Petak, 20.11.2015.

13:15

Uskoro će i muškarci moći da rađaju decu

Izvor: Yahoo

Uskoro æe i muškarci moæi da raðaju decu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

169 Komentari

Sortiraj po:

Zabludela ovca

pre 8 godina

Ne znam cemu ovo. Ako neko zeli da se ostvari kao roditelj, pri tome mislim i na transrodne osobe, gejeve i na sve ostale koji iz nekog razloga ne mogu imati biolosku decu, neka usvoje dete. Razumem da to nije nista revolucionarno, ali je ljudski.
Svako sebi postavlja neku granicu, moja je bila jos kod vantelesne oplodnje, ovo mi je jos dalje. Verovatno ce neko reci da sam zatucana, ali valjda treba i takvih da bude kad se uvodi nesto novo.

Pametnjaković - there can be only one!

pre 8 godina

@(delboj, 21. novembar 2015 06:40)

Ne samo što nije na nivou, već je sve veći broj muškaraca. Sa porastom broja muškaraca porastao je i broj travestita. Jeste slučajnost, ali naginje više na mušku stranu, tako da je sve veći broj žena sa penisom. U svakom slučaju je ceo proces nesavršen i slučajan i veoma sklon greškama.

delboj

pre 8 godina

Mi smo svi žene do određenog meseca posle čega jedan gen utiče i usmerava formiranje penisa, ako je taj gen prisutan. Sve je slučajnost, pa čak i to.
(Pametnjaković - there can be only one!, 20. novembar 2015 17:46)

Ta se "slucajnost" ponavlja od pamtivijeka i na nivou je svo vrijeme.

Udba

pre 8 godina

Da je priroda htjela da muskarci radjaju umjesto ili sa zenama onda bi tako bilo. Sa razlogom su zene te koje donose novi zivot na svijet, a muskarac taj koji ga daruje.

razuma bez

pre 8 godina

Da li je to normalno, ima stvari koje ne treba dirati
(quantum, 20. novembar 2015 15:50)

Da li je normalno zaklati zenu na slavi?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (antibot, 20. novembar 2015 18:00)

# Link komentara
Preporučujem (+19)
Ne preporučujem (-27)

Sudeci po broju + i -, izgleda da je u srbistanu normalno zaklati zenu na slavi...

Neki tamo lik

pre 8 godina

Samo vi pricajte kako nam zene nisu potrebne, a kada naucnici naprave labaratorijsku spermu pa pocnu da im prodaju po apotekama odosmo mi muskraci u "penziju" :)

Dajte mi jedno pakovanje "belac matematicar" i jedno "crnac sportista", hahah

SF

pre 8 godina

Umesto da se presadjuju samo organi koji su neophodni za život, a drugi više ne može da ih koristi, sad idemo da svako IMA PRAVO da radja. Ima, ako je stvorena sa matericom, a ne da joj je drugi obezbedjuju (za pare). Stvarno sve može da se kupi danas. Čovek, pošto se teško nosi sa prirodom, hoće da joj prkosi.

MARIJANA

pre 8 godina

Stvarno super ideja,jer su danas žene kao muškarci,a muškarci kao žene.....mislim kako se ponašaju, obrnute uloge skroz. Ovo je samo sledeći korak ,zar ne??? Kako da svet već i bez ovog nije dovoljno izopačen.

Penelopa

pre 8 godina

A na sta ce da izadje beba?
(Bankar, 20. novembar 2015 15:27)

Na CARSKI REZ, kao i kod 80% žena danas!


Žena sam i moj komentar na ovu vest je:
A ŠTO DA NE?

Svaka čast napretku medicine.

prof.

pre 8 godina

Где ја живим, људи се трипују да ово има неке везе с политиком, не схватају важност ове могућности. Није време за смак света, већ је време да се образујете.

bee

pre 8 godina

Za pocetak bilo bi veliko dostignuce kad bi se ovo omogucilo svakoj zeni koja zeli, a ne moze da rodi zbog gubitka ili nefunkcionalnosti materice i postane rutinski zahvat.
Za muskarce ovo je jos u domenu naucne fantastike. Kada se realizuje prva uspesna trudnoca muskarca onda ostavljajte svoje zabrinute komentare. Doktorka u tekstu hipotetise.
Od ovih glupackih ' kuda ide ovaj svet' i 'kraj je blizu' me je ozbiljno zabolela glava.

Ja

pre 8 godina

Jedan covek rece da ono sto napravi evolucija nije savrseno, ali je izuzetno tesko napraviti bolje. Zene su milionima godina evolucije pripremljene za trudnocu i radjanje, a muskarci jednostavno nisu. Mogu samo da zamislim do kakvih bi sve komplikacija moglo da dodje, i to ne jednom u 100 slucajeva, nego redovno! Da se to tice samo "majke", onda se i ne bih bunila (odrasla osoba je u pitanju, pa neka sa svojim zivotom radi sta hoce), ali sta je sa bebom?

Bg

pre 8 godina

Idemo ka tome da će se muškarci i žene odvojiti totalno.
Doćiće neke nove generacije koje neće imati potrebu za suprotnim polom.
Muškarci će moći sami da rađaju, žene veštačkom oplodnjom, seks će biti virtuelan gde će svako moći da bita savršenog partnera za taj vid zadovoljstva. Smatraće se zaostalim i glupim oni koji budu imali devojku-momka, ili ženu-muža, gledaće na njih kao što danas gledamo na islamske običaje gde se brakovi ugovaraju, a devojčice sa 10 god. udaju.
( svetla budućnost)?

Smiky

pre 8 godina

super, planiram da budem hermafrodit. sad dok sam musko, da obezbedim dovoljnu kolicini semene tecnosti. Onda kad postanem zena, da mi instaliraju matericu i sve pratece organe, pa samog sebe da oplodim....jupi, ima nade za mene!

last male on earth:(

pre 8 godina

A realno je lakse zene osposobiti da prave decu nego muskarce da radjaju. U tom slucaju za nas muskarce ne bi bilo posla pa ni svrhe mozda ne bismo ni postojali. I onako sve ratove smo mi izazvali mozda se i sam Bog pokajao sto nas je stvorio, ali mi i dalje mislimo da svet ne moze muskaraca jer smo sovinisti :)

grunf

pre 8 godina

Ne razumem ove nazadne i retrogradne komentare . Ovo je naucni i civilizacijski iskorak i pomak ka jednom novom humanijem drustvu punom svake jednakosti ,gde ce se teret radjanja konacno ravnomerno podeliti. U to ime, Vlada bi trebalo da otvori kancelariju za "musko majcinstvo" koja ce stimulisati ovaj projekat. Narocito treba angazovati agencije koje ce motivisati mladice u ruralnim sredinama ,gde i onako vlada "bela kuga". Mislim da ce posle realizacije ovih projekata za Srbiju conacno doci bolji dani !!! Realno

freddie

pre 8 godina

Super. Sad jos ocekujem da neko zamrzne svoju spermu, onda ode na operacije i hormonske terapije i, nakon par godina tretmana OPLODI SAM SEBE sa vlastitom spermom.. Ma ludilo..

Marko

pre 8 godina

Nazalost,planeta Zemlja se pretvara u jednu veliku bolest!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Novak, 20. novembar 2015 17:38)


Tacno, a ti si jedan od simptoma.

Marko

pre 8 godina

U pravu ste dragi komentatori, upravo iz vaših komentara je očigledno da je vreme za jedan smak sveta, kada jedino što možete da kažete na ovakvu vest koja mnogima može da pomogne jeste da je svet otišao u penis. Mož misliti, nije prirodno, kao da se ovakvi primeri ne mogu naći u prirodi, kao na primer kod morskih konjica. Uvek me oduševi spremnost ovdašnjih komentatora da odvale neku glupost umesto da činjenicu da imaju stabilnu internet konekciju iskoriste za, hm, ne znam, istraživanje o nečemu što žele da prokomentarišu. Google je na jedan klik od vas, dragi komentatori. Da ne ubacujem sada i hemafrodite u pricu, kao nesto sasvim regularno u toj istoj prirodi za kojim plačete i uzdišete. Mnogo neprirodnije od ove vesti jeste ljudska sposobnost zauzmu visoko moralno stanovište prema raznim temama koje ih se lično ne tiču, pri čemu su etiku kao kompleksnu nauku verovatnu učili iz reči imaginarnih likova poput Isusa ili Muhameda, što opet ne bi bilo toliko loše da se tih reči pridržavaju i da ih poštuju. Pa tako na primer onu čuvenu krilaticu "Voli bližnjeg svog" malo prouče i zamisle se nad njom. Realno, postaje besmisleno uopšte ulaziti na ove komentare, kada ništa pametno i ne može da se pročita, već samo lamentiranje nad tužnom sudbinom sveta koji je dozvolio da p*deri slobodno šetaju ulicama. Blago vama kada su vam ovakve vesti najveći problem, mada ipak ne bih voleo da sam u vašoj koži. Sportski pozdrav.
(Vladabossss, 20. novembar 2015 18:04)

Svaka ti je na mestu.

vlada

pre 8 godina

Najjaci su mi ovi snobovi sto ih podrzavaju ,kojima je je biti gay skroz kul ...ludilo...E pa dobro,zelim im da zamisle svoje dete kako im dolazi sa tom idejom ,i neka zamisle malo samo seksualni čin dva muskarca...da li ce i dalje imati taj osecaj

zar nije tako? - vječno cenzurisan

pre 8 godina

Tijelo muškarca jednostavno nije predviđeno za rađanje, žensko tijelo jeste i bolje podnose bol, muškarci će umirati na porodu. Ovo je ogromna i bespotrebna glupost.

adriano_galliani

pre 8 godina

Samo bogati muskarci ce to moci... :) eee, htele smo rodnu ravnopravnost! Eto nam sada!
(svet bez moralnog kompasa, 20. novembar 2015 13:34)

Па да, тако да сте остале без тих богатих, а шта ће вам сиромашни, каква грешка у корацима :) :) Срећом, далеко је Србија од родне равноправности, тако да уживајте :)

Lazar

pre 8 godina

Kao gej, moram da kažem da mi se ovakva ideja ni najmanje ne dopada! Smatram da je priroda savršeno uredila proces nastajanja novog života i da ljudi ne smeju to da menjaju. Decu treba da dobijaju i odgajaju heteroseksualni parovi (idealno bi bilo da decu uvek dobijaju iz ljubavi). Homoseksualci, kojima i sam pripadam, ne treba da budu progonjeni, treba im omogućiti da mirno žive svoj život, da ne budu predmet mržnje ostatka društva, ali ne treba da dobijaju decu, niti da odgajaju usvojenu decu. Za dete je dobro da ima majku i oca. Naravno, postoje slučajevi da deca odrastaju samo sa jednim roditeljem, ali i to je bolje nego da imaju "dve mame" ili "dvojicu tata". Takođe sam protiv ideje istopolnih brakova, nekako mi to deluje komično i groteskno, a i suprotstavlja se opšteprihvaćenoj definiciji braka kao monogamne zajednice žene i muškarca. Ako tu definiciju izmenimo zarad istopolnih brakova, onda je možemo menjati i na dalje na hiljadu drugih načina, a to nije dobro i nije u skaldu sa višemilenijumskim normama naše civilizacije. Molim vas da objavite ovaj komentar, jer mislim da je važno da heteroseksualci vide da ima i gejeva (i to ogromna većina!) koji ne misle kao LGBT aktivisti. Oni su samo otuđena grupacija koja nama ne donosi ništa dobro sa njihovim paradama i drugim šarenim lažama.

budvanci

pre 8 godina

kakva radosna vest za nas koji o tome mastamo vec godinama
gej sam u dugogodisnjoj vezi sa zeljom da se ostvarim kao majka
ne pitam koliko koštaju

Vladabossss

pre 8 godina

U pravu ste dragi komentatori, upravo iz vaših komentara je očigledno da je vreme za jedan smak sveta, kada jedino što možete da kažete na ovakvu vest koja mnogima može da pomogne jeste da je svet otišao u penis. Mož misliti, nije prirodno, kao da se ovakvi primeri ne mogu naći u prirodi, kao na primer kod morskih konjica. Uvek me oduševi spremnost ovdašnjih komentatora da odvale neku glupost umesto da činjenicu da imaju stabilnu internet konekciju iskoriste za, hm, ne znam, istraživanje o nečemu što žele da prokomentarišu. Google je na jedan klik od vas, dragi komentatori. Da ne ubacujem sada i hemafrodite u pricu, kao nesto sasvim regularno u toj istoj prirodi za kojim plačete i uzdišete. Mnogo neprirodnije od ove vesti jeste ljudska sposobnost zauzmu visoko moralno stanovište prema raznim temama koje ih se lično ne tiču, pri čemu su etiku kao kompleksnu nauku verovatnu učili iz reči imaginarnih likova poput Isusa ili Muhameda, što opet ne bi bilo toliko loše da se tih reči pridržavaju i da ih poštuju. Pa tako na primer onu čuvenu krilaticu "Voli bližnjeg svog" malo prouče i zamisle se nad njom. Realno, postaje besmisleno uopšte ulaziti na ove komentare, kada ništa pametno i ne može da se pročita, već samo lamentiranje nad tužnom sudbinom sveta koji je dozvolio da p*deri slobodno šetaju ulicama. Blago vama kada su vam ovakve vesti najveći problem, mada ipak ne bih voleo da sam u vašoj koži. Sportski pozdrav.

Logika

pre 8 godina

У графичкој новели Сендмен имате једну причу где трансексуалац-трансродна жена не може да учествује у магији у којој могу учествовати само жене, јер се она осећа као жена али то у суштини није.(што је донекле и моје размишљање) Разлог је прост не може да добије менструацију, не производи јајне ћелије, те не може да роди дете, које ће носити њен генетски материјал са мајчине стране... али то није једини... врло занимљива је прича... мало да популаризујем стрип у Србији

Znaci ako si "dama u godinama" i vise ne menstruiras onda vise nisi zena?

Sta je sa zenama koje ne menstruiraju zbog zdravstvenih razloga? Da li to znaci da nisu zene?

Pametnjaković - there can be only one!

pre 8 godina

Mi smo svi žene do određenog meseca posle čega jedan gen utiče i usmerava formiranje penisa, ako je taj gen prisutan. Sve je slučajnost, pa čak i to.

Daca su ukras sveta

pre 8 godina

Ovo je samo za osobu koja se potpisala kao Bankar:Uvek se javljas da nam pametujes o trojkama i orgijama a ne znas kako bi se dete rodilo. Pa kako se tvoja zena porodila CARSKIM REZOM.
A sada najbitnije pohvala ginekolozima ovo otkrice ce ipak najvise pomoci zenama.

Miki

pre 8 godina

odlično, kresnem lepo sam sebe (nakon sto se smuvam), rodim si blizance, uzmem porodiljski... i uživanje bato. žene i onako stalno zvocaju. ili nešto traže, ili se žale. a u trudnoći se ponašaju kao princeze na zrnu graška. od blata ćete praviti nas muškarce kad se mi osamostalimo!

ciri

pre 8 godina

Pitalica: blizanci , imaju iste roditelje,jedno rodila mama,a
drugo tata.To znaci da muz I ja mozemo u isto vreme da budemo trudni? Hahaha,dve trudnice u kuci , hormoni I tako to...ma ludilo...

Banovobrdjanin

pre 8 godina

Ja bih pitao komentatore šta su se primili. Pročitao sam ovaj tekst i nisam skapirao da će decu rađati muškarci već bivši muškarci, odnosno transeksualci.
Dakle neko kao bivši Andrej sad Andrea Pejić ili Kleopatra. Rođeni sa penisom. Lekar im otfikario i ugradio vaginu, matericu, grudi.
E pa sad će ugradnja biti daleko bolja pa će i u toj materici moći da se začne plod.
No u svakom slučaju od trenutka kad počnu sa uzimanjem estrogena što se radi bar godinu, dve pre operacije promene pola, to više nisu muškarci.
Kad je reč o muškarcima koji bi da rode, a ostanu muškarci to još uvek nije lako. Njemu se dakle ništa ne odfikaruje već bi mogalo od dela stomaka napraviti idealnu atmosferu za boravak fetusa. U taj deo bi se ubrizgao embrion pa bi ostao tu 9 meseci, ali bi izašao isključivo putem reza tog stomaka jer drugačije ne može. Takav tip naravno ne bi imao vaginu već penis. E to bi tek bila vest o rađanju muškarca, a to će biti bar 200-300 godina kasnije od porođaja prvog transeksualca.

bruce lee

pre 8 godina

Pa lepo! Žene su sve više sterilne i ne mogu da rađaju i na tom planu nauka i doktori ne rade ništa ali zato vidim napredujete u ovom segmentu gde muškarci rađaju. Baš lepa vest za gej populaciju. Zato će nas Bog i priroda resetovati kao mnogo puta do sad, pa ponovo u pećine kres, kres kamen o kamen da se zapali vatra. I tako sve dok ne krenemo pravim putem.

Sloga

pre 8 godina

A kad Dveri kazu da je to protiv prirode i da se nama nametuju pogresne vrednosti onda ih napadate... :D A ovde su ljudi kao sokirani sada... odlucite se vec jednom!

huhb

pre 8 godina

E moji pravedni, moralni, ispravni... Više vam je neprirodno i bolesno što bi neko ko hoće mogao da rodi dete, nego sve smrti i užasi ovog sveta. Pametnice jedne.

zena

pre 8 godina

Ni muskarci nisu, sto su nekada bili! Depilacija tela, nakit,probusene usi, nosevi, duga kosa, sada i ogrlice nose ne samo lancić, i jos decu da rađaju? Pa ko će da ih pravi? Do sada se pomagalo parovima sa problemima pa su rađene inseminacije i vantelesne, ali to je opravdano! Tesko nasoj zenskoj deci, neće imati za koga da se ufaju!

chilipepper

pre 8 godina

E stvarno, svaki dan izmisljaju neke nove budalastine i bjuvotine, ljudi se ubijaju na sve strane zbog novca, tacno mi dodje da se preselim da zivim na nekoj planini daleko od svega ovoga. U sta se ovaj svet pretvorio...

Deniz

pre 8 godina

Sto se tice komentara oko presadjivanja organa to se potpuno slazem. U istoriji je to napravilo vise problema nego koristi. 3% ljudi to moze da plati a 100% moze neko da saceka iza nekog mracnog coska i kidnapuje ga i izvadi mu rodjeni organ. Za covecanstvo je manji gubitak za one koji ne mogu da radjaju nego za sve ostale koji mogu pretrpeti nasilje zbog toga. A to sto govorite koliko su muskarci drugaciji od zena i koliko vama nije u prirodi ono sto je zenama, jedno malo podsecanje je da ste do 3. nedelje trudnoce svi vi bili zene. I da vam je jedan jedini gen falio "sex determination region" koji zaustavlja razvoj zenskih polnih karekteristika i podstice sintezu testosterona koji dalje oblikuje vas penis, mozak i testise vi biste bili svi prave pravcate zene. Tako da ne osecajte se toliko posebno sto ste muskarci jer jedina stvar koja vas od rodjenja odvaja od zena jeste to sto proizvodite testosteron. Zato kad upadnete u srednje godine pocnete da se glupirate jer zbog smanjenog testosterona niste vise frajeri kakvi ste bili niti toliko jaci i veci od zena.

Maki

pre 8 godina

Bas sam srecna. Uskoro cu se podvrgnuti operaciji promene pola i resiti stega koje mi je priroda nametnula. Za koju godinu cu mozda sa tudjom matericom moci da rodim. Svakako cu insistirati na tome da dobijem matericu dok sam jos mlada. Hvala doktorima, hvala nauci. Ne mozete da zamislite kakav je zivot u telu koje ne dozivljavate kao svoje.

grux

pre 8 godina

kakav je ovaj svet postao,kad budem bio mator verujem da će biti opcija da imaš osam penisa, i osam vaginalni da zadovoljim samog sebe nekoliko puta

e

pre 8 godina

a nikome ne pada na pamet kakav bi zivot imalo to dete, pa rasturila bi ga druga deca od prozivanja... za ove politicki korektne, koji nisu izasli iz svog sela, a misle da je to specificna pojava samo za nase zaostalo drustvo, samo cu da kazem da licno poznajem pripadnika manjinske verske grupe u svedskoj koji je zbog toga bio jako diskriminisan tokom svoje mladosti...

belgrado

pre 8 godina

jos zenama da presade onu stvar ...:))
sve je u duhu svetle buducnosti ...

ps.ovako... ova vest obradovala samo po nekog homoseksualca.

Zgodna i lepa devojka

pre 8 godina

Ej, a kako ce da doje bebu? Moraju i mlecne zlezde da im ugrade...a da....moze i vestacko mleko... U SVAKOM SLUCAJU FUUUUJ!!!

e

pre 8 godina

Medicina je postala biznis. Laboratorijski stvore nekakav virus kojeg cuvaju, a potom za isti naprave lek. Kada sve ispitaju pustsju virus, a neposredno za tim i lek. Biznis je biznis, zar ne ??

ja

pre 8 godina

Za razliku od vecine komentatora ovde, ja u ovome ne vidim nista lose. Ako neko ima zelju i sredstva da omoguci sebi radjanje dece, sto bi to bilo koga od ovih komentatora ugrozavalo.
Ovo je klasicna ljudska reakcija na sve novo i neobicno.

gicko

pre 8 godina

vi sto se toliko sablaznjavate - sta vam to toliko smeta u celoj ovoj prici i zbog cega? jel postoji nesto sto vas ugrozava ili vas na licnom planu pogadja?
bolje se obrazujte malo i pogledajte sta ne valja u vasem dvoristu.

pearls before swine

pre 8 godina

Ljudi kroz celu svoju istoriju imaju problem sa nasiljem i netrpeljivoscu prema svemu sto ne razumeju. Stoga ni ne cude komentari koji na jedan odlican naucni clanak prizivaju destrukciju cele planete putem asteroida, ili prizivaju smak sveta i posetu fiktivnih likova iz bajki, kao npr. Isusa Hrista. Onda se nekima povraca na pomisao da se radjaju bebe, pa onda dodjemo do sustine svih ovih stavova, seksizma, koji je redukovao zenu na njenu maternicu i kao, lepo, htele ste rodnu ravnopravnost, a sad cete izgubiti i tu jedinu vrednost koju ste umale - kao inkubatori. Niste vise ni potrebne! I sto je najcrnje, u to su poverovale i neke zene, a o muskarcima ne treba ni govoriti, to je baza njihovog pristupa zenama.

Ludilo ovakvog razmisljanja se ogleda u licemerju i duplim standardima. Niko nije prizivao smak sveta kad su organizovane sperm-banke, koje bi, po ovoj logici, uklonile i poslednji razlog za postojanje muskaraca.

Kao lekar mogu samo cestitati kolegama na izvanrednom umecu i otkricu. Mnogo pacijenata, sto onih koje su rodjene kao zene a nemaju maternicu (iz raznih razloga) a sto onih koje su to postale, pa cak i muskaraca koji bi zeleli ili da rode, ili da pomognu zeni koja ne moze da iznese trudnocu, ima toliko mnogo aplikacija, koje su sve do reda humane, ne-diskriminatorske i ne-inficirane tragikomicnim, pretpotopskim predrasudama.

MM

pre 8 godina

Sva sreća pa ne može još, inače bi mene moja žena odavno napumpala. Još mi samo to fali. Odoh sad da završim ručak dok se nije vratila.

znalac

pre 8 godina

Uvjeravam vas da za 10-15 godina ako krenu sa medijskom kampanjom i filmovima još ćemo se gurat po rodilištima da idemo rodit...

СрбинсонКрусо

pre 8 godina

У графичкој новели Сендмен имате једну причу где трансексуалац-трансродна жена не може да учествује у магији у којој могу учествовати само жене, јер се она осећа као жена али то у суштини није.(што је донекле и моје размишљање) Разлог је прост не може да добије менструацију, не производи јајне ћелије, те не може да роди дете, које ће носити њен генетски материјал са мајчине стране... али то није једини... врло занимљива је прича... мало да популаризујем стрип у Србији

nato nema alternativu

pre 8 godina

... zene su ionako postale muskarci i obrnuto. Uskoro nece biti dovoljno sigurnih kuca za muskarce.., zalim one koje malu musku decu.

+381

pre 8 godina

Oprosti im Boze neznaju sta rade!
(Gile, 20. novembar 2015 13:26)

----

Oprosti mu Bože, ne zna da piše!
Super vest za transrodne osobe, svaka cast naucnicima koji pomeraju granice!
a domacim komentatorima, ljudi niko vas ne tera da vi to radite, prvi ja ne bih voleo da radjam i slika izgleda presmesno ali ima ljudi za koje ova vest menja zivot nabolje i meni je mnogo drago

Rajko

pre 8 godina

Čekaj, a čija oplođena jajna ćelija se posadi u matericu u muškarcu? Ipak me je lepši normalan način da dva muškarca dođu do svog deteta: usvajanjem ili uz pomoć surogat majke.

BlackZ

pre 8 godina

Da radjam decu? A ko ce da radi trbusnjake svakog dana, sklekove i izgleda kao maneken? Ne zelim ni prosirene vene, otekle noge a ni sekotine po stomaku jer nemam vaginu... Hm, morcau, dakle, da nadjem zenu? Pa da, najbolje je tako, jer JE PRIRODA TAKO HTELA! O vo imja oca! +

Ojha

pre 8 godina

Ova moja nista ni ne radi , eto to sto je rodila decu . Samo bi mi jos falilo da ja radjam umesto nje , ionako sam se pretvorio u kucnu pomocnicu ...

Ječmendo

pre 8 godina

“Biće to pitanje klase. Samo će bogati ljudi moći to da urade”, smatra Mekgin.

Konačno nešto zbog čega je dobro ne biti bogat. :-)

daj mi ali da ja ne dam?

pre 8 godina

Eto prilike za ugrozene muskarce sa Super zene, da dostignu ravnopravnost. Uz vas sam. Kada se moze racunati loza po muskom imenu, i da deca nose tatino prezime i slavu, iako ih majka radja, nista neprirodnije nije da momci radjaju. Kako se za ovo prvo ne bune, a za drugo da?!

B

pre 8 godina

Muskarci ne mogu da radjaju decu, sve i da im presade matericu, naucno je dokazano da muskarci ne mogu da podnesu taj bol. Inukovali su muskarcima bol koji zene osecaju prilikom porodjaja, i svi su se onesvestili.

Slavko dinamitas

pre 8 godina

Vreme je za nov svetski rat,ovo je predaleko otislo.Svetu je izgleda potrebno jedno takvo prociscenje koje koliko god pogubno bilo spasava covecanstvo jer posledice odugovlacenja dovode do nestanka ljudskog roda i do ovakvih mutacija.Treba sat ponovo naviti na pocetak.

Narcisa Zec

pre 8 godina

Uvek se trudim da budem otvorenog uma, ali ovo mi je toliko užasno i strašno da mi se plače! Pogotovo jer trenutno čekam svoju prvu bebu i pomisao da ona raste u telu muškarca mi je jednaka onoj sceni iz Osmog putnika gde embrioni rastu u onim ogromnim teglama. Žensko telo je meko, nežno, pravi dom za bebu...

Mihailo

pre 8 godina

Velika je sreća što u nekom bližem periodu (verovatno nikada) nećemo doći do tehnologije koja bi nam omogućila da kolonizujemo druge solarne sisteme. Pošast ne sme da se širi dalje od ovog kamena.

Peaceful Warrior

pre 8 godina

Ma daj. Gde ovo ima smisla? Sve, sve ali ovo je stvarno preterivanje. Da je priroda htela da muskarci nose bebe, doje, itd, tako bi bilo oduvek. Pravite Frankenstajna, zaista.

Ivan

pre 8 godina

Pravda za žene! Ako će muškarci uskoro imati mogućnost da rađaju decu, ženama da se omogući da uskoro prave decu. Ku-ku kuda ide ovaj svet...

Ojha

pre 8 godina

Ova moja nista ni ne radi , eto to sto je rodila decu . Samo bi mi jos falilo da ja radjam umesto nje , ionako sam se pretvorio u kucnu pomocnicu ...

Narcisa Zec

pre 8 godina

Uvek se trudim da budem otvorenog uma, ali ovo mi je toliko užasno i strašno da mi se plače! Pogotovo jer trenutno čekam svoju prvu bebu i pomisao da ona raste u telu muškarca mi je jednaka onoj sceni iz Osmog putnika gde embrioni rastu u onim ogromnim teglama. Žensko telo je meko, nežno, pravi dom za bebu...

Peaceful Warrior

pre 8 godina

Ma daj. Gde ovo ima smisla? Sve, sve ali ovo je stvarno preterivanje. Da je priroda htela da muskarci nose bebe, doje, itd, tako bi bilo oduvek. Pravite Frankenstajna, zaista.

Ivan

pre 8 godina

Pravda za žene! Ako će muškarci uskoro imati mogućnost da rađaju decu, ženama da se omogući da uskoro prave decu. Ku-ku kuda ide ovaj svet...

Mihailo

pre 8 godina

Velika je sreća što u nekom bližem periodu (verovatno nikada) nećemo doći do tehnologije koja bi nam omogućila da kolonizujemo druge solarne sisteme. Pošast ne sme da se širi dalje od ovog kamena.

MM

pre 8 godina

Sva sreća pa ne može još, inače bi mene moja žena odavno napumpala. Još mi samo to fali. Odoh sad da završim ručak dok se nije vratila.

+381

pre 8 godina

Oprosti im Boze neznaju sta rade!
(Gile, 20. novembar 2015 13:26)

----

Oprosti mu Bože, ne zna da piše!
Super vest za transrodne osobe, svaka cast naucnicima koji pomeraju granice!
a domacim komentatorima, ljudi niko vas ne tera da vi to radite, prvi ja ne bih voleo da radjam i slika izgleda presmesno ali ima ljudi za koje ova vest menja zivot nabolje i meni je mnogo drago

gicko

pre 8 godina

vi sto se toliko sablaznjavate - sta vam to toliko smeta u celoj ovoj prici i zbog cega? jel postoji nesto sto vas ugrozava ili vas na licnom planu pogadja?
bolje se obrazujte malo i pogledajte sta ne valja u vasem dvoristu.

pearls before swine

pre 8 godina

Ljudi kroz celu svoju istoriju imaju problem sa nasiljem i netrpeljivoscu prema svemu sto ne razumeju. Stoga ni ne cude komentari koji na jedan odlican naucni clanak prizivaju destrukciju cele planete putem asteroida, ili prizivaju smak sveta i posetu fiktivnih likova iz bajki, kao npr. Isusa Hrista. Onda se nekima povraca na pomisao da se radjaju bebe, pa onda dodjemo do sustine svih ovih stavova, seksizma, koji je redukovao zenu na njenu maternicu i kao, lepo, htele ste rodnu ravnopravnost, a sad cete izgubiti i tu jedinu vrednost koju ste umale - kao inkubatori. Niste vise ni potrebne! I sto je najcrnje, u to su poverovale i neke zene, a o muskarcima ne treba ni govoriti, to je baza njihovog pristupa zenama.

Ludilo ovakvog razmisljanja se ogleda u licemerju i duplim standardima. Niko nije prizivao smak sveta kad su organizovane sperm-banke, koje bi, po ovoj logici, uklonile i poslednji razlog za postojanje muskaraca.

Kao lekar mogu samo cestitati kolegama na izvanrednom umecu i otkricu. Mnogo pacijenata, sto onih koje su rodjene kao zene a nemaju maternicu (iz raznih razloga) a sto onih koje su to postale, pa cak i muskaraca koji bi zeleli ili da rode, ili da pomognu zeni koja ne moze da iznese trudnocu, ima toliko mnogo aplikacija, koje su sve do reda humane, ne-diskriminatorske i ne-inficirane tragikomicnim, pretpotopskim predrasudama.

daj mi ali da ja ne dam?

pre 8 godina

Eto prilike za ugrozene muskarce sa Super zene, da dostignu ravnopravnost. Uz vas sam. Kada se moze racunati loza po muskom imenu, i da deca nose tatino prezime i slavu, iako ih majka radja, nista neprirodnije nije da momci radjaju. Kako se za ovo prvo ne bune, a za drugo da?!

Ječmendo

pre 8 godina

“Biće to pitanje klase. Samo će bogati ljudi moći to da urade”, smatra Mekgin.

Konačno nešto zbog čega je dobro ne biti bogat. :-)

Miki

pre 8 godina

odlično, kresnem lepo sam sebe (nakon sto se smuvam), rodim si blizance, uzmem porodiljski... i uživanje bato. žene i onako stalno zvocaju. ili nešto traže, ili se žale. a u trudnoći se ponašaju kao princeze na zrnu graška. od blata ćete praviti nas muškarce kad se mi osamostalimo!

Vladabossss

pre 8 godina

U pravu ste dragi komentatori, upravo iz vaših komentara je očigledno da je vreme za jedan smak sveta, kada jedino što možete da kažete na ovakvu vest koja mnogima može da pomogne jeste da je svet otišao u penis. Mož misliti, nije prirodno, kao da se ovakvi primeri ne mogu naći u prirodi, kao na primer kod morskih konjica. Uvek me oduševi spremnost ovdašnjih komentatora da odvale neku glupost umesto da činjenicu da imaju stabilnu internet konekciju iskoriste za, hm, ne znam, istraživanje o nečemu što žele da prokomentarišu. Google je na jedan klik od vas, dragi komentatori. Da ne ubacujem sada i hemafrodite u pricu, kao nesto sasvim regularno u toj istoj prirodi za kojim plačete i uzdišete. Mnogo neprirodnije od ove vesti jeste ljudska sposobnost zauzmu visoko moralno stanovište prema raznim temama koje ih se lično ne tiču, pri čemu su etiku kao kompleksnu nauku verovatnu učili iz reči imaginarnih likova poput Isusa ili Muhameda, što opet ne bi bilo toliko loše da se tih reči pridržavaju i da ih poštuju. Pa tako na primer onu čuvenu krilaticu "Voli bližnjeg svog" malo prouče i zamisle se nad njom. Realno, postaje besmisleno uopšte ulaziti na ove komentare, kada ništa pametno i ne može da se pročita, već samo lamentiranje nad tužnom sudbinom sveta koji je dozvolio da p*deri slobodno šetaju ulicama. Blago vama kada su vam ovakve vesti najveći problem, mada ipak ne bih voleo da sam u vašoj koži. Sportski pozdrav.

СрбинсонКрусо

pre 8 godina

У графичкој новели Сендмен имате једну причу где трансексуалац-трансродна жена не може да учествује у магији у којој могу учествовати само жене, јер се она осећа као жена али то у суштини није.(што је донекле и моје размишљање) Разлог је прост не може да добије менструацију, не производи јајне ћелије, те не може да роди дете, које ће носити њен генетски материјал са мајчине стране... али то није једини... врло занимљива је прича... мало да популаризујем стрип у Србији

Slavko dinamitas

pre 8 godina

Vreme je za nov svetski rat,ovo je predaleko otislo.Svetu je izgleda potrebno jedno takvo prociscenje koje koliko god pogubno bilo spasava covecanstvo jer posledice odugovlacenja dovode do nestanka ljudskog roda i do ovakvih mutacija.Treba sat ponovo naviti na pocetak.

B

pre 8 godina

Muskarci ne mogu da radjaju decu, sve i da im presade matericu, naucno je dokazano da muskarci ne mogu da podnesu taj bol. Inukovali su muskarcima bol koji zene osecaju prilikom porodjaja, i svi su se onesvestili.

vlada

pre 8 godina

Najjaci su mi ovi snobovi sto ih podrzavaju ,kojima je je biti gay skroz kul ...ludilo...E pa dobro,zelim im da zamisle svoje dete kako im dolazi sa tom idejom ,i neka zamisle malo samo seksualni čin dva muskarca...da li ce i dalje imati taj osecaj

zar nije tako? - vječno cenzurisan

pre 8 godina

Tijelo muškarca jednostavno nije predviđeno za rađanje, žensko tijelo jeste i bolje podnose bol, muškarci će umirati na porodu. Ovo je ogromna i bespotrebna glupost.

Lazar

pre 8 godina

Kao gej, moram da kažem da mi se ovakva ideja ni najmanje ne dopada! Smatram da je priroda savršeno uredila proces nastajanja novog života i da ljudi ne smeju to da menjaju. Decu treba da dobijaju i odgajaju heteroseksualni parovi (idealno bi bilo da decu uvek dobijaju iz ljubavi). Homoseksualci, kojima i sam pripadam, ne treba da budu progonjeni, treba im omogućiti da mirno žive svoj život, da ne budu predmet mržnje ostatka društva, ali ne treba da dobijaju decu, niti da odgajaju usvojenu decu. Za dete je dobro da ima majku i oca. Naravno, postoje slučajevi da deca odrastaju samo sa jednim roditeljem, ali i to je bolje nego da imaju "dve mame" ili "dvojicu tata". Takođe sam protiv ideje istopolnih brakova, nekako mi to deluje komično i groteskno, a i suprotstavlja se opšteprihvaćenoj definiciji braka kao monogamne zajednice žene i muškarca. Ako tu definiciju izmenimo zarad istopolnih brakova, onda je možemo menjati i na dalje na hiljadu drugih načina, a to nije dobro i nije u skaldu sa višemilenijumskim normama naše civilizacije. Molim vas da objavite ovaj komentar, jer mislim da je važno da heteroseksualci vide da ima i gejeva (i to ogromna većina!) koji ne misle kao LGBT aktivisti. Oni su samo otuđena grupacija koja nama ne donosi ništa dobro sa njihovim paradama i drugim šarenim lažama.

Marko

pre 8 godina

Nazalost,planeta Zemlja se pretvara u jednu veliku bolest!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Novak, 20. novembar 2015 17:38)


Tacno, a ti si jedan od simptoma.

Rajko

pre 8 godina

Čekaj, a čija oplođena jajna ćelija se posadi u matericu u muškarcu? Ipak me je lepši normalan način da dva muškarca dođu do svog deteta: usvajanjem ili uz pomoć surogat majke.

freddie

pre 8 godina

Super. Sad jos ocekujem da neko zamrzne svoju spermu, onda ode na operacije i hormonske terapije i, nakon par godina tretmana OPLODI SAM SEBE sa vlastitom spermom.. Ma ludilo..

Marko

pre 8 godina

U pravu ste dragi komentatori, upravo iz vaših komentara je očigledno da je vreme za jedan smak sveta, kada jedino što možete da kažete na ovakvu vest koja mnogima može da pomogne jeste da je svet otišao u penis. Mož misliti, nije prirodno, kao da se ovakvi primeri ne mogu naći u prirodi, kao na primer kod morskih konjica. Uvek me oduševi spremnost ovdašnjih komentatora da odvale neku glupost umesto da činjenicu da imaju stabilnu internet konekciju iskoriste za, hm, ne znam, istraživanje o nečemu što žele da prokomentarišu. Google je na jedan klik od vas, dragi komentatori. Da ne ubacujem sada i hemafrodite u pricu, kao nesto sasvim regularno u toj istoj prirodi za kojim plačete i uzdišete. Mnogo neprirodnije od ove vesti jeste ljudska sposobnost zauzmu visoko moralno stanovište prema raznim temama koje ih se lično ne tiču, pri čemu su etiku kao kompleksnu nauku verovatnu učili iz reči imaginarnih likova poput Isusa ili Muhameda, što opet ne bi bilo toliko loše da se tih reči pridržavaju i da ih poštuju. Pa tako na primer onu čuvenu krilaticu "Voli bližnjeg svog" malo prouče i zamisle se nad njom. Realno, postaje besmisleno uopšte ulaziti na ove komentare, kada ništa pametno i ne može da se pročita, već samo lamentiranje nad tužnom sudbinom sveta koji je dozvolio da p*deri slobodno šetaju ulicama. Blago vama kada su vam ovakve vesti najveći problem, mada ipak ne bih voleo da sam u vašoj koži. Sportski pozdrav.
(Vladabossss, 20. novembar 2015 18:04)

Svaka ti je na mestu.

bee

pre 8 godina

Za pocetak bilo bi veliko dostignuce kad bi se ovo omogucilo svakoj zeni koja zeli, a ne moze da rodi zbog gubitka ili nefunkcionalnosti materice i postane rutinski zahvat.
Za muskarce ovo je jos u domenu naucne fantastike. Kada se realizuje prva uspesna trudnoca muskarca onda ostavljajte svoje zabrinute komentare. Doktorka u tekstu hipotetise.
Od ovih glupackih ' kuda ide ovaj svet' i 'kraj je blizu' me je ozbiljno zabolela glava.

BlackZ

pre 8 godina

Da radjam decu? A ko ce da radi trbusnjake svakog dana, sklekove i izgleda kao maneken? Ne zelim ni prosirene vene, otekle noge a ni sekotine po stomaku jer nemam vaginu... Hm, morcau, dakle, da nadjem zenu? Pa da, najbolje je tako, jer JE PRIRODA TAKO HTELA! O vo imja oca! +

Daca su ukras sveta

pre 8 godina

Ovo je samo za osobu koja se potpisala kao Bankar:Uvek se javljas da nam pametujes o trojkama i orgijama a ne znas kako bi se dete rodilo. Pa kako se tvoja zena porodila CARSKIM REZOM.
A sada najbitnije pohvala ginekolozima ovo otkrice ce ipak najvise pomoci zenama.

Penelopa

pre 8 godina

A na sta ce da izadje beba?
(Bankar, 20. novembar 2015 15:27)

Na CARSKI REZ, kao i kod 80% žena danas!


Žena sam i moj komentar na ovu vest je:
A ŠTO DA NE?

Svaka čast napretku medicine.

ja

pre 8 godina

Za razliku od vecine komentatora ovde, ja u ovome ne vidim nista lose. Ako neko ima zelju i sredstva da omoguci sebi radjanje dece, sto bi to bilo koga od ovih komentatora ugrozavalo.
Ovo je klasicna ljudska reakcija na sve novo i neobicno.

huhb

pre 8 godina

E moji pravedni, moralni, ispravni... Više vam je neprirodno i bolesno što bi neko ko hoće mogao da rodi dete, nego sve smrti i užasi ovog sveta. Pametnice jedne.

Pametnjaković - there can be only one!

pre 8 godina

Mi smo svi žene do određenog meseca posle čega jedan gen utiče i usmerava formiranje penisa, ako je taj gen prisutan. Sve je slučajnost, pa čak i to.

grunf

pre 8 godina

Ne razumem ove nazadne i retrogradne komentare . Ovo je naucni i civilizacijski iskorak i pomak ka jednom novom humanijem drustvu punom svake jednakosti ,gde ce se teret radjanja konacno ravnomerno podeliti. U to ime, Vlada bi trebalo da otvori kancelariju za "musko majcinstvo" koja ce stimulisati ovaj projekat. Narocito treba angazovati agencije koje ce motivisati mladice u ruralnim sredinama ,gde i onako vlada "bela kuga". Mislim da ce posle realizacije ovih projekata za Srbiju conacno doci bolji dani !!! Realno

Bg

pre 8 godina

Idemo ka tome da će se muškarci i žene odvojiti totalno.
Doćiće neke nove generacije koje neće imati potrebu za suprotnim polom.
Muškarci će moći sami da rađaju, žene veštačkom oplodnjom, seks će biti virtuelan gde će svako moći da bita savršenog partnera za taj vid zadovoljstva. Smatraće se zaostalim i glupim oni koji budu imali devojku-momka, ili ženu-muža, gledaće na njih kao što danas gledamo na islamske običaje gde se brakovi ugovaraju, a devojčice sa 10 god. udaju.
( svetla budućnost)?

Neki tamo lik

pre 8 godina

Samo vi pricajte kako nam zene nisu potrebne, a kada naucnici naprave labaratorijsku spermu pa pocnu da im prodaju po apotekama odosmo mi muskraci u "penziju" :)

Dajte mi jedno pakovanje "belac matematicar" i jedno "crnac sportista", hahah

Sloga

pre 8 godina

A kad Dveri kazu da je to protiv prirode i da se nama nametuju pogresne vrednosti onda ih napadate... :D A ovde su ljudi kao sokirani sada... odlucite se vec jednom!

Logika

pre 8 godina

У графичкој новели Сендмен имате једну причу где трансексуалац-трансродна жена не може да учествује у магији у којој могу учествовати само жене, јер се она осећа као жена али то у суштини није.(што је донекле и моје размишљање) Разлог је прост не може да добије менструацију, не производи јајне ћелије, те не може да роди дете, које ће носити њен генетски материјал са мајчине стране... али то није једини... врло занимљива је прича... мало да популаризујем стрип у Србији

Znaci ako si "dama u godinama" i vise ne menstruiras onda vise nisi zena?

Sta je sa zenama koje ne menstruiraju zbog zdravstvenih razloga? Da li to znaci da nisu zene?

prof.

pre 8 godina

Где ја живим, људи се трипују да ово има неке везе с политиком, не схватају важност ове могућности. Није време за смак света, већ је време да се образујете.

Maki

pre 8 godina

Bas sam srecna. Uskoro cu se podvrgnuti operaciji promene pola i resiti stega koje mi je priroda nametnula. Za koju godinu cu mozda sa tudjom matericom moci da rodim. Svakako cu insistirati na tome da dobijem matericu dok sam jos mlada. Hvala doktorima, hvala nauci. Ne mozete da zamislite kakav je zivot u telu koje ne dozivljavate kao svoje.

Banovobrdjanin

pre 8 godina

Ja bih pitao komentatore šta su se primili. Pročitao sam ovaj tekst i nisam skapirao da će decu rađati muškarci već bivši muškarci, odnosno transeksualci.
Dakle neko kao bivši Andrej sad Andrea Pejić ili Kleopatra. Rođeni sa penisom. Lekar im otfikario i ugradio vaginu, matericu, grudi.
E pa sad će ugradnja biti daleko bolja pa će i u toj materici moći da se začne plod.
No u svakom slučaju od trenutka kad počnu sa uzimanjem estrogena što se radi bar godinu, dve pre operacije promene pola, to više nisu muškarci.
Kad je reč o muškarcima koji bi da rode, a ostanu muškarci to još uvek nije lako. Njemu se dakle ništa ne odfikaruje već bi mogalo od dela stomaka napraviti idealnu atmosferu za boravak fetusa. U taj deo bi se ubrizgao embrion pa bi ostao tu 9 meseci, ali bi izašao isključivo putem reza tog stomaka jer drugačije ne može. Takav tip naravno ne bi imao vaginu već penis. E to bi tek bila vest o rađanju muškarca, a to će biti bar 200-300 godina kasnije od porođaja prvog transeksualca.

Smiky

pre 8 godina

super, planiram da budem hermafrodit. sad dok sam musko, da obezbedim dovoljnu kolicini semene tecnosti. Onda kad postanem zena, da mi instaliraju matericu i sve pratece organe, pa samog sebe da oplodim....jupi, ima nade za mene!

nato nema alternativu

pre 8 godina

... zene su ionako postale muskarci i obrnuto. Uskoro nece biti dovoljno sigurnih kuca za muskarce.., zalim one koje malu musku decu.

Ja

pre 8 godina

Jedan covek rece da ono sto napravi evolucija nije savrseno, ali je izuzetno tesko napraviti bolje. Zene su milionima godina evolucije pripremljene za trudnocu i radjanje, a muskarci jednostavno nisu. Mogu samo da zamislim do kakvih bi sve komplikacija moglo da dodje, i to ne jednom u 100 slucajeva, nego redovno! Da se to tice samo "majke", onda se i ne bih bunila (odrasla osoba je u pitanju, pa neka sa svojim zivotom radi sta hoce), ali sta je sa bebom?

last male on earth:(

pre 8 godina

A realno je lakse zene osposobiti da prave decu nego muskarce da radjaju. U tom slucaju za nas muskarce ne bi bilo posla pa ni svrhe mozda ne bismo ni postojali. I onako sve ratove smo mi izazvali mozda se i sam Bog pokajao sto nas je stvorio, ali mi i dalje mislimo da svet ne moze muskaraca jer smo sovinisti :)

Udba

pre 8 godina

Da je priroda htjela da muskarci radjaju umjesto ili sa zenama onda bi tako bilo. Sa razlogom su zene te koje donose novi zivot na svijet, a muskarac taj koji ga daruje.

budvanci

pre 8 godina

kakva radosna vest za nas koji o tome mastamo vec godinama
gej sam u dugogodisnjoj vezi sa zeljom da se ostvarim kao majka
ne pitam koliko koštaju

SF

pre 8 godina

Umesto da se presadjuju samo organi koji su neophodni za život, a drugi više ne može da ih koristi, sad idemo da svako IMA PRAVO da radja. Ima, ako je stvorena sa matericom, a ne da joj je drugi obezbedjuju (za pare). Stvarno sve može da se kupi danas. Čovek, pošto se teško nosi sa prirodom, hoće da joj prkosi.

bruce lee

pre 8 godina

Pa lepo! Žene su sve više sterilne i ne mogu da rađaju i na tom planu nauka i doktori ne rade ništa ali zato vidim napredujete u ovom segmentu gde muškarci rađaju. Baš lepa vest za gej populaciju. Zato će nas Bog i priroda resetovati kao mnogo puta do sad, pa ponovo u pećine kres, kres kamen o kamen da se zapali vatra. I tako sve dok ne krenemo pravim putem.

delboj

pre 8 godina

Mi smo svi žene do određenog meseca posle čega jedan gen utiče i usmerava formiranje penisa, ako je taj gen prisutan. Sve je slučajnost, pa čak i to.
(Pametnjaković - there can be only one!, 20. novembar 2015 17:46)

Ta se "slucajnost" ponavlja od pamtivijeka i na nivou je svo vrijeme.

Zabludela ovca

pre 8 godina

Ne znam cemu ovo. Ako neko zeli da se ostvari kao roditelj, pri tome mislim i na transrodne osobe, gejeve i na sve ostale koji iz nekog razloga ne mogu imati biolosku decu, neka usvoje dete. Razumem da to nije nista revolucionarno, ali je ljudski.
Svako sebi postavlja neku granicu, moja je bila jos kod vantelesne oplodnje, ovo mi je jos dalje. Verovatno ce neko reci da sam zatucana, ali valjda treba i takvih da bude kad se uvodi nesto novo.

e

pre 8 godina

Medicina je postala biznis. Laboratorijski stvore nekakav virus kojeg cuvaju, a potom za isti naprave lek. Kada sve ispitaju pustsju virus, a neposredno za tim i lek. Biznis je biznis, zar ne ??

Zgodna i lepa devojka

pre 8 godina

Ej, a kako ce da doje bebu? Moraju i mlecne zlezde da im ugrade...a da....moze i vestacko mleko... U SVAKOM SLUCAJU FUUUUJ!!!

chilipepper

pre 8 godina

E stvarno, svaki dan izmisljaju neke nove budalastine i bjuvotine, ljudi se ubijaju na sve strane zbog novca, tacno mi dodje da se preselim da zivim na nekoj planini daleko od svega ovoga. U sta se ovaj svet pretvorio...

zena

pre 8 godina

Ni muskarci nisu, sto su nekada bili! Depilacija tela, nakit,probusene usi, nosevi, duga kosa, sada i ogrlice nose ne samo lancić, i jos decu da rađaju? Pa ko će da ih pravi? Do sada se pomagalo parovima sa problemima pa su rađene inseminacije i vantelesne, ali to je opravdano! Tesko nasoj zenskoj deci, neće imati za koga da se ufaju!

adriano_galliani

pre 8 godina

Samo bogati muskarci ce to moci... :) eee, htele smo rodnu ravnopravnost! Eto nam sada!
(svet bez moralnog kompasa, 20. novembar 2015 13:34)

Па да, тако да сте остале без тих богатих, а шта ће вам сиромашни, каква грешка у корацима :) :) Срећом, далеко је Србија од родне равноправности, тако да уживајте :)

MARIJANA

pre 8 godina

Stvarno super ideja,jer su danas žene kao muškarci,a muškarci kao žene.....mislim kako se ponašaju, obrnute uloge skroz. Ovo je samo sledeći korak ,zar ne??? Kako da svet već i bez ovog nije dovoljno izopačen.

razuma bez

pre 8 godina

Da li je to normalno, ima stvari koje ne treba dirati
(quantum, 20. novembar 2015 15:50)

Da li je normalno zaklati zenu na slavi?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (antibot, 20. novembar 2015 18:00)

# Link komentara
Preporučujem (+19)
Ne preporučujem (-27)

Sudeci po broju + i -, izgleda da je u srbistanu normalno zaklati zenu na slavi...

znalac

pre 8 godina

Uvjeravam vas da za 10-15 godina ako krenu sa medijskom kampanjom i filmovima još ćemo se gurat po rodilištima da idemo rodit...

belgrado

pre 8 godina

jos zenama da presade onu stvar ...:))
sve je u duhu svetle buducnosti ...

ps.ovako... ova vest obradovala samo po nekog homoseksualca.

Deniz

pre 8 godina

Sto se tice komentara oko presadjivanja organa to se potpuno slazem. U istoriji je to napravilo vise problema nego koristi. 3% ljudi to moze da plati a 100% moze neko da saceka iza nekog mracnog coska i kidnapuje ga i izvadi mu rodjeni organ. Za covecanstvo je manji gubitak za one koji ne mogu da radjaju nego za sve ostale koji mogu pretrpeti nasilje zbog toga. A to sto govorite koliko su muskarci drugaciji od zena i koliko vama nije u prirodi ono sto je zenama, jedno malo podsecanje je da ste do 3. nedelje trudnoce svi vi bili zene. I da vam je jedan jedini gen falio "sex determination region" koji zaustavlja razvoj zenskih polnih karekteristika i podstice sintezu testosterona koji dalje oblikuje vas penis, mozak i testise vi biste bili svi prave pravcate zene. Tako da ne osecajte se toliko posebno sto ste muskarci jer jedina stvar koja vas od rodjenja odvaja od zena jeste to sto proizvodite testosteron. Zato kad upadnete u srednje godine pocnete da se glupirate jer zbog smanjenog testosterona niste vise frajeri kakvi ste bili niti toliko jaci i veci od zena.

ciri

pre 8 godina

Pitalica: blizanci , imaju iste roditelje,jedno rodila mama,a
drugo tata.To znaci da muz I ja mozemo u isto vreme da budemo trudni? Hahaha,dve trudnice u kuci , hormoni I tako to...ma ludilo...

grux

pre 8 godina

kakav je ovaj svet postao,kad budem bio mator verujem da će biti opcija da imaš osam penisa, i osam vaginalni da zadovoljim samog sebe nekoliko puta

e

pre 8 godina

a nikome ne pada na pamet kakav bi zivot imalo to dete, pa rasturila bi ga druga deca od prozivanja... za ove politicki korektne, koji nisu izasli iz svog sela, a misle da je to specificna pojava samo za nase zaostalo drustvo, samo cu da kazem da licno poznajem pripadnika manjinske verske grupe u svedskoj koji je zbog toga bio jako diskriminisan tokom svoje mladosti...

Pametnjaković - there can be only one!

pre 8 godina

@(delboj, 21. novembar 2015 06:40)

Ne samo što nije na nivou, već je sve veći broj muškaraca. Sa porastom broja muškaraca porastao je i broj travestita. Jeste slučajnost, ali naginje više na mušku stranu, tako da je sve veći broj žena sa penisom. U svakom slučaju je ceo proces nesavršen i slučajan i veoma sklon greškama.

gicko

pre 8 godina

vi sto se toliko sablaznjavate - sta vam to toliko smeta u celoj ovoj prici i zbog cega? jel postoji nesto sto vas ugrozava ili vas na licnom planu pogadja?
bolje se obrazujte malo i pogledajte sta ne valja u vasem dvoristu.

+381

pre 8 godina

Oprosti im Boze neznaju sta rade!
(Gile, 20. novembar 2015 13:26)

----

Oprosti mu Bože, ne zna da piše!
Super vest za transrodne osobe, svaka cast naucnicima koji pomeraju granice!
a domacim komentatorima, ljudi niko vas ne tera da vi to radite, prvi ja ne bih voleo da radjam i slika izgleda presmesno ali ima ljudi za koje ova vest menja zivot nabolje i meni je mnogo drago

Narcisa Zec

pre 8 godina

Uvek se trudim da budem otvorenog uma, ali ovo mi je toliko užasno i strašno da mi se plače! Pogotovo jer trenutno čekam svoju prvu bebu i pomisao da ona raste u telu muškarca mi je jednaka onoj sceni iz Osmog putnika gde embrioni rastu u onim ogromnim teglama. Žensko telo je meko, nežno, pravi dom za bebu...

pearls before swine

pre 8 godina

Ljudi kroz celu svoju istoriju imaju problem sa nasiljem i netrpeljivoscu prema svemu sto ne razumeju. Stoga ni ne cude komentari koji na jedan odlican naucni clanak prizivaju destrukciju cele planete putem asteroida, ili prizivaju smak sveta i posetu fiktivnih likova iz bajki, kao npr. Isusa Hrista. Onda se nekima povraca na pomisao da se radjaju bebe, pa onda dodjemo do sustine svih ovih stavova, seksizma, koji je redukovao zenu na njenu maternicu i kao, lepo, htele ste rodnu ravnopravnost, a sad cete izgubiti i tu jedinu vrednost koju ste umale - kao inkubatori. Niste vise ni potrebne! I sto je najcrnje, u to su poverovale i neke zene, a o muskarcima ne treba ni govoriti, to je baza njihovog pristupa zenama.

Ludilo ovakvog razmisljanja se ogleda u licemerju i duplim standardima. Niko nije prizivao smak sveta kad su organizovane sperm-banke, koje bi, po ovoj logici, uklonile i poslednji razlog za postojanje muskaraca.

Kao lekar mogu samo cestitati kolegama na izvanrednom umecu i otkricu. Mnogo pacijenata, sto onih koje su rodjene kao zene a nemaju maternicu (iz raznih razloga) a sto onih koje su to postale, pa cak i muskaraca koji bi zeleli ili da rode, ili da pomognu zeni koja ne moze da iznese trudnocu, ima toliko mnogo aplikacija, koje su sve do reda humane, ne-diskriminatorske i ne-inficirane tragikomicnim, pretpotopskim predrasudama.

Ojha

pre 8 godina

Ova moja nista ni ne radi , eto to sto je rodila decu . Samo bi mi jos falilo da ja radjam umesto nje , ionako sam se pretvorio u kucnu pomocnicu ...

Peaceful Warrior

pre 8 godina

Ma daj. Gde ovo ima smisla? Sve, sve ali ovo je stvarno preterivanje. Da je priroda htela da muskarci nose bebe, doje, itd, tako bi bilo oduvek. Pravite Frankenstajna, zaista.

Mihailo

pre 8 godina

Velika je sreća što u nekom bližem periodu (verovatno nikada) nećemo doći do tehnologije koja bi nam omogućila da kolonizujemo druge solarne sisteme. Pošast ne sme da se širi dalje od ovog kamena.

B

pre 8 godina

Muskarci ne mogu da radjaju decu, sve i da im presade matericu, naucno je dokazano da muskarci ne mogu da podnesu taj bol. Inukovali su muskarcima bol koji zene osecaju prilikom porodjaja, i svi su se onesvestili.

Ivan

pre 8 godina

Pravda za žene! Ako će muškarci uskoro imati mogućnost da rađaju decu, ženama da se omogući da uskoro prave decu. Ku-ku kuda ide ovaj svet...

grunf

pre 8 godina

Ne razumem ove nazadne i retrogradne komentare . Ovo je naucni i civilizacijski iskorak i pomak ka jednom novom humanijem drustvu punom svake jednakosti ,gde ce se teret radjanja konacno ravnomerno podeliti. U to ime, Vlada bi trebalo da otvori kancelariju za "musko majcinstvo" koja ce stimulisati ovaj projekat. Narocito treba angazovati agencije koje ce motivisati mladice u ruralnim sredinama ,gde i onako vlada "bela kuga". Mislim da ce posle realizacije ovih projekata za Srbiju conacno doci bolji dani !!! Realno

Penelopa

pre 8 godina

A na sta ce da izadje beba?
(Bankar, 20. novembar 2015 15:27)

Na CARSKI REZ, kao i kod 80% žena danas!


Žena sam i moj komentar na ovu vest je:
A ŠTO DA NE?

Svaka čast napretku medicine.

nato nema alternativu

pre 8 godina

... zene su ionako postale muskarci i obrnuto. Uskoro nece biti dovoljno sigurnih kuca za muskarce.., zalim one koje malu musku decu.

Slavko dinamitas

pre 8 godina

Vreme je za nov svetski rat,ovo je predaleko otislo.Svetu je izgleda potrebno jedno takvo prociscenje koje koliko god pogubno bilo spasava covecanstvo jer posledice odugovlacenja dovode do nestanka ljudskog roda i do ovakvih mutacija.Treba sat ponovo naviti na pocetak.

Vladabossss

pre 8 godina

U pravu ste dragi komentatori, upravo iz vaših komentara je očigledno da je vreme za jedan smak sveta, kada jedino što možete da kažete na ovakvu vest koja mnogima može da pomogne jeste da je svet otišao u penis. Mož misliti, nije prirodno, kao da se ovakvi primeri ne mogu naći u prirodi, kao na primer kod morskih konjica. Uvek me oduševi spremnost ovdašnjih komentatora da odvale neku glupost umesto da činjenicu da imaju stabilnu internet konekciju iskoriste za, hm, ne znam, istraživanje o nečemu što žele da prokomentarišu. Google je na jedan klik od vas, dragi komentatori. Da ne ubacujem sada i hemafrodite u pricu, kao nesto sasvim regularno u toj istoj prirodi za kojim plačete i uzdišete. Mnogo neprirodnije od ove vesti jeste ljudska sposobnost zauzmu visoko moralno stanovište prema raznim temama koje ih se lično ne tiču, pri čemu su etiku kao kompleksnu nauku verovatnu učili iz reči imaginarnih likova poput Isusa ili Muhameda, što opet ne bi bilo toliko loše da se tih reči pridržavaju i da ih poštuju. Pa tako na primer onu čuvenu krilaticu "Voli bližnjeg svog" malo prouče i zamisle se nad njom. Realno, postaje besmisleno uopšte ulaziti na ove komentare, kada ništa pametno i ne može da se pročita, već samo lamentiranje nad tužnom sudbinom sveta koji je dozvolio da p*deri slobodno šetaju ulicama. Blago vama kada su vam ovakve vesti najveći problem, mada ipak ne bih voleo da sam u vašoj koži. Sportski pozdrav.

BlackZ

pre 8 godina

Da radjam decu? A ko ce da radi trbusnjake svakog dana, sklekove i izgleda kao maneken? Ne zelim ni prosirene vene, otekle noge a ni sekotine po stomaku jer nemam vaginu... Hm, morcau, dakle, da nadjem zenu? Pa da, najbolje je tako, jer JE PRIRODA TAKO HTELA! O vo imja oca! +

vlada

pre 8 godina

Najjaci su mi ovi snobovi sto ih podrzavaju ,kojima je je biti gay skroz kul ...ludilo...E pa dobro,zelim im da zamisle svoje dete kako im dolazi sa tom idejom ,i neka zamisle malo samo seksualni čin dva muskarca...da li ce i dalje imati taj osecaj

zar nije tako? - vječno cenzurisan

pre 8 godina

Tijelo muškarca jednostavno nije predviđeno za rađanje, žensko tijelo jeste i bolje podnose bol, muškarci će umirati na porodu. Ovo je ogromna i bespotrebna glupost.

Rajko

pre 8 godina

Čekaj, a čija oplođena jajna ćelija se posadi u matericu u muškarcu? Ipak me je lepši normalan način da dva muškarca dođu do svog deteta: usvajanjem ili uz pomoć surogat majke.

budvanci

pre 8 godina

kakva radosna vest za nas koji o tome mastamo vec godinama
gej sam u dugogodisnjoj vezi sa zeljom da se ostvarim kao majka
ne pitam koliko koštaju

Marko

pre 8 godina

Nazalost,planeta Zemlja se pretvara u jednu veliku bolest!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Novak, 20. novembar 2015 17:38)


Tacno, a ti si jedan od simptoma.

prof.

pre 8 godina

Где ја живим, људи се трипују да ово има неке везе с политиком, не схватају важност ове могућности. Није време за смак света, већ је време да се образујете.

bruce lee

pre 8 godina

Pa lepo! Žene su sve više sterilne i ne mogu da rađaju i na tom planu nauka i doktori ne rade ništa ali zato vidim napredujete u ovom segmentu gde muškarci rađaju. Baš lepa vest za gej populaciju. Zato će nas Bog i priroda resetovati kao mnogo puta do sad, pa ponovo u pećine kres, kres kamen o kamen da se zapali vatra. I tako sve dok ne krenemo pravim putem.

Marko

pre 8 godina

U pravu ste dragi komentatori, upravo iz vaših komentara je očigledno da je vreme za jedan smak sveta, kada jedino što možete da kažete na ovakvu vest koja mnogima može da pomogne jeste da je svet otišao u penis. Mož misliti, nije prirodno, kao da se ovakvi primeri ne mogu naći u prirodi, kao na primer kod morskih konjica. Uvek me oduševi spremnost ovdašnjih komentatora da odvale neku glupost umesto da činjenicu da imaju stabilnu internet konekciju iskoriste za, hm, ne znam, istraživanje o nečemu što žele da prokomentarišu. Google je na jedan klik od vas, dragi komentatori. Da ne ubacujem sada i hemafrodite u pricu, kao nesto sasvim regularno u toj istoj prirodi za kojim plačete i uzdišete. Mnogo neprirodnije od ove vesti jeste ljudska sposobnost zauzmu visoko moralno stanovište prema raznim temama koje ih se lično ne tiču, pri čemu su etiku kao kompleksnu nauku verovatnu učili iz reči imaginarnih likova poput Isusa ili Muhameda, što opet ne bi bilo toliko loše da se tih reči pridržavaju i da ih poštuju. Pa tako na primer onu čuvenu krilaticu "Voli bližnjeg svog" malo prouče i zamisle se nad njom. Realno, postaje besmisleno uopšte ulaziti na ove komentare, kada ništa pametno i ne može da se pročita, već samo lamentiranje nad tužnom sudbinom sveta koji je dozvolio da p*deri slobodno šetaju ulicama. Blago vama kada su vam ovakve vesti najveći problem, mada ipak ne bih voleo da sam u vašoj koži. Sportski pozdrav.
(Vladabossss, 20. novembar 2015 18:04)

Svaka ti je na mestu.

huhb

pre 8 godina

E moji pravedni, moralni, ispravni... Više vam je neprirodno i bolesno što bi neko ko hoće mogao da rodi dete, nego sve smrti i užasi ovog sveta. Pametnice jedne.

Ječmendo

pre 8 godina

“Biće to pitanje klase. Samo će bogati ljudi moći to da urade”, smatra Mekgin.

Konačno nešto zbog čega je dobro ne biti bogat. :-)

ja

pre 8 godina

Za razliku od vecine komentatora ovde, ja u ovome ne vidim nista lose. Ako neko ima zelju i sredstva da omoguci sebi radjanje dece, sto bi to bilo koga od ovih komentatora ugrozavalo.
Ovo je klasicna ljudska reakcija na sve novo i neobicno.

Miki

pre 8 godina

odlično, kresnem lepo sam sebe (nakon sto se smuvam), rodim si blizance, uzmem porodiljski... i uživanje bato. žene i onako stalno zvocaju. ili nešto traže, ili se žale. a u trudnoći se ponašaju kao princeze na zrnu graška. od blata ćete praviti nas muškarce kad se mi osamostalimo!

Zgodna i lepa devojka

pre 8 godina

Ej, a kako ce da doje bebu? Moraju i mlecne zlezde da im ugrade...a da....moze i vestacko mleko... U SVAKOM SLUCAJU FUUUUJ!!!

razuma bez

pre 8 godina

Da li je to normalno, ima stvari koje ne treba dirati
(quantum, 20. novembar 2015 15:50)

Da li je normalno zaklati zenu na slavi?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (antibot, 20. novembar 2015 18:00)

# Link komentara
Preporučujem (+19)
Ne preporučujem (-27)

Sudeci po broju + i -, izgleda da je u srbistanu normalno zaklati zenu na slavi...

Maki

pre 8 godina

Bas sam srecna. Uskoro cu se podvrgnuti operaciji promene pola i resiti stega koje mi je priroda nametnula. Za koju godinu cu mozda sa tudjom matericom moci da rodim. Svakako cu insistirati na tome da dobijem matericu dok sam jos mlada. Hvala doktorima, hvala nauci. Ne mozete da zamislite kakav je zivot u telu koje ne dozivljavate kao svoje.

zena

pre 8 godina

Ni muskarci nisu, sto su nekada bili! Depilacija tela, nakit,probusene usi, nosevi, duga kosa, sada i ogrlice nose ne samo lancić, i jos decu da rađaju? Pa ko će da ih pravi? Do sada se pomagalo parovima sa problemima pa su rađene inseminacije i vantelesne, ali to je opravdano! Tesko nasoj zenskoj deci, neće imati za koga da se ufaju!

Sloga

pre 8 godina

A kad Dveri kazu da je to protiv prirode i da se nama nametuju pogresne vrednosti onda ih napadate... :D A ovde su ljudi kao sokirani sada... odlucite se vec jednom!

Ja

pre 8 godina

Jedan covek rece da ono sto napravi evolucija nije savrseno, ali je izuzetno tesko napraviti bolje. Zene su milionima godina evolucije pripremljene za trudnocu i radjanje, a muskarci jednostavno nisu. Mogu samo da zamislim do kakvih bi sve komplikacija moglo da dodje, i to ne jednom u 100 slucajeva, nego redovno! Da se to tice samo "majke", onda se i ne bih bunila (odrasla osoba je u pitanju, pa neka sa svojim zivotom radi sta hoce), ali sta je sa bebom?

Udba

pre 8 godina

Da je priroda htjela da muskarci radjaju umjesto ili sa zenama onda bi tako bilo. Sa razlogom su zene te koje donose novi zivot na svijet, a muskarac taj koji ga daruje.

Lazar

pre 8 godina

Kao gej, moram da kažem da mi se ovakva ideja ni najmanje ne dopada! Smatram da je priroda savršeno uredila proces nastajanja novog života i da ljudi ne smeju to da menjaju. Decu treba da dobijaju i odgajaju heteroseksualni parovi (idealno bi bilo da decu uvek dobijaju iz ljubavi). Homoseksualci, kojima i sam pripadam, ne treba da budu progonjeni, treba im omogućiti da mirno žive svoj život, da ne budu predmet mržnje ostatka društva, ali ne treba da dobijaju decu, niti da odgajaju usvojenu decu. Za dete je dobro da ima majku i oca. Naravno, postoje slučajevi da deca odrastaju samo sa jednim roditeljem, ali i to je bolje nego da imaju "dve mame" ili "dvojicu tata". Takođe sam protiv ideje istopolnih brakova, nekako mi to deluje komično i groteskno, a i suprotstavlja se opšteprihvaćenoj definiciji braka kao monogamne zajednice žene i muškarca. Ako tu definiciju izmenimo zarad istopolnih brakova, onda je možemo menjati i na dalje na hiljadu drugih načina, a to nije dobro i nije u skaldu sa višemilenijumskim normama naše civilizacije. Molim vas da objavite ovaj komentar, jer mislim da je važno da heteroseksualci vide da ima i gejeva (i to ogromna većina!) koji ne misle kao LGBT aktivisti. Oni su samo otuđena grupacija koja nama ne donosi ništa dobro sa njihovim paradama i drugim šarenim lažama.

daj mi ali da ja ne dam?

pre 8 godina

Eto prilike za ugrozene muskarce sa Super zene, da dostignu ravnopravnost. Uz vas sam. Kada se moze racunati loza po muskom imenu, i da deca nose tatino prezime i slavu, iako ih majka radja, nista neprirodnije nije da momci radjaju. Kako se za ovo prvo ne bune, a za drugo da?!

bee

pre 8 godina

Za pocetak bilo bi veliko dostignuce kad bi se ovo omogucilo svakoj zeni koja zeli, a ne moze da rodi zbog gubitka ili nefunkcionalnosti materice i postane rutinski zahvat.
Za muskarce ovo je jos u domenu naucne fantastike. Kada se realizuje prva uspesna trudnoca muskarca onda ostavljajte svoje zabrinute komentare. Doktorka u tekstu hipotetise.
Od ovih glupackih ' kuda ide ovaj svet' i 'kraj je blizu' me je ozbiljno zabolela glava.

СрбинсонКрусо

pre 8 godina

У графичкој новели Сендмен имате једну причу где трансексуалац-трансродна жена не може да учествује у магији у којој могу учествовати само жене, јер се она осећа као жена али то у суштини није.(што је донекле и моје размишљање) Разлог је прост не може да добије менструацију, не производи јајне ћелије, те не може да роди дете, које ће носити њен генетски материјал са мајчине стране... али то није једини... врло занимљива је прича... мало да популаризујем стрип у Србији

belgrado

pre 8 godina

jos zenama da presade onu stvar ...:))
sve je u duhu svetle buducnosti ...

ps.ovako... ova vest obradovala samo po nekog homoseksualca.

grux

pre 8 godina

kakav je ovaj svet postao,kad budem bio mator verujem da će biti opcija da imaš osam penisa, i osam vaginalni da zadovoljim samog sebe nekoliko puta

e

pre 8 godina

a nikome ne pada na pamet kakav bi zivot imalo to dete, pa rasturila bi ga druga deca od prozivanja... za ove politicki korektne, koji nisu izasli iz svog sela, a misle da je to specificna pojava samo za nase zaostalo drustvo, samo cu da kazem da licno poznajem pripadnika manjinske verske grupe u svedskoj koji je zbog toga bio jako diskriminisan tokom svoje mladosti...

Pametnjaković - there can be only one!

pre 8 godina

Mi smo svi žene do određenog meseca posle čega jedan gen utiče i usmerava formiranje penisa, ako je taj gen prisutan. Sve je slučajnost, pa čak i to.

freddie

pre 8 godina

Super. Sad jos ocekujem da neko zamrzne svoju spermu, onda ode na operacije i hormonske terapije i, nakon par godina tretmana OPLODI SAM SEBE sa vlastitom spermom.. Ma ludilo..

Bg

pre 8 godina

Idemo ka tome da će se muškarci i žene odvojiti totalno.
Doćiće neke nove generacije koje neće imati potrebu za suprotnim polom.
Muškarci će moći sami da rađaju, žene veštačkom oplodnjom, seks će biti virtuelan gde će svako moći da bita savršenog partnera za taj vid zadovoljstva. Smatraće se zaostalim i glupim oni koji budu imali devojku-momka, ili ženu-muža, gledaće na njih kao što danas gledamo na islamske običaje gde se brakovi ugovaraju, a devojčice sa 10 god. udaju.
( svetla budućnost)?

e

pre 8 godina

Medicina je postala biznis. Laboratorijski stvore nekakav virus kojeg cuvaju, a potom za isti naprave lek. Kada sve ispitaju pustsju virus, a neposredno za tim i lek. Biznis je biznis, zar ne ??

chilipepper

pre 8 godina

E stvarno, svaki dan izmisljaju neke nove budalastine i bjuvotine, ljudi se ubijaju na sve strane zbog novca, tacno mi dodje da se preselim da zivim na nekoj planini daleko od svega ovoga. U sta se ovaj svet pretvorio...

adriano_galliani

pre 8 godina

Samo bogati muskarci ce to moci... :) eee, htele smo rodnu ravnopravnost! Eto nam sada!
(svet bez moralnog kompasa, 20. novembar 2015 13:34)

Па да, тако да сте остале без тих богатих, а шта ће вам сиромашни, каква грешка у корацима :) :) Срећом, далеко је Србија од родне равноправности, тако да уживајте :)

Smiky

pre 8 godina

super, planiram da budem hermafrodit. sad dok sam musko, da obezbedim dovoljnu kolicini semene tecnosti. Onda kad postanem zena, da mi instaliraju matericu i sve pratece organe, pa samog sebe da oplodim....jupi, ima nade za mene!

delboj

pre 8 godina

Mi smo svi žene do određenog meseca posle čega jedan gen utiče i usmerava formiranje penisa, ako je taj gen prisutan. Sve je slučajnost, pa čak i to.
(Pametnjaković - there can be only one!, 20. novembar 2015 17:46)

Ta se "slucajnost" ponavlja od pamtivijeka i na nivou je svo vrijeme.

MM

pre 8 godina

Sva sreća pa ne može još, inače bi mene moja žena odavno napumpala. Još mi samo to fali. Odoh sad da završim ručak dok se nije vratila.

ciri

pre 8 godina

Pitalica: blizanci , imaju iste roditelje,jedno rodila mama,a
drugo tata.To znaci da muz I ja mozemo u isto vreme da budemo trudni? Hahaha,dve trudnice u kuci , hormoni I tako to...ma ludilo...

Daca su ukras sveta

pre 8 godina

Ovo je samo za osobu koja se potpisala kao Bankar:Uvek se javljas da nam pametujes o trojkama i orgijama a ne znas kako bi se dete rodilo. Pa kako se tvoja zena porodila CARSKIM REZOM.
A sada najbitnije pohvala ginekolozima ovo otkrice ce ipak najvise pomoci zenama.

znalac

pre 8 godina

Uvjeravam vas da za 10-15 godina ako krenu sa medijskom kampanjom i filmovima još ćemo se gurat po rodilištima da idemo rodit...

Deniz

pre 8 godina

Sto se tice komentara oko presadjivanja organa to se potpuno slazem. U istoriji je to napravilo vise problema nego koristi. 3% ljudi to moze da plati a 100% moze neko da saceka iza nekog mracnog coska i kidnapuje ga i izvadi mu rodjeni organ. Za covecanstvo je manji gubitak za one koji ne mogu da radjaju nego za sve ostale koji mogu pretrpeti nasilje zbog toga. A to sto govorite koliko su muskarci drugaciji od zena i koliko vama nije u prirodi ono sto je zenama, jedno malo podsecanje je da ste do 3. nedelje trudnoce svi vi bili zene. I da vam je jedan jedini gen falio "sex determination region" koji zaustavlja razvoj zenskih polnih karekteristika i podstice sintezu testosterona koji dalje oblikuje vas penis, mozak i testise vi biste bili svi prave pravcate zene. Tako da ne osecajte se toliko posebno sto ste muskarci jer jedina stvar koja vas od rodjenja odvaja od zena jeste to sto proizvodite testosteron. Zato kad upadnete u srednje godine pocnete da se glupirate jer zbog smanjenog testosterona niste vise frajeri kakvi ste bili niti toliko jaci i veci od zena.

Banovobrdjanin

pre 8 godina

Ja bih pitao komentatore šta su se primili. Pročitao sam ovaj tekst i nisam skapirao da će decu rađati muškarci već bivši muškarci, odnosno transeksualci.
Dakle neko kao bivši Andrej sad Andrea Pejić ili Kleopatra. Rođeni sa penisom. Lekar im otfikario i ugradio vaginu, matericu, grudi.
E pa sad će ugradnja biti daleko bolja pa će i u toj materici moći da se začne plod.
No u svakom slučaju od trenutka kad počnu sa uzimanjem estrogena što se radi bar godinu, dve pre operacije promene pola, to više nisu muškarci.
Kad je reč o muškarcima koji bi da rode, a ostanu muškarci to još uvek nije lako. Njemu se dakle ništa ne odfikaruje već bi mogalo od dela stomaka napraviti idealnu atmosferu za boravak fetusa. U taj deo bi se ubrizgao embrion pa bi ostao tu 9 meseci, ali bi izašao isključivo putem reza tog stomaka jer drugačije ne može. Takav tip naravno ne bi imao vaginu već penis. E to bi tek bila vest o rađanju muškarca, a to će biti bar 200-300 godina kasnije od porođaja prvog transeksualca.

Logika

pre 8 godina

У графичкој новели Сендмен имате једну причу где трансексуалац-трансродна жена не може да учествује у магији у којој могу учествовати само жене, јер се она осећа као жена али то у суштини није.(што је донекле и моје размишљање) Разлог је прост не може да добије менструацију, не производи јајне ћелије, те не може да роди дете, које ће носити њен генетски материјал са мајчине стране... али то није једини... врло занимљива је прича... мало да популаризујем стрип у Србији

Znaci ako si "dama u godinama" i vise ne menstruiras onda vise nisi zena?

Sta je sa zenama koje ne menstruiraju zbog zdravstvenih razloga? Da li to znaci da nisu zene?

SF

pre 8 godina

Umesto da se presadjuju samo organi koji su neophodni za život, a drugi više ne može da ih koristi, sad idemo da svako IMA PRAVO da radja. Ima, ako je stvorena sa matericom, a ne da joj je drugi obezbedjuju (za pare). Stvarno sve može da se kupi danas. Čovek, pošto se teško nosi sa prirodom, hoće da joj prkosi.

Zabludela ovca

pre 8 godina

Ne znam cemu ovo. Ako neko zeli da se ostvari kao roditelj, pri tome mislim i na transrodne osobe, gejeve i na sve ostale koji iz nekog razloga ne mogu imati biolosku decu, neka usvoje dete. Razumem da to nije nista revolucionarno, ali je ljudski.
Svako sebi postavlja neku granicu, moja je bila jos kod vantelesne oplodnje, ovo mi je jos dalje. Verovatno ce neko reci da sam zatucana, ali valjda treba i takvih da bude kad se uvodi nesto novo.

last male on earth:(

pre 8 godina

A realno je lakse zene osposobiti da prave decu nego muskarce da radjaju. U tom slucaju za nas muskarce ne bi bilo posla pa ni svrhe mozda ne bismo ni postojali. I onako sve ratove smo mi izazvali mozda se i sam Bog pokajao sto nas je stvorio, ali mi i dalje mislimo da svet ne moze muskaraca jer smo sovinisti :)

MARIJANA

pre 8 godina

Stvarno super ideja,jer su danas žene kao muškarci,a muškarci kao žene.....mislim kako se ponašaju, obrnute uloge skroz. Ovo je samo sledeći korak ,zar ne??? Kako da svet već i bez ovog nije dovoljno izopačen.

Neki tamo lik

pre 8 godina

Samo vi pricajte kako nam zene nisu potrebne, a kada naucnici naprave labaratorijsku spermu pa pocnu da im prodaju po apotekama odosmo mi muskraci u "penziju" :)

Dajte mi jedno pakovanje "belac matematicar" i jedno "crnac sportista", hahah

Pametnjaković - there can be only one!

pre 8 godina

@(delboj, 21. novembar 2015 06:40)

Ne samo što nije na nivou, već je sve veći broj muškaraca. Sa porastom broja muškaraca porastao je i broj travestita. Jeste slučajnost, ali naginje više na mušku stranu, tako da je sve veći broj žena sa penisom. U svakom slučaju je ceo proces nesavršen i slučajan i veoma sklon greškama.