Petak, 05.06.2020.

11:15

Brankica Stanković oštro o navodima dr Kona: "Mi ne kalkulišemo zbog viših interesa"

Izvor: B92

Brankica Stankoviæ oštro o navodima dr Kona: "Mi ne kalkulišemo zbog viših interesa" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

117 Komentari

Sortiraj po:

Dosta je laži

pre 3 godine

Bez obzira šta priča ova ili ona strana, provaljeni ste svi.

Svako ko bude stajao iza bacanja naših para na sledeću vakcinu biće kad tad osudjen na dugogodišnju robiju.

Pa sada gospodo lekari, političari, novinari samo izvolite. Jedva čekamo da pohapsimo lopovčine.

Mire

pre 3 godine

Uopste niste obavesteni o toj nekadasnjoj stvari s vakcinom. Tu se on najmanje pitao, koliko znam,a znam. Ali najlakse je svoje nezadovoljstvo usmeriti ka nekom ko se ne brani, a ono i dalje vazi 100× izrecena laz postaje istina

vera u Boga

pre 3 godine

Ne razumem zasto se vakcinisani bune protiv nevakcinisanih kad su oni zasticeni??? Pustite one koji nece da se vakcinisu neka se zarazavaju i neka svi umru i onda ce se ovi sto su pristalice vakcinacije i dalje vakcinisati i nece vise biti bolesnih!! I bicemo najzdravija nacija! Morate samo stimulisati ove vakcinisane da sto vise povecaju natalitet a oni ce to hteti jer znaju unapred da ce radjati iskljucivo zdravu i zasticenu decu! To im garantuje neki tamo dr. Kon ili neki njegov naslednik! Za neke koji ne shvate malo sam ironicna.

Toronto

pre 3 godine

@(Znanje, 05. jun 2020 17:41)

O čemu vi pričate? Za pogoršanje javnog zdravlja je kriva novinarka koja je razotkrila malverzacije i korupciju prilikom nabavke vakcina, u šta je dr Kon do guše bio umešan? Wow, kakvim znanjem vi zračite.

analiza

pre 3 godine

Dr Kon nije kriv za nabavku vakcina protiv svinjskog gripa i znao je sta radi u doba korona epidemije.Tako zvuci njegov stav.Sad,ko mu veruje,ok,ali ja pre verujem izjavi Nestorovica da pojma nisu imali s cim se suocavaju i sta da ocekuju.

vaše ime i prezime

pre 3 godine

Mutan tip je ovaj Kon.
(Lev, 05. jun 2020 12:40)

i više nego što misliš.. bio umešan kao i tadašnji ministar zdravlja tomica milosavljević-naravno nikad osuđen, a sada će u pemziju kao "pukovnik"

sloboda govora

pre 3 godine

Dr Kon je izjavio da je uvek uz vlast. Samim tim i razotkrio samog sebe. Doktor treba biti uz svoje pacijente a to je narod. Valjda ga na to veze Hipokratova zakletva a i za to prima platu. Da pomogne i svojim znanjem, iskustvom pa i moralim nacelima uvek bude uz svoje pacijente/saradnike/medicinsko osoblje... Pacijent je doktoru svetinja jer pare ne mogu kupiti taj osecaj humanosti i kada se pomogne i ucini dobro delo. Farmacetska industrija, politicari, razni lobiji su nesto na sta doktor gleda sa prezirom, jer njegov rad je HUMAN i on to nikada ne dovodi u pitanje. Ne moze svako biti doktor, to su godine odricanja, ucenja, teskog rada za malu platu, ne retko pod uslovima nedostojnog i doktora i pacijenta, zivot u sluzbi nauke i opste dobrobiti. A ne da bude uz vlast!!!
Slican slucaj je i sa novinarima a na redakciji je da odluci da li ce objaviti ovaj komentar.

aabb

pre 3 godine

Svo postovanje za dr. Kona, ali on misli da je njegov poziv najbitniji i najvazniji, da svi treba da se podredimo njegovoj reci i da klimamo glavom. Malo je previse uobrazio o svom poslu.
Svaka cast majstore ali nemoj vise da se mesas u posao novinara.
Brankice samo napred, sve ispituj.

ante botovina

pre 3 godine

Nije joj oprostio sto mu izbila pare iz dzepa te 2011-e. Isto ne razumem potrebu nekog ko sebe naziva doktorom (polozio je valjda hipokratovu zakletvu) i ko ima lepa primanja (i treba da ima) ceo svoj zivot da pod stare dane zeli da se obogati. Doktor je humanista a Kon materijalista i ocigledno da mu sujeta ne da mira. I da je srece da u Srbiji postoji istrazivacko novinarstvo a ne senzacionalizam, politikanstvo i ispiranje mozgova i zatupljivanje naroda. Zivela slobodna reč!

Milan

pre 3 godine

Kako su mislili da uvezu vakcine preko Miškovića a da to ne bude sumnjivo???
Opomena za sve da zdravlje nacije ne može biti tema nečijeg bogaćenja. Da su vakcinisali naciju vakcinama koje nabavlja batut svega ovog ne bi bilo.

hromi daba

pre 3 godine

Platiš I dobiješ od Insajdera šta hoćeš. U Devojačko bunaru imanje sa ogradom, psi iza žice, jašu se konji, voze dzipovi, sve za istinu (plaćenu novcem, naravno)

goranh

pre 3 godine

Кона треба ухапсити и насилно му стрести једну торбу вакцина у дебело месо, па нека после тога ради за провизију.
(Жика, 5. jun 2020 16:48)
...Ovaj umesan do grla i nije odgovarao? u mardelju, pa ce iduci da razmisli sta i kako narucuje.
dr.kadzija, 5. jun 2020 16:43)

A da malo mućnete glavom pre no što počnete da pišete komentare. Kon je epidemiolog on se ne bavi nabavkom. Njegova uloga može da bude da prateći svetsku scenu preporuči da se stanovništvo vakciniše. A nabavka i moguće muljanje pri tome nisu deo njegovog posla.

marko_sthlm

pre 3 godine

@ "Koliko se secam, uz svo duzno uvazavanje Brankice, ona ipak nije doktor.
A borimo se za to da struka uvek ima zadnju rec, jer Vam ipak uvek popravljaju auto - auto mesanicari pa mogu da budu i prosecni a ne najkvaliteniji, najbolji moleri.
(Dr Radisa, 05. jun 2020 13:00)"

Naravno, Brankica nije doktor već novinar koji se bavi istraživačkim novinarstvom.

Taj Kon i njemu slični mogu da budu stručnjaci na kvadrat ali ako muljaju i ako su korumpirani onda su kriminalci i treba da budi krivično gonjeni.

Nije kriv on što mulja i kraducka već Brankica koja o tome piše?

Ma kako da ne!

Milan

pre 3 godine

@(makijaveli, 5. jun 2020 11:49) 
Bankica zastupa NAS, svakog od nas i jedina je sa tolikom hrabrošću.
Svaka joj čast i hvala joj.
A ko ti, i koga ti zastupaš?

Znanje

pre 3 godine

Neznanje je ozbiljna mana, odvede čoveka u svakojake greške.

Najstarija činjenica, odnosno najvažnija stvar u celoj priči je da je vakcinacija značajno opala, što je, kao što znamo, imalo ozbiljne negativne posledice po javno zdravlje u Stbiji.

Prema tome, i da je u toj analizi Insajdera sve tačno (što ja neznam) ozbiljna je odgovornost novinara kako će ono što tvrde prikazati.
Prikaz koji vodi u narušavanje javnog zdravlja je, očigledno, promašaj. Moglo je to šta rade farmaceuti i ko zna ko još da se tretira kao špekulacije, a ne da se ljudi navode da odustaju od vakcinacije.

dusan

pre 3 godine

Pokusala je da objasni da vakcinacija je politizovana pa je pogresno zakljucila Brankica .
Cela prica je na kraju ispinovana i zakljucak koji je donela je pogresan.
To nije objektivno novinarstvo vec spinovano. I na kraju ona je oblatila neka lica i ne snosi nikakvu zakonsku niti materijalnu odgovornost. Tesko to moze u ozbiljnim drzavama.
Novinar odgovara i krivicno i zakonski i materijalno za netacne i lazne informacije i zakljucke. U Srbiji moze da se pljuje pogotovo na nekim medijama. Kad plate neka misle onda.

Nisam Odavde

pre 3 godine

@makijaveli

Vas komentar je ispravan, svi mi radimo stvari is interesa, kao sto i druga strana - o kojoj se izvestava ima svoje interese. Verujem, siguran sam da i vi imate interes da postavite ovo pitanje.

Na nama citaocima je da procitamo i svojom glavom i svojim iskustvom zakljucimo da li je tekst izraz Konspiracija teorije ili ima delic istine, istine koja zahteva pitanje i odgovor.

Brankica je svojim istaziteljskim novinarstvom stekla moje postovanje i verovanje da nacin na koji izvestava ne radi iz koristoljublja vec da drugu stranu drzi isrkenom i postenom

dr.kadzija

pre 3 godine

Ma imamo mi poverenja u vakcine, ali nemamo poverenja u spekulante i muljatore. Ovaj umesan do grla i nije odgovarao? u mardelju, pa ce iduci da razmisli sta i kako narucuje.

Жика

pre 3 godine

Кона треба ухапсити и насилно му стрести једну торбу вакцина у дебело месо, па нека после тога ради за провизију.

Novosadjanin

pre 3 godine

(makijaveli, 5. jun 2020 11:49)

Naveo si nekoliko glupih i retorickih pianja.
Kao i svaki pravi novinar Brankica radi zbog istine o dogadjajima o kojima pise. To je jedino merilo.
Ne moze da postoji visi interes ako je u pitanju istina ovih razmera.
Sa druge strane naravno da se treba vakcinisati, kada je vakcina proverena i preporucena.
Vas komentar me podseca na kometare nastavnika kada su pocele da se objavljuju skolske tuce na youtube. Osnovna primedba nastavnika je bila da treba zabraniti mobilne telefone, bez razmisljanja o tome da tuce i ako ih ne snime deca nece nestati....
Tako i u ovome slucaju treba resiti postupke i zloupotrebe i to je poruka emisije, ane da se ne treba vakcinisati....

PS:
Komentar 51+

Nebojsa

pre 3 godine

Mediji treba da rade u interesu istine i blagodeti drustva kojem pripadaju. Ja bih rekao da je to visi interes. Sve drugo su licni i psrcijalni interesi.

Saša

pre 3 godine

Serijal kupoprodaja zdravlja je bacio senku na Insajder i Brankicu, ne toliko zbog grešaka koje su napravili tokom analize nego zbog oholog i ratobornog odgovora na opravdane kritike. Kvalitet ovog serijala je pomešan, deo u kome su se držali objektivnih činjenica oko ugradnje u cenu vakcine na lokalu je odličan, ali su se onda zaigrali i prešli na deo za koji nisu ni stručni niti su imali dobre podatke - navodnu globalnu zaveru o vakcinaciji. Konsultovali su problematične osobe, krivo tumačili dokumenta itd, a onda nisu bili spremni da priznaju greške nego su se upustili u napade na ljude koji su na to ukazali.

Narod im je verovao na osnovu predhodnog rada, pa im je poverovao i kada su ušli u spiralu grešaka. To što nisu hteli da revidirali svoj rad mi je potpuno narušilo poverenje u celokupan njihov rad. Šteta.

posmatrač

pre 3 godine

@makijaveli Baš interesantna pitanja postavljate novinarki koja je postala (i na žalost, gotovo jedina ostala) sinonim za istraživačko novinarstvo u ovoj ojađenoj zemlji. A u čijem interesu vi radite, to što radite sada, a i inače, u čijem interesu radite to čime se bavite u životu? U čijem interesu živite?

Ahtung

pre 3 godine

Kon je potpuno u pravu! Sveznajuća Brankica i samoproglašeni moralni arbitar, koji se proslavio naručenim emisijama, treba da snosi, ako ništa drugo, bar moralne i političke posledice svojih postupaka. Mada, sklon sam da poverujem da tu ima i elemenata krivične odgovornosti. Sa informativnim servisa se nije zavitlavati u privatne svrhe.

max

pre 3 godine

Brankice, čim je prvi komentar partijski znači radite i dalje dobro i profesionalno. Tako mogu i mene da optuže da radim u interesu npr Nemačke jer će većina mojih učenika završiti baš tamo...

Bane

pre 3 godine

Pre par godina sam u poštanskom sandučetu dobio poruku da se javim svom lekaru radi vakcinacije. Pošto nisam tražio vakcinisanje, nije bila sezona gripe, niti sam čuo da je nekakva akcija vakcinisanja, obratio sam se svojoj lekarki sa pitanjem o kakvom vakcinisanju se radi. Pošto je uporno odbijala da odgovori i sklanjala oči, prvom prilikom sam promenio lekara i sada ne dobijam poruke o vakcinisanju. Pitam se koliko je ljudi naselo brigom za svoje zdravlje i bilo deo nečijeg pokusa.

Gradjani

pre 3 godine

Koga vi zastupate? Svoja lična ubedjenja ili ubeđenja neke interesne grupe?
(makijaveli, 5. jun 2020 11:49)


Интересе највеће интересне групе у овој држави. Грађана којима је доста ситних и крупних лопова. А Ви?

U očekivanju “drugog talasa”!

pre 3 godine

Nije kriv “Insajder” za eventualni pad interesovanja za vakcinu već stručnjaci koji danas kažu jedno, sutra drugo. U demokratskim državama odluka o vakcinaciji se prepušta građanima bez pretnji i prisile.
Birba protiv epidemije od Velikih boginja koja po težini sa ovom, ima sličnosti koliko du*e i oko a prošla je bez histerije i medijske halabuke i međusobnog prepucavanja. Predsednik se nije oglašavao! Novinari su imali slobodu mišljenja i nisu pozivani na rapirt radi “tačke i zapete”!

Алекса

pre 3 godine

Чек...онај Др Кон што је беше те 2011. драмио о смртоносном вирусу и неопходности куповине 3 милиона вакцина, након чега је 75% вакцина бачено? Тај Др Кон? Не брините докторе, оба детета сам вакцинисао свим прописаним вакцинама и опет бих, није ми пало поверење у вакцине ни у педијатре, али то не значи да ми је Бранкица потребна да бих уочио муљатора.....а муљатора смо сви препознали, десило се да Вас ето Бранкица ставила у емисију, а требало је држава у творза...

Dusan

pre 3 godine

Gospodin Kon je odavno trebao da bude procesuiran i da mu se sudi zbog onog sto je uradio. Umesto toga on je opet u kriznom stabu i pored toga sto je rekao da ce dati ostavku a ja sam ga licno u vreme pandemije video na benziskoj pumpi bez ikakve zastite. Ko je ovde lud??

veciti student

pre 3 godine

@makijaveli
Naučite da pravite razliku između javnog i tzv. višeg interesa. Onda će Vam biti jasno u čijem interesu radi Brankica i Insajder!
Za ovaj odgovor tzv. dr. Konu sve čestitke. Pravo u centar!

//,,

pre 3 godine

Mom porodicnom doktoru jedna prostorija puna lijekova kao da je apoteka,
kad sam to vidio bilo mi je jasno sto je bio uporan da me vakcinise u
vrijeme svinjskog gripa. I mene i ostale clanove moje familije.Nismo
prihvatili a nismo gledali 'Insajder'.

Mira

pre 3 godine

Brankice definitivno si promasila sa tom emisijom sto je i sud potvrdio. Ali problem je sto ta emusija jeste dovela do pada vakcinacije i sto je jedna zena i jos njih troje lezalo u zatvoru skoro 2 godine sasvim bespotrebno. Ali novinari ne odgovaraju za svoja nedela? To mi nikad nije bilo jasno zasto novinari, tuzioci i sudije ne odgovaraju za svoje greske

DILAN DOG

pre 3 godine

Brankici Stanković svaka čast. Ona ima svako pravo da iznese svoj stav i svoje mišljenje ali svaki čovek ima pravo da sam donese odluku da li će da ga bodu nekom hemijom ili ne. Ja lično nisam debil da mi je potrebna Brankica nego sam sam doneo odluku da neću i ne želim da primim to djubre u svoj organizam. Ko god želi i hoće slobodno. Ja nemam ništa protiv. Hoću svoje pravo da sam odlučim šta mi je činiti. Ne trwba mi ni Brankica ni neki KON koji je dokazani lobista da se to djubre što više ubrizga narodu. NEĆU I TAČKA

Almanah

pre 3 godine

Kon je znanje i integritet kroz decenije i decenije. Stankovic je hajp jednog vremena i propagandista Fonda za otvoreno drustvo. Kome verujes , to si.

Milo

pre 3 godine

Kupljeno je tada vakcina za 30.000.000 Eura. Jako malo se ljudi vakcinisalo, izgleda da nije bilo potrebe. Još su platili za uništavanje onog što je preteklo. Prodavac vakcina je domaća firma. A glavni učesnici kampanje za vakcinaciju su i sada na sceni. Očigledno je ovo dobar biznis.

milanm

pre 3 godine

Brankica nije mnogo pomogla , ali ni odmogla u mnogo važnijim stvarima od ove . Sigurno je , u godinama koje ima, shvatila da svet funkcioniše bili mi borci za istinu ili ne i da svaka "istina" nije za dobro .
Odluka , ali i odgovornost ,za vakcinaciju je lična .
Problem s nasim društvom je u stalnom odvlačenju pažnje i energije od realnih životnih problema , po principu rada džeparoša.Tu možemo nešto uraditi , prethodno zanemarivši da smo , u nekom momentu , svi zavlačili ruku u nečiji džep .

+MAKSIM

pre 3 godine

Dragi "makijaveli", zaista ništa nisi razumeo, ili to možda i ne možeš.
I jedno podpitanje: kad odlučiš da odeš na spavanje, u čijem ti to interesu činiš? Mislim, ništa se ne čini bez nekog interesa...

SUNĐER BOB

pre 3 godine

Brankice nesto te nema poslednjih godina kao ranije. S ovima zaista nema zezanja izgleda.
(Boro, 05. jun 2020 11:51)

Brankuce i njenog Insajdera ima dovoljno i redovno samo ti pratiš pogrešne medije..

@

pre 3 godine

@makijaveli
Tebe ne treba da zanima u cijem interesu ona radi, jer niti trosi tvoje pare, niti te ugrozava. Ali bi itekako trebalo da te zanima ko je, i u cijem interesu kupio 5 miliona vakcina koje nisu upotrebljene, kao i ko je, zasto, i u cijem interesu objavio da epidemija koja postoji, ne postoji.

Mare

pre 3 godine

Brankica je pragmaticna, jel bilo nekih malverzacija, mi cemo to istraziti bez obzira na sve. E tako isto mora biti i pragmaticna pred cninjenicom da je taj clanak dao vetar u ledjima antivakserima i da je indirektno napravio problem zdravstvu. Cinjenica.

Dr Radisa

pre 3 godine

Koliko se secam, uz svo duzno uvazavanje Brankice, ona ipak nije doktor.
A borimo se za to da struka uvek ima zadnju rec, jer Vam ipak uvek popravljaju auto - auto mesanicari pa mogu da budu i prosecni a ne najkvaliteniji, najbolji moleri.

dux

pre 3 godine

Brankica je sjajan novinar i izuzetno hrabra žena, njena emisija je nešto što je neophodno ovoj zemlji. Ali kao i većina hrabrih ljudi koji istrajavaju u borbi, jednog trenutka dođe do one tačke kada njen entuzijazam i hrabrost dovedu do toga da mnogi pokušaju da kroz njenu borbu provuku informacije korisne za njihove lične ciljeve. Mislim da je dr.Kon donekle u pravu, njen pokušaj da u emisiji ogoli finansijske mahinacije određenih struktura, doveo je do toga da tema zaživi i prebaci se sa polja finansijskih na zdravstvene mahinacije i na taj način da vetar u leđa teoretičarima zavere. Mislim da je u celoj priči falio jasan otklon novinara od teme javnog zdravlja, jer verujem da Brankici kao očigledno jako pametnoj i hrabroj ženi nije bio cilj pokretanje teme vakcinacije kao civilizacijske tekovine.

Ivan

pre 3 godine

Zaista je neophodno pogledati makar prvu epizodu KUPOPRODAJA ZDRAVLJA, da se shvati moć FARMAKO-MAFIJE i njihovih ispostava kod nas. Te 2009.godine je poljska ministarka zdravlja podigla glas, odbila da kupi vakcinu i optužila FARMAKO-MAFIJU za lažnu pandemiju.

Ipos

pre 3 godine

Dr.Nestorovic je nekom prilikom izjavio da "u uputstvu za MMR vakcinu stoji da moze da izazove blage oblike autizma". To j nedavno (podsmesljivo) reemitovano u "Subotom kod Kesica", a verovatno ima i na netu, za proveriti.
Ako to nije tako, nek izvole drzava, zdravstvo, dobavljac i proizvodjac te vakcine da se obavezu da snose SVE troskove obolevanja takve dece (i kasnije osoba), u cemu je problem?

lola

pre 3 godine

Novinari objavljuju cinjenice do kojih dolaze. Njihova namera jeste samo otkrivanje istine, ali posledice toga su najcesce sasvim drugacije od onih koje bi zeleli. U konkretnom slucaju umesto tuzbe protiv onih koji su mozda ucestvovali u malverzaciji koju su otkrili, jedina posledica je pad poverenja gradjana u vakcinisanje. Novinari prosto moraju biti makar svesni toga.

Maska

pre 3 godine

Brankice, ako to što radite, ne radite u višem interesu, za koji ili čiji interes onda u stvari radite?

Da li je to vaš lični, ili je to možda možda profesionalini interes, "viši" od vašeg ličnog interesa?

Ili je to možda interes vašeg poslodavca? ili sponzora?

Sve što radimo mi radimo u nečijem interesu, pa u čijem interesu vi radite?

Koga vi zastupate? Svoja lična ubedjenja ili ubeđenja neke interesne grupe?
(makijaveli, 05. jun 2020 11:49)
Zena prica o malverzacijama prilikom nabavke vakcina tj o kriminalu koji bi trebalo procesuirati a ti brljavis o nekakvim njenim licnim interesima!? A njoj je kao istrazivackoj novinarki upravo to i posao.

Srdjan

pre 3 godine

Evo ja se neću vakcinisati ukoliko ne znam šta se u toj valcini nalazi. Naravno, mi ne proveravamo sadržaj vakcine niti postoji mera vlade kojom se garantuje bezbednost valcine. Znači, treba da verujem nekoj zapadnoj farmaceutskoj kompaniji? Malo sutra.

vojvodjanin kao poslednji mohikanac

pre 3 godine

NAPROTIV!!! Onaj zbog koga je porastao antivakcinaski pokret je bas Kon. I to posle prosle afere sa vakcinama. A bice jos.

ПоследњиСрбијанац

pre 3 godine

Ако се руководимо болесном Коновом логиком убица није крив за убиство већ инспектор који га је ухватио.

beGe

pre 3 godine

Sad anketa da se sprovede po Srbiji, koliko je stanovnika pogledalo taj dokumentarac, a koliko je njih culo da je korona virus najsmesniji u istoriji!?
Najlakse je za svoje greske optuziti drugoga, a to sto je gospodin Kon rekao da bi lagao da nemamo kapacitete za borbu protiv virusa, je vec dovoljno da gradjani Srbije ne veruju "struci".

zeljko951

pre 3 godine

Doktore Kon pridajete veliku paznju istrazivackom novinarstvu zaboravljajuci da se uglavnom cvrsto drze svojih pozicija izgradjenih pre svega na svom skromnom znanju kada je javno zdravlje u pitanju .Zaboravili ste da sa istim zarom i uverljivoscu
obradjuju veoma razlicite aspekte zivota

Алтернативне чињенице

pre 3 godine

То што је тадашња афера с вакцинама решена тако да је Светлана Вукајловић ОСЛОБОЂЕНА оптужби, више се не узима у обзир?! Уместо да нам то буде довољно да се гаји мит о неправилностима око набавке, нама одговара да све остане нерешено и да нам, заправо, одговара потпуни хаос и анархија. Цивилизацијски смо на ниском нивоу, функционално неписмени и необразовани. И не желимо то да исправимо..

100% SRBIN

pre 3 godine

Brankica Stanković je apsolutno u pravu. Dr Kon je kada je bila navodna pandemija svinjskog ili pričijeg gripa više se i ne sećam zagovarao da svi moraju da prime tu vakcinu ili će biti na milione mrtvih. Nešto se ta priča u mnogome poklapa sa prič9m Bila Grjtsa koji je finasirao tu vakcinu i trebalo je da zaradi teške milijarde od kojih je jedan procenat išao i lekarima koji su insistirali da se primi ta vakcina. Da li je među njima i dr Kon, ne znam, ali imam razloga da sumnjam. Interesantno je da tu vakcinu nije hteo da primi ni Gejts niti njegova deca i žena kao i lekari koji su napravili tu vakcinu. Zašto? Sami donesite zaključak. Ista priča će biti i sa vakcinom za Koronu ne naprave li je Rusi ili Kinezi. Lično neću prihvatiti ni jednu bez obzira koje napravi.

mozaks

pre 3 godine

najbolje bi bilo da javno u emisiji oci u oci jedno drugom.pokazu dokaze o zloupotrebi.tj pogresnom informisanju..
pitanje je dali oboje smeju to.da urade?

sumnjivo lice

pre 3 godine

Ljudi, zasto smo neozbiljni? U pravu su i Kon i Brankica, ali svako na svoj nacin. Brankica je potpuno u pravu kad kaze da je tema bila mahinacije, a ne "vakcine ne funkcionisu". Secam se tog Insajdera. Ali je veliki problem sto Brankica ne shvata da je ljudima u glavi ostalo da ima nesto mutno sa vakcinama, ne seca se svako detalja, nije svako to gledao toliko detaljno. Ljudima je ostalo u secanju da ima nesto sumnjivo sa vakcinama i kasnije kad su 2014, 2015, 2018... dosli razni sarlatani, onda je bilo kasno jer su legli na pricu sa vakcinama i preuzeli narativ.
Sarlatani su tvrdili da vakcine ne funkcionisu, a ne Brankica. Medjutim to je prosecnim ljudima bilo dovoljno jer im je u secanju ostala gorka pilula iz Insajdera (iako je tema bila potpuno drugacija).
Iako ekipi Insajdera nije bila namera da izazove nepoverenje u vakcine, upravo to se desilo. Ne njihovom krivicom, ali se desilo.

Da li mislite da bi danas u Srbiji antivakcinaski pokret bio toliko zastupljen da se uopste nije desila afera sa vakcinama i da nije bilo Insajdera na tu temu? Molim svakog da razmili o ovom pitanju.

m1k3

pre 3 godine

Stvarno luda zemlja...
Propala glumica, sa jedva zavrsenom srenjom skolom, polemise sa doktorom medicinskih nauka... Sebe naziva novinarom. Gospodjo, za to Vam treba fakultet, a ne casovi glume.
To me potseca razgovora sa pokojnim Mihizom, kada je na moje pitanje da li ce se vratiti u Skupstinu, uzvratio pitanjem "Da li Vi, mladicu, mozete da zamislite situaciju u kojoj ja repliciram Arkanu?"

aabb

pre 3 godine

Uz svo postovanje, Dr Kon misli da je njegov poziv najvazniji na svetu, da sve njemu treba da se podredi i da svi treba bespogovorno da slusamo i klimamo njemu glavom.
Samo Brankice radi svoj posao i otkrivaj najvece viruse u Srb.

mali od palube

pre 3 godine

Bravo Brankice! Stvarno mislim da je "struka" na ovom virusu saznala koliko ništa nezna i bolje bi joj bilo da zasuče rukave i uči, nego što visi po raznim medijima.

a

pre 3 godine

Koliko ovi "stručnjaci" nemaju pojma sa životom.Naš narod koji je
od 90-ih pregrmeo takve laži i svinjarije,nije mogla neka emisija
da odvikne od vakcine "protiv svinjskog gripa".

John

pre 3 godine

Ovaj Kon je postao nešto mnogo uvredljiv u poslednje vreme... Bolje za sve bi bilo da energiju koju troši na prepucavanja usmeri ka tome da "kolezi" Nestoroviću objasni neke stvari koje je ovaj očigledno zaboravio ili ih nikad nije ni znao.

Yike

pre 3 godine

Žalosno je jedino to što je uvek potreban neko da nam kaže da je dva i dva stvarno četiri...Koliko jada od ovih metalno propalih Srba danas! Posla ima za stojednu Brankicu i još ih je malo! Dođe ti političar i kaže ti da je dan ali vrlo taman i još navodi drsko razloge, mada je u stvari noć i ti svejedno ne veruješ sebi svojim očima, ne sumnjaš...Treba da se pojavi Brankica i da kaže istinu koju svi znaju, ona treba da te pomeri iz bazena opskurnih laži i udahne malo hrabrost i odgovornosti da progledaš...Strašno i jezivo koliko smo propali!

Dejan

pre 3 godine

a zasto onomad nije otusao u zarvor ondasnji ministar zdravlja i njegova svita,
Zbog kupovine vakcina protiv svinskog gripa punjenih vodom.....da ste tu bagru osudili i procesuirali sada bi vam verovali ljudi ovako cvrc lopovima.

gradjanin

pre 3 godine

Majstore, nemoj se mesas u novinarstvo, kad o tome ne znas nista... Drzi se onoga sto bi trebalo da radis bolje i sto te gradjani Srbije placaju

makijaveli

pre 3 godine

Brankice, ako to što radite, ne radite u višem interesu, za koji ili čiji interes onda u stvari radite?

Da li je to vaš lični, ili je to možda možda profesionalini interes, "viši" od vašeg ličnog interesa?

Ili je to možda interes vašeg poslodavca? ili sponzora?

Sve što radimo mi radimo u nečijem interesu, pa u čijem interesu vi radite?

Koga vi zastupate? Svoja lična ubedjenja ili ubeđenja neke interesne grupe?

a

pre 3 godine

Koliko ovi "stručnjaci" nemaju pojma sa životom.Naš narod koji je
od 90-ih pregrmeo takve laži i svinjarije,nije mogla neka emisija
da odvikne od vakcine "protiv svinjskog gripa".

Milan

pre 3 godine

@(makijaveli, 5. jun 2020 11:49) 
Bankica zastupa NAS, svakog od nas i jedina je sa tolikom hrabrošću.
Svaka joj čast i hvala joj.
A ko ti, i koga ti zastupaš?

posmatrač

pre 3 godine

@makijaveli Baš interesantna pitanja postavljate novinarki koja je postala (i na žalost, gotovo jedina ostala) sinonim za istraživačko novinarstvo u ovoj ojađenoj zemlji. A u čijem interesu vi radite, to što radite sada, a i inače, u čijem interesu radite to čime se bavite u životu? U čijem interesu živite?

dr.kadzija

pre 3 godine

Ma imamo mi poverenja u vakcine, ali nemamo poverenja u spekulante i muljatore. Ovaj umesan do grla i nije odgovarao? u mardelju, pa ce iduci da razmisli sta i kako narucuje.

Gradjani

pre 3 godine

Koga vi zastupate? Svoja lična ubedjenja ili ubeđenja neke interesne grupe?
(makijaveli, 5. jun 2020 11:49)


Интересе највеће интересне групе у овој држави. Грађана којима је доста ситних и крупних лопова. А Ви?

Жика

pre 3 godine

Кона треба ухапсити и насилно му стрести једну торбу вакцина у дебело месо, па нека после тога ради за провизију.

max

pre 3 godine

Brankice, čim je prvi komentar partijski znači radite i dalje dobro i profesionalno. Tako mogu i mene da optuže da radim u interesu npr Nemačke jer će većina mojih učenika završiti baš tamo...

marko_sthlm

pre 3 godine

@ "Koliko se secam, uz svo duzno uvazavanje Brankice, ona ipak nije doktor.
A borimo se za to da struka uvek ima zadnju rec, jer Vam ipak uvek popravljaju auto - auto mesanicari pa mogu da budu i prosecni a ne najkvaliteniji, najbolji moleri.
(Dr Radisa, 05. jun 2020 13:00)"

Naravno, Brankica nije doktor već novinar koji se bavi istraživačkim novinarstvom.

Taj Kon i njemu slični mogu da budu stručnjaci na kvadrat ali ako muljaju i ako su korumpirani onda su kriminalci i treba da budi krivično gonjeni.

Nije kriv on što mulja i kraducka već Brankica koja o tome piše?

Ma kako da ne!

@

pre 3 godine

@makijaveli
Tebe ne treba da zanima u cijem interesu ona radi, jer niti trosi tvoje pare, niti te ugrozava. Ali bi itekako trebalo da te zanima ko je, i u cijem interesu kupio 5 miliona vakcina koje nisu upotrebljene, kao i ko je, zasto, i u cijem interesu objavio da epidemija koja postoji, ne postoji.

makijaveli

pre 3 godine

Brankice, ako to što radite, ne radite u višem interesu, za koji ili čiji interes onda u stvari radite?

Da li je to vaš lični, ili je to možda možda profesionalini interes, "viši" od vašeg ličnog interesa?

Ili je to možda interes vašeg poslodavca? ili sponzora?

Sve što radimo mi radimo u nečijem interesu, pa u čijem interesu vi radite?

Koga vi zastupate? Svoja lična ubedjenja ili ubeđenja neke interesne grupe?

vaše ime i prezime

pre 3 godine

Mutan tip je ovaj Kon.
(Lev, 05. jun 2020 12:40)

i više nego što misliš.. bio umešan kao i tadašnji ministar zdravlja tomica milosavljević-naravno nikad osuđen, a sada će u pemziju kao "pukovnik"

Nebojsa

pre 3 godine

Mediji treba da rade u interesu istine i blagodeti drustva kojem pripadaju. Ja bih rekao da je to visi interes. Sve drugo su licni i psrcijalni interesi.

aabb

pre 3 godine

Svo postovanje za dr. Kona, ali on misli da je njegov poziv najbitniji i najvazniji, da svi treba da se podredimo njegovoj reci i da klimamo glavom. Malo je previse uobrazio o svom poslu.
Svaka cast majstore ali nemoj vise da se mesas u posao novinara.
Brankice samo napred, sve ispituj.

ante botovina

pre 3 godine

Nije joj oprostio sto mu izbila pare iz dzepa te 2011-e. Isto ne razumem potrebu nekog ko sebe naziva doktorom (polozio je valjda hipokratovu zakletvu) i ko ima lepa primanja (i treba da ima) ceo svoj zivot da pod stare dane zeli da se obogati. Doktor je humanista a Kon materijalista i ocigledno da mu sujeta ne da mira. I da je srece da u Srbiji postoji istrazivacko novinarstvo a ne senzacionalizam, politikanstvo i ispiranje mozgova i zatupljivanje naroda. Zivela slobodna reč!

Dejan

pre 3 godine

a zasto onomad nije otusao u zarvor ondasnji ministar zdravlja i njegova svita,
Zbog kupovine vakcina protiv svinskog gripa punjenih vodom.....da ste tu bagru osudili i procesuirali sada bi vam verovali ljudi ovako cvrc lopovima.

Novosadjanin

pre 3 godine

(makijaveli, 5. jun 2020 11:49)

Naveo si nekoliko glupih i retorickih pianja.
Kao i svaki pravi novinar Brankica radi zbog istine o dogadjajima o kojima pise. To je jedino merilo.
Ne moze da postoji visi interes ako je u pitanju istina ovih razmera.
Sa druge strane naravno da se treba vakcinisati, kada je vakcina proverena i preporucena.
Vas komentar me podseca na kometare nastavnika kada su pocele da se objavljuju skolske tuce na youtube. Osnovna primedba nastavnika je bila da treba zabraniti mobilne telefone, bez razmisljanja o tome da tuce i ako ih ne snime deca nece nestati....
Tako i u ovome slucaju treba resiti postupke i zloupotrebe i to je poruka emisije, ane da se ne treba vakcinisati....

PS:
Komentar 51+

sloboda govora

pre 3 godine

Dr Kon je izjavio da je uvek uz vlast. Samim tim i razotkrio samog sebe. Doktor treba biti uz svoje pacijente a to je narod. Valjda ga na to veze Hipokratova zakletva a i za to prima platu. Da pomogne i svojim znanjem, iskustvom pa i moralim nacelima uvek bude uz svoje pacijente/saradnike/medicinsko osoblje... Pacijent je doktoru svetinja jer pare ne mogu kupiti taj osecaj humanosti i kada se pomogne i ucini dobro delo. Farmacetska industrija, politicari, razni lobiji su nesto na sta doktor gleda sa prezirom, jer njegov rad je HUMAN i on to nikada ne dovodi u pitanje. Ne moze svako biti doktor, to su godine odricanja, ucenja, teskog rada za malu platu, ne retko pod uslovima nedostojnog i doktora i pacijenta, zivot u sluzbi nauke i opste dobrobiti. A ne da bude uz vlast!!!
Slican slucaj je i sa novinarima a na redakciji je da odluci da li ce objaviti ovaj komentar.

U očekivanju “drugog talasa”!

pre 3 godine

Nije kriv “Insajder” za eventualni pad interesovanja za vakcinu već stručnjaci koji danas kažu jedno, sutra drugo. U demokratskim državama odluka o vakcinaciji se prepušta građanima bez pretnji i prisile.
Birba protiv epidemije od Velikih boginja koja po težini sa ovom, ima sličnosti koliko du*e i oko a prošla je bez histerije i medijske halabuke i međusobnog prepucavanja. Predsednik se nije oglašavao! Novinari su imali slobodu mišljenja i nisu pozivani na rapirt radi “tačke i zapete”!

Алекса

pre 3 godine

Чек...онај Др Кон што је беше те 2011. драмио о смртоносном вирусу и неопходности куповине 3 милиона вакцина, након чега је 75% вакцина бачено? Тај Др Кон? Не брините докторе, оба детета сам вакцинисао свим прописаним вакцинама и опет бих, није ми пало поверење у вакцине ни у педијатре, али то не значи да ми је Бранкица потребна да бих уочио муљатора.....а муљатора смо сви препознали, десило се да Вас ето Бранкица ставила у емисију, а требало је држава у творза...

Milan

pre 3 godine

Kako su mislili da uvezu vakcine preko Miškovića a da to ne bude sumnjivo???
Opomena za sve da zdravlje nacije ne može biti tema nečijeg bogaćenja. Da su vakcinisali naciju vakcinama koje nabavlja batut svega ovog ne bi bilo.

mali od palube

pre 3 godine

Bravo Brankice! Stvarno mislim da je "struka" na ovom virusu saznala koliko ništa nezna i bolje bi joj bilo da zasuče rukave i uči, nego što visi po raznim medijima.

gradjanin

pre 3 godine

Majstore, nemoj se mesas u novinarstvo, kad o tome ne znas nista... Drzi se onoga sto bi trebalo da radis bolje i sto te gradjani Srbije placaju

Yike

pre 3 godine

Žalosno je jedino to što je uvek potreban neko da nam kaže da je dva i dva stvarno četiri...Koliko jada od ovih metalno propalih Srba danas! Posla ima za stojednu Brankicu i još ih je malo! Dođe ti političar i kaže ti da je dan ali vrlo taman i još navodi drsko razloge, mada je u stvari noć i ti svejedno ne veruješ sebi svojim očima, ne sumnjaš...Treba da se pojavi Brankica i da kaže istinu koju svi znaju, ona treba da te pomeri iz bazena opskurnih laži i udahne malo hrabrost i odgovornosti da progledaš...Strašno i jezivo koliko smo propali!

Nisam Odavde

pre 3 godine

@makijaveli

Vas komentar je ispravan, svi mi radimo stvari is interesa, kao sto i druga strana - o kojoj se izvestava ima svoje interese. Verujem, siguran sam da i vi imate interes da postavite ovo pitanje.

Na nama citaocima je da procitamo i svojom glavom i svojim iskustvom zakljucimo da li je tekst izraz Konspiracija teorije ili ima delic istine, istine koja zahteva pitanje i odgovor.

Brankica je svojim istaziteljskim novinarstvom stekla moje postovanje i verovanje da nacin na koji izvestava ne radi iz koristoljublja vec da drugu stranu drzi isrkenom i postenom

Dusan

pre 3 godine

Gospodin Kon je odavno trebao da bude procesuiran i da mu se sudi zbog onog sto je uradio. Umesto toga on je opet u kriznom stabu i pored toga sto je rekao da ce dati ostavku a ja sam ga licno u vreme pandemije video na benziskoj pumpi bez ikakve zastite. Ko je ovde lud??

Milo

pre 3 godine

Kupljeno je tada vakcina za 30.000.000 Eura. Jako malo se ljudi vakcinisalo, izgleda da nije bilo potrebe. Još su platili za uništavanje onog što je preteklo. Prodavac vakcina je domaća firma. A glavni učesnici kampanje za vakcinaciju su i sada na sceni. Očigledno je ovo dobar biznis.

veciti student

pre 3 godine

@makijaveli
Naučite da pravite razliku između javnog i tzv. višeg interesa. Onda će Vam biti jasno u čijem interesu radi Brankica i Insajder!
Za ovaj odgovor tzv. dr. Konu sve čestitke. Pravo u centar!

Алтернативне чињенице

pre 3 godine

То што је тадашња афера с вакцинама решена тако да је Светлана Вукајловић ОСЛОБОЂЕНА оптужби, више се не узима у обзир?! Уместо да нам то буде довољно да се гаји мит о неправилностима око набавке, нама одговара да све остане нерешено и да нам, заправо, одговара потпуни хаос и анархија. Цивилизацијски смо на ниском нивоу, функционално неписмени и необразовани. И не желимо то да исправимо..

Maska

pre 3 godine

Brankice, ako to što radite, ne radite u višem interesu, za koji ili čiji interes onda u stvari radite?

Da li je to vaš lični, ili je to možda možda profesionalini interes, "viši" od vašeg ličnog interesa?

Ili je to možda interes vašeg poslodavca? ili sponzora?

Sve što radimo mi radimo u nečijem interesu, pa u čijem interesu vi radite?

Koga vi zastupate? Svoja lična ubedjenja ili ubeđenja neke interesne grupe?
(makijaveli, 05. jun 2020 11:49)
Zena prica o malverzacijama prilikom nabavke vakcina tj o kriminalu koji bi trebalo procesuirati a ti brljavis o nekakvim njenim licnim interesima!? A njoj je kao istrazivackoj novinarki upravo to i posao.

ПоследњиСрбијанац

pre 3 godine

Ако се руководимо болесном Коновом логиком убица није крив за убиство већ инспектор који га је ухватио.

Ivan

pre 3 godine

Zaista je neophodno pogledati makar prvu epizodu KUPOPRODAJA ZDRAVLJA, da se shvati moć FARMAKO-MAFIJE i njihovih ispostava kod nas. Te 2009.godine je poljska ministarka zdravlja podigla glas, odbila da kupi vakcinu i optužila FARMAKO-MAFIJU za lažnu pandemiju.

Bane

pre 3 godine

Pre par godina sam u poštanskom sandučetu dobio poruku da se javim svom lekaru radi vakcinacije. Pošto nisam tražio vakcinisanje, nije bila sezona gripe, niti sam čuo da je nekakva akcija vakcinisanja, obratio sam se svojoj lekarki sa pitanjem o kakvom vakcinisanju se radi. Pošto je uporno odbijala da odgovori i sklanjala oči, prvom prilikom sam promenio lekara i sada ne dobijam poruke o vakcinisanju. Pitam se koliko je ljudi naselo brigom za svoje zdravlje i bilo deo nečijeg pokusa.

vojvodjanin kao poslednji mohikanac

pre 3 godine

NAPROTIV!!! Onaj zbog koga je porastao antivakcinaski pokret je bas Kon. I to posle prosle afere sa vakcinama. A bice jos.

goranh

pre 3 godine

Кона треба ухапсити и насилно му стрести једну торбу вакцина у дебело месо, па нека после тога ради за провизију.
(Жика, 5. jun 2020 16:48)
...Ovaj umesan do grla i nije odgovarao? u mardelju, pa ce iduci da razmisli sta i kako narucuje.
dr.kadzija, 5. jun 2020 16:43)

A da malo mućnete glavom pre no što počnete da pišete komentare. Kon je epidemiolog on se ne bavi nabavkom. Njegova uloga može da bude da prateći svetsku scenu preporuči da se stanovništvo vakciniše. A nabavka i moguće muljanje pri tome nisu deo njegovog posla.

aabb

pre 3 godine

Uz svo postovanje, Dr Kon misli da je njegov poziv najvazniji na svetu, da sve njemu treba da se podredi i da svi treba bespogovorno da slusamo i klimamo njemu glavom.
Samo Brankice radi svoj posao i otkrivaj najvece viruse u Srb.

Saša

pre 3 godine

Serijal kupoprodaja zdravlja je bacio senku na Insajder i Brankicu, ne toliko zbog grešaka koje su napravili tokom analize nego zbog oholog i ratobornog odgovora na opravdane kritike. Kvalitet ovog serijala je pomešan, deo u kome su se držali objektivnih činjenica oko ugradnje u cenu vakcine na lokalu je odličan, ali su se onda zaigrali i prešli na deo za koji nisu ni stručni niti su imali dobre podatke - navodnu globalnu zaveru o vakcinaciji. Konsultovali su problematične osobe, krivo tumačili dokumenta itd, a onda nisu bili spremni da priznaju greške nego su se upustili u napade na ljude koji su na to ukazali.

Narod im je verovao na osnovu predhodnog rada, pa im je poverovao i kada su ušli u spiralu grešaka. To što nisu hteli da revidirali svoj rad mi je potpuno narušilo poverenje u celokupan njihov rad. Šteta.

//,,

pre 3 godine

Mom porodicnom doktoru jedna prostorija puna lijekova kao da je apoteka,
kad sam to vidio bilo mi je jasno sto je bio uporan da me vakcinise u
vrijeme svinjskog gripa. I mene i ostale clanove moje familije.Nismo
prihvatili a nismo gledali 'Insajder'.

DILAN DOG

pre 3 godine

Brankici Stanković svaka čast. Ona ima svako pravo da iznese svoj stav i svoje mišljenje ali svaki čovek ima pravo da sam donese odluku da li će da ga bodu nekom hemijom ili ne. Ja lično nisam debil da mi je potrebna Brankica nego sam sam doneo odluku da neću i ne želim da primim to djubre u svoj organizam. Ko god želi i hoće slobodno. Ja nemam ništa protiv. Hoću svoje pravo da sam odlučim šta mi je činiti. Ne trwba mi ni Brankica ni neki KON koji je dokazani lobista da se to djubre što više ubrizga narodu. NEĆU I TAČKA

100% SRBIN

pre 3 godine

Brankica Stanković je apsolutno u pravu. Dr Kon je kada je bila navodna pandemija svinjskog ili pričijeg gripa više se i ne sećam zagovarao da svi moraju da prime tu vakcinu ili će biti na milione mrtvih. Nešto se ta priča u mnogome poklapa sa prič9m Bila Grjtsa koji je finasirao tu vakcinu i trebalo je da zaradi teške milijarde od kojih je jedan procenat išao i lekarima koji su insistirali da se primi ta vakcina. Da li je među njima i dr Kon, ne znam, ali imam razloga da sumnjam. Interesantno je da tu vakcinu nije hteo da primi ni Gejts niti njegova deca i žena kao i lekari koji su napravili tu vakcinu. Zašto? Sami donesite zaključak. Ista priča će biti i sa vakcinom za Koronu ne naprave li je Rusi ili Kinezi. Lično neću prihvatiti ni jednu bez obzira koje napravi.

hromi daba

pre 3 godine

Platiš I dobiješ od Insajdera šta hoćeš. U Devojačko bunaru imanje sa ogradom, psi iza žice, jašu se konji, voze dzipovi, sve za istinu (plaćenu novcem, naravno)

John

pre 3 godine

Ovaj Kon je postao nešto mnogo uvredljiv u poslednje vreme... Bolje za sve bi bilo da energiju koju troši na prepucavanja usmeri ka tome da "kolezi" Nestoroviću objasni neke stvari koje je ovaj očigledno zaboravio ili ih nikad nije ni znao.

Ipos

pre 3 godine

Dr.Nestorovic je nekom prilikom izjavio da "u uputstvu za MMR vakcinu stoji da moze da izazove blage oblike autizma". To j nedavno (podsmesljivo) reemitovano u "Subotom kod Kesica", a verovatno ima i na netu, za proveriti.
Ako to nije tako, nek izvole drzava, zdravstvo, dobavljac i proizvodjac te vakcine da se obavezu da snose SVE troskove obolevanja takve dece (i kasnije osoba), u cemu je problem?

beGe

pre 3 godine

Sad anketa da se sprovede po Srbiji, koliko je stanovnika pogledalo taj dokumentarac, a koliko je njih culo da je korona virus najsmesniji u istoriji!?
Najlakse je za svoje greske optuziti drugoga, a to sto je gospodin Kon rekao da bi lagao da nemamo kapacitete za borbu protiv virusa, je vec dovoljno da gradjani Srbije ne veruju "struci".

SUNĐER BOB

pre 3 godine

Brankice nesto te nema poslednjih godina kao ranije. S ovima zaista nema zezanja izgleda.
(Boro, 05. jun 2020 11:51)

Brankuce i njenog Insajdera ima dovoljno i redovno samo ti pratiš pogrešne medije..

+MAKSIM

pre 3 godine

Dragi "makijaveli", zaista ništa nisi razumeo, ili to možda i ne možeš.
I jedno podpitanje: kad odlučiš da odeš na spavanje, u čijem ti to interesu činiš? Mislim, ništa se ne čini bez nekog interesa...

Srdjan

pre 3 godine

Evo ja se neću vakcinisati ukoliko ne znam šta se u toj valcini nalazi. Naravno, mi ne proveravamo sadržaj vakcine niti postoji mera vlade kojom se garantuje bezbednost valcine. Znači, treba da verujem nekoj zapadnoj farmaceutskoj kompaniji? Malo sutra.

Ahtung

pre 3 godine

Kon je potpuno u pravu! Sveznajuća Brankica i samoproglašeni moralni arbitar, koji se proslavio naručenim emisijama, treba da snosi, ako ništa drugo, bar moralne i političke posledice svojih postupaka. Mada, sklon sam da poverujem da tu ima i elemenata krivične odgovornosti. Sa informativnim servisa se nije zavitlavati u privatne svrhe.

mozaks

pre 3 godine

najbolje bi bilo da javno u emisiji oci u oci jedno drugom.pokazu dokaze o zloupotrebi.tj pogresnom informisanju..
pitanje je dali oboje smeju to.da urade?

m1k3

pre 3 godine

Stvarno luda zemlja...
Propala glumica, sa jedva zavrsenom srenjom skolom, polemise sa doktorom medicinskih nauka... Sebe naziva novinarom. Gospodjo, za to Vam treba fakultet, a ne casovi glume.
To me potseca razgovora sa pokojnim Mihizom, kada je na moje pitanje da li ce se vratiti u Skupstinu, uzvratio pitanjem "Da li Vi, mladicu, mozete da zamislite situaciju u kojoj ja repliciram Arkanu?"

Znanje

pre 3 godine

Neznanje je ozbiljna mana, odvede čoveka u svakojake greške.

Najstarija činjenica, odnosno najvažnija stvar u celoj priči je da je vakcinacija značajno opala, što je, kao što znamo, imalo ozbiljne negativne posledice po javno zdravlje u Stbiji.

Prema tome, i da je u toj analizi Insajdera sve tačno (što ja neznam) ozbiljna je odgovornost novinara kako će ono što tvrde prikazati.
Prikaz koji vodi u narušavanje javnog zdravlja je, očigledno, promašaj. Moglo je to šta rade farmaceuti i ko zna ko još da se tretira kao špekulacije, a ne da se ljudi navode da odustaju od vakcinacije.

dux

pre 3 godine

Brankica je sjajan novinar i izuzetno hrabra žena, njena emisija je nešto što je neophodno ovoj zemlji. Ali kao i većina hrabrih ljudi koji istrajavaju u borbi, jednog trenutka dođe do one tačke kada njen entuzijazam i hrabrost dovedu do toga da mnogi pokušaju da kroz njenu borbu provuku informacije korisne za njihove lične ciljeve. Mislim da je dr.Kon donekle u pravu, njen pokušaj da u emisiji ogoli finansijske mahinacije određenih struktura, doveo je do toga da tema zaživi i prebaci se sa polja finansijskih na zdravstvene mahinacije i na taj način da vetar u leđa teoretičarima zavere. Mislim da je u celoj priči falio jasan otklon novinara od teme javnog zdravlja, jer verujem da Brankici kao očigledno jako pametnoj i hrabroj ženi nije bio cilj pokretanje teme vakcinacije kao civilizacijske tekovine.

Almanah

pre 3 godine

Kon je znanje i integritet kroz decenije i decenije. Stankovic je hajp jednog vremena i propagandista Fonda za otvoreno drustvo. Kome verujes , to si.

dusan

pre 3 godine

Pokusala je da objasni da vakcinacija je politizovana pa je pogresno zakljucila Brankica .
Cela prica je na kraju ispinovana i zakljucak koji je donela je pogresan.
To nije objektivno novinarstvo vec spinovano. I na kraju ona je oblatila neka lica i ne snosi nikakvu zakonsku niti materijalnu odgovornost. Tesko to moze u ozbiljnim drzavama.
Novinar odgovara i krivicno i zakonski i materijalno za netacne i lazne informacije i zakljucke. U Srbiji moze da se pljuje pogotovo na nekim medijama. Kad plate neka misle onda.

milanm

pre 3 godine

Brankica nije mnogo pomogla , ali ni odmogla u mnogo važnijim stvarima od ove . Sigurno je , u godinama koje ima, shvatila da svet funkcioniše bili mi borci za istinu ili ne i da svaka "istina" nije za dobro .
Odluka , ali i odgovornost ,za vakcinaciju je lična .
Problem s nasim društvom je u stalnom odvlačenju pažnje i energije od realnih životnih problema , po principu rada džeparoša.Tu možemo nešto uraditi , prethodno zanemarivši da smo , u nekom momentu , svi zavlačili ruku u nečiji džep .

sumnjivo lice

pre 3 godine

Ljudi, zasto smo neozbiljni? U pravu su i Kon i Brankica, ali svako na svoj nacin. Brankica je potpuno u pravu kad kaze da je tema bila mahinacije, a ne "vakcine ne funkcionisu". Secam se tog Insajdera. Ali je veliki problem sto Brankica ne shvata da je ljudima u glavi ostalo da ima nesto mutno sa vakcinama, ne seca se svako detalja, nije svako to gledao toliko detaljno. Ljudima je ostalo u secanju da ima nesto sumnjivo sa vakcinama i kasnije kad su 2014, 2015, 2018... dosli razni sarlatani, onda je bilo kasno jer su legli na pricu sa vakcinama i preuzeli narativ.
Sarlatani su tvrdili da vakcine ne funkcionisu, a ne Brankica. Medjutim to je prosecnim ljudima bilo dovoljno jer im je u secanju ostala gorka pilula iz Insajdera (iako je tema bila potpuno drugacija).
Iako ekipi Insajdera nije bila namera da izazove nepoverenje u vakcine, upravo to se desilo. Ne njihovom krivicom, ali se desilo.

Da li mislite da bi danas u Srbiji antivakcinaski pokret bio toliko zastupljen da se uopste nije desila afera sa vakcinama i da nije bilo Insajdera na tu temu? Molim svakog da razmili o ovom pitanju.

Dr Radisa

pre 3 godine

Koliko se secam, uz svo duzno uvazavanje Brankice, ona ipak nije doktor.
A borimo se za to da struka uvek ima zadnju rec, jer Vam ipak uvek popravljaju auto - auto mesanicari pa mogu da budu i prosecni a ne najkvaliteniji, najbolji moleri.

Mira

pre 3 godine

Brankice definitivno si promasila sa tom emisijom sto je i sud potvrdio. Ali problem je sto ta emusija jeste dovela do pada vakcinacije i sto je jedna zena i jos njih troje lezalo u zatvoru skoro 2 godine sasvim bespotrebno. Ali novinari ne odgovaraju za svoja nedela? To mi nikad nije bilo jasno zasto novinari, tuzioci i sudije ne odgovaraju za svoje greske

lola

pre 3 godine

Novinari objavljuju cinjenice do kojih dolaze. Njihova namera jeste samo otkrivanje istine, ali posledice toga su najcesce sasvim drugacije od onih koje bi zeleli. U konkretnom slucaju umesto tuzbe protiv onih koji su mozda ucestvovali u malverzaciji koju su otkrili, jedina posledica je pad poverenja gradjana u vakcinisanje. Novinari prosto moraju biti makar svesni toga.

Toronto

pre 3 godine

@(Znanje, 05. jun 2020 17:41)

O čemu vi pričate? Za pogoršanje javnog zdravlja je kriva novinarka koja je razotkrila malverzacije i korupciju prilikom nabavke vakcina, u šta je dr Kon do guše bio umešan? Wow, kakvim znanjem vi zračite.

Mare

pre 3 godine

Brankica je pragmaticna, jel bilo nekih malverzacija, mi cemo to istraziti bez obzira na sve. E tako isto mora biti i pragmaticna pred cninjenicom da je taj clanak dao vetar u ledjima antivakserima i da je indirektno napravio problem zdravstvu. Cinjenica.

zeljko951

pre 3 godine

Doktore Kon pridajete veliku paznju istrazivackom novinarstvu zaboravljajuci da se uglavnom cvrsto drze svojih pozicija izgradjenih pre svega na svom skromnom znanju kada je javno zdravlje u pitanju .Zaboravili ste da sa istim zarom i uverljivoscu
obradjuju veoma razlicite aspekte zivota

vera u Boga

pre 3 godine

Ne razumem zasto se vakcinisani bune protiv nevakcinisanih kad su oni zasticeni??? Pustite one koji nece da se vakcinisu neka se zarazavaju i neka svi umru i onda ce se ovi sto su pristalice vakcinacije i dalje vakcinisati i nece vise biti bolesnih!! I bicemo najzdravija nacija! Morate samo stimulisati ove vakcinisane da sto vise povecaju natalitet a oni ce to hteti jer znaju unapred da ce radjati iskljucivo zdravu i zasticenu decu! To im garantuje neki tamo dr. Kon ili neki njegov naslednik! Za neke koji ne shvate malo sam ironicna.

analiza

pre 3 godine

Dr Kon nije kriv za nabavku vakcina protiv svinjskog gripa i znao je sta radi u doba korona epidemije.Tako zvuci njegov stav.Sad,ko mu veruje,ok,ali ja pre verujem izjavi Nestorovica da pojma nisu imali s cim se suocavaju i sta da ocekuju.

Mire

pre 3 godine

Uopste niste obavesteni o toj nekadasnjoj stvari s vakcinom. Tu se on najmanje pitao, koliko znam,a znam. Ali najlakse je svoje nezadovoljstvo usmeriti ka nekom ko se ne brani, a ono i dalje vazi 100× izrecena laz postaje istina

Dosta je laži

pre 3 godine

Bez obzira šta priča ova ili ona strana, provaljeni ste svi.

Svako ko bude stajao iza bacanja naših para na sledeću vakcinu biće kad tad osudjen na dugogodišnju robiju.

Pa sada gospodo lekari, političari, novinari samo izvolite. Jedva čekamo da pohapsimo lopovčine.

makijaveli

pre 3 godine

Brankice, ako to što radite, ne radite u višem interesu, za koji ili čiji interes onda u stvari radite?

Da li je to vaš lični, ili je to možda možda profesionalini interes, "viši" od vašeg ličnog interesa?

Ili je to možda interes vašeg poslodavca? ili sponzora?

Sve što radimo mi radimo u nečijem interesu, pa u čijem interesu vi radite?

Koga vi zastupate? Svoja lična ubedjenja ili ubeđenja neke interesne grupe?

Ahtung

pre 3 godine

Kon je potpuno u pravu! Sveznajuća Brankica i samoproglašeni moralni arbitar, koji se proslavio naručenim emisijama, treba da snosi, ako ništa drugo, bar moralne i političke posledice svojih postupaka. Mada, sklon sam da poverujem da tu ima i elemenata krivične odgovornosti. Sa informativnim servisa se nije zavitlavati u privatne svrhe.

goranh

pre 3 godine

Кона треба ухапсити и насилно му стрести једну торбу вакцина у дебело месо, па нека после тога ради за провизију.
(Жика, 5. jun 2020 16:48)
...Ovaj umesan do grla i nije odgovarao? u mardelju, pa ce iduci da razmisli sta i kako narucuje.
dr.kadzija, 5. jun 2020 16:43)

A da malo mućnete glavom pre no što počnete da pišete komentare. Kon je epidemiolog on se ne bavi nabavkom. Njegova uloga može da bude da prateći svetsku scenu preporuči da se stanovništvo vakciniše. A nabavka i moguće muljanje pri tome nisu deo njegovog posla.

hromi daba

pre 3 godine

Platiš I dobiješ od Insajdera šta hoćeš. U Devojačko bunaru imanje sa ogradom, psi iza žice, jašu se konji, voze dzipovi, sve za istinu (plaćenu novcem, naravno)

m1k3

pre 3 godine

Stvarno luda zemlja...
Propala glumica, sa jedva zavrsenom srenjom skolom, polemise sa doktorom medicinskih nauka... Sebe naziva novinarom. Gospodjo, za to Vam treba fakultet, a ne casovi glume.
To me potseca razgovora sa pokojnim Mihizom, kada je na moje pitanje da li ce se vratiti u Skupstinu, uzvratio pitanjem "Da li Vi, mladicu, mozete da zamislite situaciju u kojoj ja repliciram Arkanu?"

Almanah

pre 3 godine

Kon je znanje i integritet kroz decenije i decenije. Stankovic je hajp jednog vremena i propagandista Fonda za otvoreno drustvo. Kome verujes , to si.

Dr Radisa

pre 3 godine

Koliko se secam, uz svo duzno uvazavanje Brankice, ona ipak nije doktor.
A borimo se za to da struka uvek ima zadnju rec, jer Vam ipak uvek popravljaju auto - auto mesanicari pa mogu da budu i prosecni a ne najkvaliteniji, najbolji moleri.

dusan

pre 3 godine

Pokusala je da objasni da vakcinacija je politizovana pa je pogresno zakljucila Brankica .
Cela prica je na kraju ispinovana i zakljucak koji je donela je pogresan.
To nije objektivno novinarstvo vec spinovano. I na kraju ona je oblatila neka lica i ne snosi nikakvu zakonsku niti materijalnu odgovornost. Tesko to moze u ozbiljnim drzavama.
Novinar odgovara i krivicno i zakonski i materijalno za netacne i lazne informacije i zakljucke. U Srbiji moze da se pljuje pogotovo na nekim medijama. Kad plate neka misle onda.

Znanje

pre 3 godine

Neznanje je ozbiljna mana, odvede čoveka u svakojake greške.

Najstarija činjenica, odnosno najvažnija stvar u celoj priči je da je vakcinacija značajno opala, što je, kao što znamo, imalo ozbiljne negativne posledice po javno zdravlje u Stbiji.

Prema tome, i da je u toj analizi Insajdera sve tačno (što ja neznam) ozbiljna je odgovornost novinara kako će ono što tvrde prikazati.
Prikaz koji vodi u narušavanje javnog zdravlja je, očigledno, promašaj. Moglo je to šta rade farmaceuti i ko zna ko još da se tretira kao špekulacije, a ne da se ljudi navode da odustaju od vakcinacije.

Saša

pre 3 godine

Serijal kupoprodaja zdravlja je bacio senku na Insajder i Brankicu, ne toliko zbog grešaka koje su napravili tokom analize nego zbog oholog i ratobornog odgovora na opravdane kritike. Kvalitet ovog serijala je pomešan, deo u kome su se držali objektivnih činjenica oko ugradnje u cenu vakcine na lokalu je odličan, ali su se onda zaigrali i prešli na deo za koji nisu ni stručni niti su imali dobre podatke - navodnu globalnu zaveru o vakcinaciji. Konsultovali su problematične osobe, krivo tumačili dokumenta itd, a onda nisu bili spremni da priznaju greške nego su se upustili u napade na ljude koji su na to ukazali.

Narod im je verovao na osnovu predhodnog rada, pa im je poverovao i kada su ušli u spiralu grešaka. To što nisu hteli da revidirali svoj rad mi je potpuno narušilo poverenje u celokupan njihov rad. Šteta.

Mira

pre 3 godine

Brankice definitivno si promasila sa tom emisijom sto je i sud potvrdio. Ali problem je sto ta emusija jeste dovela do pada vakcinacije i sto je jedna zena i jos njih troje lezalo u zatvoru skoro 2 godine sasvim bespotrebno. Ali novinari ne odgovaraju za svoja nedela? To mi nikad nije bilo jasno zasto novinari, tuzioci i sudije ne odgovaraju za svoje greske

Жика

pre 3 godine

Кона треба ухапсити и насилно му стрести једну торбу вакцина у дебело месо, па нека после тога ради за провизију.

veciti student

pre 3 godine

@makijaveli
Naučite da pravite razliku između javnog i tzv. višeg interesa. Onda će Vam biti jasno u čijem interesu radi Brankica i Insajder!
Za ovaj odgovor tzv. dr. Konu sve čestitke. Pravo u centar!

Mare

pre 3 godine

Brankica je pragmaticna, jel bilo nekih malverzacija, mi cemo to istraziti bez obzira na sve. E tako isto mora biti i pragmaticna pred cninjenicom da je taj clanak dao vetar u ledjima antivakserima i da je indirektno napravio problem zdravstvu. Cinjenica.

a

pre 3 godine

Koliko ovi "stručnjaci" nemaju pojma sa životom.Naš narod koji je
od 90-ih pregrmeo takve laži i svinjarije,nije mogla neka emisija
da odvikne od vakcine "protiv svinjskog gripa".

zeljko951

pre 3 godine

Doktore Kon pridajete veliku paznju istrazivackom novinarstvu zaboravljajuci da se uglavnom cvrsto drze svojih pozicija izgradjenih pre svega na svom skromnom znanju kada je javno zdravlje u pitanju .Zaboravili ste da sa istim zarom i uverljivoscu
obradjuju veoma razlicite aspekte zivota

Milan

pre 3 godine

@(makijaveli, 5. jun 2020 11:49) 
Bankica zastupa NAS, svakog od nas i jedina je sa tolikom hrabrošću.
Svaka joj čast i hvala joj.
A ko ti, i koga ti zastupaš?

sumnjivo lice

pre 3 godine

Ljudi, zasto smo neozbiljni? U pravu su i Kon i Brankica, ali svako na svoj nacin. Brankica je potpuno u pravu kad kaze da je tema bila mahinacije, a ne "vakcine ne funkcionisu". Secam se tog Insajdera. Ali je veliki problem sto Brankica ne shvata da je ljudima u glavi ostalo da ima nesto mutno sa vakcinama, ne seca se svako detalja, nije svako to gledao toliko detaljno. Ljudima je ostalo u secanju da ima nesto sumnjivo sa vakcinama i kasnije kad su 2014, 2015, 2018... dosli razni sarlatani, onda je bilo kasno jer su legli na pricu sa vakcinama i preuzeli narativ.
Sarlatani su tvrdili da vakcine ne funkcionisu, a ne Brankica. Medjutim to je prosecnim ljudima bilo dovoljno jer im je u secanju ostala gorka pilula iz Insajdera (iako je tema bila potpuno drugacija).
Iako ekipi Insajdera nije bila namera da izazove nepoverenje u vakcine, upravo to se desilo. Ne njihovom krivicom, ali se desilo.

Da li mislite da bi danas u Srbiji antivakcinaski pokret bio toliko zastupljen da se uopste nije desila afera sa vakcinama i da nije bilo Insajdera na tu temu? Molim svakog da razmili o ovom pitanju.

posmatrač

pre 3 godine

@makijaveli Baš interesantna pitanja postavljate novinarki koja je postala (i na žalost, gotovo jedina ostala) sinonim za istraživačko novinarstvo u ovoj ojađenoj zemlji. A u čijem interesu vi radite, to što radite sada, a i inače, u čijem interesu radite to čime se bavite u životu? U čijem interesu živite?

lola

pre 3 godine

Novinari objavljuju cinjenice do kojih dolaze. Njihova namera jeste samo otkrivanje istine, ali posledice toga su najcesce sasvim drugacije od onih koje bi zeleli. U konkretnom slucaju umesto tuzbe protiv onih koji su mozda ucestvovali u malverzaciji koju su otkrili, jedina posledica je pad poverenja gradjana u vakcinisanje. Novinari prosto moraju biti makar svesni toga.

marko_sthlm

pre 3 godine

@ "Koliko se secam, uz svo duzno uvazavanje Brankice, ona ipak nije doktor.
A borimo se za to da struka uvek ima zadnju rec, jer Vam ipak uvek popravljaju auto - auto mesanicari pa mogu da budu i prosecni a ne najkvaliteniji, najbolji moleri.
(Dr Radisa, 05. jun 2020 13:00)"

Naravno, Brankica nije doktor već novinar koji se bavi istraživačkim novinarstvom.

Taj Kon i njemu slični mogu da budu stručnjaci na kvadrat ali ako muljaju i ako su korumpirani onda su kriminalci i treba da budi krivično gonjeni.

Nije kriv on što mulja i kraducka već Brankica koja o tome piše?

Ma kako da ne!

max

pre 3 godine

Brankice, čim je prvi komentar partijski znači radite i dalje dobro i profesionalno. Tako mogu i mene da optuže da radim u interesu npr Nemačke jer će većina mojih učenika završiti baš tamo...

vaše ime i prezime

pre 3 godine

Mutan tip je ovaj Kon.
(Lev, 05. jun 2020 12:40)

i više nego što misliš.. bio umešan kao i tadašnji ministar zdravlja tomica milosavljević-naravno nikad osuđen, a sada će u pemziju kao "pukovnik"

dr.kadzija

pre 3 godine

Ma imamo mi poverenja u vakcine, ali nemamo poverenja u spekulante i muljatore. Ovaj umesan do grla i nije odgovarao? u mardelju, pa ce iduci da razmisli sta i kako narucuje.

@

pre 3 godine

@makijaveli
Tebe ne treba da zanima u cijem interesu ona radi, jer niti trosi tvoje pare, niti te ugrozava. Ali bi itekako trebalo da te zanima ko je, i u cijem interesu kupio 5 miliona vakcina koje nisu upotrebljene, kao i ko je, zasto, i u cijem interesu objavio da epidemija koja postoji, ne postoji.

mali od palube

pre 3 godine

Bravo Brankice! Stvarno mislim da je "struka" na ovom virusu saznala koliko ništa nezna i bolje bi joj bilo da zasuče rukave i uči, nego što visi po raznim medijima.

dux

pre 3 godine

Brankica je sjajan novinar i izuzetno hrabra žena, njena emisija je nešto što je neophodno ovoj zemlji. Ali kao i većina hrabrih ljudi koji istrajavaju u borbi, jednog trenutka dođe do one tačke kada njen entuzijazam i hrabrost dovedu do toga da mnogi pokušaju da kroz njenu borbu provuku informacije korisne za njihove lične ciljeve. Mislim da je dr.Kon donekle u pravu, njen pokušaj da u emisiji ogoli finansijske mahinacije određenih struktura, doveo je do toga da tema zaživi i prebaci se sa polja finansijskih na zdravstvene mahinacije i na taj način da vetar u leđa teoretičarima zavere. Mislim da je u celoj priči falio jasan otklon novinara od teme javnog zdravlja, jer verujem da Brankici kao očigledno jako pametnoj i hrabroj ženi nije bio cilj pokretanje teme vakcinacije kao civilizacijske tekovine.

ante botovina

pre 3 godine

Nije joj oprostio sto mu izbila pare iz dzepa te 2011-e. Isto ne razumem potrebu nekog ko sebe naziva doktorom (polozio je valjda hipokratovu zakletvu) i ko ima lepa primanja (i treba da ima) ceo svoj zivot da pod stare dane zeli da se obogati. Doktor je humanista a Kon materijalista i ocigledno da mu sujeta ne da mira. I da je srece da u Srbiji postoji istrazivacko novinarstvo a ne senzacionalizam, politikanstvo i ispiranje mozgova i zatupljivanje naroda. Zivela slobodna reč!

U očekivanju “drugog talasa”!

pre 3 godine

Nije kriv “Insajder” za eventualni pad interesovanja za vakcinu već stručnjaci koji danas kažu jedno, sutra drugo. U demokratskim državama odluka o vakcinaciji se prepušta građanima bez pretnji i prisile.
Birba protiv epidemije od Velikih boginja koja po težini sa ovom, ima sličnosti koliko du*e i oko a prošla je bez histerije i medijske halabuke i međusobnog prepucavanja. Predsednik se nije oglašavao! Novinari su imali slobodu mišljenja i nisu pozivani na rapirt radi “tačke i zapete”!

sloboda govora

pre 3 godine

Dr Kon je izjavio da je uvek uz vlast. Samim tim i razotkrio samog sebe. Doktor treba biti uz svoje pacijente a to je narod. Valjda ga na to veze Hipokratova zakletva a i za to prima platu. Da pomogne i svojim znanjem, iskustvom pa i moralim nacelima uvek bude uz svoje pacijente/saradnike/medicinsko osoblje... Pacijent je doktoru svetinja jer pare ne mogu kupiti taj osecaj humanosti i kada se pomogne i ucini dobro delo. Farmacetska industrija, politicari, razni lobiji su nesto na sta doktor gleda sa prezirom, jer njegov rad je HUMAN i on to nikada ne dovodi u pitanje. Ne moze svako biti doktor, to su godine odricanja, ucenja, teskog rada za malu platu, ne retko pod uslovima nedostojnog i doktora i pacijenta, zivot u sluzbi nauke i opste dobrobiti. A ne da bude uz vlast!!!
Slican slucaj je i sa novinarima a na redakciji je da odluci da li ce objaviti ovaj komentar.

John

pre 3 godine

Ovaj Kon je postao nešto mnogo uvredljiv u poslednje vreme... Bolje za sve bi bilo da energiju koju troši na prepucavanja usmeri ka tome da "kolezi" Nestoroviću objasni neke stvari koje je ovaj očigledno zaboravio ili ih nikad nije ni znao.

Dejan

pre 3 godine

a zasto onomad nije otusao u zarvor ondasnji ministar zdravlja i njegova svita,
Zbog kupovine vakcina protiv svinskog gripa punjenih vodom.....da ste tu bagru osudili i procesuirali sada bi vam verovali ljudi ovako cvrc lopovima.

100% SRBIN

pre 3 godine

Brankica Stanković je apsolutno u pravu. Dr Kon je kada je bila navodna pandemija svinjskog ili pričijeg gripa više se i ne sećam zagovarao da svi moraju da prime tu vakcinu ili će biti na milione mrtvih. Nešto se ta priča u mnogome poklapa sa prič9m Bila Grjtsa koji je finasirao tu vakcinu i trebalo je da zaradi teške milijarde od kojih je jedan procenat išao i lekarima koji su insistirali da se primi ta vakcina. Da li je među njima i dr Kon, ne znam, ali imam razloga da sumnjam. Interesantno je da tu vakcinu nije hteo da primi ni Gejts niti njegova deca i žena kao i lekari koji su napravili tu vakcinu. Zašto? Sami donesite zaključak. Ista priča će biti i sa vakcinom za Koronu ne naprave li je Rusi ili Kinezi. Lično neću prihvatiti ni jednu bez obzira koje napravi.

DILAN DOG

pre 3 godine

Brankici Stanković svaka čast. Ona ima svako pravo da iznese svoj stav i svoje mišljenje ali svaki čovek ima pravo da sam donese odluku da li će da ga bodu nekom hemijom ili ne. Ja lično nisam debil da mi je potrebna Brankica nego sam sam doneo odluku da neću i ne želim da primim to djubre u svoj organizam. Ko god želi i hoće slobodno. Ja nemam ništa protiv. Hoću svoje pravo da sam odlučim šta mi je činiti. Ne trwba mi ni Brankica ni neki KON koji je dokazani lobista da se to djubre što više ubrizga narodu. NEĆU I TAČKA

Ipos

pre 3 godine

Dr.Nestorovic je nekom prilikom izjavio da "u uputstvu za MMR vakcinu stoji da moze da izazove blage oblike autizma". To j nedavno (podsmesljivo) reemitovano u "Subotom kod Kesica", a verovatno ima i na netu, za proveriti.
Ako to nije tako, nek izvole drzava, zdravstvo, dobavljac i proizvodjac te vakcine da se obavezu da snose SVE troskove obolevanja takve dece (i kasnije osoba), u cemu je problem?

Novosadjanin

pre 3 godine

(makijaveli, 5. jun 2020 11:49)

Naveo si nekoliko glupih i retorickih pianja.
Kao i svaki pravi novinar Brankica radi zbog istine o dogadjajima o kojima pise. To je jedino merilo.
Ne moze da postoji visi interes ako je u pitanju istina ovih razmera.
Sa druge strane naravno da se treba vakcinisati, kada je vakcina proverena i preporucena.
Vas komentar me podseca na kometare nastavnika kada su pocele da se objavljuju skolske tuce na youtube. Osnovna primedba nastavnika je bila da treba zabraniti mobilne telefone, bez razmisljanja o tome da tuce i ako ih ne snime deca nece nestati....
Tako i u ovome slucaju treba resiti postupke i zloupotrebe i to je poruka emisije, ane da se ne treba vakcinisati....

PS:
Komentar 51+

Алтернативне чињенице

pre 3 godine

То што је тадашња афера с вакцинама решена тако да је Светлана Вукајловић ОСЛОБОЂЕНА оптужби, више се не узима у обзир?! Уместо да нам то буде довољно да се гаји мит о неправилностима око набавке, нама одговара да све остане нерешено и да нам, заправо, одговара потпуни хаос и анархија. Цивилизацијски смо на ниском нивоу, функционално неписмени и необразовани. И не желимо то да исправимо..

Gradjani

pre 3 godine

Koga vi zastupate? Svoja lična ubedjenja ili ubeđenja neke interesne grupe?
(makijaveli, 5. jun 2020 11:49)


Интересе највеће интересне групе у овој држави. Грађана којима је доста ситних и крупних лопова. А Ви?

gradjanin

pre 3 godine

Majstore, nemoj se mesas u novinarstvo, kad o tome ne znas nista... Drzi se onoga sto bi trebalo da radis bolje i sto te gradjani Srbije placaju

ПоследњиСрбијанац

pre 3 godine

Ако се руководимо болесном Коновом логиком убица није крив за убиство већ инспектор који га је ухватио.

Алекса

pre 3 godine

Чек...онај Др Кон што је беше те 2011. драмио о смртоносном вирусу и неопходности куповине 3 милиона вакцина, након чега је 75% вакцина бачено? Тај Др Кон? Не брините докторе, оба детета сам вакцинисао свим прописаним вакцинама и опет бих, није ми пало поверење у вакцине ни у педијатре, али то не значи да ми је Бранкица потребна да бих уочио муљатора.....а муљатора смо сви препознали, десило се да Вас ето Бранкица ставила у емисију, а требало је држава у творза...

Dusan

pre 3 godine

Gospodin Kon je odavno trebao da bude procesuiran i da mu se sudi zbog onog sto je uradio. Umesto toga on je opet u kriznom stabu i pored toga sto je rekao da ce dati ostavku a ja sam ga licno u vreme pandemije video na benziskoj pumpi bez ikakve zastite. Ko je ovde lud??

Milan

pre 3 godine

Kako su mislili da uvezu vakcine preko Miškovića a da to ne bude sumnjivo???
Opomena za sve da zdravlje nacije ne može biti tema nečijeg bogaćenja. Da su vakcinisali naciju vakcinama koje nabavlja batut svega ovog ne bi bilo.

aabb

pre 3 godine

Svo postovanje za dr. Kona, ali on misli da je njegov poziv najbitniji i najvazniji, da svi treba da se podredimo njegovoj reci i da klimamo glavom. Malo je previse uobrazio o svom poslu.
Svaka cast majstore ali nemoj vise da se mesas u posao novinara.
Brankice samo napred, sve ispituj.

aabb

pre 3 godine

Uz svo postovanje, Dr Kon misli da je njegov poziv najvazniji na svetu, da sve njemu treba da se podredi i da svi treba bespogovorno da slusamo i klimamo njemu glavom.
Samo Brankice radi svoj posao i otkrivaj najvece viruse u Srb.

Srdjan

pre 3 godine

Evo ja se neću vakcinisati ukoliko ne znam šta se u toj valcini nalazi. Naravno, mi ne proveravamo sadržaj vakcine niti postoji mera vlade kojom se garantuje bezbednost valcine. Znači, treba da verujem nekoj zapadnoj farmaceutskoj kompaniji? Malo sutra.

beGe

pre 3 godine

Sad anketa da se sprovede po Srbiji, koliko je stanovnika pogledalo taj dokumentarac, a koliko je njih culo da je korona virus najsmesniji u istoriji!?
Najlakse je za svoje greske optuziti drugoga, a to sto je gospodin Kon rekao da bi lagao da nemamo kapacitete za borbu protiv virusa, je vec dovoljno da gradjani Srbije ne veruju "struci".

vojvodjanin kao poslednji mohikanac

pre 3 godine

NAPROTIV!!! Onaj zbog koga je porastao antivakcinaski pokret je bas Kon. I to posle prosle afere sa vakcinama. A bice jos.

milanm

pre 3 godine

Brankica nije mnogo pomogla , ali ni odmogla u mnogo važnijim stvarima od ove . Sigurno je , u godinama koje ima, shvatila da svet funkcioniše bili mi borci za istinu ili ne i da svaka "istina" nije za dobro .
Odluka , ali i odgovornost ,za vakcinaciju je lična .
Problem s nasim društvom je u stalnom odvlačenju pažnje i energije od realnih životnih problema , po principu rada džeparoša.Tu možemo nešto uraditi , prethodno zanemarivši da smo , u nekom momentu , svi zavlačili ruku u nečiji džep .

//,,

pre 3 godine

Mom porodicnom doktoru jedna prostorija puna lijekova kao da je apoteka,
kad sam to vidio bilo mi je jasno sto je bio uporan da me vakcinise u
vrijeme svinjskog gripa. I mene i ostale clanove moje familije.Nismo
prihvatili a nismo gledali 'Insajder'.

Bane

pre 3 godine

Pre par godina sam u poštanskom sandučetu dobio poruku da se javim svom lekaru radi vakcinacije. Pošto nisam tražio vakcinisanje, nije bila sezona gripe, niti sam čuo da je nekakva akcija vakcinisanja, obratio sam se svojoj lekarki sa pitanjem o kakvom vakcinisanju se radi. Pošto je uporno odbijala da odgovori i sklanjala oči, prvom prilikom sam promenio lekara i sada ne dobijam poruke o vakcinisanju. Pitam se koliko je ljudi naselo brigom za svoje zdravlje i bilo deo nečijeg pokusa.

Nisam Odavde

pre 3 godine

@makijaveli

Vas komentar je ispravan, svi mi radimo stvari is interesa, kao sto i druga strana - o kojoj se izvestava ima svoje interese. Verujem, siguran sam da i vi imate interes da postavite ovo pitanje.

Na nama citaocima je da procitamo i svojom glavom i svojim iskustvom zakljucimo da li je tekst izraz Konspiracija teorije ili ima delic istine, istine koja zahteva pitanje i odgovor.

Brankica je svojim istaziteljskim novinarstvom stekla moje postovanje i verovanje da nacin na koji izvestava ne radi iz koristoljublja vec da drugu stranu drzi isrkenom i postenom

Mire

pre 3 godine

Uopste niste obavesteni o toj nekadasnjoj stvari s vakcinom. Tu se on najmanje pitao, koliko znam,a znam. Ali najlakse je svoje nezadovoljstvo usmeriti ka nekom ko se ne brani, a ono i dalje vazi 100× izrecena laz postaje istina

Nebojsa

pre 3 godine

Mediji treba da rade u interesu istine i blagodeti drustva kojem pripadaju. Ja bih rekao da je to visi interes. Sve drugo su licni i psrcijalni interesi.

Yike

pre 3 godine

Žalosno je jedino to što je uvek potreban neko da nam kaže da je dva i dva stvarno četiri...Koliko jada od ovih metalno propalih Srba danas! Posla ima za stojednu Brankicu i još ih je malo! Dođe ti političar i kaže ti da je dan ali vrlo taman i još navodi drsko razloge, mada je u stvari noć i ti svejedno ne veruješ sebi svojim očima, ne sumnjaš...Treba da se pojavi Brankica i da kaže istinu koju svi znaju, ona treba da te pomeri iz bazena opskurnih laži i udahne malo hrabrost i odgovornosti da progledaš...Strašno i jezivo koliko smo propali!

Ivan

pre 3 godine

Zaista je neophodno pogledati makar prvu epizodu KUPOPRODAJA ZDRAVLJA, da se shvati moć FARMAKO-MAFIJE i njihovih ispostava kod nas. Te 2009.godine je poljska ministarka zdravlja podigla glas, odbila da kupi vakcinu i optužila FARMAKO-MAFIJU za lažnu pandemiju.

Maska

pre 3 godine

Brankice, ako to što radite, ne radite u višem interesu, za koji ili čiji interes onda u stvari radite?

Da li je to vaš lični, ili je to možda možda profesionalini interes, "viši" od vašeg ličnog interesa?

Ili je to možda interes vašeg poslodavca? ili sponzora?

Sve što radimo mi radimo u nečijem interesu, pa u čijem interesu vi radite?

Koga vi zastupate? Svoja lična ubedjenja ili ubeđenja neke interesne grupe?
(makijaveli, 05. jun 2020 11:49)
Zena prica o malverzacijama prilikom nabavke vakcina tj o kriminalu koji bi trebalo procesuirati a ti brljavis o nekakvim njenim licnim interesima!? A njoj je kao istrazivackoj novinarki upravo to i posao.

Milo

pre 3 godine

Kupljeno je tada vakcina za 30.000.000 Eura. Jako malo se ljudi vakcinisalo, izgleda da nije bilo potrebe. Još su platili za uništavanje onog što je preteklo. Prodavac vakcina je domaća firma. A glavni učesnici kampanje za vakcinaciju su i sada na sceni. Očigledno je ovo dobar biznis.

+MAKSIM

pre 3 godine

Dragi "makijaveli", zaista ništa nisi razumeo, ili to možda i ne možeš.
I jedno podpitanje: kad odlučiš da odeš na spavanje, u čijem ti to interesu činiš? Mislim, ništa se ne čini bez nekog interesa...

analiza

pre 3 godine

Dr Kon nije kriv za nabavku vakcina protiv svinjskog gripa i znao je sta radi u doba korona epidemije.Tako zvuci njegov stav.Sad,ko mu veruje,ok,ali ja pre verujem izjavi Nestorovica da pojma nisu imali s cim se suocavaju i sta da ocekuju.

mozaks

pre 3 godine

najbolje bi bilo da javno u emisiji oci u oci jedno drugom.pokazu dokaze o zloupotrebi.tj pogresnom informisanju..
pitanje je dali oboje smeju to.da urade?

SUNĐER BOB

pre 3 godine

Brankice nesto te nema poslednjih godina kao ranije. S ovima zaista nema zezanja izgleda.
(Boro, 05. jun 2020 11:51)

Brankuce i njenog Insajdera ima dovoljno i redovno samo ti pratiš pogrešne medije..

vera u Boga

pre 3 godine

Ne razumem zasto se vakcinisani bune protiv nevakcinisanih kad su oni zasticeni??? Pustite one koji nece da se vakcinisu neka se zarazavaju i neka svi umru i onda ce se ovi sto su pristalice vakcinacije i dalje vakcinisati i nece vise biti bolesnih!! I bicemo najzdravija nacija! Morate samo stimulisati ove vakcinisane da sto vise povecaju natalitet a oni ce to hteti jer znaju unapred da ce radjati iskljucivo zdravu i zasticenu decu! To im garantuje neki tamo dr. Kon ili neki njegov naslednik! Za neke koji ne shvate malo sam ironicna.

Dosta je laži

pre 3 godine

Bez obzira šta priča ova ili ona strana, provaljeni ste svi.

Svako ko bude stajao iza bacanja naših para na sledeću vakcinu biće kad tad osudjen na dugogodišnju robiju.

Pa sada gospodo lekari, političari, novinari samo izvolite. Jedva čekamo da pohapsimo lopovčine.

Toronto

pre 3 godine

@(Znanje, 05. jun 2020 17:41)

O čemu vi pričate? Za pogoršanje javnog zdravlja je kriva novinarka koja je razotkrila malverzacije i korupciju prilikom nabavke vakcina, u šta je dr Kon do guše bio umešan? Wow, kakvim znanjem vi zračite.