Poslednja izmena u 14:00

Izvor: World Weather Online


Vreme danas

22.10.2014.

Srbija

Tokom ranog jutra u severozapadnim, a tokom dana i u ostalim predelima Srbije jače naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, osetnijim padom temperature i obilnijim padavinama, samo će na istoku i jugoistoku tokom prepodneva biti pretežno sunčano. Posle podne i uveče u brdsko-planinskim predelima kiša će preći u sneg, a tokom večeri sneg će se spusti i na 600 do 700 metara nadmorske visine, lokalno i niže. Slab do umeren južni vetar će biti u skretanju na jak severozapadni, povremeno i sa olujnim udarima preko 70 km/h. Temperatura tokom jutra od 8°C na jugu i jugoistoku do 16°C na severu, dok će se sredinom dana i posle podne kretati od 10°C na severu do 22°C na istoku i jugoistoku, a i u tim predelima u osetnijem padu i tokom večeri u većem delu zemlje biće od 5 do 10°C.


Beograd

U Beogradu tokom jutra oblačno i suvo, a potom jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima, osetnijim padom temperature i povremeno sa obilnijim padavinama. Tokom jutra će duvati slab do umeren južni vetar i već će tokom prepodneva biti u skretanju na jak severozapadni, povremeno i sa olujnim udarima preko 70 km/h. Temperatura tokom jutra oko 16°C, tokom dana u osetnijem padu, pa će kasnije posle podne i tokom večeri biti oko 8°C.

Vreme sutra

23.10.2014.

Srbija

U Srbiji sutra oblačno i veoma hladno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, uz dalje povećanje snežnog pokrivača, a tokom jutra susnežice i snega biće ponegde u nižim predelima južne i jugozapadne Srbije. Očekuje se i veća količina padavina. Duvaće slab do umeren, povremeno i pojačan zapadni i severozapadni vetar, krajem dana i tokom večeri u skretanju na jugozapadni. Minimalna temperatura od 3 do 7°C, maksimalna dnevna od 5 do 10°C.

Beograd

U Beogradu sutra oblačno i veoma hladno sa kišom. Duvaće slab do umeren zapadni i severozapadni vetar, krajem dana i tokom večeri u skretanju na jugozapadni. Minimalna temperatura 6°C, maksimalna dnevna 8°C.

Vreme narednih dana

Srbija

Tokom petka i subote promenljivo oblačno i prohladno, ponegde sa slabom kišom, na planinama sa snegom. Tokom petka uglavnom suvo i sa sunčanim intervalima. U nedelju i početkom sledeće sedmice jutra će biti hladna i maglovita, ponegde sa slabim mrazem, tokom dana snčano i prohladno sa temperaturom uglavnom od 8 do 12°C.

Beograd

Tokom petka uglavnom suvo i sa sunčanim intervalima. U subotu promenljivo oblačno sa slabom kišom. U nedelju i početkom sledeće sedmice jutra će biti hladna i maglovita, tokom dana sunčano i prohladno.