Subota, 30.01.2016.

09:52

Završio u zatvoru zato što je ćerku kaznio oduzimanjem telefona

Izvor: Huffington Post

Završio u zatvoru zato što je æerku kaznio oduzimanjem telefona IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

Quincy Miller

pre 8 godina

@Ivan

I moj sin obožava i kompjuter i telefon itd...Kada izdaje sa najboljim drugom bez 5 sati nema ništa.Nikad ga nisam kaznio, možda jednom ali evo uvek mu fali oko 2 ocene za 5.00 i ja sam zadovoljan.Ako dete postane zavisno onda da.

Maja, Zadar

pre 8 godina

Moja rodica je učiteljica i ravnateljica škole i kaže da ne smije djetetu dati 1 iz vladanja jer da je to zlostavljanje djeteta. Najmanja ocjena koju smije dati za vladanje je 3(dobar). Svi su oni upućeni u svoja prava i to koriste. Ne poštuju učitelje i još im kažu: "Što mi možeš?" Možda bi i mogli nešto kad bi imali normalne roditelje ali najčešće su kao ova majka iz teksta.

Mediterano Blanco

pre 8 godina

Kao što reč glumac, Džordž Karlin: "American dream...you have to be asleep to believe it!"
Realno, svaka cast na konstataciji i posle smo mi Evropljani ovo,ono,agresivni,netolerantni,zatucani i itd.,lepe nam se najgore etikete a ustvari ti koji nam i lepe etikete su susta suprotnost od svega za sto se oni navodno zalazu,da bi DEMOKRATIJA na kraju ostala samo misaona imenica.

pq

pre 8 godina

@Kako ne shvatate?
Sta ce im robovi iz siromasnijih zemalja ako ce vec biti u stanju da "proizvode" decu, tj. ljude bez roditelja i razmnozavanja?

X=iks

pre 8 godina

Zene na prvom mestu pa deca pa kucni ljubimci na trecem..zaposleni muskarac je negde na 10om mestu po pravima ali mora da radi za sve prethodne.
(Mike72, 30. januar 2016 11:05)

Prenisko si stavio kucne ljubimce.

Бацач пламена

pre 8 godina

@Maja

Даме и господо, молим вас, погледајте коментар ове особе! Погледајте тај начин размишљања и ту спремност на извртање чињеница из контекста и претпоставке без икаквих доказа, све са намером да се он представи као пањ, отац-колац, изопачени ум итд. Биће вам потпуно јасно зашто толико мушкараца бежи од женидбе.

@Zoran

E, то већ није у реду! Када је у питању одузимање телефона и других личних ствари ђацима од наставног особља, ту сам апсолутно за то да се родитељима детета а затим и полицији пријави крађа. Јер то јесте крађа, отимачина. Ако дете омета час, избаци га, упиши у напомене, али нема нико право да му узима личну ствар. Доста дуго су просветни радници били бахати, осиони и безобразни, размазио их социјалистички систем да могу да буду страх и трепет и да се понашају као судски извршитељи. Данашњи безобразлук ђака у неку руку је само реакција на некдашњи безобразлук наставника.

Mediterano Blanco

pre 8 godina

To jen taj prosperitetni,slobodumni i progresivni AMERICAN DREAM-LIFE STYLE,hahaha.Nema sta trositi vise reci na danasnji globalizovani i nametnuti sve vise sirom sveta,takozvani najslobodumniji americki nacin zivota,ali juce i kada bi se zezali. TU PUTA AMERRICKI-ISTOCNJACKI-AZIJSKI NACIN ZIVOTA.ZIVELE EVROPSKE-ZAPADNE-LJUDSKE VREDNOSTI.

danijel

pre 8 godina

Juce sam izudarao dete po guzi ispred policijske stanice jer mi se otrglo i izletelo na prometnu ulicu. To dete ce zapamtiti lekciju i vise nece to da uradi. Da sam bio u zemlji amerike zaglavio bi verovatno 10 godina robije, kaznu od 100.000 i oduzimanje deteta. Naravucenije svim Amerima: ako vam dete izleti pred sleper ne smete da ga tucete. Objasnite im lepo da se to ne sme ali ni slucajno povisenim tonom jer se i to kaznjava. Pustite decu neka rade sta god im je volja!

Zoran

pre 8 godina

U skoli gde je islo moje dete ovde u Americi, zabranjeno je da koristis telefon na casu. Inace ti uzmu na par dana. I niko nije isao na sud.

Sada se bolje vaspitavaju psi i macke nego deca. Detetu ne smes nista.

ha...ha

pre 8 godina

Zloupotreba dece nad roditeljima zbog takozvanih "dečijih prava", govori samo o tome da deca nisu glupa, samo su moralno i na svaki drugi način potpuno nezrela i učiniće ono što mogu, a ne ono što treba. To je, naravno, očekivano. Ono što nije očekivano jeste da je neko ko sebe smatra odraslom osobom osmislila zakon po kojem roditelj koji hrani i izdržava dete, nema ni jednu stvarnu polugu da ga oblikuje u smislu civilizacijskih vrednosti, a znamo koliko je to danas teško pored toliko negativnih uzora nastalih zbog vrlo slabih zakona koji tolerišu kriminal, a koje su osmislile upravo ovakve, "dušebrižničke" ososbe. Ako imate neposlušno dete, Bog neka vam se smiluje. Svaki drugi dan u kući će vam biti socijalni radnik koji je zainteresovan za slučaj kao i za lanjski sneg. Ova devojčica nije svesna šta je učinila, a njena takozvana majka je moron koji ne misli na dete vać na osvetu bivšem mužu...klasika.

Struja nesudjeni brejkdenser

pre 8 godina

Kakva nepravda prema ovom coveku,em je nevin proveo neko vreme iza resetaka,em je platio 1500 dolara kaucije,em sto se taj slucaj otegao i trajao skoro 3 godine.Teska nepravda!

Mihajlo

pre 8 godina

Otac ostavlja utisak zdrave, odgovorne, zrele ličnosti, majka histerične , a devojčica (dete) razmažene.( i očekivano,nezrele - za svoj uzrast)
Sud (sudije) se izjasnio "politički korektno", uvaćavajući "opšti trend demokratičnosti" zasnovane na licemerju i opšem moralnom rasulu.

Ma ajte molim Vas!

pre 8 godina

Zato drzava moze da ti radi sta hoce.
Da te otudji od roditelja, pljacka tokom zivota, oduzima ti sva prava, ukljucujuci prece pravo na vaspitavanje. Zapravo, potpuno laznom predstavom o zastiti prava deteta proizvodi buduiceg roba.
Smesno!

Stara skola je zakon. Naravno ne podrazumeva se preterano kaznjavanje i tortura.

Marko

pre 8 godina

Na zapadu dijete pripada drzavi a ne roditeljima koliko vidim. Nikakve slobode nema u vaspitacanju djeteta. Nadam se da to nece tako brzo doci i kod nas.

Deki

pre 8 godina

Da li ne neko zeza da je ovo istina? Ne mogu da verujem da se to smatra kao kradja imovine, ako zelis da vaspitas svoje dete koje nije bilo mirno

Maja

pre 8 godina

A sta ako je otac oduzeo npr. dobar, novi model telefona cerki koji mu se svideo a koji joj je kupila majka od koje se razveo uz argument da je (po njemu) slala nepristojne poruke? Ponekad stvari nisu onakve kakvim se na prvi pogled cine.

Heisenberg

pre 8 godina

A mama je nezadovoljna odlukom suda, zato sto je zelela da ovaj dobije police record. Ne govorim o message in a bottle... Mislim da normalne zene osudjuju ovu mamicu, ali ipak ne mogu da shvate sta muskarac oseti kad procita ovo... To je drugacije, to je ono "zensko" cega zene nisu svesne...

Madjo

pre 8 godina

Nije ni čudo što su ga uhapsili kad mu bivša žena ili partnerka ovako razmišlja. Zbog ovakvih svet ide u sunovrat. Kladim se da je ona podnela krivičnu prijavu protiv njega. "Bistrica"! Još kaže - "ne možete oduzimati nečiju imovinu" i "ja sam to svojim novcem kupila"??? Hej ženo, pa on nije oduzeo telefon svojoj kćerki iz koristoljublja. Kakvo je ovo razmišljanje? Užas!

Toto-ko-tunjo

pre 8 godina

Bez neke zelje da kukam, menjam danasnji svet i pomodarske pravne zavrzlame, za jedan minut u zatvoru, zivot bi mi otisao u nekom drugom pravcu.

Komša

pre 8 godina

Očigledno da gospodja nije u stanju da odvoji partnerski odnos ( poremećen) i roditeljstvo.Čest je slučaj da se roditelji u razvodu tako ponašaju a ovo je možda samo idootskiji primer od ostalih- bitno je nauditi bivšem partneru,a kakve će to pisledice imati po dete to je nebitno jer deca kod ovakvih psihića postaju sredstvo za obračun.

Gradjanin

pre 8 godina

Meni je za oko samo zapalo kako je brzo ovaj slučaj dobio epilog na sudu.. Kod nas bi verovatno cerka zavrsila školu dok bi stigla presuda...

Анархиста

pre 8 godina

Откуд ви знате да отац није узео телефон детету да не би могло да се чује с мајком или из хира? А можда је и само мајка покушала да пошаље оца у затвор?

Dragan

pre 8 godina

Iz teksta je jasno da iza cele priče stoji majka koja se nadjačava i prepucava sa mužem preko ćerkinih leđa, čineći joj medveđu uslugu u budućem životu.

Mike72

pre 8 godina

Deca su na Zapadu vlasnistvo drzave. Roditelji su tu samo da ih finansiraju bez prava glasa.
Zene na prvom mestu pa deca pa kucni ljubimci na trecem..zaposleni muskarac je negde na 10om mestu po pravima ali mora da radi za sve prethodne.

NikolaC

pre 8 godina

Kad malo dublje razmislite o mogućim posledicama, ja ovde vidim da majka uči dete kako da postane starleta.
Kako je uspela da sa 12 godina zaradi za plaćanje računa svakog meseca, osim ako joj ona krišom daje pare, da bi mogla da se suprotstavlja ocu.
Treba majku da tuže za učenje deteta nemoralnom ponašanju.
Kad malo dublje razmislite.

petar

pre 8 godina

"Step je izjavila da je ona stvarni vlasnik telefona, pošto ga je kupila svojim novcem i za njega plaća račune."

Pitanje je kakva to majka odobrava nepristojno ponašanje ćerke?
Ili samo jednostavno pokušava da se sveti bivšem mužu na sve moguće načine.

Zox

pre 8 godina

Odmah je bilo jasno da iza ovoga stoji "dobra mama" tj. vrli roditelj pun brige za buducnost deteta. Kao sto to biva u 90% (ili vise) slucajeva, stvari se resavaju preko ledja deteta (ko brine o detetu ako ima priliku da se sveti i svadja?), a to sve plate tate.

Sada dete - verovatno do sigurno - odrasta bez tate uz opciju da sve ima kako zeli (hvala mama!) i da odlicno razume uzroke i posledice.

Vise su stete deci ucinile majke nego ulica, ali ovo nije politicki korektno reci, cak i da svi to znamo - institucija majke se ne dira, kome su vazna deca?

Objektivno

pre 8 godina

Ne znam gde je zaradila svoj novac, ako zaradjuje onda sama nek placa stanarinu, skolovanje, hranu itd... Ako nema nikakve kontrole nad decom u sta ce onda izrasti. Posto moze pre punoletstva da ima vlasnistvo taj isti sud trebalo bi da dozvoli da maloletna osoba onda moze da ima u vlasnistvu i stan, auto itd... I zasto su onda roditelji odgovorni i kaznjavaju ih kad njihovo maloletno dete napravi prekrsaj. Ovaj svet postaje sve nakaradniji i pun je besmislenih i nelogicnih zakona koje i mi u nasoj zemlji prepisujemo bez ikakvog razmisljanja o posledicama

Talion

pre 8 godina

Zalosno je u kom pravcu danasnje zakonodavstvo ide po ovom pitanju. Hoce li buduci roditelji imati ikakva prava kada je u pitanju vaspitavanje sopstvene dece, ili ce biti sudski gonjeni i zbog prekih pogleda i reci?

Ivan

pre 8 godina

Evo ja sam sinu oduzeo i telefon i tablet nakon sto je u skoli popustio. Otprilike mesec dana pre polugodista. Za to vreme je ocene znatno popravio, i kao sto sam mu obecao, telefon i tablet mu vratio. Pa molim nekoga da dodje da me uhapsi, zato sto mi je dete odlican ucenik.

anonimac

pre 8 godina

To nije retka situacija ni kod nas. Kad se roditelji razvedu, onaj imucniji kupuje decu dopustajuci im sve, i ispunjavajuci sve zelje, ne vodeci racuna kako ce se to odraziti na dete. Bitno je samo da ga dete voli vise nego drugog roditelja. A jos je gore kad se oba roditelja tako ponasaju, pa pocnu da se takmice sa poklonima.

Kako ne shvatate?

pre 8 godina

To sto gledate je poslednja faza dekadencije ove nase moderne civilizacije u kojoj se porodica, nekada osnovna celija drustva, postepeno gubi. Vanbracne zajednice, seksualna revolucija, gej brakovi, gej roditelji, surogat majke, sinteticka sperma (radi se i na tome) ... Vladari sveta teze ka drustvu u kome bi se deca radjala u saksijama ili partenogenezom, a gde bi vaspitac bila drzava koja bi od te dece stvarala vojsku za uteruvanje straha siromasnijim zemljama odakle bi se dovozili robovi. Zapravo, mi i ostala surotinja smo vec zacetak robovske klase. Dajemo d**e i dusu zarad paptra za useljenje u tu istu Ameriku, zato da bismo dobili kucu i auto na koriscenje, jer to otplacujes ceo zivot i ne otplatis ga ... Bas kao sto su gladijatori u starom Rimu dobijali prilicne privilegije u odnosu na obicne robove. Sta je sledece? Da imigranti potpisuju da prhvataju drzavno vaspitanje svoje dece i da se u taj posao ne mesaju? Kada ce vec jednom doci onaj asteroid, krajnje je vreme ...

Hallo

pre 8 godina

Zavrsio je u zatvoru ? Samo to ? Ma trebali su ga streljati odmah chim je svome detetu oduzeo telefon kao vspitnu meru,jer shta ima roditelj da se mesha u zivot svoga deteta.
Ovo jr zbogom pàmeti sa tako naprednog zapada koju Srbija tako pomno prati i uvazava.

dado

pre 8 godina

Pravo pitanje jr zasto se drzava mijesa u takve stvari, osim ako ne zeli da kontrolira svoje podanike
Da pravo vlasnistva stoji iznad svega u tom korporativnom kapitalizmu i nije neka novina
To drustvo ce da eksplodira iznutra kao hrana u mikrovalnoj ako je przis predugo

El chupacabra

pre 8 godina

Sada dete - verovatno do sigurno - odrasta bez tate uz opciju da sve ima kako zeli (hvala mama!) i da odlicno razume uzroke i posledice.

Vise su stete deci ucinile majke nego ulica, ali ovo nije politicki korektno reci, cak i da svi to znamo - institucija majke se ne dira, kome su vazna deca?
(Zox, 30. januar 2016 10:26)

Smem li da potpišem komentar od A do Š ?!?

glas razuma

pre 8 godina

Ovo je ta zapadna demokratija ili toalna ANARHIJA.
Zato kod nas moze da se dpbije 9 godina robije (Oliver Ivanovic) prema njihovoj demokratiji i zakonu i navodnim slobodama za decu.
PITAM SE KOJE OVDE KOME RODITELJ? KO KOGA OVDE VASPITAVA ILI DRUSTVA POSTAJU SAVREMENO OSMANLIJSKO CARSTVO PA SA P R A V I M A D E T E T A PRAVE SAVREMENE JANICARE?!?!?!?!

Ivan

pre 8 godina

Evo ja sam sinu oduzeo i telefon i tablet nakon sto je u skoli popustio. Otprilike mesec dana pre polugodista. Za to vreme je ocene znatno popravio, i kao sto sam mu obecao, telefon i tablet mu vratio. Pa molim nekoga da dodje da me uhapsi, zato sto mi je dete odlican ucenik.

Zox

pre 8 godina

Odmah je bilo jasno da iza ovoga stoji "dobra mama" tj. vrli roditelj pun brige za buducnost deteta. Kao sto to biva u 90% (ili vise) slucajeva, stvari se resavaju preko ledja deteta (ko brine o detetu ako ima priliku da se sveti i svadja?), a to sve plate tate.

Sada dete - verovatno do sigurno - odrasta bez tate uz opciju da sve ima kako zeli (hvala mama!) i da odlicno razume uzroke i posledice.

Vise su stete deci ucinile majke nego ulica, ali ovo nije politicki korektno reci, cak i da svi to znamo - institucija majke se ne dira, kome su vazna deca?

petar

pre 8 godina

"Step je izjavila da je ona stvarni vlasnik telefona, pošto ga je kupila svojim novcem i za njega plaća račune."

Pitanje je kakva to majka odobrava nepristojno ponašanje ćerke?
Ili samo jednostavno pokušava da se sveti bivšem mužu na sve moguće načine.

Hallo

pre 8 godina

Zavrsio je u zatvoru ? Samo to ? Ma trebali su ga streljati odmah chim je svome detetu oduzeo telefon kao vspitnu meru,jer shta ima roditelj da se mesha u zivot svoga deteta.
Ovo jr zbogom pàmeti sa tako naprednog zapada koju Srbija tako pomno prati i uvazava.

Objektivno

pre 8 godina

Ne znam gde je zaradila svoj novac, ako zaradjuje onda sama nek placa stanarinu, skolovanje, hranu itd... Ako nema nikakve kontrole nad decom u sta ce onda izrasti. Posto moze pre punoletstva da ima vlasnistvo taj isti sud trebalo bi da dozvoli da maloletna osoba onda moze da ima u vlasnistvu i stan, auto itd... I zasto su onda roditelji odgovorni i kaznjavaju ih kad njihovo maloletno dete napravi prekrsaj. Ovaj svet postaje sve nakaradniji i pun je besmislenih i nelogicnih zakona koje i mi u nasoj zemlji prepisujemo bez ikakvog razmisljanja o posledicama

Talion

pre 8 godina

Zalosno je u kom pravcu danasnje zakonodavstvo ide po ovom pitanju. Hoce li buduci roditelji imati ikakva prava kada je u pitanju vaspitavanje sopstvene dece, ili ce biti sudski gonjeni i zbog prekih pogleda i reci?

Dragan

pre 8 godina

Iz teksta je jasno da iza cele priče stoji majka koja se nadjačava i prepucava sa mužem preko ćerkinih leđa, čineći joj medveđu uslugu u budućem životu.

Komša

pre 8 godina

Očigledno da gospodja nije u stanju da odvoji partnerski odnos ( poremećen) i roditeljstvo.Čest je slučaj da se roditelji u razvodu tako ponašaju a ovo je možda samo idootskiji primer od ostalih- bitno je nauditi bivšem partneru,a kakve će to pisledice imati po dete to je nebitno jer deca kod ovakvih psihića postaju sredstvo za obračun.

Madjo

pre 8 godina

Nije ni čudo što su ga uhapsili kad mu bivša žena ili partnerka ovako razmišlja. Zbog ovakvih svet ide u sunovrat. Kladim se da je ona podnela krivičnu prijavu protiv njega. "Bistrica"! Još kaže - "ne možete oduzimati nečiju imovinu" i "ja sam to svojim novcem kupila"??? Hej ženo, pa on nije oduzeo telefon svojoj kćerki iz koristoljublja. Kakvo je ovo razmišljanje? Užas!

Mike72

pre 8 godina

Deca su na Zapadu vlasnistvo drzave. Roditelji su tu samo da ih finansiraju bez prava glasa.
Zene na prvom mestu pa deca pa kucni ljubimci na trecem..zaposleni muskarac je negde na 10om mestu po pravima ali mora da radi za sve prethodne.

Zoran

pre 8 godina

U skoli gde je islo moje dete ovde u Americi, zabranjeno je da koristis telefon na casu. Inace ti uzmu na par dana. I niko nije isao na sud.

Sada se bolje vaspitavaju psi i macke nego deca. Detetu ne smes nista.

Heisenberg

pre 8 godina

A mama je nezadovoljna odlukom suda, zato sto je zelela da ovaj dobije police record. Ne govorim o message in a bottle... Mislim da normalne zene osudjuju ovu mamicu, ali ipak ne mogu da shvate sta muskarac oseti kad procita ovo... To je drugacije, to je ono "zensko" cega zene nisu svesne...

ha...ha

pre 8 godina

Zloupotreba dece nad roditeljima zbog takozvanih "dečijih prava", govori samo o tome da deca nisu glupa, samo su moralno i na svaki drugi način potpuno nezrela i učiniće ono što mogu, a ne ono što treba. To je, naravno, očekivano. Ono što nije očekivano jeste da je neko ko sebe smatra odraslom osobom osmislila zakon po kojem roditelj koji hrani i izdržava dete, nema ni jednu stvarnu polugu da ga oblikuje u smislu civilizacijskih vrednosti, a znamo koliko je to danas teško pored toliko negativnih uzora nastalih zbog vrlo slabih zakona koji tolerišu kriminal, a koje su osmislile upravo ovakve, "dušebrižničke" ososbe. Ako imate neposlušno dete, Bog neka vam se smiluje. Svaki drugi dan u kući će vam biti socijalni radnik koji je zainteresovan za slučaj kao i za lanjski sneg. Ova devojčica nije svesna šta je učinila, a njena takozvana majka je moron koji ne misli na dete vać na osvetu bivšem mužu...klasika.

Gradjanin

pre 8 godina

Meni je za oko samo zapalo kako je brzo ovaj slučaj dobio epilog na sudu.. Kod nas bi verovatno cerka zavrsila školu dok bi stigla presuda...

El chupacabra

pre 8 godina

Sada dete - verovatno do sigurno - odrasta bez tate uz opciju da sve ima kako zeli (hvala mama!) i da odlicno razume uzroke i posledice.

Vise su stete deci ucinile majke nego ulica, ali ovo nije politicki korektno reci, cak i da svi to znamo - institucija majke se ne dira, kome su vazna deca?
(Zox, 30. januar 2016 10:26)

Smem li da potpišem komentar od A do Š ?!?

Ma ajte molim Vas!

pre 8 godina

Zato drzava moze da ti radi sta hoce.
Da te otudji od roditelja, pljacka tokom zivota, oduzima ti sva prava, ukljucujuci prece pravo na vaspitavanje. Zapravo, potpuno laznom predstavom o zastiti prava deteta proizvodi buduiceg roba.
Smesno!

Stara skola je zakon. Naravno ne podrazumeva se preterano kaznjavanje i tortura.

Struja nesudjeni brejkdenser

pre 8 godina

Kakva nepravda prema ovom coveku,em je nevin proveo neko vreme iza resetaka,em je platio 1500 dolara kaucije,em sto se taj slucaj otegao i trajao skoro 3 godine.Teska nepravda!

NikolaC

pre 8 godina

Kad malo dublje razmislite o mogućim posledicama, ja ovde vidim da majka uči dete kako da postane starleta.
Kako je uspela da sa 12 godina zaradi za plaćanje računa svakog meseca, osim ako joj ona krišom daje pare, da bi mogla da se suprotstavlja ocu.
Treba majku da tuže za učenje deteta nemoralnom ponašanju.
Kad malo dublje razmislite.

Kako ne shvatate?

pre 8 godina

To sto gledate je poslednja faza dekadencije ove nase moderne civilizacije u kojoj se porodica, nekada osnovna celija drustva, postepeno gubi. Vanbracne zajednice, seksualna revolucija, gej brakovi, gej roditelji, surogat majke, sinteticka sperma (radi se i na tome) ... Vladari sveta teze ka drustvu u kome bi se deca radjala u saksijama ili partenogenezom, a gde bi vaspitac bila drzava koja bi od te dece stvarala vojsku za uteruvanje straha siromasnijim zemljama odakle bi se dovozili robovi. Zapravo, mi i ostala surotinja smo vec zacetak robovske klase. Dajemo d**e i dusu zarad paptra za useljenje u tu istu Ameriku, zato da bismo dobili kucu i auto na koriscenje, jer to otplacujes ceo zivot i ne otplatis ga ... Bas kao sto su gladijatori u starom Rimu dobijali prilicne privilegije u odnosu na obicne robove. Sta je sledece? Da imigranti potpisuju da prhvataju drzavno vaspitanje svoje dece i da se u taj posao ne mesaju? Kada ce vec jednom doci onaj asteroid, krajnje je vreme ...

anonimac

pre 8 godina

To nije retka situacija ni kod nas. Kad se roditelji razvedu, onaj imucniji kupuje decu dopustajuci im sve, i ispunjavajuci sve zelje, ne vodeci racuna kako ce se to odraziti na dete. Bitno je samo da ga dete voli vise nego drugog roditelja. A jos je gore kad se oba roditelja tako ponasaju, pa pocnu da se takmice sa poklonima.

Mihajlo

pre 8 godina

Otac ostavlja utisak zdrave, odgovorne, zrele ličnosti, majka histerične , a devojčica (dete) razmažene.( i očekivano,nezrele - za svoj uzrast)
Sud (sudije) se izjasnio "politički korektno", uvaćavajući "opšti trend demokratičnosti" zasnovane na licemerju i opšem moralnom rasulu.

danijel

pre 8 godina

Juce sam izudarao dete po guzi ispred policijske stanice jer mi se otrglo i izletelo na prometnu ulicu. To dete ce zapamtiti lekciju i vise nece to da uradi. Da sam bio u zemlji amerike zaglavio bi verovatno 10 godina robije, kaznu od 100.000 i oduzimanje deteta. Naravucenije svim Amerima: ako vam dete izleti pred sleper ne smete da ga tucete. Objasnite im lepo da se to ne sme ali ni slucajno povisenim tonom jer se i to kaznjava. Pustite decu neka rade sta god im je volja!

Deki

pre 8 godina

Da li ne neko zeza da je ovo istina? Ne mogu da verujem da se to smatra kao kradja imovine, ako zelis da vaspitas svoje dete koje nije bilo mirno

Marko

pre 8 godina

Na zapadu dijete pripada drzavi a ne roditeljima koliko vidim. Nikakve slobode nema u vaspitacanju djeteta. Nadam se da to nece tako brzo doci i kod nas.

Maja, Zadar

pre 8 godina

Moja rodica je učiteljica i ravnateljica škole i kaže da ne smije djetetu dati 1 iz vladanja jer da je to zlostavljanje djeteta. Najmanja ocjena koju smije dati za vladanje je 3(dobar). Svi su oni upućeni u svoja prava i to koriste. Ne poštuju učitelje i još im kažu: "Što mi možeš?" Možda bi i mogli nešto kad bi imali normalne roditelje ali najčešće su kao ova majka iz teksta.

glas razuma

pre 8 godina

Ovo je ta zapadna demokratija ili toalna ANARHIJA.
Zato kod nas moze da se dpbije 9 godina robije (Oliver Ivanovic) prema njihovoj demokratiji i zakonu i navodnim slobodama za decu.
PITAM SE KOJE OVDE KOME RODITELJ? KO KOGA OVDE VASPITAVA ILI DRUSTVA POSTAJU SAVREMENO OSMANLIJSKO CARSTVO PA SA P R A V I M A D E T E T A PRAVE SAVREMENE JANICARE?!?!?!?!

X=iks

pre 8 godina

Zene na prvom mestu pa deca pa kucni ljubimci na trecem..zaposleni muskarac je negde na 10om mestu po pravima ali mora da radi za sve prethodne.
(Mike72, 30. januar 2016 11:05)

Prenisko si stavio kucne ljubimce.

dado

pre 8 godina

Pravo pitanje jr zasto se drzava mijesa u takve stvari, osim ako ne zeli da kontrolira svoje podanike
Da pravo vlasnistva stoji iznad svega u tom korporativnom kapitalizmu i nije neka novina
To drustvo ce da eksplodira iznutra kao hrana u mikrovalnoj ako je przis predugo

Toto-ko-tunjo

pre 8 godina

Bez neke zelje da kukam, menjam danasnji svet i pomodarske pravne zavrzlame, za jedan minut u zatvoru, zivot bi mi otisao u nekom drugom pravcu.

pq

pre 8 godina

@Kako ne shvatate?
Sta ce im robovi iz siromasnijih zemalja ako ce vec biti u stanju da "proizvode" decu, tj. ljude bez roditelja i razmnozavanja?

Анархиста

pre 8 godina

Откуд ви знате да отац није узео телефон детету да не би могло да се чује с мајком или из хира? А можда је и само мајка покушала да пошаље оца у затвор?

Maja

pre 8 godina

A sta ako je otac oduzeo npr. dobar, novi model telefona cerki koji mu se svideo a koji joj je kupila majka od koje se razveo uz argument da je (po njemu) slala nepristojne poruke? Ponekad stvari nisu onakve kakvim se na prvi pogled cine.

Mediterano Blanco

pre 8 godina

To jen taj prosperitetni,slobodumni i progresivni AMERICAN DREAM-LIFE STYLE,hahaha.Nema sta trositi vise reci na danasnji globalizovani i nametnuti sve vise sirom sveta,takozvani najslobodumniji americki nacin zivota,ali juce i kada bi se zezali. TU PUTA AMERRICKI-ISTOCNJACKI-AZIJSKI NACIN ZIVOTA.ZIVELE EVROPSKE-ZAPADNE-LJUDSKE VREDNOSTI.

Mediterano Blanco

pre 8 godina

Kao što reč glumac, Džordž Karlin: "American dream...you have to be asleep to believe it!"
Realno, svaka cast na konstataciji i posle smo mi Evropljani ovo,ono,agresivni,netolerantni,zatucani i itd.,lepe nam se najgore etikete a ustvari ti koji nam i lepe etikete su susta suprotnost od svega za sto se oni navodno zalazu,da bi DEMOKRATIJA na kraju ostala samo misaona imenica.

Бацач пламена

pre 8 godina

@Maja

Даме и господо, молим вас, погледајте коментар ове особе! Погледајте тај начин размишљања и ту спремност на извртање чињеница из контекста и претпоставке без икаквих доказа, све са намером да се он представи као пањ, отац-колац, изопачени ум итд. Биће вам потпуно јасно зашто толико мушкараца бежи од женидбе.

@Zoran

E, то већ није у реду! Када је у питању одузимање телефона и других личних ствари ђацима од наставног особља, ту сам апсолутно за то да се родитељима детета а затим и полицији пријави крађа. Јер то јесте крађа, отимачина. Ако дете омета час, избаци га, упиши у напомене, али нема нико право да му узима личну ствар. Доста дуго су просветни радници били бахати, осиони и безобразни, размазио их социјалистички систем да могу да буду страх и трепет и да се понашају као судски извршитељи. Данашњи безобразлук ђака у неку руку је само реакција на некдашњи безобразлук наставника.

Quincy Miller

pre 8 godina

@Ivan

I moj sin obožava i kompjuter i telefon itd...Kada izdaje sa najboljim drugom bez 5 sati nema ništa.Nikad ga nisam kaznio, možda jednom ali evo uvek mu fali oko 2 ocene za 5.00 i ja sam zadovoljan.Ako dete postane zavisno onda da.

Анархиста

pre 8 godina

Откуд ви знате да отац није узео телефон детету да не би могло да се чује с мајком или из хира? А можда је и само мајка покушала да пошаље оца у затвор?

Maja

pre 8 godina

A sta ako je otac oduzeo npr. dobar, novi model telefona cerki koji mu se svideo a koji joj je kupila majka od koje se razveo uz argument da je (po njemu) slala nepristojne poruke? Ponekad stvari nisu onakve kakvim se na prvi pogled cine.

Бацач пламена

pre 8 godina

@Maja

Даме и господо, молим вас, погледајте коментар ове особе! Погледајте тај начин размишљања и ту спремност на извртање чињеница из контекста и претпоставке без икаквих доказа, све са намером да се он представи као пањ, отац-колац, изопачени ум итд. Биће вам потпуно јасно зашто толико мушкараца бежи од женидбе.

@Zoran

E, то већ није у реду! Када је у питању одузимање телефона и других личних ствари ђацима од наставног особља, ту сам апсолутно за то да се родитељима детета а затим и полицији пријави крађа. Јер то јесте крађа, отимачина. Ако дете омета час, избаци га, упиши у напомене, али нема нико право да му узима личну ствар. Доста дуго су просветни радници били бахати, осиони и безобразни, размазио их социјалистички систем да могу да буду страх и трепет и да се понашају као судски извршитељи. Данашњи безобразлук ђака у неку руку је само реакција на некдашњи безобразлук наставника.

Objektivno

pre 8 godina

Ne znam gde je zaradila svoj novac, ako zaradjuje onda sama nek placa stanarinu, skolovanje, hranu itd... Ako nema nikakve kontrole nad decom u sta ce onda izrasti. Posto moze pre punoletstva da ima vlasnistvo taj isti sud trebalo bi da dozvoli da maloletna osoba onda moze da ima u vlasnistvu i stan, auto itd... I zasto su onda roditelji odgovorni i kaznjavaju ih kad njihovo maloletno dete napravi prekrsaj. Ovaj svet postaje sve nakaradniji i pun je besmislenih i nelogicnih zakona koje i mi u nasoj zemlji prepisujemo bez ikakvog razmisljanja o posledicama

Zox

pre 8 godina

Odmah je bilo jasno da iza ovoga stoji "dobra mama" tj. vrli roditelj pun brige za buducnost deteta. Kao sto to biva u 90% (ili vise) slucajeva, stvari se resavaju preko ledja deteta (ko brine o detetu ako ima priliku da se sveti i svadja?), a to sve plate tate.

Sada dete - verovatno do sigurno - odrasta bez tate uz opciju da sve ima kako zeli (hvala mama!) i da odlicno razume uzroke i posledice.

Vise su stete deci ucinile majke nego ulica, ali ovo nije politicki korektno reci, cak i da svi to znamo - institucija majke se ne dira, kome su vazna deca?

Kako ne shvatate?

pre 8 godina

To sto gledate je poslednja faza dekadencije ove nase moderne civilizacije u kojoj se porodica, nekada osnovna celija drustva, postepeno gubi. Vanbracne zajednice, seksualna revolucija, gej brakovi, gej roditelji, surogat majke, sinteticka sperma (radi se i na tome) ... Vladari sveta teze ka drustvu u kome bi se deca radjala u saksijama ili partenogenezom, a gde bi vaspitac bila drzava koja bi od te dece stvarala vojsku za uteruvanje straha siromasnijim zemljama odakle bi se dovozili robovi. Zapravo, mi i ostala surotinja smo vec zacetak robovske klase. Dajemo d**e i dusu zarad paptra za useljenje u tu istu Ameriku, zato da bismo dobili kucu i auto na koriscenje, jer to otplacujes ceo zivot i ne otplatis ga ... Bas kao sto su gladijatori u starom Rimu dobijali prilicne privilegije u odnosu na obicne robove. Sta je sledece? Da imigranti potpisuju da prhvataju drzavno vaspitanje svoje dece i da se u taj posao ne mesaju? Kada ce vec jednom doci onaj asteroid, krajnje je vreme ...

Ivan

pre 8 godina

Evo ja sam sinu oduzeo i telefon i tablet nakon sto je u skoli popustio. Otprilike mesec dana pre polugodista. Za to vreme je ocene znatno popravio, i kao sto sam mu obecao, telefon i tablet mu vratio. Pa molim nekoga da dodje da me uhapsi, zato sto mi je dete odlican ucenik.

Hallo

pre 8 godina

Zavrsio je u zatvoru ? Samo to ? Ma trebali su ga streljati odmah chim je svome detetu oduzeo telefon kao vspitnu meru,jer shta ima roditelj da se mesha u zivot svoga deteta.
Ovo jr zbogom pàmeti sa tako naprednog zapada koju Srbija tako pomno prati i uvazava.

glas razuma

pre 8 godina

Ovo je ta zapadna demokratija ili toalna ANARHIJA.
Zato kod nas moze da se dpbije 9 godina robije (Oliver Ivanovic) prema njihovoj demokratiji i zakonu i navodnim slobodama za decu.
PITAM SE KOJE OVDE KOME RODITELJ? KO KOGA OVDE VASPITAVA ILI DRUSTVA POSTAJU SAVREMENO OSMANLIJSKO CARSTVO PA SA P R A V I M A D E T E T A PRAVE SAVREMENE JANICARE?!?!?!?!

danijel

pre 8 godina

Juce sam izudarao dete po guzi ispred policijske stanice jer mi se otrglo i izletelo na prometnu ulicu. To dete ce zapamtiti lekciju i vise nece to da uradi. Da sam bio u zemlji amerike zaglavio bi verovatno 10 godina robije, kaznu od 100.000 i oduzimanje deteta. Naravucenije svim Amerima: ako vam dete izleti pred sleper ne smete da ga tucete. Objasnite im lepo da se to ne sme ali ni slucajno povisenim tonom jer se i to kaznjava. Pustite decu neka rade sta god im je volja!

NikolaC

pre 8 godina

Kad malo dublje razmislite o mogućim posledicama, ja ovde vidim da majka uči dete kako da postane starleta.
Kako je uspela da sa 12 godina zaradi za plaćanje računa svakog meseca, osim ako joj ona krišom daje pare, da bi mogla da se suprotstavlja ocu.
Treba majku da tuže za učenje deteta nemoralnom ponašanju.
Kad malo dublje razmislite.

Heisenberg

pre 8 godina

A mama je nezadovoljna odlukom suda, zato sto je zelela da ovaj dobije police record. Ne govorim o message in a bottle... Mislim da normalne zene osudjuju ovu mamicu, ali ipak ne mogu da shvate sta muskarac oseti kad procita ovo... To je drugacije, to je ono "zensko" cega zene nisu svesne...

Talion

pre 8 godina

Zalosno je u kom pravcu danasnje zakonodavstvo ide po ovom pitanju. Hoce li buduci roditelji imati ikakva prava kada je u pitanju vaspitavanje sopstvene dece, ili ce biti sudski gonjeni i zbog prekih pogleda i reci?

Mike72

pre 8 godina

Deca su na Zapadu vlasnistvo drzave. Roditelji su tu samo da ih finansiraju bez prava glasa.
Zene na prvom mestu pa deca pa kucni ljubimci na trecem..zaposleni muskarac je negde na 10om mestu po pravima ali mora da radi za sve prethodne.

Gradjanin

pre 8 godina

Meni je za oko samo zapalo kako je brzo ovaj slučaj dobio epilog na sudu.. Kod nas bi verovatno cerka zavrsila školu dok bi stigla presuda...

Marko

pre 8 godina

Na zapadu dijete pripada drzavi a ne roditeljima koliko vidim. Nikakve slobode nema u vaspitacanju djeteta. Nadam se da to nece tako brzo doci i kod nas.

petar

pre 8 godina

"Step je izjavila da je ona stvarni vlasnik telefona, pošto ga je kupila svojim novcem i za njega plaća račune."

Pitanje je kakva to majka odobrava nepristojno ponašanje ćerke?
Ili samo jednostavno pokušava da se sveti bivšem mužu na sve moguće načine.

El chupacabra

pre 8 godina

Sada dete - verovatno do sigurno - odrasta bez tate uz opciju da sve ima kako zeli (hvala mama!) i da odlicno razume uzroke i posledice.

Vise su stete deci ucinile majke nego ulica, ali ovo nije politicki korektno reci, cak i da svi to znamo - institucija majke se ne dira, kome su vazna deca?
(Zox, 30. januar 2016 10:26)

Smem li da potpišem komentar od A do Š ?!?

Toto-ko-tunjo

pre 8 godina

Bez neke zelje da kukam, menjam danasnji svet i pomodarske pravne zavrzlame, za jedan minut u zatvoru, zivot bi mi otisao u nekom drugom pravcu.

Mihajlo

pre 8 godina

Otac ostavlja utisak zdrave, odgovorne, zrele ličnosti, majka histerične , a devojčica (dete) razmažene.( i očekivano,nezrele - za svoj uzrast)
Sud (sudije) se izjasnio "politički korektno", uvaćavajući "opšti trend demokratičnosti" zasnovane na licemerju i opšem moralnom rasulu.

Ma ajte molim Vas!

pre 8 godina

Zato drzava moze da ti radi sta hoce.
Da te otudji od roditelja, pljacka tokom zivota, oduzima ti sva prava, ukljucujuci prece pravo na vaspitavanje. Zapravo, potpuno laznom predstavom o zastiti prava deteta proizvodi buduiceg roba.
Smesno!

Stara skola je zakon. Naravno ne podrazumeva se preterano kaznjavanje i tortura.

dado

pre 8 godina

Pravo pitanje jr zasto se drzava mijesa u takve stvari, osim ako ne zeli da kontrolira svoje podanike
Da pravo vlasnistva stoji iznad svega u tom korporativnom kapitalizmu i nije neka novina
To drustvo ce da eksplodira iznutra kao hrana u mikrovalnoj ako je przis predugo

ha...ha

pre 8 godina

Zloupotreba dece nad roditeljima zbog takozvanih "dečijih prava", govori samo o tome da deca nisu glupa, samo su moralno i na svaki drugi način potpuno nezrela i učiniće ono što mogu, a ne ono što treba. To je, naravno, očekivano. Ono što nije očekivano jeste da je neko ko sebe smatra odraslom osobom osmislila zakon po kojem roditelj koji hrani i izdržava dete, nema ni jednu stvarnu polugu da ga oblikuje u smislu civilizacijskih vrednosti, a znamo koliko je to danas teško pored toliko negativnih uzora nastalih zbog vrlo slabih zakona koji tolerišu kriminal, a koje su osmislile upravo ovakve, "dušebrižničke" ososbe. Ako imate neposlušno dete, Bog neka vam se smiluje. Svaki drugi dan u kući će vam biti socijalni radnik koji je zainteresovan za slučaj kao i za lanjski sneg. Ova devojčica nije svesna šta je učinila, a njena takozvana majka je moron koji ne misli na dete vać na osvetu bivšem mužu...klasika.

Komša

pre 8 godina

Očigledno da gospodja nije u stanju da odvoji partnerski odnos ( poremećen) i roditeljstvo.Čest je slučaj da se roditelji u razvodu tako ponašaju a ovo je možda samo idootskiji primer od ostalih- bitno je nauditi bivšem partneru,a kakve će to pisledice imati po dete to je nebitno jer deca kod ovakvih psihića postaju sredstvo za obračun.

Deki

pre 8 godina

Da li ne neko zeza da je ovo istina? Ne mogu da verujem da se to smatra kao kradja imovine, ako zelis da vaspitas svoje dete koje nije bilo mirno

X=iks

pre 8 godina

Zene na prvom mestu pa deca pa kucni ljubimci na trecem..zaposleni muskarac je negde na 10om mestu po pravima ali mora da radi za sve prethodne.
(Mike72, 30. januar 2016 11:05)

Prenisko si stavio kucne ljubimce.

anonimac

pre 8 godina

To nije retka situacija ni kod nas. Kad se roditelji razvedu, onaj imucniji kupuje decu dopustajuci im sve, i ispunjavajuci sve zelje, ne vodeci racuna kako ce se to odraziti na dete. Bitno je samo da ga dete voli vise nego drugog roditelja. A jos je gore kad se oba roditelja tako ponasaju, pa pocnu da se takmice sa poklonima.

Madjo

pre 8 godina

Nije ni čudo što su ga uhapsili kad mu bivša žena ili partnerka ovako razmišlja. Zbog ovakvih svet ide u sunovrat. Kladim se da je ona podnela krivičnu prijavu protiv njega. "Bistrica"! Još kaže - "ne možete oduzimati nečiju imovinu" i "ja sam to svojim novcem kupila"??? Hej ženo, pa on nije oduzeo telefon svojoj kćerki iz koristoljublja. Kakvo je ovo razmišljanje? Užas!

Struja nesudjeni brejkdenser

pre 8 godina

Kakva nepravda prema ovom coveku,em je nevin proveo neko vreme iza resetaka,em je platio 1500 dolara kaucije,em sto se taj slucaj otegao i trajao skoro 3 godine.Teska nepravda!

Zoran

pre 8 godina

U skoli gde je islo moje dete ovde u Americi, zabranjeno je da koristis telefon na casu. Inace ti uzmu na par dana. I niko nije isao na sud.

Sada se bolje vaspitavaju psi i macke nego deca. Detetu ne smes nista.

Mediterano Blanco

pre 8 godina

To jen taj prosperitetni,slobodumni i progresivni AMERICAN DREAM-LIFE STYLE,hahaha.Nema sta trositi vise reci na danasnji globalizovani i nametnuti sve vise sirom sveta,takozvani najslobodumniji americki nacin zivota,ali juce i kada bi se zezali. TU PUTA AMERRICKI-ISTOCNJACKI-AZIJSKI NACIN ZIVOTA.ZIVELE EVROPSKE-ZAPADNE-LJUDSKE VREDNOSTI.

Quincy Miller

pre 8 godina

@Ivan

I moj sin obožava i kompjuter i telefon itd...Kada izdaje sa najboljim drugom bez 5 sati nema ništa.Nikad ga nisam kaznio, možda jednom ali evo uvek mu fali oko 2 ocene za 5.00 i ja sam zadovoljan.Ako dete postane zavisno onda da.

Dragan

pre 8 godina

Iz teksta je jasno da iza cele priče stoji majka koja se nadjačava i prepucava sa mužem preko ćerkinih leđa, čineći joj medveđu uslugu u budućem životu.

Mediterano Blanco

pre 8 godina

Kao što reč glumac, Džordž Karlin: "American dream...you have to be asleep to believe it!"
Realno, svaka cast na konstataciji i posle smo mi Evropljani ovo,ono,agresivni,netolerantni,zatucani i itd.,lepe nam se najgore etikete a ustvari ti koji nam i lepe etikete su susta suprotnost od svega za sto se oni navodno zalazu,da bi DEMOKRATIJA na kraju ostala samo misaona imenica.

pq

pre 8 godina

@Kako ne shvatate?
Sta ce im robovi iz siromasnijih zemalja ako ce vec biti u stanju da "proizvode" decu, tj. ljude bez roditelja i razmnozavanja?

Maja, Zadar

pre 8 godina

Moja rodica je učiteljica i ravnateljica škole i kaže da ne smije djetetu dati 1 iz vladanja jer da je to zlostavljanje djeteta. Najmanja ocjena koju smije dati za vladanje je 3(dobar). Svi su oni upućeni u svoja prava i to koriste. Ne poštuju učitelje i još im kažu: "Što mi možeš?" Možda bi i mogli nešto kad bi imali normalne roditelje ali najčešće su kao ova majka iz teksta.