Ponedeljak, 22.08.2016.

18:40

Naučnici: Vanzemaljci najverovatnije izgledaju ovako...

Izvor: Daily Mail

Nauènici: Vanzemaljci najverovatnije izgledaju ovako... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

141 Komentari

Sortiraj po:

Petar

pre 7 godina

E, a jeste čuli za ljude-reptile koji vladaju svetom? Ne? E, a jel verujete da u radio-aparatu živu mali ljudi? Ne? Pa vi onda ne umete da sanjarite. A šta je život bez snova? Šta je čovek koji ni u šta ne veruje čak ni u svoj vlastiti san i ne radi na njemu noć i dan? Ja ću vam reći šta je. Politički parazit ili homo parasitus politikantiensis, najpoznatije primitivno biće na planeti zemlji, vrlo velikog mozga. Nije vanzemaljac...

neutralni felsh

pre 7 godina

nema u blizini vanzemaljaca. mislim da tek na svaku jednu veliku galaksiju sleduje jedna razvijena civilizacija, maksimum dve, ali ovo potonje malo verovatno.

CATAPA

pre 7 godina

Ma kakvi vanzamaljci, svi mi koji sluzimo Bogu I Isusu znamo da su vanzemaljci samo maska za pale andjele ili takozvane djavole.
(Ana, 23. avgust 2016 03:14)
Ne služim ni Bogu ni Isusu, a mislim da je ovo potpuno tačno. "Vanzemaljci" su modernizovana verzija iste fantazije.

quantum

pre 7 godina

Budenje donosi mnoge odgovore, ali treba biti spreman za to. Inace, ovo je samo jedna od mnogobrojnih vrsta (koje su posecivale Zemlju)

onako

pre 7 godina

"Imali bi sposobnost rešavanja problema kao kod majmuna, kitova, delfina, pasa, papagaja i oktopoda. "

Umesto što nagađamo o njima, zašto ne napišete zašto su naučnici izdvojili baš ajmune, kitove, delfine, pse, papagaje i oktopode i koje su to njihove sposobnosti u rešavanju problema, verujem da bi bilo veoma zanimljivo svima.

Dusan Veletrznica

pre 7 godina

Da li verujes u vanzemaljce? DA! Da li si ih video? NE!
Da li verujes u Boga? DA! Da li si ga video i/ili osetio? NE!

O cemu mi pricamo... Okrenite se zivotu a ne zamajavanju...

alek

pre 7 godina

e,a sve mi lici na jednu epizodu saut parka gde neki vanzemaljci govore o tome kako je suludo misliti da na jednoj planeti moze da postoji i slon,i ptica, i crnac, i azijat, i belac...a ja se stvarno pitam...ako na zemlji moze da postoji milion razlicitih zivih bica...sto ne bi i bilo gde drugde...zasto bi ih generalizovali...kao da na toj nekoj drugoj planeti samo slonovi zive

Joca

pre 7 godina

Ono sto sigurno znam je da ne izgledaju ovako. I ono sto sigurno znam je da su ljudi izasli iz necije laboratorije - covjek nikada nije nastajao od ribe ili zabe. Ono sto sigurno znam je da trebate malo vise slusati sebe. Nema nicega "gore" i nece vam pomoci ni jedna "visa sila", nego sami sebi.
I kazete svemir se nepresteno siri. U cemu se siri? A sta ako se ne siri vec se krece spiralno, popun naseg DNK?! :)

Dzo

pre 7 godina

@SmulecoOdlicno, nista te nisam razumeo. :) Imas onaj posao. Sta mislis kako su napravljene piramide? Ceo zivot je moj otac radio na tome i nista! Tj imao je dve teorije. (nemoj ovo da shvatis kao neki test, svejedno imas posao).

hm

pre 7 godina

siguran sam da vanzemaljci ne liče tako. to je samo plod ljudske mašte, smisliti nešto da ne liči na ništa čega ima na zemlji. to je glupost. moguće je da i ta neka druga planeta bude identična kao i ova naša. jer i mi smo odnekud doneti na ovu planetu preko kometa i meteora. Na nekoj planeti se primi sve, a na nekoj ponešto ili ništa. To je kao kad sejete njivu, na nekoj će dobar prinos biti, nekoj delimično , a na nekoj nikako.

ford

pre 7 godina

Procitao sve komentare na tekst i vidim da se svi razumete u temu onoliko koliko mozak dozvoljava da se poimaju stvari,a ono sto ste svi napisali je generalno inteligentnije od samog clanka(moje misljenje)..
Zato i pisem svoj jer vidim da imam kome,a to bi bila preporuka od mene svima koji na to nisu naleteli,bar slucajno kao ja,a to je 'Drejkova jednacina' kojom je pomenuti naucnik najjednostavnijom matematikom objasnio koliko su velike sanse za postojanjem inteligentnih bica samo u nasoj galaksiji..!

Artemis Foul

pre 7 godina

naucnicima" bih porucio da se prvo pozabave rakom dijabetesom raznim sindromima itd hivom itd pa kad sve to rese onda mogu da bistre vasionsku politiku i da se bave spekulacijama kako najverovatnije izgledaju vanzemaljci.
(bikkojisedi, 22. avgust 2016 23:33)
######
Pa što onda ne digneš tvoje ..., uči desetak godina pa slobodno traži lek za rak. Nee, lakše je da se sedi, ne radi ništa i kuka o tome zašto svi ostali ne rade ono što ti hoćeš i to za džabe.

Vaseljena

pre 7 godina

Toliko mizerno poznajemo kosmos da su ovo samo nagađanja na osnovu naše planete. Pitanje da li uopšte možemo našim čulima spoznati vanzemaljce. A u svakom slučaju je bolje nemati kontakt sa njima zato što ne možemo ni zamisliti kakva su to stvorenja.

Rajko

pre 7 godina

Jedino što je ptrebno da be se matriaja smatrala živom jeste prenošenje informacija sa generacije na generaciju. Možda to negde pstoji na način drugačiji nego sa DNK, RNK, ugljeničnom ("organskom") hemijom i vodom.

Nele

pre 7 godina

pa posto se svemir siri i to gledano sa nase zemlje u svim pravcima, znaci da je nasa planeta mladja od najudaljenije planete koju vidimo, dakle sve civilizacihe koje postoje u svemiru su starije od nase.Verovatno i mnoge od njih su i naprednije od nase.

Darvine, Darvine...

pre 7 godina

"Osim onih nastalih bilateralnom simetrijom, koju su nam potrebni za funkcionisanje, neki elementi našeg tela su tu čistom slučajnošću evolucije"

Da li to naši vredni istraživači sugerišu da na stvaranje funkcionalnosti pretežno utiče nešto drugo osim "čiste slučajnosti evolucije".

Bratakus

pre 7 godina

NASA nova religija
veurjemo ovo,verujemo ono,verujemo crne rupe da nisu crne,verujemo da sunce nije sunce,verujemo...
sve neka verovanja i predpostavke

Joc@

pre 7 godina

Ako žive na planeti na kojoj vladaju isti fizički zakoni kao na Zemlji, najverovatnije je da ti ''ljudi'' liče na nas. Zašto? Kao što čoveku, konstruktoru i stvaraocu mašina, sve njegove mašine liče, zato što rade na istim principima (gravitacije, materije, atmosfere, energije, fizičkih zakona slabih i jakih sila...), tako, po istoj logici, i sva Božja stvorenja na Zemlji liče. Zato, nema razloga da na toj planeti (takođe Božjoj bašti kao što je i Zemlja) bude drugačije. Jer su i oni kao i mi stvorenja istog Tvorca.

pre 7 godina

Možda će prvi vanzemaljci biti potomci stanovnika sa planete Zemlje koji će se naseliti na nekoj drugoj planeti, a možda će to biti jedini vanzemaljci koje ćemo sresti!

zagor

pre 7 godina

sta je uopste zivot? nasa civilizacija je stavila znak jednakosti izmedju pojma zivot i pojma reprodukcije proteinskih lanaca. znaci, ako ima reprodukcije proteinskih lanaca, onda je to zivot, ako nema, onda nije. to je apsolutna idiotija i razmisljanje ograniceno kao plot.
nije li ideja izlozena u romanu (posle i filmu) Solaris 1000x genijalnija (Solaris je entitet koji izgleda kao planeta, ali koji moze da misli i stvara na nivou neuporedivo superiornijem nego covek)? nije li cak i razmisljanje praistoriskih ljudi, koji su i kamen i vodu itd. smatrali za oblike zivota bilo kreativnije?
kamen i mesec i majmun i covek su nastali od zvezdane prasine... sve tece, sve se menja, sve je povezano... i sve je to zivot.
naucnici koji smatraju da je zivot samo ono sto je vezano za DNK su ograniceni vise od katolicke inkvizicije koja je insistirala na geocentricnom modelu univerzuma.
u sustini, naucnici nisu bas mastoviti. to su uglavnom zanatlije koje umesto cekica koriste naucnu metodu, ali nivo kreativnosti i sposobnost nelinearnog i inovativnog misljanja je apsolutno isti kao kod opancara. to se vidi i kada pokusaju da predju u domen naucne fantastike. sta je ovde fantasticno? tako ograniceno i dosadno (marsovci manje jedu, pa su im mala usta i mnogo gledaju u ekran u mraku, pa imaju krupne oci... OMG!!!)

Smuleco

pre 7 godina

Život mora da se bazira na ugljeniku. Naime, prvi sledeći "kandidat", element silicijum, koji je u istoj 4a grupi PSE, odmah ispod ugljenika, ima veći atomski poluprečnik(veće sterne smetnje pri "pakovanju"atoma Si), veći udeo metalnog karaktera(gradi amfoterne okside), i neke druge specifičnost, tako da postoji oko 300000 njegovih jedinjenja, što je daleko manje, u odnosu na, nekoliko miliona jedinjenja ugljenika. Takođe, organska jedinjenja ugljenika sa hetero-atomima(hetero- atomi=kiseonik, sumpor, azot), a koja su neophodna biohemijska osnova za izgradnju proteina, nukleinskih kiselina i značajnih alkaloida, su mnogobrojna i raznolika, dok silicijum daleko teže, i sa termodinamički nepovoljnijim bilansom, gradi vrlo malo hetero-jedinjenja, koja bi bila paralela istima kod ugljenika. Jednostavno, ma gde nastao, život MORA da se bazira na ugljeniku kao osnovnom gradivnom "bloku" živih organizama, i ono što je najbitnije, jedino ugljenik može da gradi jedinjenja tipa purinskih i pirimidinskih baza nukleinskih kiselina, koje su odgovorne za "kodiranje" genetskih informacija, kao suštine, i glavnog preduslova života.

DarkoWW

pre 7 godina

Ovo je samo jedna od desetine vrsta, The Gray Alien, najpopularniji u svim pricama. Njihova tehnologija je malo naprednija od nase i često se može čitati po internetu da se viđaju na planeti zemlji. Ovako konzervativan tekst i opisivanje samo jedne vrste i nagađanje da oni tako izgledaju, to nema smisla. Postoje više desetina vrsta i neki izgledaju baš kao mi da se gotovo mogu uklopiti među nama. Neki izgledaju kao čudovišta a neki zauzimaju čak i energetski oblik i nisu vidljivi za naše oko jer pripadaju nekoj od drugih dimenzija. Pojam vanzemaljac i njihove vrste je vrlo opsežna tema i u jednom ovakvom članku nije moguće opisati ni 1% informacija samo o jednoj vrsti a kamo li pisati o svim vrstama i gatati njihov izgled. Kucajte na youtube Alien Species i videćete video o tome koji poprilično traje a detaljno opisuje svaku od vrsta i njihove karakteristike kao i politiku ciljeva.

Shadow

pre 7 godina

Ako vanzemaljci postoje (a ja verujem da postoje jer zašto bi mi bili jedini u neispitanom univerzumu jel?), onda su sigurno nalik nečemu što viđamo u filmovima takve tematike... Fizički izgled nekoga ili nečega u filmovima nikad nije napravljen "slučajno"... Takođe ni način na koji dotična "stvar" živi i na koji način funkcioniše. Bar je to moje mišljenje!

i tako to

pre 7 godina

Vlada M

nekako razumem sta kazete

a ja duboko verujem da nasa Tera je vanzemaljski entitet ... mrtva a ziva je, kada je previse zagolicamo uzvraca udarac ... kise, oluje , zemljotresi itd , isl ... neki cak kazu da dinosaurusi su tesko zloupotrebili gostoprimstvo na Teri , prezderavali su se, pa su ispustali velike kolicine gasova( prdeli su u obilnim kolicinama) i Tera ih je jednostavno zbrisala ... eto ostali su samo mali mamiferi

lun

pre 7 godina

Ne, mi njima izgledamo tako, ruzni smo im, destruktivni, cak i neobjasnjivi pa se mozda i zato bave nama.Izvinjavam se samo sam naslov procitao?!

mega-naucnik

pre 7 godina

Evolucija je veoma nepredvidiva, evo ko je mogao i da pomisli pre dvadesetak godina da ce zenama usta da evoluiraju u pacije kljunove?

Fenix

pre 7 godina

Vanzemaljci izgledaju potpuno isto kao i mi ,dok borave ovde na zemlji ! Necete ih prepoznati nikada . Inace cesto su im paravan najmocniji ljudi na planeti ,kojim ne mozete da pridjete sve i da zelite .
Razmislite o tome :-)

Eleftherios

pre 7 godina

naucnicima" bih porucio da se prvo pozabave rakom dijabetesom raznim sindromima itd hivom itd pa kad sve to rese onda mogu da bistre vasionsku politiku i da se bave spekulacijama kako najverovatnije izgledaju vanzemaljci.
(bikkojisedi, 22. avgust 2016 23:33)

Pa sigurno neće jedan astrofizičar da se bavi dijabetesom, postoji naučnici koji se time bave. Po tebi ni Tesla nije trebao ništa da smišlja dok se ne pronađu lekovi za sve moguće ljudske bolesti. U suštini ti je komentar vrlo plitkouman.

Branko

pre 7 godina

Kako to da ovi vanzemaljci liče na figurine iz Viče? Znači li to da su ljudi Vinčanske civilizacije znali kako izgledaju vanzemaljci? U Vičanskom pismu, koje je nastalo pre 7524 godina (Slovensko-Arijevski kalendar), je 22 slova istovetno slovima u današnjoj srpskoj ćirilici. U Slovensko-Arijevskom kalendaru postoji vremenska jedinica 1"SIG"=(1/302.096.358)SEK, zašto je bila potrebna tako mala vremenska jedinica našim precima pre 7524 godina?

Mirjana

pre 7 godina

Naprotiv, mislim da neki od nas znaju kako neki od vanzemaljaca izgledaju i to na osnovu direktnog kontakta sa zivim ili poginulim u akciji

Đole

pre 7 godina

Sledeće je verovatno kako izgledaju njihovi kučići, onda da li su bumbari isti kao naši, da li bubamare imaju plave tačke, a od naročito ogromnog značaja je koliko su veliki njihovi kitovi?

Da, i to na šta ste pomislili. To je od krucijalnog značaja.

Vlada M

pre 7 godina

Kako izgledaju? Verovatno postoje vanzemaljci sa organskom biohemijom kao i mi, i koji su verovatno jednoćelijski. Složeniji možda negde retko i postoje, ali kako izgledaju to nema šanse da se zamisli. Možda su neke zelene ptice sa hlorofilom koje se gnezde na planinama. Možda liče na lopte i sadrže neki prirodni antifriz jer im se more ledi svake godine. Pored ovoga možda postoje i neki makroorganizmi veličine cele planete i neorganske biohemije o čemu ni ne znamo ništa.

Cxevu

pre 7 godina

Pa oni rade ove slike i crteze na osnovu onoga sto su videli,tj vanzemaljaca u Nevadi.

Inace,vanzemaljac je i neki mravic koji trenutno hoda na Saturnu.Izvan Zemlje je.Ne mora da znaci da su vanzemaljci neka super nadarena bica.Moze da se desi da su zaostali,kao mi,zemaljci,iz njihovog ugla.

vanzemaljac

pre 7 godina

@miša zbog hemije. za sagorevanje je potreban kiseonik, a bez sagorevanja nema energije i time nema pokretanja niti života.

boppp

pre 7 godina

Gledao sam jednom emisiju gde sam cuo izuztetnu teoriju. Zapravo vanzemaljci su ljudi iz daleke buducnosti koji su otkrili nacin da putuju nazad kroz vreme. A ovako ce izgledati ljudi u dalekoj buducnosti usled evolucije : atrofija misica koji nece biti potrebni krupne oci, veliki mozak itd...

Sremac

pre 7 godina

@The Dark Days, Da su Srbi nebeski narod nije izjavio ni jedan Srbin već jedan Jevrejin. A sa druge strane Srbi su kosovskom bitkom odlučili da neće da se odeknu svog Boga i zbog toga žestoko postradali. Valjda smo zato i dobili taj epitet nebeskog naroda.

valkira

pre 7 godina

pa nije ugljenik jedini koji moze da pravi kompleksna jedinjenja, silicijum recimo. uostalom veliki artur klark je ovakve teoreticare nazvao planetarnim sovinistima jer ko kaze da za razvitak zivota mora da postoji planeta? magline prebogate kompleksnim jedinjenjima bi mogle da daju zivot takodje...

Onako samo usput

pre 7 godina

Važna je suština a ne forma. Ukoliko vanzemaljci postoje, nije bitan izgled već njihova unutrašnjost. Npr, ukoliko imaju tehnologiju to znači da imaju znanje a to uslovljava prenos znanja s generacije na generaciju, što podrazumeva obrazovni sistem koji podrazumeva postojanje države. Intelekt koji je doveo do toga podrazumeva posebnost ličnosti, odnos sukob, postojanje više država, ratove i sl, baš kao na Zemlji. I nije bitno kako izgledaju, već šta rade. To postoji i na Zemlji i nije vezano samo za ljude. Npr, delfini su u vodi na vrhu lanca ishrane,imaju nivo inteligencije deteta od 6 godina, udružuju se u grupe zbog lova, prave oruđa u njihovoj mogućnosti ili ih pronalaze da ne oštete njuške prilikom kopanja po morskom dnu zbog hrane, vode sukobe među sobom...

sasa jokic

pre 7 godina

Kazu da su im najslicniji momci iz Barija 1991....
Odakle uopste polaziste da vanzemaljci uopste miraju da po bilo cemu lice na nas? Mizda oni ne disu, ne jedu, mozda su totalno druga dimenzija, svet kakav ne poznajemo.
Malo mi je naivna ova analiza, vise logike ima u mojoj prvoj recenici.

Dejan

pre 7 godina

Jedno znam sve sto citam u vezi kosmosa naseg postanka i td sve vise sam siguran da nas naucnici lazu i mazu i da u stvari nenznaju nista . Pomalo se razumem u matematiku i fiziku i tako da mi neka objasnjenja nikako nisu jasna ako nezto izracunavaju vec poznatom semom formula .Takve gluposti i i izjave koje citam ovih dana navode me da uopste ne funkcionise Fizika kako je naucnici prestavljaju .Recimo da smo mi na 150000000 km od sunca i oni objasnavajuu zimu i leto tako sto je neka strana nase planete bliza suncu (smesno) kao da onaj ko je na 5 metara od sporeta je u leto a na 5 mi 10 cm zima na takvim udaljenostima nemoguce je tako drastocne promene da se manifestuju . Nauka samo uzima pare od naivnog naroda i izmosljaju neke bozone tamna tela od 160000 puta tamnija od plutona . Gde ga izracunase bas tako svaka im cas .Bas me interesuje kako je moguce kretanje u vakumu .Nisu gledali film od Dzeki Cena .Sama laz do lazi i ispiranje mozga Pravu istinu niko nezna .Znam da je priroda mnogo jednostavnija a ne neki kilometrei formula kojima objasnjavaju nas zivot sve same gluposti

bikkojisedi

pre 7 godina

"naucnicima" bih porucio da se prvo pozabave rakom dijabetesom raznim sindromima itd hivom itd pa kad sve to rese onda mogu da bistre vasionsku politiku i da se bave spekulacijama kako najverovatnije izgledaju vanzemaljci.

samuraj i et

pre 7 godina

Da, ovako izgledaju ali samo jedna vrsta od njih i to su cuveni Grejsi, koji su u svim filmovima namerno prikazani kao dobri , dok u stvarnosti nisu pozitivno orijentisani prema ljudima.

Oni su klonovi koje su napravili Rigeli koji sluze Draco Rasi ( reptilima ) .Ima ih vise vrsta. Nemaju organe za varenje niti reproduktivne organe. Hrane se enzimima iz ljudske krvi. Kada su siti, koza im je siva, kada su hladni, koza im je siva, i tada su opasni. Otuda i popularni naziv, mali zeleni. ( visoki od 120-140 cm )

Imaju tehnologiju da integrisu i dezintegrisu materiju. Cuveni su po otimanju ljudi i sakacenju stoke, radi hrane i eksperimenata. Pricaju telepatski. Nama ljudima smrde na izmet.

O njima i ostalim rasama mozete naci u Anticevoj knjizi- Istorija Galaksije, Zemlje i Coveka.

Pored ovog navedenog, mogu da kazem da sam ih sreo dva puta. Jednom na astralu moje sobe, kada je bio jedan od njih samo prisutan, koji je samo tu stajao a drugi put su mi oteli astralno ( energetsko telo ). Bilo ih je dvojica. I pricali su sa mnom telepatski. Nesto su mi radili sa umom ili su samo bili znatizeljni da vide da li sam kandidat za probudjenje. Inace oni rade sa ljudima koji imaju veci stepen duse i koji se polako probudjuju iz iluzije zivota. Mi imamo duse a oni nemaju. Zato smo im zanimljivi.

Kao sto rekoh- oni su samo jedna vrsta od mnogih drugih, inteligentnijih i opasnijih. Ima i dobrih po nas ljude.

todor

pre 7 godina

Gluposti, milijardu faktora minimum bi uticalo na izgled neke druge inteligentne vrste a mi chak nemamo nacine da predpostavimo sve te faktore kako bi mogli da simuliracemo potencijalni izgled neke od vrsti. Sama ljudska vrsta na ovoj planeti dozivljava transformacije i sve manje lici na rodjake samo 100 godina starije ... totalno je apsurdno uopste nagadjati ovakve stvari, prepustite to holivudu da radi u svrhu filmova.

Posmatrac

pre 7 godina

Nedavno sam video izlaganje jednog biologa na ovu temu (gost kod N.D. Tysona). Rekao je - ako vam neko kaze da je video vanzemaljca koji izgleda slicno coveku. dva oka, usta.. znajte da nije video vanzemaljca. Ogromna vecna bica na Zemlji je sagradjana po istom sablonu - zato sto svi imamo istog pretka.

the dark days

pre 7 godina

Nebeski narod i vanzemaljci?
Obavezno čitati: "Serbian Chronicles of Ancient Darkness"
U Srbiji se do danas ništa promenilo nije.

branhood

pre 7 godina

Zbog cega moraju sa izgledaju kao m
i? Tj ako se na "njihovoj" planeti zasniva zivot od elemenata kao na nasem moguce je(kao sto je navedeno u tekstu). Ali sta kao se kazi zivot zasniva na drugoj osnovi(da nije voda ili ko zna sta vec). Mi nikada necemo da saznamo za drugi zivot vam nase planete(znam da zvuci deprimirajuce ali je tako). Nas mozal radi tek nekih 7-10% kapaciteta. A za vise nase telo ne moze da izdrzi ta mozak radi punim kapacitetom(izuzev tesle koji je bio genije). Pozz

Ivan

pre 7 godina

Ako ti vanzemljaci, da ne kažem vanzemaljci, planiraju da svrate na majčicu Zemlju, neka bude 10. ili 25. u mesecu. Tada leže penzija, pa bih mogao od matorih da se žicnem za koju crvenu da ugostim drage putnike namernike kako dolikuje.

NoName

pre 7 godina

@zao mo vas je mnogo

Sve je moguce, jer sve postoji. Tako da i zivot ni iz cega i evokucija postoje. Evolucija je adaptacija na okolinu. Ukljuci mozak, iskljuci glupost.

haos

pre 7 godina

A sta ako smo mi na farmi i sluzimo za eksperimente sa nizim primatima a posle smrti kao hrana ili neki vid goriva i energije.Ako mi vidimo zivot kakav mi poznajemo i smatramo da svi drugi tako moraju onda smo u grdnoj zabludi.

samuraj i et

pre 7 godina

Da, ovako izgledaju ali samo jedna vrsta od njih i to su cuveni Grejsi, koji su u svim filmovima namerno prikazani kao dobri , dok u stvarnosti nisu pozitivno orijentisani prema ljudima.

Oni su klonovi koje su napravili Rigeli koji sluze Draco Rasi ( reptilima ) .Ima ih vise vrsta. Nemaju organe za varenje niti reproduktivne organe. Hrane se enzimima iz ljudske krvi. Kada su siti, koza im je siva, kada su hladni, koza im je siva, i tada su opasni. Otuda i popularni naziv, mali zeleni. ( visoki od 120-140 cm )

Imaju tehnologiju da integrisu i dezintegrisu materiju. Cuveni su po otimanju ljudi i sakacenju stoke, radi hrane i eksperimenata. Pricaju telepatski. Nama ljudima smrde na izmet.

O njima i ostalim rasama mozete naci u Anticevoj knjizi- Istorija Galaksije, Zemlje i Coveka.

Pored ovog navedenog, mogu da kazem da sam ih sreo dva puta. Jednom na astralu moje sobe, kada je bio jedan od njih samo prisutan, koji je samo tu stajao a drugi put su mi oteli astralno ( energetsko telo ). Bilo ih je dvojica. I pricali su sa mnom telepatski. Nesto su mi radili sa umom ili su samo bili znatizeljni da vide da li sam kandidat za probudjenje. Inace oni rade sa ljudima koji imaju veci stepen duse i koji se polako probudjuju iz iluzije zivota. Mi imamo duse a oni nemaju. Zato smo im zanimljivi.

Kao sto rekoh- oni su samo jedna vrsta od mnogih drugih, inteligentnijih i opasnijih. Ima i dobrih po nas ljude.

dusanmal

pre 7 godina

Kontra-indikacija, Sci-Fi Solaris. Skorasnja otkrica o pocetku zivota na Zemlji pokazuju da je "intelegentni planetarni okean" potpuno moguci evolucionarni put-tokom pocetne zivotne faze na Zemlji postojao je period u kome su svi organizmi u pra-okeanu delili i razmenjivali DNK/RNK, ponasajuci se kao jedan superorganizam.
Zasto je to vazno na ovu temu?-Zato sto je svo razmisljanje u clanku predisponirano da je sav zivot u Svemiru kao na Zemlji te da je razvojni put isti takav. Nije. Zivot moze iznici pod mnogim okolnostima i uzimati mnoge evolucionarne puteve. Jedino sto mozemo biti sigurni o ET je da ce nam biti strani u svakom, bioloskom, socijalnom i tehnoloskom smislu. (Okean iz Solarisa je samo jedan ekstreman primer, jednako moguc u Svemiru kao i mi).

Miša

pre 7 godina

Zašto bi vanzemaljci uopće bili čovjekoliki?
Zašto bi život postojao samo u uvjetima sličnim ovima na Zemlji?
Zašto bi život iz drugačijih uvjeta uopće sličio našem, našim procesima, našim oblicima?

realno

pre 7 godina

jedan od osnovnih principa prirode je stanje minimalne energije. to možemo interpretirati tako da svaki višak evolucijom biva odbačen.
kakva su obeležja dominantnih (inteligentnih) bića (kao npr homo sapiens)?
za efikasnu mobilnost minimalno su potrebne 2 noge.
za efikasnu upotrebu sredstava za rad 2 ruke.
za 3D vid i sluh (lociranje objekata u prostoru) minimalno su potrebna po 2 odgovarajuća senzora.
nije verovatno da bi planetno dominantni alien-i bili totalno ili bar značajno drugačiji od ljudi.

miki

pre 7 godina

Sad oni zakljucuju kako bi moglo da izgleda, i sta bi moralo da ima nesto sto ne znaju gde postoji i od cega bi moglo da zivi... Kicmeni stub, sposobnost koriscenja oruzja... Na mesec sleteli jednom (ako su i to) i raspredaju o vanzemaljcima. Jedino bi bilo neverovatno da smo sami u univerzumu.

Marko

pre 7 godina

Najverovatnije nam uskoro sledi lazna invazija vanzemaljaca.
Na vreme smo dobili istinu o ravnoj Zemlji, tako da znamo da ne postoje vanzemaljci, jedino demoni.

politikologapsolvent

pre 7 godina

Nagađanje na ovu temu je potpuno smešno, jer toliko malo znamo. Šta ako je naša osnovna premisa (dnk bazirana na ugljeniku) netačna? Žao mi je samo što uzbudljiva vremena tek dolaze, a ja neću biti tu da budem svedok.

Ispravljač krivina

pre 7 godina

Fizičari su otkrili 13 dimenzija.
A kad vidim naučno atropocentrični "subjektivizam"... Znam da tu od nauke nema nič.

Branko

pre 7 godina

Kako to da ovi vanzemaljci liče na figurine iz Viče? Znači li to da su ljudi Vinčanske civilizacije znali kako izgledaju vanzemaljci? U Vičanskom pismu, koje je nastalo pre 7524 godina (Slovensko-Arijevski kalendar), je 22 slova istovetno slovima u današnjoj srpskoj ćirilici. U Slovensko-Arijevskom kalendaru postoji vremenska jedinica 1"SIG"=(1/302.096.358)SEK, zašto je bila potrebna tako mala vremenska jedinica našim precima pre 7524 godina?

Jovan

pre 7 godina

Zašto bi život morao nužno biti biološki? Zašto bi vanzemaljske civilizacije morale ličiti na bilo šta što mi podrazumevamo pod životom?
Mi, ovakvi kakvi smo, osetljivi, zavisni od idealnih uslova u kojima se planeta nalazi u zavisnosti od matične zvezde nemamo šta da tražimo u za nas neprijateljskom svemiru. Samo nekoliko desetina kilometara od površine naše planete, za biološke stvorove poput nas je pakao.
U nezamislivo ogromnoj Vasioni, bilo bi besmisleno da ne postoje vanzemaljske civilizacije, koje mi nismo sposobni ni da zamislimo. Civilizacije koje su sposobne za zvezdani inženjering, za međugalaktička putovanja...
A, to kako mi zamišljamo vanzemaljce, je na nivou amebe koja zamišlja složenije oblike života.

zg232

pre 7 godina

Vjerujem da još negdje postoji neka vrsta koja ima razum, sličan nama ili razvijeniji. Ako postoje mnoge legende, posebno pacifičkih naroda da je Bog došao s 4. planete, sa slikama koje pokazuju Sunčev sustav, onda, iz nekog razloga, vjerojatno zbog neke kataklizme,dio Marsovaca je živio na zemlji, možda su vršili bioinženjering s tadašnjim vrsta, a možda su se razmnožavali sa Zemljanima. U svakom slučaju, čovjekov organizam ima nekoliko sastava koje se ne možu naći niti kod jedne životinjske vrste. Jedna od njih je zubna caklina. Druga stvar je da postoji tzv. praspermij, koji je iz svemira, raznim promjenama atmosfera došao do zemlje. Ako se pojave svemirci tijekom mog života, ne bi me iznenadilo da imamo sličan DNA. Uostalom, nije velika razlika u genomu muhe i čovjeka.

Пијаца

pre 7 godina

Милијарде година еволуције горе-доле. Што да се шкртари? Гађамо се милијардама као Бачевић, а онда брадоње у црним ризама зовемо смешнима и ненаучним догматицима. Љепота. Све лепо начуно објашњено, само немој да је неко рекао нешто против свете, неприкосновене науке и да је случајно лајнуо нешто о теорији еволуције. Одмах ломача, тољага, прогон и љагање. Стога - на те ваше милијарде, додајем још једну и подижем улог.

steva

pre 7 godina

Bravooo,pa ovi naučnici su zaista fantastični,u pravom smislu reči i ja nakon ove izjave očekujem da nam za koji dan otkriju jezik na kojem ćemo da komuniciramo,radio-frekvenciju i naravno galksiju sa koje će da pristignu ti tako dugo očekivani gosti.

OK, nazovite me ludim

pre 7 godina

Ja sam jednog upoznao uzivo. To braon stvorenje je izgledalo odvratno, sa velikim crnim ocima (nema ni malo belo). Eto, ja sam rekao, a vi me ismevajte. To niti hocu niti mogu da vam zabranim.

Epale

pre 7 godina

Ko je u mogucnosti neka kupi i procita knjigu Ricarda Dokinsa - SEBICNI GEN, ili SLIJEPI CASOVNICAR. Tekst je super, a on u knjigama detaljno objasnjava, obzirom da gorovu identicnost hemijskih elemenata u nama i svemiru, da se upravo mog ocekivati ekstremiteri, vid ili eho lokacija, i slicno. Cak je Nila Tajsnona uspio da rqzuvjeri od njegovog ismijavanja 'holivudskih' vanzemaljaca. :)

Miša

pre 7 godina

Zašto bi vanzemaljci uopće bili čovjekoliki?
Zašto bi život postojao samo u uvjetima sličnim ovima na Zemlji?
Zašto bi život iz drugačijih uvjeta uopće sličio našem, našim procesima, našim oblicima?

mega-naucnik

pre 7 godina

Evolucija je veoma nepredvidiva, evo ko je mogao i da pomisli pre dvadesetak godina da ce zenama usta da evoluiraju u pacije kljunove?

Eleftherios

pre 7 godina

naucnicima" bih porucio da se prvo pozabave rakom dijabetesom raznim sindromima itd hivom itd pa kad sve to rese onda mogu da bistre vasionsku politiku i da se bave spekulacijama kako najverovatnije izgledaju vanzemaljci.
(bikkojisedi, 22. avgust 2016 23:33)

Pa sigurno neće jedan astrofizičar da se bavi dijabetesom, postoji naučnici koji se time bave. Po tebi ni Tesla nije trebao ništa da smišlja dok se ne pronađu lekovi za sve moguće ljudske bolesti. U suštini ti je komentar vrlo plitkouman.

the dark days

pre 7 godina

Nebeski narod i vanzemaljci?
Obavezno čitati: "Serbian Chronicles of Ancient Darkness"
U Srbiji se do danas ništa promenilo nije.

Fenix

pre 7 godina

Vanzemaljci izgledaju potpuno isto kao i mi ,dok borave ovde na zemlji ! Necete ih prepoznati nikada . Inace cesto su im paravan najmocniji ljudi na planeti ,kojim ne mozete da pridjete sve i da zelite .
Razmislite o tome :-)

steva

pre 7 godina

Bravooo,pa ovi naučnici su zaista fantastični,u pravom smislu reči i ja nakon ove izjave očekujem da nam za koji dan otkriju jezik na kojem ćemo da komuniciramo,radio-frekvenciju i naravno galksiju sa koje će da pristignu ti tako dugo očekivani gosti.

Branko

pre 7 godina

Kako to da ovi vanzemaljci liče na figurine iz Viče? Znači li to da su ljudi Vinčanske civilizacije znali kako izgledaju vanzemaljci? U Vičanskom pismu, koje je nastalo pre 7524 godina (Slovensko-Arijevski kalendar), je 22 slova istovetno slovima u današnjoj srpskoj ćirilici. U Slovensko-Arijevskom kalendaru postoji vremenska jedinica 1"SIG"=(1/302.096.358)SEK, zašto je bila potrebna tako mala vremenska jedinica našim precima pre 7524 godina?

Đole

pre 7 godina

Sledeće je verovatno kako izgledaju njihovi kučići, onda da li su bumbari isti kao naši, da li bubamare imaju plave tačke, a od naročito ogromnog značaja je koliko su veliki njihovi kitovi?

Da, i to na šta ste pomislili. To je od krucijalnog značaja.

Vlada M

pre 7 godina

Kako izgledaju? Verovatno postoje vanzemaljci sa organskom biohemijom kao i mi, i koji su verovatno jednoćelijski. Složeniji možda negde retko i postoje, ali kako izgledaju to nema šanse da se zamisli. Možda su neke zelene ptice sa hlorofilom koje se gnezde na planinama. Možda liče na lopte i sadrže neki prirodni antifriz jer im se more ledi svake godine. Pored ovoga možda postoje i neki makroorganizmi veličine cele planete i neorganske biohemije o čemu ni ne znamo ništa.

Jovan

pre 7 godina

Zašto bi život morao nužno biti biološki? Zašto bi vanzemaljske civilizacije morale ličiti na bilo šta što mi podrazumevamo pod životom?
Mi, ovakvi kakvi smo, osetljivi, zavisni od idealnih uslova u kojima se planeta nalazi u zavisnosti od matične zvezde nemamo šta da tražimo u za nas neprijateljskom svemiru. Samo nekoliko desetina kilometara od površine naše planete, za biološke stvorove poput nas je pakao.
U nezamislivo ogromnoj Vasioni, bilo bi besmisleno da ne postoje vanzemaljske civilizacije, koje mi nismo sposobni ni da zamislimo. Civilizacije koje su sposobne za zvezdani inženjering, za međugalaktička putovanja...
A, to kako mi zamišljamo vanzemaljce, je na nivou amebe koja zamišlja složenije oblike života.

samuraj i et

pre 7 godina

Da, ovako izgledaju ali samo jedna vrsta od njih i to su cuveni Grejsi, koji su u svim filmovima namerno prikazani kao dobri , dok u stvarnosti nisu pozitivno orijentisani prema ljudima.

Oni su klonovi koje su napravili Rigeli koji sluze Draco Rasi ( reptilima ) .Ima ih vise vrsta. Nemaju organe za varenje niti reproduktivne organe. Hrane se enzimima iz ljudske krvi. Kada su siti, koza im je siva, kada su hladni, koza im je siva, i tada su opasni. Otuda i popularni naziv, mali zeleni. ( visoki od 120-140 cm )

Imaju tehnologiju da integrisu i dezintegrisu materiju. Cuveni su po otimanju ljudi i sakacenju stoke, radi hrane i eksperimenata. Pricaju telepatski. Nama ljudima smrde na izmet.

O njima i ostalim rasama mozete naci u Anticevoj knjizi- Istorija Galaksije, Zemlje i Coveka.

Pored ovog navedenog, mogu da kazem da sam ih sreo dva puta. Jednom na astralu moje sobe, kada je bio jedan od njih samo prisutan, koji je samo tu stajao a drugi put su mi oteli astralno ( energetsko telo ). Bilo ih je dvojica. I pricali su sa mnom telepatski. Nesto su mi radili sa umom ili su samo bili znatizeljni da vide da li sam kandidat za probudjenje. Inace oni rade sa ljudima koji imaju veci stepen duse i koji se polako probudjuju iz iluzije zivota. Mi imamo duse a oni nemaju. Zato smo im zanimljivi.

Kao sto rekoh- oni su samo jedna vrsta od mnogih drugih, inteligentnijih i opasnijih. Ima i dobrih po nas ljude.

boppp

pre 7 godina

Gledao sam jednom emisiju gde sam cuo izuztetnu teoriju. Zapravo vanzemaljci su ljudi iz daleke buducnosti koji su otkrili nacin da putuju nazad kroz vreme. A ovako ce izgledati ljudi u dalekoj buducnosti usled evolucije : atrofija misica koji nece biti potrebni krupne oci, veliki mozak itd...

Sremac

pre 7 godina

@The Dark Days, Da su Srbi nebeski narod nije izjavio ni jedan Srbin već jedan Jevrejin. A sa druge strane Srbi su kosovskom bitkom odlučili da neće da se odeknu svog Boga i zbog toga žestoko postradali. Valjda smo zato i dobili taj epitet nebeskog naroda.

sasa jokic

pre 7 godina

Kazu da su im najslicniji momci iz Barija 1991....
Odakle uopste polaziste da vanzemaljci uopste miraju da po bilo cemu lice na nas? Mizda oni ne disu, ne jedu, mozda su totalno druga dimenzija, svet kakav ne poznajemo.
Malo mi je naivna ova analiza, vise logike ima u mojoj prvoj recenici.

politikologapsolvent

pre 7 godina

Nagađanje na ovu temu je potpuno smešno, jer toliko malo znamo. Šta ako je naša osnovna premisa (dnk bazirana na ugljeniku) netačna? Žao mi je samo što uzbudljiva vremena tek dolaze, a ja neću biti tu da budem svedok.

valkira

pre 7 godina

pa nije ugljenik jedini koji moze da pravi kompleksna jedinjenja, silicijum recimo. uostalom veliki artur klark je ovakve teoreticare nazvao planetarnim sovinistima jer ko kaze da za razvitak zivota mora da postoji planeta? magline prebogate kompleksnim jedinjenjima bi mogle da daju zivot takodje...

Cxevu

pre 7 godina

Pa oni rade ove slike i crteze na osnovu onoga sto su videli,tj vanzemaljaca u Nevadi.

Inace,vanzemaljac je i neki mravic koji trenutno hoda na Saturnu.Izvan Zemlje je.Ne mora da znaci da su vanzemaljci neka super nadarena bica.Moze da se desi da su zaostali,kao mi,zemaljci,iz njihovog ugla.

Dejan

pre 7 godina

Jedno znam sve sto citam u vezi kosmosa naseg postanka i td sve vise sam siguran da nas naucnici lazu i mazu i da u stvari nenznaju nista . Pomalo se razumem u matematiku i fiziku i tako da mi neka objasnjenja nikako nisu jasna ako nezto izracunavaju vec poznatom semom formula .Takve gluposti i i izjave koje citam ovih dana navode me da uopste ne funkcionise Fizika kako je naucnici prestavljaju .Recimo da smo mi na 150000000 km od sunca i oni objasnavajuu zimu i leto tako sto je neka strana nase planete bliza suncu (smesno) kao da onaj ko je na 5 metara od sporeta je u leto a na 5 mi 10 cm zima na takvim udaljenostima nemoguce je tako drastocne promene da se manifestuju . Nauka samo uzima pare od naivnog naroda i izmosljaju neke bozone tamna tela od 160000 puta tamnija od plutona . Gde ga izracunase bas tako svaka im cas .Bas me interesuje kako je moguce kretanje u vakumu .Nisu gledali film od Dzeki Cena .Sama laz do lazi i ispiranje mozga Pravu istinu niko nezna .Znam da je priroda mnogo jednostavnija a ne neki kilometrei formula kojima objasnjavaju nas zivot sve same gluposti

Mirjana

pre 7 godina

Naprotiv, mislim da neki od nas znaju kako neki od vanzemaljaca izgledaju i to na osnovu direktnog kontakta sa zivim ili poginulim u akciji

Branko

pre 7 godina

Kako to da ovi vanzemaljci liče na figurine iz Viče? Znači li to da su ljudi Vinčanske civilizacije znali kako izgledaju vanzemaljci? U Vičanskom pismu, koje je nastalo pre 7524 godina (Slovensko-Arijevski kalendar), je 22 slova istovetno slovima u današnjoj srpskoj ćirilici. U Slovensko-Arijevskom kalendaru postoji vremenska jedinica 1"SIG"=(1/302.096.358)SEK, zašto je bila potrebna tako mala vremenska jedinica našim precima pre 7524 godina?

Smuleco

pre 7 godina

Život mora da se bazira na ugljeniku. Naime, prvi sledeći "kandidat", element silicijum, koji je u istoj 4a grupi PSE, odmah ispod ugljenika, ima veći atomski poluprečnik(veće sterne smetnje pri "pakovanju"atoma Si), veći udeo metalnog karaktera(gradi amfoterne okside), i neke druge specifičnost, tako da postoji oko 300000 njegovih jedinjenja, što je daleko manje, u odnosu na, nekoliko miliona jedinjenja ugljenika. Takođe, organska jedinjenja ugljenika sa hetero-atomima(hetero- atomi=kiseonik, sumpor, azot), a koja su neophodna biohemijska osnova za izgradnju proteina, nukleinskih kiselina i značajnih alkaloida, su mnogobrojna i raznolika, dok silicijum daleko teže, i sa termodinamički nepovoljnijim bilansom, gradi vrlo malo hetero-jedinjenja, koja bi bila paralela istima kod ugljenika. Jednostavno, ma gde nastao, život MORA da se bazira na ugljeniku kao osnovnom gradivnom "bloku" živih organizama, i ono što je najbitnije, jedino ugljenik može da gradi jedinjenja tipa purinskih i pirimidinskih baza nukleinskih kiselina, koje su odgovorne za "kodiranje" genetskih informacija, kao suštine, i glavnog preduslova života.

dusanmal

pre 7 godina

Kontra-indikacija, Sci-Fi Solaris. Skorasnja otkrica o pocetku zivota na Zemlji pokazuju da je "intelegentni planetarni okean" potpuno moguci evolucionarni put-tokom pocetne zivotne faze na Zemlji postojao je period u kome su svi organizmi u pra-okeanu delili i razmenjivali DNK/RNK, ponasajuci se kao jedan superorganizam.
Zasto je to vazno na ovu temu?-Zato sto je svo razmisljanje u clanku predisponirano da je sav zivot u Svemiru kao na Zemlji te da je razvojni put isti takav. Nije. Zivot moze iznici pod mnogim okolnostima i uzimati mnoge evolucionarne puteve. Jedino sto mozemo biti sigurni o ET je da ce nam biti strani u svakom, bioloskom, socijalnom i tehnoloskom smislu. (Okean iz Solarisa je samo jedan ekstreman primer, jednako moguc u Svemiru kao i mi).

Joc@

pre 7 godina

Ako žive na planeti na kojoj vladaju isti fizički zakoni kao na Zemlji, najverovatnije je da ti ''ljudi'' liče na nas. Zašto? Kao što čoveku, konstruktoru i stvaraocu mašina, sve njegove mašine liče, zato što rade na istim principima (gravitacije, materije, atmosfere, energije, fizičkih zakona slabih i jakih sila...), tako, po istoj logici, i sva Božja stvorenja na Zemlji liče. Zato, nema razloga da na toj planeti (takođe Božjoj bašti kao što je i Zemlja) bude drugačije. Jer su i oni kao i mi stvorenja istog Tvorca.

Пијаца

pre 7 godina

Милијарде година еволуције горе-доле. Што да се шкртари? Гађамо се милијардама као Бачевић, а онда брадоње у црним ризама зовемо смешнима и ненаучним догматицима. Љепота. Све лепо начуно објашњено, само немој да је неко рекао нешто против свете, неприкосновене науке и да је случајно лајнуо нешто о теорији еволуције. Одмах ломача, тољага, прогон и љагање. Стога - на те ваше милијарде, додајем још једну и подижем улог.

zg232

pre 7 godina

Vjerujem da još negdje postoji neka vrsta koja ima razum, sličan nama ili razvijeniji. Ako postoje mnoge legende, posebno pacifičkih naroda da je Bog došao s 4. planete, sa slikama koje pokazuju Sunčev sustav, onda, iz nekog razloga, vjerojatno zbog neke kataklizme,dio Marsovaca je živio na zemlji, možda su vršili bioinženjering s tadašnjim vrsta, a možda su se razmnožavali sa Zemljanima. U svakom slučaju, čovjekov organizam ima nekoliko sastava koje se ne možu naći niti kod jedne životinjske vrste. Jedna od njih je zubna caklina. Druga stvar je da postoji tzv. praspermij, koji je iz svemira, raznim promjenama atmosfera došao do zemlje. Ako se pojave svemirci tijekom mog života, ne bi me iznenadilo da imamo sličan DNA. Uostalom, nije velika razlika u genomu muhe i čovjeka.

haos

pre 7 godina

A sta ako smo mi na farmi i sluzimo za eksperimente sa nizim primatima a posle smrti kao hrana ili neki vid goriva i energije.Ako mi vidimo zivot kakav mi poznajemo i smatramo da svi drugi tako moraju onda smo u grdnoj zabludi.

Posmatrac

pre 7 godina

Nedavno sam video izlaganje jednog biologa na ovu temu (gost kod N.D. Tysona). Rekao je - ako vam neko kaze da je video vanzemaljca koji izgleda slicno coveku. dva oka, usta.. znajte da nije video vanzemaljca. Ogromna vecna bica na Zemlji je sagradjana po istom sablonu - zato sto svi imamo istog pretka.

Epale

pre 7 godina

Ko je u mogucnosti neka kupi i procita knjigu Ricarda Dokinsa - SEBICNI GEN, ili SLIJEPI CASOVNICAR. Tekst je super, a on u knjigama detaljno objasnjava, obzirom da gorovu identicnost hemijskih elemenata u nama i svemiru, da se upravo mog ocekivati ekstremiteri, vid ili eho lokacija, i slicno. Cak je Nila Tajsnona uspio da rqzuvjeri od njegovog ismijavanja 'holivudskih' vanzemaljaca. :)

NoName

pre 7 godina

@zao mo vas je mnogo

Sve je moguce, jer sve postoji. Tako da i zivot ni iz cega i evokucija postoje. Evolucija je adaptacija na okolinu. Ukljuci mozak, iskljuci glupost.

bikkojisedi

pre 7 godina

"naucnicima" bih porucio da se prvo pozabave rakom dijabetesom raznim sindromima itd hivom itd pa kad sve to rese onda mogu da bistre vasionsku politiku i da se bave spekulacijama kako najverovatnije izgledaju vanzemaljci.

zagor

pre 7 godina

sta je uopste zivot? nasa civilizacija je stavila znak jednakosti izmedju pojma zivot i pojma reprodukcije proteinskih lanaca. znaci, ako ima reprodukcije proteinskih lanaca, onda je to zivot, ako nema, onda nije. to je apsolutna idiotija i razmisljanje ograniceno kao plot.
nije li ideja izlozena u romanu (posle i filmu) Solaris 1000x genijalnija (Solaris je entitet koji izgleda kao planeta, ali koji moze da misli i stvara na nivou neuporedivo superiornijem nego covek)? nije li cak i razmisljanje praistoriskih ljudi, koji su i kamen i vodu itd. smatrali za oblike zivota bilo kreativnije?
kamen i mesec i majmun i covek su nastali od zvezdane prasine... sve tece, sve se menja, sve je povezano... i sve je to zivot.
naucnici koji smatraju da je zivot samo ono sto je vezano za DNK su ograniceni vise od katolicke inkvizicije koja je insistirala na geocentricnom modelu univerzuma.
u sustini, naucnici nisu bas mastoviti. to su uglavnom zanatlije koje umesto cekica koriste naucnu metodu, ali nivo kreativnosti i sposobnost nelinearnog i inovativnog misljanja je apsolutno isti kao kod opancara. to se vidi i kada pokusaju da predju u domen naucne fantastike. sta je ovde fantasticno? tako ograniceno i dosadno (marsovci manje jedu, pa su im mala usta i mnogo gledaju u ekran u mraku, pa imaju krupne oci... OMG!!!)

miki

pre 7 godina

Sad oni zakljucuju kako bi moglo da izgleda, i sta bi moralo da ima nesto sto ne znaju gde postoji i od cega bi moglo da zivi... Kicmeni stub, sposobnost koriscenja oruzja... Na mesec sleteli jednom (ako su i to) i raspredaju o vanzemaljcima. Jedino bi bilo neverovatno da smo sami u univerzumu.

samuraj i et

pre 7 godina

Da, ovako izgledaju ali samo jedna vrsta od njih i to su cuveni Grejsi, koji su u svim filmovima namerno prikazani kao dobri , dok u stvarnosti nisu pozitivno orijentisani prema ljudima.

Oni su klonovi koje su napravili Rigeli koji sluze Draco Rasi ( reptilima ) .Ima ih vise vrsta. Nemaju organe za varenje niti reproduktivne organe. Hrane se enzimima iz ljudske krvi. Kada su siti, koza im je siva, kada su hladni, koza im je siva, i tada su opasni. Otuda i popularni naziv, mali zeleni. ( visoki od 120-140 cm )

Imaju tehnologiju da integrisu i dezintegrisu materiju. Cuveni su po otimanju ljudi i sakacenju stoke, radi hrane i eksperimenata. Pricaju telepatski. Nama ljudima smrde na izmet.

O njima i ostalim rasama mozete naci u Anticevoj knjizi- Istorija Galaksije, Zemlje i Coveka.

Pored ovog navedenog, mogu da kazem da sam ih sreo dva puta. Jednom na astralu moje sobe, kada je bio jedan od njih samo prisutan, koji je samo tu stajao a drugi put su mi oteli astralno ( energetsko telo ). Bilo ih je dvojica. I pricali su sa mnom telepatski. Nesto su mi radili sa umom ili su samo bili znatizeljni da vide da li sam kandidat za probudjenje. Inace oni rade sa ljudima koji imaju veci stepen duse i koji se polako probudjuju iz iluzije zivota. Mi imamo duse a oni nemaju. Zato smo im zanimljivi.

Kao sto rekoh- oni su samo jedna vrsta od mnogih drugih, inteligentnijih i opasnijih. Ima i dobrih po nas ljude.

OK, nazovite me ludim

pre 7 godina

Ja sam jednog upoznao uzivo. To braon stvorenje je izgledalo odvratno, sa velikim crnim ocima (nema ni malo belo). Eto, ja sam rekao, a vi me ismevajte. To niti hocu niti mogu da vam zabranim.

Onako samo usput

pre 7 godina

Važna je suština a ne forma. Ukoliko vanzemaljci postoje, nije bitan izgled već njihova unutrašnjost. Npr, ukoliko imaju tehnologiju to znači da imaju znanje a to uslovljava prenos znanja s generacije na generaciju, što podrazumeva obrazovni sistem koji podrazumeva postojanje države. Intelekt koji je doveo do toga podrazumeva posebnost ličnosti, odnos sukob, postojanje više država, ratove i sl, baš kao na Zemlji. I nije bitno kako izgledaju, već šta rade. To postoji i na Zemlji i nije vezano samo za ljude. Npr, delfini su u vodi na vrhu lanca ishrane,imaju nivo inteligencije deteta od 6 godina, udružuju se u grupe zbog lova, prave oruđa u njihovoj mogućnosti ili ih pronalaze da ne oštete njuške prilikom kopanja po morskom dnu zbog hrane, vode sukobe među sobom...

realno

pre 7 godina

jedan od osnovnih principa prirode je stanje minimalne energije. to možemo interpretirati tako da svaki višak evolucijom biva odbačen.
kakva su obeležja dominantnih (inteligentnih) bića (kao npr homo sapiens)?
za efikasnu mobilnost minimalno su potrebne 2 noge.
za efikasnu upotrebu sredstava za rad 2 ruke.
za 3D vid i sluh (lociranje objekata u prostoru) minimalno su potrebna po 2 odgovarajuća senzora.
nije verovatno da bi planetno dominantni alien-i bili totalno ili bar značajno drugačiji od ljudi.

Ispravljač krivina

pre 7 godina

Fizičari su otkrili 13 dimenzija.
A kad vidim naučno atropocentrični "subjektivizam"... Znam da tu od nauke nema nič.

Bratakus

pre 7 godina

NASA nova religija
veurjemo ovo,verujemo ono,verujemo crne rupe da nisu crne,verujemo da sunce nije sunce,verujemo...
sve neka verovanja i predpostavke

Ivan

pre 7 godina

Ako ti vanzemljaci, da ne kažem vanzemaljci, planiraju da svrate na majčicu Zemlju, neka bude 10. ili 25. u mesecu. Tada leže penzija, pa bih mogao od matorih da se žicnem za koju crvenu da ugostim drage putnike namernike kako dolikuje.

Shadow

pre 7 godina

Ako vanzemaljci postoje (a ja verujem da postoje jer zašto bi mi bili jedini u neispitanom univerzumu jel?), onda su sigurno nalik nečemu što viđamo u filmovima takve tematike... Fizički izgled nekoga ili nečega u filmovima nikad nije napravljen "slučajno"... Takođe ni način na koji dotična "stvar" živi i na koji način funkcioniše. Bar je to moje mišljenje!

pre 7 godina

Možda će prvi vanzemaljci biti potomci stanovnika sa planete Zemlje koji će se naseliti na nekoj drugoj planeti, a možda će to biti jedini vanzemaljci koje ćemo sresti!

DarkoWW

pre 7 godina

Ovo je samo jedna od desetine vrsta, The Gray Alien, najpopularniji u svim pricama. Njihova tehnologija je malo naprednija od nase i često se može čitati po internetu da se viđaju na planeti zemlji. Ovako konzervativan tekst i opisivanje samo jedne vrste i nagađanje da oni tako izgledaju, to nema smisla. Postoje više desetina vrsta i neki izgledaju baš kao mi da se gotovo mogu uklopiti među nama. Neki izgledaju kao čudovišta a neki zauzimaju čak i energetski oblik i nisu vidljivi za naše oko jer pripadaju nekoj od drugih dimenzija. Pojam vanzemaljac i njihove vrste je vrlo opsežna tema i u jednom ovakvom članku nije moguće opisati ni 1% informacija samo o jednoj vrsti a kamo li pisati o svim vrstama i gatati njihov izgled. Kucajte na youtube Alien Species i videćete video o tome koji poprilično traje a detaljno opisuje svaku od vrsta i njihove karakteristike kao i politiku ciljeva.

vanzemaljac

pre 7 godina

@miša zbog hemije. za sagorevanje je potreban kiseonik, a bez sagorevanja nema energije i time nema pokretanja niti života.

Nele

pre 7 godina

pa posto se svemir siri i to gledano sa nase zemlje u svim pravcima, znaci da je nasa planeta mladja od najudaljenije planete koju vidimo, dakle sve civilizacihe koje postoje u svemiru su starije od nase.Verovatno i mnoge od njih su i naprednije od nase.

Rajko

pre 7 godina

Jedino što je ptrebno da be se matriaja smatrala živom jeste prenošenje informacija sa generacije na generaciju. Možda to negde pstoji na način drugačiji nego sa DNK, RNK, ugljeničnom ("organskom") hemijom i vodom.

ford

pre 7 godina

Procitao sve komentare na tekst i vidim da se svi razumete u temu onoliko koliko mozak dozvoljava da se poimaju stvari,a ono sto ste svi napisali je generalno inteligentnije od samog clanka(moje misljenje)..
Zato i pisem svoj jer vidim da imam kome,a to bi bila preporuka od mene svima koji na to nisu naleteli,bar slucajno kao ja,a to je 'Drejkova jednacina' kojom je pomenuti naucnik najjednostavnijom matematikom objasnio koliko su velike sanse za postojanjem inteligentnih bica samo u nasoj galaksiji..!

Vaseljena

pre 7 godina

Toliko mizerno poznajemo kosmos da su ovo samo nagađanja na osnovu naše planete. Pitanje da li uopšte možemo našim čulima spoznati vanzemaljce. A u svakom slučaju je bolje nemati kontakt sa njima zato što ne možemo ni zamisliti kakva su to stvorenja.

CATAPA

pre 7 godina

Ma kakvi vanzamaljci, svi mi koji sluzimo Bogu I Isusu znamo da su vanzemaljci samo maska za pale andjele ili takozvane djavole.
(Ana, 23. avgust 2016 03:14)
Ne služim ni Bogu ni Isusu, a mislim da je ovo potpuno tačno. "Vanzemaljci" su modernizovana verzija iste fantazije.

Marko

pre 7 godina

Najverovatnije nam uskoro sledi lazna invazija vanzemaljaca.
Na vreme smo dobili istinu o ravnoj Zemlji, tako da znamo da ne postoje vanzemaljci, jedino demoni.

i tako to

pre 7 godina

Vlada M

nekako razumem sta kazete

a ja duboko verujem da nasa Tera je vanzemaljski entitet ... mrtva a ziva je, kada je previse zagolicamo uzvraca udarac ... kise, oluje , zemljotresi itd , isl ... neki cak kazu da dinosaurusi su tesko zloupotrebili gostoprimstvo na Teri , prezderavali su se, pa su ispustali velike kolicine gasova( prdeli su u obilnim kolicinama) i Tera ih je jednostavno zbrisala ... eto ostali su samo mali mamiferi

Darvine, Darvine...

pre 7 godina

"Osim onih nastalih bilateralnom simetrijom, koju su nam potrebni za funkcionisanje, neki elementi našeg tela su tu čistom slučajnošću evolucije"

Da li to naši vredni istraživači sugerišu da na stvaranje funkcionalnosti pretežno utiče nešto drugo osim "čiste slučajnosti evolucije".

Artemis Foul

pre 7 godina

naucnicima" bih porucio da se prvo pozabave rakom dijabetesom raznim sindromima itd hivom itd pa kad sve to rese onda mogu da bistre vasionsku politiku i da se bave spekulacijama kako najverovatnije izgledaju vanzemaljci.
(bikkojisedi, 22. avgust 2016 23:33)
######
Pa što onda ne digneš tvoje ..., uči desetak godina pa slobodno traži lek za rak. Nee, lakše je da se sedi, ne radi ništa i kuka o tome zašto svi ostali ne rade ono što ti hoćeš i to za džabe.

Dusan Veletrznica

pre 7 godina

Da li verujes u vanzemaljce? DA! Da li si ih video? NE!
Da li verujes u Boga? DA! Da li si ga video i/ili osetio? NE!

O cemu mi pricamo... Okrenite se zivotu a ne zamajavanju...

alek

pre 7 godina

e,a sve mi lici na jednu epizodu saut parka gde neki vanzemaljci govore o tome kako je suludo misliti da na jednoj planeti moze da postoji i slon,i ptica, i crnac, i azijat, i belac...a ja se stvarno pitam...ako na zemlji moze da postoji milion razlicitih zivih bica...sto ne bi i bilo gde drugde...zasto bi ih generalizovali...kao da na toj nekoj drugoj planeti samo slonovi zive

quantum

pre 7 godina

Budenje donosi mnoge odgovore, ali treba biti spreman za to. Inace, ovo je samo jedna od mnogobrojnih vrsta (koje su posecivale Zemlju)

todor

pre 7 godina

Gluposti, milijardu faktora minimum bi uticalo na izgled neke druge inteligentne vrste a mi chak nemamo nacine da predpostavimo sve te faktore kako bi mogli da simuliracemo potencijalni izgled neke od vrsti. Sama ljudska vrsta na ovoj planeti dozivljava transformacije i sve manje lici na rodjake samo 100 godina starije ... totalno je apsurdno uopste nagadjati ovakve stvari, prepustite to holivudu da radi u svrhu filmova.

lun

pre 7 godina

Ne, mi njima izgledamo tako, ruzni smo im, destruktivni, cak i neobjasnjivi pa se mozda i zato bave nama.Izvinjavam se samo sam naslov procitao?!

onako

pre 7 godina

"Imali bi sposobnost rešavanja problema kao kod majmuna, kitova, delfina, pasa, papagaja i oktopoda. "

Umesto što nagađamo o njima, zašto ne napišete zašto su naučnici izdvojili baš ajmune, kitove, delfine, pse, papagaje i oktopode i koje su to njihove sposobnosti u rešavanju problema, verujem da bi bilo veoma zanimljivo svima.

branhood

pre 7 godina

Zbog cega moraju sa izgledaju kao m
i? Tj ako se na "njihovoj" planeti zasniva zivot od elemenata kao na nasem moguce je(kao sto je navedeno u tekstu). Ali sta kao se kazi zivot zasniva na drugoj osnovi(da nije voda ili ko zna sta vec). Mi nikada necemo da saznamo za drugi zivot vam nase planete(znam da zvuci deprimirajuce ali je tako). Nas mozal radi tek nekih 7-10% kapaciteta. A za vise nase telo ne moze da izdrzi ta mozak radi punim kapacitetom(izuzev tesle koji je bio genije). Pozz

hm

pre 7 godina

siguran sam da vanzemaljci ne liče tako. to je samo plod ljudske mašte, smisliti nešto da ne liči na ništa čega ima na zemlji. to je glupost. moguće je da i ta neka druga planeta bude identična kao i ova naša. jer i mi smo odnekud doneti na ovu planetu preko kometa i meteora. Na nekoj planeti se primi sve, a na nekoj ponešto ili ništa. To je kao kad sejete njivu, na nekoj će dobar prinos biti, nekoj delimično , a na nekoj nikako.

Joca

pre 7 godina

Ono sto sigurno znam je da ne izgledaju ovako. I ono sto sigurno znam je da su ljudi izasli iz necije laboratorije - covjek nikada nije nastajao od ribe ili zabe. Ono sto sigurno znam je da trebate malo vise slusati sebe. Nema nicega "gore" i nece vam pomoci ni jedna "visa sila", nego sami sebi.
I kazete svemir se nepresteno siri. U cemu se siri? A sta ako se ne siri vec se krece spiralno, popun naseg DNK?! :)

Dzo

pre 7 godina

@SmulecoOdlicno, nista te nisam razumeo. :) Imas onaj posao. Sta mislis kako su napravljene piramide? Ceo zivot je moj otac radio na tome i nista! Tj imao je dve teorije. (nemoj ovo da shvatis kao neki test, svejedno imas posao).

neutralni felsh

pre 7 godina

nema u blizini vanzemaljaca. mislim da tek na svaku jednu veliku galaksiju sleduje jedna razvijena civilizacija, maksimum dve, ali ovo potonje malo verovatno.

Petar

pre 7 godina

E, a jeste čuli za ljude-reptile koji vladaju svetom? Ne? E, a jel verujete da u radio-aparatu živu mali ljudi? Ne? Pa vi onda ne umete da sanjarite. A šta je život bez snova? Šta je čovek koji ni u šta ne veruje čak ni u svoj vlastiti san i ne radi na njemu noć i dan? Ja ću vam reći šta je. Politički parazit ili homo parasitus politikantiensis, najpoznatije primitivno biće na planeti zemlji, vrlo velikog mozga. Nije vanzemaljac...

the dark days

pre 7 godina

Nebeski narod i vanzemaljci?
Obavezno čitati: "Serbian Chronicles of Ancient Darkness"
U Srbiji se do danas ništa promenilo nije.

Dejan

pre 7 godina

Jedno znam sve sto citam u vezi kosmosa naseg postanka i td sve vise sam siguran da nas naucnici lazu i mazu i da u stvari nenznaju nista . Pomalo se razumem u matematiku i fiziku i tako da mi neka objasnjenja nikako nisu jasna ako nezto izracunavaju vec poznatom semom formula .Takve gluposti i i izjave koje citam ovih dana navode me da uopste ne funkcionise Fizika kako je naucnici prestavljaju .Recimo da smo mi na 150000000 km od sunca i oni objasnavajuu zimu i leto tako sto je neka strana nase planete bliza suncu (smesno) kao da onaj ko je na 5 metara od sporeta je u leto a na 5 mi 10 cm zima na takvim udaljenostima nemoguce je tako drastocne promene da se manifestuju . Nauka samo uzima pare od naivnog naroda i izmosljaju neke bozone tamna tela od 160000 puta tamnija od plutona . Gde ga izracunase bas tako svaka im cas .Bas me interesuje kako je moguce kretanje u vakumu .Nisu gledali film od Dzeki Cena .Sama laz do lazi i ispiranje mozga Pravu istinu niko nezna .Znam da je priroda mnogo jednostavnija a ne neki kilometrei formula kojima objasnjavaju nas zivot sve same gluposti

bikkojisedi

pre 7 godina

"naucnicima" bih porucio da se prvo pozabave rakom dijabetesom raznim sindromima itd hivom itd pa kad sve to rese onda mogu da bistre vasionsku politiku i da se bave spekulacijama kako najverovatnije izgledaju vanzemaljci.

Miša

pre 7 godina

Zašto bi vanzemaljci uopće bili čovjekoliki?
Zašto bi život postojao samo u uvjetima sličnim ovima na Zemlji?
Zašto bi život iz drugačijih uvjeta uopće sličio našem, našim procesima, našim oblicima?

Fenix

pre 7 godina

Vanzemaljci izgledaju potpuno isto kao i mi ,dok borave ovde na zemlji ! Necete ih prepoznati nikada . Inace cesto su im paravan najmocniji ljudi na planeti ,kojim ne mozete da pridjete sve i da zelite .
Razmislite o tome :-)

samuraj i et

pre 7 godina

Da, ovako izgledaju ali samo jedna vrsta od njih i to su cuveni Grejsi, koji su u svim filmovima namerno prikazani kao dobri , dok u stvarnosti nisu pozitivno orijentisani prema ljudima.

Oni su klonovi koje su napravili Rigeli koji sluze Draco Rasi ( reptilima ) .Ima ih vise vrsta. Nemaju organe za varenje niti reproduktivne organe. Hrane se enzimima iz ljudske krvi. Kada su siti, koza im je siva, kada su hladni, koza im je siva, i tada su opasni. Otuda i popularni naziv, mali zeleni. ( visoki od 120-140 cm )

Imaju tehnologiju da integrisu i dezintegrisu materiju. Cuveni su po otimanju ljudi i sakacenju stoke, radi hrane i eksperimenata. Pricaju telepatski. Nama ljudima smrde na izmet.

O njima i ostalim rasama mozete naci u Anticevoj knjizi- Istorija Galaksije, Zemlje i Coveka.

Pored ovog navedenog, mogu da kazem da sam ih sreo dva puta. Jednom na astralu moje sobe, kada je bio jedan od njih samo prisutan, koji je samo tu stajao a drugi put su mi oteli astralno ( energetsko telo ). Bilo ih je dvojica. I pricali su sa mnom telepatski. Nesto su mi radili sa umom ili su samo bili znatizeljni da vide da li sam kandidat za probudjenje. Inace oni rade sa ljudima koji imaju veci stepen duse i koji se polako probudjuju iz iluzije zivota. Mi imamo duse a oni nemaju. Zato smo im zanimljivi.

Kao sto rekoh- oni su samo jedna vrsta od mnogih drugih, inteligentnijih i opasnijih. Ima i dobrih po nas ljude.

steva

pre 7 godina

Bravooo,pa ovi naučnici su zaista fantastični,u pravom smislu reči i ja nakon ove izjave očekujem da nam za koji dan otkriju jezik na kojem ćemo da komuniciramo,radio-frekvenciju i naravno galksiju sa koje će da pristignu ti tako dugo očekivani gosti.

Joc@

pre 7 godina

Ako žive na planeti na kojoj vladaju isti fizički zakoni kao na Zemlji, najverovatnije je da ti ''ljudi'' liče na nas. Zašto? Kao što čoveku, konstruktoru i stvaraocu mašina, sve njegove mašine liče, zato što rade na istim principima (gravitacije, materije, atmosfere, energije, fizičkih zakona slabih i jakih sila...), tako, po istoj logici, i sva Božja stvorenja na Zemlji liče. Zato, nema razloga da na toj planeti (takođe Božjoj bašti kao što je i Zemlja) bude drugačije. Jer su i oni kao i mi stvorenja istog Tvorca.

Branko

pre 7 godina

Kako to da ovi vanzemaljci liče na figurine iz Viče? Znači li to da su ljudi Vinčanske civilizacije znali kako izgledaju vanzemaljci? U Vičanskom pismu, koje je nastalo pre 7524 godina (Slovensko-Arijevski kalendar), je 22 slova istovetno slovima u današnjoj srpskoj ćirilici. U Slovensko-Arijevskom kalendaru postoji vremenska jedinica 1"SIG"=(1/302.096.358)SEK, zašto je bila potrebna tako mala vremenska jedinica našim precima pre 7524 godina?

Пијаца

pre 7 godina

Милијарде година еволуције горе-доле. Што да се шкртари? Гађамо се милијардама као Бачевић, а онда брадоње у црним ризама зовемо смешнима и ненаучним догматицима. Љепота. Све лепо начуно објашњено, само немој да је неко рекао нешто против свете, неприкосновене науке и да је случајно лајнуо нешто о теорији еволуције. Одмах ломача, тољага, прогон и љагање. Стога - на те ваше милијарде, додајем још једну и подижем улог.

Shadow

pre 7 godina

Ako vanzemaljci postoje (a ja verujem da postoje jer zašto bi mi bili jedini u neispitanom univerzumu jel?), onda su sigurno nalik nečemu što viđamo u filmovima takve tematike... Fizički izgled nekoga ili nečega u filmovima nikad nije napravljen "slučajno"... Takođe ni način na koji dotična "stvar" živi i na koji način funkcioniše. Bar je to moje mišljenje!

Ivan

pre 7 godina

Ako ti vanzemljaci, da ne kažem vanzemaljci, planiraju da svrate na majčicu Zemlju, neka bude 10. ili 25. u mesecu. Tada leže penzija, pa bih mogao od matorih da se žicnem za koju crvenu da ugostim drage putnike namernike kako dolikuje.

branhood

pre 7 godina

Zbog cega moraju sa izgledaju kao m
i? Tj ako se na "njihovoj" planeti zasniva zivot od elemenata kao na nasem moguce je(kao sto je navedeno u tekstu). Ali sta kao se kazi zivot zasniva na drugoj osnovi(da nije voda ili ko zna sta vec). Mi nikada necemo da saznamo za drugi zivot vam nase planete(znam da zvuci deprimirajuce ali je tako). Nas mozal radi tek nekih 7-10% kapaciteta. A za vise nase telo ne moze da izdrzi ta mozak radi punim kapacitetom(izuzev tesle koji je bio genije). Pozz

boppp

pre 7 godina

Gledao sam jednom emisiju gde sam cuo izuztetnu teoriju. Zapravo vanzemaljci su ljudi iz daleke buducnosti koji su otkrili nacin da putuju nazad kroz vreme. A ovako ce izgledati ljudi u dalekoj buducnosti usled evolucije : atrofija misica koji nece biti potrebni krupne oci, veliki mozak itd...

Sremac

pre 7 godina

@The Dark Days, Da su Srbi nebeski narod nije izjavio ni jedan Srbin već jedan Jevrejin. A sa druge strane Srbi su kosovskom bitkom odlučili da neće da se odeknu svog Boga i zbog toga žestoko postradali. Valjda smo zato i dobili taj epitet nebeskog naroda.

Nele

pre 7 godina

pa posto se svemir siri i to gledano sa nase zemlje u svim pravcima, znaci da je nasa planeta mladja od najudaljenije planete koju vidimo, dakle sve civilizacihe koje postoje u svemiru su starije od nase.Verovatno i mnoge od njih su i naprednije od nase.

samuraj i et

pre 7 godina

Da, ovako izgledaju ali samo jedna vrsta od njih i to su cuveni Grejsi, koji su u svim filmovima namerno prikazani kao dobri , dok u stvarnosti nisu pozitivno orijentisani prema ljudima.

Oni su klonovi koje su napravili Rigeli koji sluze Draco Rasi ( reptilima ) .Ima ih vise vrsta. Nemaju organe za varenje niti reproduktivne organe. Hrane se enzimima iz ljudske krvi. Kada su siti, koza im je siva, kada su hladni, koza im je siva, i tada su opasni. Otuda i popularni naziv, mali zeleni. ( visoki od 120-140 cm )

Imaju tehnologiju da integrisu i dezintegrisu materiju. Cuveni su po otimanju ljudi i sakacenju stoke, radi hrane i eksperimenata. Pricaju telepatski. Nama ljudima smrde na izmet.

O njima i ostalim rasama mozete naci u Anticevoj knjizi- Istorija Galaksije, Zemlje i Coveka.

Pored ovog navedenog, mogu da kazem da sam ih sreo dva puta. Jednom na astralu moje sobe, kada je bio jedan od njih samo prisutan, koji je samo tu stajao a drugi put su mi oteli astralno ( energetsko telo ). Bilo ih je dvojica. I pricali su sa mnom telepatski. Nesto su mi radili sa umom ili su samo bili znatizeljni da vide da li sam kandidat za probudjenje. Inace oni rade sa ljudima koji imaju veci stepen duse i koji se polako probudjuju iz iluzije zivota. Mi imamo duse a oni nemaju. Zato smo im zanimljivi.

Kao sto rekoh- oni su samo jedna vrsta od mnogih drugih, inteligentnijih i opasnijih. Ima i dobrih po nas ljude.

sasa jokic

pre 7 godina

Kazu da su im najslicniji momci iz Barija 1991....
Odakle uopste polaziste da vanzemaljci uopste miraju da po bilo cemu lice na nas? Mizda oni ne disu, ne jedu, mozda su totalno druga dimenzija, svet kakav ne poznajemo.
Malo mi je naivna ova analiza, vise logike ima u mojoj prvoj recenici.

Đole

pre 7 godina

Sledeće je verovatno kako izgledaju njihovi kučići, onda da li su bumbari isti kao naši, da li bubamare imaju plave tačke, a od naročito ogromnog značaja je koliko su veliki njihovi kitovi?

Da, i to na šta ste pomislili. To je od krucijalnog značaja.

DarkoWW

pre 7 godina

Ovo je samo jedna od desetine vrsta, The Gray Alien, najpopularniji u svim pricama. Njihova tehnologija je malo naprednija od nase i često se može čitati po internetu da se viđaju na planeti zemlji. Ovako konzervativan tekst i opisivanje samo jedne vrste i nagađanje da oni tako izgledaju, to nema smisla. Postoje više desetina vrsta i neki izgledaju baš kao mi da se gotovo mogu uklopiti među nama. Neki izgledaju kao čudovišta a neki zauzimaju čak i energetski oblik i nisu vidljivi za naše oko jer pripadaju nekoj od drugih dimenzija. Pojam vanzemaljac i njihove vrste je vrlo opsežna tema i u jednom ovakvom članku nije moguće opisati ni 1% informacija samo o jednoj vrsti a kamo li pisati o svim vrstama i gatati njihov izgled. Kucajte na youtube Alien Species i videćete video o tome koji poprilično traje a detaljno opisuje svaku od vrsta i njihove karakteristike kao i politiku ciljeva.

NoName

pre 7 godina

@zao mo vas je mnogo

Sve je moguce, jer sve postoji. Tako da i zivot ni iz cega i evokucija postoje. Evolucija je adaptacija na okolinu. Ukljuci mozak, iskljuci glupost.

pre 7 godina

Možda će prvi vanzemaljci biti potomci stanovnika sa planete Zemlje koji će se naseliti na nekoj drugoj planeti, a možda će to biti jedini vanzemaljci koje ćemo sresti!

Dusan Veletrznica

pre 7 godina

Da li verujes u vanzemaljce? DA! Da li si ih video? NE!
Da li verujes u Boga? DA! Da li si ga video i/ili osetio? NE!

O cemu mi pricamo... Okrenite se zivotu a ne zamajavanju...

Eleftherios

pre 7 godina

naucnicima" bih porucio da se prvo pozabave rakom dijabetesom raznim sindromima itd hivom itd pa kad sve to rese onda mogu da bistre vasionsku politiku i da se bave spekulacijama kako najverovatnije izgledaju vanzemaljci.
(bikkojisedi, 22. avgust 2016 23:33)

Pa sigurno neće jedan astrofizičar da se bavi dijabetesom, postoji naučnici koji se time bave. Po tebi ni Tesla nije trebao ništa da smišlja dok se ne pronađu lekovi za sve moguće ljudske bolesti. U suštini ti je komentar vrlo plitkouman.

Bratakus

pre 7 godina

NASA nova religija
veurjemo ovo,verujemo ono,verujemo crne rupe da nisu crne,verujemo da sunce nije sunce,verujemo...
sve neka verovanja i predpostavke

CATAPA

pre 7 godina

Ma kakvi vanzamaljci, svi mi koji sluzimo Bogu I Isusu znamo da su vanzemaljci samo maska za pale andjele ili takozvane djavole.
(Ana, 23. avgust 2016 03:14)
Ne služim ni Bogu ni Isusu, a mislim da je ovo potpuno tačno. "Vanzemaljci" su modernizovana verzija iste fantazije.

Smuleco

pre 7 godina

Život mora da se bazira na ugljeniku. Naime, prvi sledeći "kandidat", element silicijum, koji je u istoj 4a grupi PSE, odmah ispod ugljenika, ima veći atomski poluprečnik(veće sterne smetnje pri "pakovanju"atoma Si), veći udeo metalnog karaktera(gradi amfoterne okside), i neke druge specifičnost, tako da postoji oko 300000 njegovih jedinjenja, što je daleko manje, u odnosu na, nekoliko miliona jedinjenja ugljenika. Takođe, organska jedinjenja ugljenika sa hetero-atomima(hetero- atomi=kiseonik, sumpor, azot), a koja su neophodna biohemijska osnova za izgradnju proteina, nukleinskih kiselina i značajnih alkaloida, su mnogobrojna i raznolika, dok silicijum daleko teže, i sa termodinamički nepovoljnijim bilansom, gradi vrlo malo hetero-jedinjenja, koja bi bila paralela istima kod ugljenika. Jednostavno, ma gde nastao, život MORA da se bazira na ugljeniku kao osnovnom gradivnom "bloku" živih organizama, i ono što je najbitnije, jedino ugljenik može da gradi jedinjenja tipa purinskih i pirimidinskih baza nukleinskih kiselina, koje su odgovorne za "kodiranje" genetskih informacija, kao suštine, i glavnog preduslova života.

Dzo

pre 7 godina

@SmulecoOdlicno, nista te nisam razumeo. :) Imas onaj posao. Sta mislis kako su napravljene piramide? Ceo zivot je moj otac radio na tome i nista! Tj imao je dve teorije. (nemoj ovo da shvatis kao neki test, svejedno imas posao).

Joca

pre 7 godina

Ono sto sigurno znam je da ne izgledaju ovako. I ono sto sigurno znam je da su ljudi izasli iz necije laboratorije - covjek nikada nije nastajao od ribe ili zabe. Ono sto sigurno znam je da trebate malo vise slusati sebe. Nema nicega "gore" i nece vam pomoci ni jedna "visa sila", nego sami sebi.
I kazete svemir se nepresteno siri. U cemu se siri? A sta ako se ne siri vec se krece spiralno, popun naseg DNK?! :)

Marko

pre 7 godina

Najverovatnije nam uskoro sledi lazna invazija vanzemaljaca.
Na vreme smo dobili istinu o ravnoj Zemlji, tako da znamo da ne postoje vanzemaljci, jedino demoni.

Branko

pre 7 godina

Kako to da ovi vanzemaljci liče na figurine iz Viče? Znači li to da su ljudi Vinčanske civilizacije znali kako izgledaju vanzemaljci? U Vičanskom pismu, koje je nastalo pre 7524 godina (Slovensko-Arijevski kalendar), je 22 slova istovetno slovima u današnjoj srpskoj ćirilici. U Slovensko-Arijevskom kalendaru postoji vremenska jedinica 1"SIG"=(1/302.096.358)SEK, zašto je bila potrebna tako mala vremenska jedinica našim precima pre 7524 godina?

valkira

pre 7 godina

pa nije ugljenik jedini koji moze da pravi kompleksna jedinjenja, silicijum recimo. uostalom veliki artur klark je ovakve teoreticare nazvao planetarnim sovinistima jer ko kaze da za razvitak zivota mora da postoji planeta? magline prebogate kompleksnim jedinjenjima bi mogle da daju zivot takodje...

Ispravljač krivina

pre 7 godina

Fizičari su otkrili 13 dimenzija.
A kad vidim naučno atropocentrični "subjektivizam"... Znam da tu od nauke nema nič.

miki

pre 7 godina

Sad oni zakljucuju kako bi moglo da izgleda, i sta bi moralo da ima nesto sto ne znaju gde postoji i od cega bi moglo da zivi... Kicmeni stub, sposobnost koriscenja oruzja... Na mesec sleteli jednom (ako su i to) i raspredaju o vanzemaljcima. Jedino bi bilo neverovatno da smo sami u univerzumu.

Cxevu

pre 7 godina

Pa oni rade ove slike i crteze na osnovu onoga sto su videli,tj vanzemaljaca u Nevadi.

Inace,vanzemaljac je i neki mravic koji trenutno hoda na Saturnu.Izvan Zemlje je.Ne mora da znaci da su vanzemaljci neka super nadarena bica.Moze da se desi da su zaostali,kao mi,zemaljci,iz njihovog ugla.

neutralni felsh

pre 7 godina

nema u blizini vanzemaljaca. mislim da tek na svaku jednu veliku galaksiju sleduje jedna razvijena civilizacija, maksimum dve, ali ovo potonje malo verovatno.

Vlada M

pre 7 godina

Kako izgledaju? Verovatno postoje vanzemaljci sa organskom biohemijom kao i mi, i koji su verovatno jednoćelijski. Složeniji možda negde retko i postoje, ali kako izgledaju to nema šanse da se zamisli. Možda su neke zelene ptice sa hlorofilom koje se gnezde na planinama. Možda liče na lopte i sadrže neki prirodni antifriz jer im se more ledi svake godine. Pored ovoga možda postoje i neki makroorganizmi veličine cele planete i neorganske biohemije o čemu ni ne znamo ništa.

Mirjana

pre 7 godina

Naprotiv, mislim da neki od nas znaju kako neki od vanzemaljaca izgledaju i to na osnovu direktnog kontakta sa zivim ili poginulim u akciji

mega-naucnik

pre 7 godina

Evolucija je veoma nepredvidiva, evo ko je mogao i da pomisli pre dvadesetak godina da ce zenama usta da evoluiraju u pacije kljunove?

Darvine, Darvine...

pre 7 godina

"Osim onih nastalih bilateralnom simetrijom, koju su nam potrebni za funkcionisanje, neki elementi našeg tela su tu čistom slučajnošću evolucije"

Da li to naši vredni istraživači sugerišu da na stvaranje funkcionalnosti pretežno utiče nešto drugo osim "čiste slučajnosti evolucije".

OK, nazovite me ludim

pre 7 godina

Ja sam jednog upoznao uzivo. To braon stvorenje je izgledalo odvratno, sa velikim crnim ocima (nema ni malo belo). Eto, ja sam rekao, a vi me ismevajte. To niti hocu niti mogu da vam zabranim.

haos

pre 7 godina

A sta ako smo mi na farmi i sluzimo za eksperimente sa nizim primatima a posle smrti kao hrana ili neki vid goriva i energije.Ako mi vidimo zivot kakav mi poznajemo i smatramo da svi drugi tako moraju onda smo u grdnoj zabludi.

todor

pre 7 godina

Gluposti, milijardu faktora minimum bi uticalo na izgled neke druge inteligentne vrste a mi chak nemamo nacine da predpostavimo sve te faktore kako bi mogli da simuliracemo potencijalni izgled neke od vrsti. Sama ljudska vrsta na ovoj planeti dozivljava transformacije i sve manje lici na rodjake samo 100 godina starije ... totalno je apsurdno uopste nagadjati ovakve stvari, prepustite to holivudu da radi u svrhu filmova.

Onako samo usput

pre 7 godina

Važna je suština a ne forma. Ukoliko vanzemaljci postoje, nije bitan izgled već njihova unutrašnjost. Npr, ukoliko imaju tehnologiju to znači da imaju znanje a to uslovljava prenos znanja s generacije na generaciju, što podrazumeva obrazovni sistem koji podrazumeva postojanje države. Intelekt koji je doveo do toga podrazumeva posebnost ličnosti, odnos sukob, postojanje više država, ratove i sl, baš kao na Zemlji. I nije bitno kako izgledaju, već šta rade. To postoji i na Zemlji i nije vezano samo za ljude. Npr, delfini su u vodi na vrhu lanca ishrane,imaju nivo inteligencije deteta od 6 godina, udružuju se u grupe zbog lova, prave oruđa u njihovoj mogućnosti ili ih pronalaze da ne oštete njuške prilikom kopanja po morskom dnu zbog hrane, vode sukobe među sobom...

vanzemaljac

pre 7 godina

@miša zbog hemije. za sagorevanje je potreban kiseonik, a bez sagorevanja nema energije i time nema pokretanja niti života.

lun

pre 7 godina

Ne, mi njima izgledamo tako, ruzni smo im, destruktivni, cak i neobjasnjivi pa se mozda i zato bave nama.Izvinjavam se samo sam naslov procitao?!

zagor

pre 7 godina

sta je uopste zivot? nasa civilizacija je stavila znak jednakosti izmedju pojma zivot i pojma reprodukcije proteinskih lanaca. znaci, ako ima reprodukcije proteinskih lanaca, onda je to zivot, ako nema, onda nije. to je apsolutna idiotija i razmisljanje ograniceno kao plot.
nije li ideja izlozena u romanu (posle i filmu) Solaris 1000x genijalnija (Solaris je entitet koji izgleda kao planeta, ali koji moze da misli i stvara na nivou neuporedivo superiornijem nego covek)? nije li cak i razmisljanje praistoriskih ljudi, koji su i kamen i vodu itd. smatrali za oblike zivota bilo kreativnije?
kamen i mesec i majmun i covek su nastali od zvezdane prasine... sve tece, sve se menja, sve je povezano... i sve je to zivot.
naucnici koji smatraju da je zivot samo ono sto je vezano za DNK su ograniceni vise od katolicke inkvizicije koja je insistirala na geocentricnom modelu univerzuma.
u sustini, naucnici nisu bas mastoviti. to su uglavnom zanatlije koje umesto cekica koriste naucnu metodu, ali nivo kreativnosti i sposobnost nelinearnog i inovativnog misljanja je apsolutno isti kao kod opancara. to se vidi i kada pokusaju da predju u domen naucne fantastike. sta je ovde fantasticno? tako ograniceno i dosadno (marsovci manje jedu, pa su im mala usta i mnogo gledaju u ekran u mraku, pa imaju krupne oci... OMG!!!)

i tako to

pre 7 godina

Vlada M

nekako razumem sta kazete

a ja duboko verujem da nasa Tera je vanzemaljski entitet ... mrtva a ziva je, kada je previse zagolicamo uzvraca udarac ... kise, oluje , zemljotresi itd , isl ... neki cak kazu da dinosaurusi su tesko zloupotrebili gostoprimstvo na Teri , prezderavali su se, pa su ispustali velike kolicine gasova( prdeli su u obilnim kolicinama) i Tera ih je jednostavno zbrisala ... eto ostali su samo mali mamiferi

Artemis Foul

pre 7 godina

naucnicima" bih porucio da se prvo pozabave rakom dijabetesom raznim sindromima itd hivom itd pa kad sve to rese onda mogu da bistre vasionsku politiku i da se bave spekulacijama kako najverovatnije izgledaju vanzemaljci.
(bikkojisedi, 22. avgust 2016 23:33)
######
Pa što onda ne digneš tvoje ..., uči desetak godina pa slobodno traži lek za rak. Nee, lakše je da se sedi, ne radi ništa i kuka o tome zašto svi ostali ne rade ono što ti hoćeš i to za džabe.

Epale

pre 7 godina

Ko je u mogucnosti neka kupi i procita knjigu Ricarda Dokinsa - SEBICNI GEN, ili SLIJEPI CASOVNICAR. Tekst je super, a on u knjigama detaljno objasnjava, obzirom da gorovu identicnost hemijskih elemenata u nama i svemiru, da se upravo mog ocekivati ekstremiteri, vid ili eho lokacija, i slicno. Cak je Nila Tajsnona uspio da rqzuvjeri od njegovog ismijavanja 'holivudskih' vanzemaljaca. :)

politikologapsolvent

pre 7 godina

Nagađanje na ovu temu je potpuno smešno, jer toliko malo znamo. Šta ako je naša osnovna premisa (dnk bazirana na ugljeniku) netačna? Žao mi je samo što uzbudljiva vremena tek dolaze, a ja neću biti tu da budem svedok.

Rajko

pre 7 godina

Jedino što je ptrebno da be se matriaja smatrala živom jeste prenošenje informacija sa generacije na generaciju. Možda to negde pstoji na način drugačiji nego sa DNK, RNK, ugljeničnom ("organskom") hemijom i vodom.

Jovan

pre 7 godina

Zašto bi život morao nužno biti biološki? Zašto bi vanzemaljske civilizacije morale ličiti na bilo šta što mi podrazumevamo pod životom?
Mi, ovakvi kakvi smo, osetljivi, zavisni od idealnih uslova u kojima se planeta nalazi u zavisnosti od matične zvezde nemamo šta da tražimo u za nas neprijateljskom svemiru. Samo nekoliko desetina kilometara od površine naše planete, za biološke stvorove poput nas je pakao.
U nezamislivo ogromnoj Vasioni, bilo bi besmisleno da ne postoje vanzemaljske civilizacije, koje mi nismo sposobni ni da zamislimo. Civilizacije koje su sposobne za zvezdani inženjering, za međugalaktička putovanja...
A, to kako mi zamišljamo vanzemaljce, je na nivou amebe koja zamišlja složenije oblike života.

realno

pre 7 godina

jedan od osnovnih principa prirode je stanje minimalne energije. to možemo interpretirati tako da svaki višak evolucijom biva odbačen.
kakva su obeležja dominantnih (inteligentnih) bića (kao npr homo sapiens)?
za efikasnu mobilnost minimalno su potrebne 2 noge.
za efikasnu upotrebu sredstava za rad 2 ruke.
za 3D vid i sluh (lociranje objekata u prostoru) minimalno su potrebna po 2 odgovarajuća senzora.
nije verovatno da bi planetno dominantni alien-i bili totalno ili bar značajno drugačiji od ljudi.

dusanmal

pre 7 godina

Kontra-indikacija, Sci-Fi Solaris. Skorasnja otkrica o pocetku zivota na Zemlji pokazuju da je "intelegentni planetarni okean" potpuno moguci evolucionarni put-tokom pocetne zivotne faze na Zemlji postojao je period u kome su svi organizmi u pra-okeanu delili i razmenjivali DNK/RNK, ponasajuci se kao jedan superorganizam.
Zasto je to vazno na ovu temu?-Zato sto je svo razmisljanje u clanku predisponirano da je sav zivot u Svemiru kao na Zemlji te da je razvojni put isti takav. Nije. Zivot moze iznici pod mnogim okolnostima i uzimati mnoge evolucionarne puteve. Jedino sto mozemo biti sigurni o ET je da ce nam biti strani u svakom, bioloskom, socijalnom i tehnoloskom smislu. (Okean iz Solarisa je samo jedan ekstreman primer, jednako moguc u Svemiru kao i mi).

ford

pre 7 godina

Procitao sve komentare na tekst i vidim da se svi razumete u temu onoliko koliko mozak dozvoljava da se poimaju stvari,a ono sto ste svi napisali je generalno inteligentnije od samog clanka(moje misljenje)..
Zato i pisem svoj jer vidim da imam kome,a to bi bila preporuka od mene svima koji na to nisu naleteli,bar slucajno kao ja,a to je 'Drejkova jednacina' kojom je pomenuti naucnik najjednostavnijom matematikom objasnio koliko su velike sanse za postojanjem inteligentnih bica samo u nasoj galaksiji..!

Vaseljena

pre 7 godina

Toliko mizerno poznajemo kosmos da su ovo samo nagađanja na osnovu naše planete. Pitanje da li uopšte možemo našim čulima spoznati vanzemaljce. A u svakom slučaju je bolje nemati kontakt sa njima zato što ne možemo ni zamisliti kakva su to stvorenja.

zg232

pre 7 godina

Vjerujem da još negdje postoji neka vrsta koja ima razum, sličan nama ili razvijeniji. Ako postoje mnoge legende, posebno pacifičkih naroda da je Bog došao s 4. planete, sa slikama koje pokazuju Sunčev sustav, onda, iz nekog razloga, vjerojatno zbog neke kataklizme,dio Marsovaca je živio na zemlji, možda su vršili bioinženjering s tadašnjim vrsta, a možda su se razmnožavali sa Zemljanima. U svakom slučaju, čovjekov organizam ima nekoliko sastava koje se ne možu naći niti kod jedne životinjske vrste. Jedna od njih je zubna caklina. Druga stvar je da postoji tzv. praspermij, koji je iz svemira, raznim promjenama atmosfera došao do zemlje. Ako se pojave svemirci tijekom mog života, ne bi me iznenadilo da imamo sličan DNA. Uostalom, nije velika razlika u genomu muhe i čovjeka.

Posmatrac

pre 7 godina

Nedavno sam video izlaganje jednog biologa na ovu temu (gost kod N.D. Tysona). Rekao je - ako vam neko kaze da je video vanzemaljca koji izgleda slicno coveku. dva oka, usta.. znajte da nije video vanzemaljca. Ogromna vecna bica na Zemlji je sagradjana po istom sablonu - zato sto svi imamo istog pretka.

hm

pre 7 godina

siguran sam da vanzemaljci ne liče tako. to je samo plod ljudske mašte, smisliti nešto da ne liči na ništa čega ima na zemlji. to je glupost. moguće je da i ta neka druga planeta bude identična kao i ova naša. jer i mi smo odnekud doneti na ovu planetu preko kometa i meteora. Na nekoj planeti se primi sve, a na nekoj ponešto ili ništa. To je kao kad sejete njivu, na nekoj će dobar prinos biti, nekoj delimično , a na nekoj nikako.

quantum

pre 7 godina

Budenje donosi mnoge odgovore, ali treba biti spreman za to. Inace, ovo je samo jedna od mnogobrojnih vrsta (koje su posecivale Zemlju)

Petar

pre 7 godina

E, a jeste čuli za ljude-reptile koji vladaju svetom? Ne? E, a jel verujete da u radio-aparatu živu mali ljudi? Ne? Pa vi onda ne umete da sanjarite. A šta je život bez snova? Šta je čovek koji ni u šta ne veruje čak ni u svoj vlastiti san i ne radi na njemu noć i dan? Ja ću vam reći šta je. Politički parazit ili homo parasitus politikantiensis, najpoznatije primitivno biće na planeti zemlji, vrlo velikog mozga. Nije vanzemaljac...

onako

pre 7 godina

"Imali bi sposobnost rešavanja problema kao kod majmuna, kitova, delfina, pasa, papagaja i oktopoda. "

Umesto što nagađamo o njima, zašto ne napišete zašto su naučnici izdvojili baš ajmune, kitove, delfine, pse, papagaje i oktopode i koje su to njihove sposobnosti u rešavanju problema, verujem da bi bilo veoma zanimljivo svima.

alek

pre 7 godina

e,a sve mi lici na jednu epizodu saut parka gde neki vanzemaljci govore o tome kako je suludo misliti da na jednoj planeti moze da postoji i slon,i ptica, i crnac, i azijat, i belac...a ja se stvarno pitam...ako na zemlji moze da postoji milion razlicitih zivih bica...sto ne bi i bilo gde drugde...zasto bi ih generalizovali...kao da na toj nekoj drugoj planeti samo slonovi zive