Utorak, 12.10.2010.

21:17

Surove stvari koje žene rade muškarcima

Izvor: B92

Surove stvari koje žene rade muškarcima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

Ljudeskara

pre 2 godine

Zivimo u svetu egoisticnih i emotivno nezrelih ljudi. A nepisano pravilo je da svako mora da ima "vezu", kolko god nesposoban bio za tako nesto. Odatle sve te izopacene pojave i sa muske i sa zenske strane.

student

pre 12 godina

Drugari mi govore da sam debil, da sam jos mlad i da treba da se izivim. Imam 22g i izlazim po klubovima od svoje 13g, doziveo bukvalno sve i svasta ali kada je o vezama rec uvek sam hteo da to bude nesto ozbiljnije i naravno ispadnem totalni idiot. Nikad mi se varanje partnera nije dopadalo a i da me uhvati potreba pa lepo das otpusnu listu i zdravo. Sa devojkom nisam samo zbog sexa, mnogi se busaju ja ovo ono ali verujte mi to su slucajevi koji se pokopaju u sopstvenim lazima. Da mi je toliko sex bitan pa jeftinije me izadje da okrenem broj odradim platim i cao, a ne da ja tu kuco maco vecere ruckovi pokloni itd..Imam svoj stan, kola, pare i nekad i mene stvarno mrzi sa devojkom da idem po restoranima i kazem da dodje do mene ili ja do nje. I od jedne i od hiljadu jedne sexom cete dobiti isto, bar tako ja vidim. Sta je ovoj omladini danas pa to je zalosno gledati, vrhunac je bio kada je neki lik nebitan izveo ribu u disko i da se ova na njegove oci prebaci za nas sto, trlja se o sve nas i na kraju se sa svima zvalila bukvalno..pozdrav feministkinjama :)

Slobo

pre 13 godina

Muskarci su shvatili gdje lezi novac i dali su zenama mastu i volju na izvolite u vidu serija,filmova i ubjedjenja, sve u korist novca i elem nekim se muskarcima to debelo odbija od glavu!mudrim naravno ne !

Andreja

pre 13 godina

Izuzetno dobar članak koji će, nadam se, pomoći i ženama i muškarcima da se više uvažavaju i kulturnije ponašaju.

Pitam se sada kako da budemo što manje naivni i kako da što brže prepoznamo manipulatore, i žene i muškarce?
Možda B92 dating? :-) A možda bi trebalo i da postoji državna služba za upoznavanje obzirom da je stvar od nacionalnog interesa?

Nexy

pre 13 godina

Lep, pametan,visok, pun para,dobra kola, uvek zanimljiva osoba. San 90% devojaka i zena! Takvih ima ali malo! Zelis da ga imas i uspevas u tome.Sve je kao u snu ali pocinju problemi , pored tebe on ima jos 3-4 sa strane a (pregazio) je bataljon drugih slicne tebi koje sad za njim seku vene.Posle izvesnog vremena i tebi daje "korpu" jer je naso lepsu mladju! Ti se razocaravas ali se ne predajes pocinjes da juris slicnog idealnog muskarca ali tako ih je malo i svi su zauzeti! Odjednom se setis momka iz ulice sasvim prosecan tip lozio se na tebe ali nikad ne bi bila s njim! Pomislis ajd sta je tu je posluzice i ovaj medjutim on te cekao dugo shvatio da nema nista od cekanja pa nasao nekog ko ga voli sa svim nejegovim manama i vrelinama! Opet razocarenje vec si u godinama interesantne su mladje tebe vise niko i ne gleda proslo je tvoje! Postajes najgora moguca feministkinja mrzis muskarce,krivis ih za sve! Kupis psa uclanis se u neku NVO i juris oglase licne prirode ne bi li nasla nekog da sa njim ostaris.Zivot u samoci se nastavlja...Dali okriviti pisce bajki koje si u detinjstvu citala i poverovala da svaka devojka doceka princa na belom konju ili okriviti sebe sto si htela previse a izgubila ono sa cim bi bila zadovoljna!

SUROVA ŽENA

pre 13 godina

Muškarci su "stoka" i tako ih treba tretirati. Oni to vole i uživaju kad im je štikla za vratom, u suprotnom postaju nasilnici, mentalni ili fiziči savim je svejedno.

Lancana reakcija

pre 13 godina

Zene su surove jer su ih muskrci naucili da budu takve!!!
Koliko puta se desilo da je zena bezala od muskarca od koga se bukvalno nije mogla odbraniti koji je bombardovao sa romanticnim izlivima ljubavi, obecanjima, zajednickoj sreci dok na kraju kada mu je dala ono sta je trazio nije cula frazu "ej pa ti znas da sam ja ozenjen i da imam decu i sta si ocekivala od mene"???
Bez pod zeninu suknju:-)

Ana

pre 13 godina

Sad po ovome tekstu ispada da na bilo kakav gest paznje zene reaguju zlobno. Cista glupost!!! Sta je lose u tome da muskarac obasipa paznjom i poklonima zenu koju voli, pa toga je bilo od kad je sveta i veka, i sta se sad iscudjavate?! Pa toga ima i u zivotinjskom svetu, kakve sve budale prave muzjaci od sebe da bi osvojili i oplodili zenku i ostavili potomstvo. A i ova pojava kao i sve i druge ima svoje pomerene verzije u ljudskom svetu. Uostalom, zasto ako me frajer casti picem to znaci da ja moram da radim nesto sa njim, je l to ustanovljena neka tarifa, sta li?! Za pice dobijas poljubac, za veceru - seks!?
A da li ga devojka koristi ili ne, eeeeee, pa i mi se isto preznojavamo da li ce se doticni javiti posto spavamo sa njim, pa ako ne zove, sta sad, treba da osnujemo grupu "Surove stvari koje frajeri rade zenama" i da ih sve etiketiramo. Neeeeee, sledeci put cu mnogo bolje da ga vidim, cujem i procenim, i preuzecu odgovornost na svoj izbor.

Lik

pre 13 godina

Ja sam upravo doživeo varijantu pod brojem 8, bila je na sigurnom putu da me prevari i samo zahvaljujuci crvu sumnje koji se uvukao u mene saznao sam to pre nego se i desilo.
Nije to bio samo flert, krenula je tom drugom da se zali kako sam joj dosadan i da samo glumi da joj je lepo sa mnom ali da joj eto trebam jer sve radim sto treba.
Kada sam saznao detalje price toliko mi se zgadila da sam izgovorio samo jednu recenicu, pokupio ono malo svojih stvari i otisao iz njenog zivota, ovoga puta zauvek.
Sta reci, kako ostati emotivno otvoren i cistog srca posle ovakvog iskustva...uzas koji je tesko i opisati.
Neko dole rece da je za ovakav odnos medju nama kriva zapadna civilizacija...ne mogu a da se ne slozim s tim...zenama je uzor Sex i Grad a muskarcima mozda Soprano gde svi imaju ljubavnice...nema nam spasa.

Dimilica

pre 13 godina

10 puta je pomenut pridev ''okrutan'' ali u zenskom rodu. Ovo kao da je pisao licno Adrijan Mol nakon raskida sa Pandorom. Za smehotres!

Ops...razvedena

pre 13 godina

Ima toga (manjak ljubavi)i kod zena i muskaraca. Znam nekoliko brakova u mojoj blizoj okolini koji su samo farsa...Neki uporno tvde da im brak nije farsa i nece to da priznaju jer se hvataju na istoriju, decu, imovinu i jednostavno misle da je ljubav navika u kojoj zive ucmali zivot. Nisam za to a krivim takve ljude jer svako ima pravo na svoj sopstveni izbor u zivotu ali... treba imati na umu da je zivot jedan. Upravo zbog toga nisam zelea da zivim farsu i nije mi zao. Interesantna cinjenica je da me uglavnom osudjuju oni koji nastavljaju zivot zvani farsa!

DeZaVu

pre 13 godina

Nekad jednostavno nemas snage da uradis nesto za sebe pogotovo u situacijama gde ostatak porodice zavisi materijalno od tebe...Osude okoline, rodbine, dece....muka je to velika...

zena

pre 13 godina

@DeZaVu
"Najsurovije je kada moras biti sa njom a vise je ne volis..."

Molim te, objasni mi zasto moras?
Ja ne mogu da zamislim ijedan razlog da ostanem sa nekim koga ne volim jer u protivnom bi stetila sebi, toj osobi koju ne volim i deci koja sigurno to sve vide i osecaju

cvrle

pre 13 godina

dobar tekst. Ipak, nista sto muskarac KOJI ZNA sta zeli, mora da trpi vise od samo jednom.

Kada pocne da se ponasa kao krava - pogledajte sta mozete VISE OD SEKSA ocekivati od nje, psoto mozak ne mozete.
Neke ideje su da dovede drugarice npr.

Kontra-udar

pre 13 godina

10 - Ne javljaju se na telefon

- To znaci da vas je otkacila. Pa dobro, korpa je korpa, sta sad? Idemo dalje i nema vise drame oko toga. Ima zena jos ...


9 - Koriste muškarce za besplatna pića

- Pa postoje granice. Mozes jednom, dva ili tri puta. Posle joj stavim do znanja - ili hoces ili neces. Budale koje cmizdre celog zivota za jednom zenom su BUDALE, kakvih sve manje ima.


8 - Koriste muškarce kao sigurnu rezervu

- Prevara kod mene znaci kraj svake komunikacije i raskid na najruzniji moguci nacin.


7 - Emotivno manipulišu muškarcima

- Cesta pojava, koja se moze izbeci preventivom, a koja se sastoji u tome da joj se bas i ne uslisi svaka zelja, vec mozda svaka druga ili treca. Rec NE postoji u svakom jeziku na ovoj planeti.

6 - Koriste fizičko nasilje

Samar sa njene strane tumacim kao jednostrani raskid sa njene strane. Prihvatam ga sa zadovoljstvom, uzimam kaput i odlazim iz njenog zivota zauvek. Nikakva moljakanja i plakanja joj nece pomoci da se predomislim. Nema sanse.

5 - Kritikuju svog dečka u javnosti

- Vidi tacku 6.

4 - Ne otkrivaju svoj status

- Ovo sam doziveo. A doziveo sam i ono: "Ja sam te posmatrala samo kao druga". U oba slucaja to znaci korpu. Vise srece u sledecem izvlacenju. :)

3 - Uskraćuju seks

- Kada se seks pretvori u rutinu njoj je dosadno i lako joj je da zivi i bez seksa. Sta da vam kazem - menjajte rutinu.

2 - Testiraju muškarce

- I to sam doziveo. Ne znam pouzdani lek za tu boljku.

1 - Flertuju da bi vas pravile ljubomornim

- Onda i ja krenem da flertujem i sta cemo onda? Ovo nisam nikada doziveo, doduse devojke sa kojima sam bio su uglavnom bile kruto patrijarhalno vaspitane ...

Prevarena recima

pre 13 godina

U sustini dobar tekst ali svaka akcija je reakcija...
Zena koja je spremna da unisti svoj zivot zbog ljubavi prema muskarcu koji tu ljubav ne zasluzuje je obicno kaznjena i obelezena na najgori moguc nacin.
To sto vam neko kaze "Volim te" ne znaci NISTA!!!
Sta ce ta zena u buducnosti raditi muskarcima ?

Raskoljnikov

pre 13 godina

Kvalitetan tekst. Ovo moze da se pogleda iz vise uglova, drugih primera, i nekako je logicno, jer je doslo vreme jednakih i jednakijih.
Orvel je jos davno rekao, fasizam buducnosti ce se kriti u anti fasizmu. Eto, imamo na primer situacije da u Sjedinjenim drzavama, imate zatvorske kazne jedne duzine za udaranje heteroseksualca, belca, hriscanina, i druge za urdaranje npr. jevreja, homoseksualca. Da me ne razumete pogresno, neke od ovih stvari radimo i mi muskarci, ali cinjenica je da se covecanstvo malo pogubilo po tom pitanju. Imamo zene kojima je sve od jednom na dohvat ruke, i muskarce koji ne mogu bez njih (vecina), i dolazimo u situaciju da je veci problem naci devojku/decka sa istim seksistickim shvatanjima, nego naci srodnu dusu s kojom bi trebao/la podeliti zivot. Stoga, da ne bi dolazili u situaciju da nam devojka lupa samare i da se namerno ne javlja na telefon, i da devojke ne bi dolazile u situaciju da im muskarci po ceo dan gledaju TV i nista ne rade, treba dobro da se zamislimo sta radimo, sta nam je potrebno i koliko je srazmerno ono sto dobijamo i pruzamo.

Drugi muz

pre 13 godina

Imao sam pakao u prvom braku. Zena je bila toliko ljubomorna da me je neprestano proveravala, ispitivala i pratila. Iz cistog revolta poveo sam da je varam i onda je sve puklo jer sam se usput ludo zaljubio u tu drugu. Interesantno ta druga od kada sam sa njom me nikada nikada nije pitala gde sam i sta radim kada nisam sa njom i nikada mi ne bi palo na pamet da je varam i da izgubim to poverenje koja ona definitivno ima u mene.

-------------

pre 13 godina

U pravu si Amor, evo tim ženskim manipulatorima primitivnih balkanaca (recimo navijača) pa nek sa njima oprobaju svoje veštine. Nađe krpa zakrpu. A ne da normalnima sole pamet, pa posle ako ih ne kazniš one kažu "ne ceni dovoljno sebe, pa što bih ga ja cenila...". A čovek bio samo civilizovan pa joj dao prostora da sebe iskaže i nadao se da će se ona promeniti. Ne može drugari više ovako, ovo se kažnjava bez ALI.

Nina

pre 13 godina

Surovo je ako "tek" nakon pola sata naglsim da imam decka?
Znaci ovako treba da bude: Pridje momak, a ti kazes: "Cao, Nina!- Imam decka! To nije kuga aman, pa da zaskacem momka koji je 100% hteo da me zeni ako mi je prisao, pa da mu ne slamam srce. Opusti se prijatelju, samo caskamo.... sama cu platiti pice.A posle ti mozda i dam ispravan broj, i gle cuda- javim se na isti ako ti budes takav frajer i sutra me trezan pozoves!!!

crna

pre 13 godina

10 - Ne javljaju se na telefon
Ako vas neko jako smara, prirodno je da mu se necete javiti na telefon. Zato broj telefona ne treba davati svakom.

9 - Koriste muškarce za besplatna pića
Ne znam za ovo, retko izlazim, i uvek nosim svoj novac i planiram da ga licno trosim. Ne dopada mi se ideja da me neko casti samo zato sto ocekuje nesto zauzvrat.

8 - Koriste muškarce kao sigurnu rezervu
Muskarci inace ovo uopste ne rade. Ma ne, oni i ne planiraju da ostave sigurnu dragu, nego ce imati paralelne veze. Svaka za ponesto.
Ako nekog ne volis, koji ces onda djavo da budes s njim? Zivot je kratak, daj priliku i sebi i nevoljenom partneru.

7 - Emotivno manipulišu muškarcima
Mislim da ovakve manipulacije na ovdasnjim muskarcima ne pale, a i mogu da ih primenjuju samo odredjene zene, dakle klinke, i neke koje glume krhkost. To je neverovatno dosadno i svaki moron koji se pali na "krhku djevu" zasluzio je sta ga je snaslo.

6 - Koriste fizičko nasilje
Samo jedno pitanje: jeste li vi normalni?

Nikakvo nasilje nije u redu.

5 - Kritikuju svog dečka u javnosti
Nisko i bedno, ko to trpi bez obzira na pol, nije bolje ni zasluzio. Zao mi je.

4 - Ne otkrivaju svoj status
Klasicna muska prituzba. Pritom oni flertovanjem smatraju bilo kakvu ljubaznost sa zenske strane i ne ulazu trud ni da je pitaju da im kaze bilo sta o sebi posto su zauzeti opisivanjem vlastite persone. Necete doci do reci ni shvatiti sta hoce od vas a on ce vec biti uvredjen kad nakon onog sto smatra uspesnim flertom, otkrijte da se "dzabe trudio". Jadnik.

3 - Uskraćuju seks
Zasto bi sebe kaznjavale?

2 - Testiraju muškarce
Zavisi od situacije. Ima situacija kada treba malo postaviti granice, npr lupam, ako on svake godine ide sa drugarima na more, a vas ne pozove ni nakon 5 godina zabavljanja, pa treba se zapitati... Ili ako vas drzi u stogoj tajnosti i predstavlja kao "drugaricu", ili slicni pomalo ektremni ali postojeci slucajevi. Za sitnice ne treba potezati ucene. Jer to su ipak ucene i nisko je i jadno ucenjivati nekog za malo paznje.

1 - Flertuju da bi vas pravile ljubomornim
Svi flertuju i muskarci i zene u vezi. Samo oni koji su odrasli, sazreli i pronasli nekog sa kim bi se skrasili to nece raditi.
Ipak treba uzeti u obzir da kad su odrasli ljudi u vezi, onda su tu svojom voljom i mogu sami da odluce kako da izadju na kraj sa ponasanjem partnera koje im smeta. Niko nije prisiljen da trpi nekog ako su u normalnoj svojevoljnoj vezi. Ako vam nesto smeta kod partnera, pa nemate 10 godina, zreli ste, resite problem. Kukanje na necije ponasanje govori vise o osobi koja kuka nego o onoj drugoj na koju se zali.

Amor

pre 13 godina

E pa onda ne preostaje drugo nista "obicnim smrtnicima" nego da jednostavno "raskantaju" sa takvim "surovim" zenama i da traze sebi neku manje surovu. A ovim tzv. surovim damama evo pun grad ovih surovih i zestokim momaka, pravih muskaraca pa da vidim da li ce njih moci tako da maltretiraju i da se izivljavaju..Nisam bas siguran...

Zena

pre 13 godina

Stvarno surovo i strasno!!! Po ovim vasim tekstovima izgleda da nas zene sve treba proterati iz Srbije. Tako da bi vi "muskarci" mogli da se volite medjusobno i na miru.

10562Sy

pre 13 godina

Ne znam bas, ima toliko zena i muskaraca takodje koji su u vezama koje su katastrofa a ne izlaze iz njih zbog straha i nesigurnosti, jadni su mi.Okolo flertuju, varaju, da nahrane ego, mislim sta reci, zalosno....Nisu samo zene manipulatori, iako ima i puno takvih...

TDS79

pre 13 godina

A kakve tek surove stvari zene rade drugim zenama. Ta tema je mnogo zanimljivija od od kuknjave kako muskarci tesko izlaze na kraj sa zenama i devojkama kojima ne mogu ili ne umeju da doskoce. Zensko-zenski odnosi su mnogo komplikovaniji, cesto suroviji ali i zanimljiviji od musko-zenskih o kojima vec mnogo toga znamo ali cesto prezvakavamo bajate, vec vise puta ispricane teme.

Bane NS

pre 13 godina

Mislim da je procenat žena koje se ovako ponašaju a koji se pominje malo preteran. Na taj zaključak nas navodi to što uglavnom po mestima po kojima se krećemo srećemo takve devojke, kada bi se malo osvrnuli oko sebe i šire otvorili oči videli bi da ima jako puno finih devojaka, koje su donekle i povučene pokušavajući da usklade svoje slobodno vreme sa obavezama i sl. Ali svi mi očekujemo da ćemo ući u neki noćni klub i naći onu pravu a tamo nas zapravo u većini slučajeva čeka u tekstu opisano.
Što se tiče manipulacije, žene koriste atribute ili trikove koji im stoje na raspolaganju, ako je prelepa i prezgodna onda su to fizički atributi, ako pak nije ni lepa ni zgodna manipuliše svojim poštenjem, tipa imate pored sebe sasvim prosečnu devojku koja ništa posebno ne čini za vas osim što vam uporno ponavlja "ja nisam kao druge devojke" ili "ti treba da znaš šta imaš pored sebe".
Ovo su ortodoksne gluposti, svaki muškarac koji je u životu imao više od pola devojke trebao bi da zna kako se ponaša devojka koja ga voli i poštuje, tada nije teško zaključiti šta su trikovi i manipulacije.
Inače, čak i kada naiđete na nekog ko pokušava da vas izmanipuliše ukoliko se postavite kako treba ta osoba će početi da vas poštuje (provereno). Recimo uzmimo baš primer tog dugo najavljivanog izlaska sa momcima. Recimo ja ako sam se nešto dogovorio sa nekim a devojka me zove da se vidim sa njom iz čista mira, znači nije nikakav ozbiljan niti objektivan razlog već eto testira dokle sam spreman da savijem kičmu, biće joj objašnjeno da sam ja to mnogo ranije dogovoroio i da je i ona sa tim odavno upoznata tako da nema razloga da se ljuti ili bilo šta drugo, sa druge strane naravno tu svoju principijelnost i doslednost morate dokazati i kada je ona u pitanju, znači ako ste joj obećali večeru ne možete je zvati i reći e drugari su se spontano okupili i piju od popodne pa zovu i mene, cela ekipa je tamo, znaš ima dve godine kako svi nismo bili na okupu......jednostavno ona mora da zna da ste vi to odbili jer ste joj obećali i da taj dogovor nećete prekršiti, e ko to ume da prepozna i ceni to je normalna devojka, naravno devojka koja vas zaista voli i koja je srećna kada ste i vi srećni reći će vam da idete sa njima jer zna da ćete je sutra zbog toga još više voleti ali tu u njenom glasu treba oceniti kada vam ona čisto reda radi ponudi opciju da preskočite večeru i vidite se sa njima jer joj je sama činjenica da joj to pričate neprijatna a kada vam to od srca kaže (naravno ostaje i opcija da tri puta premerite pre nego što ocenite da li taj podatak treba da provučete kroz njene uši).
Inače ne treba isključiti ni činjenicu da je većina sličnih manipulatora među muškarcima povredilo gomilu iskrenih i naivnih devojaka koje je kasnije teško naterati da se otvore ili koje se namerno ponašaju kao kučke iako u biti to nisu samo da ne bi opet bile povređene i slično.

neka vrsta čudesnog

pre 13 godina

Velika je stvar imati snagu i priznati sebi, da nekoj osobi nije stalo do vas i da je upravo sad, misli se odmah trenutak da ostavite takvu osobu. Bitno je da imate u sebi pozitivizam i volju kojom cete prihavatiti to rešenje kao najbolje. U isto vreme volite sebe najviše, posvetite se sebi najvise, izgradite sebe u jaku karakternu osobu, ako treba koristite i literaturu koja pokriva motivaciju i razvoj. Pre ili kasnije cete sresti osobu koja gaji slicne poglede na zivot. Pustite na volju svojoj velikodušnosti da odredi pravu meru u tolerisanju ženskih/muških kaprica, kod nekoga je to više kod nekoga manje. bio sam nekoliko puta odbačen od devojaka do kojih mi je bilo stalo i oko kojih sam se trudio svim kapacitetima, verovatno su one tada bile na ceni svesne svojih kvaliteta, koji su nažalost umanjile svojim surovim stavom. Bio sam izuzetno strpljiv i možda suviše tolerantan i nekajem se zbog toga, jer sam jednostavno učio život. Danas je druga priča i takve devojke/žene otkačim odmah, iako u svakoj od njih pokušavam da nadjem i iskopam prirodan šarm i dobrotu, ako vidim da je uporan zloća, izvinim joj se i zahvalim što mi je pravila društvo, poželim svako dobro i odem. Preporučujem da svaku frustraciju na polju ljubavi i ponižavanja od strane surpotnog pola uzmete kao lekciju i to je dobro koje će vas učiniti još odlučnijim u nameri da postanete pre svega pozitivna osoba sa jasnim načelima i snagom karaktera koji će vam u svakom trenutku pružiti utehu. Srdačan pozdrav

faky

pre 13 godina

Za sex je potrebno dvoje, mislim i musko i zensko, tako se ne moze reci da je samo jedan pol ukljucen u prevare, situacija je relativno slicna kod oba pola.

neko

pre 13 godina

ima tu i dobrih stvari i vecina stvari je ok ali mesati te stvari sa uskracivanjem seksa? zasto bi zena morala da se prepusti seksu ako ne zeli?? to je stvar koje obe strane treba da biraju i zele a ne jedna... strasno kako novinari menjaju i daju njhove vizije o tome sta bi trebalo da rade a sta ne dok bi elementarne slobode trebalo da budu postovane... ali kao sto rekoh ima i dobre stvari ovde ali potpuno se mesaju sa necim sto nema uopste veze sa ovim tekstom

nebota

pre 13 godina

Ne znam za ostale ali mene zene ponekad umaraju. Mislim, sve zene.
Vechita pricha o trazenju "pravog" mushkarca, svaki ima neku manu...
Potrebna im je zashtita, sigurnost, zato shto je zivot tako strashan i surov...uzasan. BU, ZIVA SI!

I na kraju umru.
Smeshno...

igor

pre 13 godina

Neko je dobio nogu skoro?Niti su sve zene iste,nito su svi muskarci isti.Zar je moguce da to neki jos nisu shvatili.A onom kome se ove stavke cesto desavaju,preporucujem mu da pocne da trazi devojke na drugom mestu.

g4

pre 13 godina

Zbog ovakvih stvari koje su plod industrijalizacije i upliva korporativnog nacina razmisljanja u samu biologiju odnosa medju ljudima, evropski narodi nestaju polako.

Zena koja voli

pre 13 godina

Nikada nisam plakala da bi nesto i od nekog dobila. Uglavnom sve sto imam sam zaradila sama i svojim trudom. Isto tako i u ljubavi, kada volim onda volim, nema lazi, nema ucena, nema prevara. Uglavnom samo dajem sve sto mogu da pruzim... pored svega toga sam zenskog pola. Mozda nisam normalna ali takva sam...

Владислав

pre 13 godina

Честитам аутору на садржајном и подстицајном чланку. Више о женском омаловажавању и ниподаштавању мушкараца можете прочитати у мојој књизи Мит о патријархату: да ли су мушкарци дискриминисани? (Београд, Metaphysica, 2009).

Homoseksualac

pre 13 godina

Postoji metoda sa kojom muskarci mogu sebi jako da pomognu. Zove se METODA "PROSTITUTKA".
Ukratko, metoda se sastoji u sledecem: Nazoves-odradis- platis-odmaras. Ako ti se svidi platis opet, ako ne, dobijes drugi broj telefona.
Prednosti:
- Ona NIKAD ne davi i nema potrebu da joj ubijes samocu (citaj: razbijes dokonost i dangubu).
- Uvek odgovara na poziv, ako ne odmah onda posle 15 minuta.
- Ne place i ne koristi metode emotivnog ucenjivanja jer je cena unapred fiksirana. A i skodilo bi biznisu...
- Uvek si joj najbolji, verovatno jer druge i ne pamti.
- MNOGO su jeftinije od onih "postenih". Cizmice, tasnice, sminkice i sve ono sto ti nabijaju na nos kao "najskromnije" placaju same.
- Mozes da biras da te niko nista ne pita... a ni nju.
- Ne moras da mislis o tome sta radi, s kim je ili na koga misli dok je s tobom kao sa "postenom", jer kad ti se to i desi, mozes biti siguran da si u pravu.
- Mamu, tatu i ostale ne moras da upoznajes jer to ne spada u opis posla, a i verovatno bi skodilo istom.
- Ni jedan datum u vezi nje i njenih prijatelja/rodjaka ne moras da pamtis i da se osecas krivim kad ga zaboravis.
- PMS ih po definiciji ne muci, pa samim tim ni vas.
Mane:
- Ne ljube se, sto i nije neka mana.
- Racun za struju je veci jer masina za sudove ipak mora da radi. Ves masina je iovako odavno preuzela svoj domen, tako da se razlika i ne primeti.
- Ne znaju (a i nece) da kuvaju, sto mozda i nije tako lose osim ako ne zelite da probate njene gastronomske vestine u jelima koje valjda samo ona moze da jede. Mada, cak i kad se uracunaju cene restorana, opet ispadne jeftinije nego "domaca".
Kad bolje razmislim, metoda nema drugih mana...

Bojan

pre 13 godina

Mislim da je dio koji se odnosi na rezervnu varijantu veoma rasiren i mozda najgori na ovom spisku. Znam dosta djevojaka koje su u vezi sa momcima prema kojima nista ne osjecaju (za razliku od druge strane), ima primjera i po 10 godina. Stoji zajedno sa momkom za stolom a drugarici koja stoji pored komentarise lika koji stoji iza njih i sa kojim pokusava da se kresne. Zamisli budes sa nekim godinama uzima ti vrijeme emocionalno te iskoristava i iscrpljuje i onda nadje sebi "upgrade". Ali i muskarci koji to ne prepoznaju i dopuste su posebna sorta.
Generalno kao sto jedan komentator rece, ljudi prolaze kroz razlicite faze zrelosti.. neki zauvijek ostaju zakucani na jednom nizem nivou.. najbolje zaobilizaiti i ne trositi vrijeme.. bolje biti sam nego sa budalom.

dragana

pre 13 godina

slazem se 100% sa cinjenicama.
zene (ne vecina ) umeju da budu uracunato okrutne zle ne da uniste muskrca oca svoga deteta nego da zavade sve i svakoga sebi ukorist.
o zastiti muskaraca od takvih zena treba pisati vise ,ipak mi tezimo istinskoj ravnopravnosti .
pozdrav autoru!!

stereotipi out

pre 13 godina

Neverovatno je koliko mediji rade na tome da serviraju i ojačaju ženama i muškarcima predrasude o suprotnom polu.
Kome je u interesu da muškoženski odnosi budu loši?!
Verovatno ima ovakvih žena, ima takvih muškaraca (upoznala sam ih), ali je poražavajuće da su ZBOG MEDIJA ta ponašanja postala izgleda uobičajena i da se svi ponašaju kao po nekoj šemi iz opreza da ga onaj drugi ne izigra.
E, što se time propusti ljubav kao najlepši osećaj koji je neizmerno vredan u svakom smislu. Kvalitet života, standard življenja je mizeran ako SEBI uskratite osećanje ljubavi prema osobi koja vas privlači.

STOJKO

pre 13 godina

Ovo sve što je navedeno rade uglavnom mlade devojke koje dobro izgledaju, pa ih život uči da im se tako može sa muškarcima jer su tražene i poželjne. Naravno da im mozak nije u stanju da integriše u misaonom procesu više od dva neurona, da bi ispoljile svoju samosvest o tome šta je u redu i šta nije u redu, i kako da postignu neki kvalitetniji odnos. A i zašto bi kad kapiraju da tako zadovoljavaju svoje potrebe – gomola nesigurnih muškaraca bi progutala ove koske samo da ih ima. Kasnije kad im padne cena postanu manje ohole... Ja imam 30 godina i kad god sam sa nekom takvom devojkom odmah raskidam. Još se nije rodila tako lepa devojka koja bi me navela da budem objekat ovakvih provokacija.
Odmah ostavljam bez mogućnosti za popravni. I nema tu nikakvog smisla razgovarati sa njom i osluškivati njene nazovi unutrašnje potrebe, jer ništa sadržajno i pametno nećete čuti. Ja sam ne radim takve stvari i prljave trikove i zato ne tolerišem isto. Svima toplo preporučujem da surovo reaguju na ove provokacije, jer je tako jedino ispravno. Naravno, ne mislim da nema zaista kvalitetnih devojaka niti da neki muškarci takođe to ne rade. Neka se jednostavno spoje dva ološa pa nek međusobno smeštaju jedno drugom, ja ovo ne opraštam ni sekund.

Lija36

pre 13 godina

Istina je da muskarci ne vole da vide zenu koja place pogotovo ako je doticna zena koja place pred zajednickom decom. Muskarci su meki na decu i sve ce uraditi da deca ne budu povredjena. Eto neke od nas to znaju da iskorise kao zadnjeg asa u kartama:-)

Sin Bludimir

pre 13 godina

Na pocetku zabavljanja sa mojom devojkom ona nije trazila nikakvu naknadu za seksualne usluge. Predpostavio sam da je to normalno posto uziva i vishe od mene.
Kad sam postao OVISNIK pocela je traziti stvari za usluge, odnosno da "kamchi" cipele, telefone, narukvice...
Na kraju sam morao da prodam stan svoje pokojne babe da bi mogao mojoj ljubavi da izadjem u susret.
Tad posto je imala sve od garderobe i drugih drangulija rekla je da joj bolje dajem novac i da ce ona kupiti sta joj treba.
Nema problema, davao sam joj novac..
Nakon godinu dana nashe veze ja sam bio vrlo seksualno ispunjen, a ona mi se jedan dan pohvalila da je kupila novi stan.
Odlicno, pomislio sam, sad mozemo da zivimo zajedno, ne moram vishe da rentiram stan posto sam prodao babin.
Medjutim ona je bila na letovanju koje sam je castio posto je bila dobra i ona je kaze slucajno, a ja joj verujem, ostala u drugom stanju sa njenim sadasnjim deckom. Kaze, sapleo se lik itd., klasika vec, mislim ne treba da je krivim naravno.
Kad sam video da je tu u pitanju dete i da mi se ona ne javlja na telefon, ne javlja se posto nema vremena da napuni bateriju od obaveza prema detetu, ja sam se povukao.. Pa sta da radim, sto se kaze..

Lee

pre 13 godina

E ovako, ja sam lez, te mogu da posmatram iz ugla muskarca. Prijateju ja imam samo jedan komentar a to je da svaki muskarac koji dozivljava sva ova iskustva koja si naveo, ista ta iskustva dozivece i od svoje porodice i od svojih prijatelja. A princip nisam ja glup ko k. nego je ONA zla, je takva glupost da joj ja sad nemam komparacije! Moze da mu mlati sisama ispred face i da da se trlja i da mu kaze: Maco skoci u bunar! Ajde macooo, Ajde hop! - Pa ce on jadan a dobar da skoci a ona ZLA ga je namamila i iskoristila njegovu slabost. E... Gomila gluposti!

Stanimir Branimir

pre 13 godina

I muskarci sve to rade, i sve je legitimno. Osim, naravno, tacke 6, koju ne opravdavam ni u jednom smeru.
Ali ako su oba partnera na istom intelektualnom nivou, onda se uspostavi ravnoteza pa nema nema mesta ni za jednu od tih tacaka.

Ona

pre 13 godina

Ne radim nista od ovoga, izmedju ostalog jer nemam vremena da se natezem sa nekim oko gluposti, pored obaveza ima toliko lepih stvari koje nikad necemo stici da uradimo da bi troslii vreme na bagatelu. Za ne poverovati, ali sam imala iskustvo sa muskarcima koji su se ovako ponasali. Koliko imam, toliko i trosim, a hvala Bogu sposobna sam da zaradim. Gde on voli, a ja ne volim, ne idem i obrnuto, ne trazim da me prati u stopu.
Tipujem da neke to vise nervira nego svih ovih deset stavki pa na kvadrat, a kako vidim provlace se po sajtu jos neka slicna zenska iskustva.
Ljudi koji su generalno zaludni vole ovakve igre moci (bolje receno nemoci).
Hvala Bogu da se pojavila i generacija muskaraca koja kapira da nismo bas toliko razliciti ni u dobru ni u zlu.

r

pre 13 godina

dobra inicijativa za clanak. jedino sam primetila da jedno 7 stavki odavde i muskarci primenjuju na devojkama.
gadim se sponzorusa ali su mi isto tako gadni i tipovi koji bi iz principa radije sljustili 5 rakija u sebe, nego 4 u sebe a 1 picence platili nekoj lepuskastoj sagovornici. meni npr. ne bi bio cim da platim pice nekom slatkom tipu. :)
nije mi zao kad sam vise pruzala nekom tipu nego sto zasluzuje ~ njegova greska sto to nije umeo da ceni i da sacuva.

undercover angel

pre 13 godina

Gluposti! Problem ovdasnjih muskaraca, kako i pojedini komentari otkrivaju, je taj sto su nezreli, egocentricni, nespremni da osluskuju potrebe zene. Delom to i nije njihova krivica jer su patrijarhalno vaspitani, a zene su danas samostalne i emancipovane sto muskarcima otezava snalazenje u odnosima sa njima. Iz mojih predjasnjih iskustava (da, nisam se javljala na telefon, ali, ako sam zauzeta, ne volim da me prekidaju) muskarci uopste ne slusaju sta ti imas da kazes vec se ponasaju u skladu sa svojim zamislima i ocekivanjima?! Da problem nije bio u meni shvatila sam posle duzeg boravka u inostranstvu i izlazenja sa tamosnjim muskarcima (Holandjani). Naravno nisu ni svi Srbi takvi, covek sa kojim zivim je "retka zverka" u poredjenju sa sunarodnicima mu.:-)

Giurra

pre 13 godina

Ne bih nazvao ovaj spisak ovako već "10 stvari koje žene pokušavaju da urade muškarcima" jer niti ih sve rade niti im sve uspevaju...
10) Nejavljanje na telefon jeste jadno, ali ako je lik smarač onda joj drugo i ne preostaje. Nisu žene u fazonu kao mi - direktno... A ako se ne javlja... pa to je njen problem - propušta dobru zabavu...
9) Neke da, neke ne. Većina ih u stvari uživa u pažnji i titranju, a ne konkretno u piću. Lično mislim da ne treba plaćati piće nekome koga si tek upoznao. Deluje jadno i ponizno, plus deluje kao da nekog hoćeš da kupiš... A one koje se pale na te fazone su i same jadne...
8) Devojke smatraju za vrlo okrutno, surovo i šovinistički kada se neko igra njihovim emocijama, ali obrnuto ne važi. Čak je ustaljena praksa. Da, često ne napuštaju trenutnu vezu dok ne nađu dovoljno potvrde u novoj. Devojke vole da rade "upgrade" kada se za to dođe u priliku, ali neće odmah da napuste trenutnu vezu. Lično mislim da je tu problem u muškarcima koji tu situaciju ne vide (druga žena to uočava maltene u startu) i koji ostaju zblanuti na raskid ili hladnoću. Čim devojka uđe u "upgrade" fazu, a očigledno veza jenjava i nema popravke - preduhitrite je. Napravite "upgrade" pre nje! :)
7) Nisu žene okrutne kada plaču da bi dobile nešto. To im je "ultimate weapon" pošto ženama nije problem da plaču, a mi muškarci, pošto maltene uopšte ne plačemo kapiramo plakanje kao nešto užasno...
6) Da, žene vole da zavale šamar muškarcu ili koleno u ... jer ne možemo da im vratimo isto. Nikada nisam udario ženu niti nameravam. Ako je već glupa da se koristi takvim fazonima pošto zna da joj muško neće vratiti istom merom - neka je. Takvoj se ne vraća na isti način, već nečim što ona kapira mnogo gore: totalnim odjebavanjem iz života, hladnoćom, nedostupnošću... Biće onda sa njene strane "fizičkog nasilja" nad samom sobom kad skapira da se zeznula :)
5) Ovo je stvarno često na TV-u i stvarno je čudno. Fenomen koji je verovatno posledica loših strana ženske emancipacije. Pošto su žene skapirale da su emancipacijom nešto dobile (jednakost, prava, poslovni ugled i pozicije...), ali sa druge strane izgubile (slabija muška pažnja, muška zaštita i maniri...), pa na taj način rade onu staru foru "ono što nemam, to mi i ne treba". Omalovažavaju muškarce da bi potvrdile stavku da im muškarci i ne trebaju. Takve iskompleksirane žene zaobilaziti. Trebaju one nama, kao i mi njima. Ko ne misli tako je ili gej (voli isti pol) ili ima emotivnih problema...
4) Zašto bi ti na početku rekla da li ima dečka ili ne? Pa ni ti se nisi još izjasnio da li samo malo ćaskate, flertujete ili štagod...
Osim toga nije ti rekla kroz 3 meseca da već ima dečka, već na početku. Što se mene tiče, fer...
3) Ozbiljna stavka. Žena koja namerno muškarcu uskraćuje seks (ne da joj nije do istog, već tendenciozno) je jadna. Nešto možda hoće (ili neće), pa pokušava da drži muškarca na pola: ima partnerku, a nema "akcije". Muškarci mogu pod takvim pritiskom da počnu da podilaze ženi ili da je iskuliraju i snađu se na drugoj strani. Lično mislim da je druga opcija mnogo bolja, čak i ako se muškarac ne snađe zaista "na drugoj strani", već je dovoljno da njegova partnerka to pomisli...
2) Ništa novo, žene stalno testiraju muškarce iz različitih razloga. Pravilan odgovor na test nije da se odmah prekine sve, poremete već napravljeni planovi i dojuri do nje bez realnog razloga. Žene su pametne i ni ona to ne bi uradila za tebe. Možda će se čak i naljutiti na muškarca to veče, verovatno i sledeći put ako se slična/ista situacija ponovi, ali će ga na duge staze više poštovati i ceniti pošto će skapirati da taj muškarac ceni svoje vreme, kao što ceni i njeno...
1) Ako flertuje sa drugima pred vama... uradi se "upgrade" na noviji, bolji model :) Jadna je i samosažaljiva pošto ljudi povređuju druge onim čega se, ustvari, sami plaše. Završiti po kratkom postupku, razlog za takav flert - nebitan. Ako niste jadni, jadnica vam i ne treba - nećete se naći sa njom :)

da

pre 13 godina

Ja sam zensko, a iz dna duse mrzim sve ove stvari koje vidim da zene/devojke oko mene rade muskarcima. Ogavno, ali ogavno. Pritom - uskracivanje seksa - hahah CEMU? Ovo je tacka u kojoj ona ispada 10x veca jadnica nego on.

O čemu Vi to?

pre 13 godina

"Od kada je feministički pokret uzeo maha i dobijena borba za jednakost među polovima izgleda da je prevladao seksizam u suprotnom smeru."

Ponašanje koje se opisuje u ovom takstu nema nikakve veze sa feminističkim pokretom, a kamoli da se može tvrditi da je borba za jednakost među polovima dobijena - gde je to dobijena?

Opisuju se karakterne osobine pojedinih žena, što više ima veze sa kućnim vaspitanjem i uzorima ponašanja tokom odrastanja.

Dušan81

pre 13 godina

Svaka čast za članak! Nije nam članak Bog zna šta novo otkrio, ali konačno da neko napiše istinu o stvarnom stanju u društvu. Razni kvazi-liberalni i kobajagi pro-evropski i napredni mediji stalno forsiraju priču da je ovo zemlja u kojoj muževi i sinovi stalno tuku svoje majke, žene, sestre, a da te jadnice na njihove batine odgovaraju ljubavlju i toplinom. Koješta na kvadrat. Bar 90% žena u Srbiji su upravo ovakve kao u ovom članku, njihova slika i prilika. Jedino što vole na svetu su one same. Jedino kad pate je kad ne mogu nekome da izmuzu neki dinar za šopinge, putovanja, izlaske. Ne pada im napamet da same nešto zarade, da zasnuju porodicu. Potpuno jedna stvorenja koja ne haju ni zašta i nikoga sem samog sebe.
Nadam se da ćemo jednog dana čitati i kakve su prema roditeljima, jer oni na žalost još više pate od momaka i muževa.

nadja

pre 13 godina

Ju sram nas bude, umesto lepo maramu na glavu i u kuhinju gde nam je mesto mi se jos usudjujemo da se ne javimo na telefon kad nas gospodar zove. Taj prljavi dekadentni zapadnjacki feminizam.

Eca

pre 13 godina

Vecinu ovih stvari radim, nije lepo, znam, tek kad ih vidim napisane shvatim koliko je okrutno, ali nekako ako ja to ne radim njemu, znam da ce on biti grozan prema meni, s obzirom da na procenat nasilnika i svalera u nasem drustvu..

Freža

pre 13 godina

Pa evo šta treba uraditš: na primer ako kaže da hoće da te vidi a ti si joj rekao da si se već dogovorio sa društvom, i to sve začinjeno sa "ako me voliš..." - odmah je ostavi. Pa jasno ti je da te proverava i iskušava snagu tvog karaktera. Ako popustš, učiniće sve da te tako načetog još više uvuče u to da se osaćaš još više jadno i izmanipulisano. Ništa drugo nego momentalan raskid bez mnogo rasprave. Pa ne treba ti u životu da te devojka vuče za nos. To nije ono pravo i ono što vodi nečemu dobrom. To nije ljubav nego oholost pokvarenog uma. Ostavljajući na prvi znak da je devojka manipulator daješ i skroman doprinos da se ovaj ženski karijes kazni i prestane na globalnom nivou. Postoje i druge, a i normalne devojke....

Nikita

pre 13 godina

Smešan članak. Kada ćete na ovom mestu početi da objavljujete tekstove objektivnih stručnjaka, umesto tekstove isfrustriranih slavoželjaca?
Sve navedeno i muškarci rade ženama. Ljudi rade ljudima. Nema tu razlike među polovima, kako tekst tupavo implicira.

Selena

pre 13 godina

A muskarci kao ne rade ove stvari, come on!?:) Koliko puta ste culi da muskarac kaze "Javicu se" ili "Kad cemo na pice" a onda Vas vise nikada ne nazove? O cemu pricamo? Ocekujem text "10 okrutnih stvari koje muskarci rade zenama"!

ona

pre 13 godina

Pa sve to isto ili slicno rade i mnogi muskarci :

1. Nece da se jave na telefon jer ih mrzi,udaraju ceznju,"ne cuju tel"...
2.Stalno bi da se vidjaju sa devojkom u stanu jer je "lepse i prijatnije" a ustvari ne bi da potrose ni dinar za izlazak
3. Ne prekidaju vezu iako su nezadovoljni dok ne nadju sledecu pa da mogu samo da se "presaltuju"
4. Emotivno manipulisu : "Ljubavi pa znas da te ja volim, to je bio samo prolazni flert..."
5. Muskarci bukvalno i cesto koriste fizicko nasilje kao znak da mu pripadate, da oni imaju glavnu rec, da vam se slucajno ne desi da ga ostavite ili prevarite
6. Omalovazavaju devojku pred njenim ili njegovim prijateljima
7. Obozavaju da flertuju, vidjaju se sa nekoliko osoba u isto vreme iako imaju devojku "koju vole i ozenice se njom"
8. Ne uskracuju sex ali imaju prevelike potrebe za istim i moraju to da podele sa mnostvo njih...
9. Znaju da ste na tu veceru cekali dugo ali njemu se ipak ostaje kod kuce "Ma draga lepse nam je ovde..."
10. Flert? Tu su najbolji. Uvek, na svakom mestu, u svkom pogledu...

Ivanaa

pre 13 godina

Potpuna istina, znam previse ovakvih zena, samo mi nisu jasni muskarci koji trpe ovakvo ponasanje! Zasto je toliko tesko biti kulturan i iskren ?

kiza

pre 13 godina

Sve to moze da se podvede pod:
1. Nesigurnost,
2. Iskompleksiranost,
3. Slabost
Veliki broj zena radi sve te stvari samo iz predhodnih razloga.

vojkan

pre 13 godina

zene se kotiraju ko pravednija bica?
mozda u Srbiji,svuda od mitologije do uma prosecnog muskarca zene vaze za podmuklija i pristrasnija bica.pa i iz raja ljudi su isterani zbog lukavosti zene.

Nenad

pre 13 godina

Ja sam muskarac imam 32 godine, mislim da je ovo gomila gluposti.
Jeste postoje osobe koje koriste ove stvari ali to je sve normalno jer i one sazrevaju i svi mi prolazimo kroz ovakve ili slicne stvari, kako zene tako i muskarci.
Kao musko mogu da kazem, ko zna sta bi bilo samnom da se nisam opekao na nekolicinu ovih zamki, i mogu reci skoro sve su dobre ako ih muskarac iskusi jer onda zna svoje granice, da li ce da prihvati takvu zensku osobu i sebe u toj situaciji ili ce da produzi dalje.
To je i pitanje zrelosti, imate i zena i muskaraca u svojim 50 tim koji koriste ove nezrele mehanizme.
Ono sto je najbitnije biti iskren i reci cim nesto zasmeta.
Ja sam smatran za paranoika ali ako mi devojka kaze iskreno jesam flertovala sam jer to je normalno u komunikaciji sa ljudima i na poslu i u slobodno vreme. To radim i ja sa zenama ali zbog iskrenosti takodje znamo granicu.
Ok flertuj ali ti vidi sta ces i kako ces ako predjes granicu onda pusti i mene da predjem.
I zivimo fenomenalno

Miroslav

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da je neko konacno objavio iskren, kritican, istinit i politicki nekorektan clanak o zenama. Ovako se ponasa 90% zena, ako ne i vise, pogotovo kada vide da im to prolazi. Ja sam hvala bogu vec prepoznao vecinu od tih stvari, ali veoma je tesko izaci na kraj sa time i ostvariti neku smislenu vezu. Evo i zasto, na primer ja se potpuno posvetim devojci, i onda ona na primer krene da flertuje s nekim (a ja druge devojke ni ne primecujem), i kako onda covek da ne popizdi? Tako da mi je posle svega veoma tesko da budem potpuno posvecen devojci i da budem potpuno otvoren, jer znam da cu samo biti povredjen i da cu se osecati kao najveci magarac. Posle svega sa devojkama imam korektan odnos, ali ne nesto strastven i nisam im nesto posvecen, prosto imamo neku vrstu formalnog odnosa bez mnogo uzbudjivanja i mnogo emotivnosti. Zalosno, ali trenutno ne vidim nijedno drugo resenje, mozda dok ne naidje ona prava. Mada veliki broj devojaka postane "prava" kada vide da pocinje da im pada cena i da trebaju da nadju nekog da im bude tu pri ruci, a dok su mlade, lepe i pozeljne retko koja ce da bude posvecena jednom muskarcu.

Perica

pre 13 godina

Mislim da su brojevi 10 i 4 definitivno najgori.

Nema nista gore da juris neku zensku citavu noc i onda na kraju svega da ti kaze da ''ima momka''. Desavalo mi se da se tako izvicem na te ''ribe'' i da ih posaljem u p.m. Ubih se od truda i jos me zavrce, pa nisam ja retard.

Nikita

pre 13 godina

Smešan članak. Kada ćete na ovom mestu početi da objavljujete tekstove objektivnih stručnjaka, umesto tekstove isfrustriranih slavoželjaca?
Sve navedeno i muškarci rade ženama. Ljudi rade ljudima. Nema tu razlike među polovima, kako tekst tupavo implicira.

ona

pre 13 godina

Pa sve to isto ili slicno rade i mnogi muskarci :

1. Nece da se jave na telefon jer ih mrzi,udaraju ceznju,"ne cuju tel"...
2.Stalno bi da se vidjaju sa devojkom u stanu jer je "lepse i prijatnije" a ustvari ne bi da potrose ni dinar za izlazak
3. Ne prekidaju vezu iako su nezadovoljni dok ne nadju sledecu pa da mogu samo da se "presaltuju"
4. Emotivno manipulisu : "Ljubavi pa znas da te ja volim, to je bio samo prolazni flert..."
5. Muskarci bukvalno i cesto koriste fizicko nasilje kao znak da mu pripadate, da oni imaju glavnu rec, da vam se slucajno ne desi da ga ostavite ili prevarite
6. Omalovazavaju devojku pred njenim ili njegovim prijateljima
7. Obozavaju da flertuju, vidjaju se sa nekoliko osoba u isto vreme iako imaju devojku "koju vole i ozenice se njom"
8. Ne uskracuju sex ali imaju prevelike potrebe za istim i moraju to da podele sa mnostvo njih...
9. Znaju da ste na tu veceru cekali dugo ali njemu se ipak ostaje kod kuce "Ma draga lepse nam je ovde..."
10. Flert? Tu su najbolji. Uvek, na svakom mestu, u svkom pogledu...

Miroslav

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da je neko konacno objavio iskren, kritican, istinit i politicki nekorektan clanak o zenama. Ovako se ponasa 90% zena, ako ne i vise, pogotovo kada vide da im to prolazi. Ja sam hvala bogu vec prepoznao vecinu od tih stvari, ali veoma je tesko izaci na kraj sa time i ostvariti neku smislenu vezu. Evo i zasto, na primer ja se potpuno posvetim devojci, i onda ona na primer krene da flertuje s nekim (a ja druge devojke ni ne primecujem), i kako onda covek da ne popizdi? Tako da mi je posle svega veoma tesko da budem potpuno posvecen devojci i da budem potpuno otvoren, jer znam da cu samo biti povredjen i da cu se osecati kao najveci magarac. Posle svega sa devojkama imam korektan odnos, ali ne nesto strastven i nisam im nesto posvecen, prosto imamo neku vrstu formalnog odnosa bez mnogo uzbudjivanja i mnogo emotivnosti. Zalosno, ali trenutno ne vidim nijedno drugo resenje, mozda dok ne naidje ona prava. Mada veliki broj devojaka postane "prava" kada vide da pocinje da im pada cena i da trebaju da nadju nekog da im bude tu pri ruci, a dok su mlade, lepe i pozeljne retko koja ce da bude posvecena jednom muskarcu.

da

pre 13 godina

Ja sam zensko, a iz dna duse mrzim sve ove stvari koje vidim da zene/devojke oko mene rade muskarcima. Ogavno, ali ogavno. Pritom - uskracivanje seksa - hahah CEMU? Ovo je tacka u kojoj ona ispada 10x veca jadnica nego on.

kiza

pre 13 godina

Sve to moze da se podvede pod:
1. Nesigurnost,
2. Iskompleksiranost,
3. Slabost
Veliki broj zena radi sve te stvari samo iz predhodnih razloga.

Giurra

pre 13 godina

Ne bih nazvao ovaj spisak ovako već "10 stvari koje žene pokušavaju da urade muškarcima" jer niti ih sve rade niti im sve uspevaju...
10) Nejavljanje na telefon jeste jadno, ali ako je lik smarač onda joj drugo i ne preostaje. Nisu žene u fazonu kao mi - direktno... A ako se ne javlja... pa to je njen problem - propušta dobru zabavu...
9) Neke da, neke ne. Većina ih u stvari uživa u pažnji i titranju, a ne konkretno u piću. Lično mislim da ne treba plaćati piće nekome koga si tek upoznao. Deluje jadno i ponizno, plus deluje kao da nekog hoćeš da kupiš... A one koje se pale na te fazone su i same jadne...
8) Devojke smatraju za vrlo okrutno, surovo i šovinistički kada se neko igra njihovim emocijama, ali obrnuto ne važi. Čak je ustaljena praksa. Da, često ne napuštaju trenutnu vezu dok ne nađu dovoljno potvrde u novoj. Devojke vole da rade "upgrade" kada se za to dođe u priliku, ali neće odmah da napuste trenutnu vezu. Lično mislim da je tu problem u muškarcima koji tu situaciju ne vide (druga žena to uočava maltene u startu) i koji ostaju zblanuti na raskid ili hladnoću. Čim devojka uđe u "upgrade" fazu, a očigledno veza jenjava i nema popravke - preduhitrite je. Napravite "upgrade" pre nje! :)
7) Nisu žene okrutne kada plaču da bi dobile nešto. To im je "ultimate weapon" pošto ženama nije problem da plaču, a mi muškarci, pošto maltene uopšte ne plačemo kapiramo plakanje kao nešto užasno...
6) Da, žene vole da zavale šamar muškarcu ili koleno u ... jer ne možemo da im vratimo isto. Nikada nisam udario ženu niti nameravam. Ako je već glupa da se koristi takvim fazonima pošto zna da joj muško neće vratiti istom merom - neka je. Takvoj se ne vraća na isti način, već nečim što ona kapira mnogo gore: totalnim odjebavanjem iz života, hladnoćom, nedostupnošću... Biće onda sa njene strane "fizičkog nasilja" nad samom sobom kad skapira da se zeznula :)
5) Ovo je stvarno često na TV-u i stvarno je čudno. Fenomen koji je verovatno posledica loših strana ženske emancipacije. Pošto su žene skapirale da su emancipacijom nešto dobile (jednakost, prava, poslovni ugled i pozicije...), ali sa druge strane izgubile (slabija muška pažnja, muška zaštita i maniri...), pa na taj način rade onu staru foru "ono što nemam, to mi i ne treba". Omalovažavaju muškarce da bi potvrdile stavku da im muškarci i ne trebaju. Takve iskompleksirane žene zaobilaziti. Trebaju one nama, kao i mi njima. Ko ne misli tako je ili gej (voli isti pol) ili ima emotivnih problema...
4) Zašto bi ti na početku rekla da li ima dečka ili ne? Pa ni ti se nisi još izjasnio da li samo malo ćaskate, flertujete ili štagod...
Osim toga nije ti rekla kroz 3 meseca da već ima dečka, već na početku. Što se mene tiče, fer...
3) Ozbiljna stavka. Žena koja namerno muškarcu uskraćuje seks (ne da joj nije do istog, već tendenciozno) je jadna. Nešto možda hoće (ili neće), pa pokušava da drži muškarca na pola: ima partnerku, a nema "akcije". Muškarci mogu pod takvim pritiskom da počnu da podilaze ženi ili da je iskuliraju i snađu se na drugoj strani. Lično mislim da je druga opcija mnogo bolja, čak i ako se muškarac ne snađe zaista "na drugoj strani", već je dovoljno da njegova partnerka to pomisli...
2) Ništa novo, žene stalno testiraju muškarce iz različitih razloga. Pravilan odgovor na test nije da se odmah prekine sve, poremete već napravljeni planovi i dojuri do nje bez realnog razloga. Žene su pametne i ni ona to ne bi uradila za tebe. Možda će se čak i naljutiti na muškarca to veče, verovatno i sledeći put ako se slična/ista situacija ponovi, ali će ga na duge staze više poštovati i ceniti pošto će skapirati da taj muškarac ceni svoje vreme, kao što ceni i njeno...
1) Ako flertuje sa drugima pred vama... uradi se "upgrade" na noviji, bolji model :) Jadna je i samosažaljiva pošto ljudi povređuju druge onim čega se, ustvari, sami plaše. Završiti po kratkom postupku, razlog za takav flert - nebitan. Ako niste jadni, jadnica vam i ne treba - nećete se naći sa njom :)

Bojan

pre 13 godina

Mislim da je dio koji se odnosi na rezervnu varijantu veoma rasiren i mozda najgori na ovom spisku. Znam dosta djevojaka koje su u vezi sa momcima prema kojima nista ne osjecaju (za razliku od druge strane), ima primjera i po 10 godina. Stoji zajedno sa momkom za stolom a drugarici koja stoji pored komentarise lika koji stoji iza njih i sa kojim pokusava da se kresne. Zamisli budes sa nekim godinama uzima ti vrijeme emocionalno te iskoristava i iscrpljuje i onda nadje sebi "upgrade". Ali i muskarci koji to ne prepoznaju i dopuste su posebna sorta.
Generalno kao sto jedan komentator rece, ljudi prolaze kroz razlicite faze zrelosti.. neki zauvijek ostaju zakucani na jednom nizem nivou.. najbolje zaobilizaiti i ne trositi vrijeme.. bolje biti sam nego sa budalom.

crna

pre 13 godina

10 - Ne javljaju se na telefon
Ako vas neko jako smara, prirodno je da mu se necete javiti na telefon. Zato broj telefona ne treba davati svakom.

9 - Koriste muškarce za besplatna pića
Ne znam za ovo, retko izlazim, i uvek nosim svoj novac i planiram da ga licno trosim. Ne dopada mi se ideja da me neko casti samo zato sto ocekuje nesto zauzvrat.

8 - Koriste muškarce kao sigurnu rezervu
Muskarci inace ovo uopste ne rade. Ma ne, oni i ne planiraju da ostave sigurnu dragu, nego ce imati paralelne veze. Svaka za ponesto.
Ako nekog ne volis, koji ces onda djavo da budes s njim? Zivot je kratak, daj priliku i sebi i nevoljenom partneru.

7 - Emotivno manipulišu muškarcima
Mislim da ovakve manipulacije na ovdasnjim muskarcima ne pale, a i mogu da ih primenjuju samo odredjene zene, dakle klinke, i neke koje glume krhkost. To je neverovatno dosadno i svaki moron koji se pali na "krhku djevu" zasluzio je sta ga je snaslo.

6 - Koriste fizičko nasilje
Samo jedno pitanje: jeste li vi normalni?

Nikakvo nasilje nije u redu.

5 - Kritikuju svog dečka u javnosti
Nisko i bedno, ko to trpi bez obzira na pol, nije bolje ni zasluzio. Zao mi je.

4 - Ne otkrivaju svoj status
Klasicna muska prituzba. Pritom oni flertovanjem smatraju bilo kakvu ljubaznost sa zenske strane i ne ulazu trud ni da je pitaju da im kaze bilo sta o sebi posto su zauzeti opisivanjem vlastite persone. Necete doci do reci ni shvatiti sta hoce od vas a on ce vec biti uvredjen kad nakon onog sto smatra uspesnim flertom, otkrijte da se "dzabe trudio". Jadnik.

3 - Uskraćuju seks
Zasto bi sebe kaznjavale?

2 - Testiraju muškarce
Zavisi od situacije. Ima situacija kada treba malo postaviti granice, npr lupam, ako on svake godine ide sa drugarima na more, a vas ne pozove ni nakon 5 godina zabavljanja, pa treba se zapitati... Ili ako vas drzi u stogoj tajnosti i predstavlja kao "drugaricu", ili slicni pomalo ektremni ali postojeci slucajevi. Za sitnice ne treba potezati ucene. Jer to su ipak ucene i nisko je i jadno ucenjivati nekog za malo paznje.

1 - Flertuju da bi vas pravile ljubomornim
Svi flertuju i muskarci i zene u vezi. Samo oni koji su odrasli, sazreli i pronasli nekog sa kim bi se skrasili to nece raditi.
Ipak treba uzeti u obzir da kad su odrasli ljudi u vezi, onda su tu svojom voljom i mogu sami da odluce kako da izadju na kraj sa ponasanjem partnera koje im smeta. Niko nije prisiljen da trpi nekog ako su u normalnoj svojevoljnoj vezi. Ako vam nesto smeta kod partnera, pa nemate 10 godina, zreli ste, resite problem. Kukanje na necije ponasanje govori vise o osobi koja kuka nego o onoj drugoj na koju se zali.

Nenad

pre 13 godina

Ja sam muskarac imam 32 godine, mislim da je ovo gomila gluposti.
Jeste postoje osobe koje koriste ove stvari ali to je sve normalno jer i one sazrevaju i svi mi prolazimo kroz ovakve ili slicne stvari, kako zene tako i muskarci.
Kao musko mogu da kazem, ko zna sta bi bilo samnom da se nisam opekao na nekolicinu ovih zamki, i mogu reci skoro sve su dobre ako ih muskarac iskusi jer onda zna svoje granice, da li ce da prihvati takvu zensku osobu i sebe u toj situaciji ili ce da produzi dalje.
To je i pitanje zrelosti, imate i zena i muskaraca u svojim 50 tim koji koriste ove nezrele mehanizme.
Ono sto je najbitnije biti iskren i reci cim nesto zasmeta.
Ja sam smatran za paranoika ali ako mi devojka kaze iskreno jesam flertovala sam jer to je normalno u komunikaciji sa ljudima i na poslu i u slobodno vreme. To radim i ja sa zenama ali zbog iskrenosti takodje znamo granicu.
Ok flertuj ali ti vidi sta ces i kako ces ako predjes granicu onda pusti i mene da predjem.
I zivimo fenomenalno

Ivanaa

pre 13 godina

Potpuna istina, znam previse ovakvih zena, samo mi nisu jasni muskarci koji trpe ovakvo ponasanje! Zasto je toliko tesko biti kulturan i iskren ?

STOJKO

pre 13 godina

Ovo sve što je navedeno rade uglavnom mlade devojke koje dobro izgledaju, pa ih život uči da im se tako može sa muškarcima jer su tražene i poželjne. Naravno da im mozak nije u stanju da integriše u misaonom procesu više od dva neurona, da bi ispoljile svoju samosvest o tome šta je u redu i šta nije u redu, i kako da postignu neki kvalitetniji odnos. A i zašto bi kad kapiraju da tako zadovoljavaju svoje potrebe – gomola nesigurnih muškaraca bi progutala ove koske samo da ih ima. Kasnije kad im padne cena postanu manje ohole... Ja imam 30 godina i kad god sam sa nekom takvom devojkom odmah raskidam. Još se nije rodila tako lepa devojka koja bi me navela da budem objekat ovakvih provokacija.
Odmah ostavljam bez mogućnosti za popravni. I nema tu nikakvog smisla razgovarati sa njom i osluškivati njene nazovi unutrašnje potrebe, jer ništa sadržajno i pametno nećete čuti. Ja sam ne radim takve stvari i prljave trikove i zato ne tolerišem isto. Svima toplo preporučujem da surovo reaguju na ove provokacije, jer je tako jedino ispravno. Naravno, ne mislim da nema zaista kvalitetnih devojaka niti da neki muškarci takođe to ne rade. Neka se jednostavno spoje dva ološa pa nek međusobno smeštaju jedno drugom, ja ovo ne opraštam ni sekund.

Perica

pre 13 godina

Mislim da su brojevi 10 i 4 definitivno najgori.

Nema nista gore da juris neku zensku citavu noc i onda na kraju svega da ti kaze da ''ima momka''. Desavalo mi se da se tako izvicem na te ''ribe'' i da ih posaljem u p.m. Ubih se od truda i jos me zavrce, pa nisam ja retard.

stereotipi out

pre 13 godina

Neverovatno je koliko mediji rade na tome da serviraju i ojačaju ženama i muškarcima predrasude o suprotnom polu.
Kome je u interesu da muškoženski odnosi budu loši?!
Verovatno ima ovakvih žena, ima takvih muškaraca (upoznala sam ih), ali je poražavajuće da su ZBOG MEDIJA ta ponašanja postala izgleda uobičajena i da se svi ponašaju kao po nekoj šemi iz opreza da ga onaj drugi ne izigra.
E, što se time propusti ljubav kao najlepši osećaj koji je neizmerno vredan u svakom smislu. Kvalitet života, standard življenja je mizeran ako SEBI uskratite osećanje ljubavi prema osobi koja vas privlači.

Homoseksualac

pre 13 godina

Postoji metoda sa kojom muskarci mogu sebi jako da pomognu. Zove se METODA "PROSTITUTKA".
Ukratko, metoda se sastoji u sledecem: Nazoves-odradis- platis-odmaras. Ako ti se svidi platis opet, ako ne, dobijes drugi broj telefona.
Prednosti:
- Ona NIKAD ne davi i nema potrebu da joj ubijes samocu (citaj: razbijes dokonost i dangubu).
- Uvek odgovara na poziv, ako ne odmah onda posle 15 minuta.
- Ne place i ne koristi metode emotivnog ucenjivanja jer je cena unapred fiksirana. A i skodilo bi biznisu...
- Uvek si joj najbolji, verovatno jer druge i ne pamti.
- MNOGO su jeftinije od onih "postenih". Cizmice, tasnice, sminkice i sve ono sto ti nabijaju na nos kao "najskromnije" placaju same.
- Mozes da biras da te niko nista ne pita... a ni nju.
- Ne moras da mislis o tome sta radi, s kim je ili na koga misli dok je s tobom kao sa "postenom", jer kad ti se to i desi, mozes biti siguran da si u pravu.
- Mamu, tatu i ostale ne moras da upoznajes jer to ne spada u opis posla, a i verovatno bi skodilo istom.
- Ni jedan datum u vezi nje i njenih prijatelja/rodjaka ne moras da pamtis i da se osecas krivim kad ga zaboravis.
- PMS ih po definiciji ne muci, pa samim tim ni vas.
Mane:
- Ne ljube se, sto i nije neka mana.
- Racun za struju je veci jer masina za sudove ipak mora da radi. Ves masina je iovako odavno preuzela svoj domen, tako da se razlika i ne primeti.
- Ne znaju (a i nece) da kuvaju, sto mozda i nije tako lose osim ako ne zelite da probate njene gastronomske vestine u jelima koje valjda samo ona moze da jede. Mada, cak i kad se uracunaju cene restorana, opet ispadne jeftinije nego "domaca".
Kad bolje razmislim, metoda nema drugih mana...

Freža

pre 13 godina

Pa evo šta treba uraditš: na primer ako kaže da hoće da te vidi a ti si joj rekao da si se već dogovorio sa društvom, i to sve začinjeno sa "ako me voliš..." - odmah je ostavi. Pa jasno ti je da te proverava i iskušava snagu tvog karaktera. Ako popustš, učiniće sve da te tako načetog još više uvuče u to da se osaćaš još više jadno i izmanipulisano. Ništa drugo nego momentalan raskid bez mnogo rasprave. Pa ne treba ti u životu da te devojka vuče za nos. To nije ono pravo i ono što vodi nečemu dobrom. To nije ljubav nego oholost pokvarenog uma. Ostavljajući na prvi znak da je devojka manipulator daješ i skroman doprinos da se ovaj ženski karijes kazni i prestane na globalnom nivou. Postoje i druge, a i normalne devojke....

O čemu Vi to?

pre 13 godina

"Od kada je feministički pokret uzeo maha i dobijena borba za jednakost među polovima izgleda da je prevladao seksizam u suprotnom smeru."

Ponašanje koje se opisuje u ovom takstu nema nikakve veze sa feminističkim pokretom, a kamoli da se može tvrditi da je borba za jednakost među polovima dobijena - gde je to dobijena?

Opisuju se karakterne osobine pojedinih žena, što više ima veze sa kućnim vaspitanjem i uzorima ponašanja tokom odrastanja.

Selena

pre 13 godina

A muskarci kao ne rade ove stvari, come on!?:) Koliko puta ste culi da muskarac kaze "Javicu se" ili "Kad cemo na pice" a onda Vas vise nikada ne nazove? O cemu pricamo? Ocekujem text "10 okrutnih stvari koje muskarci rade zenama"!

r

pre 13 godina

dobra inicijativa za clanak. jedino sam primetila da jedno 7 stavki odavde i muskarci primenjuju na devojkama.
gadim se sponzorusa ali su mi isto tako gadni i tipovi koji bi iz principa radije sljustili 5 rakija u sebe, nego 4 u sebe a 1 picence platili nekoj lepuskastoj sagovornici. meni npr. ne bi bio cim da platim pice nekom slatkom tipu. :)
nije mi zao kad sam vise pruzala nekom tipu nego sto zasluzuje ~ njegova greska sto to nije umeo da ceni i da sacuva.

nadja

pre 13 godina

Ju sram nas bude, umesto lepo maramu na glavu i u kuhinju gde nam je mesto mi se jos usudjujemo da se ne javimo na telefon kad nas gospodar zove. Taj prljavi dekadentni zapadnjacki feminizam.

Drugi muz

pre 13 godina

Imao sam pakao u prvom braku. Zena je bila toliko ljubomorna da me je neprestano proveravala, ispitivala i pratila. Iz cistog revolta poveo sam da je varam i onda je sve puklo jer sam se usput ludo zaljubio u tu drugu. Interesantno ta druga od kada sam sa njom me nikada nikada nije pitala gde sam i sta radim kada nisam sa njom i nikada mi ne bi palo na pamet da je varam i da izgubim to poverenje koja ona definitivno ima u mene.

vojkan

pre 13 godina

zene se kotiraju ko pravednija bica?
mozda u Srbiji,svuda od mitologije do uma prosecnog muskarca zene vaze za podmuklija i pristrasnija bica.pa i iz raja ljudi su isterani zbog lukavosti zene.

Ona

pre 13 godina

Ne radim nista od ovoga, izmedju ostalog jer nemam vremena da se natezem sa nekim oko gluposti, pored obaveza ima toliko lepih stvari koje nikad necemo stici da uradimo da bi troslii vreme na bagatelu. Za ne poverovati, ali sam imala iskustvo sa muskarcima koji su se ovako ponasali. Koliko imam, toliko i trosim, a hvala Bogu sposobna sam da zaradim. Gde on voli, a ja ne volim, ne idem i obrnuto, ne trazim da me prati u stopu.
Tipujem da neke to vise nervira nego svih ovih deset stavki pa na kvadrat, a kako vidim provlace se po sajtu jos neka slicna zenska iskustva.
Ljudi koji su generalno zaludni vole ovakve igre moci (bolje receno nemoci).
Hvala Bogu da se pojavila i generacija muskaraca koja kapira da nismo bas toliko razliciti ni u dobru ni u zlu.

Kontra-udar

pre 13 godina

10 - Ne javljaju se na telefon

- To znaci da vas je otkacila. Pa dobro, korpa je korpa, sta sad? Idemo dalje i nema vise drame oko toga. Ima zena jos ...


9 - Koriste muškarce za besplatna pića

- Pa postoje granice. Mozes jednom, dva ili tri puta. Posle joj stavim do znanja - ili hoces ili neces. Budale koje cmizdre celog zivota za jednom zenom su BUDALE, kakvih sve manje ima.


8 - Koriste muškarce kao sigurnu rezervu

- Prevara kod mene znaci kraj svake komunikacije i raskid na najruzniji moguci nacin.


7 - Emotivno manipulišu muškarcima

- Cesta pojava, koja se moze izbeci preventivom, a koja se sastoji u tome da joj se bas i ne uslisi svaka zelja, vec mozda svaka druga ili treca. Rec NE postoji u svakom jeziku na ovoj planeti.

6 - Koriste fizičko nasilje

Samar sa njene strane tumacim kao jednostrani raskid sa njene strane. Prihvatam ga sa zadovoljstvom, uzimam kaput i odlazim iz njenog zivota zauvek. Nikakva moljakanja i plakanja joj nece pomoci da se predomislim. Nema sanse.

5 - Kritikuju svog dečka u javnosti

- Vidi tacku 6.

4 - Ne otkrivaju svoj status

- Ovo sam doziveo. A doziveo sam i ono: "Ja sam te posmatrala samo kao druga". U oba slucaja to znaci korpu. Vise srece u sledecem izvlacenju. :)

3 - Uskraćuju seks

- Kada se seks pretvori u rutinu njoj je dosadno i lako joj je da zivi i bez seksa. Sta da vam kazem - menjajte rutinu.

2 - Testiraju muškarce

- I to sam doziveo. Ne znam pouzdani lek za tu boljku.

1 - Flertuju da bi vas pravile ljubomornim

- Onda i ja krenem da flertujem i sta cemo onda? Ovo nisam nikada doziveo, doduse devojke sa kojima sam bio su uglavnom bile kruto patrijarhalno vaspitane ...

igor

pre 13 godina

Neko je dobio nogu skoro?Niti su sve zene iste,nito su svi muskarci isti.Zar je moguce da to neki jos nisu shvatili.A onom kome se ove stavke cesto desavaju,preporucujem mu da pocne da trazi devojke na drugom mestu.

Dušan81

pre 13 godina

Svaka čast za članak! Nije nam članak Bog zna šta novo otkrio, ali konačno da neko napiše istinu o stvarnom stanju u društvu. Razni kvazi-liberalni i kobajagi pro-evropski i napredni mediji stalno forsiraju priču da je ovo zemlja u kojoj muževi i sinovi stalno tuku svoje majke, žene, sestre, a da te jadnice na njihove batine odgovaraju ljubavlju i toplinom. Koješta na kvadrat. Bar 90% žena u Srbiji su upravo ovakve kao u ovom članku, njihova slika i prilika. Jedino što vole na svetu su one same. Jedino kad pate je kad ne mogu nekome da izmuzu neki dinar za šopinge, putovanja, izlaske. Ne pada im napamet da same nešto zarade, da zasnuju porodicu. Potpuno jedna stvorenja koja ne haju ni zašta i nikoga sem samog sebe.
Nadam se da ćemo jednog dana čitati i kakve su prema roditeljima, jer oni na žalost još više pate od momaka i muževa.

Lee

pre 13 godina

E ovako, ja sam lez, te mogu da posmatram iz ugla muskarca. Prijateju ja imam samo jedan komentar a to je da svaki muskarac koji dozivljava sva ova iskustva koja si naveo, ista ta iskustva dozivece i od svoje porodice i od svojih prijatelja. A princip nisam ja glup ko k. nego je ONA zla, je takva glupost da joj ja sad nemam komparacije! Moze da mu mlati sisama ispred face i da da se trlja i da mu kaze: Maco skoci u bunar! Ajde macooo, Ajde hop! - Pa ce on jadan a dobar da skoci a ona ZLA ga je namamila i iskoristila njegovu slabost. E... Gomila gluposti!

undercover angel

pre 13 godina

Gluposti! Problem ovdasnjih muskaraca, kako i pojedini komentari otkrivaju, je taj sto su nezreli, egocentricni, nespremni da osluskuju potrebe zene. Delom to i nije njihova krivica jer su patrijarhalno vaspitani, a zene su danas samostalne i emancipovane sto muskarcima otezava snalazenje u odnosima sa njima. Iz mojih predjasnjih iskustava (da, nisam se javljala na telefon, ali, ako sam zauzeta, ne volim da me prekidaju) muskarci uopste ne slusaju sta ti imas da kazes vec se ponasaju u skladu sa svojim zamislima i ocekivanjima?! Da problem nije bio u meni shvatila sam posle duzeg boravka u inostranstvu i izlazenja sa tamosnjim muskarcima (Holandjani). Naravno nisu ni svi Srbi takvi, covek sa kojim zivim je "retka zverka" u poredjenju sa sunarodnicima mu.:-)

Bane NS

pre 13 godina

Mislim da je procenat žena koje se ovako ponašaju a koji se pominje malo preteran. Na taj zaključak nas navodi to što uglavnom po mestima po kojima se krećemo srećemo takve devojke, kada bi se malo osvrnuli oko sebe i šire otvorili oči videli bi da ima jako puno finih devojaka, koje su donekle i povučene pokušavajući da usklade svoje slobodno vreme sa obavezama i sl. Ali svi mi očekujemo da ćemo ući u neki noćni klub i naći onu pravu a tamo nas zapravo u većini slučajeva čeka u tekstu opisano.
Što se tiče manipulacije, žene koriste atribute ili trikove koji im stoje na raspolaganju, ako je prelepa i prezgodna onda su to fizički atributi, ako pak nije ni lepa ni zgodna manipuliše svojim poštenjem, tipa imate pored sebe sasvim prosečnu devojku koja ništa posebno ne čini za vas osim što vam uporno ponavlja "ja nisam kao druge devojke" ili "ti treba da znaš šta imaš pored sebe".
Ovo su ortodoksne gluposti, svaki muškarac koji je u životu imao više od pola devojke trebao bi da zna kako se ponaša devojka koja ga voli i poštuje, tada nije teško zaključiti šta su trikovi i manipulacije.
Inače, čak i kada naiđete na nekog ko pokušava da vas izmanipuliše ukoliko se postavite kako treba ta osoba će početi da vas poštuje (provereno). Recimo uzmimo baš primer tog dugo najavljivanog izlaska sa momcima. Recimo ja ako sam se nešto dogovorio sa nekim a devojka me zove da se vidim sa njom iz čista mira, znači nije nikakav ozbiljan niti objektivan razlog već eto testira dokle sam spreman da savijem kičmu, biće joj objašnjeno da sam ja to mnogo ranije dogovoroio i da je i ona sa tim odavno upoznata tako da nema razloga da se ljuti ili bilo šta drugo, sa druge strane naravno tu svoju principijelnost i doslednost morate dokazati i kada je ona u pitanju, znači ako ste joj obećali večeru ne možete je zvati i reći e drugari su se spontano okupili i piju od popodne pa zovu i mene, cela ekipa je tamo, znaš ima dve godine kako svi nismo bili na okupu......jednostavno ona mora da zna da ste vi to odbili jer ste joj obećali i da taj dogovor nećete prekršiti, e ko to ume da prepozna i ceni to je normalna devojka, naravno devojka koja vas zaista voli i koja je srećna kada ste i vi srećni reći će vam da idete sa njima jer zna da ćete je sutra zbog toga još više voleti ali tu u njenom glasu treba oceniti kada vam ona čisto reda radi ponudi opciju da preskočite večeru i vidite se sa njima jer joj je sama činjenica da joj to pričate neprijatna a kada vam to od srca kaže (naravno ostaje i opcija da tri puta premerite pre nego što ocenite da li taj podatak treba da provučete kroz njene uši).
Inače ne treba isključiti ni činjenicu da je većina sličnih manipulatora među muškarcima povredilo gomilu iskrenih i naivnih devojaka koje je kasnije teško naterati da se otvore ili koje se namerno ponašaju kao kučke iako u biti to nisu samo da ne bi opet bile povređene i slično.

Nina

pre 13 godina

Surovo je ako "tek" nakon pola sata naglsim da imam decka?
Znaci ovako treba da bude: Pridje momak, a ti kazes: "Cao, Nina!- Imam decka! To nije kuga aman, pa da zaskacem momka koji je 100% hteo da me zeni ako mi je prisao, pa da mu ne slamam srce. Opusti se prijatelju, samo caskamo.... sama cu platiti pice.A posle ti mozda i dam ispravan broj, i gle cuda- javim se na isti ako ti budes takav frajer i sutra me trezan pozoves!!!

dragana

pre 13 godina

slazem se 100% sa cinjenicama.
zene (ne vecina ) umeju da budu uracunato okrutne zle ne da uniste muskrca oca svoga deteta nego da zavade sve i svakoga sebi ukorist.
o zastiti muskaraca od takvih zena treba pisati vise ,ipak mi tezimo istinskoj ravnopravnosti .
pozdrav autoru!!

neka vrsta čudesnog

pre 13 godina

Velika je stvar imati snagu i priznati sebi, da nekoj osobi nije stalo do vas i da je upravo sad, misli se odmah trenutak da ostavite takvu osobu. Bitno je da imate u sebi pozitivizam i volju kojom cete prihavatiti to rešenje kao najbolje. U isto vreme volite sebe najviše, posvetite se sebi najvise, izgradite sebe u jaku karakternu osobu, ako treba koristite i literaturu koja pokriva motivaciju i razvoj. Pre ili kasnije cete sresti osobu koja gaji slicne poglede na zivot. Pustite na volju svojoj velikodušnosti da odredi pravu meru u tolerisanju ženskih/muških kaprica, kod nekoga je to više kod nekoga manje. bio sam nekoliko puta odbačen od devojaka do kojih mi je bilo stalo i oko kojih sam se trudio svim kapacitetima, verovatno su one tada bile na ceni svesne svojih kvaliteta, koji su nažalost umanjile svojim surovim stavom. Bio sam izuzetno strpljiv i možda suviše tolerantan i nekajem se zbog toga, jer sam jednostavno učio život. Danas je druga priča i takve devojke/žene otkačim odmah, iako u svakoj od njih pokušavam da nadjem i iskopam prirodan šarm i dobrotu, ako vidim da je uporan zloća, izvinim joj se i zahvalim što mi je pravila društvo, poželim svako dobro i odem. Preporučujem da svaku frustraciju na polju ljubavi i ponižavanja od strane surpotnog pola uzmete kao lekciju i to je dobro koje će vas učiniti još odlučnijim u nameri da postanete pre svega pozitivna osoba sa jasnim načelima i snagom karaktera koji će vam u svakom trenutku pružiti utehu. Srdačan pozdrav

Lik

pre 13 godina

Ja sam upravo doživeo varijantu pod brojem 8, bila je na sigurnom putu da me prevari i samo zahvaljujuci crvu sumnje koji se uvukao u mene saznao sam to pre nego se i desilo.
Nije to bio samo flert, krenula je tom drugom da se zali kako sam joj dosadan i da samo glumi da joj je lepo sa mnom ali da joj eto trebam jer sve radim sto treba.
Kada sam saznao detalje price toliko mi se zgadila da sam izgovorio samo jednu recenicu, pokupio ono malo svojih stvari i otisao iz njenog zivota, ovoga puta zauvek.
Sta reci, kako ostati emotivno otvoren i cistog srca posle ovakvog iskustva...uzas koji je tesko i opisati.
Neko dole rece da je za ovakav odnos medju nama kriva zapadna civilizacija...ne mogu a da se ne slozim s tim...zenama je uzor Sex i Grad a muskarcima mozda Soprano gde svi imaju ljubavnice...nema nam spasa.

Zena koja voli

pre 13 godina

Nikada nisam plakala da bi nesto i od nekog dobila. Uglavnom sve sto imam sam zaradila sama i svojim trudom. Isto tako i u ljubavi, kada volim onda volim, nema lazi, nema ucena, nema prevara. Uglavnom samo dajem sve sto mogu da pruzim... pored svega toga sam zenskog pola. Mozda nisam normalna ali takva sam...

Sin Bludimir

pre 13 godina

Na pocetku zabavljanja sa mojom devojkom ona nije trazila nikakvu naknadu za seksualne usluge. Predpostavio sam da je to normalno posto uziva i vishe od mene.
Kad sam postao OVISNIK pocela je traziti stvari za usluge, odnosno da "kamchi" cipele, telefone, narukvice...
Na kraju sam morao da prodam stan svoje pokojne babe da bi mogao mojoj ljubavi da izadjem u susret.
Tad posto je imala sve od garderobe i drugih drangulija rekla je da joj bolje dajem novac i da ce ona kupiti sta joj treba.
Nema problema, davao sam joj novac..
Nakon godinu dana nashe veze ja sam bio vrlo seksualno ispunjen, a ona mi se jedan dan pohvalila da je kupila novi stan.
Odlicno, pomislio sam, sad mozemo da zivimo zajedno, ne moram vishe da rentiram stan posto sam prodao babin.
Medjutim ona je bila na letovanju koje sam je castio posto je bila dobra i ona je kaze slucajno, a ja joj verujem, ostala u drugom stanju sa njenim sadasnjim deckom. Kaze, sapleo se lik itd., klasika vec, mislim ne treba da je krivim naravno.
Kad sam video da je tu u pitanju dete i da mi se ona ne javlja na telefon, ne javlja se posto nema vremena da napuni bateriju od obaveza prema detetu, ja sam se povukao.. Pa sta da radim, sto se kaze..

Zena

pre 13 godina

Stvarno surovo i strasno!!! Po ovim vasim tekstovima izgleda da nas zene sve treba proterati iz Srbije. Tako da bi vi "muskarci" mogli da se volite medjusobno i na miru.

10562Sy

pre 13 godina

Ne znam bas, ima toliko zena i muskaraca takodje koji su u vezama koje su katastrofa a ne izlaze iz njih zbog straha i nesigurnosti, jadni su mi.Okolo flertuju, varaju, da nahrane ego, mislim sta reci, zalosno....Nisu samo zene manipulatori, iako ima i puno takvih...

DeZaVu

pre 13 godina

Nekad jednostavno nemas snage da uradis nesto za sebe pogotovo u situacijama gde ostatak porodice zavisi materijalno od tebe...Osude okoline, rodbine, dece....muka je to velika...

Amor

pre 13 godina

E pa onda ne preostaje drugo nista "obicnim smrtnicima" nego da jednostavno "raskantaju" sa takvim "surovim" zenama i da traze sebi neku manje surovu. A ovim tzv. surovim damama evo pun grad ovih surovih i zestokim momaka, pravih muskaraca pa da vidim da li ce njih moci tako da maltretiraju i da se izivljavaju..Nisam bas siguran...

cvrle

pre 13 godina

dobar tekst. Ipak, nista sto muskarac KOJI ZNA sta zeli, mora da trpi vise od samo jednom.

Kada pocne da se ponasa kao krava - pogledajte sta mozete VISE OD SEKSA ocekivati od nje, psoto mozak ne mozete.
Neke ideje su da dovede drugarice npr.

g4

pre 13 godina

Zbog ovakvih stvari koje su plod industrijalizacije i upliva korporativnog nacina razmisljanja u samu biologiju odnosa medju ljudima, evropski narodi nestaju polako.

TDS79

pre 13 godina

A kakve tek surove stvari zene rade drugim zenama. Ta tema je mnogo zanimljivija od od kuknjave kako muskarci tesko izlaze na kraj sa zenama i devojkama kojima ne mogu ili ne umeju da doskoce. Zensko-zenski odnosi su mnogo komplikovaniji, cesto suroviji ali i zanimljiviji od musko-zenskih o kojima vec mnogo toga znamo ali cesto prezvakavamo bajate, vec vise puta ispricane teme.

Eca

pre 13 godina

Vecinu ovih stvari radim, nije lepo, znam, tek kad ih vidim napisane shvatim koliko je okrutno, ali nekako ako ja to ne radim njemu, znam da ce on biti grozan prema meni, s obzirom da na procenat nasilnika i svalera u nasem drustvu..

Lancana reakcija

pre 13 godina

Zene su surove jer su ih muskrci naucili da budu takve!!!
Koliko puta se desilo da je zena bezala od muskarca od koga se bukvalno nije mogla odbraniti koji je bombardovao sa romanticnim izlivima ljubavi, obecanjima, zajednickoj sreci dok na kraju kada mu je dala ono sta je trazio nije cula frazu "ej pa ti znas da sam ja ozenjen i da imam decu i sta si ocekivala od mene"???
Bez pod zeninu suknju:-)

Nexy

pre 13 godina

Lep, pametan,visok, pun para,dobra kola, uvek zanimljiva osoba. San 90% devojaka i zena! Takvih ima ali malo! Zelis da ga imas i uspevas u tome.Sve je kao u snu ali pocinju problemi , pored tebe on ima jos 3-4 sa strane a (pregazio) je bataljon drugih slicne tebi koje sad za njim seku vene.Posle izvesnog vremena i tebi daje "korpu" jer je naso lepsu mladju! Ti se razocaravas ali se ne predajes pocinjes da juris slicnog idealnog muskarca ali tako ih je malo i svi su zauzeti! Odjednom se setis momka iz ulice sasvim prosecan tip lozio se na tebe ali nikad ne bi bila s njim! Pomislis ajd sta je tu je posluzice i ovaj medjutim on te cekao dugo shvatio da nema nista od cekanja pa nasao nekog ko ga voli sa svim nejegovim manama i vrelinama! Opet razocarenje vec si u godinama interesantne su mladje tebe vise niko i ne gleda proslo je tvoje! Postajes najgora moguca feministkinja mrzis muskarce,krivis ih za sve! Kupis psa uclanis se u neku NVO i juris oglase licne prirode ne bi li nasla nekog da sa njim ostaris.Zivot u samoci se nastavlja...Dali okriviti pisce bajki koje si u detinjstvu citala i poverovala da svaka devojka doceka princa na belom konju ili okriviti sebe sto si htela previse a izgubila ono sa cim bi bila zadovoljna!

faky

pre 13 godina

Za sex je potrebno dvoje, mislim i musko i zensko, tako se ne moze reci da je samo jedan pol ukljucen u prevare, situacija je relativno slicna kod oba pola.

nebota

pre 13 godina

Ne znam za ostale ali mene zene ponekad umaraju. Mislim, sve zene.
Vechita pricha o trazenju "pravog" mushkarca, svaki ima neku manu...
Potrebna im je zashtita, sigurnost, zato shto je zivot tako strashan i surov...uzasan. BU, ZIVA SI!

I na kraju umru.
Smeshno...

Stanimir Branimir

pre 13 godina

I muskarci sve to rade, i sve je legitimno. Osim, naravno, tacke 6, koju ne opravdavam ni u jednom smeru.
Ali ako su oba partnera na istom intelektualnom nivou, onda se uspostavi ravnoteza pa nema nema mesta ni za jednu od tih tacaka.

Ops...razvedena

pre 13 godina

Ima toga (manjak ljubavi)i kod zena i muskaraca. Znam nekoliko brakova u mojoj blizoj okolini koji su samo farsa...Neki uporno tvde da im brak nije farsa i nece to da priznaju jer se hvataju na istoriju, decu, imovinu i jednostavno misle da je ljubav navika u kojoj zive ucmali zivot. Nisam za to a krivim takve ljude jer svako ima pravo na svoj sopstveni izbor u zivotu ali... treba imati na umu da je zivot jedan. Upravo zbog toga nisam zelea da zivim farsu i nije mi zao. Interesantna cinjenica je da me uglavnom osudjuju oni koji nastavljaju zivot zvani farsa!

zena

pre 13 godina

@DeZaVu
"Najsurovije je kada moras biti sa njom a vise je ne volis..."

Molim te, objasni mi zasto moras?
Ja ne mogu da zamislim ijedan razlog da ostanem sa nekim koga ne volim jer u protivnom bi stetila sebi, toj osobi koju ne volim i deci koja sigurno to sve vide i osecaju

Prevarena recima

pre 13 godina

U sustini dobar tekst ali svaka akcija je reakcija...
Zena koja je spremna da unisti svoj zivot zbog ljubavi prema muskarcu koji tu ljubav ne zasluzuje je obicno kaznjena i obelezena na najgori moguc nacin.
To sto vam neko kaze "Volim te" ne znaci NISTA!!!
Sta ce ta zena u buducnosti raditi muskarcima ?

Ana

pre 13 godina

Sad po ovome tekstu ispada da na bilo kakav gest paznje zene reaguju zlobno. Cista glupost!!! Sta je lose u tome da muskarac obasipa paznjom i poklonima zenu koju voli, pa toga je bilo od kad je sveta i veka, i sta se sad iscudjavate?! Pa toga ima i u zivotinjskom svetu, kakve sve budale prave muzjaci od sebe da bi osvojili i oplodili zenku i ostavili potomstvo. A i ova pojava kao i sve i druge ima svoje pomerene verzije u ljudskom svetu. Uostalom, zasto ako me frajer casti picem to znaci da ja moram da radim nesto sa njim, je l to ustanovljena neka tarifa, sta li?! Za pice dobijas poljubac, za veceru - seks!?
A da li ga devojka koristi ili ne, eeeeee, pa i mi se isto preznojavamo da li ce se doticni javiti posto spavamo sa njim, pa ako ne zove, sta sad, treba da osnujemo grupu "Surove stvari koje frajeri rade zenama" i da ih sve etiketiramo. Neeeeee, sledeci put cu mnogo bolje da ga vidim, cujem i procenim, i preuzecu odgovornost na svoj izbor.

neko

pre 13 godina

ima tu i dobrih stvari i vecina stvari je ok ali mesati te stvari sa uskracivanjem seksa? zasto bi zena morala da se prepusti seksu ako ne zeli?? to je stvar koje obe strane treba da biraju i zele a ne jedna... strasno kako novinari menjaju i daju njhove vizije o tome sta bi trebalo da rade a sta ne dok bi elementarne slobode trebalo da budu postovane... ali kao sto rekoh ima i dobre stvari ovde ali potpuno se mesaju sa necim sto nema uopste veze sa ovim tekstom

Lija36

pre 13 godina

Istina je da muskarci ne vole da vide zenu koja place pogotovo ako je doticna zena koja place pred zajednickom decom. Muskarci su meki na decu i sve ce uraditi da deca ne budu povredjena. Eto neke od nas to znaju da iskorise kao zadnjeg asa u kartama:-)

Raskoljnikov

pre 13 godina

Kvalitetan tekst. Ovo moze da se pogleda iz vise uglova, drugih primera, i nekako je logicno, jer je doslo vreme jednakih i jednakijih.
Orvel je jos davno rekao, fasizam buducnosti ce se kriti u anti fasizmu. Eto, imamo na primer situacije da u Sjedinjenim drzavama, imate zatvorske kazne jedne duzine za udaranje heteroseksualca, belca, hriscanina, i druge za urdaranje npr. jevreja, homoseksualca. Da me ne razumete pogresno, neke od ovih stvari radimo i mi muskarci, ali cinjenica je da se covecanstvo malo pogubilo po tom pitanju. Imamo zene kojima je sve od jednom na dohvat ruke, i muskarce koji ne mogu bez njih (vecina), i dolazimo u situaciju da je veci problem naci devojku/decka sa istim seksistickim shvatanjima, nego naci srodnu dusu s kojom bi trebao/la podeliti zivot. Stoga, da ne bi dolazili u situaciju da nam devojka lupa samare i da se namerno ne javlja na telefon, i da devojke ne bi dolazile u situaciju da im muskarci po ceo dan gledaju TV i nista ne rade, treba dobro da se zamislimo sta radimo, sta nam je potrebno i koliko je srazmerno ono sto dobijamo i pruzamo.

Dimilica

pre 13 godina

10 puta je pomenut pridev ''okrutan'' ali u zenskom rodu. Ovo kao da je pisao licno Adrijan Mol nakon raskida sa Pandorom. Za smehotres!

-------------

pre 13 godina

U pravu si Amor, evo tim ženskim manipulatorima primitivnih balkanaca (recimo navijača) pa nek sa njima oprobaju svoje veštine. Nađe krpa zakrpu. A ne da normalnima sole pamet, pa posle ako ih ne kazniš one kažu "ne ceni dovoljno sebe, pa što bih ga ja cenila...". A čovek bio samo civilizovan pa joj dao prostora da sebe iskaže i nadao se da će se ona promeniti. Ne može drugari više ovako, ovo se kažnjava bez ALI.

Владислав

pre 13 godina

Честитам аутору на садржајном и подстицајном чланку. Више о женском омаловажавању и ниподаштавању мушкараца можете прочитати у мојој књизи Мит о патријархату: да ли су мушкарци дискриминисани? (Београд, Metaphysica, 2009).

SUROVA ŽENA

pre 13 godina

Muškarci su "stoka" i tako ih treba tretirati. Oni to vole i uživaju kad im je štikla za vratom, u suprotnom postaju nasilnici, mentalni ili fiziči savim je svejedno.

Slobo

pre 13 godina

Muskarci su shvatili gdje lezi novac i dali su zenama mastu i volju na izvolite u vidu serija,filmova i ubjedjenja, sve u korist novca i elem nekim se muskarcima to debelo odbija od glavu!mudrim naravno ne !

Andreja

pre 13 godina

Izuzetno dobar članak koji će, nadam se, pomoći i ženama i muškarcima da se više uvažavaju i kulturnije ponašaju.

Pitam se sada kako da budemo što manje naivni i kako da što brže prepoznamo manipulatore, i žene i muškarce?
Možda B92 dating? :-) A možda bi trebalo i da postoji državna služba za upoznavanje obzirom da je stvar od nacionalnog interesa?

student

pre 12 godina

Drugari mi govore da sam debil, da sam jos mlad i da treba da se izivim. Imam 22g i izlazim po klubovima od svoje 13g, doziveo bukvalno sve i svasta ali kada je o vezama rec uvek sam hteo da to bude nesto ozbiljnije i naravno ispadnem totalni idiot. Nikad mi se varanje partnera nije dopadalo a i da me uhvati potreba pa lepo das otpusnu listu i zdravo. Sa devojkom nisam samo zbog sexa, mnogi se busaju ja ovo ono ali verujte mi to su slucajevi koji se pokopaju u sopstvenim lazima. Da mi je toliko sex bitan pa jeftinije me izadje da okrenem broj odradim platim i cao, a ne da ja tu kuco maco vecere ruckovi pokloni itd..Imam svoj stan, kola, pare i nekad i mene stvarno mrzi sa devojkom da idem po restoranima i kazem da dodje do mene ili ja do nje. I od jedne i od hiljadu jedne sexom cete dobiti isto, bar tako ja vidim. Sta je ovoj omladini danas pa to je zalosno gledati, vrhunac je bio kada je neki lik nebitan izveo ribu u disko i da se ova na njegove oci prebaci za nas sto, trlja se o sve nas i na kraju se sa svima zvalila bukvalno..pozdrav feministkinjama :)

Ljudeskara

pre 2 godine

Zivimo u svetu egoisticnih i emotivno nezrelih ljudi. A nepisano pravilo je da svako mora da ima "vezu", kolko god nesposoban bio za tako nesto. Odatle sve te izopacene pojave i sa muske i sa zenske strane.

nadja

pre 13 godina

Ju sram nas bude, umesto lepo maramu na glavu i u kuhinju gde nam je mesto mi se jos usudjujemo da se ne javimo na telefon kad nas gospodar zove. Taj prljavi dekadentni zapadnjacki feminizam.

undercover angel

pre 13 godina

Gluposti! Problem ovdasnjih muskaraca, kako i pojedini komentari otkrivaju, je taj sto su nezreli, egocentricni, nespremni da osluskuju potrebe zene. Delom to i nije njihova krivica jer su patrijarhalno vaspitani, a zene su danas samostalne i emancipovane sto muskarcima otezava snalazenje u odnosima sa njima. Iz mojih predjasnjih iskustava (da, nisam se javljala na telefon, ali, ako sam zauzeta, ne volim da me prekidaju) muskarci uopste ne slusaju sta ti imas da kazes vec se ponasaju u skladu sa svojim zamislima i ocekivanjima?! Da problem nije bio u meni shvatila sam posle duzeg boravka u inostranstvu i izlazenja sa tamosnjim muskarcima (Holandjani). Naravno nisu ni svi Srbi takvi, covek sa kojim zivim je "retka zverka" u poredjenju sa sunarodnicima mu.:-)

Eca

pre 13 godina

Vecinu ovih stvari radim, nije lepo, znam, tek kad ih vidim napisane shvatim koliko je okrutno, ali nekako ako ja to ne radim njemu, znam da ce on biti grozan prema meni, s obzirom da na procenat nasilnika i svalera u nasem drustvu..

Dušan81

pre 13 godina

Svaka čast za članak! Nije nam članak Bog zna šta novo otkrio, ali konačno da neko napiše istinu o stvarnom stanju u društvu. Razni kvazi-liberalni i kobajagi pro-evropski i napredni mediji stalno forsiraju priču da je ovo zemlja u kojoj muževi i sinovi stalno tuku svoje majke, žene, sestre, a da te jadnice na njihove batine odgovaraju ljubavlju i toplinom. Koješta na kvadrat. Bar 90% žena u Srbiji su upravo ovakve kao u ovom članku, njihova slika i prilika. Jedino što vole na svetu su one same. Jedino kad pate je kad ne mogu nekome da izmuzu neki dinar za šopinge, putovanja, izlaske. Ne pada im napamet da same nešto zarade, da zasnuju porodicu. Potpuno jedna stvorenja koja ne haju ni zašta i nikoga sem samog sebe.
Nadam se da ćemo jednog dana čitati i kakve su prema roditeljima, jer oni na žalost još više pate od momaka i muževa.

Homoseksualac

pre 13 godina

Postoji metoda sa kojom muskarci mogu sebi jako da pomognu. Zove se METODA "PROSTITUTKA".
Ukratko, metoda se sastoji u sledecem: Nazoves-odradis- platis-odmaras. Ako ti se svidi platis opet, ako ne, dobijes drugi broj telefona.
Prednosti:
- Ona NIKAD ne davi i nema potrebu da joj ubijes samocu (citaj: razbijes dokonost i dangubu).
- Uvek odgovara na poziv, ako ne odmah onda posle 15 minuta.
- Ne place i ne koristi metode emotivnog ucenjivanja jer je cena unapred fiksirana. A i skodilo bi biznisu...
- Uvek si joj najbolji, verovatno jer druge i ne pamti.
- MNOGO su jeftinije od onih "postenih". Cizmice, tasnice, sminkice i sve ono sto ti nabijaju na nos kao "najskromnije" placaju same.
- Mozes da biras da te niko nista ne pita... a ni nju.
- Ne moras da mislis o tome sta radi, s kim je ili na koga misli dok je s tobom kao sa "postenom", jer kad ti se to i desi, mozes biti siguran da si u pravu.
- Mamu, tatu i ostale ne moras da upoznajes jer to ne spada u opis posla, a i verovatno bi skodilo istom.
- Ni jedan datum u vezi nje i njenih prijatelja/rodjaka ne moras da pamtis i da se osecas krivim kad ga zaboravis.
- PMS ih po definiciji ne muci, pa samim tim ni vas.
Mane:
- Ne ljube se, sto i nije neka mana.
- Racun za struju je veci jer masina za sudove ipak mora da radi. Ves masina je iovako odavno preuzela svoj domen, tako da se razlika i ne primeti.
- Ne znaju (a i nece) da kuvaju, sto mozda i nije tako lose osim ako ne zelite da probate njene gastronomske vestine u jelima koje valjda samo ona moze da jede. Mada, cak i kad se uracunaju cene restorana, opet ispadne jeftinije nego "domaca".
Kad bolje razmislim, metoda nema drugih mana...

Sin Bludimir

pre 13 godina

Na pocetku zabavljanja sa mojom devojkom ona nije trazila nikakvu naknadu za seksualne usluge. Predpostavio sam da je to normalno posto uziva i vishe od mene.
Kad sam postao OVISNIK pocela je traziti stvari za usluge, odnosno da "kamchi" cipele, telefone, narukvice...
Na kraju sam morao da prodam stan svoje pokojne babe da bi mogao mojoj ljubavi da izadjem u susret.
Tad posto je imala sve od garderobe i drugih drangulija rekla je da joj bolje dajem novac i da ce ona kupiti sta joj treba.
Nema problema, davao sam joj novac..
Nakon godinu dana nashe veze ja sam bio vrlo seksualno ispunjen, a ona mi se jedan dan pohvalila da je kupila novi stan.
Odlicno, pomislio sam, sad mozemo da zivimo zajedno, ne moram vishe da rentiram stan posto sam prodao babin.
Medjutim ona je bila na letovanju koje sam je castio posto je bila dobra i ona je kaze slucajno, a ja joj verujem, ostala u drugom stanju sa njenim sadasnjim deckom. Kaze, sapleo se lik itd., klasika vec, mislim ne treba da je krivim naravno.
Kad sam video da je tu u pitanju dete i da mi se ona ne javlja na telefon, ne javlja se posto nema vremena da napuni bateriju od obaveza prema detetu, ja sam se povukao.. Pa sta da radim, sto se kaze..

Perica

pre 13 godina

Mislim da su brojevi 10 i 4 definitivno najgori.

Nema nista gore da juris neku zensku citavu noc i onda na kraju svega da ti kaze da ''ima momka''. Desavalo mi se da se tako izvicem na te ''ribe'' i da ih posaljem u p.m. Ubih se od truda i jos me zavrce, pa nisam ja retard.

ona

pre 13 godina

Pa sve to isto ili slicno rade i mnogi muskarci :

1. Nece da se jave na telefon jer ih mrzi,udaraju ceznju,"ne cuju tel"...
2.Stalno bi da se vidjaju sa devojkom u stanu jer je "lepse i prijatnije" a ustvari ne bi da potrose ni dinar za izlazak
3. Ne prekidaju vezu iako su nezadovoljni dok ne nadju sledecu pa da mogu samo da se "presaltuju"
4. Emotivno manipulisu : "Ljubavi pa znas da te ja volim, to je bio samo prolazni flert..."
5. Muskarci bukvalno i cesto koriste fizicko nasilje kao znak da mu pripadate, da oni imaju glavnu rec, da vam se slucajno ne desi da ga ostavite ili prevarite
6. Omalovazavaju devojku pred njenim ili njegovim prijateljima
7. Obozavaju da flertuju, vidjaju se sa nekoliko osoba u isto vreme iako imaju devojku "koju vole i ozenice se njom"
8. Ne uskracuju sex ali imaju prevelike potrebe za istim i moraju to da podele sa mnostvo njih...
9. Znaju da ste na tu veceru cekali dugo ali njemu se ipak ostaje kod kuce "Ma draga lepse nam je ovde..."
10. Flert? Tu su najbolji. Uvek, na svakom mestu, u svkom pogledu...

Nikita

pre 13 godina

Smešan članak. Kada ćete na ovom mestu početi da objavljujete tekstove objektivnih stručnjaka, umesto tekstove isfrustriranih slavoželjaca?
Sve navedeno i muškarci rade ženama. Ljudi rade ljudima. Nema tu razlike među polovima, kako tekst tupavo implicira.

Miroslav

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da je neko konacno objavio iskren, kritican, istinit i politicki nekorektan clanak o zenama. Ovako se ponasa 90% zena, ako ne i vise, pogotovo kada vide da im to prolazi. Ja sam hvala bogu vec prepoznao vecinu od tih stvari, ali veoma je tesko izaci na kraj sa time i ostvariti neku smislenu vezu. Evo i zasto, na primer ja se potpuno posvetim devojci, i onda ona na primer krene da flertuje s nekim (a ja druge devojke ni ne primecujem), i kako onda covek da ne popizdi? Tako da mi je posle svega veoma tesko da budem potpuno posvecen devojci i da budem potpuno otvoren, jer znam da cu samo biti povredjen i da cu se osecati kao najveci magarac. Posle svega sa devojkama imam korektan odnos, ali ne nesto strastven i nisam im nesto posvecen, prosto imamo neku vrstu formalnog odnosa bez mnogo uzbudjivanja i mnogo emotivnosti. Zalosno, ali trenutno ne vidim nijedno drugo resenje, mozda dok ne naidje ona prava. Mada veliki broj devojaka postane "prava" kada vide da pocinje da im pada cena i da trebaju da nadju nekog da im bude tu pri ruci, a dok su mlade, lepe i pozeljne retko koja ce da bude posvecena jednom muskarcu.

SUROVA ŽENA

pre 13 godina

Muškarci su "stoka" i tako ih treba tretirati. Oni to vole i uživaju kad im je štikla za vratom, u suprotnom postaju nasilnici, mentalni ili fiziči savim je svejedno.

Lija36

pre 13 godina

Istina je da muskarci ne vole da vide zenu koja place pogotovo ako je doticna zena koja place pred zajednickom decom. Muskarci su meki na decu i sve ce uraditi da deca ne budu povredjena. Eto neke od nas to znaju da iskorise kao zadnjeg asa u kartama:-)

Владислав

pre 13 godina

Честитам аутору на садржајном и подстицајном чланку. Више о женском омаловажавању и ниподаштавању мушкараца можете прочитати у мојој књизи Мит о патријархату: да ли су мушкарци дискриминисани? (Београд, Metaphysica, 2009).

Selena

pre 13 godina

A muskarci kao ne rade ove stvari, come on!?:) Koliko puta ste culi da muskarac kaze "Javicu se" ili "Kad cemo na pice" a onda Vas vise nikada ne nazove? O cemu pricamo? Ocekujem text "10 okrutnih stvari koje muskarci rade zenama"!

Zena

pre 13 godina

Stvarno surovo i strasno!!! Po ovim vasim tekstovima izgleda da nas zene sve treba proterati iz Srbije. Tako da bi vi "muskarci" mogli da se volite medjusobno i na miru.

vojkan

pre 13 godina

zene se kotiraju ko pravednija bica?
mozda u Srbiji,svuda od mitologije do uma prosecnog muskarca zene vaze za podmuklija i pristrasnija bica.pa i iz raja ljudi su isterani zbog lukavosti zene.

crna

pre 13 godina

10 - Ne javljaju se na telefon
Ako vas neko jako smara, prirodno je da mu se necete javiti na telefon. Zato broj telefona ne treba davati svakom.

9 - Koriste muškarce za besplatna pića
Ne znam za ovo, retko izlazim, i uvek nosim svoj novac i planiram da ga licno trosim. Ne dopada mi se ideja da me neko casti samo zato sto ocekuje nesto zauzvrat.

8 - Koriste muškarce kao sigurnu rezervu
Muskarci inace ovo uopste ne rade. Ma ne, oni i ne planiraju da ostave sigurnu dragu, nego ce imati paralelne veze. Svaka za ponesto.
Ako nekog ne volis, koji ces onda djavo da budes s njim? Zivot je kratak, daj priliku i sebi i nevoljenom partneru.

7 - Emotivno manipulišu muškarcima
Mislim da ovakve manipulacije na ovdasnjim muskarcima ne pale, a i mogu da ih primenjuju samo odredjene zene, dakle klinke, i neke koje glume krhkost. To je neverovatno dosadno i svaki moron koji se pali na "krhku djevu" zasluzio je sta ga je snaslo.

6 - Koriste fizičko nasilje
Samo jedno pitanje: jeste li vi normalni?

Nikakvo nasilje nije u redu.

5 - Kritikuju svog dečka u javnosti
Nisko i bedno, ko to trpi bez obzira na pol, nije bolje ni zasluzio. Zao mi je.

4 - Ne otkrivaju svoj status
Klasicna muska prituzba. Pritom oni flertovanjem smatraju bilo kakvu ljubaznost sa zenske strane i ne ulazu trud ni da je pitaju da im kaze bilo sta o sebi posto su zauzeti opisivanjem vlastite persone. Necete doci do reci ni shvatiti sta hoce od vas a on ce vec biti uvredjen kad nakon onog sto smatra uspesnim flertom, otkrijte da se "dzabe trudio". Jadnik.

3 - Uskraćuju seks
Zasto bi sebe kaznjavale?

2 - Testiraju muškarce
Zavisi od situacije. Ima situacija kada treba malo postaviti granice, npr lupam, ako on svake godine ide sa drugarima na more, a vas ne pozove ni nakon 5 godina zabavljanja, pa treba se zapitati... Ili ako vas drzi u stogoj tajnosti i predstavlja kao "drugaricu", ili slicni pomalo ektremni ali postojeci slucajevi. Za sitnice ne treba potezati ucene. Jer to su ipak ucene i nisko je i jadno ucenjivati nekog za malo paznje.

1 - Flertuju da bi vas pravile ljubomornim
Svi flertuju i muskarci i zene u vezi. Samo oni koji su odrasli, sazreli i pronasli nekog sa kim bi se skrasili to nece raditi.
Ipak treba uzeti u obzir da kad su odrasli ljudi u vezi, onda su tu svojom voljom i mogu sami da odluce kako da izadju na kraj sa ponasanjem partnera koje im smeta. Niko nije prisiljen da trpi nekog ako su u normalnoj svojevoljnoj vezi. Ako vam nesto smeta kod partnera, pa nemate 10 godina, zreli ste, resite problem. Kukanje na necije ponasanje govori vise o osobi koja kuka nego o onoj drugoj na koju se zali.

Drugi muz

pre 13 godina

Imao sam pakao u prvom braku. Zena je bila toliko ljubomorna da me je neprestano proveravala, ispitivala i pratila. Iz cistog revolta poveo sam da je varam i onda je sve puklo jer sam se usput ludo zaljubio u tu drugu. Interesantno ta druga od kada sam sa njom me nikada nikada nije pitala gde sam i sta radim kada nisam sa njom i nikada mi ne bi palo na pamet da je varam i da izgubim to poverenje koja ona definitivno ima u mene.

dragana

pre 13 godina

slazem se 100% sa cinjenicama.
zene (ne vecina ) umeju da budu uracunato okrutne zle ne da uniste muskrca oca svoga deteta nego da zavade sve i svakoga sebi ukorist.
o zastiti muskaraca od takvih zena treba pisati vise ,ipak mi tezimo istinskoj ravnopravnosti .
pozdrav autoru!!

Lee

pre 13 godina

E ovako, ja sam lez, te mogu da posmatram iz ugla muskarca. Prijateju ja imam samo jedan komentar a to je da svaki muskarac koji dozivljava sva ova iskustva koja si naveo, ista ta iskustva dozivece i od svoje porodice i od svojih prijatelja. A princip nisam ja glup ko k. nego je ONA zla, je takva glupost da joj ja sad nemam komparacije! Moze da mu mlati sisama ispred face i da da se trlja i da mu kaze: Maco skoci u bunar! Ajde macooo, Ajde hop! - Pa ce on jadan a dobar da skoci a ona ZLA ga je namamila i iskoristila njegovu slabost. E... Gomila gluposti!

Raskoljnikov

pre 13 godina

Kvalitetan tekst. Ovo moze da se pogleda iz vise uglova, drugih primera, i nekako je logicno, jer je doslo vreme jednakih i jednakijih.
Orvel je jos davno rekao, fasizam buducnosti ce se kriti u anti fasizmu. Eto, imamo na primer situacije da u Sjedinjenim drzavama, imate zatvorske kazne jedne duzine za udaranje heteroseksualca, belca, hriscanina, i druge za urdaranje npr. jevreja, homoseksualca. Da me ne razumete pogresno, neke od ovih stvari radimo i mi muskarci, ali cinjenica je da se covecanstvo malo pogubilo po tom pitanju. Imamo zene kojima je sve od jednom na dohvat ruke, i muskarce koji ne mogu bez njih (vecina), i dolazimo u situaciju da je veci problem naci devojku/decka sa istim seksistickim shvatanjima, nego naci srodnu dusu s kojom bi trebao/la podeliti zivot. Stoga, da ne bi dolazili u situaciju da nam devojka lupa samare i da se namerno ne javlja na telefon, i da devojke ne bi dolazile u situaciju da im muskarci po ceo dan gledaju TV i nista ne rade, treba dobro da se zamislimo sta radimo, sta nam je potrebno i koliko je srazmerno ono sto dobijamo i pruzamo.

-------------

pre 13 godina

U pravu si Amor, evo tim ženskim manipulatorima primitivnih balkanaca (recimo navijača) pa nek sa njima oprobaju svoje veštine. Nađe krpa zakrpu. A ne da normalnima sole pamet, pa posle ako ih ne kazniš one kažu "ne ceni dovoljno sebe, pa što bih ga ja cenila...". A čovek bio samo civilizovan pa joj dao prostora da sebe iskaže i nadao se da će se ona promeniti. Ne može drugari više ovako, ovo se kažnjava bez ALI.

Nina

pre 13 godina

Surovo je ako "tek" nakon pola sata naglsim da imam decka?
Znaci ovako treba da bude: Pridje momak, a ti kazes: "Cao, Nina!- Imam decka! To nije kuga aman, pa da zaskacem momka koji je 100% hteo da me zeni ako mi je prisao, pa da mu ne slamam srce. Opusti se prijatelju, samo caskamo.... sama cu platiti pice.A posle ti mozda i dam ispravan broj, i gle cuda- javim se na isti ako ti budes takav frajer i sutra me trezan pozoves!!!

nebota

pre 13 godina

Ne znam za ostale ali mene zene ponekad umaraju. Mislim, sve zene.
Vechita pricha o trazenju "pravog" mushkarca, svaki ima neku manu...
Potrebna im je zashtita, sigurnost, zato shto je zivot tako strashan i surov...uzasan. BU, ZIVA SI!

I na kraju umru.
Smeshno...

O čemu Vi to?

pre 13 godina

"Od kada je feministički pokret uzeo maha i dobijena borba za jednakost među polovima izgleda da je prevladao seksizam u suprotnom smeru."

Ponašanje koje se opisuje u ovom takstu nema nikakve veze sa feminističkim pokretom, a kamoli da se može tvrditi da je borba za jednakost među polovima dobijena - gde je to dobijena?

Opisuju se karakterne osobine pojedinih žena, što više ima veze sa kućnim vaspitanjem i uzorima ponašanja tokom odrastanja.

Ivanaa

pre 13 godina

Potpuna istina, znam previse ovakvih zena, samo mi nisu jasni muskarci koji trpe ovakvo ponasanje! Zasto je toliko tesko biti kulturan i iskren ?

Giurra

pre 13 godina

Ne bih nazvao ovaj spisak ovako već "10 stvari koje žene pokušavaju da urade muškarcima" jer niti ih sve rade niti im sve uspevaju...
10) Nejavljanje na telefon jeste jadno, ali ako je lik smarač onda joj drugo i ne preostaje. Nisu žene u fazonu kao mi - direktno... A ako se ne javlja... pa to je njen problem - propušta dobru zabavu...
9) Neke da, neke ne. Većina ih u stvari uživa u pažnji i titranju, a ne konkretno u piću. Lično mislim da ne treba plaćati piće nekome koga si tek upoznao. Deluje jadno i ponizno, plus deluje kao da nekog hoćeš da kupiš... A one koje se pale na te fazone su i same jadne...
8) Devojke smatraju za vrlo okrutno, surovo i šovinistički kada se neko igra njihovim emocijama, ali obrnuto ne važi. Čak je ustaljena praksa. Da, često ne napuštaju trenutnu vezu dok ne nađu dovoljno potvrde u novoj. Devojke vole da rade "upgrade" kada se za to dođe u priliku, ali neće odmah da napuste trenutnu vezu. Lično mislim da je tu problem u muškarcima koji tu situaciju ne vide (druga žena to uočava maltene u startu) i koji ostaju zblanuti na raskid ili hladnoću. Čim devojka uđe u "upgrade" fazu, a očigledno veza jenjava i nema popravke - preduhitrite je. Napravite "upgrade" pre nje! :)
7) Nisu žene okrutne kada plaču da bi dobile nešto. To im je "ultimate weapon" pošto ženama nije problem da plaču, a mi muškarci, pošto maltene uopšte ne plačemo kapiramo plakanje kao nešto užasno...
6) Da, žene vole da zavale šamar muškarcu ili koleno u ... jer ne možemo da im vratimo isto. Nikada nisam udario ženu niti nameravam. Ako je već glupa da se koristi takvim fazonima pošto zna da joj muško neće vratiti istom merom - neka je. Takvoj se ne vraća na isti način, već nečim što ona kapira mnogo gore: totalnim odjebavanjem iz života, hladnoćom, nedostupnošću... Biće onda sa njene strane "fizičkog nasilja" nad samom sobom kad skapira da se zeznula :)
5) Ovo je stvarno često na TV-u i stvarno je čudno. Fenomen koji je verovatno posledica loših strana ženske emancipacije. Pošto su žene skapirale da su emancipacijom nešto dobile (jednakost, prava, poslovni ugled i pozicije...), ali sa druge strane izgubile (slabija muška pažnja, muška zaštita i maniri...), pa na taj način rade onu staru foru "ono što nemam, to mi i ne treba". Omalovažavaju muškarce da bi potvrdile stavku da im muškarci i ne trebaju. Takve iskompleksirane žene zaobilaziti. Trebaju one nama, kao i mi njima. Ko ne misli tako je ili gej (voli isti pol) ili ima emotivnih problema...
4) Zašto bi ti na početku rekla da li ima dečka ili ne? Pa ni ti se nisi još izjasnio da li samo malo ćaskate, flertujete ili štagod...
Osim toga nije ti rekla kroz 3 meseca da već ima dečka, već na početku. Što se mene tiče, fer...
3) Ozbiljna stavka. Žena koja namerno muškarcu uskraćuje seks (ne da joj nije do istog, već tendenciozno) je jadna. Nešto možda hoće (ili neće), pa pokušava da drži muškarca na pola: ima partnerku, a nema "akcije". Muškarci mogu pod takvim pritiskom da počnu da podilaze ženi ili da je iskuliraju i snađu se na drugoj strani. Lično mislim da je druga opcija mnogo bolja, čak i ako se muškarac ne snađe zaista "na drugoj strani", već je dovoljno da njegova partnerka to pomisli...
2) Ništa novo, žene stalno testiraju muškarce iz različitih razloga. Pravilan odgovor na test nije da se odmah prekine sve, poremete već napravljeni planovi i dojuri do nje bez realnog razloga. Žene su pametne i ni ona to ne bi uradila za tebe. Možda će se čak i naljutiti na muškarca to veče, verovatno i sledeći put ako se slična/ista situacija ponovi, ali će ga na duge staze više poštovati i ceniti pošto će skapirati da taj muškarac ceni svoje vreme, kao što ceni i njeno...
1) Ako flertuje sa drugima pred vama... uradi se "upgrade" na noviji, bolji model :) Jadna je i samosažaljiva pošto ljudi povređuju druge onim čega se, ustvari, sami plaše. Završiti po kratkom postupku, razlog za takav flert - nebitan. Ako niste jadni, jadnica vam i ne treba - nećete se naći sa njom :)

Nenad

pre 13 godina

Ja sam muskarac imam 32 godine, mislim da je ovo gomila gluposti.
Jeste postoje osobe koje koriste ove stvari ali to je sve normalno jer i one sazrevaju i svi mi prolazimo kroz ovakve ili slicne stvari, kako zene tako i muskarci.
Kao musko mogu da kazem, ko zna sta bi bilo samnom da se nisam opekao na nekolicinu ovih zamki, i mogu reci skoro sve su dobre ako ih muskarac iskusi jer onda zna svoje granice, da li ce da prihvati takvu zensku osobu i sebe u toj situaciji ili ce da produzi dalje.
To je i pitanje zrelosti, imate i zena i muskaraca u svojim 50 tim koji koriste ove nezrele mehanizme.
Ono sto je najbitnije biti iskren i reci cim nesto zasmeta.
Ja sam smatran za paranoika ali ako mi devojka kaze iskreno jesam flertovala sam jer to je normalno u komunikaciji sa ljudima i na poslu i u slobodno vreme. To radim i ja sa zenama ali zbog iskrenosti takodje znamo granicu.
Ok flertuj ali ti vidi sta ces i kako ces ako predjes granicu onda pusti i mene da predjem.
I zivimo fenomenalno

Kontra-udar

pre 13 godina

10 - Ne javljaju se na telefon

- To znaci da vas je otkacila. Pa dobro, korpa je korpa, sta sad? Idemo dalje i nema vise drame oko toga. Ima zena jos ...


9 - Koriste muškarce za besplatna pića

- Pa postoje granice. Mozes jednom, dva ili tri puta. Posle joj stavim do znanja - ili hoces ili neces. Budale koje cmizdre celog zivota za jednom zenom su BUDALE, kakvih sve manje ima.


8 - Koriste muškarce kao sigurnu rezervu

- Prevara kod mene znaci kraj svake komunikacije i raskid na najruzniji moguci nacin.


7 - Emotivno manipulišu muškarcima

- Cesta pojava, koja se moze izbeci preventivom, a koja se sastoji u tome da joj se bas i ne uslisi svaka zelja, vec mozda svaka druga ili treca. Rec NE postoji u svakom jeziku na ovoj planeti.

6 - Koriste fizičko nasilje

Samar sa njene strane tumacim kao jednostrani raskid sa njene strane. Prihvatam ga sa zadovoljstvom, uzimam kaput i odlazim iz njenog zivota zauvek. Nikakva moljakanja i plakanja joj nece pomoci da se predomislim. Nema sanse.

5 - Kritikuju svog dečka u javnosti

- Vidi tacku 6.

4 - Ne otkrivaju svoj status

- Ovo sam doziveo. A doziveo sam i ono: "Ja sam te posmatrala samo kao druga". U oba slucaja to znaci korpu. Vise srece u sledecem izvlacenju. :)

3 - Uskraćuju seks

- Kada se seks pretvori u rutinu njoj je dosadno i lako joj je da zivi i bez seksa. Sta da vam kazem - menjajte rutinu.

2 - Testiraju muškarce

- I to sam doziveo. Ne znam pouzdani lek za tu boljku.

1 - Flertuju da bi vas pravile ljubomornim

- Onda i ja krenem da flertujem i sta cemo onda? Ovo nisam nikada doziveo, doduse devojke sa kojima sam bio su uglavnom bile kruto patrijarhalno vaspitane ...

kiza

pre 13 godina

Sve to moze da se podvede pod:
1. Nesigurnost,
2. Iskompleksiranost,
3. Slabost
Veliki broj zena radi sve te stvari samo iz predhodnih razloga.

zena

pre 13 godina

@DeZaVu
"Najsurovije je kada moras biti sa njom a vise je ne volis..."

Molim te, objasni mi zasto moras?
Ja ne mogu da zamislim ijedan razlog da ostanem sa nekim koga ne volim jer u protivnom bi stetila sebi, toj osobi koju ne volim i deci koja sigurno to sve vide i osecaju

r

pre 13 godina

dobra inicijativa za clanak. jedino sam primetila da jedno 7 stavki odavde i muskarci primenjuju na devojkama.
gadim se sponzorusa ali su mi isto tako gadni i tipovi koji bi iz principa radije sljustili 5 rakija u sebe, nego 4 u sebe a 1 picence platili nekoj lepuskastoj sagovornici. meni npr. ne bi bio cim da platim pice nekom slatkom tipu. :)
nije mi zao kad sam vise pruzala nekom tipu nego sto zasluzuje ~ njegova greska sto to nije umeo da ceni i da sacuva.

g4

pre 13 godina

Zbog ovakvih stvari koje su plod industrijalizacije i upliva korporativnog nacina razmisljanja u samu biologiju odnosa medju ljudima, evropski narodi nestaju polako.

cvrle

pre 13 godina

dobar tekst. Ipak, nista sto muskarac KOJI ZNA sta zeli, mora da trpi vise od samo jednom.

Kada pocne da se ponasa kao krava - pogledajte sta mozete VISE OD SEKSA ocekivati od nje, psoto mozak ne mozete.
Neke ideje su da dovede drugarice npr.

Lancana reakcija

pre 13 godina

Zene su surove jer su ih muskrci naucili da budu takve!!!
Koliko puta se desilo da je zena bezala od muskarca od koga se bukvalno nije mogla odbraniti koji je bombardovao sa romanticnim izlivima ljubavi, obecanjima, zajednickoj sreci dok na kraju kada mu je dala ono sta je trazio nije cula frazu "ej pa ti znas da sam ja ozenjen i da imam decu i sta si ocekivala od mene"???
Bez pod zeninu suknju:-)

Amor

pre 13 godina

E pa onda ne preostaje drugo nista "obicnim smrtnicima" nego da jednostavno "raskantaju" sa takvim "surovim" zenama i da traze sebi neku manje surovu. A ovim tzv. surovim damama evo pun grad ovih surovih i zestokim momaka, pravih muskaraca pa da vidim da li ce njih moci tako da maltretiraju i da se izivljavaju..Nisam bas siguran...

da

pre 13 godina

Ja sam zensko, a iz dna duse mrzim sve ove stvari koje vidim da zene/devojke oko mene rade muskarcima. Ogavno, ali ogavno. Pritom - uskracivanje seksa - hahah CEMU? Ovo je tacka u kojoj ona ispada 10x veca jadnica nego on.

Zena koja voli

pre 13 godina

Nikada nisam plakala da bi nesto i od nekog dobila. Uglavnom sve sto imam sam zaradila sama i svojim trudom. Isto tako i u ljubavi, kada volim onda volim, nema lazi, nema ucena, nema prevara. Uglavnom samo dajem sve sto mogu da pruzim... pored svega toga sam zenskog pola. Mozda nisam normalna ali takva sam...

Dimilica

pre 13 godina

10 puta je pomenut pridev ''okrutan'' ali u zenskom rodu. Ovo kao da je pisao licno Adrijan Mol nakon raskida sa Pandorom. Za smehotres!

Freža

pre 13 godina

Pa evo šta treba uraditš: na primer ako kaže da hoće da te vidi a ti si joj rekao da si se već dogovorio sa društvom, i to sve začinjeno sa "ako me voliš..." - odmah je ostavi. Pa jasno ti je da te proverava i iskušava snagu tvog karaktera. Ako popustš, učiniće sve da te tako načetog još više uvuče u to da se osaćaš još više jadno i izmanipulisano. Ništa drugo nego momentalan raskid bez mnogo rasprave. Pa ne treba ti u životu da te devojka vuče za nos. To nije ono pravo i ono što vodi nečemu dobrom. To nije ljubav nego oholost pokvarenog uma. Ostavljajući na prvi znak da je devojka manipulator daješ i skroman doprinos da se ovaj ženski karijes kazni i prestane na globalnom nivou. Postoje i druge, a i normalne devojke....

STOJKO

pre 13 godina

Ovo sve što je navedeno rade uglavnom mlade devojke koje dobro izgledaju, pa ih život uči da im se tako može sa muškarcima jer su tražene i poželjne. Naravno da im mozak nije u stanju da integriše u misaonom procesu više od dva neurona, da bi ispoljile svoju samosvest o tome šta je u redu i šta nije u redu, i kako da postignu neki kvalitetniji odnos. A i zašto bi kad kapiraju da tako zadovoljavaju svoje potrebe – gomola nesigurnih muškaraca bi progutala ove koske samo da ih ima. Kasnije kad im padne cena postanu manje ohole... Ja imam 30 godina i kad god sam sa nekom takvom devojkom odmah raskidam. Još se nije rodila tako lepa devojka koja bi me navela da budem objekat ovakvih provokacija.
Odmah ostavljam bez mogućnosti za popravni. I nema tu nikakvog smisla razgovarati sa njom i osluškivati njene nazovi unutrašnje potrebe, jer ništa sadržajno i pametno nećete čuti. Ja sam ne radim takve stvari i prljave trikove i zato ne tolerišem isto. Svima toplo preporučujem da surovo reaguju na ove provokacije, jer je tako jedino ispravno. Naravno, ne mislim da nema zaista kvalitetnih devojaka niti da neki muškarci takođe to ne rade. Neka se jednostavno spoje dva ološa pa nek međusobno smeštaju jedno drugom, ja ovo ne opraštam ni sekund.

stereotipi out

pre 13 godina

Neverovatno je koliko mediji rade na tome da serviraju i ojačaju ženama i muškarcima predrasude o suprotnom polu.
Kome je u interesu da muškoženski odnosi budu loši?!
Verovatno ima ovakvih žena, ima takvih muškaraca (upoznala sam ih), ali je poražavajuće da su ZBOG MEDIJA ta ponašanja postala izgleda uobičajena i da se svi ponašaju kao po nekoj šemi iz opreza da ga onaj drugi ne izigra.
E, što se time propusti ljubav kao najlepši osećaj koji je neizmerno vredan u svakom smislu. Kvalitet života, standard življenja je mizeran ako SEBI uskratite osećanje ljubavi prema osobi koja vas privlači.

Prevarena recima

pre 13 godina

U sustini dobar tekst ali svaka akcija je reakcija...
Zena koja je spremna da unisti svoj zivot zbog ljubavi prema muskarcu koji tu ljubav ne zasluzuje je obicno kaznjena i obelezena na najgori moguc nacin.
To sto vam neko kaze "Volim te" ne znaci NISTA!!!
Sta ce ta zena u buducnosti raditi muskarcima ?

Bane NS

pre 13 godina

Mislim da je procenat žena koje se ovako ponašaju a koji se pominje malo preteran. Na taj zaključak nas navodi to što uglavnom po mestima po kojima se krećemo srećemo takve devojke, kada bi se malo osvrnuli oko sebe i šire otvorili oči videli bi da ima jako puno finih devojaka, koje su donekle i povučene pokušavajući da usklade svoje slobodno vreme sa obavezama i sl. Ali svi mi očekujemo da ćemo ući u neki noćni klub i naći onu pravu a tamo nas zapravo u većini slučajeva čeka u tekstu opisano.
Što se tiče manipulacije, žene koriste atribute ili trikove koji im stoje na raspolaganju, ako je prelepa i prezgodna onda su to fizički atributi, ako pak nije ni lepa ni zgodna manipuliše svojim poštenjem, tipa imate pored sebe sasvim prosečnu devojku koja ništa posebno ne čini za vas osim što vam uporno ponavlja "ja nisam kao druge devojke" ili "ti treba da znaš šta imaš pored sebe".
Ovo su ortodoksne gluposti, svaki muškarac koji je u životu imao više od pola devojke trebao bi da zna kako se ponaša devojka koja ga voli i poštuje, tada nije teško zaključiti šta su trikovi i manipulacije.
Inače, čak i kada naiđete na nekog ko pokušava da vas izmanipuliše ukoliko se postavite kako treba ta osoba će početi da vas poštuje (provereno). Recimo uzmimo baš primer tog dugo najavljivanog izlaska sa momcima. Recimo ja ako sam se nešto dogovorio sa nekim a devojka me zove da se vidim sa njom iz čista mira, znači nije nikakav ozbiljan niti objektivan razlog već eto testira dokle sam spreman da savijem kičmu, biće joj objašnjeno da sam ja to mnogo ranije dogovoroio i da je i ona sa tim odavno upoznata tako da nema razloga da se ljuti ili bilo šta drugo, sa druge strane naravno tu svoju principijelnost i doslednost morate dokazati i kada je ona u pitanju, znači ako ste joj obećali večeru ne možete je zvati i reći e drugari su se spontano okupili i piju od popodne pa zovu i mene, cela ekipa je tamo, znaš ima dve godine kako svi nismo bili na okupu......jednostavno ona mora da zna da ste vi to odbili jer ste joj obećali i da taj dogovor nećete prekršiti, e ko to ume da prepozna i ceni to je normalna devojka, naravno devojka koja vas zaista voli i koja je srećna kada ste i vi srećni reći će vam da idete sa njima jer zna da ćete je sutra zbog toga još više voleti ali tu u njenom glasu treba oceniti kada vam ona čisto reda radi ponudi opciju da preskočite večeru i vidite se sa njima jer joj je sama činjenica da joj to pričate neprijatna a kada vam to od srca kaže (naravno ostaje i opcija da tri puta premerite pre nego što ocenite da li taj podatak treba da provučete kroz njene uši).
Inače ne treba isključiti ni činjenicu da je većina sličnih manipulatora među muškarcima povredilo gomilu iskrenih i naivnih devojaka koje je kasnije teško naterati da se otvore ili koje se namerno ponašaju kao kučke iako u biti to nisu samo da ne bi opet bile povređene i slično.

Stanimir Branimir

pre 13 godina

I muskarci sve to rade, i sve je legitimno. Osim, naravno, tacke 6, koju ne opravdavam ni u jednom smeru.
Ali ako su oba partnera na istom intelektualnom nivou, onda se uspostavi ravnoteza pa nema nema mesta ni za jednu od tih tacaka.

Ana

pre 13 godina

Sad po ovome tekstu ispada da na bilo kakav gest paznje zene reaguju zlobno. Cista glupost!!! Sta je lose u tome da muskarac obasipa paznjom i poklonima zenu koju voli, pa toga je bilo od kad je sveta i veka, i sta se sad iscudjavate?! Pa toga ima i u zivotinjskom svetu, kakve sve budale prave muzjaci od sebe da bi osvojili i oplodili zenku i ostavili potomstvo. A i ova pojava kao i sve i druge ima svoje pomerene verzije u ljudskom svetu. Uostalom, zasto ako me frajer casti picem to znaci da ja moram da radim nesto sa njim, je l to ustanovljena neka tarifa, sta li?! Za pice dobijas poljubac, za veceru - seks!?
A da li ga devojka koristi ili ne, eeeeee, pa i mi se isto preznojavamo da li ce se doticni javiti posto spavamo sa njim, pa ako ne zove, sta sad, treba da osnujemo grupu "Surove stvari koje frajeri rade zenama" i da ih sve etiketiramo. Neeeeee, sledeci put cu mnogo bolje da ga vidim, cujem i procenim, i preuzecu odgovornost na svoj izbor.

Ona

pre 13 godina

Ne radim nista od ovoga, izmedju ostalog jer nemam vremena da se natezem sa nekim oko gluposti, pored obaveza ima toliko lepih stvari koje nikad necemo stici da uradimo da bi troslii vreme na bagatelu. Za ne poverovati, ali sam imala iskustvo sa muskarcima koji su se ovako ponasali. Koliko imam, toliko i trosim, a hvala Bogu sposobna sam da zaradim. Gde on voli, a ja ne volim, ne idem i obrnuto, ne trazim da me prati u stopu.
Tipujem da neke to vise nervira nego svih ovih deset stavki pa na kvadrat, a kako vidim provlace se po sajtu jos neka slicna zenska iskustva.
Ljudi koji su generalno zaludni vole ovakve igre moci (bolje receno nemoci).
Hvala Bogu da se pojavila i generacija muskaraca koja kapira da nismo bas toliko razliciti ni u dobru ni u zlu.

Nexy

pre 13 godina

Lep, pametan,visok, pun para,dobra kola, uvek zanimljiva osoba. San 90% devojaka i zena! Takvih ima ali malo! Zelis da ga imas i uspevas u tome.Sve je kao u snu ali pocinju problemi , pored tebe on ima jos 3-4 sa strane a (pregazio) je bataljon drugih slicne tebi koje sad za njim seku vene.Posle izvesnog vremena i tebi daje "korpu" jer je naso lepsu mladju! Ti se razocaravas ali se ne predajes pocinjes da juris slicnog idealnog muskarca ali tako ih je malo i svi su zauzeti! Odjednom se setis momka iz ulice sasvim prosecan tip lozio se na tebe ali nikad ne bi bila s njim! Pomislis ajd sta je tu je posluzice i ovaj medjutim on te cekao dugo shvatio da nema nista od cekanja pa nasao nekog ko ga voli sa svim nejegovim manama i vrelinama! Opet razocarenje vec si u godinama interesantne su mladje tebe vise niko i ne gleda proslo je tvoje! Postajes najgora moguca feministkinja mrzis muskarce,krivis ih za sve! Kupis psa uclanis se u neku NVO i juris oglase licne prirode ne bi li nasla nekog da sa njim ostaris.Zivot u samoci se nastavlja...Dali okriviti pisce bajki koje si u detinjstvu citala i poverovala da svaka devojka doceka princa na belom konju ili okriviti sebe sto si htela previse a izgubila ono sa cim bi bila zadovoljna!

TDS79

pre 13 godina

A kakve tek surove stvari zene rade drugim zenama. Ta tema je mnogo zanimljivija od od kuknjave kako muskarci tesko izlaze na kraj sa zenama i devojkama kojima ne mogu ili ne umeju da doskoce. Zensko-zenski odnosi su mnogo komplikovaniji, cesto suroviji ali i zanimljiviji od musko-zenskih o kojima vec mnogo toga znamo ali cesto prezvakavamo bajate, vec vise puta ispricane teme.

Bojan

pre 13 godina

Mislim da je dio koji se odnosi na rezervnu varijantu veoma rasiren i mozda najgori na ovom spisku. Znam dosta djevojaka koje su u vezi sa momcima prema kojima nista ne osjecaju (za razliku od druge strane), ima primjera i po 10 godina. Stoji zajedno sa momkom za stolom a drugarici koja stoji pored komentarise lika koji stoji iza njih i sa kojim pokusava da se kresne. Zamisli budes sa nekim godinama uzima ti vrijeme emocionalno te iskoristava i iscrpljuje i onda nadje sebi "upgrade". Ali i muskarci koji to ne prepoznaju i dopuste su posebna sorta.
Generalno kao sto jedan komentator rece, ljudi prolaze kroz razlicite faze zrelosti.. neki zauvijek ostaju zakucani na jednom nizem nivou.. najbolje zaobilizaiti i ne trositi vrijeme.. bolje biti sam nego sa budalom.

neko

pre 13 godina

ima tu i dobrih stvari i vecina stvari je ok ali mesati te stvari sa uskracivanjem seksa? zasto bi zena morala da se prepusti seksu ako ne zeli?? to je stvar koje obe strane treba da biraju i zele a ne jedna... strasno kako novinari menjaju i daju njhove vizije o tome sta bi trebalo da rade a sta ne dok bi elementarne slobode trebalo da budu postovane... ali kao sto rekoh ima i dobre stvari ovde ali potpuno se mesaju sa necim sto nema uopste veze sa ovim tekstom

faky

pre 13 godina

Za sex je potrebno dvoje, mislim i musko i zensko, tako se ne moze reci da je samo jedan pol ukljucen u prevare, situacija je relativno slicna kod oba pola.

student

pre 12 godina

Drugari mi govore da sam debil, da sam jos mlad i da treba da se izivim. Imam 22g i izlazim po klubovima od svoje 13g, doziveo bukvalno sve i svasta ali kada je o vezama rec uvek sam hteo da to bude nesto ozbiljnije i naravno ispadnem totalni idiot. Nikad mi se varanje partnera nije dopadalo a i da me uhvati potreba pa lepo das otpusnu listu i zdravo. Sa devojkom nisam samo zbog sexa, mnogi se busaju ja ovo ono ali verujte mi to su slucajevi koji se pokopaju u sopstvenim lazima. Da mi je toliko sex bitan pa jeftinije me izadje da okrenem broj odradim platim i cao, a ne da ja tu kuco maco vecere ruckovi pokloni itd..Imam svoj stan, kola, pare i nekad i mene stvarno mrzi sa devojkom da idem po restoranima i kazem da dodje do mene ili ja do nje. I od jedne i od hiljadu jedne sexom cete dobiti isto, bar tako ja vidim. Sta je ovoj omladini danas pa to je zalosno gledati, vrhunac je bio kada je neki lik nebitan izveo ribu u disko i da se ova na njegove oci prebaci za nas sto, trlja se o sve nas i na kraju se sa svima zvalila bukvalno..pozdrav feministkinjama :)

igor

pre 13 godina

Neko je dobio nogu skoro?Niti su sve zene iste,nito su svi muskarci isti.Zar je moguce da to neki jos nisu shvatili.A onom kome se ove stavke cesto desavaju,preporucujem mu da pocne da trazi devojke na drugom mestu.

neka vrsta čudesnog

pre 13 godina

Velika je stvar imati snagu i priznati sebi, da nekoj osobi nije stalo do vas i da je upravo sad, misli se odmah trenutak da ostavite takvu osobu. Bitno je da imate u sebi pozitivizam i volju kojom cete prihavatiti to rešenje kao najbolje. U isto vreme volite sebe najviše, posvetite se sebi najvise, izgradite sebe u jaku karakternu osobu, ako treba koristite i literaturu koja pokriva motivaciju i razvoj. Pre ili kasnije cete sresti osobu koja gaji slicne poglede na zivot. Pustite na volju svojoj velikodušnosti da odredi pravu meru u tolerisanju ženskih/muških kaprica, kod nekoga je to više kod nekoga manje. bio sam nekoliko puta odbačen od devojaka do kojih mi je bilo stalo i oko kojih sam se trudio svim kapacitetima, verovatno su one tada bile na ceni svesne svojih kvaliteta, koji su nažalost umanjile svojim surovim stavom. Bio sam izuzetno strpljiv i možda suviše tolerantan i nekajem se zbog toga, jer sam jednostavno učio život. Danas je druga priča i takve devojke/žene otkačim odmah, iako u svakoj od njih pokušavam da nadjem i iskopam prirodan šarm i dobrotu, ako vidim da je uporan zloća, izvinim joj se i zahvalim što mi je pravila društvo, poželim svako dobro i odem. Preporučujem da svaku frustraciju na polju ljubavi i ponižavanja od strane surpotnog pola uzmete kao lekciju i to je dobro koje će vas učiniti još odlučnijim u nameri da postanete pre svega pozitivna osoba sa jasnim načelima i snagom karaktera koji će vam u svakom trenutku pružiti utehu. Srdačan pozdrav

10562Sy

pre 13 godina

Ne znam bas, ima toliko zena i muskaraca takodje koji su u vezama koje su katastrofa a ne izlaze iz njih zbog straha i nesigurnosti, jadni su mi.Okolo flertuju, varaju, da nahrane ego, mislim sta reci, zalosno....Nisu samo zene manipulatori, iako ima i puno takvih...

DeZaVu

pre 13 godina

Nekad jednostavno nemas snage da uradis nesto za sebe pogotovo u situacijama gde ostatak porodice zavisi materijalno od tebe...Osude okoline, rodbine, dece....muka je to velika...

Lik

pre 13 godina

Ja sam upravo doživeo varijantu pod brojem 8, bila je na sigurnom putu da me prevari i samo zahvaljujuci crvu sumnje koji se uvukao u mene saznao sam to pre nego se i desilo.
Nije to bio samo flert, krenula je tom drugom da se zali kako sam joj dosadan i da samo glumi da joj je lepo sa mnom ali da joj eto trebam jer sve radim sto treba.
Kada sam saznao detalje price toliko mi se zgadila da sam izgovorio samo jednu recenicu, pokupio ono malo svojih stvari i otisao iz njenog zivota, ovoga puta zauvek.
Sta reci, kako ostati emotivno otvoren i cistog srca posle ovakvog iskustva...uzas koji je tesko i opisati.
Neko dole rece da je za ovakav odnos medju nama kriva zapadna civilizacija...ne mogu a da se ne slozim s tim...zenama je uzor Sex i Grad a muskarcima mozda Soprano gde svi imaju ljubavnice...nema nam spasa.

Slobo

pre 13 godina

Muskarci su shvatili gdje lezi novac i dali su zenama mastu i volju na izvolite u vidu serija,filmova i ubjedjenja, sve u korist novca i elem nekim se muskarcima to debelo odbija od glavu!mudrim naravno ne !

Ops...razvedena

pre 13 godina

Ima toga (manjak ljubavi)i kod zena i muskaraca. Znam nekoliko brakova u mojoj blizoj okolini koji su samo farsa...Neki uporno tvde da im brak nije farsa i nece to da priznaju jer se hvataju na istoriju, decu, imovinu i jednostavno misle da je ljubav navika u kojoj zive ucmali zivot. Nisam za to a krivim takve ljude jer svako ima pravo na svoj sopstveni izbor u zivotu ali... treba imati na umu da je zivot jedan. Upravo zbog toga nisam zelea da zivim farsu i nije mi zao. Interesantna cinjenica je da me uglavnom osudjuju oni koji nastavljaju zivot zvani farsa!

Andreja

pre 13 godina

Izuzetno dobar članak koji će, nadam se, pomoći i ženama i muškarcima da se više uvažavaju i kulturnije ponašaju.

Pitam se sada kako da budemo što manje naivni i kako da što brže prepoznamo manipulatore, i žene i muškarce?
Možda B92 dating? :-) A možda bi trebalo i da postoji državna služba za upoznavanje obzirom da je stvar od nacionalnog interesa?

Ljudeskara

pre 2 godine

Zivimo u svetu egoisticnih i emotivno nezrelih ljudi. A nepisano pravilo je da svako mora da ima "vezu", kolko god nesposoban bio za tako nesto. Odatle sve te izopacene pojave i sa muske i sa zenske strane.