekim ljudima kojima znanje dolazi iz preteranog buljasenja u holivudske filmove.

Bili smo mi vec posecivani, pa zasto nas tada nisu pojeli, kao i sve zivotinje ove planete?

Nonsense I tell you, nonsense.

ivan

pre 12 godina

o covece kavih se sve komentara nacitah ovde ljudi slatko ste me nasmejali
:)))))))

http://igitech.blogspot.com/
http://tnt-zone.blogspot.com/

Pedja

pre 12 godina

Trebalo da se postavi bina pored avalski toranj :) i jedan muzikant da se angazuje od Sashe Popovica,al da svira na klavijaturu , na sintisajzer(mora da bude od ovi shkolovani) i da vezba. U pola noc od sad pa dok dodju da zna da svira onu melodiju iz "Bliski kontakti trece vrste" :)

Luke Skywalker

pre 12 godina

Naravno da mozemo da se odbranimo - kada ih dohvati sveto trojstvo Kostunica-Jeremic-Toma Nikolic svojom tiradom o tome ko je stvarno narod nebeski, pobecice nazad na Zeebu glavom bez obzira.

Aleksandar

pre 12 godina

Da su hteli, napali bi nas bilo kad. S' obzirom na visoku inteligenciju, tehnologiju, to se nikada nece desiti. Mnogo su veliki smaraci i lazovi ovi Ameri.

Majstor Zile

pre 12 godina

po konvencialnoj nauci trebalo bi da prevale nekoliko milijardi svetlosnih godina puta da bi stigli do naseg suncevog sistema jer pretpostavimo da dolaze iz neke druge galaksije a da zajebancija bude jos veca od Jupitera do zemlje putovace citava dva meseca ha ha
(brain, 14. jul 2011 11:30)

Mora da im je crkla turbina,trebalo bi zvati ove iz AMSS da ima izađu u susret za neku razumnu cifru ;)
(AMSS, 14. jul 2011 12:31)

Otisla im djunta, al' imaju samo onu sa sitnim nutom, a tu ne znaju da ugrade...

prof dr kutlaca

pre 12 godina

@(JA ZNAM, 14. jul 2011 22:31):
Kazes, izmedju ostalog, citiram : "Vanzemaljci trenutno jesu kod Jupitera i mogu za par minuta da stignu do zemlje,nije to problem,nego vecaju dali da puste da eksplozija jednog od Jupiterovih meseca(po njihovim naucnim proracunima znali su jos pre 640 godina KAD ce Jupiterov mesec da pukne,to bar njima nije bilo tesko da proracunaju i javili su Majama datum) unisti nasu ,u njihovim ocima nepotrebnu civilizaciju ili da nas ipak spasu ali onda ce morati da brodovima opkole zemlju i pucaju na svaku malo vecu stenu koja se usmeri na nas a onda cemo saznati za njih jer cemo ih moci videti kako nas brane a to ce promeniti istoriju sveta a i ko ce moci da nas ubedi ovako paranoicne da nas ne napadaju nego nas brane i od straha ce velika vecina covecanstva da poludi a onda sledi krah ekonomije i civilizacije pa mu dodje na isto dali ce nas odbraniti,evakuisati ne mogu jer ne mozemo da prezivimo na njihovim brodovima duze od par meseci a nijedna planeta nije ista pa ne bi mogli da prezivimo na drugoj planeti(evakuacija je NEMOGUCA) ili da dopuste da padne kamenje i pomre trecina covecanstva kako je pisano u Bibliji ali bi se onda ekonomija brze oporavila a svi mi postali veci vernici i bolji radnici." Kraj citata.

Imam jedno pitanje - Kako si druze uspeo sve ovo da nabijes u samo jednu recenicu ?

Kubba

pre 12 godina

Ma dobro dosli oni nama, samo da nisu komunisti? Mi vec bijemo bitku sa nasim "crvenim vanzemaljcima" tako da smo vec navikli i ovo nas ne dotice.
Smatram da ovoga puta samu politicku scenu u Srbiji nece spasiti ni vanzemaljci.

gv94s

pre 12 godina

A ja mislio su na pisali sa planete Zebra
(Slucajnost, 14. jul 2011 16:52)

E, druže, pa kako pišeš dobro si i pročitao... hihihihihi

Aleksandar

pre 12 godina

Ono sto me zabrinjava jeste da ljude koji daju ovakve izjave nazivaju "expertima". I jos su ti "experti" obavestili vladu o tome. Moram priznati da imaju mastu deteta. :)
Zvuci jako smesno, kao i smak sveta 2012. godine. Cista glupost. Ne znam samo sta ce ti experti da kazu kad prodju ti datumi, zakazace novi? XD

Martin,Pirot

pre 12 godina

Ih,sta su tri broda u odnosu na 950 aviona NATO avijacije,pih,to cemo mi Srbi da oborimo bez problema u izvinjenje"pardon,nismo vas videli":)

BarcaBoy

pre 12 godina

Na osnovu cega su zakljucili da ce napasti njih? (amere)..????
mislim pise da ce ovi naucnici obavestiti svoju vladu zbog americkog stanovnistva..? znaci ovo je jos jedna medijska budalastin.a

PPeca@SER

pre 12 godina

Nista ne brinite... Obama ce to sve da sredi... zvace Brusa Vilisa, mozda i Cak Norisa ako bude trebalo... Obavesten je da Z(aj)eebanci ne podrzavaju njihovu sadasnju vladu... i da je treba promeniti.

Vucelic Sasha

pre 12 godina

Ovo je virus, buva, babaroga i sistem plašenja. Strah je najbolji metod kontrole. Strašni Bin Laden je navodno savladan nedavno. Ko sad predstavlja opasnost? Rusi, Srbi, Talibani...nisu. Evo ih mali zeleni. Znaju im ime, planetu brzinu kretanja, namere, sve znaju. Pitam se ko će sad da profitira na ovome, i koliko je ovo sve planirano. Ovo sve nema drugog smisla osim sticanje profita. Da malo nagadjamo, čisto radi zabave. Možda će se potpisati neki protokol po kom će SAD preuzeti sva prava nad odbranom planete Zemlje u tom slučaju? Ili je ovo neki hakerski posao? Ili je istina ili nije. Treće nema.

Stavros

pre 12 godina

Sutra ce Obama da objavi na konferenciji kako su Americke Foke ispalile 100 nuklearki na ta 3 broda i on je sve to uzivo pratio iz Bele Kuce.

Tristan

pre 12 godina

Program uopste nije tako malo poznat. Postoji vec duze vreme a bio je i finansiran od strane americke vlade. Ima jako dugu istoriju koja datira jos iz 60 godina proslog veka. Jedna od evolucija je bila i projekat seti home-klijent koji na vasem racunaru obradjuje pakete radio signala koje njihovi teleskopi sakupljaju. Meni je to delovalo kao ozbiljan projekat vezan za kosmos i pitanje "Da l' smo sami?" Koliko je sad ova vest trac, sta se desilo i sl, pojma nemam :)

VG

pre 12 godina

@Nemesis

Pa jel ti znaš da je manje ograničenje u sunčevom sistemu nego na intergalaktičkom autoputu. Zato su morali da uspore malo da im ne bi pisali kazne.

Milos

pre 12 godina

Xa xa i sad mi treba da poverujemo istim tim Amerikancima koji su prorekli smak sveta vise puta u prethodnih 10 godina ?? Isti ti Ameri koji su izazvali (bar po nekim navodima) zemljotrese i ostale nepogode, hoce sad izgleda da isprobaju jos neku novu tehnologiju pa hoce da nas zavaraju da su na nebu vanzemaljci. Mada mene interesuje zasto se u svim pricama, filmovima, knjigama itd vanzemaljci pominju kao neprijateljski nastrojena zelena bica koja zele da uniste Zemlju. Mozda oni po izgledu nisu nista drugaciji od nas, mozda ih vec ima medju nama, i mozda uopste nisu neprijateljski nastrojeni. Neka razmisle ljudi malo o tome.

Petar

pre 12 godina

@cinik
1. Sonda se zove "New Horizons"
2. Sonda opste nije "sklepana za mesec dana", nego su je godinama pravili i za malo nije ni lansirana
3. Lansirana je 2006.
4. Tek je na pola puta (planirani dolazak u zonu Plutona je 2015.) tako da nikakve slike nisu mogle ni nestati jer jos nisu ni napravljene
5. Zbog 4. ni Rusi nisu mogli nikakve slike primiti.

Neverovatno je da NISTA nisi tacno napisao!!!!!!!! A bilo je potrebno samo malo upotrebe servisa zvanog Google.

maki

pre 12 godina

evo ga jos jedan expert koji gleda SF filmove pa tripuje neke napade vanzemaljaca,isto kao onaj sto je rekao da vanzemaljci posecuju zemlju 2020g, mislim ne mogu da verujem koja neozbijnost ako je stvarno to rekao expert iz SETI programa,ali u svakom slucaju bice dobar fight kao u video igrici CRYSIS npr.jedva cekam da ih rokam ahahahahahha.

Hank Moody

pre 12 godina

Inspektor Molder i doktorica Skala apsolutno ništa nisu očekivali..
Ma zzzez se, doći će sa Duhovnijem da nas guzi sve redom!

Vera Bojičić

pre 12 godina

Ako vas zanima šta se uistinu događa pročitajte moje viđenje koje je sigurno tačno
http://vera.atlantidaforum.com/2011/07/15/vanzemaljci-napadaju-zemlju-u-novembru/

Marko :D

pre 12 godina

Trazim dzedaj trenera,spreman sam da mu postanem padowone.
Cena casova mi je nebitna,samo da dobijem sve moci do napada vanzemaljaca,pa da budem bezbrizan :D
Dzedaji iz Crne Gore su zarezeni ujedima muva CC-b i dobili su bolest lenjosti... Osoba je u stanju samo da jede i da se odmara, pa mi je potreban trener iz neke druge drzave.
Unapred hvala :D

george wordy

pre 12 godina

Future like SF ” : Nedavno su Britanaci otvorili tajna dosijea o NLO-ima, pre njih to je uradila Francuska, zemlja burzoaske revolucije, mozda je i ovo nagovestaj pocetka jedne nove ere covecanstva . Britanija najvaljuje otvaranje i preostalog dela UFO dosijea.Nedavno je u UN formirano odeljenje za kontakt sa vanzemaljcima na čije je čelo žena. Preko 60% amerikanaca veruje da postoje vanzemaljci ,od njih 20% veruje da su vanzemaljci tu medju nama a od tih 20% oko 8 % veruje da su kidnapovani od strane vanzemaljaca i da su nad njima radjeni eksperimenti. Najcitanija UFO literatura je ispovest kidnapovanih i silovanih žena od strane vanzemaljaca. U USA veoma je raširena UFO industrija suvenira različitih vanzemaljskih rasa, ali najčešće se prodaju lutke reptoida , dracona, i alena . Hard rock je progčašen muzikom repteoida. Ogroman se novac ulaže u UFO proagandu , različite kampanje, postoje mnogi web sajtovi i časopisi specijalizirani za UFO sadržaje. Kampanje se najčešće sprovode kroz mnogobrojna UFO udruženja . Savremeni mit covecanstva: Mnogi smatraju da su vanzemaljci savremeni mit čovečanstva , Filip Klas tvrdi da su NLO novi Mit covecanstva koji je nastao u XX veku, on smatra da je to samo jos jedna vilinska prica u kojoj svako moze da postane ucesnik tako sto ce da gleda u nebo.Mnogi naucnici , filozofi smatraju da smo usamljenici, drugi smatraju da smo bas mi ptredodredjeni da sirimo zivot u ovom delu Univerzuma . A Karl Gustav Jung u svojoj knjizi : « Moderni mit o stvarima vidjenim na nebu» nije isključio odredjeni stepen fizičke realnosti , ali je na tu pojavu gledao kao na mit u nastajanju. Medjutim postoje mnogi eminentni naucnici koji su sasvim ubedjeni o postojanju vanzemaljske civilizacije a medju prvima je bio Moris Dzesup koji je svojom knjigom «Argumenti u korist NLO-a potastakao Miguela Aljendea da se oglasi sa pricom o «Filadelfijskom eksperimentu» - misterioznom dogadjaju iz II svetskog rata, teleportacija objekata na daljinu kroz vreme .Slucaj je hteo da je Moris Dzezup Posle toga , pod nerazjasnjenim okolnostima umro.Ostali upuceni u eksperiment nastavili su svoj rad, a tragovi vode to Anstajna i njegove teroije «Jedinstvenog polja» ,a iza imena Frenklin Reno krio se covek koji je izvrsio matematicke proracune, koji takodje nije bio vise medju zivima.Mnogi smatraju da su vamzemaljci medju nama kao implanti i da su nepobedivi pa zato postoje i mnogi ljudski kolabracionisti i to medju visokim funkcijama u mnogim drzavama.Posebno se veruje da su u direktnoj vezi sa njima cuvene bogate porodice svetskog glasa i plave krvi.

GQ

pre 12 godina

@Freedom: Bravo za komentar. Ta reptilska gamad nam se smeje u oci i dise za vratom hiljadama godina. Stavise, isti ti koji su odlucili da nam se "jave" zvanicno, diktiraju svaki nas pokret, udh vazduha, hranu koju cemo jesti.
Ljudi, otovrite svoju Svest, nije sve crno i belo!
Da li ste do te mere drski da mozete da tvrdite da ste sami u celom Univerzumu! Plasim se da ce doci do otreznjenja, samo bice prekasno.

Devla

pre 12 godina

He he, a ko kaze da ce bas kod nas? Da su hteli dosli bi davno, sada mogu samo bedu sebi na vrat da navucu dolazkom vamo. E moji naucnici nemojte nas ...... onako smo sj.....

rr

pre 12 godina

Poenta je da se sve intenzivnije javnosti sugerisu informacije o dolasku vanzemaljaca.
Medjutim kod ovakvih informacija moramo citati izmedju redova, tako je i ova vest samo poluistina.
Da nije sve tako naivno pokazuju i neke zvanicne izjave poput direktora NASA koji sugerise svojim zaposlenima da budu spremni za vanredno stanje.
http://www.youtube.com/watch?v=9qhEwrNs5iY
Interesantan je prolaz komete Elenin koja ce biti najbliza suncu tacno 11.09.2011. (desetogodisnjica rusenja WTC)
A 11.11.11. kometa Elenin ce se poravnati sa Zemljom, Venerom i Merkurom u pravu liniju.
Da li ce se ovaj energetski portal 11.11.11 iskoristiti za neki veliki dogadjaj, videcemo.
Moze nesto da bude pre, moze i kasnije.
Ja uglavnom u skorije vreme ocekujem zvanicno otkrivanje i dobronameran Prvi Kontakt.

sima_kosmos

pre 12 godina

@cinik
na stranu to što za Maleja i Krasnova niko u SETI-ju nije čuo i na stranu to što mi sve ovo izgleda kao reklama za neki holivudski hit(setite se samo najave za "Dan nezavisnosti" u živom programu na Studiu B pre 15-ak godina).
Dakle, recimo da je sve ovo autentično. Tačno je da u normalnim okolnistima napredni ne napadaju manje napredne, štaviše nemaju potrebe za bilo kakav kontakt. Ali:
Šta ako su ovi naši posetioci otpadnici od neke napredne civilizacije? Pa zar među ljudima nema naučnika ili amatera koji posmatraju druge vrste, a takođe postoje lovci, lovokradice ili krijumčari raznih delova tela retkih ili manje retkih vrsta životinja?
Ili, šta ako su to ostatci napredne civilizacije koja doživela neku katastrofu, pa sada lutalu svemirom? Postoji mogućnost da su vremenom postali izopačeni i ne vide drugu mogućnost nego napadati manje napredne od sebe.
Postoji i jedna, za naše poimanje totalno SF mogućnost da su se isuviše udaljili od svog sveta i jedini način za povratak je kreiranje crvotočine zašta im je potrebna sva energija jedne zvezda, a Sunce savršeno odgovara.
U prva dva slučaja se bar možemo kako tako braniti, u trećem smo nemoćni.
Nadam se da ćeš se ti, a i drugi koji ovo čitaju složiti da je razmišljanje u smeru "bolji su, neće nam ništa" prilično naivno.

Marky

pre 12 godina

"Da li ce se ovaj energetski portal 11.11.11 iskoristiti za neki veliki dogadjaj, videcemo."

Hoće. Svetsku premijeru filma Immortals: 11.11.2011.

JA ZNAM

pre 12 godina

Maje su se zaustavile se kalendarom jer ce se tada dogoditi jedna nebeska katastrofa koja moze da unisti zivot na zemlji.Vanzemaljci trenutno jesu kod Jupitera i mogu za par minuta da stignu do zemlje,nije to problem,nego vecaju dali da puste da eksplozija jednog od Jupiterovih meseca(po njihovim naucnim proracunima znali su jos pre 640 godina KAD ce Jupiterov mesec da pukne,to bar njima nije bilo tesko da proracunaju i javili su Majama datum) unisti nasu ,u njihovim ocima nepotrebnu civilizaciju ili da nas ipak spasu ali onda ce morati da brodovima opkole zemlju i pucaju na svaku malo vecu stenu koja se usmeri na nas a onda cemo saznati za njih jer cemo ih moci videti kako nas brane a to ce promeniti istoriju sveta a i ko ce moci da nas ubedi ovako paranoicne da nas ne napadaju nego nas brane i od straha ce velika vecina covecanstva da poludi a onda sledi krah ekonomije i civilizacije pa mu dodje na isto dali ce nas odbraniti,evakuisati ne mogu jer ne mozemo da prezivimo na njihovim brodovima duze od par meseci a nijedna planeta nije ista pa ne bi mogli da prezivimo na drugoj planeti(evakuacija je NEMOGUCA) ili da dopuste da padne kamenje i pomre trecina covecanstva kako je pisano u Bibliji ali bi se onda ekonomija brze oporavila a svi mi postali veci vernici i bolji radnici.Trenutno su najblizi ovoj trecoj opciji a ne idu jer ce da posmatraju izbliza sta ce da se desi.Javili su mnogim svetskim vladama kako da spasu sto vise obicnog naroda ali ovi su to iskoristili da zastite i obezbede svoje porodice a briga ih za narod pa ce najverovatnije odluciti da puste da nas tresne to mnostvo sitnih stena.Njihova greska(vanzemaljaca) je ta sto ne veruju u Boga i misle da je u Biliji glupost to o trecini pomrlih pa ce da pokusaju da izbroje mrtve i ako bude trecina i njima ce da znaci da nauce nesto i da POVERUJU.

Milos

pre 12 godina

Komentar sa kometom na desetogodišnjicu rušenja WTC pobedio, definitivno. http://www.b92.net/zivot/komentari.php?nav_id=525331#k5487219

A ne razumem zašto kroz komentare mora da se provlači politika. Koju god vest da pročitam, obavezno vidim da se spominju Koštunica, Cvetković, Dačić i jbni radikali koji kukaju na trenutnu vlast...

Inače, vest je obična glupost, patka kojom se podgrevaju mozgovi teoretičara zavera. U rangu sa reptilima, 2012, krugovima u žitu itd...

Galactic Federation

pre 12 godina

Poenta je da se sve intenzivnije javnosti sugerisu informacije o dolasku vanzemaljaca.
Medjutim kod ovakvih informacija moramo citati izmedju redova, tako je i ova vest samo poluistina.
Da nije sve tako naivno pokazuju i neke zvanicne izjave poput direktora NASA koji sugerise svojim zaposlenima da budu spremni za vanredno stanje.
youtube link: watch?v=9qhEwrNs5iY
Interesantan je prolaz komete Elenin koja ce biti najbliza suncu tacno 11.09.2011. (desetogodisnjica rusenja WTC)
A 11.11.11. kometa Elenin ce se poravnati sa Zemljom, Venerom i Merkurom u pravu liniju.
Da li ce se ovaj energetski portal 11.11.11 biti iskoristiti za neki veliki dogadjaj, videcemo.
Moze nesto da bude pre, moze i kasnije.
Ja uglavnom u skorije vreme ocekujem zvanicno otkrivanje i dobronameran Prvi Kontakt.
Sve o ovome i diskusija o vanzemaljcima na:
http://www.elitemadzone.org/t432075-Vanzemaljci-Buducnost-Zemlje

hall

pre 12 godina

da se razumemo za sve stvoreno potreban je tvorac sigurno nismo jedini u svemiru ali nas je nas stvoritelj toliko udaljio jedne od drugih da nema sanse da dode do kontakta upravo da bi nas zastitio jedne od drugih prisetimo se bolesti na koje su spanjolci bili imuni a desetkovali su juznoamericke starosedeoce

R2D2

pre 12 godina

Ih, bas u vreme kada Obama ocajnicki pokusava da se dogovori sa repulikancima oko povecanja USA duznickog limita da ne bi zemlja skliznula u default.

Sad ce lepo da aktivira FEMU da dobije na vremenu...

muhammed

pre 12 godina

vanzemalci mogu da nas napadnu u novembru da nas uniste vi svi mislite toje glupost ja samo mislim na to kad spavam sanjam to novembar stize malo bolje razmislite sta ce vasa djeca reci na to uk ljucite taj mozak americka vlada to zna prognozilalisu to da cenas a smas svjeta 2012 sa mo allah zna niko nemore da zna osim njega . a vanzemalce sateli ti su vidjeli to sto posto saljunam upozorenje.

muhammed

pre 12 godina

vanzemalci ce nas napasti tu nema dileme kad budu napadali nema spasa nam b92 pratim svaki dan vi samo recit mi sto pisemo nisu budalastinje

Jovica

pre 12 godina

Nema vece budale od skolovane!Zato ja nikada nisam volio da ucim...Uvek sam volio devojke,sport,pivo..I koliko toliko sam normalan!Ovi naucnici,oduvek samo klnjiga,knjiga,knjiga...I naravno logicno je da se poludi!

Branko

pre 12 godina

"On smatra da Zemljani mogu da se odbrane od napad svemirskih brodova koji dolaze sa planete “Zeeba”."
Izvinite a šta će to da brane, sadašnju civilizaciju koja je upropastila Zemlju ili pak "vrednosti" "Novog svetskog poretka" sa Satanom na čelu ?

Kubba

pre 12 godina

Ma dobro dosli oni nama, samo da nisu komunisti? Mi vec bijemo bitku sa nasim "crvenim vanzemaljcima" tako da smo vec navikli i ovo nas ne dotice.
Smatram da ovoga puta samu politicku scenu u Srbiji nece spasiti ni vanzemaljci.

Zodijak

pre 12 godina

Zasto na ovoj i svim slicnim vestima uvek objavljujete sto puta vidjeni, dosadni, neduhoviti i neinventivni komentar "a onda je mrmot zamotao/zavio cokoladu"??? Takvi komentari su na nivou Kursadzija i Ivana Ivanovica, a ne B92.

Freedom

pre 12 godina

Ljudi budu "duhoviti" što iz straha, što iz gluposti...
Ne da dolaze nego su već tu, hiljadama godina, i rade pripremu za ove što dolaze. A uradili su vrlo, vrlo dobru pripremu, što pokazuje veličina gluposti i neznanja prosečnog zemljanina o sebi i situaciji u univerzumu.
Ljudi su za njih hrana, kao što su za ljude životinje i biljke.
Ali nema razloga za strah, jer oni to i žele. Oni žele ljude koji su ispunjeni strahom, ljubomorom, mržnjom i svim osećanjima nižih frekvencija, takvi su im ukusni. Dok su im bljutavi ljudi ispunjeni Ljubavlju, saosećanjem, dobrotom, mirom, Svetlošću i višim frekvencijama.
Sve je do svakog pojedinačnog čoveka kakva će mu sudbina biti, kao što je i oduvek bilo...

pera

pre 12 godina

Jako ste svi neozbiljni , cast pojedinicima . Naravno da postoje vanzemaljci i dobri i losi , sta mislite da smo samo u svemiru ? Mi smo neciji produkt sada kojih ne znamo , procitajte malo vise o UFO slikama u zitnim poljima?
Da njih nisu neki seljani naslikali ? Bolje nam je da se opametimo dok nije kasno ! A da ako niste znali postoje i na zemlji i na marsu i na jupiteru vanzemaljci , samo malo treba googlati i citati knjige pametnih ljudi ,a ne verovati slepo !Ajde da vidimo koga interesuju UFO slike u zitu ?

No1e

pre 12 godina

Proculo se da na ovoj Zemlji nema nikoga ko bi mogao da pobedi Novaka Djokovica u tenisu pa su poslali najboljeg medju njima da proba...

Ali vidim ja, brzo ce oni nazad, ako nemaju rep i usi, onda pognute glave :))

Izdajnik Zemljana

pre 12 godina

Odlicno... evo ja se prvi dobrovolljno javljam da pomognem braci iz svemira u bombardovanju Amerike. Da vidim tu zemlju pod bombama i onda mogu na miru da umrem.

Eto braco izvan Zemlje ako ovo citate, javljam se da vam pomognem u vasoj borbi. I moj narod ovde smatraju vanzemaljcima, zato vas jos vise cenim i postujem i saosecam sa vama.

george wordy

pre 12 godina

Future like SF ” : Nedavno su Britanaci otvorili tajna dosijea o NLO-ima, pre njih to je uradila Francuska, zemlja burzoaske revolucije, mozda je i ovo nagovestaj pocetka jedne nove ere covecanstva . Britanija najvaljuje otvaranje i preostalog dela UFO dosijea.Nedavno je u UN formirano odeljenje za kontakt sa vanzemaljcima na čije je čelo žena. Preko 60% amerikanaca veruje da postoje vanzemaljci ,od njih 20% veruje da su vanzemaljci tu medju nama a od tih 20% oko 8 % veruje da su kidnapovani od strane vanzemaljaca i da su nad njima radjeni eksperimenti. Najcitanija UFO literatura je ispovest kidnapovanih i silovanih žena od strane vanzemaljaca. U USA veoma je raširena UFO industrija suvenira različitih vanzemaljskih rasa, ali najčešće se prodaju lutke reptoida , dracona, i alena . Hard rock je progčašen muzikom repteoida. Ogroman se novac ulaže u UFO proagandu , različite kampanje, postoje mnogi web sajtovi i časopisi specijalizirani za UFO sadržaje. Kampanje se najčešće sprovode kroz mnogobrojna UFO udruženja . Savremeni mit covecanstva: Mnogi smatraju da su vanzemaljci savremeni mit čovečanstva , Filip Klas tvrdi da su NLO novi Mit covecanstva koji je nastao u XX veku, on smatra da je to samo jos jedna vilinska prica u kojoj svako moze da postane ucesnik tako sto ce da gleda u nebo.Mnogi naucnici , filozofi smatraju da smo usamljenici, drugi smatraju da smo bas mi ptredodredjeni da sirimo zivot u ovom delu Univerzuma . A Karl Gustav Jung u svojoj knjizi : « Moderni mit o stvarima vidjenim na nebu» nije isključio odredjeni stepen fizičke realnosti , ali je na tu pojavu gledao kao na mit u nastajanju. Medjutim postoje mnogi eminentni naucnici koji su sasvim ubedjeni o postojanju vanzemaljske civilizacije a medju prvima je bio Moris Dzesup koji je svojom knjigom «Argumenti u korist NLO-a potastakao Miguela Aljendea da se oglasi sa pricom o «Filadelfijskom eksperimentu» - misterioznom dogadjaju iz II svetskog rata, teleportacija objekata na daljinu kroz vreme .Slucaj je hteo da je Moris Dzezup Posle toga , pod nerazjasnjenim okolnostima umro.Ostali upuceni u eksperiment nastavili su svoj rad, a tragovi vode to Anstajna i njegove teroije «Jedinstvenog polja» ,a iza imena Frenklin Reno krio se covek koji je izvrsio matematicke proracune, koji takodje nije bio vise medju zivima.Mnogi smatraju da su vamzemaljci medju nama kao implanti i da su nepobedivi pa zato postoje i mnogi ljudski kolabracionisti i to medju visokim funkcijama u mnogim drzavama.Posebno se veruje da su u direktnoj vezi sa njima cuvene bogate porodice svetskog glasa i plave krvi.

Marko, Beograd

pre 12 godina

Par pitanja:
1. Kao izvor informacija naveden je Džon Malej iz SETI programa. Zamolio bih da napišete njegovo ime na engleskom jeziku, kao i njegovu titulu i funkciju u okviru programa.
2. Kako se došlo do saznanja o nazivu planete odalke dolaze ta bića?
3. Koliko je ta planeta udaljena od Zemlje i u kom delu galaksije/svemira se nalazi?
4. Ukoliko je najveći brod prečnika oko 320km i nalazi se u blizini Jupitera da li je moguće da nijedan od velikih orbitalnih ili zemljanih teleskopa nije zabeležio njen izgled?
5. Koji je izvor i nivo pouzdanosti informacija da se radi o osvajačkim namerama?
6. Ko je dao procenu naoružanja i tehnologije vanzemaljaca, kao i procenu mogućnosti za odbranu?

cinik

pre 12 godina

KOLIKO NEBULOZNIH KOMENTARA.
1. Nisu oni divljaci kao mi pa da dolete sa ogromne daljine da bi nas uništili. To su mogli i sa običnom sondom.
2. Razvijena civilizacija NIKADA nije agresivna već radoznala da upozna druge. (mi uopšte nismo civilizacija)
3. Evo malo podataka koji nisu poznati javnosti:
USA je 2005 godine sa oznakom HITNO napravila sondu za duboki svemir i poslala je prema Plutonu. Sondu su "sklepali" za meseca dana - inače to traje po 2-3 godine.
2008 godine sa google space je nestala cela oblast oko plutona i do danas nisu vratili slike (tehnički problemi)
2010 rusi su presreli neke slike koje je sonda poslala i objavili da nam dolaze tri svemirska broda.
2011 na sajtu http://sky-map.org/ su se pojavile koordinate sva tri broda i mogli su da se vide do pre nedelju dana kada su sklonjeni.
OVO SU ČINJENICE a vi zaključujte ostalo.

I dosta već jednom sa naslovima tipa : NAPADAJU NAS iz jeftinih SF filmova.

Prvi april

pre 12 godina

Dada, SETI je sve samo ne "manje poznat program".

Ovaj put su naši novinari naseli na šalu jednog medija koji objavljuje šaljive vesti.

Da su novinari imalo upućeni, znali bi da je program SETI trenutno suspendovan zbog nedostatka sredstava jer za proteklih 40 godina nisu našli ništa, ni jedan signal, talas ili trag vanzemaljske inteligencije. Drugim rečima, njihov rad je bio - to sada znamo - besmislen.

JA ZNAM

pre 12 godina

Maje su se zaustavile se kalendarom jer ce se tada dogoditi jedna nebeska katastrofa koja moze da unisti zivot na zemlji.Vanzemaljci trenutno jesu kod Jupitera i mogu za par minuta da stignu do zemlje,nije to problem,nego vecaju dali da puste da eksplozija jednog od Jupiterovih meseca(po njihovim naucnim proracunima znali su jos pre 640 godina KAD ce Jupiterov mesec da pukne,to bar njima nije bilo tesko da proracunaju i javili su Majama datum) unisti nasu ,u njihovim ocima nepotrebnu civilizaciju ili da nas ipak spasu ali onda ce morati da brodovima opkole zemlju i pucaju na svaku malo vecu stenu koja se usmeri na nas a onda cemo saznati za njih jer cemo ih moci videti kako nas brane a to ce promeniti istoriju sveta a i ko ce moci da nas ubedi ovako paranoicne da nas ne napadaju nego nas brane i od straha ce velika vecina covecanstva da poludi a onda sledi krah ekonomije i civilizacije pa mu dodje na isto dali ce nas odbraniti,evakuisati ne mogu jer ne mozemo da prezivimo na njihovim brodovima duze od par meseci a nijedna planeta nije ista pa ne bi mogli da prezivimo na drugoj planeti(evakuacija je NEMOGUCA) ili da dopuste da padne kamenje i pomre trecina covecanstva kako je pisano u Bibliji ali bi se onda ekonomija brze oporavila a svi mi postali veci vernici i bolji radnici.Trenutno su najblizi ovoj trecoj opciji a ne idu jer ce da posmatraju izbliza sta ce da se desi.Javili su mnogim svetskim vladama kako da spasu sto vise obicnog naroda ali ovi su to iskoristili da zastite i obezbede svoje porodice a briga ih za narod pa ce najverovatnije odluciti da puste da nas tresne to mnostvo sitnih stena.Njihova greska(vanzemaljaca) je ta sto ne veruju u Boga i misle da je u Biliji glupost to o trecini pomrlih pa ce da pokusaju da izbroje mrtve i ako bude trecina i njima ce da znaci da nauce nesto i da POVERUJU.

jovan nikolic

pre 12 godina

Pa dobro zasto to radite? zasto to VI, dragi moj B92 morate da radite? razumljivo je da se iz Amerike pustaju vetrovi straha u cilju lake manipulacije i okupljanja u novi svetski poredak, ili bilo sta, sto inace moze da dodje iz Amerike. Ali zasto vi to nama radite? zasto pustate neproverene glasine , otrovne gasove u ljudske svesti. Zastitite nas od takvin budalastina, molim vas!

Dejan

pre 12 godina

Ako pretpostavimo da ih ima, sto je sasvim verovatno, i da su tu oko Jupitera, i da se kao krecu ka zemlji... dakle ako to moze i da bude istina, na bazi cega su ti naucnici zakljucili da ce da nas napadnu kad dodju do zemlje??? Pa jos onda i da cemo uspeti da se odbranimo ako nas napadnu!!! Nije nego, sio mi ga Djura... Logicnije je pretposatviti da ako dolaze da ce probati da uspostave neki kontakt. A sa druge strane, ako vec imaju razvijeniju tehnoglogiju od nas, zemljana, onda vrlo lako mogu da uniste zivot na zemlji, bez da nas sad kao gadjaju nekim topovima, bombama a mi se kao branimo nekim raketama, to je glupost. Dovoljno je da nam puste nek virus i da za par dana zbrisu ceo zivot na zemlji, ili da promene ugao, ili ugaonu brzinu zemljine rotacije, ili magnetne polove, pa da nastane kataklizma iz koje ce retko ko preziveti.
Ili je ova vest obicna patka ili su ti naucnici previse gledali filmove tipa Mars napada.

Tristan

pre 12 godina

Ma daj te molim vas! Ja postujem medijsku kucu B92, ali nemojte se stavljati u isti kos sa Blicom i Kurirom molim vas. Ovo je za njiz net a ne za ozbiljnu kucu kao sto ste vi. Nasa astrofizika je tek pre nekoliko godina uspela da mapira sve Sunceve satelite a asteroide nije ni nacela. A kamoli da je sposobna da detektuje nesto ekstraterestrijalno.

Srdjan

pre 12 godina

E super pa su nam javili. Imamo fore do Novembra. Pobedjujemo te Zeeboirijance. Idem da ocistim svoj Zgrom-i-Puc laser. Oni ce nama da unistavaju zemaljski nacin zivota mamicu im Svemirsko-Talibansku.

realan

pre 12 godina

vidim ima dosta komentara tipa " kako znate da ce nas napasti itd"...
to je logichno ponashanje dominantne vrste... i vi kada vidite mravinjak ne kazhete "zdravo mravi, nosim vam znanja iz fizike i matematike" nego zgazite par komada, ili ih potopite ili pozovete nekoga da ih ukloni...
neshto sumnjam da je vest tachna a da nisu vec odavno pochele globalne pripreme, al ok...
ako jeste, gotovi smo :)

Galactic Federation

pre 12 godina

Poenta je da se sve intenzivnije javnosti sugerisu informacije o dolasku vanzemaljaca.
Medjutim kod ovakvih informacija moramo citati izmedju redova, tako je i ova vest samo poluistina.
Da nije sve tako naivno pokazuju i neke zvanicne izjave poput direktora NASA koji sugerise svojim zaposlenima da budu spremni za vanredno stanje.
youtube link: watch?v=9qhEwrNs5iY
Interesantan je prolaz komete Elenin koja ce biti najbliza suncu tacno 11.09.2011. (desetogodisnjica rusenja WTC)
A 11.11.11. kometa Elenin ce se poravnati sa Zemljom, Venerom i Merkurom u pravu liniju.
Da li ce se ovaj energetski portal 11.11.11 biti iskoristiti za neki veliki dogadjaj, videcemo.
Moze nesto da bude pre, moze i kasnije.
Ja uglavnom u skorije vreme ocekujem zvanicno otkrivanje i dobronameran Prvi Kontakt.
Sve o ovome i diskusija o vanzemaljcima na:
http://www.elitemadzone.org/t432075-Vanzemaljci-Buducnost-Zemlje

Nikola Vitas

pre 12 godina

Aman vise! Dokle cete da objavljujete ovakve budalastine dostojne najzuceg zutila od stampe!? Razumem zelju za ekskluzivom i citanoscu, ali red bi bio da zadrzite makar neki nivo postovanja prema ljudima koji vas citaju.

GQ

pre 12 godina

@Freedom: Bravo za komentar. Ta reptilska gamad nam se smeje u oci i dise za vratom hiljadama godina. Stavise, isti ti koji su odlucili da nam se "jave" zvanicno, diktiraju svaki nas pokret, udh vazduha, hranu koju cemo jesti.
Ljudi, otovrite svoju Svest, nije sve crno i belo!
Da li ste do te mere drski da mozete da tvrdite da ste sami u celom Univerzumu! Plasim se da ce doci do otreznjenja, samo bice prekasno.

rr

pre 12 godina

Poenta je da se sve intenzivnije javnosti sugerisu informacije o dolasku vanzemaljaca.
Medjutim kod ovakvih informacija moramo citati izmedju redova, tako je i ova vest samo poluistina.
Da nije sve tako naivno pokazuju i neke zvanicne izjave poput direktora NASA koji sugerise svojim zaposlenima da budu spremni za vanredno stanje.
http://www.youtube.com/watch?v=9qhEwrNs5iY
Interesantan je prolaz komete Elenin koja ce biti najbliza suncu tacno 11.09.2011. (desetogodisnjica rusenja WTC)
A 11.11.11. kometa Elenin ce se poravnati sa Zemljom, Venerom i Merkurom u pravu liniju.
Da li ce se ovaj energetski portal 11.11.11 iskoristiti za neki veliki dogadjaj, videcemo.
Moze nesto da bude pre, moze i kasnije.
Ja uglavnom u skorije vreme ocekujem zvanicno otkrivanje i dobronameran Prvi Kontakt.

Vera Bojičić

pre 12 godina

Ako vas zanima šta se uistinu događa pročitajte moje viđenje koje je sigurno tačno
http://vera.atlantidaforum.com/2011/07/15/vanzemaljci-napadaju-zemlju-u-novembru/

Dragi

pre 12 godina

Kada Čedica promeni "ploču" i prekine da zastupa američke stavove, a počne da propagira miroljubivu politika prama vanzemaljcima i ulazak u vojni savez sa njima, a zaboravi za NATO, tada ću stvarno verovati da nam se približavaju vanzemaljci.
Čedo šta čekaš, ostvari kontakt sa vanzemaljcima i da se svima na zemaljskoj kugli osvetimo i pokažemo ko smo i šta smo!

Милан

pre 12 godina

Врло, врло могуће.Али ће се задржати код Јупитера и на Земљу ће стићи 21.12.2012.

bane sine

pre 12 godina

hvala na ovoj informaciji, sada mogu na miru da zalozim caletovu kucu i podignem kredit od 300.000 eur i da zivim 4 meseca k'o lord, to sam oduvek zeleo!

Vanzemaljac

pre 12 godina

Haha... mi vanzemaljci smo odavno na ovoj planeti i dolazimo sa mesta koji vi zemljani zovete Zeta Reticuli (udaljeno oko 39 svetlosnih godina od vaše planete). Na planeti koji vi zovete Zeeba žive samo primitivna bića poput onih koji su živeli na vašoj planeti oko 2.5 milijardi godina kada smo mi prvi put posetili vašu planetu (moj deda je bio u ekspediciji, baš mi pre neki dan prepričavao svoje avanture).

Inače mi nemamo nameru da vas napadnemo jer smo veoma razvijena civilizacija (Type III prema skali vašeg naučnika Kardashev-a) i vaši resursi nam ništa ne bi značili, a i sam koncept agresije u našoj civilizaciji je zastarela i nezamisliva već pre 3 milijardi godina.

Tu smo zapravo da vas zaštitimo jer ćete jednog dana kada postanete Type I civilizacija verovatno moći da sarađujete i sa nama i sa ostalim razvijenim civilizacijama u svemiru (trenutno ste Type 0.72, a pre 100 godina ste bili 0.60 a predviđamo da ćete postati Type I negde oko 2180. godine - mnogi od vas će to doživeti jer ćete uskoro otkriti način da višestruko produžite ljudski životni vek - nešto što je naša civilizacija otkrila pre 3 milijardi godina).

Eto pozdrav od nas pravih vanzemljaca koji živimo među vama od početka ljudske rase, i kad god možemo tu smo da vas neprimetno pomažemo.

Devla

pre 12 godina

He he, a ko kaze da ce bas kod nas? Da su hteli dosli bi davno, sada mogu samo bedu sebi na vrat da navucu dolazkom vamo. E moji naucnici nemojte nas ...... onako smo sj.....

sima_kosmos

pre 12 godina

@cinik
na stranu to što za Maleja i Krasnova niko u SETI-ju nije čuo i na stranu to što mi sve ovo izgleda kao reklama za neki holivudski hit(setite se samo najave za "Dan nezavisnosti" u živom programu na Studiu B pre 15-ak godina).
Dakle, recimo da je sve ovo autentično. Tačno je da u normalnim okolnistima napredni ne napadaju manje napredne, štaviše nemaju potrebe za bilo kakav kontakt. Ali:
Šta ako su ovi naši posetioci otpadnici od neke napredne civilizacije? Pa zar među ljudima nema naučnika ili amatera koji posmatraju druge vrste, a takođe postoje lovci, lovokradice ili krijumčari raznih delova tela retkih ili manje retkih vrsta životinja?
Ili, šta ako su to ostatci napredne civilizacije koja doživela neku katastrofu, pa sada lutalu svemirom? Postoji mogućnost da su vremenom postali izopačeni i ne vide drugu mogućnost nego napadati manje napredne od sebe.
Postoji i jedna, za naše poimanje totalno SF mogućnost da su se isuviše udaljili od svog sveta i jedini način za povratak je kreiranje crvotočine zašta im je potrebna sva energija jedne zvezda, a Sunce savršeno odgovara.
U prva dva slučaja se bar možemo kako tako braniti, u trećem smo nemoćni.
Nadam se da ćeš se ti, a i drugi koji ovo čitaju složiti da je razmišljanje u smeru "bolji su, neće nam ništa" prilično naivno.

Allen

pre 12 godina

Koji su vam izvori za ovo? Da li je potrebno reci da na SETIjevom sajtu nema govora o ovome a ni o osobi koja se zove John Malley.

A ako se vanzemaljci kandiduju na srpskim izborima - imace moj glas! :)

george wordy

pre 12 godina

Future like SF ” : Nedavno su Britanaci otvorili tajna dosijea o NLO-ima, pre njih to je uradila Francuska, zemlja burzoaske revolucije, mozda je i ovo nagovestaj pocetka jedne nove ere covecanstva . Britanija najvaljuje otvaranje i preostalog dela UFO dosijea.Nedavno je u UN formirano odeljenje za kontakt sa vanzemaljcima na čije je čelo žena. Preko 60% amerikanaca veruje da postoje vanzemaljci ,od njih 20% veruje da su vanzemaljci tu medju nama a od tih 20% oko 8 % veruje da su kidnapovani od strane vanzemaljaca i da su nad njima radjeni eksperimenti. Najcitanija UFO literatura je ispovest kidnapovanih i silovanih žena od strane vanzemaljaca. U USA veoma je raširena UFO industrija suvenira različitih vanzemaljskih rasa, ali najčešće se prodaju lutke reptoida , dracona, i alena . Hard rock je progčašen muzikom repteoida. Ogroman se novac ulaže u UFO proagandu , različite kampanje, postoje mnogi web sajtovi i časopisi specijalizirani za UFO sadržaje. Kampanje se najčešće sprovode kroz mnogobrojna UFO udruženja . Savremeni mit covecanstva: Mnogi smatraju da su vanzemaljci savremeni mit čovečanstva , Filip Klas tvrdi da su NLO novi Mit covecanstva koji je nastao u XX veku, on smatra da je to samo jos jedna vilinska prica u kojoj svako moze da postane ucesnik tako sto ce da gleda u nebo.Mnogi naucnici , filozofi smatraju da smo usamljenici, drugi smatraju da smo bas mi ptredodredjeni da sirimo zivot u ovom delu Univerzuma . A Karl Gustav Jung u svojoj knjizi : « Moderni mit o stvarima vidjenim na nebu» nije isključio odredjeni stepen fizičke realnosti , ali je na tu pojavu gledao kao na mit u nastajanju. Medjutim postoje mnogi eminentni naucnici koji su sasvim ubedjeni o postojanju vanzemaljske civilizacije a medju prvima je bio Moris Dzesup koji je svojom knjigom «Argumenti u korist NLO-a potastakao Miguela Aljendea da se oglasi sa pricom o «Filadelfijskom eksperimentu» - misterioznom dogadjaju iz II svetskog rata, teleportacija objekata na daljinu kroz vreme .Slucaj je hteo da je Moris Dzezup Posle toga , pod nerazjasnjenim okolnostima umro.Ostali upuceni u eksperiment nastavili su svoj rad, a tragovi vode to Anstajna i njegove teroije «Jedinstvenog polja» ,a iza imena Frenklin Reno krio se covek koji je izvrsio matematicke proracune, koji takodje nije bio vise medju zivima.Mnogi smatraju da su vamzemaljci medju nama kao implanti i da su nepobedivi pa zato postoje i mnogi ljudski kolabracionisti i to medju visokim funkcijama u mnogim drzavama.Posebno se veruje da su u direktnoj vezi sa njima cuvene bogate porodice svetskog glasa i plave krvi.

Milos

pre 12 godina

Xa xa i sad mi treba da poverujemo istim tim Amerikancima koji su prorekli smak sveta vise puta u prethodnih 10 godina ?? Isti ti Ameri koji su izazvali (bar po nekim navodima) zemljotrese i ostale nepogode, hoce sad izgleda da isprobaju jos neku novu tehnologiju pa hoce da nas zavaraju da su na nebu vanzemaljci. Mada mene interesuje zasto se u svim pricama, filmovima, knjigama itd vanzemaljci pominju kao neprijateljski nastrojena zelena bica koja zele da uniste Zemlju. Mozda oni po izgledu nisu nista drugaciji od nas, mozda ih vec ima medju nama, i mozda uopste nisu neprijateljski nastrojeni. Neka razmisle ljudi malo o tome.

iv

pre 12 godina

kakve su ovo gluposti...

mada i mogli bi da nas napadnu i porobe, ili mozda istrebe jer kakve sve monstruoznosti radimo zivotinjama nismo bolje ni zasluzili.

Aleksandar

pre 12 godina

@Freedom
Osnovni zakoni fizike, tj. nekada su to Alhemicari zvali transmutacija. Izbacis ili ubacis koji elektron, proton, neutron i dobijes iz necega nesto trece. To je vec uradjeno na Zemlji. Ziva u izotop zlata. Tako da veoma napredne civilizacije nece nas koristiti za klopu niti im trebaju nasi resursi. Jer jednostavno mogu da transmutiraju sta god hoce u sta god hoce, pa da to klopaju ili iskoriste najobicnije parce kamena i pretvore ga u celik, ili koji god potreban materijal.

Vec sam napisao, da su oni hteli to da urade, vec bi to i uradili.
Pre jedno mesec dana sam gledao dokumentarac "When Aliens attack". I Stiven Hoking mi je ispao smesan sa nekom slicnom izjavom, kao i ostali intelektualci. "Dosli po resurse", "bicemo im robovi", "pojesce nas".

Stvarno se divim nekim ljudima kojima znanje dolazi iz preteranog buljasenja u holivudske filmove.

Bili smo mi vec posecivani, pa zasto nas tada nisu pojeli, kao i sve zivotinje ove planete?

Nonsense I tell you, nonsense.

Deda Miloje

pre 12 godina

To sve kažu, to je istina... Mene su već kontaktirali da im obezbedim parking na Staroj planini i polupansion sa domaćom ranom.

hall

pre 12 godina

da se razumemo za sve stvoreno potreban je tvorac sigurno nismo jedini u svemiru ali nas je nas stvoritelj toliko udaljio jedne od drugih da nema sanse da dode do kontakta upravo da bi nas zastitio jedne od drugih prisetimo se bolesti na koje su spanjolci bili imuni a desetkovali su juznoamericke starosedeoce

Nenad

pre 12 godina

Uopste nije istina da je SETI slabo poznat! Svako ko pozeli moze da im se prikljuci i da pomogne u obradi podataka skidanjem programa na sopstveni racunar. Cini mi se da postoje verzije za sve rasprostranjenije operativne sisteme.

Martin,Pirot

pre 12 godina

Ih,sta su tri broda u odnosu na 950 aviona NATO avijacije,pih,to cemo mi Srbi da oborimo bez problema u izvinjenje"pardon,nismo vas videli":)

PPeca@SER

pre 12 godina

Nista ne brinite... Obama ce to sve da sredi... zvace Brusa Vilisa, mozda i Cak Norisa ako bude trebalo... Obavesten je da Z(aj)eebanci ne podrzavaju njihovu sadasnju vladu... i da je treba promeniti.

Vucelic Sasha

pre 12 godina

Ovo je virus, buva, babaroga i sistem plašenja. Strah je najbolji metod kontrole. Strašni Bin Laden je navodno savladan nedavno. Ko sad predstavlja opasnost? Rusi, Srbi, Talibani...nisu. Evo ih mali zeleni. Znaju im ime, planetu brzinu kretanja, namere, sve znaju. Pitam se ko će sad da profitira na ovome, i koliko je ovo sve planirano. Ovo sve nema drugog smisla osim sticanje profita. Da malo nagadjamo, čisto radi zabave. Možda će se potpisati neki protokol po kom će SAD preuzeti sva prava nad odbranom planete Zemlje u tom slučaju? Ili je ovo neki hakerski posao? Ili je istina ili nije. Treće nema.

Nemesis

pre 12 godina

Nisam imao snage da prolazim kroz sve komentare, ali svoj moram da ostavim. Elem, ovo je necija sprdnja, jer mnoge stvari u ovoj prici se ne uklapaju ni najmanje.
1 - ako su vanzemljaci sada kod Jupitera, proracunom njihove brzine dolaze tek u novembru - pa kad su krenuli sa svoje maticne planete? Pre 500 godina? Koliko zive?
2 - ako su kod Jupitera, sa 3 broda velicine po 320 km, a mi imamo tehnologiju da vidimo male asteroide precnika 5 km oko Plutona... a njih cemo moci tek u novembru... jel se samo meni ovo ne slaze ili...?
3 - zasto ako i dolaze smo ubedjeni da dolaze da nas pokore i ratuju?

Inace smejao sam se jedno 5 minuta grohotom po citanju clanka, i volim ovakva stiva, oduvek sam ih smatrao razbibrigom :D

Milos

pre 12 godina

Komentar sa kometom na desetogodišnjicu rušenja WTC pobedio, definitivno. http://www.b92.net/zivot/komentari.php?nav_id=525331#k5487219

A ne razumem zašto kroz komentare mora da se provlači politika. Koju god vest da pročitam, obavezno vidim da se spominju Koštunica, Cvetković, Dačić i jbni radikali koji kukaju na trenutnu vlast...

Inače, vest je obična glupost, patka kojom se podgrevaju mozgovi teoretičara zavera. U rangu sa reptilima, 2012, krugovima u žitu itd...

Luke Skywalker

pre 12 godina

Naravno da mozemo da se odbranimo - kada ih dohvati sveto trojstvo Kostunica-Jeremic-Toma Nikolic svojom tiradom o tome ko je stvarno narod nebeski, pobecice nazad na Zeebu glavom bez obzira.

muhammed

pre 12 godina

vanzemalci mogu da nas napadnu u novembru da nas uniste vi svi mislite toje glupost ja samo mislim na to kad spavam sanjam to novembar stize malo bolje razmislite sta ce vasa djeca reci na to uk ljucite taj mozak americka vlada to zna prognozilalisu to da cenas a smas svjeta 2012 sa mo allah zna niko nemore da zna osim njega . a vanzemalce sateli ti su vidjeli to sto posto saljunam upozorenje.

Dejan Stanić

pre 12 godina

Ma neće u Srbiju i Ameriku... zbog SEKA - svetske ekonomske krize... A i Karleuše,Lee Kiš,Ivana Gavrilovića,Farme i Pinka... neće u Srbiju 100%, svi ćemo preživeti!

McEnroe

pre 12 godina

Jeste treba im od Jupitera do Zemlje 4 mjeseca da stignu...Aj recimo da korise odbaceni [od Zemljana] Nuclear Pulse Propulsion kao nacin kretanja trebalo bi im 5 dana da predju tu distancu...

Fredy House

pre 12 godina

Da da da,dosli su iz dubokog svemira u brodovima kojima od Jupitera do Zemlje treba par meseci.....A Habl ih nije primetio uopste....ovo je smesnije od onog metuzalema sto predvidja smak sveta.....

main

pre 12 godina

dolaze nam u posetu da prenesu vladi Srbije da raspise vanredne izbore jer kako ovi nasi vladaju ovom zemljom proculo se do najudaljenijih galaksija

maki

pre 12 godina

evo ga jos jedan expert koji gleda SF filmove pa tripuje neke napade vanzemaljaca,isto kao onaj sto je rekao da vanzemaljci posecuju zemlju 2020g, mislim ne mogu da verujem koja neozbijnost ako je stvarno to rekao expert iz SETI programa,ali u svakom slucaju bice dobar fight kao u video igrici CRYSIS npr.jedva cekam da ih rokam ahahahahahha.

BarcaBoy

pre 12 godina

Na osnovu cega su zakljucili da ce napasti njih? (amere)..????
mislim pise da ce ovi naucnici obavestiti svoju vladu zbog americkog stanovnistva..? znaci ovo je jos jedna medijska budalastin.a

BoTa lider u regionu-svog stana

pre 12 godina

Braćo vanzemaljci, pomozite ko boga vas molimo da uz status kandidata dobijemo i početak pregovora za pristupanje EU.

Pedja

pre 12 godina

Trebalo da se postavi bina pored avalski toranj :) i jedan muzikant da se angazuje od Sashe Popovica,al da svira na klavijaturu , na sintisajzer(mora da bude od ovi shkolovani) i da vezba. U pola noc od sad pa dok dodju da zna da svira onu melodiju iz "Bliski kontakti trece vrste" :)

Marko :D

pre 12 godina

Trazim dzedaj trenera,spreman sam da mu postanem padowone.
Cena casova mi je nebitna,samo da dobijem sve moci do napada vanzemaljaca,pa da budem bezbrizan :D
Dzedaji iz Crne Gore su zarezeni ujedima muva CC-b i dobili su bolest lenjosti... Osoba je u stanju samo da jede i da se odmara, pa mi je potreban trener iz neke druge drzave.
Unapred hvala :D

Trotter

pre 12 godina

Eto još jednog razloga zbog koga nikako ne bi trebalo raspisivati izbore. Zar u ovom sudbonosnom trenutku za planetu da jedna od najvažnijih država na zemlji ostane bez svog premudrog i prelepog rukovodstva.To se ne sme nikako dozvoliti.
P,S. Da znaju ti vanzemaljci ko ih ovde čeka(fantastična četvorka-Boris Lepi, Mirko Munja,Mlađa Neuništivi i Ivica the Great)ne bi se ni usudili da dođu.

Mile

pre 12 godina

Je l' to opet ovi sa Teslačenja? Ajde da je smešno ili zabavno, pa da čovek i razume. Ali ovako - hvala vam na srozavanju. Sve šta je Srbiji trebalo je još jedan jeftini tabloid po kojem se pišu gluposti. Razumem da se verovatno vodite odnosom ponude i potražnju, ali ako je ovakva potražnja za glupošću u zemlji, možda ćete više profitirati od tog preostalog "niche" tržišta.

Aleksandar

pre 12 godina

Ono sto me zabrinjava jeste da ljude koji daju ovakve izjave nazivaju "expertima". I jos su ti "experti" obavestili vladu o tome. Moram priznati da imaju mastu deteta. :)
Zvuci jako smesno, kao i smak sveta 2012. godine. Cista glupost. Ne znam samo sta ce ti experti da kazu kad prodju ti datumi, zakazace novi? XD

Voja

pre 12 godina

Na web sajtu SETI nema nista o ovome. Takodje ne postoji naucnik koji se pominje u ovom tekstu. Malo je suvise vazna ovakva vest a da je nema na sajtu onih koji su je navodno lansirali? I dopada mi se slika koju je B92 koristio kao ilustraciju. Distrikt 9 je fenomenalan film. I jos par pitanja, zasto se misli da ce vanzemaljci da napadaju ako uopste dolaze? Mozda dolaze u miru? Takodje, odakle je preuzeta ova vest? Da li tamo ima vise informacija, pretpostavki i zakljucaka?

AMSS

pre 12 godina

po konvencialnoj nauci trebalo bi da prevale nekoliko milijardi svetlosnih godina puta da bi stigli do naseg suncevog sistema jer pretpostavimo da dolaze iz neke druge galaksije a da zajebancija bude jos veca od Jupitera do zemlje putovace citava dva meseca ha ha
(brain, 14. jul 2011 11:30)

Mora da im je crkla turbina,trebalo bi zvati ove iz AMSS da ima izađu u susret za neku razumnu cifru ;)

Hank Moody

pre 12 godina

Inspektor Molder i doktorica Skala apsolutno ništa nisu očekivali..
Ma zzzez se, doći će sa Duhovnijem da nas guzi sve redom!

M.R.

pre 12 godina

Poštovani građani,
Na osnovu izuzetno ozbiljne informacije u medijima o predstojećem interplanetarnom ratu, odlučili smo da uvedemo krizni porez kako bi se u izuzetno kratkom roku spremili da se suprotstavimo vanzemaljskoj invaziji.
Vaša
Vlada Republike Srbije.

Djak

pre 12 godina

Nije frka, konacno ce svi junaci biti na okupu: Superman, Spiderman, XMan, Tarzan, Blek Stena, Walter (Sarajevo), Sledge Hammer, Hary Calahan, Sport Billy, Cobretti, Holmes & Watson, cela ekipa iz ratova zvezda....

Petar

pre 12 godina

@cinik
1. Sonda se zove "New Horizons"
2. Sonda opste nije "sklepana za mesec dana", nego su je godinama pravili i za malo nije ni lansirana
3. Lansirana je 2006.
4. Tek je na pola puta (planirani dolazak u zonu Plutona je 2015.) tako da nikakve slike nisu mogle ni nestati jer jos nisu ni napravljene
5. Zbog 4. ni Rusi nisu mogli nikakve slike primiti.

Neverovatno je da NISTA nisi tacno napisao!!!!!!!! A bilo je potrebno samo malo upotrebe servisa zvanog Google.

Stavros

pre 12 godina

Sutra ce Obama da objavi na konferenciji kako su Americke Foke ispalile 100 nuklearki na ta 3 broda i on je sve to uzivo pratio iz Bele Kuce.

LLL

pre 12 godina

Sad smo ga ugasili!

Kad nam dodje zvezda smrti sa Zeebe, jedino nasi saveznici sa Nibiru nam mogu pomoci jer srpska Svemirska Krstarica Galaktika (i prateca flota) jos nije gotova jer Rusi nece da nam daju kredit.

Nesha

pre 12 godina

Koliko god ova vest zvucala blesavo - napisati da je SETI "malo poznat program" je veca blesavost od same vesti. SETI program postoji vec decenijama i uopste nije nepoznat... Proveravajte malo navode, pre no sto ih preuzmete sa Tanjuga...

I zovite Brusa Vilisa da nas spašava! :)

brain

pre 12 godina

po konvencialnoj nauci trebalo bi da prevale nekoliko milijardi svetlosnih godina puta da bi stigli do naseg suncevog sistema jer pretpostavimo da dolaze iz neke druge galaksije a da zajebancija bude jos veca od Jupitera do zemlje putovace citava dva meseca ha ha

11of10

pre 12 godina

A posle ću ja da dođem sa svojom kockom da ih asimilujem i sve pretvorim u Borgove... a posle će deda mraz svima da donese nove očne module za novu godinu... yeah right... ili je ovo najveća vest u poslednjih 1000 godina, ili se neko žestoko drogira. Lično, da je SETI ovako nešto objavio, argumentovano, do sad bi smo svi bili u veliko u pripremama za mastan rat. Dakle, ili se tamo neko drogira, ili novinari lupetaju gluposti.

jambalaya

pre 12 godina

... i onda kazu da smo slabi. Samo ove godine prezivesmo 3 smaka sveta i napade vanzemaljaca, a da se nismo ni potrudili narocito. :)

Aleksandar

pre 12 godina

Da su hteli, napali bi nas bilo kad. S' obzirom na visoku inteligenciju, tehnologiju, to se nikada nece desiti. Mnogo su veliki smaraci i lazovi ovi Ameri.

andrej

pre 12 godina

a da to nije reklama za film a vi skontali da je extra news za zatupljeni svet u srbiji?!a mozda ste nasli razlog nasim funkcionerima da zapocnu novi talas poskupljenja.

Liman

pre 12 godina

Malo poznati program?!?!?!?
Autor ovog teksta obavezno mora paziti tj proveriti pre nego odvali ovakvu (da ne napisem nesto uvredljivije) neistinu! Program postoji vec 50 godina i veoma je ozbiljan i poznat. U sastavu experata angazovanih u programu nema ovoga koji se pominje u tekstu. Njegovo ime se pojavljuje po raznim diskutabilnim forumima i sajtovima. Prosto ne mogu da poverujem da ste nesto ovakvo objavili na svom sajtu.

Andrej

pre 12 godina

Da li je, moze biti, ovo bio vas izvor? http://weeklyworldnews.com/headlines/26535/alien-spaceships-to-attack-earth-in-2011/

Zalosno. Nekada su mediji, stampani barem, imali ulogu prosvetitelja, opismenavanja drustva. To im je bila primarna odgovornost. Danas se samo podilazi sve katastrofalnijem nivou obrazovanja, obavestenosti i ukusa mediokritetske populacije, sve u cilju vecih tiraza/broja klikova. Samo ste vi falili da krenete tim putem. Mada, nije da niste bili na njemu i ranije...

db

pre 12 godina

C c c c c c...
Nas cuveni TANJug uzima "Weekly World News" za ozbiljan izvor informacija : /

link: http://weeklyworldnews.com/headlines/26535/alien-spaceships-to-attack-earth-in-2011

iv

pre 12 godina

hahahha oprostite ali ja moram jos jedan komentar.

Mislio sam jedan komentar da ce biti, eventualno dva, kad ono 125+ ...

Dal' je moguce da smo tako dobro raspolozeni?

ivan

pre 12 godina

o covece kavih se sve komentara nacitah ovde ljudi slatko ste me nasmejali
:)))))))

http://igitech.blogspot.com/
http://tnt-zone.blogspot.com/

Majstor Zile

pre 12 godina

po konvencialnoj nauci trebalo bi da prevale nekoliko milijardi svetlosnih godina puta da bi stigli do naseg suncevog sistema jer pretpostavimo da dolaze iz neke druge galaksije a da zajebancija bude jos veca od Jupitera do zemlje putovace citava dva meseca ha ha
(brain, 14. jul 2011 11:30)

Mora da im je crkla turbina,trebalo bi zvati ove iz AMSS da ima izađu u susret za neku razumnu cifru ;)
(AMSS, 14. jul 2011 12:31)

Otisla im djunta, al' imaju samo onu sa sitnim nutom, a tu ne znaju da ugrade...

R2D2

pre 12 godina

Ih, bas u vreme kada Obama ocajnicki pokusava da se dogovori sa repulikancima oko povecanja USA duznickog limita da ne bi zemlja skliznula u default.

Sad ce lepo da aktivira FEMU da dobije na vremenu...

VG

pre 12 godina

@Nemesis

Pa jel ti znaš da je manje ograničenje u sunčevom sistemu nego na intergalaktičkom autoputu. Zato su morali da uspore malo da im ne bi pisali kazne.

Marky

pre 12 godina

"Da li ce se ovaj energetski portal 11.11.11 iskoristiti za neki veliki dogadjaj, videcemo."

Hoće. Svetsku premijeru filma Immortals: 11.11.2011.

miroslav

pre 12 godina

Sad mi je jasno kakoo Mrka misli da zavrsi koridore do 2013. Ima da ih sve upregne da rade puteve sirom srbije za dobrobit srpskog naroda

Tristan

pre 12 godina

Program uopste nije tako malo poznat. Postoji vec duze vreme a bio je i finansiran od strane americke vlade. Ima jako dugu istoriju koja datira jos iz 60 godina proslog veka. Jedna od evolucija je bila i projekat seti home-klijent koji na vasem racunaru obradjuje pakete radio signala koje njihovi teleskopi sakupljaju. Meni je to delovalo kao ozbiljan projekat vezan za kosmos i pitanje "Da l' smo sami?" Koliko je sad ova vest trac, sta se desilo i sl, pojma nemam :)

Markedjani

pre 12 godina

Malo kasnite sa ovom informacijom, koja je bila aktuelna u decembru prosle godine. Navodno bi vanzemaljci bili vidljivi u martu ove godine obicnim teleskopima, kada bi prolazili pored Marsa. O tome ni traga ni glasa. Mora da su skrenuli kod Albukerkija i otisli za Pluton.

vigilante

pre 12 godina

Na svu sreću, imamo i informaciju kako se zove planeta sa koje dolaze tako da možemo da se adekvatno pripremimo. A, pošto smo nebeski narod, ovi što dolaze su nam bliža familija, tako da samo da nam jave dan kad dolaze da znamo da li da spremamo mrsno ili posno posluženje.

aleksandar

pre 12 godina

Zeznuli su se , udarili na pogresnog !!!!! Mi imamo Dacu Nedostiznog Junaka 23. i po veka koji se vratio kroz vreme da nas spase o zeebijanaca koje je on unistio u njegovo doba pa dosli kroz vreme da mu ubiju pretke !!!!!!

A sve to je uspeo sa aludiemom 36 i supstance koju je naso na planeti X !!

Ljudi informacje koje vam dajem su 100% tacne ! Evo ga Daca kod mene u podrum skriven od ociju javnosti a i ladi se napolju je 38c .

prof dr kutlaca

pre 12 godina

@(JA ZNAM, 14. jul 2011 22:31):
Kazes, izmedju ostalog, citiram : "Vanzemaljci trenutno jesu kod Jupitera i mogu za par minuta da stignu do zemlje,nije to problem,nego vecaju dali da puste da eksplozija jednog od Jupiterovih meseca(po njihovim naucnim proracunima znali su jos pre 640 godina KAD ce Jupiterov mesec da pukne,to bar njima nije bilo tesko da proracunaju i javili su Majama datum) unisti nasu ,u njihovim ocima nepotrebnu civilizaciju ili da nas ipak spasu ali onda ce morati da brodovima opkole zemlju i pucaju na svaku malo vecu stenu koja se usmeri na nas a onda cemo saznati za njih jer cemo ih moci videti kako nas brane a to ce promeniti istoriju sveta a i ko ce moci da nas ubedi ovako paranoicne da nas ne napadaju nego nas brane i od straha ce velika vecina covecanstva da poludi a onda sledi krah ekonomije i civilizacije pa mu dodje na isto dali ce nas odbraniti,evakuisati ne mogu jer ne mozemo da prezivimo na njihovim brodovima duze od par meseci a nijedna planeta nije ista pa ne bi mogli da prezivimo na drugoj planeti(evakuacija je NEMOGUCA) ili da dopuste da padne kamenje i pomre trecina covecanstva kako je pisano u Bibliji ali bi se onda ekonomija brze oporavila a svi mi postali veci vernici i bolji radnici." Kraj citata.

Imam jedno pitanje - Kako si druze uspeo sve ovo da nabijes u samo jednu recenicu ?

gv94s

pre 12 godina

A ja mislio su na pisali sa planete Zebra
(Slucajnost, 14. jul 2011 16:52)

E, druže, pa kako pišeš dobro si i pročitao... hihihihihi

muhammed

pre 12 godina

vanzemalci ce nas napasti tu nema dileme kad budu napadali nema spasa nam b92 pratim svaki dan vi samo recit mi sto pisemo nisu budalastinje