Zdravlje

Subota, 23.08.2014.

11:22

8 efikasnih načina za uklanjanje bolova u leđima

Bolovi u leđima su široko rasprostanjen problem, ali postoje načini pomoću kojih ćete ih ublažiti i ukloniti.

Izvor: Klix.ba

Default images

Stres, putovanja, vežbe i starenje dovode do bolova u leđima zbog kojih se osobe ne mogu potpuno odmoriti, niti mogu normalno obavljati svakodnevne obaveze. S ovim problemima se možete boriti i kod kuće.

1. Pomešajte kamfor i kokosovo ulje i prokuvajte tu smesu i ostavite je da "ključa" pet minuta. Nakon toga je ohladite i čuvajte u flaši. Smesu koristite za masiranje dva puta pre odlaska na spavanje. Pomoći će kod bolova u leđima.

2. U kantu mlake vode dodajte nekoliko kapi eukaliptusovog ulja i okupajte se tom vodom. To će ublažiti bolove u leđima, ali i druge bolove u telu i oslobodiće vas od stresa.

3. Dok gledate TV, stavite termofor s toplom vodom na donji deo leđa i poduprite ga jastukom. Ubrzo ćete osetiti olakšanje.

4. Masirajte leđa uljem od slačice sat vremena pre spavanja. Naravno, istuširajte se pre odlaska u krevet.

5. U čašu toplog mleka dodajte prstohvat kurkume i nekoliko kapi meda. To će vam uvek pomoći kad imate bolove u leđima i drugim delovima tela, ali i kod kašlja.

6. Dok pripremate čaj, dodajte malo đumbira, koji će takođe olakšati bolove u leđima.

7. Korištenjem biljnog ulja za masažu leđa uspećete da se brzo rešite bolova u leđima i potpuno oporavite.

8. Dugu čarapu napunite pirinčem i zavežite je. Zagrejte je u mikrotalasnoj 3 do 5 minuta, a potom je stavite na mesto gde osećate bol. Ova metoda čini čuda posebno kada se radi o bolovima u donjem delu leđa.

Foto: Image courtesy of David Castillo Dominici at FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: