Utorak, 28.06.2011.

12:33

Susret sa vanzemaljcima za 20 godina?

Izvor: B92

Susret sa vanzemaljcima za 20 godina? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

Pyrofor

pre 11 godina

Pravilno ih je zvati vanzemaljska bica. I ona zaista postoje. Ona su na Zemlju dosla pre covekovog stvaranja dok je Zemlja bila cela pod vodom a tada su u njoj zivele inteligentne amfibije koje nisu imale tehnologiju. Sama Biblija kaze da bese tama i voda prvo. Biblija je prvoklasni dokaz da vanz.bica postoje. Sta nam govori nesto sto se zove Jezekiljev tocak? Govori o sletanju vanzem.broda. U Bibliji je sadrzana istorija ali prava istorija ljudi. Reci da ona ne govori o vanzemaljskim bicima je apsolutno neprihvatljivo!

sparadonna

pre 12 godina

Bezbroj planeta , mora da ima zivota negde kazete , nismo sami. E , a zamislite da smo sami.Brate melanholija.Nigde dobronamernih suseda,LOL.
p.s.
Licno mislim da je Douglas Adams u pravu.

Mikele

pre 12 godina

Dve noge, dve ruke, jedna glava....
Mislim da se zene najvise pitaju koliko komada imaju dole i koliko im je prosek. Mogu da zamislim sta ce da bude kad sponzoruse krenu :))) Pa kad vnzemljaci zarade sidu, tripere i ostale kapavce :)))

Владимир

pre 12 godina

Бог је Творац читавог Универзума, свих светова, свих планета, звезда и васиона- он је Створитељ свега видљивог и невидљивог. Уколико и на другим планетама постоје развијени и интилигентни облици егзистенције, то само значи да постоје још нека, ванземаљска Божија (и највероватније), попут човека, боголика створења. Ако, верујемо да је Господ створио васиону, сважива бића, човека и милионе анђела и арханђела, зашто би нам било тешко да поверујемо да је и на некој удаљеној планети створио интилигентна бића.

Ипак, ова спекулација, којој сам као верник-хришћанин веома склон, ни најмање не даје простора за причу о некаквим библијским сведочанствима о ванземаљцима. Библија не говори о ванземаљцима, нити у њој могу да се нађу прикази ванземаљског доласка, као што би појединци хтели да тврде.

Библијски писци описују јављање Божанске славе, и то понекад раде користећи митолошке слике света у коме су живели. Те митске слике из архетипске митске сверсти човечанства обликовале су и савремене визије ванземаљаца, које можемо видети у стотинама филмова.

Мина

pre 12 godina

Баш сам се слатко насмејала читајући коментаре. Нарочито ми је добар био онај да је доказ постојања ванземаљске интелигенције то што нам се нису јавили! Моје мишљење је следеће: дошла нека интелигентна бића на Земљу, затекла на њој хомо еректуса(због чега је настало оно: "Србија се сагињати неће!")...Па, решили да се мало играју генетских игара. И, "Ето мене, ето вас..." И то таквих да су, кад су видели шта су створили, решили да живе под водом, у дубинама у које још не можемо...Зато они летећи тањири обитавају што на небу, што под водом, мало горе, мало доле...Кажу да постоји писмена белешка о томе да је Колумбо са све посадом свог брода видео један близу обале онога што се тада још није звало Америка! Дакле, безбедни су док не будемо могли до тих дубина. А кад и то будемо моглио, шта ће онда, јадни?!

"obrali smo bostan"

pre 12 godina

Zemlja je "single point of failure" i covecanstvo pod hitno treba da radi na pronalazenju vanzemaljskih uslova za zivot.
Na svakoj planeti koja bude pogodna za zivot treba praviti modele komunizma, kapitalizma i sta nam vec u medjuvremenu padne na pamet.
Bilo bi genijalno kada bi ljudi mogli da se opredele za model zivota i time ostvarimo novi civilizacijski korak, stvarajuci civilizacije.
Iskreno, odmah se namece samo po sebi da Kapitalizam je toliko gladan da bi unistio sve pred sobom porobljavajuci i uvlaceci sto vise resursa koji mogu da se eksploatisu.
A sta ako su vanzemaljci kapitalisti?

Igor

pre 12 godina

Sta se moze poruciti ljudima nego da jednostavno moraju biti spremni na sve mogucnosti. Gotovo je sigurno da se sprema narod da takav susret tu smo na pragu i to treba gledati jako pozitivno.

Rade

pre 12 godina

Koliko znam pojedine AMericke agencije su vec priznale indirektno kontakt sa vanzemaljskom inteligencijom, tako da ovo nije nista novo vec priprema javnosti da se jednog dana istina obelodani

Nenad

pre 12 godina

Mi uvek posmatramo stvari iz nase (uske) perspektive.
Ako vanzemaljci poseduju takvu tehnologiju da mogu da dodju do nas, onda su toliko napredniji od nas, da jednostavno nemaju nikakvog interesa da stupe u kontakt sa nama.
Ovo je po meni ubedljivo najbolje objasnjenje (dr. Michio Kaku) zasto mi necemo skoro videti vanzemaljce:
http://www.youtube.com/watch?v=Kw8dcb8iKSM#t=2m43s

GORANGO

pre 12 godina

Samo da jedno kazem skepticima: Po tom pitanju, skepsa danas vise nije trend ni u najvisim sferama naucnog sveta. Nekad je delovalo vrlo zrelo i intelektualno racionalno negirati mogucnost postojanja razvijenog zivota na drugoj planeti. Danas je to krajnje stupidno. Poslednje statistike govore da u samoj nasoj galaksiji ima na milijarde planeta, i da kad bi se samo na jednom od milion razvio zivot i opet na tek svaku hiljaditu kompleksni zivot, to bi nam u samoj nasoj galaksiji znacilo milion planeta na kojim bi se razvio zivot slican zemaljskim (statistika astrofizicara sa univerziteta Kembridz). Takodje ima jos milion drugih naucno dokazanih cinjenica koje skepsu po tom pitanju cine apsurdnu. Ali najbolje je otici na youtube i slusati interviju koji je dao Dr Edgar Mitchell, poslednji astronaut koji je koracio na mesec, jednom Engleskom radiju. Fascinantno! Susret je odavno obavljen!

Uros

pre 12 godina

@matori- tako je.biblija je samo pogresno protumaceno stivo od strane crkve i vernika,koji u stvari samo zaglupljuju ovaj svet sa svojim besmislicama.zapitajte se ko je izgradio sve one piramide,kako u egiptu,tako i ostale.deo biblije o "ezikilu" jasno govori da je covek bio svedok sletanja vanovoplanetskih stvorenja.mnogo anomalija postoji za koje nema nikakvog objasnjenja,a komercijalna objasnjenja su uglavnom smesna.

zeleniguster

pre 12 godina

Gospodo Zemljani,

Ovde smo konstantno od 1969.(1972.)Tih dvadeset godina je dato da bi se čovečanstvo pripremilo za objavu koja će se realno dogoditi mnogo ranije, za pet do deset godina, ustvari mi se se već dobro poznajemo, samo u Srbiji ima preko 7000 mešanih brakova!

Pozdrav sa Palilulske pijace

Bojan

pre 12 godina

Na internetu mozete naci razna objasnjenja ali opet dovoljno je da postavite par pitanja nekog "paradoksa" koje necete umeti da odgovorite. Hocu da kazem da "vanzemaljci" su vec tu, nikakva prepreka ne postoji za putovanja, putuju brze od 300.000 km/s. Jednostavno morate da shvatite da smo mi na nekom stupnju razvoja i ono sto smo otkrili to i koristimo pitanje je sta bi bilo da nastavimo da zivimo 10 miliona godina. Sta bi ste zatekli ako bi ste otisli tada to vise ne biste mogli da nazovete tehologijom. Moguci scenariji su neverovatni, mozete kao osoba prelaziti iz jednog stanja energije u drugi oblik energije-materije-polja raditi bilo sta sto sada ima prepreka, i za sta smatramo da nije moguce... Setite se Njutnova otkrica su dugo vazila i njima se ljudski rod sluzio pa je dosao Albert i sve preokrenuo, evo na pragu smo jos da unapredimo znanje eksperimentima koji su vec u toku u CERN-u. Dakle nista novo zivimo svoj zivot opusteno mada tesko u ovoj zemlji a bice ono sto mora, nesto od nas zavisi a nesto i ne...

Kao sto je jedan koji je navodno komunicirao sa njima i upitao ih a zasto ne dodjete?

Oni su mu rekli A da li to vi zelite? Da li zelite da se pokazemo. Kada to pozeli vecina bice tako, imacete izbora da predjete u nesto vise ili da ostanete gde jeste to je vas izbor. Tako tvrdi covek koji je imao kontakt mislim da je iz severnih zemalja (Finska Norveska), e sad ja nisam drzao svecu da znam da li je istina, ne mogu da tvradim da jeste nisam video a ne mogu da tvrdim da nije opet nisam video

alien species

pre 12 godina

Što ne dade još neke informacije nego tek tako nabode na 20 ni manje ni više...proseraž..i još malo čorbice za kreiranje novih tračeva i pričica...k'o da ih već nema dovoljnoooo O_O

u svemiru se vodi neprekidni rat

pre 12 godina

Mi smo stvoreni genetskim inzenjeringom od strane visih vanzemaljskih rasa, bar 10 000 godina smo tehnoloski iza njih, tako da mi ne mozemo nikog da kontaktiramo vec samo neko nas i to ako pozeli s nama ovako blesavima, iz nekog njima poznatog razloga.

george wordy

pre 12 godina

“Future like SF ” : Nedavno su Britanaci otvorili tajna dosijea o NLO-ima, pre njih to je uradila Francuska, zemlja burzoaske revolucije, mozda je i ovo nagovestaj pocetka jedne nove ere covecanstva . Britanija najvaljuje otvaranje i preostalog dela UFO dosijea.Nedavno je u UN formirano odeljenje za kontakt sa vanzemaljcima na čije je čelo žena. Preko 60% amerikanaca veruje da postoje vanzemaljci ,od njih 20% veruje da su vanzemaljci tu medju nama a od tih 20% oko 8 % veruje da su kidnapovani od strane vanzemaljaca i da su nad njima radjeni eksperimenti. Najcitanija UFO literatura je ispovest kidnapovanih i silovanih žena od strane vanzemaljaca. U USA veoma je raširena UFO industrija suvenira različitih vanzemaljskih rasa, ali najčešće se prodaju lutke reptoida , dracona, i alena . Hard rock je progčašen muzikom repteoida. Ogroman se novac ulaže u UFO proagandu , različite kampanje, postoje mnogi web sajtovi i časopisi specijalizirani za UFO sadržaje. Kampanje se najčešće sprovode kroz mnogobrojna UFO udruženja . Savremeni mit covecanstva: Mnogi smatraju da su vanzemaljci savremeni mit čovečanstva , Filip Klas tvrdi da su NLO novi Mit covecanstva koji je nastao u XX veku, on smatra da je to samo jos jedna vilinska prica u kojoj svako moze da postane ucesnik tako sto ce da gleda u nebo.Mnogi naucnici , filozofi smatraju da smo usamljenici, drugi smatraju da smo bas mi ptredodredjeni da sirimo zivot u ovom delu Univerzuma . A Karl Gustav Jung u svojoj knjizi : « Moderni mit o stvarima vidjenim na nebu» nije isključio odredjeni stepen fizičke realnosti , ali je na tu pojavu gledao kao na mit u nastajanju. Medjutim postoje mnogi eminentni naucnici koji su sasvim ubedjeni o postojanju vanzemaljske civilizacije a medju prvima je bio Moris Dzesup koji je svojom knjigom «Argumenti u korist NLO-a potastakao Miguela Aljendea da se oglasi sa pricom o «Filadelfijskom eksperimentu» - misterioznom dogadjaju iz II svetskog rata, teleportacija objekata na daljinu kroz vreme .Slucaj je hteo da je Moris Dzezup Posle toga , pod nerazjasnjenim okolnostima umro.Ostali upuceni u eksperiment nastavili su svoj rad, a tragovi vode to Anstajna i njegove teroije «Jedinstvenog polja» ,a iza imena Frenklin Reno krio se covek koji je izvrsio matematicke proracune, koji takodje nije bio vise medju zivima.Mnogi smatraju da su vamzemaljci medju nama kao implanti i da su nepobedivi pa zato postoje i mnogi ljudski kolabracionisti i to medju visokim funkcijama u mnogim drzavama.Posebno se veruje da su u direktnoj vezi sa njima cuvene bogate porodice svetskog glasa i plave krvi.

Somborka

pre 12 godina

ne znam zasto se svi sprdaju sa naucnicima (samo citam ovde komentare)... zar ne mozemo da postujemo znanje i nauku bila ona astronomija, medicina, matematika, fizika, biologija, genetika ili neka druga????

goran

pre 12 godina

Ma ja verujem da tamo negde na nekoj planeti postoje inteligentna bića, ali nisam siguran da inteligenta bića postoje na ovoj planeti. To prvo treba naučnici da istraže i dokažu, ako je ikako moguće.

Ne mora da znači da je Zemlja jedino pravilo života u kosmosu

pre 12 godina

Ne znam zašto svi polaze od predpostavke da su za postojanje života na novim planetama potrebni vazduh i voda? Ko kaže da se nije razvio život koji počiva na sasvim drugim parametrima?

laboranti

pre 12 godina

aha znaci naucnici su procenili da im je jos toliko potrebno da usavrse prototip na kome rade vec 50 godina! pa nismo mi glupaci. sto nas nisu posetili npr zadnjih 100 godina! povraca mi se od ovih lagarija, laznih letecih tanjira....sve u cilju eksperimenata na ljudima.

ivanž

pre 12 godina

Vanzemaljci nisu jedni i oni se dele na manje ili više inteligentne, samim tim neki su "iznad" nas a neki "ispod", da se tako izrazim. A pošto mi nemamo tehnologiju za putovanje između galaskija i pošto još nismo sleteli na planetu gde postoje uslovi za život, smatram da pod "kontaktom sa vanzemaljcima" se misli da će nas kontaktirati neka inteligentna bića. I neće se desiti za 20, već sledeće godine.

Da li ste primetili koliko je intezivirano izveštavanje ili nekakvi članci po medijima, samo prosti ljudi mogu da odmahuju glavom i misle da su jedini u svemiru.

Berlinac

pre 12 godina

U bre , pa kako to ? A Bog ?!? Sta cemo sa njim ? Pa taman smo se svi registrovali , mislim svako u svoju religiju , a sad puj-pike ....

tzalle

pre 12 godina

a, jel moze prvo malo da chatujemo, pa tek onda da se upoznamo...ajde nek ameri pregovaraju malo o tome, jer ovi rusi su brzopleti

I tako...

pre 12 godina

Ma, meni to govori samo da smo se s vanzemaljcima vec sreli, da to zna ko treba da zna, i da ce nas ti sto znaju za 20 godina zvanicno upoznati s njima

Weber 'S

pre 12 godina

Oni nas vec posjecuju, vec je par puta dokazano da su neki virusi dosli iz svenira ( u repu halejeve komete ). A ako dodju ti njihovi pinoglavci, napustam vas , idem sa njima. Ne nemojte me nagovarati da ostanem. Ne ja idem, traziti azil na XXZQ57MX.

matko

pre 12 godina

Eto kako mali Serjoza zamislja vanzemalca: dve ruke, dve noge glava, rep... dobra prica, ali vanzemaljci ako postoje ili su daleko evoulirali od nas ili nam se nisu ni primakli, mozda gamizu u nekoj metanskoj bari a muzda su i neka visokofrekfentna energija pa su vec ovde. U svakoj slucaju videti ih necemo sa nasim trenutnim sposobnostima...

razume se

pre 12 godina

(matori, 28. jun 2011 15:09) a koji je to deo Biblije koji zapravo govori o susretu coveka sa vanzemaljcima?

(Galactic Federation, 28. jun 2011 16:18) a daj covece,mislim stvarno?

xyz

pre 12 godina

(Galactic Federation, 28. jun 2011 16:18) Ti si moj idol! Hoćemo da te gledamo na TV uživo ili na YouTube, ko želi da B92 napravi dokumentarac sa tobom neka stavi plus.

neriljano

pre 12 godina

Za susrete civilizacija nisu potrebne letelice koje se krecu brzinom svetlosti. Potrebno je imati dovoljno iskustva poznavati kretanja u svemiru koja se ponavljaju. E, onda priroda moze da te priblizi drugom sistemu, a ako znas godinu, onda uz pomoc neke "klasicne" letelice posetiti "susede" i u odredjenom trenutku otici sa njegove planete kako bi uhvatili "voz" za kuci...
Samo razmisljam...

Brut

pre 12 godina

Gde li samo nalaze ove "naučnike"? A za sve entuzijaste, neka poslušaju Stivena Hokinga na tu temu: “If aliens ever visit us, I think the outcome would be much as when Christopher Columbus first landed in America, which didn’t turn out very well for the Native Americans.”

Kojan

pre 12 godina

Da da... tve noge, dve ruke, glava... verovatno imaju i prste sa odvojenim palcem, jer su njihovi preci visili po drvecu... cekaj... drvece... sa granama? Zasto ne neke dzinovske pecurke bez grana, pa da umesto saka sa prstima imajy nekakve kuke ili pipke za stvaranhe vakuuma... a zasto imaju glavu? sto im nisu usta negde izmedju tih "ruku", pa da kada se uhvate za pecurku da se pripiju uz nju i grizu delove... sta ce im noge... mozda trce na rukama... sta ce im oci? Mozda im je atmosfera mngogo gusca i pecuraka ima svuda, pa je bolje da imaju akustixni radar i dobar njuh... i da osecaju miris u porama koje su po celom telu... mozda i nemaju "prednji" i "zadnji" deo tela nego je sve jedno... krecu se kuda hoce... gomila gluposti da lice na nas i ostale primate... svasta.

buga

pre 12 godina

Ako je za dvadeset godina to znači da su već praktično ušli u naš sunčev sustav i trebamo ih smo dočekati. Ako su udaljeni 20 svjetlosnih godina to znači da su se spakirali i baš danas kreću, super. Treba samo preživjeti 20 godina na ovoj našoj planetici punoj budala. hehehe

Galactic Federation

pre 12 godina

Pre da ce doci u roku od 2 godine.
Napisao sam tekst sta je bilo na zemlji i sta ce biti uskoro. Evo dela:
Galakticka Federacija vec dugo planira 'Prvi Kontakt' gde ce se pojaviti sa milionima brodova otvoreno na nebu i sleteti da kontaktiraju sa ljudima svuda po planeti.
Pre prvog kontakta plan je da se sprovede 'Disclosure', razotkrivanje istine o vanzemaljcima iz zvanicnih izvora vlasti vecih drzava, na koje se trenutno vrsi pritisak.
Posle prvog kontakta svi ljudi ce imati na raspolaganju egzoticne tehnologije, generatori besplatne energije, anti-gravitacija, teleportacija, nad svetlosna komunikacija, replikatori (stvaranje hrane i predmeta iz ciste energije) itd...
Niko vise nece morati da radi klasicne poslove da bi preziveo. Novac nece postojati.
Takodje ljudi ce biti vraceni na originalan DNK sa punim spektrom mogucnosti koje imaju i vanzemaljci.
To znaci da ce imati mogucnosti kao sto su telepatija, telekineza, teleportacija, savrsenija cula, imuni na sve bolesti, nece stariti, svi ce izgledati kao 20-godisnjaci savrseno lepi i mogucnost da mislima promene fizicki izgled po zelji.
Obavezno procitajte kompletan tekst i diskusiju na:
http://www.elitemadzone.org/t432075-Vanzemaljci-Buducnost-Zemlje

solaris

pre 12 godina

Ovo je zajebancija,los scenario za jos gori SF film,budalastina puta xy na dvadeset treci.Nista opipljivo,sto milijardi zvezda samo u nasoj galaksiji,sto milijardi galaksija u vidljivom svemiru.

Micko

pre 12 godina

Rusi zaista daju najbolje komentare. Vanzemaljci ce liciti na coveka : 2 ruke, dve noge, jedna glava... Samo me zanima na osnovu cega je izveo taj zakljucak... Nikada necu da zaboravim saopstenje ruskog generalstaba pre 3-4 godine da su napravili novu anti-avionsku raketu koje ce moci da obori sve avione koji su do sada napravljeni ali i one koji ce biti napravljeni u daljoj buducnosti... Super raketa !!!

matori

pre 12 godina

Ako do tog susreta dođe, neće to biti ni prvi ni poslednji put!
Treba samo malo prolistati Bibliju, pa uvideti da je do sada već bilo mnogo takvih susreta...
Na Zemlji postoji ogroman broj jasnih dokaza da su već bili ovde.
Jedan od "nedavnih" dolazaka, koji je relativno dobro dokumentovan, desio se pre 64 godine u mestu Roswell (Novi Meksiko, SAD).
Samo malo Googlanja...
PS.
Zaista imaju glavu, dve ruke, dve noge... sve sa po 6 prstiju!

Una

pre 12 godina

evo ja protestvujem i kazem da smo mi ovde u Srbiji vec pod opsadom vanzemaljaca,jer to sta nama nasi politicari cine.....to nema na planeti Zemlji,te smatram da su oni doticna gospoda sa druge planete....

genius

pre 12 godina

Logika nalaže sledeće - inteligentnija vrsta će uspostaviti kontakt sa manje inteligentnom. Prosto - inteligentnija i naprednija rasa će pre savladati tehnologiju putovanja kroz prostor, vreme (kako vam se više sviđa, jer ideja za putovanje svemirom postoji skoro koliko i pisaca naučne fantastike). Ako pretpostavimo da vanzemaljci već nisu bili ovde (podrazumevam zamenarenje "činjenica" koje su svojevremeno iznosili Erich von Daniken i ostali genijalci), ovaj čovek tvrdi da smo najinteligentnija rasa u svemiru, što je veoma bahato i neozbiljno (pogotovo ako ste naučnik).
Ako ne nasedamo na teorije zavere - dalje od meseca čovek nije stigao (a i danas bi ista operacija bila neverovatno komplikovana), a najdalji objekat napravljen ljudskom rukom još nije izašao iz granica Sunčevog sistema - da se razumemo, ovo su velika dostignuća, ali posle nerealnih ambicija iz teksta sve ovo zvuči jako bedno.
B92 ne bi trebao da bude žuta štampa i da objavljuje ovako senzacionalističke i neozbiljne članke. Rubrika život jeste zabavnog karaktera, ali ne bi trebala da ima mesta za budalaštine.

razume se

pre 12 godina

VAUUUUUU,JUUUUU ne mogu da verujem, vanzemaljci!!kakva fantasticna strucna izjava...kako je uspeo da dodje do tih saznanja? Vec za 20 godina!Taj "strucnjak" ne samo da je utvrdio da postoje planete nalik zemljinoj nego je uspeo i da predvidi buducnost...i to je jos Rus-brat-znaci da je i Srbin,nas covek...toooo Srbine!!!! Svasta...kakva gomila apsolutne gluposti...

silverg

pre 12 godina

Nikad u UU (Ujedinjene Univerzume)! Sačuvajmo biće našeg naroda, odbranimo se od bezbožnih vanzemaljaca! Nećemo da nam uzmu naš identitet, suverenitet i integritet!
Dole atomi, fizija, fuzija i ostale đavolovštine, vratite kornjaču, svetu srps.. svetsku reč, ravnu gor.. ploču i ostale svete srps... svetske...
Ma ne vredi, ne ide mi ovaj govor kao predsednika Sveta.
Čitluk Sahibija,
V.K.

Ja

pre 12 godina

Ne razumem. Gde cemo se sresti sa vanzemaljcima? Na Zemlji? Ili doticni planira da posalje svemirski brod brzinom svetlosti do nekih od obliznjih planeta koje navodno imaju zivot?
Ovo tesko moze da se nazove vest, vec izgleda jedino sluzi da popuni mesto na sajtu sa lepom slikom planete.

Laznjak

pre 12 godina

Prosto mi je neverovatno da ce ovim tempom pricati o vanzemaljcima narednih 20 ili 50 godina. Oni sada nesto finisiraju, jer je sve ucestalije. Nesto ce se desiti u narednih godinu-dve... a to nece biti ni smak sveta, a ni vanzemaljci.

Xin Zhao

pre 12 godina

Da nacicemo zivot van Zemlje, ali cisto sumnjam da ce to biti neki inteligentan oblik sa kojim je moguca komunikacija. Pronacicemo neke svemirske simpanze ili tako nesto...

Brut

pre 12 godina

Gde li samo nalaze ove "naučnike"? A za sve entuzijaste, neka poslušaju Stivena Hokinga na tu temu: “If aliens ever visit us, I think the outcome would be much as when Christopher Columbus first landed in America, which didn’t turn out very well for the Native Americans.”

buga

pre 12 godina

Ako je za dvadeset godina to znači da su već praktično ušli u naš sunčev sustav i trebamo ih smo dočekati. Ako su udaljeni 20 svjetlosnih godina to znači da su se spakirali i baš danas kreću, super. Treba samo preživjeti 20 godina na ovoj našoj planetici punoj budala. hehehe

Kojan

pre 12 godina

Da da... tve noge, dve ruke, glava... verovatno imaju i prste sa odvojenim palcem, jer su njihovi preci visili po drvecu... cekaj... drvece... sa granama? Zasto ne neke dzinovske pecurke bez grana, pa da umesto saka sa prstima imajy nekakve kuke ili pipke za stvaranhe vakuuma... a zasto imaju glavu? sto im nisu usta negde izmedju tih "ruku", pa da kada se uhvate za pecurku da se pripiju uz nju i grizu delove... sta ce im noge... mozda trce na rukama... sta ce im oci? Mozda im je atmosfera mngogo gusca i pecuraka ima svuda, pa je bolje da imaju akustixni radar i dobar njuh... i da osecaju miris u porama koje su po celom telu... mozda i nemaju "prednji" i "zadnji" deo tela nego je sve jedno... krecu se kuda hoce... gomila gluposti da lice na nas i ostale primate... svasta.

Laznjak

pre 12 godina

Prosto mi je neverovatno da ce ovim tempom pricati o vanzemaljcima narednih 20 ili 50 godina. Oni sada nesto finisiraju, jer je sve ucestalije. Nesto ce se desiti u narednih godinu-dve... a to nece biti ni smak sveta, a ni vanzemaljci.

Ja

pre 12 godina

Ne razumem. Gde cemo se sresti sa vanzemaljcima? Na Zemlji? Ili doticni planira da posalje svemirski brod brzinom svetlosti do nekih od obliznjih planeta koje navodno imaju zivot?
Ovo tesko moze da se nazove vest, vec izgleda jedino sluzi da popuni mesto na sajtu sa lepom slikom planete.

genius

pre 12 godina

Logika nalaže sledeće - inteligentnija vrsta će uspostaviti kontakt sa manje inteligentnom. Prosto - inteligentnija i naprednija rasa će pre savladati tehnologiju putovanja kroz prostor, vreme (kako vam se više sviđa, jer ideja za putovanje svemirom postoji skoro koliko i pisaca naučne fantastike). Ako pretpostavimo da vanzemaljci već nisu bili ovde (podrazumevam zamenarenje "činjenica" koje su svojevremeno iznosili Erich von Daniken i ostali genijalci), ovaj čovek tvrdi da smo najinteligentnija rasa u svemiru, što je veoma bahato i neozbiljno (pogotovo ako ste naučnik).
Ako ne nasedamo na teorije zavere - dalje od meseca čovek nije stigao (a i danas bi ista operacija bila neverovatno komplikovana), a najdalji objekat napravljen ljudskom rukom još nije izašao iz granica Sunčevog sistema - da se razumemo, ovo su velika dostignuća, ali posle nerealnih ambicija iz teksta sve ovo zvuči jako bedno.
B92 ne bi trebao da bude žuta štampa i da objavljuje ovako senzacionalističke i neozbiljne članke. Rubrika život jeste zabavnog karaktera, ali ne bi trebala da ima mesta za budalaštine.

razume se

pre 12 godina

VAUUUUUU,JUUUUU ne mogu da verujem, vanzemaljci!!kakva fantasticna strucna izjava...kako je uspeo da dodje do tih saznanja? Vec za 20 godina!Taj "strucnjak" ne samo da je utvrdio da postoje planete nalik zemljinoj nego je uspeo i da predvidi buducnost...i to je jos Rus-brat-znaci da je i Srbin,nas covek...toooo Srbine!!!! Svasta...kakva gomila apsolutne gluposti...

silverg

pre 12 godina

Nikad u UU (Ujedinjene Univerzume)! Sačuvajmo biće našeg naroda, odbranimo se od bezbožnih vanzemaljaca! Nećemo da nam uzmu naš identitet, suverenitet i integritet!
Dole atomi, fizija, fuzija i ostale đavolovštine, vratite kornjaču, svetu srps.. svetsku reč, ravnu gor.. ploču i ostale svete srps... svetske...
Ma ne vredi, ne ide mi ovaj govor kao predsednika Sveta.
Čitluk Sahibija,
V.K.

Una

pre 12 godina

evo ja protestvujem i kazem da smo mi ovde u Srbiji vec pod opsadom vanzemaljaca,jer to sta nama nasi politicari cine.....to nema na planeti Zemlji,te smatram da su oni doticna gospoda sa druge planete....

Micko

pre 12 godina

Rusi zaista daju najbolje komentare. Vanzemaljci ce liciti na coveka : 2 ruke, dve noge, jedna glava... Samo me zanima na osnovu cega je izveo taj zakljucak... Nikada necu da zaboravim saopstenje ruskog generalstaba pre 3-4 godine da su napravili novu anti-avionsku raketu koje ce moci da obori sve avione koji su do sada napravljeni ali i one koji ce biti napravljeni u daljoj buducnosti... Super raketa !!!

Galactic Federation

pre 12 godina

Pre da ce doci u roku od 2 godine.
Napisao sam tekst sta je bilo na zemlji i sta ce biti uskoro. Evo dela:
Galakticka Federacija vec dugo planira 'Prvi Kontakt' gde ce se pojaviti sa milionima brodova otvoreno na nebu i sleteti da kontaktiraju sa ljudima svuda po planeti.
Pre prvog kontakta plan je da se sprovede 'Disclosure', razotkrivanje istine o vanzemaljcima iz zvanicnih izvora vlasti vecih drzava, na koje se trenutno vrsi pritisak.
Posle prvog kontakta svi ljudi ce imati na raspolaganju egzoticne tehnologije, generatori besplatne energije, anti-gravitacija, teleportacija, nad svetlosna komunikacija, replikatori (stvaranje hrane i predmeta iz ciste energije) itd...
Niko vise nece morati da radi klasicne poslove da bi preziveo. Novac nece postojati.
Takodje ljudi ce biti vraceni na originalan DNK sa punim spektrom mogucnosti koje imaju i vanzemaljci.
To znaci da ce imati mogucnosti kao sto su telepatija, telekineza, teleportacija, savrsenija cula, imuni na sve bolesti, nece stariti, svi ce izgledati kao 20-godisnjaci savrseno lepi i mogucnost da mislima promene fizicki izgled po zelji.
Obavezno procitajte kompletan tekst i diskusiju na:
http://www.elitemadzone.org/t432075-Vanzemaljci-Buducnost-Zemlje

solaris

pre 12 godina

Ovo je zajebancija,los scenario za jos gori SF film,budalastina puta xy na dvadeset treci.Nista opipljivo,sto milijardi zvezda samo u nasoj galaksiji,sto milijardi galaksija u vidljivom svemiru.

matori

pre 12 godina

Ako do tog susreta dođe, neće to biti ni prvi ni poslednji put!
Treba samo malo prolistati Bibliju, pa uvideti da je do sada već bilo mnogo takvih susreta...
Na Zemlji postoji ogroman broj jasnih dokaza da su već bili ovde.
Jedan od "nedavnih" dolazaka, koji je relativno dobro dokumentovan, desio se pre 64 godine u mestu Roswell (Novi Meksiko, SAD).
Samo malo Googlanja...
PS.
Zaista imaju glavu, dve ruke, dve noge... sve sa po 6 prstiju!

Xin Zhao

pre 12 godina

Da nacicemo zivot van Zemlje, ali cisto sumnjam da ce to biti neki inteligentan oblik sa kojim je moguca komunikacija. Pronacicemo neke svemirske simpanze ili tako nesto...

zeleniguster

pre 12 godina

Gospodo Zemljani,

Ovde smo konstantno od 1969.(1972.)Tih dvadeset godina je dato da bi se čovečanstvo pripremilo za objavu koja će se realno dogoditi mnogo ranije, za pet do deset godina, ustvari mi se se već dobro poznajemo, samo u Srbiji ima preko 7000 mešanih brakova!

Pozdrav sa Palilulske pijace

Bojan

pre 12 godina

Na internetu mozete naci razna objasnjenja ali opet dovoljno je da postavite par pitanja nekog "paradoksa" koje necete umeti da odgovorite. Hocu da kazem da "vanzemaljci" su vec tu, nikakva prepreka ne postoji za putovanja, putuju brze od 300.000 km/s. Jednostavno morate da shvatite da smo mi na nekom stupnju razvoja i ono sto smo otkrili to i koristimo pitanje je sta bi bilo da nastavimo da zivimo 10 miliona godina. Sta bi ste zatekli ako bi ste otisli tada to vise ne biste mogli da nazovete tehologijom. Moguci scenariji su neverovatni, mozete kao osoba prelaziti iz jednog stanja energije u drugi oblik energije-materije-polja raditi bilo sta sto sada ima prepreka, i za sta smatramo da nije moguce... Setite se Njutnova otkrica su dugo vazila i njima se ljudski rod sluzio pa je dosao Albert i sve preokrenuo, evo na pragu smo jos da unapredimo znanje eksperimentima koji su vec u toku u CERN-u. Dakle nista novo zivimo svoj zivot opusteno mada tesko u ovoj zemlji a bice ono sto mora, nesto od nas zavisi a nesto i ne...

Kao sto je jedan koji je navodno komunicirao sa njima i upitao ih a zasto ne dodjete?

Oni su mu rekli A da li to vi zelite? Da li zelite da se pokazemo. Kada to pozeli vecina bice tako, imacete izbora da predjete u nesto vise ili da ostanete gde jeste to je vas izbor. Tako tvrdi covek koji je imao kontakt mislim da je iz severnih zemalja (Finska Norveska), e sad ja nisam drzao svecu da znam da li je istina, ne mogu da tvradim da jeste nisam video a ne mogu da tvrdim da nije opet nisam video

goran

pre 12 godina

Ma ja verujem da tamo negde na nekoj planeti postoje inteligentna bića, ali nisam siguran da inteligenta bića postoje na ovoj planeti. To prvo treba naučnici da istraže i dokažu, ako je ikako moguće.

Ne mora da znači da je Zemlja jedino pravilo života u kosmosu

pre 12 godina

Ne znam zašto svi polaze od predpostavke da su za postojanje života na novim planetama potrebni vazduh i voda? Ko kaže da se nije razvio život koji počiva na sasvim drugim parametrima?

u svemiru se vodi neprekidni rat

pre 12 godina

Mi smo stvoreni genetskim inzenjeringom od strane visih vanzemaljskih rasa, bar 10 000 godina smo tehnoloski iza njih, tako da mi ne mozemo nikog da kontaktiramo vec samo neko nas i to ako pozeli s nama ovako blesavima, iz nekog njima poznatog razloga.

Uros

pre 12 godina

@matori- tako je.biblija je samo pogresno protumaceno stivo od strane crkve i vernika,koji u stvari samo zaglupljuju ovaj svet sa svojim besmislicama.zapitajte se ko je izgradio sve one piramide,kako u egiptu,tako i ostale.deo biblije o "ezikilu" jasno govori da je covek bio svedok sletanja vanovoplanetskih stvorenja.mnogo anomalija postoji za koje nema nikakvog objasnjenja,a komercijalna objasnjenja su uglavnom smesna.

GORANGO

pre 12 godina

Samo da jedno kazem skepticima: Po tom pitanju, skepsa danas vise nije trend ni u najvisim sferama naucnog sveta. Nekad je delovalo vrlo zrelo i intelektualno racionalno negirati mogucnost postojanja razvijenog zivota na drugoj planeti. Danas je to krajnje stupidno. Poslednje statistike govore da u samoj nasoj galaksiji ima na milijarde planeta, i da kad bi se samo na jednom od milion razvio zivot i opet na tek svaku hiljaditu kompleksni zivot, to bi nam u samoj nasoj galaksiji znacilo milion planeta na kojim bi se razvio zivot slican zemaljskim (statistika astrofizicara sa univerziteta Kembridz). Takodje ima jos milion drugih naucno dokazanih cinjenica koje skepsu po tom pitanju cine apsurdnu. Ali najbolje je otici na youtube i slusati interviju koji je dao Dr Edgar Mitchell, poslednji astronaut koji je koracio na mesec, jednom Engleskom radiju. Fascinantno! Susret je odavno obavljen!

george wordy

pre 12 godina

“Future like SF ” : Nedavno su Britanaci otvorili tajna dosijea o NLO-ima, pre njih to je uradila Francuska, zemlja burzoaske revolucije, mozda je i ovo nagovestaj pocetka jedne nove ere covecanstva . Britanija najvaljuje otvaranje i preostalog dela UFO dosijea.Nedavno je u UN formirano odeljenje za kontakt sa vanzemaljcima na čije je čelo žena. Preko 60% amerikanaca veruje da postoje vanzemaljci ,od njih 20% veruje da su vanzemaljci tu medju nama a od tih 20% oko 8 % veruje da su kidnapovani od strane vanzemaljaca i da su nad njima radjeni eksperimenti. Najcitanija UFO literatura je ispovest kidnapovanih i silovanih žena od strane vanzemaljaca. U USA veoma je raširena UFO industrija suvenira različitih vanzemaljskih rasa, ali najčešće se prodaju lutke reptoida , dracona, i alena . Hard rock je progčašen muzikom repteoida. Ogroman se novac ulaže u UFO proagandu , različite kampanje, postoje mnogi web sajtovi i časopisi specijalizirani za UFO sadržaje. Kampanje se najčešće sprovode kroz mnogobrojna UFO udruženja . Savremeni mit covecanstva: Mnogi smatraju da su vanzemaljci savremeni mit čovečanstva , Filip Klas tvrdi da su NLO novi Mit covecanstva koji je nastao u XX veku, on smatra da je to samo jos jedna vilinska prica u kojoj svako moze da postane ucesnik tako sto ce da gleda u nebo.Mnogi naucnici , filozofi smatraju da smo usamljenici, drugi smatraju da smo bas mi ptredodredjeni da sirimo zivot u ovom delu Univerzuma . A Karl Gustav Jung u svojoj knjizi : « Moderni mit o stvarima vidjenim na nebu» nije isključio odredjeni stepen fizičke realnosti , ali je na tu pojavu gledao kao na mit u nastajanju. Medjutim postoje mnogi eminentni naucnici koji su sasvim ubedjeni o postojanju vanzemaljske civilizacije a medju prvima je bio Moris Dzesup koji je svojom knjigom «Argumenti u korist NLO-a potastakao Miguela Aljendea da se oglasi sa pricom o «Filadelfijskom eksperimentu» - misterioznom dogadjaju iz II svetskog rata, teleportacija objekata na daljinu kroz vreme .Slucaj je hteo da je Moris Dzezup Posle toga , pod nerazjasnjenim okolnostima umro.Ostali upuceni u eksperiment nastavili su svoj rad, a tragovi vode to Anstajna i njegove teroije «Jedinstvenog polja» ,a iza imena Frenklin Reno krio se covek koji je izvrsio matematicke proracune, koji takodje nije bio vise medju zivima.Mnogi smatraju da su vamzemaljci medju nama kao implanti i da su nepobedivi pa zato postoje i mnogi ljudski kolabracionisti i to medju visokim funkcijama u mnogim drzavama.Posebno se veruje da su u direktnoj vezi sa njima cuvene bogate porodice svetskog glasa i plave krvi.

Nenad

pre 12 godina

Mi uvek posmatramo stvari iz nase (uske) perspektive.
Ako vanzemaljci poseduju takvu tehnologiju da mogu da dodju do nas, onda su toliko napredniji od nas, da jednostavno nemaju nikakvog interesa da stupe u kontakt sa nama.
Ovo je po meni ubedljivo najbolje objasnjenje (dr. Michio Kaku) zasto mi necemo skoro videti vanzemaljce:
http://www.youtube.com/watch?v=Kw8dcb8iKSM#t=2m43s

xyz

pre 12 godina

(Galactic Federation, 28. jun 2011 16:18) Ti si moj idol! Hoćemo da te gledamo na TV uživo ili na YouTube, ko želi da B92 napravi dokumentarac sa tobom neka stavi plus.

Владимир

pre 12 godina

Бог је Творац читавог Универзума, свих светова, свих планета, звезда и васиона- он је Створитељ свега видљивог и невидљивог. Уколико и на другим планетама постоје развијени и интилигентни облици егзистенције, то само значи да постоје још нека, ванземаљска Божија (и највероватније), попут човека, боголика створења. Ако, верујемо да је Господ створио васиону, сважива бића, човека и милионе анђела и арханђела, зашто би нам било тешко да поверујемо да је и на некој удаљеној планети створио интилигентна бића.

Ипак, ова спекулација, којој сам као верник-хришћанин веома склон, ни најмање не даје простора за причу о некаквим библијским сведочанствима о ванземаљцима. Библија не говори о ванземаљцима, нити у њој могу да се нађу прикази ванземаљског доласка, као што би појединци хтели да тврде.

Библијски писци описују јављање Божанске славе, и то понекад раде користећи митолошке слике света у коме су живели. Те митске слике из архетипске митске сверсти човечанства обликовале су и савремене визије ванземаљаца, које можемо видети у стотинама филмова.

Mikele

pre 12 godina

Dve noge, dve ruke, jedna glava....
Mislim da se zene najvise pitaju koliko komada imaju dole i koliko im je prosek. Mogu da zamislim sta ce da bude kad sponzoruse krenu :))) Pa kad vnzemljaci zarade sidu, tripere i ostale kapavce :)))

Мина

pre 12 godina

Баш сам се слатко насмејала читајући коментаре. Нарочито ми је добар био онај да је доказ постојања ванземаљске интелигенције то што нам се нису јавили! Моје мишљење је следеће: дошла нека интелигентна бића на Земљу, затекла на њој хомо еректуса(због чега је настало оно: "Србија се сагињати неће!")...Па, решили да се мало играју генетских игара. И, "Ето мене, ето вас..." И то таквих да су, кад су видели шта су створили, решили да живе под водом, у дубинама у које још не можемо...Зато они летећи тањири обитавају што на небу, што под водом, мало горе, мало доле...Кажу да постоји писмена белешка о томе да је Колумбо са све посадом свог брода видео један близу обале онога што се тада још није звало Америка! Дакле, безбедни су док не будемо могли до тих дубина. А кад и то будемо моглио, шта ће онда, јадни?!

I tako...

pre 12 godina

Ma, meni to govori samo da smo se s vanzemaljcima vec sreli, da to zna ko treba da zna, i da ce nas ti sto znaju za 20 godina zvanicno upoznati s njima

matko

pre 12 godina

Eto kako mali Serjoza zamislja vanzemalca: dve ruke, dve noge glava, rep... dobra prica, ali vanzemaljci ako postoje ili su daleko evoulirali od nas ili nam se nisu ni primakli, mozda gamizu u nekoj metanskoj bari a muzda su i neka visokofrekfentna energija pa su vec ovde. U svakoj slucaju videti ih necemo sa nasim trenutnim sposobnostima...

"obrali smo bostan"

pre 12 godina

Zemlja je "single point of failure" i covecanstvo pod hitno treba da radi na pronalazenju vanzemaljskih uslova za zivot.
Na svakoj planeti koja bude pogodna za zivot treba praviti modele komunizma, kapitalizma i sta nam vec u medjuvremenu padne na pamet.
Bilo bi genijalno kada bi ljudi mogli da se opredele za model zivota i time ostvarimo novi civilizacijski korak, stvarajuci civilizacije.
Iskreno, odmah se namece samo po sebi da Kapitalizam je toliko gladan da bi unistio sve pred sobom porobljavajuci i uvlaceci sto vise resursa koji mogu da se eksploatisu.
A sta ako su vanzemaljci kapitalisti?

Somborka

pre 12 godina

ne znam zasto se svi sprdaju sa naucnicima (samo citam ovde komentare)... zar ne mozemo da postujemo znanje i nauku bila ona astronomija, medicina, matematika, fizika, biologija, genetika ili neka druga????

Rade

pre 12 godina

Koliko znam pojedine AMericke agencije su vec priznale indirektno kontakt sa vanzemaljskom inteligencijom, tako da ovo nije nista novo vec priprema javnosti da se jednog dana istina obelodani

Igor

pre 12 godina

Sta se moze poruciti ljudima nego da jednostavno moraju biti spremni na sve mogucnosti. Gotovo je sigurno da se sprema narod da takav susret tu smo na pragu i to treba gledati jako pozitivno.

ivanž

pre 12 godina

Vanzemaljci nisu jedni i oni se dele na manje ili više inteligentne, samim tim neki su "iznad" nas a neki "ispod", da se tako izrazim. A pošto mi nemamo tehnologiju za putovanje između galaskija i pošto još nismo sleteli na planetu gde postoje uslovi za život, smatram da pod "kontaktom sa vanzemaljcima" se misli da će nas kontaktirati neka inteligentna bića. I neće se desiti za 20, već sledeće godine.

Da li ste primetili koliko je intezivirano izveštavanje ili nekakvi članci po medijima, samo prosti ljudi mogu da odmahuju glavom i misle da su jedini u svemiru.

laboranti

pre 12 godina

aha znaci naucnici su procenili da im je jos toliko potrebno da usavrse prototip na kome rade vec 50 godina! pa nismo mi glupaci. sto nas nisu posetili npr zadnjih 100 godina! povraca mi se od ovih lagarija, laznih letecih tanjira....sve u cilju eksperimenata na ljudima.

neriljano

pre 12 godina

Za susrete civilizacija nisu potrebne letelice koje se krecu brzinom svetlosti. Potrebno je imati dovoljno iskustva poznavati kretanja u svemiru koja se ponavljaju. E, onda priroda moze da te priblizi drugom sistemu, a ako znas godinu, onda uz pomoc neke "klasicne" letelice posetiti "susede" i u odredjenom trenutku otici sa njegove planete kako bi uhvatili "voz" za kuci...
Samo razmisljam...

Berlinac

pre 12 godina

U bre , pa kako to ? A Bog ?!? Sta cemo sa njim ? Pa taman smo se svi registrovali , mislim svako u svoju religiju , a sad puj-pike ....

alien species

pre 12 godina

Što ne dade još neke informacije nego tek tako nabode na 20 ni manje ni više...proseraž..i još malo čorbice za kreiranje novih tračeva i pričica...k'o da ih već nema dovoljnoooo O_O

razume se

pre 12 godina

(matori, 28. jun 2011 15:09) a koji je to deo Biblije koji zapravo govori o susretu coveka sa vanzemaljcima?

(Galactic Federation, 28. jun 2011 16:18) a daj covece,mislim stvarno?

tzalle

pre 12 godina

a, jel moze prvo malo da chatujemo, pa tek onda da se upoznamo...ajde nek ameri pregovaraju malo o tome, jer ovi rusi su brzopleti

Weber 'S

pre 12 godina

Oni nas vec posjecuju, vec je par puta dokazano da su neki virusi dosli iz svenira ( u repu halejeve komete ). A ako dodju ti njihovi pinoglavci, napustam vas , idem sa njima. Ne nemojte me nagovarati da ostanem. Ne ja idem, traziti azil na XXZQ57MX.

sparadonna

pre 12 godina

Bezbroj planeta , mora da ima zivota negde kazete , nismo sami. E , a zamislite da smo sami.Brate melanholija.Nigde dobronamernih suseda,LOL.
p.s.
Licno mislim da je Douglas Adams u pravu.

Pyrofor

pre 11 godina

Pravilno ih je zvati vanzemaljska bica. I ona zaista postoje. Ona su na Zemlju dosla pre covekovog stvaranja dok je Zemlja bila cela pod vodom a tada su u njoj zivele inteligentne amfibije koje nisu imale tehnologiju. Sama Biblija kaze da bese tama i voda prvo. Biblija je prvoklasni dokaz da vanz.bica postoje. Sta nam govori nesto sto se zove Jezekiljev tocak? Govori o sletanju vanzem.broda. U Bibliji je sadrzana istorija ali prava istorija ljudi. Reci da ona ne govori o vanzemaljskim bicima je apsolutno neprihvatljivo!

matori

pre 12 godina

Ako do tog susreta dođe, neće to biti ni prvi ni poslednji put!
Treba samo malo prolistati Bibliju, pa uvideti da je do sada već bilo mnogo takvih susreta...
Na Zemlji postoji ogroman broj jasnih dokaza da su već bili ovde.
Jedan od "nedavnih" dolazaka, koji je relativno dobro dokumentovan, desio se pre 64 godine u mestu Roswell (Novi Meksiko, SAD).
Samo malo Googlanja...
PS.
Zaista imaju glavu, dve ruke, dve noge... sve sa po 6 prstiju!

razume se

pre 12 godina

VAUUUUUU,JUUUUU ne mogu da verujem, vanzemaljci!!kakva fantasticna strucna izjava...kako je uspeo da dodje do tih saznanja? Vec za 20 godina!Taj "strucnjak" ne samo da je utvrdio da postoje planete nalik zemljinoj nego je uspeo i da predvidi buducnost...i to je jos Rus-brat-znaci da je i Srbin,nas covek...toooo Srbine!!!! Svasta...kakva gomila apsolutne gluposti...

Xin Zhao

pre 12 godina

Da nacicemo zivot van Zemlje, ali cisto sumnjam da ce to biti neki inteligentan oblik sa kojim je moguca komunikacija. Pronacicemo neke svemirske simpanze ili tako nesto...

Galactic Federation

pre 12 godina

Pre da ce doci u roku od 2 godine.
Napisao sam tekst sta je bilo na zemlji i sta ce biti uskoro. Evo dela:
Galakticka Federacija vec dugo planira 'Prvi Kontakt' gde ce se pojaviti sa milionima brodova otvoreno na nebu i sleteti da kontaktiraju sa ljudima svuda po planeti.
Pre prvog kontakta plan je da se sprovede 'Disclosure', razotkrivanje istine o vanzemaljcima iz zvanicnih izvora vlasti vecih drzava, na koje se trenutno vrsi pritisak.
Posle prvog kontakta svi ljudi ce imati na raspolaganju egzoticne tehnologije, generatori besplatne energije, anti-gravitacija, teleportacija, nad svetlosna komunikacija, replikatori (stvaranje hrane i predmeta iz ciste energije) itd...
Niko vise nece morati da radi klasicne poslove da bi preziveo. Novac nece postojati.
Takodje ljudi ce biti vraceni na originalan DNK sa punim spektrom mogucnosti koje imaju i vanzemaljci.
To znaci da ce imati mogucnosti kao sto su telepatija, telekineza, teleportacija, savrsenija cula, imuni na sve bolesti, nece stariti, svi ce izgledati kao 20-godisnjaci savrseno lepi i mogucnost da mislima promene fizicki izgled po zelji.
Obavezno procitajte kompletan tekst i diskusiju na:
http://www.elitemadzone.org/t432075-Vanzemaljci-Buducnost-Zemlje

silverg

pre 12 godina

Nikad u UU (Ujedinjene Univerzume)! Sačuvajmo biće našeg naroda, odbranimo se od bezbožnih vanzemaljaca! Nećemo da nam uzmu naš identitet, suverenitet i integritet!
Dole atomi, fizija, fuzija i ostale đavolovštine, vratite kornjaču, svetu srps.. svetsku reč, ravnu gor.. ploču i ostale svete srps... svetske...
Ma ne vredi, ne ide mi ovaj govor kao predsednika Sveta.
Čitluk Sahibija,
V.K.

Ja

pre 12 godina

Ne razumem. Gde cemo se sresti sa vanzemaljcima? Na Zemlji? Ili doticni planira da posalje svemirski brod brzinom svetlosti do nekih od obliznjih planeta koje navodno imaju zivot?
Ovo tesko moze da se nazove vest, vec izgleda jedino sluzi da popuni mesto na sajtu sa lepom slikom planete.

Brut

pre 12 godina

Gde li samo nalaze ove "naučnike"? A za sve entuzijaste, neka poslušaju Stivena Hokinga na tu temu: “If aliens ever visit us, I think the outcome would be much as when Christopher Columbus first landed in America, which didn’t turn out very well for the Native Americans.”

buga

pre 12 godina

Ako je za dvadeset godina to znači da su već praktično ušli u naš sunčev sustav i trebamo ih smo dočekati. Ako su udaljeni 20 svjetlosnih godina to znači da su se spakirali i baš danas kreću, super. Treba samo preživjeti 20 godina na ovoj našoj planetici punoj budala. hehehe

Kojan

pre 12 godina

Da da... tve noge, dve ruke, glava... verovatno imaju i prste sa odvojenim palcem, jer su njihovi preci visili po drvecu... cekaj... drvece... sa granama? Zasto ne neke dzinovske pecurke bez grana, pa da umesto saka sa prstima imajy nekakve kuke ili pipke za stvaranhe vakuuma... a zasto imaju glavu? sto im nisu usta negde izmedju tih "ruku", pa da kada se uhvate za pecurku da se pripiju uz nju i grizu delove... sta ce im noge... mozda trce na rukama... sta ce im oci? Mozda im je atmosfera mngogo gusca i pecuraka ima svuda, pa je bolje da imaju akustixni radar i dobar njuh... i da osecaju miris u porama koje su po celom telu... mozda i nemaju "prednji" i "zadnji" deo tela nego je sve jedno... krecu se kuda hoce... gomila gluposti da lice na nas i ostale primate... svasta.

Una

pre 12 godina

evo ja protestvujem i kazem da smo mi ovde u Srbiji vec pod opsadom vanzemaljaca,jer to sta nama nasi politicari cine.....to nema na planeti Zemlji,te smatram da su oni doticna gospoda sa druge planete....

solaris

pre 12 godina

Ovo je zajebancija,los scenario za jos gori SF film,budalastina puta xy na dvadeset treci.Nista opipljivo,sto milijardi zvezda samo u nasoj galaksiji,sto milijardi galaksija u vidljivom svemiru.

Laznjak

pre 12 godina

Prosto mi je neverovatno da ce ovim tempom pricati o vanzemaljcima narednih 20 ili 50 godina. Oni sada nesto finisiraju, jer je sve ucestalije. Nesto ce se desiti u narednih godinu-dve... a to nece biti ni smak sveta, a ni vanzemaljci.

genius

pre 12 godina

Logika nalaže sledeće - inteligentnija vrsta će uspostaviti kontakt sa manje inteligentnom. Prosto - inteligentnija i naprednija rasa će pre savladati tehnologiju putovanja kroz prostor, vreme (kako vam se više sviđa, jer ideja za putovanje svemirom postoji skoro koliko i pisaca naučne fantastike). Ako pretpostavimo da vanzemaljci već nisu bili ovde (podrazumevam zamenarenje "činjenica" koje su svojevremeno iznosili Erich von Daniken i ostali genijalci), ovaj čovek tvrdi da smo najinteligentnija rasa u svemiru, što je veoma bahato i neozbiljno (pogotovo ako ste naučnik).
Ako ne nasedamo na teorije zavere - dalje od meseca čovek nije stigao (a i danas bi ista operacija bila neverovatno komplikovana), a najdalji objekat napravljen ljudskom rukom još nije izašao iz granica Sunčevog sistema - da se razumemo, ovo su velika dostignuća, ali posle nerealnih ambicija iz teksta sve ovo zvuči jako bedno.
B92 ne bi trebao da bude žuta štampa i da objavljuje ovako senzacionalističke i neozbiljne članke. Rubrika život jeste zabavnog karaktera, ali ne bi trebala da ima mesta za budalaštine.

Мина

pre 12 godina

Баш сам се слатко насмејала читајући коментаре. Нарочито ми је добар био онај да је доказ постојања ванземаљске интелигенције то што нам се нису јавили! Моје мишљење је следеће: дошла нека интелигентна бића на Земљу, затекла на њој хомо еректуса(због чега је настало оно: "Србија се сагињати неће!")...Па, решили да се мало играју генетских игара. И, "Ето мене, ето вас..." И то таквих да су, кад су видели шта су створили, решили да живе под водом, у дубинама у које још не можемо...Зато они летећи тањири обитавају што на небу, што под водом, мало горе, мало доле...Кажу да постоји писмена белешка о томе да је Колумбо са све посадом свог брода видео један близу обале онога што се тада још није звало Америка! Дакле, безбедни су док не будемо могли до тих дубина. А кад и то будемо моглио, шта ће онда, јадни?!

Владимир

pre 12 godina

Бог је Творац читавог Универзума, свих светова, свих планета, звезда и васиона- он је Створитељ свега видљивог и невидљивог. Уколико и на другим планетама постоје развијени и интилигентни облици егзистенције, то само значи да постоје још нека, ванземаљска Божија (и највероватније), попут човека, боголика створења. Ако, верујемо да је Господ створио васиону, сважива бића, човека и милионе анђела и арханђела, зашто би нам било тешко да поверујемо да је и на некој удаљеној планети створио интилигентна бића.

Ипак, ова спекулација, којој сам као верник-хришћанин веома склон, ни најмање не даје простора за причу о некаквим библијским сведочанствима о ванземаљцима. Библија не говори о ванземаљцима, нити у њој могу да се нађу прикази ванземаљског доласка, као што би појединци хтели да тврде.

Библијски писци описују јављање Божанске славе, и то понекад раде користећи митолошке слике света у коме су живели. Те митске слике из архетипске митске сверсти човечанства обликовале су и савремене визије ванземаљаца, које можемо видети у стотинама филмова.

Micko

pre 12 godina

Rusi zaista daju najbolje komentare. Vanzemaljci ce liciti na coveka : 2 ruke, dve noge, jedna glava... Samo me zanima na osnovu cega je izveo taj zakljucak... Nikada necu da zaboravim saopstenje ruskog generalstaba pre 3-4 godine da su napravili novu anti-avionsku raketu koje ce moci da obori sve avione koji su do sada napravljeni ali i one koji ce biti napravljeni u daljoj buducnosti... Super raketa !!!

xyz

pre 12 godina

(Galactic Federation, 28. jun 2011 16:18) Ti si moj idol! Hoćemo da te gledamo na TV uživo ili na YouTube, ko želi da B92 napravi dokumentarac sa tobom neka stavi plus.

Mikele

pre 12 godina

Dve noge, dve ruke, jedna glava....
Mislim da se zene najvise pitaju koliko komada imaju dole i koliko im je prosek. Mogu da zamislim sta ce da bude kad sponzoruse krenu :))) Pa kad vnzemljaci zarade sidu, tripere i ostale kapavce :)))

Weber 'S

pre 12 godina

Oni nas vec posjecuju, vec je par puta dokazano da su neki virusi dosli iz svenira ( u repu halejeve komete ). A ako dodju ti njihovi pinoglavci, napustam vas , idem sa njima. Ne nemojte me nagovarati da ostanem. Ne ja idem, traziti azil na XXZQ57MX.

Somborka

pre 12 godina

ne znam zasto se svi sprdaju sa naucnicima (samo citam ovde komentare)... zar ne mozemo da postujemo znanje i nauku bila ona astronomija, medicina, matematika, fizika, biologija, genetika ili neka druga????

Rade

pre 12 godina

Koliko znam pojedine AMericke agencije su vec priznale indirektno kontakt sa vanzemaljskom inteligencijom, tako da ovo nije nista novo vec priprema javnosti da se jednog dana istina obelodani

razume se

pre 12 godina

(matori, 28. jun 2011 15:09) a koji je to deo Biblije koji zapravo govori o susretu coveka sa vanzemaljcima?

(Galactic Federation, 28. jun 2011 16:18) a daj covece,mislim stvarno?

Uros

pre 12 godina

@matori- tako je.biblija je samo pogresno protumaceno stivo od strane crkve i vernika,koji u stvari samo zaglupljuju ovaj svet sa svojim besmislicama.zapitajte se ko je izgradio sve one piramide,kako u egiptu,tako i ostale.deo biblije o "ezikilu" jasno govori da je covek bio svedok sletanja vanovoplanetskih stvorenja.mnogo anomalija postoji za koje nema nikakvog objasnjenja,a komercijalna objasnjenja su uglavnom smesna.

george wordy

pre 12 godina

“Future like SF ” : Nedavno su Britanaci otvorili tajna dosijea o NLO-ima, pre njih to je uradila Francuska, zemlja burzoaske revolucije, mozda je i ovo nagovestaj pocetka jedne nove ere covecanstva . Britanija najvaljuje otvaranje i preostalog dela UFO dosijea.Nedavno je u UN formirano odeljenje za kontakt sa vanzemaljcima na čije je čelo žena. Preko 60% amerikanaca veruje da postoje vanzemaljci ,od njih 20% veruje da su vanzemaljci tu medju nama a od tih 20% oko 8 % veruje da su kidnapovani od strane vanzemaljaca i da su nad njima radjeni eksperimenti. Najcitanija UFO literatura je ispovest kidnapovanih i silovanih žena od strane vanzemaljaca. U USA veoma je raširena UFO industrija suvenira različitih vanzemaljskih rasa, ali najčešće se prodaju lutke reptoida , dracona, i alena . Hard rock je progčašen muzikom repteoida. Ogroman se novac ulaže u UFO proagandu , različite kampanje, postoje mnogi web sajtovi i časopisi specijalizirani za UFO sadržaje. Kampanje se najčešće sprovode kroz mnogobrojna UFO udruženja . Savremeni mit covecanstva: Mnogi smatraju da su vanzemaljci savremeni mit čovečanstva , Filip Klas tvrdi da su NLO novi Mit covecanstva koji je nastao u XX veku, on smatra da je to samo jos jedna vilinska prica u kojoj svako moze da postane ucesnik tako sto ce da gleda u nebo.Mnogi naucnici , filozofi smatraju da smo usamljenici, drugi smatraju da smo bas mi ptredodredjeni da sirimo zivot u ovom delu Univerzuma . A Karl Gustav Jung u svojoj knjizi : « Moderni mit o stvarima vidjenim na nebu» nije isključio odredjeni stepen fizičke realnosti , ali je na tu pojavu gledao kao na mit u nastajanju. Medjutim postoje mnogi eminentni naucnici koji su sasvim ubedjeni o postojanju vanzemaljske civilizacije a medju prvima je bio Moris Dzesup koji je svojom knjigom «Argumenti u korist NLO-a potastakao Miguela Aljendea da se oglasi sa pricom o «Filadelfijskom eksperimentu» - misterioznom dogadjaju iz II svetskog rata, teleportacija objekata na daljinu kroz vreme .Slucaj je hteo da je Moris Dzezup Posle toga , pod nerazjasnjenim okolnostima umro.Ostali upuceni u eksperiment nastavili su svoj rad, a tragovi vode to Anstajna i njegove teroije «Jedinstvenog polja» ,a iza imena Frenklin Reno krio se covek koji je izvrsio matematicke proracune, koji takodje nije bio vise medju zivima.Mnogi smatraju da su vamzemaljci medju nama kao implanti i da su nepobedivi pa zato postoje i mnogi ljudski kolabracionisti i to medju visokim funkcijama u mnogim drzavama.Posebno se veruje da su u direktnoj vezi sa njima cuvene bogate porodice svetskog glasa i plave krvi.

Nenad

pre 12 godina

Mi uvek posmatramo stvari iz nase (uske) perspektive.
Ako vanzemaljci poseduju takvu tehnologiju da mogu da dodju do nas, onda su toliko napredniji od nas, da jednostavno nemaju nikakvog interesa da stupe u kontakt sa nama.
Ovo je po meni ubedljivo najbolje objasnjenje (dr. Michio Kaku) zasto mi necemo skoro videti vanzemaljce:
http://www.youtube.com/watch?v=Kw8dcb8iKSM#t=2m43s

Ne mora da znači da je Zemlja jedino pravilo života u kosmosu

pre 12 godina

Ne znam zašto svi polaze od predpostavke da su za postojanje života na novim planetama potrebni vazduh i voda? Ko kaže da se nije razvio život koji počiva na sasvim drugim parametrima?

Bojan

pre 12 godina

Na internetu mozete naci razna objasnjenja ali opet dovoljno je da postavite par pitanja nekog "paradoksa" koje necete umeti da odgovorite. Hocu da kazem da "vanzemaljci" su vec tu, nikakva prepreka ne postoji za putovanja, putuju brze od 300.000 km/s. Jednostavno morate da shvatite da smo mi na nekom stupnju razvoja i ono sto smo otkrili to i koristimo pitanje je sta bi bilo da nastavimo da zivimo 10 miliona godina. Sta bi ste zatekli ako bi ste otisli tada to vise ne biste mogli da nazovete tehologijom. Moguci scenariji su neverovatni, mozete kao osoba prelaziti iz jednog stanja energije u drugi oblik energije-materije-polja raditi bilo sta sto sada ima prepreka, i za sta smatramo da nije moguce... Setite se Njutnova otkrica su dugo vazila i njima se ljudski rod sluzio pa je dosao Albert i sve preokrenuo, evo na pragu smo jos da unapredimo znanje eksperimentima koji su vec u toku u CERN-u. Dakle nista novo zivimo svoj zivot opusteno mada tesko u ovoj zemlji a bice ono sto mora, nesto od nas zavisi a nesto i ne...

Kao sto je jedan koji je navodno komunicirao sa njima i upitao ih a zasto ne dodjete?

Oni su mu rekli A da li to vi zelite? Da li zelite da se pokazemo. Kada to pozeli vecina bice tako, imacete izbora da predjete u nesto vise ili da ostanete gde jeste to je vas izbor. Tako tvrdi covek koji je imao kontakt mislim da je iz severnih zemalja (Finska Norveska), e sad ja nisam drzao svecu da znam da li je istina, ne mogu da tvradim da jeste nisam video a ne mogu da tvrdim da nije opet nisam video

zeleniguster

pre 12 godina

Gospodo Zemljani,

Ovde smo konstantno od 1969.(1972.)Tih dvadeset godina je dato da bi se čovečanstvo pripremilo za objavu koja će se realno dogoditi mnogo ranije, za pet do deset godina, ustvari mi se se već dobro poznajemo, samo u Srbiji ima preko 7000 mešanih brakova!

Pozdrav sa Palilulske pijace

neriljano

pre 12 godina

Za susrete civilizacija nisu potrebne letelice koje se krecu brzinom svetlosti. Potrebno je imati dovoljno iskustva poznavati kretanja u svemiru koja se ponavljaju. E, onda priroda moze da te priblizi drugom sistemu, a ako znas godinu, onda uz pomoc neke "klasicne" letelice posetiti "susede" i u odredjenom trenutku otici sa njegove planete kako bi uhvatili "voz" za kuci...
Samo razmisljam...

I tako...

pre 12 godina

Ma, meni to govori samo da smo se s vanzemaljcima vec sreli, da to zna ko treba da zna, i da ce nas ti sto znaju za 20 godina zvanicno upoznati s njima

tzalle

pre 12 godina

a, jel moze prvo malo da chatujemo, pa tek onda da se upoznamo...ajde nek ameri pregovaraju malo o tome, jer ovi rusi su brzopleti

ivanž

pre 12 godina

Vanzemaljci nisu jedni i oni se dele na manje ili više inteligentne, samim tim neki su "iznad" nas a neki "ispod", da se tako izrazim. A pošto mi nemamo tehnologiju za putovanje između galaskija i pošto još nismo sleteli na planetu gde postoje uslovi za život, smatram da pod "kontaktom sa vanzemaljcima" se misli da će nas kontaktirati neka inteligentna bića. I neće se desiti za 20, već sledeće godine.

Da li ste primetili koliko je intezivirano izveštavanje ili nekakvi članci po medijima, samo prosti ljudi mogu da odmahuju glavom i misle da su jedini u svemiru.

u svemiru se vodi neprekidni rat

pre 12 godina

Mi smo stvoreni genetskim inzenjeringom od strane visih vanzemaljskih rasa, bar 10 000 godina smo tehnoloski iza njih, tako da mi ne mozemo nikog da kontaktiramo vec samo neko nas i to ako pozeli s nama ovako blesavima, iz nekog njima poznatog razloga.

alien species

pre 12 godina

Što ne dade još neke informacije nego tek tako nabode na 20 ni manje ni više...proseraž..i još malo čorbice za kreiranje novih tračeva i pričica...k'o da ih već nema dovoljnoooo O_O

GORANGO

pre 12 godina

Samo da jedno kazem skepticima: Po tom pitanju, skepsa danas vise nije trend ni u najvisim sferama naucnog sveta. Nekad je delovalo vrlo zrelo i intelektualno racionalno negirati mogucnost postojanja razvijenog zivota na drugoj planeti. Danas je to krajnje stupidno. Poslednje statistike govore da u samoj nasoj galaksiji ima na milijarde planeta, i da kad bi se samo na jednom od milion razvio zivot i opet na tek svaku hiljaditu kompleksni zivot, to bi nam u samoj nasoj galaksiji znacilo milion planeta na kojim bi se razvio zivot slican zemaljskim (statistika astrofizicara sa univerziteta Kembridz). Takodje ima jos milion drugih naucno dokazanih cinjenica koje skepsu po tom pitanju cine apsurdnu. Ali najbolje je otici na youtube i slusati interviju koji je dao Dr Edgar Mitchell, poslednji astronaut koji je koracio na mesec, jednom Engleskom radiju. Fascinantno! Susret je odavno obavljen!

Berlinac

pre 12 godina

U bre , pa kako to ? A Bog ?!? Sta cemo sa njim ? Pa taman smo se svi registrovali , mislim svako u svoju religiju , a sad puj-pike ....

laboranti

pre 12 godina

aha znaci naucnici su procenili da im je jos toliko potrebno da usavrse prototip na kome rade vec 50 godina! pa nismo mi glupaci. sto nas nisu posetili npr zadnjih 100 godina! povraca mi se od ovih lagarija, laznih letecih tanjira....sve u cilju eksperimenata na ljudima.

matko

pre 12 godina

Eto kako mali Serjoza zamislja vanzemalca: dve ruke, dve noge glava, rep... dobra prica, ali vanzemaljci ako postoje ili su daleko evoulirali od nas ili nam se nisu ni primakli, mozda gamizu u nekoj metanskoj bari a muzda su i neka visokofrekfentna energija pa su vec ovde. U svakoj slucaju videti ih necemo sa nasim trenutnim sposobnostima...

Igor

pre 12 godina

Sta se moze poruciti ljudima nego da jednostavno moraju biti spremni na sve mogucnosti. Gotovo je sigurno da se sprema narod da takav susret tu smo na pragu i to treba gledati jako pozitivno.

"obrali smo bostan"

pre 12 godina

Zemlja je "single point of failure" i covecanstvo pod hitno treba da radi na pronalazenju vanzemaljskih uslova za zivot.
Na svakoj planeti koja bude pogodna za zivot treba praviti modele komunizma, kapitalizma i sta nam vec u medjuvremenu padne na pamet.
Bilo bi genijalno kada bi ljudi mogli da se opredele za model zivota i time ostvarimo novi civilizacijski korak, stvarajuci civilizacije.
Iskreno, odmah se namece samo po sebi da Kapitalizam je toliko gladan da bi unistio sve pred sobom porobljavajuci i uvlaceci sto vise resursa koji mogu da se eksploatisu.
A sta ako su vanzemaljci kapitalisti?

goran

pre 12 godina

Ma ja verujem da tamo negde na nekoj planeti postoje inteligentna bića, ali nisam siguran da inteligenta bića postoje na ovoj planeti. To prvo treba naučnici da istraže i dokažu, ako je ikako moguće.

sparadonna

pre 12 godina

Bezbroj planeta , mora da ima zivota negde kazete , nismo sami. E , a zamislite da smo sami.Brate melanholija.Nigde dobronamernih suseda,LOL.
p.s.
Licno mislim da je Douglas Adams u pravu.

Pyrofor

pre 11 godina

Pravilno ih je zvati vanzemaljska bica. I ona zaista postoje. Ona su na Zemlju dosla pre covekovog stvaranja dok je Zemlja bila cela pod vodom a tada su u njoj zivele inteligentne amfibije koje nisu imale tehnologiju. Sama Biblija kaze da bese tama i voda prvo. Biblija je prvoklasni dokaz da vanz.bica postoje. Sta nam govori nesto sto se zove Jezekiljev tocak? Govori o sletanju vanzem.broda. U Bibliji je sadrzana istorija ali prava istorija ljudi. Reci da ona ne govori o vanzemaljskim bicima je apsolutno neprihvatljivo!