Google Maps savetuje kada je najbolje vreme za polazak na put

Google Maps je jedna od onih aplikacija koju biste morali da imate na telefonu kada krenete na put, pošto može da bude od velike pomoći korisnicima kada treba naći određenu ulicu ili izbeći saobraćajne gužve.

Izvor: theverge.com
Podeli
Thinkstock
Thinkstock

Nova nadogradnja Google Mapsa korisnika savetuje i kada je najbolje vreme da krene na željeni put. Opcija je trenutno dostupna samo za korisnike Android uređaja.

Uz podatke o očekivanom vremenu dolaska i udaljenosti do željene lokacije, pojavljuje se i nova koja savetuje korisnika u koje vreme bi trebalo da krene.

Aplikacija vreme računa na osnovu podataka o saobraćaju. Opcija nije baš potpuno precizna, jer ako vas savetuje da krenete pola sata ranije, ne kaže i koliko ćete vremena uštedeti.

Zvaničnici Google-a još nisu saopštili kada će nova opcija biti dostupna i korisnicima iOS uređaja.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Neverovatan podvig: Robot izveo salto unazad / VIDEO

Nakon što je pre nekoliko dana predstavila SpotMinija, robota-psa koji se kreće skoro kao pravi, kompanija Boston Dynamics objavila je video-snimak na kojem se vidi kako robot Atlas nonšalantno skače na platforme, održava ravnotežu, okreće se za 180 stepeni i - izvodi salto unazad.

Vesti subota 18.11. 18:35 Komentara: 46

Srpski preduzetnici iz Silicijumske doline doveli Gugl u Beograd

“Serbian Entrepreneurs” je neprofitna organizacija osnovana 2016. godine u San Francisku, koja ima za cilj da pomogne srpskim preduzetnicima u Silicijumskoj dolini da prošire svoj posao, pomognu jedni drugima i razmene informacije i prilike za investiranje, ali i povežu mladu tehnološku industriju u Srbiji sa Silicijumskom dolinom. Među osnivačima ove organizacije su Lazar Stojković i Brano Perković koji godinama žive i rade u SAD.

Vesti subota 18.11. 14:17 Komentara: 37

Zabrana prodaje smart satova u Nemačkoj

Federalna mrežna agencija Nemačke, telekomunikaciono regulatorno telo te zemlje, saopštilo je da zabranjuje prodaju smart satova koje roditelji mogu koristiti da proveravju svoju decu, rekavši da satovi krše nemačke zakone o prisluškivanju.

Vesti subota 18.11. 10:05 Komentara: 10
strana 1 od 1686 idi na stranu