Recepti

Kako da oljuštite krompir za 2 sekunde

Ovi mali trikovi prilično će skratiti vreme potrebno za obavljanje dosadnih kuhinjskih poslova, poput ljuštenja kuvanih krompira, jaja ili pomorandži....

Subota, 24.10.2015.

18:45

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Oljuštite krompir za par sekundi

Skuvani krompir spustite u činiju sa vodom u koju je ubačena velika količina leda, sačekajte 5-10 sekundi, a zatim ga izvadite iz vode. Držeći ga čvrsto obema rukama po sredini, povucite ljusku od sredine ka krajevima i ljuštenje krompira je – gotovo. Proces možete olakšati tako što ćete ljusku svakog krompira pre kuvanja zaseći na polovini.

Najbrži način za ljuštenje pomorandže

Odescite koru na krajevima pomorandže, zasecite je na jednoj strani od vrha do dna, a zatim razdvojite krajeve i izvadite kriške.

Oljuštite jaje za par sekundi

Stavite kuvano jaju u čašu s vodom, a zatim počnite snažno da je tresete par sekundi, pridržavajući je rukom kako jaje ne bi ispalo. Ova tehnika omogućava skidanje ljuske s jajeta u jednom potezu.

Pretvorite konzervu tunjevine u lampu

Probušite rupu na sredini poklopca konzerve, ubacite u otvor uvijeno parče toalet papira, a zatim ga zapalite Improvizovana lampa trebalo bi da vas služi bar 2-3 sata, a miris ribe nije suviše jak. Ovo rešenje idealno je za kampovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare