Jugoslav Ćosić - Brzina je ključ pobede

Ako je suditi po broju dobijenih nagrada, Jugoslav Ćosić („Nagrade su super. Ohrabruju.“) jedan je od najznačajnijih novinara u Srbiji koji se bave društveno-političkim temama. Iako sam tvrdi da se „u osnovi svakog TV koncepta krije šou program“, publika ga prepoznaje kao ozbiljnog i autoritativnog voditelja B92.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar

 1. Ne, nije to naš najbolji novinar, najbolji su oni koji pišu, nažalost sve ih je manje. Nekada veliko srpsko novinarstvo više ne postoji. Kako neko može da bude najbolji novinar ako na televiziji razgovara sa drugim čovekom? Gospodinu Ćosiću fali više znanja. On slabo poznaje političke nauke, pravne nauke, pa i naše zakone. Zato su njegova pitanje često smešna. Ali, ni oni što gledaju ne traže više, vuk sit i ovce na broju. Znam novinara koji je za Ćosića Ernest Hemingvej, ali u Srbiji nikada nije dobio nijednu nagradu, posle 36 godina pisanja i antologijskih tekstova.
  (Nisam oduševljen, 24. april 2011 16:05)

  # Link komentara

 2. Poligraf je, do sada, neprevaziđena emisija tog tipa na srpskim televizijama, a tu formu je baš Ćosić doneo na naš TV. Intervju je emisija koja je trajala isuviše dugo za Ćosićevu novinarsku prirodu. Ipak je neprevaziđen u "hard talku",uvek odlično pripremljen i spreman da saseče sagovornika baš kad treba. Sjajan novinar, mada deluje previše namršten...
  (vox, 28. oktobar 2010 10:26)

  # Link komentara

 3. predlažem ovom novinaru da ispravi neke nedostatke i time bude mnogo bolji.
  To će postići ako bude postavljao kratka i jasna pitanja, i da ih stalno ne proširuje, već da zastane. Tako će sagovornik dobiti mogućnost da sažeto i precizno odgovori. Zatim da ne upada u reč sagovorniku i da govori razgovetnije.
  (neutralan, 28. oktobar 2010 00:00)

  # Link komentara

 4. Jugoslave, uz duzno postovanje ali ona emisija od prosle godine ali i ove godine nisu ni do kolena "Poligrafu".Previse ste agresivni i "estradni" sada.Vratite se Poligrafu i vratite "duh" Poligrafa.
  (Fox Mulder, 27. oktobar 2010 21:42)

  # Link komentara

 5. Ovaj decko sve sto radi, radi pogresno. Ali samo u Srbiji, takvi mogu da budu uspesni. Najbolji je bio dok je pisao tekstove za IRP. Ovo danas je neprepoznatljivo i negledljivo.
  (Jovan, 27. oktobar 2010 20:32)

  # Link komentara

 6. Sjajan novinar, po meni jedan od najboljih u Srbiji!!
  (Mudrac, 27. oktobar 2010 19:48)

  # Link komentara

 7. zašto ne bi konfrontirajući intervju prosto nazvali sučeljavanje??
  (keep it simple, 27. oktobar 2010 18:43)

  # Link komentara

Ako vam u braku manjka seksa pročitajte ovo...

19.04.2014. | Komentari: 11
tinafranklindg/Flickr.com

Nedostatak seksa je čest problem u mnogim brakovima. Iako smo uvek skloni da za to krivimo partnere, ponekad krivci za to proizlaze i iz našeg ponašanja ili nekih svakodnevnih situacija koje nam ubijaju volju za seksom.

Mačke

Gojaznost mačaka sve češća pojava

19.04.2014. | Izvor: novosti.rs | Komentari: 5
CaptainBagpuss/Flickr.com

Veliki broj mačaka koje gajimo kao kućne ljubimce možemo smatrati gojaznim, a neke od njih čak spadaju u kliničke slučajeve. Da bismo ih svrstali u ovu kategoriju, dovoljno je da im težina bar za 10 odsto odstupa od idealne.

Vesti

Novi Subaru Outback na auto-salonu u Njujorku

19.04.2014. | Komentari: 19

Subaru je nakon Čikaškog sajma automobila, na kome je premijeru imao novi Legacy, iskoristio još jedan auto-salon na američkom tlu kako bi predstavio model Outback za 2015. Japanski proizvođač nije slučajno odabrao SAD i Njujork, s obzirom na rekordne