Nedelja, 24.07.2016.

12:04

Marihuana je najzastupljenija droga u Srbiji

Izvor: Tanjug

Marihuana je najzastupljenija droga u Srbiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

Ertz

pre 7 godina

Ne može se marihuana tretirati isto kao alkohol, jer kada ti dodje pripit radnik, to možeš lako da proveriš aparatom, kao i u saobraćaju i da takvog čoveka udaljiš kako ne bi ugrozio svoj i život drugih. Sa korisnicima marihuane i sl. to ne ide tako lako.

Aнархиста

pre 7 godina

Slazem se. Onaj ko bi popio flasu vinjaka i popusio kutiju cigara svakog dana bi izgledao kao onaj ko popusi dzoint svakog dana. Dakle, koncetracija stetnosti je daleko veca u marihuani. Sto se lekova tice, oni se koriste u specificnim slucajevima, marihuana se koristi na Beer festu.
(Adriano_Galliani, 24. jul 2016 14:15)

Изгледао би исто?! Па тај би умро десет година пре оног што дува, па јеси ли видео да је неко некад умро од траве? Или да се навукао на траву и пропао због ње? Трава има лош утицај на мозак ако се претера (будеш мало успорен), док од алкохола и цигарета добијеш рак на сваком могућем делу тела...

Ja

pre 7 godina

strejtdzekin subotica

Imas lepu zenu, jao svaka cast! Bas divan trofej! Ima li ta zena jos neke kvalitete vredne isticanja osim fizicke lepote? Verovatno da ima, ali to tebe ne tangira. I posle se neko pita zasto duvam? Ako mene, koja sam lepa, do srzi vredja ovakav odnos muskaraca prema zenama, do mere do koje mi se ogadio i sam zivot, kako je onda onima koje nisu lepe? U sta one jadne da duvaju?

oxen

pre 7 godina

Treba legalizovati marihuanu? Ja sam pre za potpunu zabranu alkohola i cigareta. Sve to ubija na duzi ili kraci rok, a razlika u odnosu na heroin je samo u stepenu. Pridе, pusaci, alkoholicari i narkomani (da, uzivaoci marihuane su upravo to) su opasnost po okolinu. I, dzaba sve anegdote tipa 'ali ja to uzimam i super sam'. I Dzenson Baton vozi 250 ulicom bez da ikad napravi udes, ali slozicemo se da je takva voznja nedopustena. Dakle, ne zanima me ako ste Dzenson Baton marihuane, alkohola ili cigareta. 95% ljudi nije, a vi vas egoizam i potrebu za takvim supstancama zauzdajte pa birajte nesto sto vas ne cini opasnim. Ako ste depresivni, uzmite one lekove sto vas otupljuju. Ako vam je dosadno nadjite (promenite) devojku (momka), pogledajte film, stagod. Nema nikakve potrebe da uzimate takve opijate. Rak pluca, nasilje, saobracajne nesrece...mnogo je, bre.

miki

pre 7 godina

droga? kakva kategorizacija, doduše i kofein je droga u smislu ovisnosti, a da ne pričam o alkoholu.
međutim, vutra ima mnogo manje negativnog dejstva od alkohola, ali problem je što naše društvo gleda drugačije kada se mali marko prvi put napije, kao drago mamino dete, a kada zapali džoint, bože sačuvaj drogeraš. a nesvatamo da je to uzrok što imamo pijane poslanike u skupštini, a da su kojim slučajem zapalili džoint ne bi nas bar vodili u ratove.

N

pre 7 godina

Ako u marihuani trazite beg od problema samo cete stvoriti jos jedan, prilicno ozbiljan. Povremeno dozvoliti sebi uzivanje, kao cisto uzivanje a ne uteha u stanju ocajanja je nesto sasvim drugo od nemogucnosti normalnog funkcionisanja bez iste. Svako ko ne moze da zamisli dan bez alkohola, marihuane,kafe, cigarete, pa i secera, moze se nazvati zavisnikom. Ima i zavisnika od teretane, trcanja, sexa, posla itd. Sve sto je preterano i unistava balans u zivotu je lose.

strejtdzekin subotica

pre 7 godina

vec 22godine uzivam u čarima prirode a imam dobar posao,lepu ženu,dvoje dece.život je lep.a alkohohol ne konzumiram,cigare ne pusim zato sto je to zlo.za legalizaciju bre.

sistem te laze

pre 7 godina

Od 365 dana, ne konzumiram je 60ak..i tako vec 10 godina, sa samo jednom pauzom od godinu i po :) Bavim se sportom, imam stalan posao, student sam :) Uvek se vodim mislju, bolje da popusim jednu malenicu sarenicu, nego da popijem 3-4 piva. Nema mamurluka, nema muljanja po stomaku, mogu da funkcionisem sasvim normalno, samo sto mi je teze da se pokrenem :D Marihuana je kul, ako ste kul B) Tretirajte je tako, i imacete vise koristi nego stete. Sjajan lek za preispitivanje sebe i smirivanje svojih unutrasnjih nemira.

Ja

pre 7 godina

Kao punoletna osoba, sa punom pravnom i poslovnom sposobnoscu, sposobna sam da sama donosim odluke, ne ugrozavam nikoga, a za moje zdravlje ne brinite, brinucu se ja koliko hocu i kako hocu. Legalizujte, prestanite da smarate!

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Докле ћете више конопљу сматрати дрогом? Да, сва ова обољења и проблеме ће имати неко ко се надува сваки дан, али замислите како би тек изгледао неко ко се се сваки дан напије и попуши паклу? А и даље су цигаре и алкохол легални. 
И како је могуће да су легалне много јаче дроге са много сумњивијомм ефектом (метадон, морфијум,тензо, бромазепам, таблете за спавање) а медицинска марихуана је табу?
(Aнархиста, 24. jul 2016 12:33)


Slazem se. Onaj ko bi popio flasu vinjaka i popusio kutiju cigara svakog dana bi izgledao kao onaj ko popusi dzoint svakog dana. Dakle, koncetracija stetnosti je daleko veca u marihuani. Sto se lekova tice, oni se koriste u specificnim slucajevima, marihuana se koristi na Beer festu.

Прст на чело

pre 7 godina

А шта су алкохол и дуван, освеживачи душе и простора??? То што су "легални" не значи да нису зло. Мара је за дуван и алкохол мелем на рану. Сутра ако легализују кокаин онда то неће бити дрога...

Stefan

pre 7 godina

Pusim marihuanu periodicno, par mesec da par meseci ne. Zavisnost je mozda minimalna, u mom slucaju ne postoji.

Vecina nas ponekad ima potrebu da ode u 'drugo stanje svesti' a jedino legalno dostupno sredsvno je alkohol koji nas cini bahatim, agresivnim. Epilog su nozevi, saobracajke, nasilje u porodici, na godisnjem nivou cetvorocifren broj mrtvih kao posledica konzumiranja alkohola. Zdravstvene posledice da stavim po strani.

Svaki dan nas legalno truju kancerogenim proizvodima, od kokica, cipseva, mesa, preradjevina, pa do voca i povrca. Nacija nam izumire od rakova i kardiovaskularnih oboljenja a sta je na delu ???
Pa na delu je satanizacija marihuane! Vrhovno zlo! Ako kojim slucajem zapalim buksnu i uhvati me prasinar, odmah u zatvor. A ako se napijem, pa do'vatim da bijem zenu i decu, Boze moj, to je po srpski, tako treba!

oklagija ne cita vest

pre 7 godina

Nije losa mara, ko zna da se kontrolise. A najgori su mi likovi iz te price kako je mara lek, zivot im se sveo na to da zavrse paket, napuse se i pricaju kako je to lek a zivot prolazi pored njih.

mukamije

pre 7 godina

E pa muka je meni i ovom narodu vise od vas strucnjaka! Vec 15 godina aktivno koristim marihuanu, imam porodicu, posao, vrlo sam normalna, drustvena i uspesna(koliko je to moguce u ovoj jadnoj drzavi)
Prestanite da tu divnu biljku nazivate drogom!
Pa zar alkohol sme biti legalan,a priroda ne???
Legalizujte marihuanu i pustite ljude da sami biraju. Oni koji su izabrali- da se ne boje..nego da zive slobodno!!
E jadna zemljo..sa strucnjacima.

Pyntux

pre 7 godina

Samo po sebi nista nije ni dobro ni lose, to zavisi od toga kako i u ko
je svrhe se koristi....to vazi za lekove, alkohol pa i za marihuanu...

Pa ako neko svari dnevno 20 stotki, nemoj da mi prica kako se on zapravo leci....isto kao ni onaj koji zguta brdo kojekakvih trouglica pa zalije sljivom i kaze, doktor prepisao...

filip

pre 7 godina

kakve nebuloze u tekstu, najpre kaze zavisnici pa malo kasnije nema zavisnost pa do rizik od malignih zabolenja.Svasta marihuana je lek i to takav da leci 90% bolesti poznate i koje doprva se otkrivaju i to je vec naucno dokazano...ajt

ledu

pre 7 godina

Koje priizvoljno mesanje termina: "skank", "hasis" i "marihuana". Ljudi, skank je marihuana, i to njena vrsta. Ovo je ravno izjavi da je kapri nekoliko puta jaci od sladoleda.

od kafe raste rep

pre 7 godina

"Međutim posledice korišćenja su mnogobrojne i mogu se ispoljiti u oštećenju mozga i centralnog nervnog sistema (oštecenja memorije i nedostatka motivacije), kao i u poremećaju rada srca (povećanju krvnog pritiska, aritmije).
Povećava se i rizik od malignih oboljenja, hroničnog bronhitisa i drugih problema sa disajnim putevima."

Čemu služe ovolike laži?

živeli

pre 7 godina

Ipak je alkohol najrasprostranjenija i najdestruktivnija droga. Nivo rasprostranjenosti i svakodnevnog konzumiranja je toliki da se čak ni ne naziva drogom što jeste već "pićem". Piće su voda i sokovi a alkohol je droga. Uz to legalna sa sve PDV-om i lako dostupna deci.

Srbout

pre 7 godina

Ne pricajte o stetnim posledicama kao da je to najopasnije na svetu, nego legalizujte i povecajte poreze i akcize kao na cigarete i alkohkohol i svi ce imati korist, pogotovo drzava. Pamet u glavu i daj te na izjasnjavanje povodom legalizacije.

svemir

pre 7 godina

TO kad kazes da je marihuana droga, je kao da kazes da su cigarete droga. I jesu i nisu,
Jedina razlika je sto su cigare pozeljna roba a marihuana zabranjena.
pa hoce li i cigare biti droga kada ih zabrane?
ali ne mogu se porediti sa pecurkama, lsd-em, kokainom, dmt-em....
Mislim hajmo biti realni.

Klaxon

pre 7 godina

Marihuana nije droga! Prestanite marihuanu da nazivate drogom! Veca droga su cigare,koje su stetnije a pritom se konzumiraju svaki dan po mnogo puta!

Dokle lazi?

pre 7 godina

Marihuana ne izaziva nikakvu zavisnost. U istoriji nije zabelezen slucaj predoziranja ovom biljkom,a takodje ni jedan smrtni slucaj.Ko ne zna, ili ne veruje, neka izgugla.Cigarete su visestruko opasnije od ove biljke, ali su itekako legalne a izazivaju rak pluca, grla, jezika. Alkohol je takodje visestruko opasniji od ove biljke, izaziva cirozu jetre, rak jetre, smrtne slucajeve. Marihuana nije opasna, jedine posledice su smeh, pojacan apetit i pospanost.Stop lazima. A vi ako smete, objavite komentar. Pozdrav.

Lepe ti je Zaglebje zelene...

pre 7 godina

Kakav bre "caj" od kanabisa? Koja su smejurija ovi "eksperti" u ovim drzavnim kancelarijama koje se "bore protiv droge", to je strasno.

Aнархиста

pre 7 godina

Докле ћете више конопљу сматрати дрогом? Да, сва ова обољења и проблеме ће имати неко ко се надува сваки дан, али замислите како би тек изгледао неко ко се се сваки дан напије и попуши паклу? А и даље су цигаре и алкохол легални.
И како је могуће да су легалне много јаче дроге са много сумњивијомм ефектом (метадон, морфијум,тензо, бромазепам, таблете за спавање) а медицинска марихуана је табу?

Mali Dzokica

pre 7 godina

Gospodine Pekicu kanabis je droga samo za vas birokrate koji ste stavili ovu(hiljadu puta dokazano) lekovitu biljku.
I ne uzgaja se u labaratorijama nego u domacim uslovima(indoor).

Iz teksta se vidi da ste jako slabo informirani i sirite dezinformacije, pa se zato dodatno edukujte, ali ne iz policiskih informatora nego uzmite strucnu literaturu i casopise iz tematike, ima ih podosta.

ledu

pre 7 godina

Koje priizvoljno mesanje termina: "skank", "hasis" i "marihuana". Ljudi, skank je marihuana, i to njena vrsta. Ovo je ravno izjavi da je kapri nekoliko puta jaci od sladoleda.

Dokle lazi?

pre 7 godina

Marihuana ne izaziva nikakvu zavisnost. U istoriji nije zabelezen slucaj predoziranja ovom biljkom,a takodje ni jedan smrtni slucaj.Ko ne zna, ili ne veruje, neka izgugla.Cigarete su visestruko opasnije od ove biljke, ali su itekako legalne a izazivaju rak pluca, grla, jezika. Alkohol je takodje visestruko opasniji od ove biljke, izaziva cirozu jetre, rak jetre, smrtne slucajeve. Marihuana nije opasna, jedine posledice su smeh, pojacan apetit i pospanost.Stop lazima. A vi ako smete, objavite komentar. Pozdrav.

Ja

pre 7 godina

Kao punoletna osoba, sa punom pravnom i poslovnom sposobnoscu, sposobna sam da sama donosim odluke, ne ugrozavam nikoga, a za moje zdravlje ne brinite, brinucu se ja koliko hocu i kako hocu. Legalizujte, prestanite da smarate!

od kafe raste rep

pre 7 godina

"Međutim posledice korišćenja su mnogobrojne i mogu se ispoljiti u oštećenju mozga i centralnog nervnog sistema (oštecenja memorije i nedostatka motivacije), kao i u poremećaju rada srca (povećanju krvnog pritiska, aritmije).
Povećava se i rizik od malignih oboljenja, hroničnog bronhitisa i drugih problema sa disajnim putevima."

Čemu služe ovolike laži?

Mali Dzokica

pre 7 godina

Gospodine Pekicu kanabis je droga samo za vas birokrate koji ste stavili ovu(hiljadu puta dokazano) lekovitu biljku.
I ne uzgaja se u labaratorijama nego u domacim uslovima(indoor).

Iz teksta se vidi da ste jako slabo informirani i sirite dezinformacije, pa se zato dodatno edukujte, ali ne iz policiskih informatora nego uzmite strucnu literaturu i casopise iz tematike, ima ih podosta.

mukamije

pre 7 godina

E pa muka je meni i ovom narodu vise od vas strucnjaka! Vec 15 godina aktivno koristim marihuanu, imam porodicu, posao, vrlo sam normalna, drustvena i uspesna(koliko je to moguce u ovoj jadnoj drzavi)
Prestanite da tu divnu biljku nazivate drogom!
Pa zar alkohol sme biti legalan,a priroda ne???
Legalizujte marihuanu i pustite ljude da sami biraju. Oni koji su izabrali- da se ne boje..nego da zive slobodno!!
E jadna zemljo..sa strucnjacima.

živeli

pre 7 godina

Ipak je alkohol najrasprostranjenija i najdestruktivnija droga. Nivo rasprostranjenosti i svakodnevnog konzumiranja je toliki da se čak ni ne naziva drogom što jeste već "pićem". Piće su voda i sokovi a alkohol je droga. Uz to legalna sa sve PDV-om i lako dostupna deci.

sistem te laze

pre 7 godina

Od 365 dana, ne konzumiram je 60ak..i tako vec 10 godina, sa samo jednom pauzom od godinu i po :) Bavim se sportom, imam stalan posao, student sam :) Uvek se vodim mislju, bolje da popusim jednu malenicu sarenicu, nego da popijem 3-4 piva. Nema mamurluka, nema muljanja po stomaku, mogu da funkcionisem sasvim normalno, samo sto mi je teze da se pokrenem :D Marihuana je kul, ako ste kul B) Tretirajte je tako, i imacete vise koristi nego stete. Sjajan lek za preispitivanje sebe i smirivanje svojih unutrasnjih nemira.

filip

pre 7 godina

kakve nebuloze u tekstu, najpre kaze zavisnici pa malo kasnije nema zavisnost pa do rizik od malignih zabolenja.Svasta marihuana je lek i to takav da leci 90% bolesti poznate i koje doprva se otkrivaju i to je vec naucno dokazano...ajt

Klaxon

pre 7 godina

Marihuana nije droga! Prestanite marihuanu da nazivate drogom! Veca droga su cigare,koje su stetnije a pritom se konzumiraju svaki dan po mnogo puta!

Aнархиста

pre 7 godina

Докле ћете више конопљу сматрати дрогом? Да, сва ова обољења и проблеме ће имати неко ко се надува сваки дан, али замислите како би тек изгледао неко ко се се сваки дан напије и попуши паклу? А и даље су цигаре и алкохол легални.
И како је могуће да су легалне много јаче дроге са много сумњивијомм ефектом (метадон, морфијум,тензо, бромазепам, таблете за спавање) а медицинска марихуана је табу?

Stefan

pre 7 godina

Pusim marihuanu periodicno, par mesec da par meseci ne. Zavisnost je mozda minimalna, u mom slucaju ne postoji.

Vecina nas ponekad ima potrebu da ode u 'drugo stanje svesti' a jedino legalno dostupno sredsvno je alkohol koji nas cini bahatim, agresivnim. Epilog su nozevi, saobracajke, nasilje u porodici, na godisnjem nivou cetvorocifren broj mrtvih kao posledica konzumiranja alkohola. Zdravstvene posledice da stavim po strani.

Svaki dan nas legalno truju kancerogenim proizvodima, od kokica, cipseva, mesa, preradjevina, pa do voca i povrca. Nacija nam izumire od rakova i kardiovaskularnih oboljenja a sta je na delu ???
Pa na delu je satanizacija marihuane! Vrhovno zlo! Ako kojim slucajem zapalim buksnu i uhvati me prasinar, odmah u zatvor. A ako se napijem, pa do'vatim da bijem zenu i decu, Boze moj, to je po srpski, tako treba!

Lepe ti je Zaglebje zelene...

pre 7 godina

Kakav bre "caj" od kanabisa? Koja su smejurija ovi "eksperti" u ovim drzavnim kancelarijama koje se "bore protiv droge", to je strasno.

Srbout

pre 7 godina

Ne pricajte o stetnim posledicama kao da je to najopasnije na svetu, nego legalizujte i povecajte poreze i akcize kao na cigarete i alkohkohol i svi ce imati korist, pogotovo drzava. Pamet u glavu i daj te na izjasnjavanje povodom legalizacije.

svemir

pre 7 godina

TO kad kazes da je marihuana droga, je kao da kazes da su cigarete droga. I jesu i nisu,
Jedina razlika je sto su cigare pozeljna roba a marihuana zabranjena.
pa hoce li i cigare biti droga kada ih zabrane?
ali ne mogu se porediti sa pecurkama, lsd-em, kokainom, dmt-em....
Mislim hajmo biti realni.

Прст на чело

pre 7 godina

А шта су алкохол и дуван, освеживачи душе и простора??? То што су "легални" не значи да нису зло. Мара је за дуван и алкохол мелем на рану. Сутра ако легализују кокаин онда то неће бити дрога...

oklagija ne cita vest

pre 7 godina

Nije losa mara, ko zna da se kontrolise. A najgori su mi likovi iz te price kako je mara lek, zivot im se sveo na to da zavrse paket, napuse se i pricaju kako je to lek a zivot prolazi pored njih.

miki

pre 7 godina

droga? kakva kategorizacija, doduše i kofein je droga u smislu ovisnosti, a da ne pričam o alkoholu.
međutim, vutra ima mnogo manje negativnog dejstva od alkohola, ali problem je što naše društvo gleda drugačije kada se mali marko prvi put napije, kao drago mamino dete, a kada zapali džoint, bože sačuvaj drogeraš. a nesvatamo da je to uzrok što imamo pijane poslanike u skupštini, a da su kojim slučajem zapalili džoint ne bi nas bar vodili u ratove.

strejtdzekin subotica

pre 7 godina

vec 22godine uzivam u čarima prirode a imam dobar posao,lepu ženu,dvoje dece.život je lep.a alkohohol ne konzumiram,cigare ne pusim zato sto je to zlo.za legalizaciju bre.

Pyntux

pre 7 godina

Samo po sebi nista nije ni dobro ni lose, to zavisi od toga kako i u ko
je svrhe se koristi....to vazi za lekove, alkohol pa i za marihuanu...

Pa ako neko svari dnevno 20 stotki, nemoj da mi prica kako se on zapravo leci....isto kao ni onaj koji zguta brdo kojekakvih trouglica pa zalije sljivom i kaze, doktor prepisao...

N

pre 7 godina

Ako u marihuani trazite beg od problema samo cete stvoriti jos jedan, prilicno ozbiljan. Povremeno dozvoliti sebi uzivanje, kao cisto uzivanje a ne uteha u stanju ocajanja je nesto sasvim drugo od nemogucnosti normalnog funkcionisanja bez iste. Svako ko ne moze da zamisli dan bez alkohola, marihuane,kafe, cigarete, pa i secera, moze se nazvati zavisnikom. Ima i zavisnika od teretane, trcanja, sexa, posla itd. Sve sto je preterano i unistava balans u zivotu je lose.

Aнархиста

pre 7 godina

Slazem se. Onaj ko bi popio flasu vinjaka i popusio kutiju cigara svakog dana bi izgledao kao onaj ko popusi dzoint svakog dana. Dakle, koncetracija stetnosti je daleko veca u marihuani. Sto se lekova tice, oni se koriste u specificnim slucajevima, marihuana se koristi na Beer festu.
(Adriano_Galliani, 24. jul 2016 14:15)

Изгледао би исто?! Па тај би умро десет година пре оног што дува, па јеси ли видео да је неко некад умро од траве? Или да се навукао на траву и пропао због ње? Трава има лош утицај на мозак ако се претера (будеш мало успорен), док од алкохола и цигарета добијеш рак на сваком могућем делу тела...

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Докле ћете више конопљу сматрати дрогом? Да, сва ова обољења и проблеме ће имати неко ко се надува сваки дан, али замислите како би тек изгледао неко ко се се сваки дан напије и попуши паклу? А и даље су цигаре и алкохол легални. 
И како је могуће да су легалне много јаче дроге са много сумњивијомм ефектом (метадон, морфијум,тензо, бромазепам, таблете за спавање) а медицинска марихуана је табу?
(Aнархиста, 24. jul 2016 12:33)


Slazem se. Onaj ko bi popio flasu vinjaka i popusio kutiju cigara svakog dana bi izgledao kao onaj ko popusi dzoint svakog dana. Dakle, koncetracija stetnosti je daleko veca u marihuani. Sto se lekova tice, oni se koriste u specificnim slucajevima, marihuana se koristi na Beer festu.

Ja

pre 7 godina

strejtdzekin subotica

Imas lepu zenu, jao svaka cast! Bas divan trofej! Ima li ta zena jos neke kvalitete vredne isticanja osim fizicke lepote? Verovatno da ima, ali to tebe ne tangira. I posle se neko pita zasto duvam? Ako mene, koja sam lepa, do srzi vredja ovakav odnos muskaraca prema zenama, do mere do koje mi se ogadio i sam zivot, kako je onda onima koje nisu lepe? U sta one jadne da duvaju?

oxen

pre 7 godina

Treba legalizovati marihuanu? Ja sam pre za potpunu zabranu alkohola i cigareta. Sve to ubija na duzi ili kraci rok, a razlika u odnosu na heroin je samo u stepenu. Pridе, pusaci, alkoholicari i narkomani (da, uzivaoci marihuane su upravo to) su opasnost po okolinu. I, dzaba sve anegdote tipa 'ali ja to uzimam i super sam'. I Dzenson Baton vozi 250 ulicom bez da ikad napravi udes, ali slozicemo se da je takva voznja nedopustena. Dakle, ne zanima me ako ste Dzenson Baton marihuane, alkohola ili cigareta. 95% ljudi nije, a vi vas egoizam i potrebu za takvim supstancama zauzdajte pa birajte nesto sto vas ne cini opasnim. Ako ste depresivni, uzmite one lekove sto vas otupljuju. Ako vam je dosadno nadjite (promenite) devojku (momka), pogledajte film, stagod. Nema nikakve potrebe da uzimate takve opijate. Rak pluca, nasilje, saobracajne nesrece...mnogo je, bre.

Ertz

pre 7 godina

Ne može se marihuana tretirati isto kao alkohol, jer kada ti dodje pripit radnik, to možeš lako da proveriš aparatom, kao i u saobraćaju i da takvog čoveka udaljiš kako ne bi ugrozio svoj i život drugih. Sa korisnicima marihuane i sl. to ne ide tako lako.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Докле ћете више конопљу сматрати дрогом? Да, сва ова обољења и проблеме ће имати неко ко се надува сваки дан, али замислите како би тек изгледао неко ко се се сваки дан напије и попуши паклу? А и даље су цигаре и алкохол легални. 
И како је могуће да су легалне много јаче дроге са много сумњивијомм ефектом (метадон, морфијум,тензо, бромазепам, таблете за спавање) а медицинска марихуана је табу?
(Aнархиста, 24. jul 2016 12:33)


Slazem se. Onaj ko bi popio flasu vinjaka i popusio kutiju cigara svakog dana bi izgledao kao onaj ko popusi dzoint svakog dana. Dakle, koncetracija stetnosti je daleko veca u marihuani. Sto se lekova tice, oni se koriste u specificnim slucajevima, marihuana se koristi na Beer festu.

Dokle lazi?

pre 7 godina

Marihuana ne izaziva nikakvu zavisnost. U istoriji nije zabelezen slucaj predoziranja ovom biljkom,a takodje ni jedan smrtni slucaj.Ko ne zna, ili ne veruje, neka izgugla.Cigarete su visestruko opasnije od ove biljke, ali su itekako legalne a izazivaju rak pluca, grla, jezika. Alkohol je takodje visestruko opasniji od ove biljke, izaziva cirozu jetre, rak jetre, smrtne slucajeve. Marihuana nije opasna, jedine posledice su smeh, pojacan apetit i pospanost.Stop lazima. A vi ako smete, objavite komentar. Pozdrav.

od kafe raste rep

pre 7 godina

"Međutim posledice korišćenja su mnogobrojne i mogu se ispoljiti u oštećenju mozga i centralnog nervnog sistema (oštecenja memorije i nedostatka motivacije), kao i u poremećaju rada srca (povećanju krvnog pritiska, aritmije).
Povećava se i rizik od malignih oboljenja, hroničnog bronhitisa i drugih problema sa disajnim putevima."

Čemu služe ovolike laži?

filip

pre 7 godina

kakve nebuloze u tekstu, najpre kaze zavisnici pa malo kasnije nema zavisnost pa do rizik od malignih zabolenja.Svasta marihuana je lek i to takav da leci 90% bolesti poznate i koje doprva se otkrivaju i to je vec naucno dokazano...ajt

sistem te laze

pre 7 godina

Od 365 dana, ne konzumiram je 60ak..i tako vec 10 godina, sa samo jednom pauzom od godinu i po :) Bavim se sportom, imam stalan posao, student sam :) Uvek se vodim mislju, bolje da popusim jednu malenicu sarenicu, nego da popijem 3-4 piva. Nema mamurluka, nema muljanja po stomaku, mogu da funkcionisem sasvim normalno, samo sto mi je teze da se pokrenem :D Marihuana je kul, ako ste kul B) Tretirajte je tako, i imacete vise koristi nego stete. Sjajan lek za preispitivanje sebe i smirivanje svojih unutrasnjih nemira.

Mali Dzokica

pre 7 godina

Gospodine Pekicu kanabis je droga samo za vas birokrate koji ste stavili ovu(hiljadu puta dokazano) lekovitu biljku.
I ne uzgaja se u labaratorijama nego u domacim uslovima(indoor).

Iz teksta se vidi da ste jako slabo informirani i sirite dezinformacije, pa se zato dodatno edukujte, ali ne iz policiskih informatora nego uzmite strucnu literaturu i casopise iz tematike, ima ih podosta.

ledu

pre 7 godina

Koje priizvoljno mesanje termina: "skank", "hasis" i "marihuana". Ljudi, skank je marihuana, i to njena vrsta. Ovo je ravno izjavi da je kapri nekoliko puta jaci od sladoleda.

Klaxon

pre 7 godina

Marihuana nije droga! Prestanite marihuanu da nazivate drogom! Veca droga su cigare,koje su stetnije a pritom se konzumiraju svaki dan po mnogo puta!

mukamije

pre 7 godina

E pa muka je meni i ovom narodu vise od vas strucnjaka! Vec 15 godina aktivno koristim marihuanu, imam porodicu, posao, vrlo sam normalna, drustvena i uspesna(koliko je to moguce u ovoj jadnoj drzavi)
Prestanite da tu divnu biljku nazivate drogom!
Pa zar alkohol sme biti legalan,a priroda ne???
Legalizujte marihuanu i pustite ljude da sami biraju. Oni koji su izabrali- da se ne boje..nego da zive slobodno!!
E jadna zemljo..sa strucnjacima.

oxen

pre 7 godina

Treba legalizovati marihuanu? Ja sam pre za potpunu zabranu alkohola i cigareta. Sve to ubija na duzi ili kraci rok, a razlika u odnosu na heroin je samo u stepenu. Pridе, pusaci, alkoholicari i narkomani (da, uzivaoci marihuane su upravo to) su opasnost po okolinu. I, dzaba sve anegdote tipa 'ali ja to uzimam i super sam'. I Dzenson Baton vozi 250 ulicom bez da ikad napravi udes, ali slozicemo se da je takva voznja nedopustena. Dakle, ne zanima me ako ste Dzenson Baton marihuane, alkohola ili cigareta. 95% ljudi nije, a vi vas egoizam i potrebu za takvim supstancama zauzdajte pa birajte nesto sto vas ne cini opasnim. Ako ste depresivni, uzmite one lekove sto vas otupljuju. Ako vam je dosadno nadjite (promenite) devojku (momka), pogledajte film, stagod. Nema nikakve potrebe da uzimate takve opijate. Rak pluca, nasilje, saobracajne nesrece...mnogo je, bre.

svemir

pre 7 godina

TO kad kazes da je marihuana droga, je kao da kazes da su cigarete droga. I jesu i nisu,
Jedina razlika je sto su cigare pozeljna roba a marihuana zabranjena.
pa hoce li i cigare biti droga kada ih zabrane?
ali ne mogu se porediti sa pecurkama, lsd-em, kokainom, dmt-em....
Mislim hajmo biti realni.

Lepe ti je Zaglebje zelene...

pre 7 godina

Kakav bre "caj" od kanabisa? Koja su smejurija ovi "eksperti" u ovim drzavnim kancelarijama koje se "bore protiv droge", to je strasno.

Srbout

pre 7 godina

Ne pricajte o stetnim posledicama kao da je to najopasnije na svetu, nego legalizujte i povecajte poreze i akcize kao na cigarete i alkohkohol i svi ce imati korist, pogotovo drzava. Pamet u glavu i daj te na izjasnjavanje povodom legalizacije.

Ja

pre 7 godina

Kao punoletna osoba, sa punom pravnom i poslovnom sposobnoscu, sposobna sam da sama donosim odluke, ne ugrozavam nikoga, a za moje zdravlje ne brinite, brinucu se ja koliko hocu i kako hocu. Legalizujte, prestanite da smarate!

Ertz

pre 7 godina

Ne može se marihuana tretirati isto kao alkohol, jer kada ti dodje pripit radnik, to možeš lako da proveriš aparatom, kao i u saobraćaju i da takvog čoveka udaljiš kako ne bi ugrozio svoj i život drugih. Sa korisnicima marihuane i sl. to ne ide tako lako.

živeli

pre 7 godina

Ipak je alkohol najrasprostranjenija i najdestruktivnija droga. Nivo rasprostranjenosti i svakodnevnog konzumiranja je toliki da se čak ni ne naziva drogom što jeste već "pićem". Piće su voda i sokovi a alkohol je droga. Uz to legalna sa sve PDV-om i lako dostupna deci.

Aнархиста

pre 7 godina

Докле ћете више конопљу сматрати дрогом? Да, сва ова обољења и проблеме ће имати неко ко се надува сваки дан, али замислите како би тек изгледао неко ко се се сваки дан напије и попуши паклу? А и даље су цигаре и алкохол легални.
И како је могуће да су легалне много јаче дроге са много сумњивијомм ефектом (метадон, морфијум,тензо, бромазепам, таблете за спавање) а медицинска марихуана је табу?

oklagija ne cita vest

pre 7 godina

Nije losa mara, ko zna da se kontrolise. A najgori su mi likovi iz te price kako je mara lek, zivot im se sveo na to da zavrse paket, napuse se i pricaju kako je to lek a zivot prolazi pored njih.

Stefan

pre 7 godina

Pusim marihuanu periodicno, par mesec da par meseci ne. Zavisnost je mozda minimalna, u mom slucaju ne postoji.

Vecina nas ponekad ima potrebu da ode u 'drugo stanje svesti' a jedino legalno dostupno sredsvno je alkohol koji nas cini bahatim, agresivnim. Epilog su nozevi, saobracajke, nasilje u porodici, na godisnjem nivou cetvorocifren broj mrtvih kao posledica konzumiranja alkohola. Zdravstvene posledice da stavim po strani.

Svaki dan nas legalno truju kancerogenim proizvodima, od kokica, cipseva, mesa, preradjevina, pa do voca i povrca. Nacija nam izumire od rakova i kardiovaskularnih oboljenja a sta je na delu ???
Pa na delu je satanizacija marihuane! Vrhovno zlo! Ako kojim slucajem zapalim buksnu i uhvati me prasinar, odmah u zatvor. A ako se napijem, pa do'vatim da bijem zenu i decu, Boze moj, to je po srpski, tako treba!

Ja

pre 7 godina

strejtdzekin subotica

Imas lepu zenu, jao svaka cast! Bas divan trofej! Ima li ta zena jos neke kvalitete vredne isticanja osim fizicke lepote? Verovatno da ima, ali to tebe ne tangira. I posle se neko pita zasto duvam? Ako mene, koja sam lepa, do srzi vredja ovakav odnos muskaraca prema zenama, do mere do koje mi se ogadio i sam zivot, kako je onda onima koje nisu lepe? U sta one jadne da duvaju?

Прст на чело

pre 7 godina

А шта су алкохол и дуван, освеживачи душе и простора??? То што су "легални" не значи да нису зло. Мара је за дуван и алкохол мелем на рану. Сутра ако легализују кокаин онда то неће бити дрога...

Pyntux

pre 7 godina

Samo po sebi nista nije ni dobro ni lose, to zavisi od toga kako i u ko
je svrhe se koristi....to vazi za lekove, alkohol pa i za marihuanu...

Pa ako neko svari dnevno 20 stotki, nemoj da mi prica kako se on zapravo leci....isto kao ni onaj koji zguta brdo kojekakvih trouglica pa zalije sljivom i kaze, doktor prepisao...

Aнархиста

pre 7 godina

Slazem se. Onaj ko bi popio flasu vinjaka i popusio kutiju cigara svakog dana bi izgledao kao onaj ko popusi dzoint svakog dana. Dakle, koncetracija stetnosti je daleko veca u marihuani. Sto se lekova tice, oni se koriste u specificnim slucajevima, marihuana se koristi na Beer festu.
(Adriano_Galliani, 24. jul 2016 14:15)

Изгледао би исто?! Па тај би умро десет година пре оног што дува, па јеси ли видео да је неко некад умро од траве? Или да се навукао на траву и пропао због ње? Трава има лош утицај на мозак ако се претера (будеш мало успорен), док од алкохола и цигарета добијеш рак на сваком могућем делу тела...

strejtdzekin subotica

pre 7 godina

vec 22godine uzivam u čarima prirode a imam dobar posao,lepu ženu,dvoje dece.život je lep.a alkohohol ne konzumiram,cigare ne pusim zato sto je to zlo.za legalizaciju bre.

miki

pre 7 godina

droga? kakva kategorizacija, doduše i kofein je droga u smislu ovisnosti, a da ne pričam o alkoholu.
međutim, vutra ima mnogo manje negativnog dejstva od alkohola, ali problem je što naše društvo gleda drugačije kada se mali marko prvi put napije, kao drago mamino dete, a kada zapali džoint, bože sačuvaj drogeraš. a nesvatamo da je to uzrok što imamo pijane poslanike u skupštini, a da su kojim slučajem zapalili džoint ne bi nas bar vodili u ratove.

N

pre 7 godina

Ako u marihuani trazite beg od problema samo cete stvoriti jos jedan, prilicno ozbiljan. Povremeno dozvoliti sebi uzivanje, kao cisto uzivanje a ne uteha u stanju ocajanja je nesto sasvim drugo od nemogucnosti normalnog funkcionisanja bez iste. Svako ko ne moze da zamisli dan bez alkohola, marihuane,kafe, cigarete, pa i secera, moze se nazvati zavisnikom. Ima i zavisnika od teretane, trcanja, sexa, posla itd. Sve sto je preterano i unistava balans u zivotu je lose.