Nedelja, 25.09.2022.

08:24

Ruski doktor je živeo 103 godine i osmislio savršen jelovnik – tvrdio da ovi obroci čiste organizam

Izvor: hayat.ba

Ruski doktor je živeo 103 godine i osmislio savršen jelovnik –  tvrdio da ovi obroci èiste organizam IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

spale

pre 1 godinu

"Da je život na selu tiliko kvalitetan gradovi ne bi ni postojali."

Gradovi imaju svoje prednosti ali prenaseljeni gradovi kao sto je danas Beograd su daleko od optimalnog okruzenja za zivot. Ulice uske, automobila nikad vise, zagadjenje, nervozni ljudi... Recimo, zivim u uskoj ulici u prigradskom naselju, automobili su parkirani sa obe strane na trotoaru i kad krenes peske moras da ides kolovozom. E onda se baja zaleti s kraja ulice brzinom od 70 na sat pa ti vidi gde ces. Policije tu nema. I to je samo jedan banalan primer.

Ccc

pre 1 godinu

@matori, to sto smo navikli da jedemo i trpamo sve i svasta u sebe pod izgovorom da nemamo vremena nije razlog da stanemo i zapitamo se koliko je moguce sa takvom ishranom da budemo zdravi. Ja sam se igrom slucaja razboleo, morao sam da korigujem ishranu, kuvano, bareno, grilovano, da spremis kuvano belo meso i krompir, pirinac ti treba max pola sata, salatu 5 min. smuti od voca 5 min, ovsene pahuljice ili neko kuvano povrce, corbu sat, sat ipo ali moze da se jede 2,3 dana, opet kazem, lakse je uci u pekaru, fast food pod izgovorom nemam vremena nego brinuti o sebi, dok se ne razbolis i onda shvatis da je to najbitnije i nadje se vreme u roku od 2 min...ismevate coveka koji je ziveo 103 godine i bio zdrav, extra.

Еустахије Брзић

pre 1 godinu

Ja igrom slucaja moram da se zdravo hranim, i vi sto pisete da je nemoguce da se ovako covek hrani u danasnje vreme je budalastina, svako moze ovako da se hrani samo je potrebno malo organizacije. Ukoliko radite u kancelariji nikad lakse je da se ovako hranite, za pripremu hrane je potrebno od 20 min do pola sata za ceo dan, a nekada i manje, sve ostalo su samo izgovori, verujte mi. Radim, imam 4 strogo isplanirana obroka u toku dana i sve se i stigne i postigne, i deca i posao i ishrana.
(Ccc, 25. septembar 2022 11:07)

Али онда немаш времена за парове, фарму и звезде гранда.
Изем ти ја такав живот.

miki maus

pre 1 godinu

@14:30. A da ti si zavrasio koju skolu? Pa danas ima najmanje tri ! drzave vise stanovnika nego USA. Bez kine i indije. Poz
(YukioMishima, 25. septembar 2022 18:08)
Ne lupetaj, samo toliko. Škola ili ne google ima svako ko ovde piše komentare…

neutralni felš

pre 1 godinu

А да ли просечан радник може да поштује ову сатницу имајући у виду радно време? И да ли физички радник, на пример, грађевинац или рудар могу да преживе на овако лаганој исхрани? Доктору је лакше да прилагоди дан оваквој исхрани него обичном смртнику.
(Јабучило, 25. septembar 2022 09:34)

I doktor je običan smrtnik.
Razlika između radne mašine i auta je u koliko često se radi servis i koliko stručno.
(466453, 25. septembar 2022 10:59)

kolega Janučilo je u pravu... razlika izmedju auta i "radne mašine" (šta god to bilo) je razlika kapaciteta motora za vučnu naspram brzinske snage.
ovaj doktor nikad nije podigao nešto teže od stolice... bio je malo teži od natprosečnog taburea.

neutralni felš

pre 1 godinu

a prasetina i janjetina?
a masne gibanice i kajmaka?
a domace kobasice i cvaraka k'o flis papir?
a ljute radza, one nase domace sto pali?
a beloga luka 10x dnevno?
a usrdna molitva svaki dan?

covek bre udario u same temlje srBskoga roda,
a vi mu tu nesto aplaudirate?
(wer, 25. septembar 2022 13:41)

ma uvlače se zato što je rus... ne mogu rusi po beogradu piće da popiju a da neka naša suklata ne puzi i cvili pred njima.

neutralni felš

pre 1 godinu

Ja sa svojom porodicom zivim na selu koje se nalazi na 6-7 km od grada. Supruga ima svoj salon lepote, ja sam inzenjer masinstva i radim u svojoj radionici. Nemamo volove, ali imamo bebu. Sto se tice plugova, dedin traktor, kola, plugovi i ostale prikljucne masine su ocisceni i stoje pod supom u njegovom zadnjem dvoristu uredno spakovani, jer ne zaboravljam otkuda je i kako dosao novac da se moj otac odskoluje i stekne diplomu masinskog inzenjera, a onda da odskoluje i svog sina i tako zapocne porodicnu tradiciju.
(Puh, 25. septembar 2022 13:46)


to što vi zovete selom nije selo nego predgradje.

Veliki brat

pre 1 godinu

Само биљно, што више сирово, у што изворнијем облику.
Редовна физичка активност.
Смањити стрес.
(ммм, 25. septembar 2022 18:21)

Jeste ako si sam odgajio u svojoj bašti i nisi tretirao pesticidima, pa šta ostane. Ovo što ima da se kupi na našim pijacama i po supermarketima je sve praktično natopljeno otrovima. Šta reći kad kupu prskaju rastvorom tečnosti za pranje sudova (voda i koja kapljica tečnog deterdženta) da ima bolji sjaj. Papirka se sva tretira nekim rastvorom dok je još zelena u stadijumu pre nego što počne da rumeni, i sva dobije identičnu narandžastu ili crvenu boju. Inače, ko je sam gajio papriku, zna da ako čeka da potpuno sazreli, biće mu svaka 5-6. paprika trula ili sa nekim felerom.

Tomy Čubura

pre 1 godinu

Čovek nigde nije pomenuo plug i volove. Evo, ja sam otišao sa porodicom iz grada u selo (s kojim nisam pre imao apsolutno nikakve veze), nemam vola i ne bih znao šta ću sa plugom, ali živimo bolje nego ikad i kao pojedinci i kao porodica. Sedi ti u soliteru u spoljašnjosti, niko ti ne brani, ali mani se stručnih komentara na tekstu o ishrani brt, omašio si kupe.
(UnrealEngine, 25. septembar 2022 13:00)

Ma jesi li? Kvalitet zivota odredjuje svako za sebe nebitno gde zivi. Da je život na selu tiliko kvalitetan gradovi ne bi ni postojali.
(Urbani seljak, 25. septembar 2022 14:42)
ma tako priča jer jos ima para od stana koji je prodao u gradu pa krcka , a kad bude u selu trebao da zaradi za zivot bice kuku lele

Mister NO

pre 1 godinu

idealna ishrana po meni je : pola Litra čaja Zeleni ili Kamilica. Oko 11h obrok i negdje oko 17h . 19h na trening . Navečer jabuka ili Grožđe sa Jogurtom. Preko dana dosta vode i to samo vodu negaziranu. 100% Provereno

možda mi nekad i propustite komentar na info delu

pre 1 godinu

@14:30. A da ti si zavrasio koju skolu? Pa danas ima najmanje tri ! drzave vise stanovnika nego USA. Bez kine i indije. Poz
(YukioMishima, 25. septembar 2022 18:08)

navedi samo jednu od te tri!

zare

pre 1 godinu

Sta da smrsa imao 63 kile
(Djipalo Junuz, 25. septembar 2022 08:33)

Čitaj tekst. Nije on imao 63 jer je tako rođen, nego zato što je držao djete kada bi prebacio tu težinu.

Ajd’ sad,pedala

pre 1 godinu

“Uglov je verovao da hrana sa aditivima nanosi štetu telu. Što je hrana prirodnija i jednostavnije spremljena, to je zdravija.”

Nešto u ovom stilu,gotovo isto čuo sam pre par dana od mog sestrića,koji ima 11 godina. Opasna mudrost,doktore.

Delicates

pre 1 godinu

Doktor se sto godina uglavnom opterecivao kada koliko sta jede, merio svaki gram mesa, brojao svako jaje, list kupusa, mililitar jogurta.... Lepo je doziveti stotu ali ovo mi je bas napeto.

deki

pre 1 godinu

"8 kuvanih šljiva natopljenih u vodi". Jel moze neko ovo da prevede?
(Di je glava Lajovicu, 25. septembar 2022 17:59)
Pa evo da probam... Skuvaš šljive i ne vadiš ih iz posude u kojoj si kuvao:)

ako neko zna

pre 1 godinu

Sve mi je super osim ovog: 17h – 30 grama tvrdog sira bez masnoće,
Da li postoji takav sir, zna li neko? Tvrdi sirevi su uglavnom osušeni mladi sirevi, tj. sirevi iz kojih je isparila voda. Šta je onda ostalo? Ostala je masnoća, so, minerali i valda nesto proteina. Nisam stručnjak pa nisam razumeo tu rečenicu. Da li misli suhi sir bez dodatne masnoće ili suhi sir bez masnoće (da li takav postoji)?

ммм

pre 1 godinu

Само биљно, што више сирово, у што изворнијем облику.
Редовна физичка активност.
Смањити стрес.

YukioMishima

pre 1 godinu

@14:30. A da ti si zavrasio koju skolu? Pa danas ima najmanje tri ! drzave vise stanovnika nego USA. Bez kine i indije. Poz

UnrealEngine

pre 1 godinu

@UnrealEngine - ma ti si car. Moj idol. Kada porastem hocu da budem kao ti. Ako si otisao na selo i ne gajis zivotinje i voce/povrce (nemas volove i plug) onda si dzabe isao tamo. Mogao si u gradu ostati (ima kuca i u gradu ne samo solitera) i da se setas po parkovima.
(matori, 25. septembar 2022 14:01)

Naravno da gajim voće i povrće, imam sitne životinje (još uvek nismo stigli do krupnih, biće i to) a ''plug i volove'' nemam kao što ih niko nema u selu - ovi iskusni, 'generacijski' seljaci, obrađuju svoja imanja traktorima (na koje kače plugove, između ostalog), supruga i ja smo za sada zadovoljni kultivatorom sa priključcima (naravno da je među njima i 'plug', odnosno freza). Moj odgovor se odnosio na podcenjivački ton o ''volovima i plugovima'', gde se na srpske seljake, sa visine beogradskih krugova (od dvojke do petstoosamnaestice), gleda kao na neke zaostale homo erektuse, tek sišle sa drveta. A to je ružno, i nema veze sa mnom već sa svim tim ljudima koji ćutke i strpljivo guraju svoje naporne živote najbolje što mogu u okolnostima koji im ne idu na ruku. A sve to na tekstu o dijeti, van ikakvog konteksta. A da ja ne bih ostao van konteksta, da odgovorim i ''Urbanom seljaku'' - kvalitet života određujem sam sebi, tako što uzgajam svoju hranu, smanjili smo posete marketu za ~90% u odnosu na gradski život. Ne sporim ti ništa, uživaj gde jesi, moje reči nisu bile uperene protiv 'kvaliteta grada' već protiv jednog nadmenog, ničim izazvanog, komentara.

Antis

pre 1 godinu

Pa kakve veze ima sto je prosecan zivot rusa manji od 60 god? Ta informacija nema ama bas nikakve veze sa tekstom. Nije ovaj doktor imao nadleznost da svakog rusa natera na silu da zivi po njegovom "receptu"....eto izgleda da ima nekog kome to nije jasno.
Vezano za temu,pecenje je zavisnost kao i rostilj i slicno. Jedem i ja pa znam.. :)

Vlada

pre 1 godinu

Sta je ovo dnevni unos kalorija za zeca? Zensko koje nije fizicki aktivno i prirodno sitno mozda prezivi na ovoj dijeti. Muskarac ne bi imao snage iz kreveta da ustane posle dve nedelje ovog rezima ishrane.

matori

pre 1 godinu

@Hrana iz kese - vi ste mi prelepi. Ako cemo tako, pogledajte se malo sami, zapalite cigaru, prezderite se, popijte litar rakije i gledajte Farmu i Prijatelje. To tvoje generalizovanje je i razlog svih mrznji i rasizma u svetu.

Urbani seljak

pre 1 godinu

Čovek nigde nije pomenuo plug i volove. Evo, ja sam otišao sa porodicom iz grada u selo (s kojim nisam pre imao apsolutno nikakve veze), nemam vola i ne bih znao šta ću sa plugom, ali živimo bolje nego ikad i kao pojedinci i kao porodica. Sedi ti u soliteru u spoljašnjosti, niko ti ne brani, ali mani se stručnih komentara na tekstu o ishrani brt, omašio si kupe.
(UnrealEngine, 25. septembar 2022 13:00)

Ma jesi li? Kvalitet zivota odredjuje svako za sebe nebitno gde zivi. Da je život na selu tiliko kvalitetan gradovi ne bi ni postojali.

matori

pre 1 godinu

@UnrealEngine - ma ti si car. Moj idol. Kada porastem hocu da budem kao ti. Ako si otisao na selo i ne gajis zivotinje i voce/povrce (nemas volove i plug) onda si dzabe isao tamo. Mogao si u gradu ostati (ima kuca i u gradu ne samo solitera) i da se setas po parkovima.

brm

pre 1 godinu

Posle Indije i Kine, Amerika ima najveci broj dijabeticara na svetu. (Hrana iz kese, 25. septembar 2022 12:49)

Kolumbo, posle Indije i Kine, Amerika je zemlja sa najvećim brojem stanovnika na svetu.

Stanoje

pre 1 godinu

I sad kao treba da verujemo u tu dijetu posto ju je navodno koristio doktor? Jel on bese vise nije ziv? Imamo I mi Nesterovića pa pratite njegove savete ko sme.

ljusa

pre 1 godinu

Kad se pogleda to silno vreme koje je iza nas,mislim otkad postoji čovečanstvo i na vreme koje je ispred nekako je svejedno koliko dugo ćeš da živiš.

Puh

pre 1 godinu

Evo ga još jedan što zaziva plug, kola i volove. Izvolite gospodine, idite na selo i živite taj tradicionalni način života.
(Toni, 25. septembar 2022 09:20)

U samo dve recenice si uspeo da uvredis svakog seljaka, ne samo u nasoj zemlji, vec na sitavoj planeti. I mislim da bi zbog toga trebalo da se postidis.

Sto se tice zivota na selu. A sta je tacno problem u "tradicionalnom" nacinu zivota? Deca iz grada nam izgledaju kako? Pa osvrni se oko sebe - ubledela i slabasna, bez trunke zivota u sebi, odrastaju na kasicama iz teglice i vocnom jogurtu, igraju se u cetiri zida, prirodu i zelenilo vidjaju samo u parkovima, zivotinju samo u ZOO vrtu. Kad malo odrastu, hobi im postanu kladionice, klubovi, splavovi. Da rade nista ne umeju, niti su u detinjstvu stekli bilo kakve vestine i radne navike. Svaka cast izuzecima, ali ovo je generalna slika. Pa mi reci jel to taj civilizacijski i kulturoloski napredak vrste?

Ja sa svojom porodicom zivim na selu koje se nalazi na 6-7 km od grada. Supruga ima svoj salon lepote, ja sam inzenjer masinstva i radim u svojoj radionici. Nemamo volove, ali imamo bebu. Sto se tice plugova, dedin traktor, kola, plugovi i ostale prikljucne masine su ocisceni i stoje pod supom u njegovom zadnjem dvoristu uredno spakovani, jer ne zaboravljam otkuda je i kako dosao novac da se moj otac odskoluje i stekne diplomu masinskog inzenjera, a onda da odskoluje i svog sina i tako zapocne porodicnu tradiciju.

wer

pre 1 godinu

a prasetina i janjetina?
a masne gibanice i kajmaka?
a domace kobasice i cvaraka k'o flis papir?
a ljute radza, one nase domace sto pali?
a beloga luka 10x dnevno?
a usrdna molitva svaki dan?

covek bre udario u same temlje srBskoga roda,
a vi mu tu nesto aplaudirate?

Belmont

pre 1 godinu

tom dijetom moze da se bavi bogata klasa stanovnistva.
onaj sto radi u rudniku, komunalcu itd ne moze.
nama treba vitamin €, u vecoj kolicini da bi imali pristojan zivot.

malina

pre 1 godinu

Ma kako da ne, kakvi ruski doktori, koja ruska medicina, pogledajte koliki je prosecan zivotni vek u Rusiji.
(Apatrid, 25. septembar 2022 09:39)

U odnosu na Ameriku prosečan životni vek im je manji za čitavih 7 godina.

Da bi neka država prosečan životni vek podigla za 7 godina potrebna su minimum 2 veka.
(Solženjicin, 25. septembar 2022 10:52)

Nije ceo svet samo Rusija i Amerika vec vise! Japanci su poznati po tome sto su veoma zdravi i dugo zive. Spanci i Italijani takodje. Rusi nisu bas poznati kao zdrava nacija a nisu ni Amerikanci. Ne znam zasto nasi toliko guraju te Ruske doktore, mislim da je to smetalo "Apartidu" a i meni smeta. To ne znaci da bilo ko misli da su Amerikanci nesto bolji, niko njih nije ni spomenuo!

UnrealEngine

pre 1 godinu

Evo ga još jedan što zaziva plug, kola i volove. Izvolite gospodine, idite na selo i živite taj tradicionalni način života.
(Toni, 25. septembar 2022 09:20) # Link komentara

Čovek nigde nije pomenuo plug i volove. Evo, ja sam otišao sa porodicom iz grada u selo (s kojim nisam pre imao apsolutno nikakve veze), nemam vola i ne bih znao šta ću sa plugom, ali živimo bolje nego ikad i kao pojedinci i kao porodica. Sedi ti u soliteru u spoljašnjosti, niko ti ne brani, ali mani se stručnih komentara na tekstu o ishrani brt, omašio si kupe.

мајко мила

pre 1 godinu

прилично океј, али не сасвим исправно. наука је малко напредовала откада је овај доктор умро, и те његове препоруке треба мало да се коригују, поготово онај део да честим мањим оброцима. један или два блиска оброка дневно су прави савет

verkana

pre 1 godinu

Mislim da je bio neprestano gladan.Ovo sto je nabrojao bilo je zavaravanje zeluca.Nikad nikakvo zadovoljstvo,a ima hra ne koja to pruza.Zar ne?

Hrana iz kese

pre 1 godinu

Ma kako da ne, kakvi ruski doktori, koja ruska medicina, pogledajte koliki je prosecan zivotni vek u Rusiji.
(Apatrid, 25. septembar 2022 09:39)

U odnosu na Ameriku prosečan životni vek im je manji za čitavih 7 godina.

Da bi neka država prosečan životni vek podigla za 7 godina potrebna su minimum 2 veka.
(Solženjicin, 25. septembar 2022 10:52)

Posle Indije i Kine, Amerika ima najveci broj dijabeticara na svetu. Relativno visok prosecni zivotni vek mogu visoko razvijenoj medicini zahvaliti a ne dobrom zdravlju i zdravom nacinu zivota. Pogledaj ih samo na sta lice i kako se hrane pa ce ti sve biti jasno.

liman2

pre 1 godinu

63 kile je jako malo ko devojcica, taj nije imao puno misicne mase.
Zivot na selu je tezak i primitivan zato su ljudi i pobegli u gradove.

Miki

pre 1 godinu

Lagano pijem jutarnji kaficu i čitam ovo i setim se pradede koji je doživeo preko 90, sahranio svoje dve žene i dosta potomstva... I on je pušio dobar deo života lulu, ali sa čistim seckanim duvanom čije je poreklo znao, pio jednu jutarnju rakijicu medovaču i radio od jutra do mraka na selu. Ipak je najača genetika, pa onda navike, mnogo fizičke aktivnosti i umerena ishrana. I zadovoljstvo životom koliko je to moguće.

keni

pre 1 godinu

Kada procitam ovo “soljica jogurta obrok” ili “ 30 g sira” (Straight Outta München, 25. septembar 2022 10:20)

Meni tolka mrvica koja otpadne dok secem sira. Onu sto ubacite u usta dok secete sir.

Ccc

pre 1 godinu

Ja igrom slucaja moram da se zdravo hranim, i vi sto pisete da je nemoguce da se ovako covek hrani u danasnje vreme je budalastina, svako moze ovako da se hrani samo je potrebno malo organizacije. Ukoliko radite u kancelariji nikad lakse je da se ovako hranite, za pripremu hrane je potrebno od 20 min do pola sata za ceo dan, a nekada i manje, sve ostalo su samo izgovori, verujte mi. Radim, imam 4 strogo isplanirana obroka u toku dana i sve se i stigne i postigne, i deca i posao i ishrana.

Zoran

pre 1 godinu

U Rusiji je prosečan životni vek muškarca 58.5 godina.

Zamislite kakav je život i standard tih ljudi, koji po tom statistici pripadaju Afričko-azijskim standardima.
(Krem, 25. septembar 2022 09:05)

Cista laz. Prosecni zivotni vek je 73,8 prema ispitivanju iz 2019. godine.

466453

pre 1 godinu

А да ли просечан радник може да поштује ову сатницу имајући у виду радно време? И да ли физички радник, на пример, грађевинац или рудар могу да преживе на овако лаганој исхрани? Доктору је лакше да прилагоди дан оваквој исхрани него обичном смртнику.
(Јабучило, 25. septembar 2022 09:34)

I doktor je običan smrtnik.
Razlika između radne mašine i auta je u koliko često se radi servis i koliko stručno.

Solženjicin

pre 1 godinu

Ma kako da ne, kakvi ruski doktori, koja ruska medicina, pogledajte koliki je prosecan zivotni vek u Rusiji.
(Apatrid, 25. septembar 2022 09:39)

U odnosu na Ameriku prosečan životni vek im je manji za čitavih 7 godina.

Da bi neka država prosečan životni vek podigla za 7 godina potrebna su minimum 2 veka.

Јабучило

pre 1 godinu

А да ли просечан радник може да поштује ову сатницу имајући у виду радно време? И да ли физички радник, на пример, грађевинац или рудар могу да преживе на овако лаганој исхрани? Доктору је лакше да прилагоди дан оваквој исхрани него обичном смртнику.

Toni

pre 1 godinu

(Sasa BL, 25. septembar 2022 08:46)

Evo ga još jedan što zaziva plug, kola i volove. Izvolite gospodine, idite na selo i živite taj tradicionalni način života.

Krem

pre 1 godinu

U Rusiji je prosečan životni vek muškarca 58.5 godina.

Zamislite kakav je život i standard tih ljudi, koji po tom statistici pripadaju Afričko-azijskim standardima.

slucajnost. manje pametnovanja

pre 1 godinu

Bas me zanima sta o ovome misle Japanci. Tamo ima poprilican broj stogodisnjaka. Za razliku od ovog uvazenog doktora koji je jedan od nekolicine koji su u Rusiji dobacili te godine.

Sasa BL

pre 1 godinu

Sve je to lijepo i tačno ali u današnje vrijeme i prosečan covjek ne moze to postići sa ovakvim načinom brzog života. Nažalost ja bih prvi volio se zdravo hraniti(trudim se koliko je moguće da unosim što zdravije i raznovrsnije) i sve tako tačno u minut ali je prosto nemoguće u današnje vrijeme,pored 100 obaveza dnevno. Od posla,obaveza oko dijece,dodatnog posla itd. Nametnuli su nam ovakav način brzog života da bi bogati i veliki(materijalno) mogli uživati i ziviti normalno. Mi normalni,prosečni i pošteni ljudi se gubimo u ovom sistemu. Jedino rješenje da se preselimo na svoja ognjišta,sela, i vratimo starom načinu života u kombinaciji sa savremenim na sto jednostavniji način. Ali covjek je najveća nezasicena životinja u sistemu na zemlji. NIKADA JOJ DOSTA,SAMO DAJ JOS!

Sasa BL

pre 1 godinu

Sve je to lijepo i tačno ali u današnje vrijeme i prosečan covjek ne moze to postići sa ovakvim načinom brzog života. Nažalost ja bih prvi volio se zdravo hraniti(trudim se koliko je moguće da unosim što zdravije i raznovrsnije) i sve tako tačno u minut ali je prosto nemoguće u današnje vrijeme,pored 100 obaveza dnevno. Od posla,obaveza oko dijece,dodatnog posla itd. Nametnuli su nam ovakav način brzog života da bi bogati i veliki(materijalno) mogli uživati i ziviti normalno. Mi normalni,prosečni i pošteni ljudi se gubimo u ovom sistemu. Jedino rješenje da se preselimo na svoja ognjišta,sela, i vratimo starom načinu života u kombinaciji sa savremenim na sto jednostavniji način. Ali covjek je najveća nezasicena životinja u sistemu na zemlji. NIKADA JOJ DOSTA,SAMO DAJ JOS!

Јабучило

pre 1 godinu

А да ли просечан радник може да поштује ову сатницу имајући у виду радно време? И да ли физички радник, на пример, грађевинац или рудар могу да преживе на овако лаганој исхрани? Доктору је лакше да прилагоди дан оваквој исхрани него обичном смртнику.

slucajnost. manje pametnovanja

pre 1 godinu

Bas me zanima sta o ovome misle Japanci. Tamo ima poprilican broj stogodisnjaka. Za razliku od ovog uvazenog doktora koji je jedan od nekolicine koji su u Rusiji dobacili te godine.

Krem

pre 1 godinu

U Rusiji je prosečan životni vek muškarca 58.5 godina.

Zamislite kakav je život i standard tih ljudi, koji po tom statistici pripadaju Afričko-azijskim standardima.

UnrealEngine

pre 1 godinu

Evo ga još jedan što zaziva plug, kola i volove. Izvolite gospodine, idite na selo i živite taj tradicionalni način života.
(Toni, 25. septembar 2022 09:20) # Link komentara

Čovek nigde nije pomenuo plug i volove. Evo, ja sam otišao sa porodicom iz grada u selo (s kojim nisam pre imao apsolutno nikakve veze), nemam vola i ne bih znao šta ću sa plugom, ali živimo bolje nego ikad i kao pojedinci i kao porodica. Sedi ti u soliteru u spoljašnjosti, niko ti ne brani, ali mani se stručnih komentara na tekstu o ishrani brt, omašio si kupe.

keni

pre 1 godinu

Kada procitam ovo “soljica jogurta obrok” ili “ 30 g sira” (Straight Outta München, 25. septembar 2022 10:20)

Meni tolka mrvica koja otpadne dok secem sira. Onu sto ubacite u usta dok secete sir.

Miki

pre 1 godinu

Lagano pijem jutarnji kaficu i čitam ovo i setim se pradede koji je doživeo preko 90, sahranio svoje dve žene i dosta potomstva... I on je pušio dobar deo života lulu, ali sa čistim seckanim duvanom čije je poreklo znao, pio jednu jutarnju rakijicu medovaču i radio od jutra do mraka na selu. Ipak je najača genetika, pa onda navike, mnogo fizičke aktivnosti i umerena ishrana. I zadovoljstvo životom koliko je to moguće.

Hrana iz kese

pre 1 godinu

Ma kako da ne, kakvi ruski doktori, koja ruska medicina, pogledajte koliki je prosecan zivotni vek u Rusiji.
(Apatrid, 25. septembar 2022 09:39)

U odnosu na Ameriku prosečan životni vek im je manji za čitavih 7 godina.

Da bi neka država prosečan životni vek podigla za 7 godina potrebna su minimum 2 veka.
(Solženjicin, 25. septembar 2022 10:52)

Posle Indije i Kine, Amerika ima najveci broj dijabeticara na svetu. Relativno visok prosecni zivotni vek mogu visoko razvijenoj medicini zahvaliti a ne dobrom zdravlju i zdravom nacinu zivota. Pogledaj ih samo na sta lice i kako se hrane pa ce ti sve biti jasno.

Puh

pre 1 godinu

Evo ga još jedan što zaziva plug, kola i volove. Izvolite gospodine, idite na selo i živite taj tradicionalni način života.
(Toni, 25. septembar 2022 09:20)

U samo dve recenice si uspeo da uvredis svakog seljaka, ne samo u nasoj zemlji, vec na sitavoj planeti. I mislim da bi zbog toga trebalo da se postidis.

Sto se tice zivota na selu. A sta je tacno problem u "tradicionalnom" nacinu zivota? Deca iz grada nam izgledaju kako? Pa osvrni se oko sebe - ubledela i slabasna, bez trunke zivota u sebi, odrastaju na kasicama iz teglice i vocnom jogurtu, igraju se u cetiri zida, prirodu i zelenilo vidjaju samo u parkovima, zivotinju samo u ZOO vrtu. Kad malo odrastu, hobi im postanu kladionice, klubovi, splavovi. Da rade nista ne umeju, niti su u detinjstvu stekli bilo kakve vestine i radne navike. Svaka cast izuzecima, ali ovo je generalna slika. Pa mi reci jel to taj civilizacijski i kulturoloski napredak vrste?

Ja sa svojom porodicom zivim na selu koje se nalazi na 6-7 km od grada. Supruga ima svoj salon lepote, ja sam inzenjer masinstva i radim u svojoj radionici. Nemamo volove, ali imamo bebu. Sto se tice plugova, dedin traktor, kola, plugovi i ostale prikljucne masine su ocisceni i stoje pod supom u njegovom zadnjem dvoristu uredno spakovani, jer ne zaboravljam otkuda je i kako dosao novac da se moj otac odskoluje i stekne diplomu masinskog inzenjera, a onda da odskoluje i svog sina i tako zapocne porodicnu tradiciju.

ljusa

pre 1 godinu

Kad se pogleda to silno vreme koje je iza nas,mislim otkad postoji čovečanstvo i na vreme koje je ispred nekako je svejedno koliko dugo ćeš da živiš.

Solženjicin

pre 1 godinu

Ma kako da ne, kakvi ruski doktori, koja ruska medicina, pogledajte koliki je prosecan zivotni vek u Rusiji.
(Apatrid, 25. septembar 2022 09:39)

U odnosu na Ameriku prosečan životni vek im je manji za čitavih 7 godina.

Da bi neka država prosečan životni vek podigla za 7 godina potrebna su minimum 2 veka.

Ccc

pre 1 godinu

Ja igrom slucaja moram da se zdravo hranim, i vi sto pisete da je nemoguce da se ovako covek hrani u danasnje vreme je budalastina, svako moze ovako da se hrani samo je potrebno malo organizacije. Ukoliko radite u kancelariji nikad lakse je da se ovako hranite, za pripremu hrane je potrebno od 20 min do pola sata za ceo dan, a nekada i manje, sve ostalo su samo izgovori, verujte mi. Radim, imam 4 strogo isplanirana obroka u toku dana i sve se i stigne i postigne, i deca i posao i ishrana.

Zoran

pre 1 godinu

U Rusiji je prosečan životni vek muškarca 58.5 godina.

Zamislite kakav je život i standard tih ljudi, koji po tom statistici pripadaju Afričko-azijskim standardima.
(Krem, 25. septembar 2022 09:05)

Cista laz. Prosecni zivotni vek je 73,8 prema ispitivanju iz 2019. godine.

Toni

pre 1 godinu

(Sasa BL, 25. septembar 2022 08:46)

Evo ga još jedan što zaziva plug, kola i volove. Izvolite gospodine, idite na selo i živite taj tradicionalni način života.

Vlada

pre 1 godinu

Sta je ovo dnevni unos kalorija za zeca? Zensko koje nije fizicki aktivno i prirodno sitno mozda prezivi na ovoj dijeti. Muskarac ne bi imao snage iz kreveta da ustane posle dve nedelje ovog rezima ishrane.

verkana

pre 1 godinu

Mislim da je bio neprestano gladan.Ovo sto je nabrojao bilo je zavaravanje zeluca.Nikad nikakvo zadovoljstvo,a ima hra ne koja to pruza.Zar ne?

UnrealEngine

pre 1 godinu

@UnrealEngine - ma ti si car. Moj idol. Kada porastem hocu da budem kao ti. Ako si otisao na selo i ne gajis zivotinje i voce/povrce (nemas volove i plug) onda si dzabe isao tamo. Mogao si u gradu ostati (ima kuca i u gradu ne samo solitera) i da se setas po parkovima.
(matori, 25. septembar 2022 14:01)

Naravno da gajim voće i povrće, imam sitne životinje (još uvek nismo stigli do krupnih, biće i to) a ''plug i volove'' nemam kao što ih niko nema u selu - ovi iskusni, 'generacijski' seljaci, obrađuju svoja imanja traktorima (na koje kače plugove, između ostalog), supruga i ja smo za sada zadovoljni kultivatorom sa priključcima (naravno da je među njima i 'plug', odnosno freza). Moj odgovor se odnosio na podcenjivački ton o ''volovima i plugovima'', gde se na srpske seljake, sa visine beogradskih krugova (od dvojke do petstoosamnaestice), gleda kao na neke zaostale homo erektuse, tek sišle sa drveta. A to je ružno, i nema veze sa mnom već sa svim tim ljudima koji ćutke i strpljivo guraju svoje naporne živote najbolje što mogu u okolnostima koji im ne idu na ruku. A sve to na tekstu o dijeti, van ikakvog konteksta. A da ja ne bih ostao van konteksta, da odgovorim i ''Urbanom seljaku'' - kvalitet života određujem sam sebi, tako što uzgajam svoju hranu, smanjili smo posete marketu za ~90% u odnosu na gradski život. Ne sporim ti ništa, uživaj gde jesi, moje reči nisu bile uperene protiv 'kvaliteta grada' već protiv jednog nadmenog, ničim izazvanog, komentara.

liman2

pre 1 godinu

63 kile je jako malo ko devojcica, taj nije imao puno misicne mase.
Zivot na selu je tezak i primitivan zato su ljudi i pobegli u gradove.

Delicates

pre 1 godinu

Doktor se sto godina uglavnom opterecivao kada koliko sta jede, merio svaki gram mesa, brojao svako jaje, list kupusa, mililitar jogurta.... Lepo je doziveti stotu ali ovo mi je bas napeto.

Antis

pre 1 godinu

Pa kakve veze ima sto je prosecan zivot rusa manji od 60 god? Ta informacija nema ama bas nikakve veze sa tekstom. Nije ovaj doktor imao nadleznost da svakog rusa natera na silu da zivi po njegovom "receptu"....eto izgleda da ima nekog kome to nije jasno.
Vezano za temu,pecenje je zavisnost kao i rostilj i slicno. Jedem i ja pa znam.. :)

Belmont

pre 1 godinu

tom dijetom moze da se bavi bogata klasa stanovnistva.
onaj sto radi u rudniku, komunalcu itd ne moze.
nama treba vitamin €, u vecoj kolicini da bi imali pristojan zivot.

brm

pre 1 godinu

Posle Indije i Kine, Amerika ima najveci broj dijabeticara na svetu. (Hrana iz kese, 25. septembar 2022 12:49)

Kolumbo, posle Indije i Kine, Amerika je zemlja sa najvećim brojem stanovnika na svetu.

wer

pre 1 godinu

a prasetina i janjetina?
a masne gibanice i kajmaka?
a domace kobasice i cvaraka k'o flis papir?
a ljute radza, one nase domace sto pali?
a beloga luka 10x dnevno?
a usrdna molitva svaki dan?

covek bre udario u same temlje srBskoga roda,
a vi mu tu nesto aplaudirate?

ммм

pre 1 godinu

Само биљно, што више сирово, у што изворнијем облику.
Редовна физичка активност.
Смањити стрес.

ako neko zna

pre 1 godinu

Sve mi je super osim ovog: 17h – 30 grama tvrdog sira bez masnoće,
Da li postoji takav sir, zna li neko? Tvrdi sirevi su uglavnom osušeni mladi sirevi, tj. sirevi iz kojih je isparila voda. Šta je onda ostalo? Ostala je masnoća, so, minerali i valda nesto proteina. Nisam stručnjak pa nisam razumeo tu rečenicu. Da li misli suhi sir bez dodatne masnoće ili suhi sir bez masnoće (da li takav postoji)?

malina

pre 1 godinu

Ma kako da ne, kakvi ruski doktori, koja ruska medicina, pogledajte koliki je prosecan zivotni vek u Rusiji.
(Apatrid, 25. septembar 2022 09:39)

U odnosu na Ameriku prosečan životni vek im je manji za čitavih 7 godina.

Da bi neka država prosečan životni vek podigla za 7 godina potrebna su minimum 2 veka.
(Solženjicin, 25. septembar 2022 10:52)

Nije ceo svet samo Rusija i Amerika vec vise! Japanci su poznati po tome sto su veoma zdravi i dugo zive. Spanci i Italijani takodje. Rusi nisu bas poznati kao zdrava nacija a nisu ni Amerikanci. Ne znam zasto nasi toliko guraju te Ruske doktore, mislim da je to smetalo "Apartidu" a i meni smeta. To ne znaci da bilo ko misli da su Amerikanci nesto bolji, niko njih nije ni spomenuo!

Ajd’ sad,pedala

pre 1 godinu

“Uglov je verovao da hrana sa aditivima nanosi štetu telu. Što je hrana prirodnija i jednostavnije spremljena, to je zdravija.”

Nešto u ovom stilu,gotovo isto čuo sam pre par dana od mog sestrića,koji ima 11 godina. Opasna mudrost,doktore.

мајко мила

pre 1 godinu

прилично океј, али не сасвим исправно. наука је малко напредовала откада је овај доктор умро, и те његове препоруке треба мало да се коригују, поготово онај део да честим мањим оброцима. један или два блиска оброка дневно су прави савет

Urbani seljak

pre 1 godinu

Čovek nigde nije pomenuo plug i volove. Evo, ja sam otišao sa porodicom iz grada u selo (s kojim nisam pre imao apsolutno nikakve veze), nemam vola i ne bih znao šta ću sa plugom, ali živimo bolje nego ikad i kao pojedinci i kao porodica. Sedi ti u soliteru u spoljašnjosti, niko ti ne brani, ali mani se stručnih komentara na tekstu o ishrani brt, omašio si kupe.
(UnrealEngine, 25. septembar 2022 13:00)

Ma jesi li? Kvalitet zivota odredjuje svako za sebe nebitno gde zivi. Da je život na selu tiliko kvalitetan gradovi ne bi ni postojali.

deki

pre 1 godinu

"8 kuvanih šljiva natopljenih u vodi". Jel moze neko ovo da prevede?
(Di je glava Lajovicu, 25. septembar 2022 17:59)
Pa evo da probam... Skuvaš šljive i ne vadiš ih iz posude u kojoj si kuvao:)

matori

pre 1 godinu

@Hrana iz kese - vi ste mi prelepi. Ako cemo tako, pogledajte se malo sami, zapalite cigaru, prezderite se, popijte litar rakije i gledajte Farmu i Prijatelje. To tvoje generalizovanje je i razlog svih mrznji i rasizma u svetu.

zare

pre 1 godinu

Sta da smrsa imao 63 kile
(Djipalo Junuz, 25. septembar 2022 08:33)

Čitaj tekst. Nije on imao 63 jer je tako rođen, nego zato što je držao djete kada bi prebacio tu težinu.

Tomy Čubura

pre 1 godinu

Čovek nigde nije pomenuo plug i volove. Evo, ja sam otišao sa porodicom iz grada u selo (s kojim nisam pre imao apsolutno nikakve veze), nemam vola i ne bih znao šta ću sa plugom, ali živimo bolje nego ikad i kao pojedinci i kao porodica. Sedi ti u soliteru u spoljašnjosti, niko ti ne brani, ali mani se stručnih komentara na tekstu o ishrani brt, omašio si kupe.
(UnrealEngine, 25. septembar 2022 13:00)

Ma jesi li? Kvalitet zivota odredjuje svako za sebe nebitno gde zivi. Da je život na selu tiliko kvalitetan gradovi ne bi ni postojali.
(Urbani seljak, 25. septembar 2022 14:42)
ma tako priča jer jos ima para od stana koji je prodao u gradu pa krcka , a kad bude u selu trebao da zaradi za zivot bice kuku lele

Veliki brat

pre 1 godinu

Само биљно, што више сирово, у што изворнијем облику.
Редовна физичка активност.
Смањити стрес.
(ммм, 25. septembar 2022 18:21)

Jeste ako si sam odgajio u svojoj bašti i nisi tretirao pesticidima, pa šta ostane. Ovo što ima da se kupi na našim pijacama i po supermarketima je sve praktično natopljeno otrovima. Šta reći kad kupu prskaju rastvorom tečnosti za pranje sudova (voda i koja kapljica tečnog deterdženta) da ima bolji sjaj. Papirka se sva tretira nekim rastvorom dok je još zelena u stadijumu pre nego što počne da rumeni, i sva dobije identičnu narandžastu ili crvenu boju. Inače, ko je sam gajio papriku, zna da ako čeka da potpuno sazreli, biće mu svaka 5-6. paprika trula ili sa nekim felerom.

Stanoje

pre 1 godinu

I sad kao treba da verujemo u tu dijetu posto ju je navodno koristio doktor? Jel on bese vise nije ziv? Imamo I mi Nesterovića pa pratite njegove savete ko sme.

466453

pre 1 godinu

А да ли просечан радник може да поштује ову сатницу имајући у виду радно време? И да ли физички радник, на пример, грађевинац или рудар могу да преживе на овако лаганој исхрани? Доктору је лакше да прилагоди дан оваквој исхрани него обичном смртнику.
(Јабучило, 25. septembar 2022 09:34)

I doktor je običan smrtnik.
Razlika između radne mašine i auta je u koliko često se radi servis i koliko stručno.

YukioMishima

pre 1 godinu

@14:30. A da ti si zavrasio koju skolu? Pa danas ima najmanje tri ! drzave vise stanovnika nego USA. Bez kine i indije. Poz

matori

pre 1 godinu

@UnrealEngine - ma ti si car. Moj idol. Kada porastem hocu da budem kao ti. Ako si otisao na selo i ne gajis zivotinje i voce/povrce (nemas volove i plug) onda si dzabe isao tamo. Mogao si u gradu ostati (ima kuca i u gradu ne samo solitera) i da se setas po parkovima.

Ccc

pre 1 godinu

@matori, to sto smo navikli da jedemo i trpamo sve i svasta u sebe pod izgovorom da nemamo vremena nije razlog da stanemo i zapitamo se koliko je moguce sa takvom ishranom da budemo zdravi. Ja sam se igrom slucaja razboleo, morao sam da korigujem ishranu, kuvano, bareno, grilovano, da spremis kuvano belo meso i krompir, pirinac ti treba max pola sata, salatu 5 min. smuti od voca 5 min, ovsene pahuljice ili neko kuvano povrce, corbu sat, sat ipo ali moze da se jede 2,3 dana, opet kazem, lakse je uci u pekaru, fast food pod izgovorom nemam vremena nego brinuti o sebi, dok se ne razbolis i onda shvatis da je to najbitnije i nadje se vreme u roku od 2 min...ismevate coveka koji je ziveo 103 godine i bio zdrav, extra.

možda mi nekad i propustite komentar na info delu

pre 1 godinu

@14:30. A da ti si zavrasio koju skolu? Pa danas ima najmanje tri ! drzave vise stanovnika nego USA. Bez kine i indije. Poz
(YukioMishima, 25. septembar 2022 18:08)

navedi samo jednu od te tri!

Mister NO

pre 1 godinu

idealna ishrana po meni je : pola Litra čaja Zeleni ili Kamilica. Oko 11h obrok i negdje oko 17h . 19h na trening . Navečer jabuka ili Grožđe sa Jogurtom. Preko dana dosta vode i to samo vodu negaziranu. 100% Provereno

spale

pre 1 godinu

"Da je život na selu tiliko kvalitetan gradovi ne bi ni postojali."

Gradovi imaju svoje prednosti ali prenaseljeni gradovi kao sto je danas Beograd su daleko od optimalnog okruzenja za zivot. Ulice uske, automobila nikad vise, zagadjenje, nervozni ljudi... Recimo, zivim u uskoj ulici u prigradskom naselju, automobili su parkirani sa obe strane na trotoaru i kad krenes peske moras da ides kolovozom. E onda se baja zaleti s kraja ulice brzinom od 70 na sat pa ti vidi gde ces. Policije tu nema. I to je samo jedan banalan primer.

neutralni felš

pre 1 godinu

Ja sa svojom porodicom zivim na selu koje se nalazi na 6-7 km od grada. Supruga ima svoj salon lepote, ja sam inzenjer masinstva i radim u svojoj radionici. Nemamo volove, ali imamo bebu. Sto se tice plugova, dedin traktor, kola, plugovi i ostale prikljucne masine su ocisceni i stoje pod supom u njegovom zadnjem dvoristu uredno spakovani, jer ne zaboravljam otkuda je i kako dosao novac da se moj otac odskoluje i stekne diplomu masinskog inzenjera, a onda da odskoluje i svog sina i tako zapocne porodicnu tradiciju.
(Puh, 25. septembar 2022 13:46)


to što vi zovete selom nije selo nego predgradje.

Еустахије Брзић

pre 1 godinu

Ja igrom slucaja moram da se zdravo hranim, i vi sto pisete da je nemoguce da se ovako covek hrani u danasnje vreme je budalastina, svako moze ovako da se hrani samo je potrebno malo organizacije. Ukoliko radite u kancelariji nikad lakse je da se ovako hranite, za pripremu hrane je potrebno od 20 min do pola sata za ceo dan, a nekada i manje, sve ostalo su samo izgovori, verujte mi. Radim, imam 4 strogo isplanirana obroka u toku dana i sve se i stigne i postigne, i deca i posao i ishrana.
(Ccc, 25. septembar 2022 11:07)

Али онда немаш времена за парове, фарму и звезде гранда.
Изем ти ја такав живот.

neutralni felš

pre 1 godinu

a prasetina i janjetina?
a masne gibanice i kajmaka?
a domace kobasice i cvaraka k'o flis papir?
a ljute radza, one nase domace sto pali?
a beloga luka 10x dnevno?
a usrdna molitva svaki dan?

covek bre udario u same temlje srBskoga roda,
a vi mu tu nesto aplaudirate?
(wer, 25. septembar 2022 13:41)

ma uvlače se zato što je rus... ne mogu rusi po beogradu piće da popiju a da neka naša suklata ne puzi i cvili pred njima.

neutralni felš

pre 1 godinu

А да ли просечан радник може да поштује ову сатницу имајући у виду радно време? И да ли физички радник, на пример, грађевинац или рудар могу да преживе на овако лаганој исхрани? Доктору је лакше да прилагоди дан оваквој исхрани него обичном смртнику.
(Јабучило, 25. septembar 2022 09:34)

I doktor je običan smrtnik.
Razlika između radne mašine i auta je u koliko često se radi servis i koliko stručno.
(466453, 25. septembar 2022 10:59)

kolega Janučilo je u pravu... razlika izmedju auta i "radne mašine" (šta god to bilo) je razlika kapaciteta motora za vučnu naspram brzinske snage.
ovaj doktor nikad nije podigao nešto teže od stolice... bio je malo teži od natprosečnog taburea.

miki maus

pre 1 godinu

@14:30. A da ti si zavrasio koju skolu? Pa danas ima najmanje tri ! drzave vise stanovnika nego USA. Bez kine i indije. Poz
(YukioMishima, 25. septembar 2022 18:08)
Ne lupetaj, samo toliko. Škola ili ne google ima svako ko ovde piše komentare…

Toni

pre 1 godinu

(Sasa BL, 25. septembar 2022 08:46)

Evo ga još jedan što zaziva plug, kola i volove. Izvolite gospodine, idite na selo i živite taj tradicionalni način života.

Krem

pre 1 godinu

U Rusiji je prosečan životni vek muškarca 58.5 godina.

Zamislite kakav je život i standard tih ljudi, koji po tom statistici pripadaju Afričko-azijskim standardima.

slucajnost. manje pametnovanja

pre 1 godinu

Bas me zanima sta o ovome misle Japanci. Tamo ima poprilican broj stogodisnjaka. Za razliku od ovog uvazenog doktora koji je jedan od nekolicine koji su u Rusiji dobacili te godine.

Solženjicin

pre 1 godinu

Ma kako da ne, kakvi ruski doktori, koja ruska medicina, pogledajte koliki je prosecan zivotni vek u Rusiji.
(Apatrid, 25. septembar 2022 09:39)

U odnosu na Ameriku prosečan životni vek im je manji za čitavih 7 godina.

Da bi neka država prosečan životni vek podigla za 7 godina potrebna su minimum 2 veka.

matori

pre 1 godinu

@UnrealEngine - ma ti si car. Moj idol. Kada porastem hocu da budem kao ti. Ako si otisao na selo i ne gajis zivotinje i voce/povrce (nemas volove i plug) onda si dzabe isao tamo. Mogao si u gradu ostati (ima kuca i u gradu ne samo solitera) i da se setas po parkovima.

Urbani seljak

pre 1 godinu

Čovek nigde nije pomenuo plug i volove. Evo, ja sam otišao sa porodicom iz grada u selo (s kojim nisam pre imao apsolutno nikakve veze), nemam vola i ne bih znao šta ću sa plugom, ali živimo bolje nego ikad i kao pojedinci i kao porodica. Sedi ti u soliteru u spoljašnjosti, niko ti ne brani, ali mani se stručnih komentara na tekstu o ishrani brt, omašio si kupe.
(UnrealEngine, 25. septembar 2022 13:00)

Ma jesi li? Kvalitet zivota odredjuje svako za sebe nebitno gde zivi. Da je život na selu tiliko kvalitetan gradovi ne bi ni postojali.

Sasa BL

pre 1 godinu

Sve je to lijepo i tačno ali u današnje vrijeme i prosečan covjek ne moze to postići sa ovakvim načinom brzog života. Nažalost ja bih prvi volio se zdravo hraniti(trudim se koliko je moguće da unosim što zdravije i raznovrsnije) i sve tako tačno u minut ali je prosto nemoguće u današnje vrijeme,pored 100 obaveza dnevno. Od posla,obaveza oko dijece,dodatnog posla itd. Nametnuli su nam ovakav način brzog života da bi bogati i veliki(materijalno) mogli uživati i ziviti normalno. Mi normalni,prosečni i pošteni ljudi se gubimo u ovom sistemu. Jedino rješenje da se preselimo na svoja ognjišta,sela, i vratimo starom načinu života u kombinaciji sa savremenim na sto jednostavniji način. Ali covjek je najveća nezasicena životinja u sistemu na zemlji. NIKADA JOJ DOSTA,SAMO DAJ JOS!

мајко мила

pre 1 godinu

прилично океј, али не сасвим исправно. наука је малко напредовала откада је овај доктор умро, и те његове препоруке треба мало да се коригују, поготово онај део да честим мањим оброцима. један или два блиска оброка дневно су прави савет

Zoran

pre 1 godinu

U Rusiji je prosečan životni vek muškarca 58.5 godina.

Zamislite kakav je život i standard tih ljudi, koji po tom statistici pripadaju Afričko-azijskim standardima.
(Krem, 25. septembar 2022 09:05)

Cista laz. Prosecni zivotni vek je 73,8 prema ispitivanju iz 2019. godine.

Јабучило

pre 1 godinu

А да ли просечан радник може да поштује ову сатницу имајући у виду радно време? И да ли физички радник, на пример, грађевинац или рудар могу да преживе на овако лаганој исхрани? Доктору је лакше да прилагоди дан оваквој исхрани него обичном смртнику.

466453

pre 1 godinu

А да ли просечан радник може да поштује ову сатницу имајући у виду радно време? И да ли физички радник, на пример, грађевинац или рудар могу да преживе на овако лаганој исхрани? Доктору је лакше да прилагоди дан оваквој исхрани него обичном смртнику.
(Јабучило, 25. septembar 2022 09:34)

I doktor je običan smrtnik.
Razlika između radne mašine i auta je u koliko često se radi servis i koliko stručno.

Hrana iz kese

pre 1 godinu

Ma kako da ne, kakvi ruski doktori, koja ruska medicina, pogledajte koliki je prosecan zivotni vek u Rusiji.
(Apatrid, 25. septembar 2022 09:39)

U odnosu na Ameriku prosečan životni vek im je manji za čitavih 7 godina.

Da bi neka država prosečan životni vek podigla za 7 godina potrebna su minimum 2 veka.
(Solženjicin, 25. septembar 2022 10:52)

Posle Indije i Kine, Amerika ima najveci broj dijabeticara na svetu. Relativno visok prosecni zivotni vek mogu visoko razvijenoj medicini zahvaliti a ne dobrom zdravlju i zdravom nacinu zivota. Pogledaj ih samo na sta lice i kako se hrane pa ce ti sve biti jasno.

UnrealEngine

pre 1 godinu

Evo ga još jedan što zaziva plug, kola i volove. Izvolite gospodine, idite na selo i živite taj tradicionalni način života.
(Toni, 25. septembar 2022 09:20) # Link komentara

Čovek nigde nije pomenuo plug i volove. Evo, ja sam otišao sa porodicom iz grada u selo (s kojim nisam pre imao apsolutno nikakve veze), nemam vola i ne bih znao šta ću sa plugom, ali živimo bolje nego ikad i kao pojedinci i kao porodica. Sedi ti u soliteru u spoljašnjosti, niko ti ne brani, ali mani se stručnih komentara na tekstu o ishrani brt, omašio si kupe.

wer

pre 1 godinu

a prasetina i janjetina?
a masne gibanice i kajmaka?
a domace kobasice i cvaraka k'o flis papir?
a ljute radza, one nase domace sto pali?
a beloga luka 10x dnevno?
a usrdna molitva svaki dan?

covek bre udario u same temlje srBskoga roda,
a vi mu tu nesto aplaudirate?

liman2

pre 1 godinu

63 kile je jako malo ko devojcica, taj nije imao puno misicne mase.
Zivot na selu je tezak i primitivan zato su ljudi i pobegli u gradove.

Tomy Čubura

pre 1 godinu

Čovek nigde nije pomenuo plug i volove. Evo, ja sam otišao sa porodicom iz grada u selo (s kojim nisam pre imao apsolutno nikakve veze), nemam vola i ne bih znao šta ću sa plugom, ali živimo bolje nego ikad i kao pojedinci i kao porodica. Sedi ti u soliteru u spoljašnjosti, niko ti ne brani, ali mani se stručnih komentara na tekstu o ishrani brt, omašio si kupe.
(UnrealEngine, 25. septembar 2022 13:00)

Ma jesi li? Kvalitet zivota odredjuje svako za sebe nebitno gde zivi. Da je život na selu tiliko kvalitetan gradovi ne bi ni postojali.
(Urbani seljak, 25. septembar 2022 14:42)
ma tako priča jer jos ima para od stana koji je prodao u gradu pa krcka , a kad bude u selu trebao da zaradi za zivot bice kuku lele

brm

pre 1 godinu

Posle Indije i Kine, Amerika ima najveci broj dijabeticara na svetu. (Hrana iz kese, 25. septembar 2022 12:49)

Kolumbo, posle Indije i Kine, Amerika je zemlja sa najvećim brojem stanovnika na svetu.

Antis

pre 1 godinu

Pa kakve veze ima sto je prosecan zivot rusa manji od 60 god? Ta informacija nema ama bas nikakve veze sa tekstom. Nije ovaj doktor imao nadleznost da svakog rusa natera na silu da zivi po njegovom "receptu"....eto izgleda da ima nekog kome to nije jasno.
Vezano za temu,pecenje je zavisnost kao i rostilj i slicno. Jedem i ja pa znam.. :)

Miki

pre 1 godinu

Lagano pijem jutarnji kaficu i čitam ovo i setim se pradede koji je doživeo preko 90, sahranio svoje dve žene i dosta potomstva... I on je pušio dobar deo života lulu, ali sa čistim seckanim duvanom čije je poreklo znao, pio jednu jutarnju rakijicu medovaču i radio od jutra do mraka na selu. Ipak je najača genetika, pa onda navike, mnogo fizičke aktivnosti i umerena ishrana. I zadovoljstvo životom koliko je to moguće.

Mister NO

pre 1 godinu

idealna ishrana po meni je : pola Litra čaja Zeleni ili Kamilica. Oko 11h obrok i negdje oko 17h . 19h na trening . Navečer jabuka ili Grožđe sa Jogurtom. Preko dana dosta vode i to samo vodu negaziranu. 100% Provereno

ljusa

pre 1 godinu

Kad se pogleda to silno vreme koje je iza nas,mislim otkad postoji čovečanstvo i na vreme koje je ispred nekako je svejedno koliko dugo ćeš da živiš.

Stanoje

pre 1 godinu

I sad kao treba da verujemo u tu dijetu posto ju je navodno koristio doktor? Jel on bese vise nije ziv? Imamo I mi Nesterovića pa pratite njegove savete ko sme.

Vlada

pre 1 godinu

Sta je ovo dnevni unos kalorija za zeca? Zensko koje nije fizicki aktivno i prirodno sitno mozda prezivi na ovoj dijeti. Muskarac ne bi imao snage iz kreveta da ustane posle dve nedelje ovog rezima ishrane.

Ccc

pre 1 godinu

Ja igrom slucaja moram da se zdravo hranim, i vi sto pisete da je nemoguce da se ovako covek hrani u danasnje vreme je budalastina, svako moze ovako da se hrani samo je potrebno malo organizacije. Ukoliko radite u kancelariji nikad lakse je da se ovako hranite, za pripremu hrane je potrebno od 20 min do pola sata za ceo dan, a nekada i manje, sve ostalo su samo izgovori, verujte mi. Radim, imam 4 strogo isplanirana obroka u toku dana i sve se i stigne i postigne, i deca i posao i ishrana.

verkana

pre 1 godinu

Mislim da je bio neprestano gladan.Ovo sto je nabrojao bilo je zavaravanje zeluca.Nikad nikakvo zadovoljstvo,a ima hra ne koja to pruza.Zar ne?

Ajd’ sad,pedala

pre 1 godinu

“Uglov je verovao da hrana sa aditivima nanosi štetu telu. Što je hrana prirodnija i jednostavnije spremljena, to je zdravija.”

Nešto u ovom stilu,gotovo isto čuo sam pre par dana od mog sestrića,koji ima 11 godina. Opasna mudrost,doktore.

matori

pre 1 godinu

@Hrana iz kese - vi ste mi prelepi. Ako cemo tako, pogledajte se malo sami, zapalite cigaru, prezderite se, popijte litar rakije i gledajte Farmu i Prijatelje. To tvoje generalizovanje je i razlog svih mrznji i rasizma u svetu.

YukioMishima

pre 1 godinu

@14:30. A da ti si zavrasio koju skolu? Pa danas ima najmanje tri ! drzave vise stanovnika nego USA. Bez kine i indije. Poz

ммм

pre 1 godinu

Само биљно, што више сирово, у што изворнијем облику.
Редовна физичка активност.
Смањити стрес.

Belmont

pre 1 godinu

tom dijetom moze da se bavi bogata klasa stanovnistva.
onaj sto radi u rudniku, komunalcu itd ne moze.
nama treba vitamin €, u vecoj kolicini da bi imali pristojan zivot.

Puh

pre 1 godinu

Evo ga još jedan što zaziva plug, kola i volove. Izvolite gospodine, idite na selo i živite taj tradicionalni način života.
(Toni, 25. septembar 2022 09:20)

U samo dve recenice si uspeo da uvredis svakog seljaka, ne samo u nasoj zemlji, vec na sitavoj planeti. I mislim da bi zbog toga trebalo da se postidis.

Sto se tice zivota na selu. A sta je tacno problem u "tradicionalnom" nacinu zivota? Deca iz grada nam izgledaju kako? Pa osvrni se oko sebe - ubledela i slabasna, bez trunke zivota u sebi, odrastaju na kasicama iz teglice i vocnom jogurtu, igraju se u cetiri zida, prirodu i zelenilo vidjaju samo u parkovima, zivotinju samo u ZOO vrtu. Kad malo odrastu, hobi im postanu kladionice, klubovi, splavovi. Da rade nista ne umeju, niti su u detinjstvu stekli bilo kakve vestine i radne navike. Svaka cast izuzecima, ali ovo je generalna slika. Pa mi reci jel to taj civilizacijski i kulturoloski napredak vrste?

Ja sa svojom porodicom zivim na selu koje se nalazi na 6-7 km od grada. Supruga ima svoj salon lepote, ja sam inzenjer masinstva i radim u svojoj radionici. Nemamo volove, ali imamo bebu. Sto se tice plugova, dedin traktor, kola, plugovi i ostale prikljucne masine su ocisceni i stoje pod supom u njegovom zadnjem dvoristu uredno spakovani, jer ne zaboravljam otkuda je i kako dosao novac da se moj otac odskoluje i stekne diplomu masinskog inzenjera, a onda da odskoluje i svog sina i tako zapocne porodicnu tradiciju.

UnrealEngine

pre 1 godinu

@UnrealEngine - ma ti si car. Moj idol. Kada porastem hocu da budem kao ti. Ako si otisao na selo i ne gajis zivotinje i voce/povrce (nemas volove i plug) onda si dzabe isao tamo. Mogao si u gradu ostati (ima kuca i u gradu ne samo solitera) i da se setas po parkovima.
(matori, 25. septembar 2022 14:01)

Naravno da gajim voće i povrće, imam sitne životinje (još uvek nismo stigli do krupnih, biće i to) a ''plug i volove'' nemam kao što ih niko nema u selu - ovi iskusni, 'generacijski' seljaci, obrađuju svoja imanja traktorima (na koje kače plugove, između ostalog), supruga i ja smo za sada zadovoljni kultivatorom sa priključcima (naravno da je među njima i 'plug', odnosno freza). Moj odgovor se odnosio na podcenjivački ton o ''volovima i plugovima'', gde se na srpske seljake, sa visine beogradskih krugova (od dvojke do petstoosamnaestice), gleda kao na neke zaostale homo erektuse, tek sišle sa drveta. A to je ružno, i nema veze sa mnom već sa svim tim ljudima koji ćutke i strpljivo guraju svoje naporne živote najbolje što mogu u okolnostima koji im ne idu na ruku. A sve to na tekstu o dijeti, van ikakvog konteksta. A da ja ne bih ostao van konteksta, da odgovorim i ''Urbanom seljaku'' - kvalitet života određujem sam sebi, tako što uzgajam svoju hranu, smanjili smo posete marketu za ~90% u odnosu na gradski život. Ne sporim ti ništa, uživaj gde jesi, moje reči nisu bile uperene protiv 'kvaliteta grada' već protiv jednog nadmenog, ničim izazvanog, komentara.

keni

pre 1 godinu

Kada procitam ovo “soljica jogurta obrok” ili “ 30 g sira” (Straight Outta München, 25. septembar 2022 10:20)

Meni tolka mrvica koja otpadne dok secem sira. Onu sto ubacite u usta dok secete sir.

malina

pre 1 godinu

Ma kako da ne, kakvi ruski doktori, koja ruska medicina, pogledajte koliki je prosecan zivotni vek u Rusiji.
(Apatrid, 25. septembar 2022 09:39)

U odnosu na Ameriku prosečan životni vek im je manji za čitavih 7 godina.

Da bi neka država prosečan životni vek podigla za 7 godina potrebna su minimum 2 veka.
(Solženjicin, 25. septembar 2022 10:52)

Nije ceo svet samo Rusija i Amerika vec vise! Japanci su poznati po tome sto su veoma zdravi i dugo zive. Spanci i Italijani takodje. Rusi nisu bas poznati kao zdrava nacija a nisu ni Amerikanci. Ne znam zasto nasi toliko guraju te Ruske doktore, mislim da je to smetalo "Apartidu" a i meni smeta. To ne znaci da bilo ko misli da su Amerikanci nesto bolji, niko njih nije ni spomenuo!

ako neko zna

pre 1 godinu

Sve mi je super osim ovog: 17h – 30 grama tvrdog sira bez masnoće,
Da li postoji takav sir, zna li neko? Tvrdi sirevi su uglavnom osušeni mladi sirevi, tj. sirevi iz kojih je isparila voda. Šta je onda ostalo? Ostala je masnoća, so, minerali i valda nesto proteina. Nisam stručnjak pa nisam razumeo tu rečenicu. Da li misli suhi sir bez dodatne masnoće ili suhi sir bez masnoće (da li takav postoji)?

deki

pre 1 godinu

"8 kuvanih šljiva natopljenih u vodi". Jel moze neko ovo da prevede?
(Di je glava Lajovicu, 25. septembar 2022 17:59)
Pa evo da probam... Skuvaš šljive i ne vadiš ih iz posude u kojoj si kuvao:)

neutralni felš

pre 1 godinu

А да ли просечан радник може да поштује ову сатницу имајући у виду радно време? И да ли физички радник, на пример, грађевинац или рудар могу да преживе на овако лаганој исхрани? Доктору је лакше да прилагоди дан оваквој исхрани него обичном смртнику.
(Јабучило, 25. septembar 2022 09:34)

I doktor je običan smrtnik.
Razlika između radne mašine i auta je u koliko često se radi servis i koliko stručno.
(466453, 25. septembar 2022 10:59)

kolega Janučilo je u pravu... razlika izmedju auta i "radne mašine" (šta god to bilo) je razlika kapaciteta motora za vučnu naspram brzinske snage.
ovaj doktor nikad nije podigao nešto teže od stolice... bio je malo teži od natprosečnog taburea.

zare

pre 1 godinu

Sta da smrsa imao 63 kile
(Djipalo Junuz, 25. septembar 2022 08:33)

Čitaj tekst. Nije on imao 63 jer je tako rođen, nego zato što je držao djete kada bi prebacio tu težinu.

Delicates

pre 1 godinu

Doktor se sto godina uglavnom opterecivao kada koliko sta jede, merio svaki gram mesa, brojao svako jaje, list kupusa, mililitar jogurta.... Lepo je doziveti stotu ali ovo mi je bas napeto.

Veliki brat

pre 1 godinu

Само биљно, што више сирово, у што изворнијем облику.
Редовна физичка активност.
Смањити стрес.
(ммм, 25. septembar 2022 18:21)

Jeste ako si sam odgajio u svojoj bašti i nisi tretirao pesticidima, pa šta ostane. Ovo što ima da se kupi na našim pijacama i po supermarketima je sve praktično natopljeno otrovima. Šta reći kad kupu prskaju rastvorom tečnosti za pranje sudova (voda i koja kapljica tečnog deterdženta) da ima bolji sjaj. Papirka se sva tretira nekim rastvorom dok je još zelena u stadijumu pre nego što počne da rumeni, i sva dobije identičnu narandžastu ili crvenu boju. Inače, ko je sam gajio papriku, zna da ako čeka da potpuno sazreli, biće mu svaka 5-6. paprika trula ili sa nekim felerom.

neutralni felš

pre 1 godinu

a prasetina i janjetina?
a masne gibanice i kajmaka?
a domace kobasice i cvaraka k'o flis papir?
a ljute radza, one nase domace sto pali?
a beloga luka 10x dnevno?
a usrdna molitva svaki dan?

covek bre udario u same temlje srBskoga roda,
a vi mu tu nesto aplaudirate?
(wer, 25. septembar 2022 13:41)

ma uvlače se zato što je rus... ne mogu rusi po beogradu piće da popiju a da neka naša suklata ne puzi i cvili pred njima.

Еустахије Брзић

pre 1 godinu

Ja igrom slucaja moram da se zdravo hranim, i vi sto pisete da je nemoguce da se ovako covek hrani u danasnje vreme je budalastina, svako moze ovako da se hrani samo je potrebno malo organizacije. Ukoliko radite u kancelariji nikad lakse je da se ovako hranite, za pripremu hrane je potrebno od 20 min do pola sata za ceo dan, a nekada i manje, sve ostalo su samo izgovori, verujte mi. Radim, imam 4 strogo isplanirana obroka u toku dana i sve se i stigne i postigne, i deca i posao i ishrana.
(Ccc, 25. septembar 2022 11:07)

Али онда немаш времена за парове, фарму и звезде гранда.
Изем ти ја такав живот.

možda mi nekad i propustite komentar na info delu

pre 1 godinu

@14:30. A da ti si zavrasio koju skolu? Pa danas ima najmanje tri ! drzave vise stanovnika nego USA. Bez kine i indije. Poz
(YukioMishima, 25. septembar 2022 18:08)

navedi samo jednu od te tri!

neutralni felš

pre 1 godinu

Ja sa svojom porodicom zivim na selu koje se nalazi na 6-7 km od grada. Supruga ima svoj salon lepote, ja sam inzenjer masinstva i radim u svojoj radionici. Nemamo volove, ali imamo bebu. Sto se tice plugova, dedin traktor, kola, plugovi i ostale prikljucne masine su ocisceni i stoje pod supom u njegovom zadnjem dvoristu uredno spakovani, jer ne zaboravljam otkuda je i kako dosao novac da se moj otac odskoluje i stekne diplomu masinskog inzenjera, a onda da odskoluje i svog sina i tako zapocne porodicnu tradiciju.
(Puh, 25. septembar 2022 13:46)


to što vi zovete selom nije selo nego predgradje.

miki maus

pre 1 godinu

@14:30. A da ti si zavrasio koju skolu? Pa danas ima najmanje tri ! drzave vise stanovnika nego USA. Bez kine i indije. Poz
(YukioMishima, 25. septembar 2022 18:08)
Ne lupetaj, samo toliko. Škola ili ne google ima svako ko ovde piše komentare…

Ccc

pre 1 godinu

@matori, to sto smo navikli da jedemo i trpamo sve i svasta u sebe pod izgovorom da nemamo vremena nije razlog da stanemo i zapitamo se koliko je moguce sa takvom ishranom da budemo zdravi. Ja sam se igrom slucaja razboleo, morao sam da korigujem ishranu, kuvano, bareno, grilovano, da spremis kuvano belo meso i krompir, pirinac ti treba max pola sata, salatu 5 min. smuti od voca 5 min, ovsene pahuljice ili neko kuvano povrce, corbu sat, sat ipo ali moze da se jede 2,3 dana, opet kazem, lakse je uci u pekaru, fast food pod izgovorom nemam vremena nego brinuti o sebi, dok se ne razbolis i onda shvatis da je to najbitnije i nadje se vreme u roku od 2 min...ismevate coveka koji je ziveo 103 godine i bio zdrav, extra.

spale

pre 1 godinu

"Da je život na selu tiliko kvalitetan gradovi ne bi ni postojali."

Gradovi imaju svoje prednosti ali prenaseljeni gradovi kao sto je danas Beograd su daleko od optimalnog okruzenja za zivot. Ulice uske, automobila nikad vise, zagadjenje, nervozni ljudi... Recimo, zivim u uskoj ulici u prigradskom naselju, automobili su parkirani sa obe strane na trotoaru i kad krenes peske moras da ides kolovozom. E onda se baja zaleti s kraja ulice brzinom od 70 na sat pa ti vidi gde ces. Policije tu nema. I to je samo jedan banalan primer.