Nedelja, 28.12.2014.

09:59

Kako da zauvek ostavite cigarete?

Izvor: Daily Mail

Kako da zauvek ostavite cigarete? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

Goca

pre 9 godina

Ostavila sam cigare pre 6 godina, smucile su mi se. I one skupe i jeftine bile su istog bezveznog ukusa i nisam imala krize u pocetku ali sam sanjala da pusim cigaretu i da onda sama sebi kazem da je ugasim. Toliko su se uvukle u mozak. Ponekad pozelim da zapalim posle dobre i masne hrane ali i to je proslo..Moze da se ostave i bez one knjige i tableta samo budite uporni i mislite koliko je to stetno za organizam, a o tome koliko su danas skupe da i ne govorim.

djomla

pre 9 godina

Alen Car-Easy way ! I to je to,samo nakon otavljanja nema vise cigareta (nikada) ali sa tom idejom pusac se na pocetku ne moze pomiriti,no treba se pridrzavati savjeta pametnijeg. I evo 5 godina ne pusim i dim mi jako smeta,nije li to prirodno ?

Ivan

pre 9 godina

Vrlo zeznuta droga. Ako pusite kratko (do desetak godina) ili malo (do paklice) - ostavljajte odmah! Necete imati neke ozbiljne krize i moze vam pomoci i samo knjiga Allana Carra. Ako ste ogrezli pusac - od pakle ipo pa navise i preko desetak godina staza onda vam kao najjeftiniju i vrlo efikasnu pomoc predlazem Tabex. Rec je o prirodnom preparatu. Sadrzi citizin koji prakticno imitira nikotin i laze receptore u vasem mozgu tako da se vas organizam neuporedivo manje buni zbog nedostatka nikotina. Samo se striktno pridrzavajte uputstva i sanse za uspeh su vam prilicno dobre! Tabex se pije 25 dana, a postoji i dupli program za one koji su, poput mene, pusili izmedju 3 i 4 paklice i imali staz 25 godina. Svaki pusac je prica za sebe, tako da se ne oslanjajte previse na tudja iskustva. Znam coveka koji sagori 4 paklice dnevno, ali uvlaci svaki peti dim, ostale dimove samo pucne u prostor ispred sebe i zadimi prostoriju kao tri prava pusaca. Ja sam svaki dim iskoriscavao do maksimuma kao da mi je poslednji. Prvo ga zadrzim u ustima, pa zadrzim u plucima, pa lagano izdahnem nesto malo dima jer sam skoro sve apsorbovao. Neko pusi i cigarete sa znatno manje nikotina, pa ispadne da bi on trebalo da pusi osam paklica dnevno da bi uneo istu kolicinu droge kao ja sa 4 paklice, a on pusi jedva jednu paklicu. Obojica smo pusaci, samo sto ja unesem nikotina za sat vremena kao on za ceo dan! Ostavljanje traje godinu dana i budite uporni! Svaka tri meseca donose osetno lakse i redje krize.

Nataša Nikolić

pre 9 godina

Svima koji žele da se reše ovog užasnog zla savetujem da pročitaju knjigu Alena Kara "Lak način da ostavite pušenje". Doduše, nije baš tako lako, ali ni teško koliko sam zamišljala, odnosno umišljala u svojoj glavi. I onda sam, glupa žena, zapalila onu čuvenu "jednu", a lepo je Kar naglasio da ne postoji samo jedna cigareta, čak je i jedno celo poglavlje posvetio toj zabludi. Baš planiram ponovo da je pročitam i konačno da se pozdravim sa smrdljivom, opasnom i smrtonosnom zavisnošću od nikotina. Pokušajte, nemate šta da izgubite, osim nekoliko stotina dinara, koliko knjiga košta.
Isti autor napisao je i knjigu o mršavljenju, ali nisam uspela da je nađem. Moguće je da nije ni prevedena na srpski jezik jer je nema u našim knjižarama:( I ona bi mi dobro došla posle praznika:)
Srećna svima Nova godina i častite sebe pomenutom knjigom :))))

Don

pre 9 godina

Moja priča je da sam pušio više od 10 godina dve pakle dnevno... Nakon mnogo bezuspešnih pokušaja, slučajno sam naišao na Alena Kara i "Lako je prestati pušiti". Dok sam je čitao shvatio sam da kada je završim nikada više neću pušiti i tako je i bilo... Oko 2 godine ne pušim i nisam došao u iskušenje iako sam okružen pušačima! Knjigu preporučujem svima (ima čak i pdf na netu), a isto tako želim svima da kažem da je prestati sa pušenjem mnogo lakše nego što Vam se čini!

jazz

pre 9 godina

Može li neko da preporuči neku knjigu iste težine/efekta/kvaliteta/reputacije kao Alan Carr-ova, a da je tematika "Kako najlakše smršati"?
Sa mnogo strana čujem pohvale za ovu knjigu, pa me zanima postoji li nešto slično za mršavljenje...

Nadam se uspecu

pre 9 godina

Pusac sam imam zelju da ih ostavim,sto pre nisam imala,ali sama pomisao na krize me uplasi,nadam se da cu ovih dana resiti cvrsto da se upustim u tu avanturu.

Milica

pre 9 godina

Evo, ja bih podijelila svoje iskustvo sa ostalima... Pušila sam, i onda 2012. u februaru otišla poslom na neko selo... Vjerovatno se sjećate silnog snijega koji je bio tada. Uglavnom, putevi su zapali, bila sam prinuđena da ostanem na tom selu nekoliko dana, a kada sam ispalila poslednju cigaru, više nije bilo, nije bilo ni prodavnice, a seljaci nisu ni za suvo zlato htjeli da daju svoj duvan... I tako ja nekoliko dana ostadoh bez duvana i kad sam vidjela da mogu i tako da živim, više nisam nikad zapalila...:) Zato je meni taj snijeg sada u divnom sjećanju...

Simic tanja

pre 9 godina

Ja sam dugogodisnji pusac bila i imala zelju ali ocigledno ne i snagu da se oduprem tom poroku ali zahvaljujuci mom lekaru koji mi je preporucio Campix tablete sma jam bez puno muka ostavila iste.Verujte mi imala sam krize i svasta nesto ali ne one koje nemzes podneti.Zato sada posle 27 godina pusackog staza prvi put disem punim plucima.I to isto preporucujem svim osobama.Inace zivim u Svajcarskoj i ove tablete su dostupne uz recept. Malo su skuplja varjanta ali je delotvorna zaista i to ne na mom primeru samo vec i na primeru mojih prijatelja kojima sam toplo preporucila.Pozzz

celofan hrana.

pre 9 godina

Pusio sam ravno 35 god.
Duvan nije jedini otrov koji covek svakodnevno konzumira,
cak je jedan od najslabijih otrova,
mnogo jaci otrovi kriju zavijeni u lepa pakovanja ,

Бојан Илић

pre 9 godina

Све је у глави!
Био сам пушач преко 15 година и сада само ТХЦ с' времена на време!:-)

stasa

pre 9 godina

Imam 55 godina i pusackog staza.... od srednje skole...uzivanje u pusenju...jedino me cena cigareta natrala da pocenem da razmisljam. To tipa smanjite cigarete...batalite...uzimte knjigu Alana Cara,ali zaista deluje..ja uopste nisam tip osobe..."mantre" "motivacione poruke" "govorite sebi bla, bla"..ali u ovoj knjizi, bogu hvala ima nesto. Ne pusim godinu dana...Najveca satisfakcija mi je kad izadje gosn premijer pa kaze da su u budezu opali prihodi od akciza na duvan....hahahaha PRC...pa ne mozes brale i pare i jare...i druga satisfakcija je sto ima vise para u kucnom bidzetu,ali opet je tu AleXandar da zavuce ruku u dzep....(gde su smajliji za psovanje??)

I jare i pare

pre 9 godina

Kupite lulu, i poseban duvan koji ide za lulu.
Pusite jednu-dve lule nedeljno.
Gospodski, uzivate u duvanu puckajuci.
Duvanu koji je mnogo kvalitetniji od onog u cigaretama.
I tako ostavite cigarete a uzivate.

A.

pre 9 godina

Cela vežba 3 je isto tako napisana u knjizi Alena Kara.
Najistinitija rečenica je
"sve što ste zapisali u Vežbi 1 je iluzija. Ti „razlozi zbog kojih pušite“ možda deluju stvarno, ali nisu. Sve je to igra vašeg uma koji pokušava da opravda nešto što nema smisla."
Metodom Alena Kara sam pre 5 godina prestala sa pušenjem. Nažalost samo pola godine jer sam prekršila uputstvo "ni jedna cigareta", jer svaka cigareta traži drugu.
Sada opet čitam knjigu i nadam se uspehu.
Poruka za @cp - to što nas cigareta čini srećnim je iluzija.

Miloš

pre 9 godina

Allen Carr - "Lak način da ostavite pušenje." Pročitao i ostavio, u martu će biti četiri godine. Nema potrebe da se mučite sa snagom volje, samo pročitajte ovu čudesnu knjigu. Košta kao tri pakle cigareta.

Denyee

pre 9 godina

Kupite Nargilu ja to vec 5god koristim znaci u 5:30 do 6:30 lepo se nagutam dima.Pa kad dodjem sa posla u 6:30 Tusiram se pa tamo oko 7:30 uzivam sa nargilom do 8:30!

Goca

pre 9 godina

Kao bivsi pusac, mogu vam preneti samo delic svog iskustva.Znajuci da to sto radim nije dobro, a narocito za moje zlatne unucice, cvrsto sam odlucila da prestanem sa tim porokom. No, nije to bas lako, kako se misli,jer mi pusaci smo i egoisti, i ne postoji cvrst razlog za ostavljanje, a da nema obrazlozenje kao protivrazlog. Bilo gde da bih posla, letovanje, izlazak u drustvo, restoran, bez cigarete nebi imao smisla.
Kada su dosli unucici, sklanjajuci se od njih, koristila sam svaki trenutak, da se izgubim, da zapalim bar neki dim, i vracala se, naravno, sa mirisom koji nisam zelela.
Dugo sam se borila, i kada sam shvatila da je cigareta postala moj gospodar, koji koristi veliki deo mog slobodnog vremena, a udaljava me od mojih najdrazih, presekla sam, i rekla, od 01.09 2013. vise ne.
To se i desilo, prvi dan proveden u spavanju i blagom soku, a nadalje sve bolje.Takode sam odlucila, da nastavim zivot kao do sada, u drustvu pusaca, a paklica koja je ostala otvorena, stavila sam je na vidno mesto. Iz inata, bila sam ljuta na sebe, pa je to bila ujedno i neka vrsta kazne:)
Ustvari, mnogo je sve lakse, nego sto sam zamisljala. Niko nije verovao da cu istrajati, pa ni ja sama:))). Na moju radost, i mojih ukucana, evo ja sam super, bolje se osecam, bolje izgledam, i osecam se kao pobednik. Cigarete mi ne padaju na pamet.
Nadam se da ce moje skustvo nekome pomoci, zato sam malo sire pisala.
Pozdrav za sve koji su odlucili, i poruka je, zazmurite i istrajte!!!!

rastko

pre 9 godina

@ Ana-bg
Apsolutno se ne slažem. Bio sam pušač više od 4o godina,preko 25 cigareta svaki dan. I ostavio sam cigarete, bukvalno preko noći. To je bilo pre gotovo 7,5 godina. Bez ikakve medikamentozne i psihoterapije. Jednostavno, samo odluka. Sada sam potpuno ravnodušan na cigarete. Ne smeta mi da ljudi u mom prisustvu puše, ni miris duvana, ni dim cigarete. Ja sam živi primer da ne postoji zavisnost od duvana, tako da toplo preporučujem svim pušačima da se što pre odluče i da u svojoj odluci istraju. Bićete jako ponosni na sebe i osećaćete se mnogo bolje. I fizički i psihički.

Neko

pre 9 godina

Jednostavno je, ubedite sebe u to da ne želite da vas nešto čini zavisnim, to je isto kao da vas neko ucenjuje ceo život, i da živite pod nečijom voljom. Učinite sebe slobodnim, bez ropstva (cigareta, droga, ucena) i živite život sa sopstvenim odlukama. Jer jedino vaše odluke odlučuju na kakav će te put izaći i kakav čovek biti.

Zena

pre 9 godina

Knjiga od Alan Cara, ko je procita sa razumevanjem nema sanse da ne ostavi cigarete! Iskrena preporuka. Ja sam tako ostavio cigarete za dan. Preporucio sam mnogim pusacima u svojoj okolini ali nazalost nisu hteli da je procitaju.... To je i problem najveci, misle da ce bez cigara sve biti prazno i bez smisla, jutarnja kafa, dobra klopa, cuganje sa drustvom.... Ma samo da hoce da je procitaju.

Aleksa

pre 9 godina

Procitajte knjigu Alena Kara "Lako je prestati".Ja dam je procitao i pretao sam da pusim u toku citanja knjige iako ima jedna recenica u samoj knjizi "Ne ustrucavajte se da zapalite cigaretu dok citate ovu knjigu",naravno potrcao za za cigareom,zapalio,i onda kad sam procitao narednih desetak recenica,shvatio sam da je ta ista cigareta koju sam drzao u ruci i poslednja !!!! Preporuka od srca !!!

coa

pre 9 godina

Problem pusenja kao i drugi oblici zavisnosti nisu vise problem koji se resava na nivou svesti.Vi morate odluciti da necete vise pusiti(svest),ali problem je mnogo dublji i nalazi se u vasem podsvesnom umu.Vi morate prevariti vasu podsvest koja je jako mocna(kontrolise disanje , rad srca,pritiske,krvotok,gotovo sve vase emocije su u njoj)isto kao sto ste je varali i ubeđivali da su vam potrebne cigarete kad ste pocinjali.Jedan od nacina je da pocnete sa za procenat blazim cigaretama(manje nikotina i katrana)uporno, dan ,mesec....,posle izvesnog vremena vratite se na stare cigarete(vise nikotina i katrana) ako vam je muka i vrti vam se u glavi na pravom ste putu.

Psn

pre 9 godina

Najvise me brine kilaza koja neminovno dolazi sa ostavljanjem cigara.
(Kancelarija za brze odgovore.., 28. decembar 2014 10:27)

Kilaža je uvek dolazila od više nego potrebnih dnevnih kalorija. Nikad kao posledica prestanka pušenja.

Nemanja Zivanovic BG

pre 9 godina

Odlican tekst! Jednostavno kriza za nikotinom nam ne daje da realno sagledamo argumente sa obe strane. U podsvesti znas da je to mnogo lose, al dok si u zikri u stanju si da sam savladas svoju podsvest i poverujes u nesto drugo.

Kaldrmas

pre 9 godina

Divan clanak. Verujem da ce mnogima pomoci u oslobadjanju od duvana.
Ja za sedam dana obelezavam 1. godinu nepusenja. Nisam znao za ovu terapiju, jednostavno sam resio posle vise od 40 godina pusackog staza.
Osecam se perfektno i sve bolje. Ovo mi je najbolji potez u 2014.
Ne budite malodusni moze se uz malo napora i kontrole. Samo prvi dan je tezak, svaki naredni je mnogo laksi. "Ko sme taj moze"- rekao je moj uzor

dejan novi

pre 9 godina

Ja sam ostavio duvan posle deset godina i samo karakterno i principijelno NECU moze resiti taj problem.Ovaj tekst ne moze uciniti da opojna droga nikotin prestane da utice na vas mozak,a sve to PROTIV pusenja zna svaki pusac da ima vise nego ZA,tako da mislim da tekst ne pomaze bas puno.

jesjes

pre 9 godina

usustini sve je u glavi,kome u glavi samo klikne to je to, moj deda pusio je kolko, 30 godina pusio, i sa 50 godina jedan dan bukvalno ustao i rekao da vise nece cigaru popusiti, i evo danas pa do tada cigaru nije popusio,

Luppo

pre 9 godina

Želeo bih nešto da podelim sa svima vama, gospodo pušači koji ste "čvrsto" odlučili da ostavite cigarete. Pušio sam gotovo 10 godina, a pritom sam krenuo da pušim kada sam imao samo 16 godina. Znate kako to obično biva, želite na neki način da se istaknete u društvu, a sve što pokušavate kao da ne daje rezultate. Jedino što se tada otvorilo kao mogućnost bilo je da počnem da pušim. To mi je pomoglo da se osetim posebno, a i sama činjenica da je pušenje nešto zabranjeno, da treba da se krijemo, da smišljamo načine kako da sakrivamo kutije cigareta, imalo je veoma snažan adrenalinski efekat. Ubrzo nakon toga krenuli su prvi problemi. Gusenje, kriziranje, nervoza. Sve to bilo je povezano i sa reakcijama drugih koji su negativno reagovalo na neprijatne mirise koje pušač za sobom ostavlja, a kojih često nije ni svestan (za razliku od nepušača). Uz sve to, pušenje je za sobom povlačilo i svađu, nervozu, razmirice sa onima koji su pokusavali da ukažu na negativne posledice koje je ostavljalo po moje zdravlje. Tada sam napravio plan. On nije bio naročito složen i nije podrazumevao vežbe, pripreme, dugotrajan proces. Jednostavno sam odredio jedan trenutak u mom životu kada cu ostaviti cigarete i to sam podelio sa svima. Taj trenutak sam čekao 3 godine, ali kada je nastupio, jednostavno nisam mogao, a da se ne odreknem pušenje. Ne samo zato što sam snažne volje, nego me je bilo i sramota okoline. Od tog trenutka je prošlo već godinu dana! Osećam se bolje nego ikad. Srećno svima!

Psn

pre 9 godina

Sem hrane, vode, vazduha i produženja vrste, kao i njenog prirodnog napretka kao posledice postojanja života.. sve ostalo je iluzija.
Ali ok. Može i cigareta da se ostavi kao u ostalom i bilo šta drugo što nije vezano za one gore jedine stvarne i neophodne stvari.
Ova njegova filozofija je primenjiva na bilo koju iluziju. Pitanje je prosto - volimo li je dovoljno. Ako ne, onda je lako.
A i sam tekst je iluzoran. Sadrži neke podatke koji nisu stvarni/istiniti.. ali da ne kvarim iluziju nekome kome tekst može pomoći da cigarete ostavi.. potrebno je i malo pozitivne prevare, ipak je cilj plemenit.

dark poet, Paris

pre 9 godina

5,5 godina bez cigareta a pusio sam pune 23 godine.
Nista nije toliko tesko kao sto se cini. Veliku ulogu igraju sredina i drustvo u celini. Cene cigareta treba da budu veoma visoke i pusenje mora da bude zakonski zabranjeno na svim javnim mestima, ma sta ko mislio.
Srecno svima onima koji odluce da prestanu sa pusenjem i zapamtite: you are the one who's in control!

pre 9 godina

остљвљањен цигарета нећете уштедети ништа,то је једна велика лаж.то што не потрошите на цигарете,потрошићете онда на хело пиће и опет ћете умрети од нечег.зашто остављати цигарете које су штетне кад је ионако све ођо нањ затровано од бомбардивања.не остављајте оно што вас чини срећним,већ оно што вас чини несрећним!

Ana-bg

pre 9 godina

Pusenje je kao droga, potpuno isto. Teski pusaci jako tesko ostavljaju pusenje. A oni koji prestanu prolaze kroz veliku krizu. Znam to na primeru mojih ukucana od kojih je jedan vec umro od posledica. Sta vredi sve ako neko ne zeli da pobedi zavisnost.

AtamanCG

pre 9 godina

Knjiga "Lak način da ostavite pušenje" - Alen (ili Alan) Kar !
Pročitajte - ne boli. Nakon 20 godina pušenja onih najotrovnijih - ostavio bez ikakve muke. Na Božić slavim prvu godišnjicu. Barem pokušajte, ja znam kako je teško. I osjećaj poslije toga je zaista jedinstven - osjećam se kao POBJEDNIK !

pera

pre 9 godina

Nema tu neke pameti,ako pusac uvidi da moze za nekoliko godina umreti zato sto mu napr doktor prepisuje pumpicu jer nemoze da naduva spirometar,toliko mu je smanjen kapacitet pluca,kao ja, ostavlja cigarete,a neko se i na to ne obazire i nastavlja sa pusenjem,eee to je njegov izbor ako zna da ce vrlo brzo podleci cigareti,bas me briga za takve.ALI PUSACI, VERUJTE! OSTAVLJANJE CIGARETA CE BITI VASA NAJPAMETNIJA ODLUKA U ZIVOTU,manite se tih prica -moja baba je pusila zavijace i zivela 100 godina.(Bivsi 35-togodisnji pusac)

Kancelarija za brze odgovore..

pre 9 godina

Tesko je,ja sam resio,videcemo kako ce to ici.Najvise me brine kilaza koja neminovno dolazi sa ostavljanjem cigara.

AtamanCG

pre 9 godina

Knjiga "Lak način da ostavite pušenje" - Alen (ili Alan) Kar !
Pročitajte - ne boli. Nakon 20 godina pušenja onih najotrovnijih - ostavio bez ikakve muke. Na Božić slavim prvu godišnjicu. Barem pokušajte, ja znam kako je teško. I osjećaj poslije toga je zaista jedinstven - osjećam se kao POBJEDNIK !

dark poet, Paris

pre 9 godina

5,5 godina bez cigareta a pusio sam pune 23 godine.
Nista nije toliko tesko kao sto se cini. Veliku ulogu igraju sredina i drustvo u celini. Cene cigareta treba da budu veoma visoke i pusenje mora da bude zakonski zabranjeno na svim javnim mestima, ma sta ko mislio.
Srecno svima onima koji odluce da prestanu sa pusenjem i zapamtite: you are the one who's in control!

Kaldrmas

pre 9 godina

Divan clanak. Verujem da ce mnogima pomoci u oslobadjanju od duvana.
Ja za sedam dana obelezavam 1. godinu nepusenja. Nisam znao za ovu terapiju, jednostavno sam resio posle vise od 40 godina pusackog staza.
Osecam se perfektno i sve bolje. Ovo mi je najbolji potez u 2014.
Ne budite malodusni moze se uz malo napora i kontrole. Samo prvi dan je tezak, svaki naredni je mnogo laksi. "Ko sme taj moze"- rekao je moj uzor

pera

pre 9 godina

Nema tu neke pameti,ako pusac uvidi da moze za nekoliko godina umreti zato sto mu napr doktor prepisuje pumpicu jer nemoze da naduva spirometar,toliko mu je smanjen kapacitet pluca,kao ja, ostavlja cigarete,a neko se i na to ne obazire i nastavlja sa pusenjem,eee to je njegov izbor ako zna da ce vrlo brzo podleci cigareti,bas me briga za takve.ALI PUSACI, VERUJTE! OSTAVLJANJE CIGARETA CE BITI VASA NAJPAMETNIJA ODLUKA U ZIVOTU,manite se tih prica -moja baba je pusila zavijace i zivela 100 godina.(Bivsi 35-togodisnji pusac)

Luppo

pre 9 godina

Želeo bih nešto da podelim sa svima vama, gospodo pušači koji ste "čvrsto" odlučili da ostavite cigarete. Pušio sam gotovo 10 godina, a pritom sam krenuo da pušim kada sam imao samo 16 godina. Znate kako to obično biva, želite na neki način da se istaknete u društvu, a sve što pokušavate kao da ne daje rezultate. Jedino što se tada otvorilo kao mogućnost bilo je da počnem da pušim. To mi je pomoglo da se osetim posebno, a i sama činjenica da je pušenje nešto zabranjeno, da treba da se krijemo, da smišljamo načine kako da sakrivamo kutije cigareta, imalo je veoma snažan adrenalinski efekat. Ubrzo nakon toga krenuli su prvi problemi. Gusenje, kriziranje, nervoza. Sve to bilo je povezano i sa reakcijama drugih koji su negativno reagovalo na neprijatne mirise koje pušač za sobom ostavlja, a kojih često nije ni svestan (za razliku od nepušača). Uz sve to, pušenje je za sobom povlačilo i svađu, nervozu, razmirice sa onima koji su pokusavali da ukažu na negativne posledice koje je ostavljalo po moje zdravlje. Tada sam napravio plan. On nije bio naročito složen i nije podrazumevao vežbe, pripreme, dugotrajan proces. Jednostavno sam odredio jedan trenutak u mom životu kada cu ostaviti cigarete i to sam podelio sa svima. Taj trenutak sam čekao 3 godine, ali kada je nastupio, jednostavno nisam mogao, a da se ne odreknem pušenje. Ne samo zato što sam snažne volje, nego me je bilo i sramota okoline. Od tog trenutka je prošlo već godinu dana! Osećam se bolje nego ikad. Srećno svima!

Goca

pre 9 godina

Kao bivsi pusac, mogu vam preneti samo delic svog iskustva.Znajuci da to sto radim nije dobro, a narocito za moje zlatne unucice, cvrsto sam odlucila da prestanem sa tim porokom. No, nije to bas lako, kako se misli,jer mi pusaci smo i egoisti, i ne postoji cvrst razlog za ostavljanje, a da nema obrazlozenje kao protivrazlog. Bilo gde da bih posla, letovanje, izlazak u drustvo, restoran, bez cigarete nebi imao smisla.
Kada su dosli unucici, sklanjajuci se od njih, koristila sam svaki trenutak, da se izgubim, da zapalim bar neki dim, i vracala se, naravno, sa mirisom koji nisam zelela.
Dugo sam se borila, i kada sam shvatila da je cigareta postala moj gospodar, koji koristi veliki deo mog slobodnog vremena, a udaljava me od mojih najdrazih, presekla sam, i rekla, od 01.09 2013. vise ne.
To se i desilo, prvi dan proveden u spavanju i blagom soku, a nadalje sve bolje.Takode sam odlucila, da nastavim zivot kao do sada, u drustvu pusaca, a paklica koja je ostala otvorena, stavila sam je na vidno mesto. Iz inata, bila sam ljuta na sebe, pa je to bila ujedno i neka vrsta kazne:)
Ustvari, mnogo je sve lakse, nego sto sam zamisljala. Niko nije verovao da cu istrajati, pa ni ja sama:))). Na moju radost, i mojih ukucana, evo ja sam super, bolje se osecam, bolje izgledam, i osecam se kao pobednik. Cigarete mi ne padaju na pamet.
Nadam se da ce moje skustvo nekome pomoci, zato sam malo sire pisala.
Pozdrav za sve koji su odlucili, i poruka je, zazmurite i istrajte!!!!

jesjes

pre 9 godina

usustini sve je u glavi,kome u glavi samo klikne to je to, moj deda pusio je kolko, 30 godina pusio, i sa 50 godina jedan dan bukvalno ustao i rekao da vise nece cigaru popusiti, i evo danas pa do tada cigaru nije popusio,

Бојан Илић

pre 9 godina

Све је у глави!
Био сам пушач преко 15 година и сада само ТХЦ с' времена на време!:-)

stasa

pre 9 godina

Imam 55 godina i pusackog staza.... od srednje skole...uzivanje u pusenju...jedino me cena cigareta natrala da pocenem da razmisljam. To tipa smanjite cigarete...batalite...uzimte knjigu Alana Cara,ali zaista deluje..ja uopste nisam tip osobe..."mantre" "motivacione poruke" "govorite sebi bla, bla"..ali u ovoj knjizi, bogu hvala ima nesto. Ne pusim godinu dana...Najveca satisfakcija mi je kad izadje gosn premijer pa kaze da su u budezu opali prihodi od akciza na duvan....hahahaha PRC...pa ne mozes brale i pare i jare...i druga satisfakcija je sto ima vise para u kucnom bidzetu,ali opet je tu AleXandar da zavuce ruku u dzep....(gde su smajliji za psovanje??)

rastko

pre 9 godina

@ Ana-bg
Apsolutno se ne slažem. Bio sam pušač više od 4o godina,preko 25 cigareta svaki dan. I ostavio sam cigarete, bukvalno preko noći. To je bilo pre gotovo 7,5 godina. Bez ikakve medikamentozne i psihoterapije. Jednostavno, samo odluka. Sada sam potpuno ravnodušan na cigarete. Ne smeta mi da ljudi u mom prisustvu puše, ni miris duvana, ni dim cigarete. Ja sam živi primer da ne postoji zavisnost od duvana, tako da toplo preporučujem svim pušačima da se što pre odluče i da u svojoj odluci istraju. Bićete jako ponosni na sebe i osećaćete se mnogo bolje. I fizički i psihički.

Aleksa

pre 9 godina

Procitajte knjigu Alena Kara "Lako je prestati".Ja dam je procitao i pretao sam da pusim u toku citanja knjige iako ima jedna recenica u samoj knjizi "Ne ustrucavajte se da zapalite cigaretu dok citate ovu knjigu",naravno potrcao za za cigareom,zapalio,i onda kad sam procitao narednih desetak recenica,shvatio sam da je ta ista cigareta koju sam drzao u ruci i poslednja !!!! Preporuka od srca !!!

celofan hrana.

pre 9 godina

Pusio sam ravno 35 god.
Duvan nije jedini otrov koji covek svakodnevno konzumira,
cak je jedan od najslabijih otrova,
mnogo jaci otrovi kriju zavijeni u lepa pakovanja ,

Psn

pre 9 godina

Najvise me brine kilaza koja neminovno dolazi sa ostavljanjem cigara.
(Kancelarija za brze odgovore.., 28. decembar 2014 10:27)

Kilaža je uvek dolazila od više nego potrebnih dnevnih kalorija. Nikad kao posledica prestanka pušenja.

Miloš

pre 9 godina

Allen Carr - "Lak način da ostavite pušenje." Pročitao i ostavio, u martu će biti četiri godine. Nema potrebe da se mučite sa snagom volje, samo pročitajte ovu čudesnu knjigu. Košta kao tri pakle cigareta.

Ana-bg

pre 9 godina

Pusenje je kao droga, potpuno isto. Teski pusaci jako tesko ostavljaju pusenje. A oni koji prestanu prolaze kroz veliku krizu. Znam to na primeru mojih ukucana od kojih je jedan vec umro od posledica. Sta vredi sve ako neko ne zeli da pobedi zavisnost.

Milica

pre 9 godina

Evo, ja bih podijelila svoje iskustvo sa ostalima... Pušila sam, i onda 2012. u februaru otišla poslom na neko selo... Vjerovatno se sjećate silnog snijega koji je bio tada. Uglavnom, putevi su zapali, bila sam prinuđena da ostanem na tom selu nekoliko dana, a kada sam ispalila poslednju cigaru, više nije bilo, nije bilo ni prodavnice, a seljaci nisu ni za suvo zlato htjeli da daju svoj duvan... I tako ja nekoliko dana ostadoh bez duvana i kad sam vidjela da mogu i tako da živim, više nisam nikad zapalila...:) Zato je meni taj snijeg sada u divnom sjećanju...

Zena

pre 9 godina

Knjiga od Alan Cara, ko je procita sa razumevanjem nema sanse da ne ostavi cigarete! Iskrena preporuka. Ja sam tako ostavio cigarete za dan. Preporucio sam mnogim pusacima u svojoj okolini ali nazalost nisu hteli da je procitaju.... To je i problem najveci, misle da ce bez cigara sve biti prazno i bez smisla, jutarnja kafa, dobra klopa, cuganje sa drustvom.... Ma samo da hoce da je procitaju.

Neko

pre 9 godina

Jednostavno je, ubedite sebe u to da ne želite da vas nešto čini zavisnim, to je isto kao da vas neko ucenjuje ceo život, i da živite pod nečijom voljom. Učinite sebe slobodnim, bez ropstva (cigareta, droga, ucena) i živite život sa sopstvenim odlukama. Jer jedino vaše odluke odlučuju na kakav će te put izaći i kakav čovek biti.

A.

pre 9 godina

Cela vežba 3 je isto tako napisana u knjizi Alena Kara.
Najistinitija rečenica je
"sve što ste zapisali u Vežbi 1 je iluzija. Ti „razlozi zbog kojih pušite“ možda deluju stvarno, ali nisu. Sve je to igra vašeg uma koji pokušava da opravda nešto što nema smisla."
Metodom Alena Kara sam pre 5 godina prestala sa pušenjem. Nažalost samo pola godine jer sam prekršila uputstvo "ni jedna cigareta", jer svaka cigareta traži drugu.
Sada opet čitam knjigu i nadam se uspehu.
Poruka za @cp - to što nas cigareta čini srećnim je iluzija.

Kancelarija za brze odgovore..

pre 9 godina

Tesko je,ja sam resio,videcemo kako ce to ici.Najvise me brine kilaza koja neminovno dolazi sa ostavljanjem cigara.

Nemanja Zivanovic BG

pre 9 godina

Odlican tekst! Jednostavno kriza za nikotinom nam ne daje da realno sagledamo argumente sa obe strane. U podsvesti znas da je to mnogo lose, al dok si u zikri u stanju si da sam savladas svoju podsvest i poverujes u nesto drugo.

Nadam se uspecu

pre 9 godina

Pusac sam imam zelju da ih ostavim,sto pre nisam imala,ali sama pomisao na krize me uplasi,nadam se da cu ovih dana resiti cvrsto da se upustim u tu avanturu.

pre 9 godina

остљвљањен цигарета нећете уштедети ништа,то је једна велика лаж.то што не потрошите на цигарете,потрошићете онда на хело пиће и опет ћете умрети од нечег.зашто остављати цигарете које су штетне кад је ионако све ођо нањ затровано од бомбардивања.не остављајте оно што вас чини срећним,већ оно што вас чини несрећним!

Psn

pre 9 godina

Sem hrane, vode, vazduha i produženja vrste, kao i njenog prirodnog napretka kao posledice postojanja života.. sve ostalo je iluzija.
Ali ok. Može i cigareta da se ostavi kao u ostalom i bilo šta drugo što nije vezano za one gore jedine stvarne i neophodne stvari.
Ova njegova filozofija je primenjiva na bilo koju iluziju. Pitanje je prosto - volimo li je dovoljno. Ako ne, onda je lako.
A i sam tekst je iluzoran. Sadrži neke podatke koji nisu stvarni/istiniti.. ali da ne kvarim iluziju nekome kome tekst može pomoći da cigarete ostavi.. potrebno je i malo pozitivne prevare, ipak je cilj plemenit.

I jare i pare

pre 9 godina

Kupite lulu, i poseban duvan koji ide za lulu.
Pusite jednu-dve lule nedeljno.
Gospodski, uzivate u duvanu puckajuci.
Duvanu koji je mnogo kvalitetniji od onog u cigaretama.
I tako ostavite cigarete a uzivate.

dejan novi

pre 9 godina

Ja sam ostavio duvan posle deset godina i samo karakterno i principijelno NECU moze resiti taj problem.Ovaj tekst ne moze uciniti da opojna droga nikotin prestane da utice na vas mozak,a sve to PROTIV pusenja zna svaki pusac da ima vise nego ZA,tako da mislim da tekst ne pomaze bas puno.

Nataša Nikolić

pre 9 godina

Svima koji žele da se reše ovog užasnog zla savetujem da pročitaju knjigu Alena Kara "Lak način da ostavite pušenje". Doduše, nije baš tako lako, ali ni teško koliko sam zamišljala, odnosno umišljala u svojoj glavi. I onda sam, glupa žena, zapalila onu čuvenu "jednu", a lepo je Kar naglasio da ne postoji samo jedna cigareta, čak je i jedno celo poglavlje posvetio toj zabludi. Baš planiram ponovo da je pročitam i konačno da se pozdravim sa smrdljivom, opasnom i smrtonosnom zavisnošću od nikotina. Pokušajte, nemate šta da izgubite, osim nekoliko stotina dinara, koliko knjiga košta.
Isti autor napisao je i knjigu o mršavljenju, ali nisam uspela da je nađem. Moguće je da nije ni prevedena na srpski jezik jer je nema u našim knjižarama:( I ona bi mi dobro došla posle praznika:)
Srećna svima Nova godina i častite sebe pomenutom knjigom :))))

Don

pre 9 godina

Moja priča je da sam pušio više od 10 godina dve pakle dnevno... Nakon mnogo bezuspešnih pokušaja, slučajno sam naišao na Alena Kara i "Lako je prestati pušiti". Dok sam je čitao shvatio sam da kada je završim nikada više neću pušiti i tako je i bilo... Oko 2 godine ne pušim i nisam došao u iskušenje iako sam okružen pušačima! Knjigu preporučujem svima (ima čak i pdf na netu), a isto tako želim svima da kažem da je prestati sa pušenjem mnogo lakše nego što Vam se čini!

coa

pre 9 godina

Problem pusenja kao i drugi oblici zavisnosti nisu vise problem koji se resava na nivou svesti.Vi morate odluciti da necete vise pusiti(svest),ali problem je mnogo dublji i nalazi se u vasem podsvesnom umu.Vi morate prevariti vasu podsvest koja je jako mocna(kontrolise disanje , rad srca,pritiske,krvotok,gotovo sve vase emocije su u njoj)isto kao sto ste je varali i ubeđivali da su vam potrebne cigarete kad ste pocinjali.Jedan od nacina je da pocnete sa za procenat blazim cigaretama(manje nikotina i katrana)uporno, dan ,mesec....,posle izvesnog vremena vratite se na stare cigarete(vise nikotina i katrana) ako vam je muka i vrti vam se u glavi na pravom ste putu.

Simic tanja

pre 9 godina

Ja sam dugogodisnji pusac bila i imala zelju ali ocigledno ne i snagu da se oduprem tom poroku ali zahvaljujuci mom lekaru koji mi je preporucio Campix tablete sma jam bez puno muka ostavila iste.Verujte mi imala sam krize i svasta nesto ali ne one koje nemzes podneti.Zato sada posle 27 godina pusackog staza prvi put disem punim plucima.I to isto preporucujem svim osobama.Inace zivim u Svajcarskoj i ove tablete su dostupne uz recept. Malo su skuplja varjanta ali je delotvorna zaista i to ne na mom primeru samo vec i na primeru mojih prijatelja kojima sam toplo preporucila.Pozzz

Ivan

pre 9 godina

Vrlo zeznuta droga. Ako pusite kratko (do desetak godina) ili malo (do paklice) - ostavljajte odmah! Necete imati neke ozbiljne krize i moze vam pomoci i samo knjiga Allana Carra. Ako ste ogrezli pusac - od pakle ipo pa navise i preko desetak godina staza onda vam kao najjeftiniju i vrlo efikasnu pomoc predlazem Tabex. Rec je o prirodnom preparatu. Sadrzi citizin koji prakticno imitira nikotin i laze receptore u vasem mozgu tako da se vas organizam neuporedivo manje buni zbog nedostatka nikotina. Samo se striktno pridrzavajte uputstva i sanse za uspeh su vam prilicno dobre! Tabex se pije 25 dana, a postoji i dupli program za one koji su, poput mene, pusili izmedju 3 i 4 paklice i imali staz 25 godina. Svaki pusac je prica za sebe, tako da se ne oslanjajte previse na tudja iskustva. Znam coveka koji sagori 4 paklice dnevno, ali uvlaci svaki peti dim, ostale dimove samo pucne u prostor ispred sebe i zadimi prostoriju kao tri prava pusaca. Ja sam svaki dim iskoriscavao do maksimuma kao da mi je poslednji. Prvo ga zadrzim u ustima, pa zadrzim u plucima, pa lagano izdahnem nesto malo dima jer sam skoro sve apsorbovao. Neko pusi i cigarete sa znatno manje nikotina, pa ispadne da bi on trebalo da pusi osam paklica dnevno da bi uneo istu kolicinu droge kao ja sa 4 paklice, a on pusi jedva jednu paklicu. Obojica smo pusaci, samo sto ja unesem nikotina za sat vremena kao on za ceo dan! Ostavljanje traje godinu dana i budite uporni! Svaka tri meseca donose osetno lakse i redje krize.

Denyee

pre 9 godina

Kupite Nargilu ja to vec 5god koristim znaci u 5:30 do 6:30 lepo se nagutam dima.Pa kad dodjem sa posla u 6:30 Tusiram se pa tamo oko 7:30 uzivam sa nargilom do 8:30!

djomla

pre 9 godina

Alen Car-Easy way ! I to je to,samo nakon otavljanja nema vise cigareta (nikada) ali sa tom idejom pusac se na pocetku ne moze pomiriti,no treba se pridrzavati savjeta pametnijeg. I evo 5 godina ne pusim i dim mi jako smeta,nije li to prirodno ?

Goca

pre 9 godina

Ostavila sam cigare pre 6 godina, smucile su mi se. I one skupe i jeftine bile su istog bezveznog ukusa i nisam imala krize u pocetku ali sam sanjala da pusim cigaretu i da onda sama sebi kazem da je ugasim. Toliko su se uvukle u mozak. Ponekad pozelim da zapalim posle dobre i masne hrane ali i to je proslo..Moze da se ostave i bez one knjige i tableta samo budite uporni i mislite koliko je to stetno za organizam, a o tome koliko su danas skupe da i ne govorim.

jazz

pre 9 godina

Može li neko da preporuči neku knjigu iste težine/efekta/kvaliteta/reputacije kao Alan Carr-ova, a da je tematika "Kako najlakše smršati"?
Sa mnogo strana čujem pohvale za ovu knjigu, pa me zanima postoji li nešto slično za mršavljenje...

pre 9 godina

остљвљањен цигарета нећете уштедети ништа,то је једна велика лаж.то што не потрошите на цигарете,потрошићете онда на хело пиће и опет ћете умрети од нечег.зашто остављати цигарете које су штетне кад је ионако све ођо нањ затровано од бомбардивања.не остављајте оно што вас чини срећним,већ оно што вас чини несрећним!

coa

pre 9 godina

Problem pusenja kao i drugi oblici zavisnosti nisu vise problem koji se resava na nivou svesti.Vi morate odluciti da necete vise pusiti(svest),ali problem je mnogo dublji i nalazi se u vasem podsvesnom umu.Vi morate prevariti vasu podsvest koja je jako mocna(kontrolise disanje , rad srca,pritiske,krvotok,gotovo sve vase emocije su u njoj)isto kao sto ste je varali i ubeđivali da su vam potrebne cigarete kad ste pocinjali.Jedan od nacina je da pocnete sa za procenat blazim cigaretama(manje nikotina i katrana)uporno, dan ,mesec....,posle izvesnog vremena vratite se na stare cigarete(vise nikotina i katrana) ako vam je muka i vrti vam se u glavi na pravom ste putu.

Denyee

pre 9 godina

Kupite Nargilu ja to vec 5god koristim znaci u 5:30 do 6:30 lepo se nagutam dima.Pa kad dodjem sa posla u 6:30 Tusiram se pa tamo oko 7:30 uzivam sa nargilom do 8:30!

I jare i pare

pre 9 godina

Kupite lulu, i poseban duvan koji ide za lulu.
Pusite jednu-dve lule nedeljno.
Gospodski, uzivate u duvanu puckajuci.
Duvanu koji je mnogo kvalitetniji od onog u cigaretama.
I tako ostavite cigarete a uzivate.

Kancelarija za brze odgovore..

pre 9 godina

Tesko je,ja sam resio,videcemo kako ce to ici.Najvise me brine kilaza koja neminovno dolazi sa ostavljanjem cigara.

Psn

pre 9 godina

Sem hrane, vode, vazduha i produženja vrste, kao i njenog prirodnog napretka kao posledice postojanja života.. sve ostalo je iluzija.
Ali ok. Može i cigareta da se ostavi kao u ostalom i bilo šta drugo što nije vezano za one gore jedine stvarne i neophodne stvari.
Ova njegova filozofija je primenjiva na bilo koju iluziju. Pitanje je prosto - volimo li je dovoljno. Ako ne, onda je lako.
A i sam tekst je iluzoran. Sadrži neke podatke koji nisu stvarni/istiniti.. ali da ne kvarim iluziju nekome kome tekst može pomoći da cigarete ostavi.. potrebno je i malo pozitivne prevare, ipak je cilj plemenit.

AtamanCG

pre 9 godina

Knjiga "Lak način da ostavite pušenje" - Alen (ili Alan) Kar !
Pročitajte - ne boli. Nakon 20 godina pušenja onih najotrovnijih - ostavio bez ikakve muke. Na Božić slavim prvu godišnjicu. Barem pokušajte, ja znam kako je teško. I osjećaj poslije toga je zaista jedinstven - osjećam se kao POBJEDNIK !

dark poet, Paris

pre 9 godina

5,5 godina bez cigareta a pusio sam pune 23 godine.
Nista nije toliko tesko kao sto se cini. Veliku ulogu igraju sredina i drustvo u celini. Cene cigareta treba da budu veoma visoke i pusenje mora da bude zakonski zabranjeno na svim javnim mestima, ma sta ko mislio.
Srecno svima onima koji odluce da prestanu sa pusenjem i zapamtite: you are the one who's in control!

celofan hrana.

pre 9 godina

Pusio sam ravno 35 god.
Duvan nije jedini otrov koji covek svakodnevno konzumira,
cak je jedan od najslabijih otrova,
mnogo jaci otrovi kriju zavijeni u lepa pakovanja ,

pera

pre 9 godina

Nema tu neke pameti,ako pusac uvidi da moze za nekoliko godina umreti zato sto mu napr doktor prepisuje pumpicu jer nemoze da naduva spirometar,toliko mu je smanjen kapacitet pluca,kao ja, ostavlja cigarete,a neko se i na to ne obazire i nastavlja sa pusenjem,eee to je njegov izbor ako zna da ce vrlo brzo podleci cigareti,bas me briga za takve.ALI PUSACI, VERUJTE! OSTAVLJANJE CIGARETA CE BITI VASA NAJPAMETNIJA ODLUKA U ZIVOTU,manite se tih prica -moja baba je pusila zavijace i zivela 100 godina.(Bivsi 35-togodisnji pusac)

Luppo

pre 9 godina

Želeo bih nešto da podelim sa svima vama, gospodo pušači koji ste "čvrsto" odlučili da ostavite cigarete. Pušio sam gotovo 10 godina, a pritom sam krenuo da pušim kada sam imao samo 16 godina. Znate kako to obično biva, želite na neki način da se istaknete u društvu, a sve što pokušavate kao da ne daje rezultate. Jedino što se tada otvorilo kao mogućnost bilo je da počnem da pušim. To mi je pomoglo da se osetim posebno, a i sama činjenica da je pušenje nešto zabranjeno, da treba da se krijemo, da smišljamo načine kako da sakrivamo kutije cigareta, imalo je veoma snažan adrenalinski efekat. Ubrzo nakon toga krenuli su prvi problemi. Gusenje, kriziranje, nervoza. Sve to bilo je povezano i sa reakcijama drugih koji su negativno reagovalo na neprijatne mirise koje pušač za sobom ostavlja, a kojih često nije ni svestan (za razliku od nepušača). Uz sve to, pušenje je za sobom povlačilo i svađu, nervozu, razmirice sa onima koji su pokusavali da ukažu na negativne posledice koje je ostavljalo po moje zdravlje. Tada sam napravio plan. On nije bio naročito složen i nije podrazumevao vežbe, pripreme, dugotrajan proces. Jednostavno sam odredio jedan trenutak u mom životu kada cu ostaviti cigarete i to sam podelio sa svima. Taj trenutak sam čekao 3 godine, ali kada je nastupio, jednostavno nisam mogao, a da se ne odreknem pušenje. Ne samo zato što sam snažne volje, nego me je bilo i sramota okoline. Od tog trenutka je prošlo već godinu dana! Osećam se bolje nego ikad. Srećno svima!

Kaldrmas

pre 9 godina

Divan clanak. Verujem da ce mnogima pomoci u oslobadjanju od duvana.
Ja za sedam dana obelezavam 1. godinu nepusenja. Nisam znao za ovu terapiju, jednostavno sam resio posle vise od 40 godina pusackog staza.
Osecam se perfektno i sve bolje. Ovo mi je najbolji potez u 2014.
Ne budite malodusni moze se uz malo napora i kontrole. Samo prvi dan je tezak, svaki naredni je mnogo laksi. "Ko sme taj moze"- rekao je moj uzor

Бојан Илић

pre 9 godina

Све је у глави!
Био сам пушач преко 15 година и сада само ТХЦ с' времена на време!:-)

Miloš

pre 9 godina

Allen Carr - "Lak način da ostavite pušenje." Pročitao i ostavio, u martu će biti četiri godine. Nema potrebe da se mučite sa snagom volje, samo pročitajte ovu čudesnu knjigu. Košta kao tri pakle cigareta.

Ana-bg

pre 9 godina

Pusenje je kao droga, potpuno isto. Teski pusaci jako tesko ostavljaju pusenje. A oni koji prestanu prolaze kroz veliku krizu. Znam to na primeru mojih ukucana od kojih je jedan vec umro od posledica. Sta vredi sve ako neko ne zeli da pobedi zavisnost.

Psn

pre 9 godina

Najvise me brine kilaza koja neminovno dolazi sa ostavljanjem cigara.
(Kancelarija za brze odgovore.., 28. decembar 2014 10:27)

Kilaža je uvek dolazila od više nego potrebnih dnevnih kalorija. Nikad kao posledica prestanka pušenja.

rastko

pre 9 godina

@ Ana-bg
Apsolutno se ne slažem. Bio sam pušač više od 4o godina,preko 25 cigareta svaki dan. I ostavio sam cigarete, bukvalno preko noći. To je bilo pre gotovo 7,5 godina. Bez ikakve medikamentozne i psihoterapije. Jednostavno, samo odluka. Sada sam potpuno ravnodušan na cigarete. Ne smeta mi da ljudi u mom prisustvu puše, ni miris duvana, ni dim cigarete. Ja sam živi primer da ne postoji zavisnost od duvana, tako da toplo preporučujem svim pušačima da se što pre odluče i da u svojoj odluci istraju. Bićete jako ponosni na sebe i osećaćete se mnogo bolje. I fizički i psihički.

Nemanja Zivanovic BG

pre 9 godina

Odlican tekst! Jednostavno kriza za nikotinom nam ne daje da realno sagledamo argumente sa obe strane. U podsvesti znas da je to mnogo lose, al dok si u zikri u stanju si da sam savladas svoju podsvest i poverujes u nesto drugo.

Zena

pre 9 godina

Knjiga od Alan Cara, ko je procita sa razumevanjem nema sanse da ne ostavi cigarete! Iskrena preporuka. Ja sam tako ostavio cigarete za dan. Preporucio sam mnogim pusacima u svojoj okolini ali nazalost nisu hteli da je procitaju.... To je i problem najveci, misle da ce bez cigara sve biti prazno i bez smisla, jutarnja kafa, dobra klopa, cuganje sa drustvom.... Ma samo da hoce da je procitaju.

dejan novi

pre 9 godina

Ja sam ostavio duvan posle deset godina i samo karakterno i principijelno NECU moze resiti taj problem.Ovaj tekst ne moze uciniti da opojna droga nikotin prestane da utice na vas mozak,a sve to PROTIV pusenja zna svaki pusac da ima vise nego ZA,tako da mislim da tekst ne pomaze bas puno.

Aleksa

pre 9 godina

Procitajte knjigu Alena Kara "Lako je prestati".Ja dam je procitao i pretao sam da pusim u toku citanja knjige iako ima jedna recenica u samoj knjizi "Ne ustrucavajte se da zapalite cigaretu dok citate ovu knjigu",naravno potrcao za za cigareom,zapalio,i onda kad sam procitao narednih desetak recenica,shvatio sam da je ta ista cigareta koju sam drzao u ruci i poslednja !!!! Preporuka od srca !!!

A.

pre 9 godina

Cela vežba 3 je isto tako napisana u knjizi Alena Kara.
Najistinitija rečenica je
"sve što ste zapisali u Vežbi 1 je iluzija. Ti „razlozi zbog kojih pušite“ možda deluju stvarno, ali nisu. Sve je to igra vašeg uma koji pokušava da opravda nešto što nema smisla."
Metodom Alena Kara sam pre 5 godina prestala sa pušenjem. Nažalost samo pola godine jer sam prekršila uputstvo "ni jedna cigareta", jer svaka cigareta traži drugu.
Sada opet čitam knjigu i nadam se uspehu.
Poruka za @cp - to što nas cigareta čini srećnim je iluzija.

Milica

pre 9 godina

Evo, ja bih podijelila svoje iskustvo sa ostalima... Pušila sam, i onda 2012. u februaru otišla poslom na neko selo... Vjerovatno se sjećate silnog snijega koji je bio tada. Uglavnom, putevi su zapali, bila sam prinuđena da ostanem na tom selu nekoliko dana, a kada sam ispalila poslednju cigaru, više nije bilo, nije bilo ni prodavnice, a seljaci nisu ni za suvo zlato htjeli da daju svoj duvan... I tako ja nekoliko dana ostadoh bez duvana i kad sam vidjela da mogu i tako da živim, više nisam nikad zapalila...:) Zato je meni taj snijeg sada u divnom sjećanju...

Goca

pre 9 godina

Kao bivsi pusac, mogu vam preneti samo delic svog iskustva.Znajuci da to sto radim nije dobro, a narocito za moje zlatne unucice, cvrsto sam odlucila da prestanem sa tim porokom. No, nije to bas lako, kako se misli,jer mi pusaci smo i egoisti, i ne postoji cvrst razlog za ostavljanje, a da nema obrazlozenje kao protivrazlog. Bilo gde da bih posla, letovanje, izlazak u drustvo, restoran, bez cigarete nebi imao smisla.
Kada su dosli unucici, sklanjajuci se od njih, koristila sam svaki trenutak, da se izgubim, da zapalim bar neki dim, i vracala se, naravno, sa mirisom koji nisam zelela.
Dugo sam se borila, i kada sam shvatila da je cigareta postala moj gospodar, koji koristi veliki deo mog slobodnog vremena, a udaljava me od mojih najdrazih, presekla sam, i rekla, od 01.09 2013. vise ne.
To se i desilo, prvi dan proveden u spavanju i blagom soku, a nadalje sve bolje.Takode sam odlucila, da nastavim zivot kao do sada, u drustvu pusaca, a paklica koja je ostala otvorena, stavila sam je na vidno mesto. Iz inata, bila sam ljuta na sebe, pa je to bila ujedno i neka vrsta kazne:)
Ustvari, mnogo je sve lakse, nego sto sam zamisljala. Niko nije verovao da cu istrajati, pa ni ja sama:))). Na moju radost, i mojih ukucana, evo ja sam super, bolje se osecam, bolje izgledam, i osecam se kao pobednik. Cigarete mi ne padaju na pamet.
Nadam se da ce moje skustvo nekome pomoci, zato sam malo sire pisala.
Pozdrav za sve koji su odlucili, i poruka je, zazmurite i istrajte!!!!

Simic tanja

pre 9 godina

Ja sam dugogodisnji pusac bila i imala zelju ali ocigledno ne i snagu da se oduprem tom poroku ali zahvaljujuci mom lekaru koji mi je preporucio Campix tablete sma jam bez puno muka ostavila iste.Verujte mi imala sam krize i svasta nesto ali ne one koje nemzes podneti.Zato sada posle 27 godina pusackog staza prvi put disem punim plucima.I to isto preporucujem svim osobama.Inace zivim u Svajcarskoj i ove tablete su dostupne uz recept. Malo su skuplja varjanta ali je delotvorna zaista i to ne na mom primeru samo vec i na primeru mojih prijatelja kojima sam toplo preporucila.Pozzz

jazz

pre 9 godina

Može li neko da preporuči neku knjigu iste težine/efekta/kvaliteta/reputacije kao Alan Carr-ova, a da je tematika "Kako najlakše smršati"?
Sa mnogo strana čujem pohvale za ovu knjigu, pa me zanima postoji li nešto slično za mršavljenje...

Don

pre 9 godina

Moja priča je da sam pušio više od 10 godina dve pakle dnevno... Nakon mnogo bezuspešnih pokušaja, slučajno sam naišao na Alena Kara i "Lako je prestati pušiti". Dok sam je čitao shvatio sam da kada je završim nikada više neću pušiti i tako je i bilo... Oko 2 godine ne pušim i nisam došao u iskušenje iako sam okružen pušačima! Knjigu preporučujem svima (ima čak i pdf na netu), a isto tako želim svima da kažem da je prestati sa pušenjem mnogo lakše nego što Vam se čini!

Goca

pre 9 godina

Ostavila sam cigare pre 6 godina, smucile su mi se. I one skupe i jeftine bile su istog bezveznog ukusa i nisam imala krize u pocetku ali sam sanjala da pusim cigaretu i da onda sama sebi kazem da je ugasim. Toliko su se uvukle u mozak. Ponekad pozelim da zapalim posle dobre i masne hrane ali i to je proslo..Moze da se ostave i bez one knjige i tableta samo budite uporni i mislite koliko je to stetno za organizam, a o tome koliko su danas skupe da i ne govorim.

Neko

pre 9 godina

Jednostavno je, ubedite sebe u to da ne želite da vas nešto čini zavisnim, to je isto kao da vas neko ucenjuje ceo život, i da živite pod nečijom voljom. Učinite sebe slobodnim, bez ropstva (cigareta, droga, ucena) i živite život sa sopstvenim odlukama. Jer jedino vaše odluke odlučuju na kakav će te put izaći i kakav čovek biti.

Nadam se uspecu

pre 9 godina

Pusac sam imam zelju da ih ostavim,sto pre nisam imala,ali sama pomisao na krize me uplasi,nadam se da cu ovih dana resiti cvrsto da se upustim u tu avanturu.

Nataša Nikolić

pre 9 godina

Svima koji žele da se reše ovog užasnog zla savetujem da pročitaju knjigu Alena Kara "Lak način da ostavite pušenje". Doduše, nije baš tako lako, ali ni teško koliko sam zamišljala, odnosno umišljala u svojoj glavi. I onda sam, glupa žena, zapalila onu čuvenu "jednu", a lepo je Kar naglasio da ne postoji samo jedna cigareta, čak je i jedno celo poglavlje posvetio toj zabludi. Baš planiram ponovo da je pročitam i konačno da se pozdravim sa smrdljivom, opasnom i smrtonosnom zavisnošću od nikotina. Pokušajte, nemate šta da izgubite, osim nekoliko stotina dinara, koliko knjiga košta.
Isti autor napisao je i knjigu o mršavljenju, ali nisam uspela da je nađem. Moguće je da nije ni prevedena na srpski jezik jer je nema u našim knjižarama:( I ona bi mi dobro došla posle praznika:)
Srećna svima Nova godina i častite sebe pomenutom knjigom :))))

Ivan

pre 9 godina

Vrlo zeznuta droga. Ako pusite kratko (do desetak godina) ili malo (do paklice) - ostavljajte odmah! Necete imati neke ozbiljne krize i moze vam pomoci i samo knjiga Allana Carra. Ako ste ogrezli pusac - od pakle ipo pa navise i preko desetak godina staza onda vam kao najjeftiniju i vrlo efikasnu pomoc predlazem Tabex. Rec je o prirodnom preparatu. Sadrzi citizin koji prakticno imitira nikotin i laze receptore u vasem mozgu tako da se vas organizam neuporedivo manje buni zbog nedostatka nikotina. Samo se striktno pridrzavajte uputstva i sanse za uspeh su vam prilicno dobre! Tabex se pije 25 dana, a postoji i dupli program za one koji su, poput mene, pusili izmedju 3 i 4 paklice i imali staz 25 godina. Svaki pusac je prica za sebe, tako da se ne oslanjajte previse na tudja iskustva. Znam coveka koji sagori 4 paklice dnevno, ali uvlaci svaki peti dim, ostale dimove samo pucne u prostor ispred sebe i zadimi prostoriju kao tri prava pusaca. Ja sam svaki dim iskoriscavao do maksimuma kao da mi je poslednji. Prvo ga zadrzim u ustima, pa zadrzim u plucima, pa lagano izdahnem nesto malo dima jer sam skoro sve apsorbovao. Neko pusi i cigarete sa znatno manje nikotina, pa ispadne da bi on trebalo da pusi osam paklica dnevno da bi uneo istu kolicinu droge kao ja sa 4 paklice, a on pusi jedva jednu paklicu. Obojica smo pusaci, samo sto ja unesem nikotina za sat vremena kao on za ceo dan! Ostavljanje traje godinu dana i budite uporni! Svaka tri meseca donose osetno lakse i redje krize.

jesjes

pre 9 godina

usustini sve je u glavi,kome u glavi samo klikne to je to, moj deda pusio je kolko, 30 godina pusio, i sa 50 godina jedan dan bukvalno ustao i rekao da vise nece cigaru popusiti, i evo danas pa do tada cigaru nije popusio,

djomla

pre 9 godina

Alen Car-Easy way ! I to je to,samo nakon otavljanja nema vise cigareta (nikada) ali sa tom idejom pusac se na pocetku ne moze pomiriti,no treba se pridrzavati savjeta pametnijeg. I evo 5 godina ne pusim i dim mi jako smeta,nije li to prirodno ?

stasa

pre 9 godina

Imam 55 godina i pusackog staza.... od srednje skole...uzivanje u pusenju...jedino me cena cigareta natrala da pocenem da razmisljam. To tipa smanjite cigarete...batalite...uzimte knjigu Alana Cara,ali zaista deluje..ja uopste nisam tip osobe..."mantre" "motivacione poruke" "govorite sebi bla, bla"..ali u ovoj knjizi, bogu hvala ima nesto. Ne pusim godinu dana...Najveca satisfakcija mi je kad izadje gosn premijer pa kaze da su u budezu opali prihodi od akciza na duvan....hahahaha PRC...pa ne mozes brale i pare i jare...i druga satisfakcija je sto ima vise para u kucnom bidzetu,ali opet je tu AleXandar da zavuce ruku u dzep....(gde su smajliji za psovanje??)